Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
Full kezdőként vágnék a dologba érdekel a "programozás, fejlesztés" alapoktól kezdve. Elég sokat néztem olvastam a neten, hogy megfelelő helyeken kereskedve a dolgot kellő szorgalommal lehet szépen fejlődni, ha meg van érzéke hozzá az embernek még jobb. Hobby szinten érdekelne, mert alapvetően a hardveres számítástechnika is hobby szintről indul nálam.
-
fatal`
titán
válasz
Crazyhorse
üzenetére
Attól hogy nincs kiterjesztése még bármelyik lehet kép

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Crazyhorse
üzenetére
Szerintem inkább a res mappában keresd.
Vagy egy fájlkezelővel megnyitod a kicsomagolt apk-t és rákeresel .png re,ha minden igaz kilistázza a png-ket
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Teljsen kezdő vagyok a témában, így lehet lesz pár érdekes kérdésem.
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy az alkalmazásban folyamatosan lenne fent és lent 1-1 sáv, benne XY elemekkel. Szóval kvázi csak középen cserélődne a content, de ez a frame mindig látszódna. Ezt jól sejtem, hogy fragmentekkel kell megoldani? -
Sianis
addikt
válasz
Crazyhorse
üzenetére
APK-t az ne sima zip-pel szedj szét, hanem keress a neten valami eszközt hozzá. Például.
-
Crazyhorse
csendes újonc
-
thon73
tag
To (#3789) CyborGabe: Másodszor meg ott a válasz pont a kérdésed felett.
Egy overlay activity-t szeretnék tenni egy térkép alkalmazás felé, csak azért, hogy a kocsi ablakában egy érintéssel tudjam sötétíteni/világosítani a képet. Már olvasgattam az ügyben, de két kérdésre nem találok választ:
1. Ha elfedem az activity-t egy másik (részben átlátszó) activity-vel, akkor az alsó továbbra is működni fog? Vagyis a térképszoftver továbbra is mutatja az utat?
2. Miként adom át az érintéseket magam "alá", vagyis a térképszoftvernek? Elegendő, ha nem fogom el azokat? Automatikusan átadja az alatta lévő (átfedett) viewnak?
Előre is köszönöm! Mielőtt nekiállok, ezt azért érdemes lenne tudnom.
Vannak amúgy ilyen alkalmazások, de azt nem tudják, hogy a képernyő érintésével változzanak. Én meg nem akarom vezetés közben huzigálni a statussort.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok!
Szeretnék itthon megtanulni programozni, leginkább androidra vannak ötleteim. Hol érdemes elkezdeni, ha az informatikai tanulmányaim kimerülnek a gimis infóórás CS-zésben?
Komoly válaszokat szeretnék -
thon73
tag
válasz
Nestor16
üzenetére
Úgy látszik, mindenki nyaral... Jó nyaralást mindenkinek!
Konkrétan miről lenne szó? Mert valahogy mindenki így akarja elkezdeni...
Személy szerint azt ajánlom, hogy érdemes az android saját UI "elemeivel" építkezni először: szöveges bevitel, szöveges kiírás, gombok, huzigák, pirítósok stb. Ha ez megy, akkor már valamelyest át fogod látni az android logikáját.
Teljesen külön világ, ha grafikát, különösen ha mozgó grafikát akarsz kezelni. Már egy egyszerű ún. custom view sok izgalmat rejt - vagyis ha közvetlenül akarod a képernyőérintéseket kezelni, meg azon egyszerű grafikát megjeleníteni. Én ennek csak második lépésben álltam neki.
Nagy kérdés a tárolás, ami szintén sok android sajátosságot tartalmaz; az sqlite meg egy külön nyelv. És akkor még minden egyes kütyü kezelése külön-külön tanulnivaló, pl. ha döntögetni akarod a gépet.
Ettől függetlenül egyik sem ördöngősség, csak talán egyszerre az egész túl nagy falat; meg talán minden porcikájára nem is lesz szükséged.
Szerintem maga az android dokumentáció többnyire elég jó (kezdőként főleg a komplex cikkek), egy konkrét problémára meg a http://stackoverflow.com/, bár a google is odavisz.
Lars Vogel oldalán nagyon jó tutorialok vannak: http://www.vogella.com/tutorials/android.html
Haszonos oldalak, ahol érdemes körülnézni:
www.grokkingandroid.com, www.androiddesignpatterns.com, http://www.tutorialspoint.com/android, http://www.codeproject.com, http://www.androidhive.info/
Pár éve én is leírtam, hogyan kezdtem az egészet, aztán ez megszakadt. De talán itt is lehetnek hasznos dolgok: android.lattilad.orgAztán végül, de korántsem utolsó sorban; vagy ha az angollal elakadsz, akkor a konkrét problémára általában itt is találsz választ.
Jó munkát!

-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Van nyárra egy olyan tervem, hogy szeretnék készíteni egy kis android játékot. Egyértelműen nem a grafikán lenne a hangsúly, inkább valami logikai, gondolkodtató a lényeg, hogy ezzel gyakoroljak.
Van már egy alap tudásom, de hogy egyedül nekiálljak egy ilyen projektnek és minden problémára megoldást találjak az még nem megy, ebben akarok fejlődni.
Mit ajánlotok, hogy megértsem és magamtól össze tudjak rakni egy ilyen alkalmazást?
Jöhet angolul, magyarul könyv videó stb. A lényeg, hogy haladjak és gyakorlatot szerezzek.Köszi.

-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni?
A Slimlaucher 1.2-ben nem működik az értesítési jelvény (notification badges) Marshmallow alatt.
Ki tudná javítani valaki a launcher ezen hibáját?
De annak is örülnék, ha valaki tuna ajánlani egy olyan launchert, amivel megbízhatóan működnek az értesítési jelvények.
Nova + Tesla Unread össze verzióját próbáltam (vagy nem jelzi a Viber üzenetet, vagy pontatlanul pl. 2 helyett 4-et jelez), Missed It-tel ugyanez a helyzet.
Az a baj, hogy a Tesla Unread és a Missed It is nagyon régen volt frissítve.
Próbáltam még a holo, Hola, Apex Asus launchert és még többet, de egyikel sem működik. Leginkább a Viberrel van probléma, a többi appon jól mutatja általában az értesítési jelvényeket (SMS app, Messenger, Hangouts).
-
Gerzsi
tag
Milyen eszközöket használtok a studión kivül a fejlesztéshez?
-
Sianis
addikt
Üdv fórumlakók!
Arra van valakinek tippje, hogy az appcompat libbel érkező stílusokat hogyan lehet úgy használni, hogy azoknak tényleg hasonlítsanak is a különféle api verziók között?
Pl: style="@style/TextAppearance.AppCompat.Body1" API 23-on úgy néz ki ahogy kell, de API 16-on teljesen más. Body2 egy kicsit bold az új készüléken, de a régebbin meg totálisan más. Van valakinek ebben kompetens válasza?
Köszönöm!
-
Sianis
addikt
Üdv!
Ha a Google IO bejelentéseiről, főleg dev, van jó összefoglaló linketek, azt megköszönöm (természetesen angolul). Tudom, hogy még minden friss, mint az őrület, de ne feledkezzünk el róla. Írjatok véleményt is, ha esetleg van, szerintem ilyenkor belefér némi csitcset itt is.
-
-
Üdv!
Vannak olyan applikációk, melyek képesek az értesítéseket jelezni nem a Control LED segítségével, hanem Flashlight bekapcsolással.
Olyan applikációra volna szükségem, ami mindezt tudja, annyi különbséggel, hogy a FrontFlashLight villanjon fel. Tehát szelfi LED. Pl Galaxy J5, J7, Doogee Nova és még sorolhatnám, melyek rendelkeznek vele...
Szóval! Ismer valaki ilyen alkalmazást? -
thon73
tag
Tudna valaki linkelni, (vagy írni) egy rövid útmutatót, hogy
Hogyan lehet egy régi projektet appcompat kompatibilissé tenni?
Egy csomó mindent átállítottam, de most sem vagyok biztos abban, hogy mindent megcsináltam. Ha lehet induljunk ki egy Activity vagy FragmentActivity source-ból és egy teljesen új projektből. Hálásan köszönöm előre is, mert a neten lévő rengeteg útmutatóban teljesen elvesztem.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Ugy tunik megoldodott!
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Volt egy olyan problemank, hogy webview-ban betoltodo video nagyon zabalta a netet. Valoszinuleg hatterben futas eseten is tovabb toltotte a videot. Ez elvileg megoldodott, de elojott egy olyan hiba, hogy 5.0 felett ha betoltodik a video a webview-ba, megnyomjuk a home gombot, majd visszaterunk az applikacioba, akkor olyan mintha megfagyott volna a webview. Nem megy tovabb a video, Samsung S6 5.1.1-en nem lehet scrollozni a weboldalt. Z2 5.1.1-en lehet scrollozni csak a video nem megy. Az OnResume-ban ujratoltodik a webview elvileg de nem jo. Linkelem a kodot hatha valakinek van valami otlete. Koszonom elore is!
-
thon73
tag
Csak a teljesség kedvéért: megtaláltam a hibát. A "hagyományos" progress-bar már nem létezik, kellett egy új layoutot generálnom, ami tartalmaz egy progress-bar-t is. És ez működik mindentől függetlenül, appcompat alatt is. Azért érdekes ez az android világ. Az ember leporol egy évvel ezelőtt még jól működő programot, aztán puff; már semmi sem úgy van, mint akkor. Tudom, ezt hívják fejlődésnek.
-
thon73
tag
Most vettem észre, hogy eltűnt az Activity neve a felső sorból.
Egy egyszerű WebView activity-hez adtam volna hozzá a progress-bart, csak szegénynek nincs hol megjelenítenie.
API 16 min. és API 23 compile beállítások mellett. A program alapvetően egy service, kizárólag a preferences és ez a webview activity benne.
Meg tudjátok mondani, hogyan tudom a címsort visszaszerezni a legegyszerűbben? -
Thowra123
tag
Üdv!
Szeretnék felvilágosítást kérni tőletek.
Munkám során gyakran előfordul, hogy gyenge vagy egyáltalán nincs térerő.
Ilyenkor a telefon GSM rádió teljesítmény növeléssel próbál kapcsolatot tartani (eredménytelenül) és így több gondom is van miatta.
Kérdés, hogy a GSM rádió teljesítményt lehet e visszavenni ilyenkor android alól vagy ez a funkció független az operációs rendszertől (hardware szintű megoldás)?
Az lenne az ideális ha nem menne egy bizonyos szint fölé a rádió teljesítmény és ha nem talál jelet akkor várna egy darabig alap gázon és csak utána próbálkozna újra.
A telefon xiaomi redmi note 2.
Van esetleg ötletetek? -
Sianis
addikt
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Kövezzetek meg ha tévedek. De kell ide az application context? Nem elég maga az activity?
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Picassora visszaterve
Picasso.with(activity.getApplicationContext()).load(imgUri).into(holder.icon);
ettol az egy sortol megoldodott a laggolas problema.
Koszonom Karma!
-
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
A szükséges szerveroldalt is neked kell előállítani hozzá? Szabad kezed van, vagy van technológiai megkötés? Netalán lehet felhőmegoldásokat használni rá? Mert a real-time követéshez például a Firebase egy elég fain megoldási lehetőség lenne.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Koszonom nektek! Holnap kiprobalom a Picassot.
Mas kerdes.
Meglevo kmz fajlokat szeretnek megjeleniteni google maps-ben sajat pozicioval egyutt. Illetve masok pozicioit is szeretnem ugyanebben a terkepben feltuntetni. Gondolom ehhez kell egy szerver, ami kiszolgalja az eszkozok koordinatainak kezeleset. A tobbi eszkozon is lehessen latni a bejelentkezett eszkozok koordinatait.
Foglalkozott mar valaki hasonloval?
Elnezest a sok kerdesert de melyvizbe dobtak... -
Konkrétan mint mondtam, minden panaszra egy megoldás nem lesz.
Kezdetnek, csak hogy az alapok meglegyenek, ennek az áttanulmányozását javasolnám.
Ez ad egy felületet. Utána legegyszerűbb, ha komolyan egy meglévő kellene, ha az adott UI (legyen az Ubuntu Touch, vagy HTC design) kódjait és rendszerelemeit áttanulmányozod vagy valami Windows szoftverrel, vagy Linux-al, ha meg konkrétan olyan (apk), akkor a korábban linket programmal, aztán kicserélned az adott részeket.
Hosszas munka lesz, előre látom. De a végén meg fogja érni! -
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
A képbetöltés az a probléma, amit nem szabad elkezdeni magadtól megírni, amikor rengeteg kulcsrakész lib van hozzá: Picasso, Fresco,
UniversalImageLoader; csak hogy hármat felsoroljak. Ezek mind megoldják helyetted az átméretezést, háttérszálak helyes kezelését, cache-elést!, stb.Szerk.: Az UIL-t kihúztam, mert már nem támogatja a fejlesztője. Javaslom a Picassót, pofonegyszerű használni.
vlevi: Ez az állításod a mezei ListView-ra is igaz.
-
vlevi
nagyúr
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Lehet, rosszul okoskodok, de talán érdemes lenne megpróbálni a recyclerview-t. Az csak annyi elemet tölt be, amennyi a képernőre kifér.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy egy listviewba betoltott kepek miatt nem smooth a scrollozas.
Csinaltam ViewHoldert hozza, de ez onmagaban meg nem segitett. Kicsinyitettem a kepek meretet 0.2 MPx-re de ez sem lett eleg. Gyanitom, hogy a UI basztatasa miatt lassu az egesz.
Szeretnem a kepbetoltest kulon szalon elvegezni de nem akar osszejonni. Talan a GetBitmap-et kene egy AsyncTask osztalyba kivinni?? Ha igen hogyan?
Tudnatok ebben segiteni?Koszonom szepen!
Udv. -
Meg lett oldva. Jött egy frissítés, de a szoftverközpont nem akarta adni.
Terminál ellenkezett.
Külső letöltött fájl pedig felismerte, hogy ő nagyobb vagy egyenlő, mint a jelen verzió, így sz@rik települni.
Megoldás -> Töröld le, tett vissza
Megy minden.
Na majd nézek akkor neked konkrét videókat, de szerintem ma már nem.
Majd holnap
-
Ismerem a helyzetet.
Én pl. csak azért nem használok Chrome appokat, mert utálom a Chrome-ot, a Vivaldi meg még nem 100%-os.

Firefoxnál hasonló problémák esetében gyári beállításokba szoktuk tenni a böngészőt, szépen kitakarítva minden lehetséges problémaokozótól.

Chrome/Chromium esetében nem tudom, ez hogy megy, de valami hasonló lesz szerintem itt is a megoldás. -
-
Jelenleg azért ne tudok konkrétat, mert nem tudom, mi lelte a Linuxomat, de a Chromium 2 hete nem akar bejelenkezni, 1 napja probléma van a YouTube és a F@szbúk videólejátszással, a Play Áruház nem hozza be a képeket, stb... Szóval, most azért nem tudok konkrétabbat. De ha tudod erre a megoldást, én is többet tudnék segíteni
-
Nos, nem volt egészen egyértelmű a kérés, de lássuk...
Elírtam, mert nem maker, hanem APK Editor, melyből ezt használom. Az ingyenes verzióval max képeket tudsz vagy konkrét forráscsomagokat cserélni, de ezzel már bőven nem csak nézelődni lehet. Megnyitja az adott kódokat, felületeket, tehát az ingyenes verzió alkalmas a tanulásra, de szerkesztésre, mint említettem, annyira nem.
Videó linkekről meg csak ennyit vagy ennyit.
Nem pofátlanságból, de részletekből áll össze az egész.
Felsorolhatnék most 320 linket, ami neked kell, hogy meg tudd csinálni amit szeretnél, de felesleges. A kulcsszó a jó angolon van, illetve a kereső használatán.
Kulcsszavak és a linkelt oldalak a barátaid.How to make ... for android...
Mindig csak arra keress, amit éppen szeretnél. Egyben sosem fogod megtalálni, a te terveidet nem biztos, hogy elkészítette 1:1-ben valaki, hogy megmutassa neked. Mert a How to make ubuntu skin for android jelszó alatt megtalálhatsz pár, MÁR MEGLÉVŐ launcher együttes játékát, de az nem ugyan az.
Tudom, most nézhetsz rám csúnya szemmel a biteken keresztül, de csak neked lesz jó, ha használod a bilentyűzeted
Szerk.: A fentebb említett problémámra valaki?
Igen, visszajöhetne, hogy a Google a barátod, de ebben az esetben nem működik... -
Ehhez sajnos mélyebb ásási ismeretek, kísérletek, megértés és angol tudás szükséges.
Ajánlom a videók nézegetését, nem szégyen a tanulás.
Ha van valami már, amit értesz, akkor fogod az UI-t, meg az APK Maker PRO programot, és hajrá!
Mivel kényelmetlen lehet mobilon szerkesztgetni (tanulmányozni nem), ajánlom a REMIX2.0 rendszert, azzal szoktam én is.Ne haragudj, hogy most nem ásom bele magam a kódrengetegbe, de egyfelől az időm jelenleg nem engedi, másfelől, abból nem tanulsz semmit, ha más csinálja

szerk; Ha kész vagy egy módosított apk-val, akkor nem cseréli ki, csak lementi külön. Így egy readbackot ajánlanék előtte, majd azt kinyitva kicseréled a két UI fájlt és csak a system mehet fel.
A "launcher"-en kívül semmi nem fog változni. -
Szia!
A gombokkal való szakítás az elérhető egy sortörléssel a system UI apk módosításával. Ebben az appban tudod módosítani (legalábbis ezt ajánlanám kiindulási alapnak) az ilyen mozgatásokat, valamint amire gondoltál, mint háttérbe vonuló appok, egyedi előhozatal (számomra nagyon hasonlít a leírásod az Ubunu Touch-ra), stb, ennek megnevezése a recent bar. Nekem a HTC egyik tabletjének tetszett meg ezen művelete, azt ugyan ebben az appban lehetett kicserélni. Konkrét kódokat nem tudok most írni, de ha bármit szeretnél nem csak launcher felületen, akkor ebből kell kiindulni. Lehetőleg a sajátból.
Illetve nekem is volna egy kérdésem/problémám, nem tudom mennyire ide tartozik, de ez az egyetlen ilyen android programozás oldal, amit találtam.
Szóval, ki akartam bontani egy System.img fájlt, de a terminál f@szságokat beszél;Szerintetek mi baja? Miért nem látja, ami ott van?
-
Sziasztok!
Nem tudom, hol kezdjem, szóval csak úgy belevágok a mondandómba:
Egy ideje már nagyon kering a fejemben, hogy kéne csinálni egy felületet Androidra, ami nem csak egy szimpla launcher lenne, hanem a rendszer viselkedését is átszabná (pl. teljesen szakítana a gombokkal valamint a megszokott állapotsáv sem létezne benne) illetve rendszerappokkal is kiegészülne, úgy, mint tárcsázó, billentyűzet, fájlkezelő, stb.
Maga a dizájn és a működés már megvan fejben, mi hogy nézne ki és mi hogy működne.
A gond csak az, hogy rettenetesen noob vagyok a programozáshoz, és igazából halvány elképzelésem sincs, hogyan kezdjek az egészbe, hogy megértsem az egész dolog működését.
Egy egyszerű példa: azt pl rendszer szinten meg szeretném oldani, hogy ha a képernyő jobb széléről balra swipe-olok, akkor a háttérbe kerüljön az app. Ehhez hozzá jönne az a tény, hogy a launcher rendelkezne egy saját alkalmazás váltó felülettel, ami a home screenből egy balról jobbra történő swipe-pal jönne elő.
Nem tudom, ez így mennyire érhető de ez csak egy dolog lenne ami most így eszembe jutott a sok közül.
-
törölt tag
Elnézést az ízléses UI mockupért, de ilyen UI-t hogy tudok a legegyszerűbben csinálni? A, B, X és Y gombok lennének, és még annyi kéne, hogy a kijelző felvillantható lehessen fehér fénnyel. Csinálnám szívesen OpenGL-lel is, de szerintem az indokolatlanul low-level API erre a célra.
szerk: és akkor itt a mockup is.

-
thon73
tag
startActivity kapcsán szeretnék segítséget kérni - service alól indítok egy külső programot package-name alapján (pl. jota editor)
Intent intent = ...Context().getPackageManager().getLaunchIntentForPackage("jp.sblo.pandora.jota");
if ( intent != null )
...Context().startActivity(intent);
Az indítás tökéletesen megy is, de elakadtam a Flag-ek kérdésénél:Milyen flageket kell beállítani ahhoz, hogy ha már fut a program, előre hozza (tehát ne legyen új példány belőle); ha még nem fut akkor pedig elindítsa? Vagy a PackageManager ezt is elintézi helyettem?
Megj.: Amikor a saját activitymat indítottam (service alól) akkor csak a NEW_TASK és SINGLE_TOP segítségével tudtam működésre bírni, de igazából ezt sem értem, hogy miért. Csak újat tudtam készíteni, a régit nem tudtam elővenni; vagy két példány futott.
Intent intent = new Intent( ...Context(), PrefsActivity.class);
intent.addFlags( Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK );
// intent.addFlags( Intent.FLAG_ACTIVITY_BROUGHT_TO_FRONT );
// intent.addFlags( Intent.FLAG_ACTIVITY_LAUNCHED_FROM_HISTORY );
intent.addFlags( Intent.FLAG_ACTIVITY_SINGLE_TOP );
// intent.addFlags( Intent.FLAG_FROM_BACKGROUND );Minden segítséget nagyon köszönök, azt is, ha egy megbízható és működőképes összefoglalóhoz irányítotok. (Egy tucat egymásnak ellentmondó oldalon végigrágtam magam...)
To flash: Saját tapasztalatom alapján van még egy gond: egy "saját ötlet" többnyire nem fér bele extraként egy jó programozó-csapat életébe. (És megoldott harmadik kategóriás költségről beszélünk.) Egyébként eldobni nem érdemes egy jó ötletet, talán el lehet adni; vagy (és én ezt választottam), némi számítástechnikai ismerettel meg tanulással az egyszerűbb dolgok meg is valósíthatóak. Addigra az is kiderül, mennyire célszerű pénzt és időt invesztálni az ötletbe.
-
Szmeby
tag
Arról nem is beszélve, hogy van külön európai, amcsi szabadalmi hivatal, a szabályozás egyáltalán nem egységes, egy külön szakma úgy megfogalmazni egy szabadalmi bejegyzést, hogy az védelmet is nyújtson. És persze mondanom sem kell, hogy mocskosul sokba kerül (már csak a szabadalom életben tartása is egy folyamatos kiadás), ha meg még perre is kell menni miatta, az is egy kellemes dolog (nem az).
Nyilván az ötlettől függ, hogy hol mit jegyeztetsz be, már ha egyáltalán be akarod. Ahogy az is, hogy hajlandó vagy-e saját vállalkozást indítani, vagy inkább elpasszolod az ötletet egy ilyen körben otthonosan mozgó cégnek. Polihisztorként egyedül is csinálhatod, mert nem ritka, hogy valakinek megy a könyvelés, a marketing, üzleti és jogi téren is megállja a helyét, a "csapat" másik fele pedig ért a frontendhez, backendhez, ad a minőségre, a biztonságra, etc. Ugye?

Nyilván ha már felmerült a levédetés gondolata, akkor nagy dologról lehet szó. Hogy ezt egy kétfős csapat mennyire tudja jól megcsinálni, az már csak az ötletbe vetett hit kérdése... meg az elfogyasztott kávé mennyisége.Nem akarlak lelombozni, lehet csinálni ezek nélkül is, csak rizikósabb. Rosszul fizetett adó esetén rád szállhat a nav, rosszul megfogalmazott szabadalom esetén a versenytárs kihasználhat egy kiskaput, egy nem reklámozott terméket a kutya sem fog észrevenni, stbstb.
De ez már nagyon nem android programozás, mellesleg nem is értek a szabadalmi témához
, csak amit innen onnan hall az ember a tűzközelben lévőktől... hát botrányos, na. -
Nem vagyok jogász, de azért tanultam a kérdésről anno valamennyit.
Nem akarlak elkeseríteni nagyon, de az ötlet önmagában semmit nem ér, bármennyire jónak is gondolod. Nem is tudod sehova rakni, maximum papírra vetni, másoknak elmondani, vagy véghezvinni.
Levédetni nevet, megjelenést lehet (ld. védjegy); illetve ha már megvalósítottad, akkor lehet szabadalmaztatni az implementációt.
Egy fejlesztési munka nem csak programozói munkából áll. Kell legalább egy designer is. A (min.) három ember között a kommunikációt meg kell szervezni. Adózásilag is rendben kell lennie a dolgoknak. Szóval nem egy embert kell keresned, hanem inkább egy csapatot, aki látott már ilyet a valóságban. (De persze vannak rocksztárok is.)
Pénzben pedig nyugodtan kezdheted betárazni a százezreket. Minél nagyobb a projekt, minél több mozgó alkatrész van benne (főleg szerveroldalon bonyolodhat el), annál többet. sztanozs összefoglalója tökéletes, és hangsúlyoznám én is, hogy ezek a napidíjak.
-
Napi költség/fejlesztő
Egyetemista: 5-10 eFt + pizza + kóla
Garázscég: 25-50 eFt (a kialkudott idő fele negyede előre)
Fejlesztőcég: 125-250 eFt (a napok számába a tervezést és tesztelést is beleértve és az azokat végző "mérnököket" is kiszámlázzák) + szoftvertámogatás (minimu havi 1-2 nap költség) -
flash-
veterán
sziasztok!
van egy nagyszerű android alkalmazás ötletem.
Nem vagyok programozó, keresnék egy programozót aki megcsinálná. természetesen fizetnék neki, viszont mivel az én ötletem a dolog nyilván valami járna ezért nekem.
mi a dolog menete?levédetni, stb?
részletekbe valaki beavatna hogy csináljam és mennyi pénzre van kb szükségem? -
válasz
sztanozs
üzenetére
Ez szerintem egy remek ötlet. Rádobva egy Mosquitto-t (OpenWRT-re van csomag) kész is a bróker

-
Ez a szerver egyébként szintén egy Android alkalmazás, vagy valami rendes szerver?
1) A bróker olyan szerver, aminek a feladata az, hogy üzeneteket továbbítson, egy-egy vagy egy-több kliense között. Más szóval pontosan arra jó, amire neked kell: egy "topik", amire feliratkozik minden telefon, a bróker pedig szétküldi mindenkinek.
Van rá jópár protokoll és lib. Például ha Node szervered van, a Socket.io-val websocket alapon elég egyszerű. Meg ott van az MQTT protokoll (és például a Paho, mint implementáció), amit a mostanában trendi IOT világhoz találtak ki - ennek megvan az az előnye, hogy a QoS segítségével különböző kézbesítési szinteket állíthatsz be, és még csak gondolkodnod se kell rajta.
2) A dedikálás nem egy technikai dolog ebben az esetben, inkább filozófiai. Ha van egy szervered, aki elkülönül a kliensektől, bizonyos értelemben dedikált funkcióval bír.
3) Az androidos megoldáshoz szerintem a hivatalos doksi elég beszédes: Service Discovery. De nem muszáj ágyúval verébre lőni, azt is játszhatod, hogy fix IP-t adsz a szervernek és a kliensek ehhez csatlakoznak.
-
Az alap felallas az volt, hogy oda vissza tudjon kommunikalni a szerver a kliensekkel. Mara ez atalakult, eleg ha a szerver mindenkinek el tudja kuldeni az informaciokat.
Nem muszaj igy, azert irtam ide, hogy mondjatok meg hogyan csinaljam
mert latom hogy ez szar, csak nem tudom milyen iranyba induljak el.1) mi az a broker?
2) hogy lehet azt dedikalni?
3) hogy mukodik ez a service discovery?Egyaltalan nem ertek hozza, mindent a guglibol tanultam autodidakta modon, ugyhogy ne haragudjatok a lama kerdeseim miatt

-
Szerintem teljesen rossz irányba indultál el, mikor azt gondoltad, hogy az UDP felhasználásával, a lehető legnaívabb megközelítéssel, majd siker lesz a vége a véres küzdelemnek.
Ez most P2P hálózat akar lenni, amiben mindenki küldhet broadcast üzenetet, bármikor? Muszáj ezt így? Nem lehetne dedikálni egy brókert a hálózaton, amin keresztül mindenki kommunikálhat? Ha egy hálózaton van mindenki, service discovery-vel megtalálhatják a szervert, és akkor már használhatsz TCP-t, vagy neadjisten magasabb szintű protokollokat.
-
Sziasztok!
Tetszőleges számú androidos eszköz között (2-50db), wifi-n keresztül, internet nélkül, milyen osztályokkal/metódusokkal kommunikálhatok a leghatékonyabban? Próbálkozom az UDP-vel, ilyen módon:
Küldés:
public static class MessageSender extends Thread {
private volatile boolean flag = true;
@Override
public void run() {
while (flag) {
if (SharedData.messages.size() != 0) {
try {
byte[] data = SharedData.messages.get(0).getBytes();
DatagramSocket socket = new DatagramSocket();
DatagramPacket packet;
packet = new DatagramPacket(data, data.length, InetAddress.getByName(SharedData.broadcastAddress),
52202);
for (int i = 0; i < SharedData.packageQuantity; i++) {
socket.send(packet);
Thread.sleep(SharedData.packageDelay);
}
socket.close();
SharedData.messages.remove(0);
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}
public void stopThread() {
flag = false;
}
}Fogadás:
class MessageListener extends Thread {
public volatile boolean flag = true;
@Override
public void run() {
while (flag) {
byte[] buf = new byte[64];
try {
DatagramSocket socket = new DatagramSocket(10002);
DatagramPacket packet = new DatagramPacket(buf, buf.length);
socket.receive(packet);
socket.close();
int len = packet.getLength();
byte[] data = packet.getData();
final String message = new String(data, 0, len);
...
} catch (Exception e) {
e.printStackTrace();
}
}
}
}A problemám az, hogy rettentően sok üzenet veszik el, illetve nem biztosított, hogy ha a server küld egy üzit a hálózatra, akkor azt megkapja az összes kliens. Ezt próbáltam meg kiküszöbölni a küldő részben azzal, hogy többször elküldöm kis szünetekkel ugyan azt az üzenetet, de így sem tökéletes, közel sem.
Teljesen rossz irányba mentem el? Vagy csak valami apróság miatt csúszik el az egész?
-
válasz
catalisat
üzenetére
Például a "Facebook chat heads" egy remek keresőszó, ha már hasonló dolgot akarsz csinálni. Itt meg az első találat, amiben látszik, hogy a WindowManager lesz a barátod az ügyben.
-
catalisat
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy olyan alkalmazást írni, ami egy szöveges fájlból vett pár sort jelenít meg a képernyő felső részében. Ezt úgy kellene megtennie, hogy bármilyen futó appra rá tudja rajzolni, tehát nem a saját programon belül kell rajzolni, hanem a rendszer vászonra. Ha jól sejtem ehhez egy szolgáltatást kell írnom hogy a háttérben tudjon futni, és valamiképp hozzáférni a rendszer displayhez. Tudna valaki valami ötlettel támogatni hogy merre induljak? Google a barátom, de most nem tudom mire keressek rá.
-
válasz
Nestor16
üzenetére
Ha folyamatosan akarsz scannelmi, akkor a broadcastreceivered indítsa újra a scannelést (ott hívd meg a atartScant újra). Ha a háttérben is akarod meríteni a telefont, akkor ezt a logikát egy Service-be tedd bele. (Az Intent nem komponens.)
sztanozs: Valóban; gyakori, komoly és kritikusan fontos probléma. De még olyat nem láttam eddig, hogy négy különböző aszinkron eszköz egymásra lapátolva még palacsintának is sok.
-
Nestor16
senior tag
Hát azt jelenti, hogy nem tudom folyamatosan szkennelni a wifi-t. Azért is ez a kiindulópont, mert ezt találtam forrásként jónak, meg közel áll az én programomhoz csak jól kéne módosítani.
Szóval wifiManager.startScan(); kódnak kéne többször lefutnia (igazából végtelenszer, amíg le nem nyomom a Stop gombot) vagy ezt más komponenssel kéne megoldani, service vagy intent?
Most olyannal próbálkozom, hogy a WIFI ne menjen alvó állapotba:
Settings.System.putInt(getContentResolver(),
Settings.System.WIFI_SLEEP_POLICY,
Settings.System.WIFI_SLEEP_POLICY_NEVER); -
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Dzsesszus! Mi akar ez lenni?
A hiba elég egyértelmű, egy AsyncTask doInBackground metódusában (ami elég beszédes, hogy háttérszálon fut), piszkálsz egy UI elemet. Ez nyilván tilos és az exception ezt is mondja neked.
Viszont mielőtt beírsz még valamit, hogy a UI szálra térjen vissza a lekérdezés, inkább töröld ki az egészet a francba. Ha csak késleltetni akarsz valamit UI szálon, oldd meg egy darab Runnable + Handler.postDelayeddel, mint ahogy egyébként ennek a halálpiramisnak a közepén tetted. Nincs szükség se AsyncTaskra, se runOnUiThreadre, se ennyi sorra.
...Most látom csak, hogy a piramis után ezt az egészet pont ugyanúgy, postDelayeddel indítod el. Na, csak ez kell, az AsyncTaskot égesd el.
Nestor16: Mit jelent az, hogy "nem akar összejönni"? Ez a kiinduló kód elég korrekt.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Sziasztok!
Ujra feltennek egy kerdest. Az alabbi kodban az a gondom, hogy a "bcVideoView.isPlaying" sorra azt irja, hogy "Method isPlaying must be called from the UIThread".
Ezt nem en irtam es igazabol nem is latom at annyira a szalakat, de fontos lenne.
Koszonom szepen. -
[KgP].Robot
aktív tag
Köszönöm a válaszokat.
Közben kiderült, hogy úgy tűnik csak Samsung telókat érint a dolog.
Xiaomi Mi3-on nem jelentkezik a gond és más telókról sem hallottuk.
Egyelőre nem tudni az okát...
Viszont egy újabb kérdéssel fordulnék hozzátok.
Hogy tudom azt megoldani, hogy egy webview-ban localból betöltött html-en belül lévő embedded vido egyrészt automatikusan elinduljon(ha minden igaz ezt már tudom) és szüneteljen, ha annyit scrollozok le, hogy már nem látszódik. Illetve induljon el újra vagy induljon el egy másik video is ha megjelennek.
Köszönöm a válaszokat! -
Oks, köszi!
Arra kell figyelnem, hogy 64 bites legyen a procija?
Elsősorban natív kóddal szeretnék foglalkozni, ez érdekel leginkább.
Egyáltalán OS szinten van különbség a 64 és 32 bites verzió között; file rendszer, API hívások, bármi?Azért kérdezem ezt, mert elgondolkodtam egy 2013-as Nexus 7 tableten is telefon helyett, ami drágább ugyan, de másra is jól jönne.
-
vlevi
nagyúr
Nem biza. 100 dodóért veszel egy kinai telot, tetszőleges márka, csak arra kell figyelni, hogy a játékhoz szükséges dolgok benne legyenek. Gyorsulasmérő, giroszkóp, egyebek, amit a játékban hasznalni akarsz a vezéréshez.
Vagy itt a hardveraprón használtan.Robot:
Előfordulhat, hogy feliratkoztal valamire, ami megfut a teló bekapcsolásakor, ami inditja az appot. Wifi, mobilnet, nemtudom kapcsolodaskor inditasz valamit? -
thon73
tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Velem akkor történt ilyen, amikor az sd-kártyát akartam elérni; az ugyanis nincs jelen a bekapcsoláskor. (nem fagyott ugyan le, hanem hibaüzenetet adott.) Esetleg valami hasonlóan működő periféria?
-
Kössz a válaszokat!
Elsősorban tabletre és telefonra készül a játék.
Azt hittem van marha olcsón ilyen board, amin el tudom készíteni a játék zömét, és majd később telefonon, tabletes készíteném az irányítást.
De ahogy nézem, nem olcsóbbak a board-ok sem az azonos teljesítményű telóknál.
-
vlevi
nagyúr
"Érdemes telefon/tablet helyett valami DEV board-ot venni? Ha igen, milyet?"
Nem vagyok otthon a dologban, de necces. Érintőképernő, giroszkóp, satöbbi szenzorok egy telefonban benne vannak, de egy bev. boardban? Még kijelzője sincs, és vezetéknélküli egérrel nagyon nem olyan a kezelése a gépnek. -
Sziasztok!
Android játék fejlesztéséhez szeretnék egy olyan eszközt venni, ami a hardver tekintetében jó ár/érték arányú.
Érdemes telefon/tablet helyett valami DEV board-ot venni? Ha igen, milyet?
Játékfejlesztés mellett Szokat Rom-ot is főzni, szóval előny lenne, ha olyan SOC lenne rajta, amihez hozzáférhetőek a driverek.Kössz!
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Irtunk par appot es elojott egy olyan hiba, hogy telefon ujrainditasa utan egymas utan kiirjak, hogy ez az app leallt az az app leallt. Mintha hatterben el akarnanak indulni csak nem tudnak. Mi lehet a gond? Bent hagytunk valami beallitast az Android studioban, ami automatikusan elinditja az appot reboot utan? Es egyszerre mind el akar indulni?
Valami otlet?
Koszonom. -
thon73
tag
Biztos? [link]
Az adó összege nyilván elhanyagolható lesz, vagy akár nulla, de a cikk szerint akkor is foglalkozni kell vele. Esetleg érdemes lenne magát az adóhatóságot (vagy egy könyvelőt) megkérdezni. Gondolom, a bevallás kitöltése egy ilyen egyszerű bevételnél nem jelenthet nagy problémát. -
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Bár nem tudom hogy jó helyre írok e, de lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Jelenleg nappali tagozatos aktív hallgató vagyok, nincs semmilyen diák munkám és nem is volt.
Készítettem 2 alkalmazást a Google Palyre, melyek reklámot tartalmaznak.
A kérdésem pedig a következő lenne: hogyan tudnák adózni a reklámokból bejött jövedelem után?
Itt max 20.000 Ft-ra kell gondolni, évente.
-
Koszonom a tippeket, hétfőn rá is nézek a dologra

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
4.4 után is működik ez? Mert ott azért eléggé megborultak a szabályok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Komoly válaszokat szeretnék

.