Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez a proguard cucc nagyon bejon, csak egy kerdesem lenne. Visszafejtes utan nem minden osztalyt nevez at, nehanynak meghagyja a nevet. Ez ellen lehet valamit tenni?
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
androidos fejlesztőt keresek egy innovatív koncepció megvalósításához, egy OpenStreetMap API-t használó célprogram pályázatához.

-
Koszi mindenkinek, megprobalok angol jegyzet/konyv utan nezni.
-
raggg
senior tag
Először lassan megy, de ha hozzászoksz elég nagy előnyben vagy azokkal szemben, akik csak a magyar szakirodalmat olvassák; ami nem csak hogy sokszor hibás (rosszul van fordítva vagy lektorálva) de nem is feltétlen a legjobb könyveket vonultatja fel.
Egyébként ha könyvet szoktam keresni akkor amazon-on vadászom az értékeléseket, nagyjából azért ki lehet deríteni minden könyvről hogy mennyire érdemes pénzt/időt 'pazarolni' rá. :-)
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Tudom, de az angol olvasás lefáraszt agyilag. Sajnos csak középfokum van és nem zsigerből fordítok

Nem veszek ebook olvasot, most kocsira gyujtok

-
trisztan94
őstag
Pedig a legjobb szakirodalmak angolul vannak.
Érdemes lehet belefektetni egy olcsó tabletbe, vagy ebook olvasóba, nagyon kényelmes azon olvasni és a Google Books / iTunes / Kindle párossal szinte nincs olyan könyv, amit ne lehetne elérni, a papíros árának sokszor töredékéért.
Én iPad-et használtam, szinte kizárólag erre, nagyon meg voltam elégedve vele. Jobb volt, mint egy könyv szvsz.
-
Sziasztok! Milyen androidos könyveket ajánlotok? Alapvetően nem olyan kéne ami az androidon keresztül tanít meg programozni, hanem ami konkrétan az android sajátosságaival foglalkozik.
-
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Kellene egy kis segitség.
Van egy portolt Fényképező alkalamzás AOSP romokra, nevezetesen a LenovoSC
Minden hibátlanul fut, de egy dolog idegesit benne... Amikor elinditom, kiirja egy felugró menüben, hogy ez nem az én készülékemre való..... És egy OK nyomásra eltűnik...
Ezt szeretném kiszedni belőle.
Kibontottam az appot frankón APKTOOL_Beta9-el, és a kérdésem, hogy hol kellene nekiállnom keresni ezt a programkódot ?
Headers-ben esetleg?
Gondolom Eclipse nélkül is meglehet oldani..
Köszi előre is.. -
coco2
őstag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Android 4.x alkalmazásból a filerendszer legfelső szintjéhez szeretnék hozzáférni. Java alkalmazásból kellene csinálni, behekkelni a linuxba alatta macerásabb a kelleténél. Milyen eszközök vannak erre kitalálva?
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére

-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
R.java eltűnése esetén van valami workaround?
akartam exportálni az apk-t és látom, hogy nem engedi,pedig előtte debugoltam telefonon..
látom, hogy eltűnt az R.java, és nem generálja magának újra
itt próbáltam mindent: [link]
nem toltam cleant előtte
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Kis gondom akadt az expandable list-tel! Miért van az, ha gombot szeretnék rakni a list_group.xml-be (főmenü) vagy a list_item.xml-be (almenü), akkor már nem működik se legördülés, se az almenü onclick listener?
[így kezelem le ]Köszi előre is!
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
Loadernek szeretnék készíteni egy queryt, olyan módon, hogy checkboxszal aktiválható az az input elem (a konstansok resourceből jönnek), amely alapján szűrni szeretne ÉS egy vagy több feltételt lehet megadni.
hogy lehetne ezt szépen megoldani?
egyébként egy dialogFragmentből adódnak át az értékek a ListFragmentben lévő loadernek.
igaziból az AND operátort nem tudom hogy kellene hozzáadni a feltétellistához, mert ugye több feltétel alapján lehet szűrniszóval select * from table where name="param1" AND age="param" AND stbstb;
-
WonderCSabo
félisten
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Mondjuk legközelebb akkor a Java topikban tedd fel a kérdést, ha semmi köze az Androidhoz.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
"Azt nem mondták, hogy nem a foga fáj!"
Mondjuk ettől még a busy wait továbbra se járja. Van szofisztikáltabb megoldás: Timer és TimerTask például, amik Androidon nem szerencsések, de desktopon elfér.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezeknek a megértésével próbálkozom amúgy, éppen

Sianis
-
-
Benex
senior tag
Sziasztok , van egy kis programom ami tartalmaz 2 gombot Max volume és Min volume. Értelem szerüen az egyik gomb minden hangot maxra vesz a másik meg mindent nullára. (Kivéve a telefonálás hangereje, azaz hogy ha feéhivnak ne kelljen azt állítani).
Viszont barátnőm felhivta figyelmemet , hogy ez igen iskolába jól jön h ha netán le is veszi ahangot de pl ha játszana és ott nem vette le , akkor baj van , és mennyivel egyszerübb lenne egy widget, hogy ne kelljen a programot megnyitni.Widgetet még nem csináltam sose. tegnap kezdtem neki de sehogy sem halad. Valami segitséget kérhetek hogy hogy lehetne megvalósitani hogy: Egy togglebuton a widget aminek a szövege Mute ON/Mute OFF, és ennyiből álna az egész.(És ehhez a widget.class-ba külön meg kell irni a hang fel illetev le vevős kódot, vagy lehet a másik osztályból hivatkozni rá?)
Előre köszönöma segítségeteket!!!!

-
Sianis
addikt
Hali!
Látott már valaki értelmes megvalósításban Quick return patternt + ListView-t? A helyzet a következő. Van egy View (vagy adott esetben több, mindegy) egy ListView felett. Ha lefelé görget akkor el kell rejteni, animálva, ha felfelé akkor visszahozni. Ez a dolog egészen odáig fejben nekem oké is volt, hogy kiúsztatom, vissza, viszont mindig a ListView felé úszik. Úgy kellene nekem, hogy a ListView teteje igazodjon a View aljához. Erre látott már valaki példát?
Köszi!
Sianis
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Jézus ereje... Ezt így semmiképpen se hagyd, ezért még desktopon is felnégyelnek, teljesen jogosan. Nézd meg a telefon CPU használatát a DDMS perspektíván, szép lesz...
Ne erőltesd a végtelen ciklust, szerintem elég volt a játékból. Írj egy Runnable-t és használj Handlert! Nincs Android környezetem most kéznél, de valahogy így nézne ki:
public class FapapucsActivity extends Activity {
private Handler mHander = new Handler();
private Runnable mScheduled = new Runnable() {
public void run() {
Log.d("FapapucsActivity", "PING!");
mHandler.postDelayed(mScheduled, 60000);
}
};
public void onResume(...) {
mHandler.postDelayed(mScheduled, 60000);
}
public void onPause(...) {
mHandler.removeCallbacks(mScheduled);
}
}Az ismétlődés kulcsa, hogy a Runnable végén újra felírja önmagát.
-
eastsider
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
nem mertem mondani 
ilyenkor kellene a lentebb említett Handler nem? -
WonderCSabo
félisten
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ez még rosszabb mint a sleep. Ez a busy waiting egy állatorvosi fajtája. -
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Úgy néz ki megoldva, több féle megoldást is próbáltam de se wait, sleep, és társai nem voltak jó, mivel a szálam kellett, hogy fusson folyamatosan.
public static void pause(int seconds){
Date start = new Date();
Date end = new Date();
while(end.getTime() - start.getTime() < seconds * 1000){
end = new Date();
}
}Fv-el csináltam meg a végén, hátha valakit érdekel.
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Heh, ez pont ugyanaz mint amit az előbb írtál.
Tégy egy lépést hátrébb és azt írd le, hogy mire lesz ez jó. -
WonderCSabo
félisten
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Tehát most azt szeretnéd, hogy minden kiíratást később tegyen meg, vagy azt, hogy csak minden n. elemet írjon ki idő függvényében?
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Az előbb még várakoztatni akartad a szálat...
Inkább azt írd le, hogy mit szeretnél csinálni, minthogy implementációs részleteken pörögjünk egy fél oldalon át.Egyébként ha már implementáció, a Handler postDelayed egy sokkal jobb válasz. Ha eltekintünk attól, hogy minden ami ciklikusan ismétlődik, mobilon nem jó.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Kérdésem, hogy ennek mi köze az Androidhoz?
Egyébként pedig javaslom a wait-notify megismerését.De ha már Android, Handler postDelayed metódusával tudsz késleltetni végrehajtást.
-
h1ght3chzor
őstag
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére

De komolyan? Nem desktopon, középiskolai programozásórán vagy, hogy időzítve várakozzál eseményekre. De ha nagyon akarod, akkor a Thread.sleep() metódus jó erre.
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Megoldva közben...
Másik kérdésem az lenne, hogy van egy szálam, melyben van egy while(true), hogyan tudom megoldani, hogy ebben a ciklusban is várakozzak vmennyi másodpercet?
-
h1ght3chzor
őstag
Main-ben meghívok 2 fv-t, hogyan tudom megcsinálni, hogy amíg az első nem fut le, a második ne induljon el?
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
installLocation elem kéne a manifestbe.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, mitől függ az, hogy az alkalmazásom áthelyezhető-e sdkártyára? Csak mert az én alkalmazásaim nem helyezhetőek át, ezért gondoltam, hogy azt valahol (manifestben v. ilyesmi) be kell állítani...
Amúgy annyira nem tiszta ez nekem de ha jól tudom amikor az alkalmazáskezelőben azt írja, hogy Áthelyezés SD kártyára akkor a telefon memóriájának "külső" részére érti. Tévedek? -
WonderCSabo
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Töröld ki kézzel a fájlt, indítsd újra a VTS-t, stb.
Mondjuk fura, mert nekem a JAD illetve JD-GUI van Java source code generator toolnak VTS alatt.
-
trisztan94
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
válasz
trisztan94
üzenetére
Ez Dalvik assembly, úgyhogy annyira nem jársz messze.
A VTS-ben a projekt beállításai között van egy opció, hogy Java forrás generálása (checkbox), ezt billentsd be, majd buildeld újra az APK-t.
Így is maradhatnak benne "hülyeségek".
Vagy ahogy WonderCSabo írta

-
WonderCSabo
félisten
válasz
trisztan94
üzenetére
Jobb gomb a projekten - > generate java sources. Ha ez lefutott, jobb gomb az adott fájlon - > open java source.
-
trisztan94
őstag
Hali!
Visszafejtettem egy APK-t Virtuous Ten Studio segítségével, kaptam sok-sok .smali fájlt. Ki lehet ezekből valahogyan VTS-ben generálni Java osztályokat, hogy ne ezt a binary közeli izébizét (inkább assemblyhez hasonló, de lehet, hogy irdatlan nagy hülyeséget mondok most) kelljen értetlenül néznem?

Nincs az APK-ban se Proguard, se DexGuard védelem.
Próbáltam a Smali2Java nevű kis programmal, az nagyon szépen visszafejtette, de több helyen hülyeség van, ezért gondoltam, hogy ha tudja ezt a VTS, akkor inkább azzal csinálnám. Na meg ott a szerkesztő felület is jobb

Köszönöm!

-
thon73
tag
Bocsánat, hogy a sok magas szintű fejlesztés mellett egy nagyon kezdő kérdéssel állok elő.

A multithread-ek világában próbálok elmélyedni. Tudna valaki egy olyan kódot/linket adni, ahol specifikusan Android-on a happens-before eseményt tudnám tanulmányozni; vagyis amivel el tudom érni, hogy a thread-ek biztosan megkeveredjenek?
Specifikusan egy olyan ötlet kellene, hogy a thread a saját cache-ében tárolja el a globális változómat, és nemigen tudom, hogyan lehetne ezt kikényszeríteni.
Nem a helyes megoldásra van szükségem (arról rengeteg okos ötlet van), hanem magát a hibajelenséget szeretném látni.
Előre is köszönöm!
-
brumi1024
veterán
Sziasztok!
Bluetooth kezeléssel kapcsolatban lenne kérdésem: van egy kezdőactivitym, ami az alkalmazás funkciói közti navigálást oldja meg. Mind a 3 ebből indítható Activity igényel BT kapcsolatot, méghozzá ugyanahhoz az eszközhöz, de egyelőre mind a 3-nál külön kell csatlakozni, minden induláskor. Hogy tudnám megoldani, hogy a főactivitymben történjen a BT csatlakozás, és ezt a kapcsolatot "átadjam" minden egyéb activitymnek? A BT kezelés AsyncTask-el megy, így elég egyszerű megoldani a különböző adatkezeléseket a különböző activitykhez.
Előre is köszi a segítséget.
-
trisztan94
őstag
Hát személyes és kollégák tapasztalatával azt tudom mondani, hogyha komolyan akarsz foglalkozni Android fejlesztéssel (meg több mindennel, itt van pár példa: Java, Ruby stb), akkor állj át egy UNIX alapú rendszerre. Nagyon sok szívás tud lenni Windowssal ilyen téren sajnos.
Erre a legjobb megoldás jelen pillanat a Vagrant, ha nem akarod lecserélni a Windowst.
-
Ezt a leírást nézd végig és tartsd be. Az AOSP nem egy olyan dolog, amit csak úgy szétkap és tákol az ember.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igazából nem is kéne az eclipse, ha tudnám, hogy hogyan tudom lefordítani mondjuk parancssorból. AMit módosítani akartam a forrásfájlban már megtettem Notepad-ban, csak újra kéne fordítani. Ebben esetleg tudsz segíteni?
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az, hogy ha beimportálom Eclipse tele lesz minden hibával + csak egy része importálódik be.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Itt bal oldalt kiválasztom a legfrissebb verziót, de csak tar-ba tudom letölteni

-
Hali!
Github projectet hogyan tudok importálni eclipsbe? Konkrétan a Google camera appját szeretném

-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Szerintem egy class diagram és egy activity diagram bőven sok is, de leírható velük minden simán. Sequence-et nem javasolnék, mert sokkal terebélyesebb az activitynél, miközben kvázi ekvivalensek.
-
eastsider
nagyúr
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
ez engem is érdekelne.
anno szoptunk ezzel java-nál. valahogy tudott generálni az osztályok alapján de nem volt tökéletes.. bezzeg a visual studio...
-
h1ght3chzor
őstag
Milyen uml diagram(ok) amit érdemes lenne generálnom android alkalmazás forráskódjából?
-
-
Sianis
addikt
Egy backend service-t akarok írni, ami a háttérben hallgatózik location változás után. Ha előtérben fut az app, akkor figyeli a GPS-t, háttérben csak percenként, 100 méteres elmozdulással network alapú helymeghatározással figyel. Ezt akarom kapcsolgatni.
Az most más kérdés, hogy mennyire etikus, hasznos, hogy egy az app állandóan figyeli, hogy merre jár a user. Ez a feladat.
Amúgy úgy akarom megcsinálni, hogyha nincs netkapcsolat akkor leáll a service, mert értelmetlen a futása. Aztán majd, ha visszatér a hálózat, újra elindul.Sianis
-
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, de ha mondjuk mindkettő esetében ugyanazt a syncronized metódust hívom akkor már tuti, hogy onPause nem előzi be az onResume-ot. Az meg, hogy esetleg emiatt egyszer egyszer egy ilyen gyors ki/bekapcsolás történik az megeshet. Csak alapetően nem akarom, hogy gyakran kapcsolgassam a kapcsolót le, fel.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tehát, ha mondjuk azt mondom, hogy onPause után isApplicationSentToBackground true-val tér vissza, akkor egyetlen Activity sem fut előtérben, tehát háttérben van az app. Ha onResume lefut bármikor akkor meg egyértelműen előtérben fut, igaz?
Sianis
-
WonderCSabo
félisten
Egyrészt valóban a lifecycle callback metódusokra lehet hagyatkozni, de el lehet kérni a running proccesseket is.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Arra tudtok valami megoldást, hogy hogyan lehetne vizsgálni mikor van az alkalmazás előtérben, háttérben? Első körben arra gondoltam, hogy egy AtomicInteger számlólót bevezetek, amikor egy-egy Activity onResume lefut akkor növeli, onPause esetében csökkenti a számlálót. Csökkentés, növelés után kiküldök egy Otto értesítést, hogy ellenőrizze az értéket. Ha 0 akkor háttérben van az alkalmazás, hogy nem akkor előtérben. Érzem, hogy ez még közel sem tökéletes, mivel minden Activity váltásnál 2x fut le az ellenőrzés, egyszer látja, hogy 0-ra vált (onPause), majd újra megnő (onResume). Illetve abban sem vagyok biztos, hogy az onPause hamarabb végez, mint egy onResume. Legyünk ugye gyanakvóak.
Valami tipp, hogy hogyan lehetne ezt tökéletesre megírni?
Köszi!
Sianis
-
letepem
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
mármint a hosszúsági/szélességi adatokat a nevek alapján? (bocs az érthetetlen fogalmazásért
) -
letepem
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
geocatch-csel vissza tudom fejteni a megálló neveit?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
letepem
üzenetére
Az adat nagyrésze kidobható, talán nézd meg a specifikációt. Pl. biztos vagyok benne, hogy az összes járat összes útvonalának részletes GPS adatai nem kellenek egy menetrend apphoz. Tovább egy sqlite db-ban sokkal hatékonyabban lehet tárolni az adatokat a szövegnél, pl. egy nagyobb számhoz nem karakterenként egy byte-ot foglal le, hanem összesen 4-et, stb.
-
letepem
aktív tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
szimplán a gtfs sgllite feltöltésénél mivel egy 300 megás zipről beszélünk!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
letepem
üzenetére
És hol akadtál el?...
thon73: Amúgy ha a process eltűnik, akkor az Application is eltűnik, nem?
Természetesen, az Application objektuma egy sima Java objektum ami ott csücsül a process memóriaterületén, ha a proccess leáll, a területe kipucolódik.
És csak a teljesség kedvéért: ha csinálok egy singletont, ami valójában egy példány, csak saját magára való hivatkozást tárol, akkor az hogy létezik, hogy az Activity-vel együtt eltűnik?
A Singleton a proccess végéig megmarad, a garbage collector nem tudja kidobni, hiszen van egy hivatkozási pont (getInstance()) ami egy nem null objektumra mutat, és később elkérhető. Baj lenne, ha nem így lenne.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy a Singleton nem egy túl szerencsés minta, alapvetően kerülendő. Persze sok esetben nem lehet megúszni nélküle. -
thon73
tag
Thx. Mindkettőtöknek!
Shared prefsre én is gondoltam, de eredetileg függetleníteni akartam a context-től. Végül is nem gond; úgy oldottam meg, hogy a könyvtár alapból beállított adatokkal már működik; ha meg változtatni akarok rajta futás közben, akkor ahhoz kell context is.
Amúgy ha a process eltűnik, akkor az Application is eltűnik, nem? Vagyis mindent újra kell indítani. Vagyis ideális alternatíva lenne globális adatok elhelyezésére (speciel most nekem nem erre kell, csak belső adatok tárolására voltam kíváncsi). Ennek ellenére azt olvastam, hogy nem ajánlott elrendezés, mert nehéz tesztelni...
És csak a teljesség kedvéért: ha csinálok egy singletont, ami valójában egy példány, csak saját magára való hivatkozást tárol, akkor az hogy létezik, hogy az Activity-vel együtt eltűnik? (És nem az Applicationnel. Vagyis memória kevés, háttérben Activity bezár, Application marad, de a singleton is eltűnik.) Ezt egyébként több helyen olvastam, és már én is tapasztaltam. Annak nem kéne a process végéig megmaradni?? Vagy az önhivatkozás máshogy számítana?? Ennek a kérdésnek ugyan már semmi köze az eredeti problémához, csak érdekel...
-
letepem
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy GTFS [katt] menetrendet, hogy tudok android-ban real time vagy nem real time lekezelni, esetleg sgllite-ba feltölteni?
Köszi a segítséget már hetek óta egy helyben toporgok emiatt

-
WonderCSabo
félisten
A statik mezők értéke addig marad meg, amíg a proccess él. A proccesst mostanában az Android ritkán lövi ki, de kevés memória esetén lehetséges, tovább a user is kilőheti.
SharedPrefben egyébként lehet, hogy jobb lenne tárolni ezeket a cuccoat.
Szerk.: A Sianis által linkelt válasz pontosabb amit én írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ja és gyűlölök könyvet olvasni gépről, Nexus 5 meg kicsi hozzá

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ez még rosszabb mint a sleep. Ez a busy waiting egy állatorvosi fajtája.
Inkább azt írd le, hogy mit szeretnél csinálni, minthogy implementációs részleteken pörögjünk egy fél oldalon át.