Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Webes alkalmazás fejlesztésben sokat segít a Spring Framework, de sajnos Androidra nem igazán találtam semmit a Dagger-en kívül. Úgy hallottam a Pie már támogatja a dependency injection-t, de nem igazán javasolják.
A kérdésem azokhoz lenne, akik használtak Spring-et és Android-on is fejlesztenek: van-e bármilyen framework ami elterjedt és a Spring-hez hasonlóan rendkívül népszerű? Dependency Injection-re gondolok első sorban, de adatbázis kezelésnél (Spring Data) is érdekelne a dolog.
Tudom a Google a barátom, de úgy gondoltam, hogy akik jártasak a témában jobb képet tudnak adni, hogy mi az ami plusz és mi az ami mínusz az Android területén.
-
Arcanus
aktív tag
Érdemes meglesned, az idei IO-n bejelentett API-kat, melyek közül [WorkManager]-t emelném ki. Egy felsőbb réteget biztosít számodra, nem kell az I/O programozással foglalkozz.
Ugyanígy, az adatbázis kezelést is érdemesebb fentről kezelni, ehhez a [Room] API-t ajánlom. Egyszerűbb, könnyebb karbantartani és az Android Jetpack része, amelyről [itt] olvashatsz bővebben
-
Arcanus
aktív tag
Köszönöm szépen a válaszokat!
Akkor elkezdek ismerkedni vele, Java megy és mivel a Kotlin erre épül ezért nem hiszem, hogy vészes lenne áttérni rá.
-
Arcanus
aktív tag
Szerintetek mennyire éri meg Kotlin nyelvet tanulni? Idővel nagyobb figyelmet fog kapni mint a pure Java? (csak androidra fejlesztés szempontjából nézem a kérdést)
-
Arcanus
aktív tag
Én feladom. Bejártam az internet utolsó bugyrát is, de nem jöttem rá, miért nem tudok folder-t kiválasztani.
Ez az intent, amit használok:
public void chooseFolder() {
Intent intent = new Intent(Intent.ACTION_OPEN_DOCUMENT_TREE);
intent.addCategory(Intent.CATEGORY_DEFAULT);
startActivityForResult(Intent.createChooser(intent, "Choose directory"), REQUEST_CODE_FOLDER_CHOOSING);
}Kiválasztja szépen, majd jön a data itt:
@Override
public void onActivityResult(int requestCode, int resultCode, Intent data) {
switch (requestCode) {
case REQUEST_CODE_FOLDER_CHOOSING:
if (data != null) {
Uri uri = data.getData();
// inenntől jönnek a gondok
}
break;
case REQUEST_CODE_FILE_CHOOSING:
break;
}
}Ezután semmi sem bírj a path-t megszerezni, minden féle-fajta metódus ezt az Exception-t dobja:
java.lang.UnsupportedOperationException: Unsupported Uri content://com.android.externalstorage.documents/tree/home%3Avagy
java.lang.UnsupportedOperationException: Unsupported Uri content://com.android.externalstorage.documents/tree/primary%3Adata%2Fhu.sherad.hosTökmindegy melyiket próbálom: [link] vagy [link]
Valaki kérlek küldjön egy használható linket, kódot bármit

(permissionok rendben, azt előtte lekezelem)
-
Arcanus
aktív tag
A felállás a következő: van egy ViewPager, amiben Fragment-ek vannak (egyformák, ugyanaz az osztály). Dinamikusan kellene hozzáadni.
1) ha a jelenlegi pozíció után akarom hozzá adni simán megy, a ViewPager minden gond nélkül hozzáadja az új Fragment-et, anélkül, hogy ráugrana
2) ha a jelenlegi pozíció elé akarom beszúrni megfekszik a dolog. Persze beszúrja gond nélkül, DE egyből rá is ugrik. Én pedig ezt nem szeretném. Tehát szúrja be és utána ha a felhasználó akarja egy swipe-al oda navigálhat.Hogyan oldhatom ezt a problémát meg?
public class TabManager extends FragmentStatePagerAdapter {
private final List<Fragment> list = new ArrayList<>();
public TabManager(FragmentManager fragmentManager) {
super(fragmentManager);
}
@Override
public int getItemPosition(Object object) {
return POSITION_NONE;
}
@Override
public Fragment getItem(int position) {
return list.get(position);
}
@Override
public int getCount() {
return list.size();
}
public void addFragment(Fragment fragment, int index) {
list.add(index, fragment);
notifyDataSetChanged();
}
} -
Arcanus
aktív tag
-
Arcanus
aktív tag
Öhm, ki jártas Jsoup-ban?
Nos, elment vele 2 órám, de még sehol semmi.
A következő a HTML kód:

A pirossal kijelölt részek kellenének, de valahogyan nem sikerül, csak a
class="msg flc isnew"részt megkapnom..Itt van, mivel próbálkoztam:
for (Element message : document.body().getElementById("page").getElementsByClass("msgblk").first().select("div[class=msg]")) {
// ...
}
vagyfor (Element message : document.body().getElementById("page").getElementsByClass("msgblk").first().getElementsByClass(".msg.flc")) {
// ...
}És hasonlók.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Facebook reklámot szeretnék megjeleníteni az alkalmazásomban. Minden szükséges előkészületet megtettem egy kivételével. Az adózáshoz szükséges PDF fájl-t nem töltöttem ki, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Mint látjátok nem vagyok vállalkozó, magán fejlesztő vagyok. Ha valaki töltött már ki hasonló dokumentumot, kérem - akár privátban is írjon rám

-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy alkalmazás forráskódját szeretném nyílttá tenni a GitHub-on, akkor mi a teendőm?
Amit tudni érdemes az alkalmazásról:
-->van benne reklám (AdMob)
-->van benne olyan erőforrás amelyet nem szeretnék megosztani
-->Firebase szolgáltatást használ (Crash, Authentication, Database, Storage)
-->Publikálva van a PlayStore-banGondolom azokat a stringeket melyek tartalmazzák a link (Database, Storage), illetve ID-kat (AdUnitID, egyéb ID) azokat nem töltöm fel.
Valamint szoktak license-t is használni (Apache License, MIT, stb), ez nekem szükséges-e?
-
Arcanus
aktív tag
válasz
xridergabo
üzenetére
public void deleteTask(View view) {
// itt csak megjeleníted a dialog-ot
createDialog(view);
}
private void createDialog(final View view) {
AlertDialog.Builder alertDlg = new AlertDialog.Builder(this);
alertDlg.setMessage("Are you sure ?");
alertDlg.setCancelable(false);
alertDlg.setPositiveButton("Yes", new DialogInterface.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
//Ha YES-re katting akkor ez a rész aktiválódik
// ide jön a törlés
View parent = (View) view.getParent();
TextView taskTextView = (TextView) parent.findViewById(R.id.task_title);
String task = String.valueOf(taskTextView.getText());
SQLiteDatabase db = mHelper.getWritableDatabase();
Toast.makeText(/*context*/, "Delete!", Toast.LENGTH_LONG).show();
db.delete(TaskContract.TaskEntry.TABLE,
TaskContract.TaskEntry.COL_TASK_TITLE + " = ?",
new String[]{task});
db.close();
updateUI();
}
});
alertDlg.setNegativeButton("No", new DialogInterface.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(DialogInterface dialog, int which) {
// ha NO-ra kattint akkor ez a rész aktiválódik
}
});
alertDlg.create().show();
}Én így csinálnám (persze lehet optimalizálni rajta)
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
A következő lenne a helyzet: készítettem egy alkalmazást, teljesen ingyenes, egyedül reklám van benne (AdMob). Szeretnék kicsit több jövedelmet, ezért úgy döntöttem hogy kis donate ellenében, a reklámot kikapcsolom.
Sajnos nem tudok merchant fiókot készíteni a Google Playben, így az alkalmazáson belüli vásárlás kilőve. Arra gondoltam, hogy valamilyen módon (PayPal) donate gombot helyezek el az alkalmazásban.
A kérdés a következő: ha nem a Google InApp vásárlást teszem az alkalmazásba, hanem a PayPal donate gombot a Play áruházból bannolva leszek e? Esetleg bármilyen szabályt megszegek ezzel?
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Bár nem tudom hogy jó helyre írok e, de lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Jelenleg nappali tagozatos aktív hallgató vagyok, nincs semmilyen diák munkám és nem is volt.
Készítettem 2 alkalmazást a Google Palyre, melyek reklámot tartalmaznak.
A kérdésem pedig a következő lenne: hogyan tudnák adózni a reklámokból bejött jövedelem után?
Itt max 20.000 Ft-ra kell gondolni, évente.
-
Arcanus
aktív tag
Kérdés: hogyan tudnám implementálni azt, hogy éppen milyen hangon beszél valaki (frekvenciára vagyok kíváncsi)?
Bővebben: azt szeretném megtudni, hogy egy hangnak (amit éppen a mikrofon rögzít) a frekvenciája mennyi. Tudjátok, mint egy hangoló.

Sajnos mindenhol a hang erőssége van leírva, de a frekvenciáról semmi.

-
Arcanus
aktív tag
Értem, de amikor az alkalmazás forgalmazása részhez érek, a fizetős verziót nem engedi. Alul írja hogy létre kell hoznom a Google Payments Merchant fiókot, ahol vállalkozás nevet kér..
Tudom elég hülyén nézek ki, de kérlek segítsetek, mert kb semmit nem tudok ezen a területen.
-
Arcanus
aktív tag
Nem tudom hogy jó helyen tapogatózok e, de szükségem lenne segítségre.
Röviden: fizetős alkalmazást szeretnék publikálni a Playben. De nincs semmi infóm hogyan
Hosszabban: teljesen egyedül készítettem az alkalmazást, csak én vagyok a projektben, így minden az én nevem alatt menne. Ahogyan olvastam vállalkozás kellene vagy micsoda. Mint ahogyan mondtam egyéni projekt a dolog. Eddig semmilyen tapasztalatom nincsen vállalkozás téren. Viszont lenne 2 alkalmazás amit publikálni szeretnék. Az egyik fizetős, így ehhez kellene a vállalkozás.
A kérdések a következők:
- hogyan indítsak vállalkozást egy személyre (ami én vagyok)?
- adózással mi a helyzet?
- a fizetés hogyan működik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest