Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nálam az importáláskor és a leírásban is .gradle fájlt kellett volna megadni. A host rendszeren nem kísérletezek, azért a virtuális gép. Miért baj ez?
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni úgy érzem, mert egy csomó nálam jóval tapasztaltabb programozó gyűlt itt össze!
Adott egy vcard fájl (vcf). Annyi lenne a dolga a kisalkalmazásomnak, hogy ennek a tartalmát tegye be szépen a névjegyzékbe, ahol a felső részen most a saját szám szerepel, alá beszúrva (céges névjegykártya...), de ezt csak az első induláskor. Nem kell a proginak külön kezelőfelület és fontos, hogy csak a factory reset után, tehát ne minden indításra írja újra, egyszer, meg nyilván mikor meg akarják nézni. A vcard-ban vannak képek is attól tartok. Kérek mindenkit, hogy ne indítsunk arról most hitvitát, hogy ennek mi értelme, mert nem az én ötletem volt, én csak elszenvedő alanya vagyok...

Teljesen mindegy amúgy a program nyelv, lehetne C-ben is, hogy bináris legyen és esetleg elindítom script-el a ramdisk alól egyszer... vagy hasonló megoldással. Lehet hogy jó lenne hagyományos apk-t formálni belőle, de ott nem is tudom jelenleg hogyan tüntetném el a minimális kezelőfelületet is... kicsit hülyének érzem magam, nyilván az is vagyok, ehhez. Delphi-ben programoztam sokat, de az Androidba ennyire sem folytam még bele. Jó persze: "Hello world"-ig nem kell visszamennem és az Eclipse sem ismeretlen, de akkor sem vagyok gyakorlott cseppet sem...
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm. Egyelőre teljes kudarc. Eltekintve egy három órás nyomozástól, amivel ki kellett derítenem, hogy melyik mai Windows frissítés ölte le a VirtualBox-ot, az AndroidStudio sem működik (Windows 7 VirtualBox gépen). Feltette az 5.0.1-es SDK-t, de az SDK Manager el sem indul, így ki tudja, menni fog-e a 4.0.3-as projektem. A leírás alaposan elhallgatja, hogy először az Eclipse ADT-ben kell egy exportálás, aztán lehet csak migrálni. Ez le is fut, de a Make megáll azonnal, gondolom a megfelelő SDK hiánya miatt, amit viszont nem tudok feltenni SDK Manager miatt. Mára ennyire futotta, holnap megpróbálom egy másik gépre feltenni, lehet, hogy a VirtualBox gép nem tetszett neki.
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Egy workspace-m van egy db. projekttel, a projektet szeretném átvinni.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Csak az Android Studio!

-
WonderCSabo
félisten
Én Eclipse-et használtam eddig, nagyon szeretem, eléggé belaktam, még elég sokat contributoltam is az Android Maven Eclipse pluginba. Mivel úgy tűnik az Eclipse ADT totál halott, én is valszeg megyek át Android Studio-ra/IntelliJ-re. Bár van egy közösségi kezdeményezés az ADT továbbfejlesztésére, nem hiszem, hogy fel tudják venni a versenyt a Google fizetett fejlesztőcsapatával.
-
Gerzsi
tag
Milyen fejlesztői környezetet használtok? Én Android Studiót
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Értem, akkor maradnak ahol vannak

-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Esetleg megvárhatod, hogy a többi cucc betöltsőn, és már csak az animmak kelljen foglalkozni, szóval annak indítását átrakhatod onStart-ba, esetleg onResume ba. Persze ekkor figyelni kell, mert ezek egy Activty alatt többször meghívódhatnak. Egyébként ha nem látsz problémát akkor az onCreate uccsó hívása is jó lesz szvsz.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, elméletileg hol érdemes elindítani azokat az animációkat amik a felület felépítésében játszanak szerepet? Úgy értem, hogy pl. ha azt szeretném, hogy a fő Activityt alkotó 3 gomb oldalról jöjjön be. Most az onCreate -ben indítom azt animációt, viszont SO-n azt olvastam, hogy a belassulást elkerülendő ne indítsunk animációt ezekben a függvényekben. Viszont ez a mondat úgy folytatódott, hogy inkább kössük user eventekhez.. de ez ebben az esetben nem lehetőség..
-
bAtt001
addikt
Sziasztok,
naptárral kapcsolatban lenne kérdésem, lekérdezem az eventeket egy lekérdezéssel az adott oszlopokat a táblából a következő projekció szűri ki:
String[] projection = new String[]{
CalendarContract.Events.ORIGINAL_ID,
CalendarContract.Events.TITLE,
CalendarContract.Events.DTSTART,
CalendarContract.Events.ALL_DAY};ezután megvan a szelekció is, megvannak az események, a bajom ezzel az ALL_DAY értékkel van, lehet csak nem értem hogy működik de nagyon nem ahogy én azt elképzeltem. tehát arra lenne szükségem hogy az adott esemény egész napos-e vagy sem. de ha lekérdezem az eseményekhez tartozó ALL_DAY értékeket akkor ilyeneket kapok, 916792320, 970792320, 1035592320
igy implementáltam az adat kinyerést.
while (cur.moveToNext()){
event_ids.add(cur.getLong(EVENT_ID));
event_titles.add(cur.getString(EVENT_TITLE));
event_start_dates.add(cur.getLong(EVENT_START_DATE));
boolean allday = cur.getInt(ALLDAY) > 0;
event_allday.add(allday);
}gondoltam a nem egésznapos eseményekhez 0 értéket tárol az adatbázis, de nem, vagy csak én csinálok valamit rosszul, esetleg valami ötletetek hogy hogyan tudnám megoldani a problémát?

-
Gerzsi
tag
Milyen régóta androidoztok? Hobbiból csináljátok vagy ez a munkátok?

-
Hi All,
Keresek olyan embert/embereket/céget, akik tudnak android, ios platformra játékot írni, portolni, fejleszteni.
Van, aki tud információt adni ezzel kapcsolatban ? -
Tibor691
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy androidos DVD fejegységem az autómban. A rádió app-ot (apk) szeretném módosítani.
Egy két alap módosítást sikerült elvégeznem már.Ezt az xml sort szeretném módosítani:
TextView android:textSize="50.0px" android:textStyle="bold" android:textColor="#ffff8000" android:gravity="center" android:layout_gravity="bottom|center" android:id="@id/txt_psn" android:layout_width="wrap_content" android:layout_height="60.0px" android:layout_marginBottom="300.0px" android:shadowColor="#ff000000" android:shadowDx="0.0" android:shadowDy="2.0" android:shadowRadius="5.0" />Jelenleg egy 8 karakter széles mezőn (KOSSUTH) jelenik meg a @id/txt_psn karakterlánc tartalma, úgy hogy folyamatosan "scrollozik" a mező. Ennek a karakterláncnak a hosszúsága változó, ebből csak az első 8 karakter szeretném megjeleníteni, ebben a mezőben. Hogyan lehet a karakterláncot levágni 8. karakter után? Esetlek a scrollozást le lehet tiltani?
Valamint a bal alsó beprogramozott gombon is scrollozva jelenik meg a @id/txt_psn információ, itt is jó lenne, ha csak az első 8 karakter látszódna.
@id/txt_psn karakterlánc= RDS adat: állomás név ás rádiotext egyben, nekem ebből csak az állomás nevére lenne szükségem, a rádiotext üzenetet (@id/txt_rt) egy másik mezőben már megjelenítettem.
Elnézést a nem szakmai megfogalmazásért, nem vagyok programozó szakember, csak laikus.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Először csak adj meg egy dummy útvonalat, és nézd meg, hogy tényleg a pont okozza-e. Egyébként inspiráció az SDF-hoz.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott ez a kódrész:
Log.d("TB", path);
thumbnail = ThumbnailUtils.createVideoThumbnail(path,
MediaStore.Images.Thumbnails.MINI_KIND);
if(thumbnail == null){
Log.d("TB", "FFF");
}Az első log kiírja az útvonalat ami ránézésre jónak tűnik, fájlkezelőben megkeresve megtalálom a videót, le is tudom játszani...
storage/emulated/0/Video/jdj-02-dec.-2014-v1.mp4
Viszont a második log is megjelenik tehát a thumbnail null
Az egyetlen dolog amire gondolni tudok, hogy a december rövidítésében szereplő pont bezavar, viszont eddig működött és azóta semmit nem változott ...Ha viszont tényleg az a baj akkor meg lehet valahogy adni a SimpleDateFormat objektumnak, hogy ne rövidítsen vagy nem is tudom?
Calendar c = Calendar.getInstance();
SimpleDateFormat df = new SimpleDateFormat("dd-MMM-yyyy");
String formattedDate = df.format(c.getTime()); -
thon73
tag
Bocs a késői válaszért...
Teljes mértékben egyetértek, én is így szoktam megadni.
De most kivételesen egy xml-szerű, human-readable leíró fájlból érkeznek az adatok, többek között a színek is. A számok (tehát a színkódok is) long pontossággal kerülnek feldolgozásra.
Amúgy eddig a részig prímán működik
-
Sianis
addikt
Amúgy én inkább color resource-ba tenném, tehát XML-be. Utána pedig getColor(). Resource objektumot pedig alkalmazás context-ből is lehet szerezni.
Illetve te is jobban jársz, ha XML-be defniálod a színt, mert az IDE pl simán odarakja mellé egy négyzetbe, hogy milyen szín, valamint rendesen van nevesítve.
-
thon73
tag
Többek között ez bizonytalanított el: saturatedCast
Tehát vannak olyan algoritmusok, ahol az előjelbit "elveszik".De a válaszok alapján primitív típusokkal nyugodtan dolgozhatok. Köszönöm!
((tovább olvasva rájöttem, hogy a primitivek közötti levágást konverziónak, ezt meg castnak nevezi az irodalom)) -
vlevi
nagyúr
Nem veszíted el.
Pusztán arról van szó, hogy az egész számként tárolt színek között lesznek negatív számok is, de attól még az az információ ott van.
Az, hogy az int előjeles, nem számít.
Az előjeles számok annyiban különböznek az előjel nélküliektől, hogy a bináris számábrázolásban a legfelső bitet előjelként értelmezik, és nem számként. Egy előjel nélkül 1 byteon tárolt érték emiatt lehet 0-255, de ha előjelesként értelmezed, akkor -128 és 127 közti érték lehet.
Ahogy a class leírása is írja, a fekete szín pl. -16777216 (0xff000000).
Tulajdonképpen az összes szín egy negatív szám lesz, (majdnem mind), mert a 4 byteból az első az áttetszőséget jelenti, ahol 0 a teljesen áttetsző, és 0xff a teljesen lefedett. Ebből az is egyenesen következik, hogy ha az áttetszőség értéke 128-at meghaladná, akkor az egy negatív szám (azért, mert akkor az 1 byteon tárolt érték legfelső bitje 1-es lesz). De azon az 1 biten tárolt információ akkor sem vész el.. -
thon73
tag
Hát ez az. De az int ugye signed int. Ezért nem mindegy, hogy a long->int veszteséges átalakításnál mi történik. Ha csak eldobja a felső két byte-ot, akkor minden ok. Ha azonban az átalakítás Integer.MAX_VALUE és MIN_VALUE között történik, akkor az algoritmustól függően a színek (kevésbé átlátszó) felét elveszíthetem.
Eddig úgy tűnik, hogy a primitív típusoknál az előbbi történik. Abban nem voltam biztos, hogy ez mennyire biztosan van így.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Superhun
üzenetére
public class
Color
extends ObjectAsszem, itt a kérdésre a válasz. Alapvetően a Color class is int értékeken keresztül ad-vesz mindent.
Példáulstatic int rgb(int red, int green, int blue)
Return a color-int from red, green, blue components. -
thon73
tag
válasz
Superhun
üzenetére
Tehát minden esetben csak levágja a long felső két byte-ját, és az alsó kettő lesz az int, mintha nem is lennének negatív számok (mármint a longban). Vagyis pl. a -2L az nem -2 lesz int-ben, ha megfordítjuk a kérdést.
Köszi, ez nagyon fontos, mert így 5 betűvel - (int) - megoldottam az egész átalakítás kérdést. A legtöbb helyen (pl. sqlite) az Androidban uis. long szerepel. És a Color-ban ehhez nincs semmi segítség; bár a fentiek alapján nem is kell.
Köszönöm!
-
thon73
tag
Egy apróságot meg tudnátok nekem erősíteni?
Egy color értéket szeretnék int-be tenni, ami ugye unsigned. Viszont long értékként kapom meg.long colorInLong = 0xFFFFFFFF;
int color = (int) colorInLong;Ez a konverzió minden esetben jó lesz? Vagy miként illik ezt elvégezni? (A long valid color értéket tartalmaz.) Köszi!
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, azt szeretném elérni, hogy az alap kamera app által készített videót egy külön mappába mentse el és a felhasználó által megadott címet + a dátumot adja neki névként...
Ezt a megoldást googliztam :
Date cDate = new Date();
String fDate = new SimpleDateFormat("yyyy-MM-dd").format(cDate);
String dir = getApplicationContext().getFilesDir() + fDate + "-" + editT.getText();
File f = new File(dir);
try{
f.createNewFile();
}catch(Exception e){}
Uri outputFileUri = Uri.fromFile(f);
Intent i = new Intent(MediaStore.ACTION_VIDEO_CAPTURE);
i.putExtra(MediaStore.EXTRA_OUTPUT,outputFileUri);
startActivityForResult(i, 0);De mégis az alap helyre menti el...
-
bAtt001
addikt
sziasztok, jelenleg azzal küzdök hogy adott egy widget aminek van settings activity-je is ahol olyan adatokat állít be a felhasználó amire szükség van a widgeten megjelenítendő adatokhoz. na az a nagy helyzet hogy a hivatalos doksi szerint a kihelyezést követően nem hívódik meg az onUpdate metódus de a valóságban nagyon is meghívódik, láttam h ezt a bugot 5 éve! jelentették a google-nek de semmit se csináltak ennek javítására. na mármost gondolom akkor már sokan találkoztak ezzel a dologgal és azt szeretném megkérdeni h van-e bevett szokás ezt valahogy megkerülni vagy megoldani, köszi

-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ok, a sok szöveg közt félre olvastam
és meg is lett a megoldás:Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK
-
kemkriszt98
tag
Röviden és tömören, a hibaüzenet lényege, hogy nem lehet elindítani a service-t (a broadcast receiver service?) (...) activity -n kívüli startActivity() híváshoz context kell... Bemásolnám az eredetit de nem tudom rávenni az Eclipset, hogy megjelenítse az alkalmazás logjait... Egyszerűen csak az általam logolt dolgo jelennek meg... Ezzel az a vicces, hogy a toast előtti és utáni logot is megjeleníti , a toast -ot viszont nem. Létezik, hogy a context amit kapok null? Valószínűtlennek tűnik, de na...
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ilyenkor azonnal a Logcatet kéne nézned, mert ott kiírja, milyen exception hatására és hol omlott össze az alkalmazásod. Valószínűleg valami null pointer okozza.
-
Sianis
addikt
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Hogy azért konstruktív módon is hozzászóljak, biztosan jó helyen van a Manifestben a receiver tag? Ugye ezeknek a application tag-en belül kell lenniük, véletlenül sem activity és egyéb társaikon belül.
-
Sianis
addikt
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Mondjuk én emiatt szeretem úgy írni a Manifestet, hogy
<receiver android:name=".BluetoothReceiver">
<intent-filter>
<action android:name="android.bluetooth.headset.profile.action.CONNECTION_STATE_CHANGED"/>
</intent-filter>
</receiver>És akkor nagyon ügyelni sem kell semmire.

-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez alapján is
meg az "android broadcastreceiver example" kulcsszavakra történő keresés eredményei közül egy pár alapján... A package név jó kell legyen mert ctrl+space -el illesztettem be. -
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ez alapján próbáltad ugye? Nekem jónak tűnik a kód. Tuti jó a csomagnév amit a receivernek megadták a manifestben (com.example)?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, adott egy BroadcastReceiver amivel próbálom észlelni ha töltőre dugják vagy dockolják a telefont... valamiért mégsem akar működni... már arra is gondoltam, hogy esetleg permission kell hozzá de nem találtam olyat ami passzolna ide..
public class Re extends BroadcastReceiver {
@Override
public void onReceive(Context context, Intent intent) {
Toast.makeText(context, "Lol", Toast.LENGTH_LONG).show();
SharedPreferences pref = context.getSharedPreferences(Settings.PREF_NAME, Context.MODE_PRIVATE);
boolean c = true;
String s = intent.getAction();
if(s.equals(Intent.ACTION_POWER_CONNECTED))
c = pref.getBoolean(Settings.CH_KEY, true);
if(s.equals(Intent.ACTION_DOCK_EVENT))
c = pref.getBoolean(Settings.DK_KEY, true);
if(c){
Intent i= new Intent(context,Saver_activity.class);
context.startActivity(i);
}
}
}<receiver
android:name="com.example.Re">
<intent-filter >
<action android:name="android.intent.action.ACTION_POWER_CONNECTED" />
<action android:name="android.intent.action.DOCK_EVENT" />
</intent-filter>
</receiver> -
vz12
tag
Hello!
Bevezetésnek esetleg olvasd el ezt a korábbi hozzászólásomat.
Kicsit részletezve elmondom, hogy én is több (3-4) programmal próbálkoztam, a választásom végül az "AndroidKeystoreBrute_v1.05.jar" programra esett, nekem ez a program meg a közben kicsit javuló memóriám hozta meg a sikert. Ha semmit nem tudsz a jelszavadról, azaz a "normál" brute force az nagyon durva időigényű, szerintem felejtős. Nagy segítség, ha mondjuk a jelszavad hosszára emlékszel, vagy ha tudod hogy pl. csupa kisbetűvel, vagy nagybetűvel írtad. Segítségnek tűnik, ha emlékszel a jelszavad elejére, de brute force esetén szerintem ez nem nagy segítség ha utána biztosan van még 3-4 karakter, mert a keresési idő exponenciálisan nő a jelszó hosszával, és ugye a vége ismeretlen, tehát a legtöbb időt jelentő keresést nem lehet megspórolni.
Sajnos én nem emlékeztem a jelszavam hosszára, és biztos voltam benne hogy kis- és nagybetű is van benne, így nem tudtam időt spórolni, és feleslegesen vesztegettem az időt a rövidebb jelszavak keresésével. Nem árt tudni, hogy az Eclipse által generált jelszó legrövidebb hossza 6 karakter, én 4-gyel kezdtem el, tehát raboltam a saját időmet.
Sokat keresgéltem a neten, hátha van egy hatékonyabb módszer, de csak olyan véleményeket találtam, hogy nincs (legalábbis 5 hónapja nem volt, azóta nem néztem).Azonban egy jó alvás után valami emlékem visszajött a jelszóról, és nagyjából (de nem pontosan) visszaemlékezve rá, a fenti program által biztosított szótáras (wordlist) módszerrel találgattam (a program meg kombinálgatott az elemekből), és így az addig eltöltött időhöz képest rövid idő alatt sikerrel jártam. Mondhatom hogy megizzadtam, de kb. bruttó és nettó 24 óránál nem vett el többet az életemből. Azért nettó is ennyi, mert hétvége volt, itthon voltam, és a gép éjszaka is dolgozott amíg én aludtam, persze akkor még brute force volt, de mindegy. Jó lecke volt ez nekem is, és azzal együtt hogy jó néhány hónap távlatából még ma is emlékszem a jelszóra, le is írtam egy csak általam ismert helyre ...
Nem tudom, hogy ez a példa segíteni fog-e, de talán reményt ad.
-
Zé777
tag
Sziasztok!
Egy régebbi App frissítéshez szükségem lenne a keystore jelszóhoz, de sehogy nem akar beugrani.
A neten vannak különböző módszerek kimondottan ennek a visszaszerzésére (pl. ChangePassword.java stb), valaki használta már ezek közül valamelyiket sikeresen vagy tudtok valami megoldást!
Nagyon fontos lenne!Köszönöm!
Üdv: Zoli

-
bAtt001
addikt
sziasztok, egy újabb widgetet készítek az alkalmazásomhoz amin az akkumulátorról szeretnék megjeleníteni adatokat, addig megvan hogy feliratkoztam az ACTION_BATTERY_CHANGE intentre egy broadcastreceiverrel és változáskor ezt szépen kezeli is. a gondom ott van hogy amíg nem történik változás addig nem tudom hogy lehetne elérni az aktuális állapotot, ahhoz kellene hogy amikor kihelyezem a widgetet a főképernyőre akkor is tudjak az ott levő textviewnak valami értéket adni. valami tippetek lenne esetleg hogy hol keresgéljek?

-
mue
csendes tag
Sziasztok!
Programozót keresek aki otthon van valós fizika engine-ekben (és nem csak arra gondolok, hogy leesnek és ütköznek a tárgyak, hanem bonyolultabb dolgokra is, mint pl törés, befúródás, stb). Lenne egy nagyobb magánproject mobil játékírásra. Nemzetközi freelancer oldalakon már próbálkoztam, de egyrészt sokkal jobb lenne magyarul, másrészt nem meggyőzőek az ottani arcok. Hol lehetne vajon az alkalmas embert megtalálni? Ez a hozzászólásom is evégett történik, de nem biztos hogy hatékony. Ha van ötletetek, hol lenne hatékonyabb, megköszönném.
-
thon73
tag
Sőt, továbbmegyek. Valószínűleg inkább egy Loader-re lenne szükségem, ami a Service inicializálását elvégzi. Találtam egy ilyet Can you use a LoaderManager from a Service?
Van ezzel valakinek tapasztalata? Akár az AsyncTask, akár a Loader nagy segítség lenne... Jelenleg van egy 4-5 mp-es előkészítési idő, amit a rendszer már nem enged meg. ((De csak egyetlen egyszer, amikor a service-t először elindítom.)) Köszönöm! -
thon73
tag
Készítettem egy InputMethodService-t. DE az inicializálás (ami csak akkor történik meg, amikor ezt a billentyűzetet kiválasztjuk) rel. hosszú idő.
Hogyan lehet egy ilyen service-ből időigényes feladatot végrehajtani? AsyncTask-kal? Az indítható service alól? Előre is köszönöm! -
hviiick
csendes tag
Sziasztok!! Egy olyan android programmra lenne szükségem, ami szimplán csak annyit tud, hogy ha lehúzom fentről a legördíthető menüt, tudjak onnan telefonálni, vagy a telefonkönyveben lapozni!! Nagy segítségemre lenne, mert nagyon lassú az android eszközöm, és ez talán turbózna rajta egyet!! Rendes lenne, ha segítene valaki! Üdv Mindenkinek!!
-
Abysmal
aktív tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van-e tapasztalatotok a Marmalade/Airplay SDK-val? Eléggé csábító, hogy egyszerre minden nagyobb platformra lehet vele írni alkalmazást, ráadásul az ingyenes verzió is úgy tűnik, hogy teljes értékű, így érdekelne, hogy miért nincs itt semmi infó róla? Senki sem használja itt? Ha ez a helyzet, akkor miért?
-
válasz
BalanceR
üzenetére
Jók a megérzéseid, erre nincs lehetőség. Root után is nagyon alacsony szintre kell nyúlkálni, és nem nagyon találok olyan aktívan karbantartott megoldást, ami például Windowson is működik. 2010-ből itt van egy példa.
-
BalanceR
addikt
Van arra mód egy sima APK formájában, hogy a teló bluetoot azonosítását megváltoztassuk?
Egy appot szeretnék összedobni, ami egy sima barcode scanner, és a bescannelt számsort küldené PCre, de mindezt anélkül, hogy a PCn bármilyen segédprogi fusson....
Szóval megoldható-e az, hogy a telefon nem telefonnak azonosítsa magát Bluetooth handshakeingkor, hanem BT HID billentyűzetnek?
Félek, hogy rendszerszintű módosítás nélkül nem megoldható, de talán valamilyen guru tud megoldást.
-
IamAFK
újonc
Sziasztok!
Lenne egy problémám:
Miért van az hogy a FragmentActivity-nél beállítottam hogy az app ikonra kattintva visszalépjen az előző
(sima) Activity-re.android.app.ActionBar actionBar = getActionBar();
actionBar.setDisplayHomeAsUpEnabled(true);
...
stb
....
@Override
public boolean onOptionsItemSelected(MenuItem item) {
switch (item.getItemId()) {
case android.R.id.home:
Intent i = new Intent(this,Valami.class);
startActivity(i);
return true;
default:
return super.onOptionsItemSelected(item);
}
}ugye elvileg ez a két kódrész lenne felelős az egészért.Minden be van importálva minden Activity be van
regisztrálva a Manifestbe az Eclipse nem is jelez hibát amikor viszont lefuttatom akkor visszalép ugyan az
Valami.class-re ,de rögtön utána le is áll.(Ha az emulátor vissza gombjával lépek vissza akkor működik)Más Activity-nél is ezt a visszalépési módszert használom és ott meg működik rendessen.
Valami ötlet? -
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszönöm!
Első olvasatra nem tűnik bonyolultnak, de az ördög a részletekben rejtőzik. Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a hangalkalmazás egy implicit DIAL -t küld (ha jól értem, akkor a CALL csak GSM lehet, tehát arra nem jelenne meg a választómenü). Szóval ezt a DIAL -t kellene nekem elcsípnem és a benne levő számot, broadcast üzenetként továbbítani a Robot felé. Te látsz ebben vmi buktatót? -
namerke
tag
Sziasztok!
Viszonylag kezdőként némi tanácsra szorulnék.
Eddig csak olyan alkalmazást készítettem, ami fix elemű listákkal dolgozik.
Tehát pl. a kezdő Activity-n szerepel 10 elem egy ListViewban némi adattal és a listaelemek intentként működtek egy új Activity meghívására ahol a részletes adatok jelentek meg.
A lista elemek adatai megegyeznek a részletes adatokkal, csak nyílván röviden.
Ezek az adatok SQLite-ba mentődtek ContenProvider/Resolver segítségével és háttérben szinkronizálódtak, így frissült a 10 elemű lista folyamatosan minden adattal.Nos, számomra ott jön a piroselefánt, hogy mi a "Best Practice" ha "végtelen" listával dolgozunk de szeretnénk ha az alkalmazásunk szinkronizálja az új adatokat, hogy ne csak az üres képernyő jelenjen meg a felhasználó előtt ha nincs adatkapcsolat.
Egyáltalán szerintetek egy olyan hírfolyam esetében ami napi szinten többször frissül érdemes-e "végtelen" listával dolgozni, vagy legyen konstans x lista elem ami egy átlag felhasználó számára elegendő ( hasraütés alapján ) olvasnivalót nyújt egyszusszra, és gyakorlatilag bukni az archívum elérhetőségét? Az utóbbi esetében lenne lehetőség mondjuk megosztásra és ezáltal mondjuk pocketbe mentegetni a híreket, csak kérdés a felhasználóknak mennyire lehet fájó pont.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
üzenetére
Android-ban minden feladat, amit majd valaki el tud végezni, Intent-ként van kifejezve. Az, hogy ki tudja azokat elvégezni, az IntentFilter-ekben van definiálva. Ha egy app kidob egy Intent-et, akkor a rendszer megpróbálja feloldani azt, azaz megkeresni, hogy ki tudja azt elvégezni. Ha a Te alkalmazásodban van olyan komponens, amiben az IntentFilter illeszkedik az Intent-re, akkor megjelenik.
http://developer.android.com/guide/components/intents-filters.html
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én már próbálkoztam olyan kérdéssel is (#2709, #2711).

-
törölt tag
válasz
hviiick
üzenetére
Az üzenet sztem nem megoldható, mert ahhoz egymással kommunikálni képes kliensek is kellenek. Az értesítést is inkább a routerrel kéne megoldani. Ehhez egy "okos" router lenne a legalkalmasabb. Vagyis olyan, amin custom firmet tudsz használni. Én Shibby Tomatot használok. Értesítéshez szükséges scriptet biztos, hogy tud futtatni. Van benne lehetőség captive portálra is. Ez egy olyan weboldal, ami a csatkakozott kliensnél jelenik meg, ha megnyitja a böngészőjét. Így tulképp tudsz felé infót közvetíteni.
-
WonderCSabo
félisten
Ez a topik Android alkalmazásfejlesztésről szól, nem felhasználói támogatásról. Léci fáradjatok át ezzel a kérdéssel más topikba.
-
hviiick
csendes tag
Helló!! Azt szeretném megtudni, hogy van e olyan program, ami üzenetet küld nekem akkor amikor a wifimhez okos telefonnal csatlakozni akarnának, és esetleg, üzenet is küldhessek vele?!

-
aasgier
tag
Üdv !
Olyan kedves fórumtársat keresek aki hobbiból ,referenciának ,kedvtelésből fejlesztene egy android appot ,természetesen némi "ösztönzőröl" lehet beszélni akit esetleg érdekel pü-t küldjön köszi ! -
törölt tag
Jogos. Akkor inkább vázolnám, hogy mit szeretnék, hátha van jobb ötleted a megvalósításra. Két project -ről lenne szó. Az első egyszerű. Tárcsázóból indítok egy hívást. Nincs alapértelmezett hívóalkalmazás, ezért minden alkalommal bökdösnöm kell. Ezt szeretném automatizálni úgy, hogy megadott szempontok alapján automatikusan a megfelelő alkalmazással induljon a hívás. Pl. Wifi kapcsolat esetén MobileVoip, egyébként Telefon (vagyis GSM).
A másik egy kicsit összetettebb. Offline hangvezérlés, előre rögzített hangmintaegyezés alapján. Ennél a hívás nem hívás. Csináltam egy kis videót a működéséről. A Voice Speed Dial sajnos, csak két dolgot tud indítani a hangminta alapján. Hívást (a választómenüt dobja alapértelmezett híjján) és alkalmazást. Már próbálkoztam a fejlesztőnél egy Tasker beépülő ötlettel (ezeket a Robot is kezeli), de nem volt pozitív reakció. Jelenleg úgy működik, hogy minden parancs egy névjegy "fake" telefonszámmal. A kérésemre Tamás beépített egy funkciót a Robotba, ami nagyon korai szakaszban megszakítja a hívást. A "fake" szám alapján pedig azonosítja az elvégzendő műveletet. A bibi az, hogy csak GSM hívás esetén működik. Tehát csak hanghívásra alkalmas droidon. Ezért gondoltam egy olyan "hívóalkalmazásra", amit a hanghívóban ki tudnék választani, de hívás helyett, közvetlenül a Robotnak küldi az utasítást. -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis infó csontot, hogy merre induljak. Eddig csak App Inventorral csináltam nagyon alap dolgokat. Sztem a mostani elképzelésem sem túl bonyolult. Egy Magyar automatizálót használok, az E-Robotot. Azt szeretném elérni, hogy kezelje a kimenő hívásaimat. De nem jelenik meg választható hívóalkalmazásként (mint pl. a Skype, VOIP, Viber, stb.). Ezért arra gondoltam, hogy készítenék egy ilyen hívóalkalmazást, ami a szám urival küldene egy broadcastot a Robotnak. Receiver van a Robotban és Tamással (a fejlesztő) is régóta kapcsolatban vagyok. Szóval Robot részről a támogatás adott. A kérdésem az, hogy mitől függ, hogy egy alkalmazás megjelenik -e választható hívóalkalmazásként, hogyan lehet ezt elérni és milyen programot ajánlotok a létrehozására? Esetleg App Inventorral össze tudnék rakni egy ilyet? Tulképp csak egy segédalkalmazásról van szó, még kezelőfelületre sincs szükség. -
BalanceR
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére

Már darálom is. -
WonderCSabo
félisten
válasz
BalanceR
üzenetére
Magyarul online jó forrást nem tudok, viszont a Google hivatalos trainingje iszonyat jó.
-
BalanceR
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ok, köszi...
Már csak egy kérdés...
Ha az ember autodidakta módon szeretne megtanulni alkalmazást fejleszteni, mi a legjobb forrás?
Gondolom Youtube, meg wiki, meg fórumok ( legalábbis photoshopot, html-t, javascriptet, flasht főleg onnan tanultam) de biztos van valahol egy tartalmasabb összefoglaló gyűjtemény magyarul...
-
hati
addikt
válasz
BalanceR
üzenetére
Azért 0 kódolással nem várjál sokat. Mégis mit szeretnél elkészíteni?
Az Android Studio ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- További aktív témák...
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Honeywell DC313N elemes kapucsengő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

és meg is lett a megoldás:
, na de az előbb bedugtam a töltőbe a telefont (nem teszt célból hanem mert merült le