Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
t181
senior tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Elvileg úgy kellene működnie, ahogy leírtad.
Mi általában kézzel joinoltuk össze a táblákat és csak a szükséges mezőket selecteltük, amiket egy egyedi osztályban adtunk vissza.
A szakdogámban így csináltam:
lekérdezés
a használt osztály -
t181
senior tag
Nem feltétlenül probléma, hogy az onDestroy nem fut le. onDestroyView-ban ugye szétszedi a View-t és sok referenciát elenged (pl leiratkozik az Observer-ekről). Profiler-rel figyeld a memóriahasználatot, abból kiderül, hogy okoz-e galibát a sok Fragment.
"Pontosan ezért nem szerettem volna minden ablaknak külön háttérszálat nyitni."
Hogy használod a háttérszálakat? Hogy hozod létre őket? Mire használod?
-
t181
senior tag
Tehát ha jól értem az adatbázisod olyan rekordokat tartalmaz, melyek mindegyikének van egy dátuma, a célod pedig, hogy egy-egy Fragment-en megjelenítsd az egyes hónapokba beleeső adatbázisrekordokat (valószínűleg listás nézetben).
Room és PagedList segítségével elég egyszerűen megoldható.
Kell egy olyan lekérdezés, ami paraméterben megadott év és hónap segítségével rászűr a szükséges bejegyzésekre ezt pedig egy PagedList LiveData formájában visszaadja. Erre az adott Fragment-ben feliratkozol és az eredményt átadod egy RecyclerView PagedListAdapter-ének.
Így nem kell szálakkal foglalkoznod, mindent megold magától.Következő Fragment-re navigáláskor pedig a jelenlegi alapján ki tudod számolni, hogy melyik hónap következik és át tudod adni a következőnek.
Ennek egy része találgatás, de talán el tudsz indulni.
Minden egyes fragment nyit egy külön háttérszálat?
Egyszerre hány Fragment-et hozol létre? ViewPager-t használsz, gombnyomásra ugrasz egyik hónapról a másikra, esetleg valami más?
-
t181
senior tag
Ha fontos, hogy pontosan a megadott időpontban fusson le a feladat, a WorkManager szerintem nem lesz jó.
Próbáld ki az Evernote Android-Job-ját, ez elvileg tudja, amire neked szükséged van, bár már régen használtam.
Android-Job (össze is van hasonlítva egy táblázatban, hogy mik a különbségek a két könyvtár között)
Pár hónapja kellett egy alkalmazást írnom, ami 5 percenként szólt a felhasználónak és tökéletesen alkalmas volt rá az AlarmManager. Pontosnak is kellett lennie, mert egy Chronometer számolta az eltelt időt, így a felhasználó is látta, hogy "hazudik-e".
A következő kódrészlettel állítottam be, hátha segít:
alarmManager.setExact(AlarmManager.ELAPSED_REALTIME, SystemClock.elapsedRealtime() + ALARM_TIMER, pendingIntent) -
t181
senior tag
válasz
Arcanus
üzenetére
Szvsz simán megéri, én már csak akkor írok Java kódot, ha nagyon muszáj.
Már most is kap akkora figyelmet, hogy érdemes legyen foglalkozni vele, Android fejlesztőként pedig főleg. Pár napig nézegeted, tanulgatod, és meg fogod bánni, hogy nem kezdted el használni korábban.
-
t181
senior tag
válasz
Bruce1967
üzenetére
Azért vinnyog a Gradle, mert több dependency-től is megkapja a CoordinatorLayout-ot. Egyszer futottam bele hasonló problémába és idő hiányában úgy oldottam meg, hogy egyesével elkezdtem kikommentelni a build.gradle-ben a függőségeket, aztán egyszer csak jó lett (ezt azért tudtam csak megtenni, mert munkatársamtól kaptam a kezdőprojektet, és sok olyan cucc volt benne, ami (még) nem kell).
Ezzel a "módszerrel" ki tudod deríteni, hogy ki a ludas, majd az exclude paranccsal meg tudod adni, hogy a könyvtár melyik része nem kell. -
t181
senior tag
válasz
morgonc83
üzenetére
de nem feltétlenül
De feltétlenül!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Programozási tudás nélkül nem fog menni. Az Android Studio szvsz a piacon lévő egyik legjobb IDE (a JetBrains többi szoftverével egyetemben), de nem fog helyetted megtanulni programozni. Egy darabig talán menni fog folyamatos Google-özéssel, de nem túl sokáig.
-
t181
senior tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Szia!
Leírom én hogy csinálnám, hátha segít elindulni.A cursor-t ugye meg tudod felezni (getCount()-tal a méretét kapod meg, moveToPosition()-nal pedig el tudod tolni).
Mindkét felét elindítod egy-egy szálon (Kotlin Coroutines, Rx, stb., AsyncTask, ha nem akarsz plusz library-t használni), StringBuilder-rel összerakod, amit össze kell, majd az eredményt egy közös StringBuffer-be teszed.Ugyanitt:
Nem keres esetleg valaki gyakornokot? -
t181
senior tag
Egyetemen ebben a félévben csináltam a "Java alkalmazások" c. kurzust, és az ajánlott irodalmak között ez a magyar könyv szerepel. Az egyik egyetemen tanító tanár írta, és úgy látom erre épül az egész tantárgy.
Volt egy Android-os kurzusom is, ott magyar irodalom gyanánt ezt a könyvet ajánlották. (erről nem tudom semmit, bele sem olvastam)
-
t181
senior tag
Szia!
Én annak idején ezt a könyvet találtam hasznosnak: "Android Programming: The Big Nerd Ranch Guide"
Szerintem kifejezetten jó könyv, bár kb csak a feléig tanulmányoztam át, mert utána mentem a saját fejem után.Java megy? Ha esetleg a nyelv is újdonság, akkor "Head First Java"-t ajánlom. Érdekes stílusa van, de mindenképp sokat lehet belőle tanulni és elég könnyen érthető.
-
t181
senior tag
Nem, tévedtem..

Két alkalmazás adatait próbáltam megnyitni és mindkettő sikerült. Most végignéztem az összeset és csak a BetterBatteryStats (xda-ról letöltött verzió), illetve a saját alkalmazásaim adatait sikerült megnézni. 90 app van telepítve és sikerült belenyúlni abba a kettőbe, amelyeknél működik..
-
t181
senior tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Örülök, ha tudtam segíteni!

Az állásinterjú csak a fentebb említettekből állt? (beszélgetés és programírás)
Úgy gondolom, hogy az általad leírtak mind olyan dolgok, amiket tudni kellene annak, akit egy nagyon kicsit is érdekel a téma. -
t181
senior tag
válasz
[KgP].Robot
üzenetére
Szia!
Ahogy látom lekéstem (10 perce találtam rá erre a topikra), de később még hátha hasznos lesz. Én legalábbis annak találtam, amikor rájöttem, hogy fogalmam nincs mi az, amit tudnom kellene.
What I look for in a Junior Android DevA cikkből szvsz a Retrofit-et érdemes kiemelni, nekem legalábbis nagyon nagy fejtörést okozott, elképzelni nem tudtam miért jellemzi minden oldal az "egyszerű" szóval.

Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Gamer PC - INTEL I7-14700KF / RTX4080 SUPER 16GB / 32GB DDR5 / 3TB SSD / 1000W 80+GOLD / 360 AIO
- Dell Optiplex 3050 Sff i5-7G /8 gb ddr4/NVME foglalt/ 250gb ssd
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
- Apple iPhone 14Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4174, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)