Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Hát, igazság szerint még sehogy. Azért kértem a tanácsot, hogy melyik úton célszerű elindulni. Az alapötlet a Loader lett volna, minden aktív fragmentben egy külön loaderrel, amit a fragment lebontásakor szintén eldob. (Hozzáteszem ez egy korábban félbemaradt projekt, ahol az adatbázis egyes elemeit egy naptár oldalról is el tudom érni. Az adatbázis rész kész, a listek még Loaderrel készültek.)
Több ponton elakadtam. A Loaderrel igazából ezt elég könnyen meg lehetne oldani - tudom, hogy már nem ildomos. A Room és LiveData együttessel apró probléma, hogy szerintem az egész korábbi programot át kéne írni, amire leginkább nincs időm.
Mielőtt rájöttem volna, hogy miként rakjam egybe a régi és új kódot egy újabb problémába futottam bele: A ViewPager (konkrétan Fragment, de ez mindegy) - elég komoly, 2-3 másodperces késéssel indul már 3 ablaknál is. Ez azért érdekes, mert lényegileg az egész egy custom Layout, ami gyakorlatilag semmilyen számolást nem használ, sőt, még azt is minden egyes alképernyőn újra felhasználja. Lapozásnál semmilyen várakozás nincs, pillanatok alatt lapoz 8-10 lapot, nemhogy hármat. Ráadásul a log szerint a fragmentek is pikk-pakk felépülnek; nem tudom, mire kell ez a rengeteg idő.
Jelenleg azt hiszem, a kiolvasás optimalizálása lesz a legkisebb problémám. Először ezzel a megjelenítéssel kell kezdenem valamit. Egyébként nem is értem. Miért nem jeleníti meg az első fragmentet, aztán amig az ember gyönyörködik benne, építhetni a többit.
-
thon73
tag
Igen, majdnem pontosan így. Köszi, ezen el tudok indulni. Leginkább az okoz nehézséget, hogy több lehetőség közül kiválasszam a legegyszerűbben elkészíthetőt.
A megjelenítést egy ViewPager végzi, csak nem egészen listában, hanem egy custom-view-ben. Konkréten ez egy ugyanolyan naptároldal, mint az összes többi.
Azért kérem el a hónap összes adatát, mert ezen az oldalon mindegyik szerepelni fog.
Jobb és bal slide-dal ugrok a szomszédos hónapokra - elvileg végtelen lehet, de 3 évvel - 36 hónap - mindenképp számolni kell. Pontosan ezért nem szerettem volna minden ablaknak külön háttérszálat nyitni.
A háttérben egy elég összetett adatbázis áll, de a "naptár" rész elég egyszerű. Mindenki ugyanabba a táblába jegyezhet be dátummal és rövid szöveggel, nekem most csak ezt a táblát kell lekérdeznem.
Kis érdekesség, hogy a naptár-rekordok feljegyzik, hogy honnan származnak, és vissza tudnak vinni a kiindulási rekordra több táblában is. -
PumpkinSeed
addikt
Nekem pl. sokszor volt olyan, hogy ajánlottak munkát a beszélgetés után is. Egy jó beszélgetésből nagyon sok minden kiderül. Minden interjú más. Amit én nagyon utálok (nem vagyok android-os), hogy az interjú alatt elkezdenek olyan hülyeségeket kérdezni, hogy egy gráf alapú adatbázist hogyan kezdenél el. Hát most komolyan, cégek ezen hónapokat gondolkoznak, én meg vázoljam fel az interjú alatt? De az ilyeneket hagyni is kell. A kérdésedre a válasz pedig ismét, minden interjú, vagy hiring folyamat teljes más.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Szia!
Igen, volt mar a jelolt. 0 tapasztalattal a 300k-s nettó plussz Android tanfolyamra küldés céges költségen kissé túllövés szvsz. Főnököm nem is vette fel.
A cikk viszont nagyon jó. Atfutottam gyorsan de el fogom olvasni alaposan. Juniorkent nekem is tele van erdekes infokkal.
Köszönöm szépen a válaszodat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- eGPU tapasztalatok
- Sorozatok
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest