- VR topik
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
tl-x
addikt
Létrehoztam a főoldalon a gombokat és az layoutokat is. Vágom azt is, hogy a vissza gombbal meg van oldva, ezt elfogadhatónak tartom. A linkelés nem ment. Én azt hittem majd az onclick-re írok egysoros függvényt és kész.

#bandi0000
Köszönöm a tippeket. Biztos rá fogok majd érezni de vakon vagyok mint Esmeralda. -
bandi0000
nagyúr
Óhh mióta van Navigation Component azóta nevetségesen egyszerű az egész, próbáld meg a régi módszerrel, pl lekezelni a fragment vàltásokat, na az szopás :D
Amúgy simán indíthatsz egy pl Navigation Drawer projektet és akkor 3 fragmented lesz kész, persze nem árt ha megnézed hogy működik nagyjából
-
Zsoxx
őstag
Melyik volt a nehéz? Berakni a gombokat, vagy lekódolni, hogy töltsék be a megfelelő xml-t?
Amúgy ha azt akarod, hogy a vissza-gombbal vissza tudjanak lépni az előző oldalra (ahol a gombok voltak), akkor inkább külön activityre tedd az oldalakat, ne csak az xml-t váltsd.
link -
tl-x
addikt
2 nap szenvedés után sikerült elindítani egy 3. gépen ott is disabled volt a vt defaultan. Srácok tényleg ennyire bonyolult Android studionban megcsinálni, hogy berakok pár gombot menünek és hozzárendelem a megfelelő layoutokat? Megnéztem róla pár videót de valahol félúton elvesztettem a fonalat. Van esetleg vmi jó leírás? Köszönöm
-
fatal`
titán
Ha beleraksz egy resourcet az apk-ba akkor persze, hogy megjelenik a playen, mire számítottál?
"Windows alatt a resource tartalom befordítódik az EXE-be, viszont android alatt ez nem így van."
A resourcet windowson az exéből kicsomagolni nagyjából fél perc, szóval ennek nulla jelentősége van. -
domel
tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Félelmed jogos!
Én egyszer úgy jártam, hogy egy nehezen megszerezhető adatbázist raktam a raw mappába, aztán egy év múlva unalomból letöltöttem az apk-t külső forrásból, mert a play áruház applikációi egy csomó más szoftverboltban is megjelennek a tulajdonos engedélye nélkül, na szóval letöltöttem, átneveztem az apk-t zip-re, majd belenéztem, és ott volt az én féltve őrzött adatbázisom eredeti formájában. Windows alatt a resource tartalom befordítódik az EXE-be, viszont android alatt ez nem így van. -
thiclyoon
aktív tag
Valószínűleg nem leszek népszerű a véleményemmel, de szerintem a leggyorsabb még mindig az Android Studio. Egyre több csodamegoldás van (elég csak a "régebbiekre" gondolni, Xamarin, React stb.), szinte már-már naponta születnek újak - és biztos meg is van nekik a helyük -, viszont szerintem ennek az az ára, hogy egyik sem túl kiforrott, vagy éppen a technológiában származó hátrányt cipel magával az "új" megoldás.
Amit írtatok feljebb, az konkrétan még egy PWA-val is elérhető (ez nem a reszponzív szinonimája, ez egy konkrét technológia), de ha még a "melósabb" Androd Studiot is választjátok, akkor is minimális idő alatt megvan az egész, amennyiben csak a weblap megjelenítése a cél, vagy egy oda-vissza navigáció.
Az android fejlesztés amúgy nem nagyon tér el a mac / windows vonalon (default az Android Studio, aztán van sok más eszköz is); az iOS az, aminél sok megkötés van, és ami miatt a fejlesztők 99+% macet használ az utóbbihoz.
-
tl-x
addikt
Sziasztok! Windowsra vagy MAC-re tudnátok ajánlani egy olyan ingyenes fejlesztői környezetet ahol viszonylag gyorsan létre tudok hozni egy appot? Egy tudástár lenne az app tehát kellene egy menüsor bele almenükkel amik elnavigálnak az app-on belül az adott oldara és vissza.
(androidra még nem programoztam csak delphi, php, css, html, javascript) -
angyalpc2
aktív tag
Azért vetettem fel a kérdést, mert a google szeme mindent lát
Bármit keresel neten már jön tartalomként a facebookon. NSA meg a többi 3 betűs
És neten keresztül is elég nagy az adatforgalom, szóval ezért gondoltam erre.
De ha ez hyper tuti biztos hogy nem kerül X másik cég kezébe és nem él vissza vele sutyiba, akkor okés. -
angyalpc2
aktív tag
Lenne egy kérdésem,
Céges belső használatos alkalmazást kellene fejleszteni, hogyan lehet megoldani azt, hogy a kód fordítása közben kényes adatok, számok, számsorok, bizonyos matematikai működési metódusok ne kerüljenek a google- hoz. (értsd a a program műveletet, feladatot végezne el 1-1 hex számsorral) A számok pedig külső cloud tárhelyen sem tárolhatóak, ilyen szempontból zárt.
Mert oké a java kotlin magába zárja, de a google mint cégben kevésbé bízom
Egyáltalán a fordítás közben mennyire lát bele a kódokba a google?
-
domel
tag
Üdvözlet!
Valaki homályosítson fel légyszi, hogy Kotlinban az ilyen callback dolgok hogyan mennek:
Van például a BroadcastReceiver onReceive, ami Java alatt
BroadcastReceiver br= new, majd nyomok egy ctrl+SPACE-t, és ott a listában BroadcastReceiver(){...} amiről már lehet sejteni, hogy az egy visszahívás.
Kotlinban aztán nyomhatom a CTRL+Space-t, nem történik semmi.
Amúgy a megoldás ez:var br: BroadcastReceiver = object : BroadcastReceiver(){
override fun onReceive(context: Context?, intent: Intent?) {
Log.i("TTAG", "onReceive: zzz")
}
}
van valami módszer vagy gyorsbillentyű, hogy egy fenti kódot segítségül kapjam?
Vagy vegyünk egy könnyebb példát:findViewById<TextView>(R.id.logi).setOnLongClickListener{ }
itt meg feldob egy buborékot: i: View.OnLongClickListener? Minek kérdez? Mit csináljak vele?
Persze az utolsó betűnél ott is feldob egy kis segítséget:
setOnLongClickListener() {...} (l: (View!) -> Boolean)?)
de ha csak sima click-listenert nézzük, akkor
setOnClickListener() {...} (I: (View!) -> Unit)?)
vagyis elég logikátlan a segítség, az elsőnél akkor hol marad az unit?. Oké, most tanulom a Kotlint, meg minden probléma tartott fél percig, csak azért kérdezek, mert lehet hogy feleslegesen szenvedek...
Üdv: Domel -
thiclyoon
aktív tag
válasz
robi212
üzenetére
[link] , [link] , [link]
"By default, the iOS allows character limit anywhere between 150 – 230 characters and Android notification tray allows anywhere between 450 – 650 characters. However, if you wish to get the best response to your push notifications, we strongly recommend a message which is not longer than 40 – 50 characters. [...] Essentially, keep the length of your push notifications short."Én már iOS oldalról vagyok (nincs aktív iOS topik itt tudtommal, sajnos), szóval ebben tudok segíteni (vagy ha van konkrét Android projekt, akkor azt tudom tesztelni, de magamtól nem írok ilyeneket már), szóval innentől minden iOS-re vonatkozik. Hivatalos leírás: [link]. Röviden ez annyit jelent, hogy by default 1-1 sornyi title-subtitle (általában csak az egyiket használjuk), és 2-4 sornyi description lehet. Az, hogy ez karakterszámban mennyi, az eszközfüggő - a két véglet, amit a többség támogat, az a régebbi iPhone SE, és a legnagyobb eszköz (most éppen azt hiszem iPhone 12 Pro Max). Ehhez nem árt, ha van nálatok konkrét eszköz, egy kb. közepes telefon (iPhone SE 2) esetén 1 sor kb. 45 karakter, és 3 sort gond nélkül kiír egyből. Tableten megint más a helyzet nyilvánvalóan.
Ez a standard működés. Kis pluszmunkával bármilyen értesítés elkészíthető (ugyanaz a komponens kell hozzá, mint egy képernyőhöz, UIViewController, a fejlesztők tudni fogják miről van szó), lásd pl. [link], itt mozgás közben is láthatjátok. De ez fontos, hogy csak akkor fog előjönni, ha az user hosszan rányom - én mint aktív iOS használó felhasználói oldalról sosem, vagy csak a legritkább esetben nyomok rájuk hosszan. UX oldalról fontos lehet (esetleg lehet erre utalást tenni a kisebb állapotban lévő értesítésben, hogy kb "nyomj hosszan, ha látni akarsz valamit", de ilyet is ritkán láttam eddig
Remélem valamennyit tudtam ASAP segíteni, ha van konkrét kérdés még / amit nem válaszoltam meg, írjátok meg, hátha akár én akár más tud még valamit mondani. -
robi212
tag
Sziasztok,
App-ot tervezünk és szükségünk lenne infokra a különböző notificationökkel kapcsolatban. Egész pontosan, hogy milyen max. paraméterei vannak az egyes elemeknek rajta. Ilyenekre gondolok, hogy max. karakterhosszok (title, description, stb.), kép méret, ilyesmi.
Mi UI oldalról vagyunk, akiktől tudnánk kérdezni, jelenleg nem elérhetők, viszont szeretnénk haladni a tervezéssel.
Esetleg el tudnátok, kérlek irányítani olyanhoz, aki ugyanezt iOS-re is meg tudná mondani?
Előre is köszi.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok.
Valaki használta közületek már a BatchApkTool375 programot.Olyan hibába fútok,hogy kicsomagolom az apk-t. A módosítandó fájlt berakom . Mikor újra csomagolom, mindig kihagyja belőle.Már a "backup" fájlba is betettem,de ugyan úgy kihagyja. Van valami amit kihagyok? -
válasz
btraven
üzenetére
https://stackoverflow.com/a/16813721/8154543
A bekezdés folytatása:
Instead you need to use what's available in the Android SDK for reading and storing images.
Have a look at the Bitmap and BitmapFactory classes for a starting point.
These classes contains the necessary methods to read (BitmapFactory.decode*(...) methods) and write (Bitmap.compress(...) method).Itt van egy példakód is: [link]
-
btraven
őstag
javax.imageio.ImageIOis not part of the Android platform, so unfortunately you can't use it.
-
Mr Dini
addikt
Elég halott ez a topik, de azért reménykedem, hátha olvassa valaki.

Adott egy NDK-t használó alkalmazásom, aminek csak a frontendje java, a backend C++. Írtam pár teszt fájlt, amik közvetlenül a so fájlokkal vannak linkelve és csak ARM architektúrán futnak. Viszont szeretném futtatni ezeket a teszteket a fejlesztős x64 gépemen qemuval. Ami hiányzik, az egy android rootfs, vagy akármilyen kompatibilis arm rootfs jó lenne, csak tudjak chrootolni bele. Tudtok ilyenről? Igen, fordíthatnék sajátot buildrootból, de ha lehet ezt inkább skippelném. Valaki biztos fordított már ilyet.
-
Zsoxx
őstag
Megjavult.

Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és az Android Stodioban az AVD managerben már nincs kiírva, hogy a VT-x is disabled. El is indul a virtuális telefon.Egyébként stackoverflow-n 2 ilyen postot találtam (ugyanezzel a hiba leírással), több évvel ezelőttiek, egyikre sem érkezett megoldás.
-
btraven
őstag
Nekem debugban a logcat fülre kattintva azt írja pirossal hogy no connected devices
Én windows-os desktop programot futtatok Android Studio-ban. -
bandi0000
nagyúr
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Igen úgy értettem, de gondolom most tanulja, és ha új projektet hoz létre, akkor az alapból debugba fog futni, hacsak nem állítja át nem?
-
[KgP].Robot
aktív tag
-
btraven
őstag
Android Studio-ban ha debugolok akkor miért nem jelenik meg semmi System.out.println() a console-on?
Csak ennyi: Connected to the target VM, address: 'localhost:59661', transport: 'socket' -
thiclyoon
aktív tag
válasz
kornyiktamas
üzenetére
Mennyire perzisztensen akarod tárolni az adatokat?
- ha nem kell őket később módosítani (a felhasználó szemszögéből), akkor lehet, hogy a legegyszerűbb egy kódban megadott "adatbázis",
- ha kellhet őket módosítgatni, vagy sok adatról van szó, akkor egy lokális adatbázis lehet a társad, pl. a Room-mal meg tudod oldani szépen,
- ha pedig módosítani is kellhet őket, vagy sok adatról van szó, és még internettel más eszközről is elérhető kell legyen (tipikusan egy többfelhasználós alkalmazás), akkor pedig egy szerveroldali megoldás kell. Ezt vagy egy backendes programozó tudja megoldani (Java, .Net vagy valami hasonló nyelven), vagy ha a projekt nagysága nem indokolja, akkor a Firebase lehet a legkönnyebb megoldás.Ha a fentit el tudod dönteni, akkor a formátum is adott nagyjából: az első esetben egy kódban megadott változó lesz a megoldás, a másodikban szintén, csak a Room-mal kiegészítve, a harmadikban pedig a szerveren nosql-lel lesz kezelve, te pedig a Firebase-zel eléred. Ha az adatbázis felépítése a kérdés, akkor szintén sorrendben: valamilyen kulccsal rendelkező megközelítés; a Room esetében a könyvtár leírása fog segíteni, a Firebase-nél pedig érdemes rendesen átgondolni, mivel a túl sok lekérdezés fizetőssé fogja tenni ezt a megoldást. Egy jó felépítés sokat tud segíteni, ezen érdemes sokat gondolkozni ha idejutsz.
A többi kérdést nem igazán értem, nincs mit tagolni az adatokon, egyszerűen a query amit futtatsz az adatbázison az megadja, hogy milyen változókat tudsz kiírni. Ezeket "transzformálod" egy kiírható formátumban, és ezt meg tudod jeleníteni az appban. Külön feltöltés nem tudom, mihez kellhet - ha az adatok nem módosulnak, akkor elég egyszer, ha pedig módosulnak, akkor minek feltölteni őket többször?
Nem bonyolult, főképp ha az első, legegyszerűbb megoldás elég. Nem az a legszebb megoldás az biztos, de az egyszerűsége miatt megér(t) egy gondolatot.
-
kornyiktamas
aktív tag
sziasztok.
próbálgatom az androidra való programozást.
valaki tud segíteni esetleg, hogy hogyan lehetséges, vagy egyszerűbb megoldani a következőt?
szeretnék létrehozni valamiféle adatbázist, ahova feltölteni sok sok adatot melyek különállóak.
az applikációban szeretném, hogy egy "spinnerből" kiválasztva arra a szóra keressen rá az adatbázisban és listázza ki.
a feltöltőtt adatokat milyen formátumba lehetséges vagy egyszerű? hogyan tagoljam, hogy mely részét listázza ki? vagy minddre külön feltöltés kell?
nem igazán tudom. valószínű elég bonyolult
ha valaki tud ilyesmit írok konkrétabban is. -
doc
nagyúr
Sziasztok!
Van egy Android appom, ami jelenleg csak 'internal testing' fazisban letezik, tehat nincs 'rendes' Play Store oldala.
Feltoltom az AAB-t uj internal testing release-be, orulunk.
A 'testers' ful alatt van egy link a dummy store oldalra, amit elkuldve az internal testernek (akinek az accountja megkapta a jogot ra) o le tudja tolteni a legutobbi internal verziot.
Ez eddig rendben is van.
DE!
Az miert van, hogy ujabb verziot feltoltve nem erkezik az eszkozere frissites? -
btraven
őstag
Csinálok egy időzítő programot. Start gombbal elindítom és 10 percig írja ki az időt, majd sípol a bíró.
De android okosteló 1 perc után alvó állapotba kerül és a számlálás megáll ott ahol tart. -
btraven
őstag
Billentyűzetet mindenképpen alkalmazásból a programozó jeleníti meg? Azt tudom hogy kell.
Vagy a billentyűzetet lehet behívni a képernyőre valami gombbal vagy érintéssel? -
-
vlevi
nagyúr
válasz
btraven
üzenetére
Próbáltad azt, hogy a beallitasokban a build számra 10x rá klikkelsz? Általában minden telefonon ez kapcsolja be a fejlesztői beállításokat, és azon belül lesz a debug mód.
Nekem kb az első dolog, hogy aktiválni a fejlesztői beállításokat, no, nem a debug miatt, hanem mert ott lehet az Android animációkat átállítani, én általában a 0.5x értékre szoktam venni mindent, sokkal gyorsabbnak érződik tőle a telefon. -
Oldman2
nagyúr
Keresek egy valóban normális, kellően átgondolt „Reminder” appot...
Bízva abban, hogy valaki "ráharap" és mert személyesen érint a téma, nyitottam rá egy külön topikot.
Megköszönöm, ha átolvassátok...

-
thiclyoon
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
És a telefonban kell legyen sim kártya is (redmi note 4 tapasztalat)
-
btraven
őstag
Nekem ez se működik. A fizikai okostelót se látja.
Windows-ból tudok fájlokat másolni a Redmi note5-re. Tehát gondolom a driverek rendben vannak.
Na mindegy. Majd libgdx-ben fejlesztek, azt lehet debugolni a desktop-on, aztán a végeredményt meg át lehet rakni androidra.
Persze majd kiderül hogy ezer helyen inkompatibilis
-
Hello,
Androidon valaki tudja, hogy Storage Access Framework esetén hogyan lehet megkapni a sdcard (azaz a belső flash tároló) adat partíció gyökerét? Oda pakoltam le a program előző verziójában azt az egy szerencsétlen txt file-t, amibe ment, és úgy kéne megoldani, hogy ha frissít a user, akkor ugyanazt a tartalmat kapja meg.
(Vagy azt el kéne mozgatnom valahova, de előbb kéne tudni olvasni, lekérni az útvonalat stb.
) -
-
-
Sziasztok!
Meglehetősen régen foglalkoztam már Android programozással, akkor is még az App Inventor 2 világában dolgoztam. Abszolút hobbi szinten volt akkoriban, mára pedig másfelé vitt az út, jelenleg PLC, HMI, Nextion, Basic, PHP, HTML, CSS és JS-el foglalkozom, ezeket viszont már szakma szerűen (értsd: a hivatalos munkám részei).
Viszont most kicsit visszatérnék a Droid világába. Egy egyszerű appot szeretnék megvalósítani, a terv a következő:
Szeretnék egy appot, ami betölt egy weboldalt. Semmi többet nem tud, de külön app, csak arra az oldalra. Hogy példával is éljek: a BGA-nak van egy mobilappja. Csak a BGA-t lehet elérni ezen keresztül, viszont azt az indítás pillanatában azonnal. Nincs böngésző fejléc, sem látható URL. lényegében ezt szeretném, csak a saját Weboldalamhoz.
A kérdésem az lenne, merre induljak el? Milyen fejlesztőkörnyezetet ajánlotok (nem hátrány, ha akad olyan, ami a felsorolt nyelvek valamelyikével mutat párhuzamot).
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
btraven
őstag
Nem akar elindulni az emulátoron a program Android Studio-ban.
Launching 'app' on No Devices.
Ez jó kezdésnek? Furcsa a No Devices.apk-t az okostelóra másolva működik.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Szia
Nekem pont most lenne hasonló feladat, de inkább felajánlottam az ügyfélnek, hogy használja az alapértelmezett email klienst
Küldesz neki egy intentet, amibe elvileg(bár csak felületesen néztem), de meg lehet adni csatolmánytól kezdve mindent, és elméletileg neki csak rá kell nyomnia a küldés gombra
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
Email klienst irt mar valaki?
Illetve van valakinek tapasztalata Emailek kuldesevel, feldolgozasaval, attachmentek kezelesevel, stb...?
Ha igen, van valamilyen framework/lib, ami megkonnyiti az eletet ezen a teren? JavaMail-lel viszonylag maceras...
Koszonom -
bandi0000
nagyúr
Arra van netán valakinek ötlete, hogy lehetne roomban kivitelezini a nested relationbe való szűrést? kb úgy néz ki, hogy van 1 tábla azt joinoltam egy táblához és a kettő joinját joinoltam még1 hez :D
Kb olyan hogy van egy fejléc azon belül sorok és a sorokat kellene szűrni
Végigolvastan stackot de nem talàltam semmit, csak annyit tudtam, hogy observerbe nyomok rá egy filtert, de szebb lenne, ha a sql ben meg lehetne oldani
-
bandi0000
nagyúr
válasz
thiclyoon
üzenetére
Köszönöm, látszik, hogy sokat kell még tanulnom... Nem is gondoltam rà, hogy ne Calendart adjak át, pedig igazàból egy sima string is elêg hozzà, na majd átírom és meglátom milyen lett
Am én sem tudom milyennek kellene lennie, csak akiknek készül, régi tableteket használnak, cserébe pedig elvárják, hogy smooth legyen :D
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
nem nagyon, de módosított fájl
Így már nálam jobb a helyzet, viszont eszembejutott a tesztelés közben, hogy nem is igazán tudom milyen fokú lassúság elfogadható androidon, így kicsit nehezebb volt
amit még észrevettem az a .clone() használata, két okból is:
- éles kódban szinte sosem találkoztam még a használatával, valamint
- a calendar egy "nagyobb" objektum (nem performance vagy fizikai nagyság, hanem "sok dolgot tud ahhoz képest, hogy egy cellának odaadod"), így elméletileg szerintem az egyes celláknak nem kellene megkapniuk az egész calendar objektumot, nincs hozzá közük. Így a clone kivehető lenne, ami szerintem egy jó irány lehet: [link]. Ehhez nyilván már az .xml-ben és egyéb .kt fájlokban is át kell írni dolgokat, ezt valószínűleg te jobban átlátod, könnyebben meg tudod csinálni (a módosított fájlban elvileg semmi nem tört el, de erre is ugyanez igaz). A .clone kivételével nálam még jobb lett a helyzet (persze cserébe kb az egész eltört, mivel a napokat nem tudta kiírni rendesen, ezért kell ez a több fájlt érintő átírás) -
bandi0000
nagyúr
válasz
thiclyoon
üzenetére
Bocsesz, kicsit kapkodva összedobtam egy szösszenetet, de ezek szerint nem túl jól gondoltam, hogy elég lesz
Mindenesetre most csináltam egy új projektet, ebben benne van a home-on a naptár, emulátoron se sima a betöltése, viszont az itthon lévő nem túl acélos 30k-s tableten 2-3s volt míg betöltött, szóval itt benne sincs a legtöbb dolog a projektben, és így sem szép sima a betöltése
[Project] -
thiclyoon
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Több osztály is hiányzik, a build.gradle sincs meg, így nem tudom reprodukálni a dolgot. [stackoverflow: How to create a Minimal, Reproducible Example]: a lényeg hogy egy olyan kódot érdemes összerakni, ami a legkisebb akadályt gördíti a megoldáshoz vezető útra - engem pl nem zavar annyira ha nem minimális a példa, de szerintem senki se szeretne a hiányzó importokkal szöszölni stb. Nem tudom miért nem akartad az egészet feltenni, ha céges / egyéb privacy van akkor nyilván azokat a részeket vedd ki, de a kód fusson, mockolt adatok, átírt package név stb., ez elég egyszerűen kiküszöböli a fentieket. Az Android Studio ad erre egy egygombos megoldást: File - Manage IDE Settings - Export to Zip file..., vagy keresőben (shift-shift-tel előhozható) egy keresés az "export"-ra. Ez elméletileg kiszedi az ideiglenes fájlokat, outputot ilyesmiket (utána teszt hogy a kiadott zip tartalma fut-e nálad, előhozza-e a hibát). Persze ha más ennyiből megmondja a tutit, én nem állok az útba
Illetve no offense, talán nem hallottad még, ezért írom le: bármilyen programozásról van szó, .docx-et nem illik ilyen célra használni, .txt vagy a kód alapértelmezett kiterjesztése (jelen esetben .kt, .xml) is jó, ezeket mindet tudja olvasni a legegyszerűbb szövegszerkesztő is -
bandi0000
nagyúr
válasz
Postas99
üzenetére
Elég sok tutorial van a neten, és szerintem mostanrá már a tanárom szavaival élve "Nevetségesen egyszerű" egy ilyen kis szösszenetet megcsinálni
Csinálsz egy projektet Drawer layouttal, gyakorlatilag kapsz egy működő helo word appot, a fragment_home layoutra feldobálod a layout elemeket amik kellenek, a HomeFragment.kt osztályba meg a háttérkódot, nagyon kis utánajárással meglehet oldani, kvázi azokat kell megtanulnod, hogy miképp kapod meg az adatokat a layoutról, àllj neki ha időd engedi, és ha elakadsz segítünk
-
Postas99
őstag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Kodular, MIT2 és hasonlókkat raktam már össze apróbb dolgokat. De ez nem az a felület amin én összetudnám rakni amit szeretnék. Ezért belevágtam az Android Stúdióba.. szivesen elkezdeném az alapoktól, 1-2 tutorialt megnéztem hogyan lássak neki, de az adroid stúdióban elakadtam az még csak csak hogy felszórom a fő oldalra az összes UI dolgot, de innentől jönne a fő lényeg és elakadtam... Szóval tanulnék is... és szívesen venném ha valaki besegítene..
-
bandi0000
nagyúr
válasz
thiclyoon
üzenetére
Megköszönném, mert nem vagyok egy nagy UI guru, Androidon szeretem mert viszonylak faék, de épp emiatt félek, hogy ilyet nem lehet megoldani, oké összedobáltam, de mégse működik rendesen
Egyrészt amúgy tableten teszteltem, igaz csak debug verziót, a staged valamennyivel gyorsabb volt, de még az sem az igazi
A teljes projektet nem tudom megosztani, de igazából itt vannak az érintett fájlok, viszont ha igazad van, akkor nem ezzel lesz a probléma szerintem, mert elég faékre sikeredett,plusz hozzá sincsenek rakva még az események lekérdezése stb [Kód]
Amúgy régebbi projekttel volt hasonló, mikor 1.0 material-ról átálltunk 1.2?-re asszem, akkor szemmel láthatóan is a 2 verzió között volt betöltési sebesség különbség
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
bandi0000
üzenetére
A leírás alapján nem kellene gond legyen, esetleg megpróbálhatod egy erősebb windowsos gépen emulátoron (vagy macen, talán még jobban is megy ezeken) hogy ott is csinálja-e. Én sokáig pl egy már korosodó snapi 625-tel teszteltem, viszont akkor sem tapasztaltam ilyet, komplexebb UI-jal sem. A betöltés után is akadozik a felület? Ha nem, akkor szerintem nincs gond, ha igen akkor viszont valami tényleg félremehetett. Ha gondolod átdobhatod a kódot (ha elég kis részlettel reprodukálható akkor akár ide is beteheted) hogy ránézhessünk mi a helyzet
#5201:
Nem teljesen tiszta, hogy mi a cél: ha csak segítség kell, akkor ide szerintem nyugodtan leírhatod a problémát, ami éppen szembejön. Ha viszont nincs rá időd, akkor ez egy mikro-fizetős projektnek néz ki: a .net kód bonyolultságától függően dobhatsz egy pm-et (c# nyelvvel foglalkoztam régebben, ma már nem), viszont időszűke miatt nem ígérem hogy tudok segíteni -
Postas99
őstag
Sziasztok!
Olyat emberkét keresek aki tud segítni átforgatni egy .net-es Vb form alkalmazást android alkalmazássá...
A GUI rész.
2 db textbox ami mint input.
2 db radio button a választás végett
1 button ami az eredmény kiadásához kell.
1 db messagebox vagy textbox akár a kiszámolt eredmény kiiratásához.
Nem kell hogy csicsa legyen benne.
Viszont sok benne a kalkuláció hexa eredmények jobbra és balra tolása, egy halom XOR és XOR visszafejtés is van benne.
Van valaki akihez tudok fordulni?Az android studoi letöltve, nem vagyok hülye hozzá csak időm nincs erre, a VB .net kód saját anyag.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akvarisztika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc Raiders
- Android szakmai topik
- VR topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

android studio persze - de amúgy ha nem vágod a javát vagy kotlint, akkor én inkább egy reszponzív webalkalmazást dobnék össze a helyedben - ha a html/js/css úgyis megy.

)
amit még észrevettem az a .clone() használata, két okból is: