Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mexel
    veterán

A probléma igencsak összetett. Sokminden okozhatja ezért több információra van szükség. Kezdő rom fejlesztők rengeteg google címszó alatt lévő fájlt törölnek, ebből adódóan bizonyos lekérések megszűnnek. Vegyük pl a permissions mappát. Igen csak érdekes és igen óvatosan kell kezelni mert a google címszó alatt nem a gapps-hez fűződő dolgok értetődnek. Lehet framework-res fájl a ludas ha belenyúltál. Mindez csak spekuláció a részemről.

Tulajdonképpen ilyen szinten nem nyúltam bele és nem is akarok, mert majdnem minden jól működik, nem is igazán custom firmware, csak kis módosítások kellenek. Pár általuk használt program kicserélése ( egyiknek sincs köze a goggle cuccokhoz), kb 1-2-3 szükségtelennek ítél külső program törlése a telepítőből, stb. Marad a gyári telepítő, a gyári recovery-boot-bootloader, semmi ilyesmi nem változna. Még azzal is kompromisszumot kötötk ha a build.prop-ban nem módosíthatom az eszköz nevét ( úgy vettem észre arra kényes)
    Érdekes módon, ha a feltelepített rendszeren végzek bármi ilyen módosítást semmi gond, és twrp mentéssel visszaállítható és működik, de ha ugyanazt a telepítőbe teszem akkor már nem megy. Gyakorlatilag szinte semmit nem írok át csak minimális a módosítás és már hibát okoz.
    Nem tudom hogy nincs valami ellenőrző fájl-összeg ami nézi a telepítő futását-módosítását és ha nem úgy fut le ahogy kell akkor történik ilyen? Valami ilyesmire gondoltam. Sajnos ezzel a droid 7-el nem vagyok kibékülve, utoljára a kitkat volt amivel szórakoztam, akkor még nem voltak ilyen gondjaim :)
    Jó lenne erre rájönni, tulajdonképpen már nem is a rom megcsinálása a lényeg, hanem hogy megtudjam a megoldást, mert nem szeretem feladni, de itt közel vagyok hozzá :) Sajnos sehol nem találok ezzel kapcsolatban infót, már baromi sok időm elment rá.

Lehet hogy a System.ui-ban kellene keresgélnem? :F

Új hozzászólás Aktív témák