Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
addikt
Van egy elég öregecske (API 15) apk, aminek nem találom a telepített helyét a fájlrendszerben. /storage/emulated/0/Android/data alatt keresgélem, de lehet hogy máshelyre telepítette a rendszer? (10-es android van a készüléken; a csomagnév: jp.pioneer.avsoft.android.controlapp, gondolom ilyesmi névvel kellene találnom)
-
Ablakos
addikt
Mi a magyarázata, hogy közvetlenül (.apk) telepített alkalmazás az újabb verziójában néha simán felülírja a régebbit, néha nem telepíthető csomagütközés miatt? Tehát le kell vakarni a régebbi apk-t előtte.
-
Ablakos
addikt
Nem tudok rájönni miért nem hívódik meg az onClick annotáció mögötti showName fv.

Valaki tudna segíteni?gradle: implementation 'com.jakewharton:butterknife:10.2.3'
package hu.ofi39.butterknifedemo;import android.os.Bundle;import android.util.Log;import android.widget.EditText;import android.widget.Toast;import androidx.appcompat.app.AppCompatActivity;import butterknife.ButterKnife;import butterknife.BindView;import butterknife.OnClick;public class MainActivity extends AppCompatActivity {@BindView(R.id.etName)EditText etName;@Overrideprotected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {super.onCreate(savedInstanceState);setContentView(R.layout.activity_main);ButterKnife.bind(this);}@OnClick(R.id.btnOK)public void showName() {String name = etName.getText().toString();Log.d("LLL", name);Toast.makeText(this, name, Toast.LENGTH_SHORT).show();}} -
Ablakos
addikt
Az onCreate -ben egy rövid kódrészletem, ami ezzel jutalmaz: Caused by: java.lang.NullPointerException: Attempt to invoke virtual method 'void androidx.viewpager.widget.ViewPager.setAdapter(androidx.viewpager.widget.PagerAdapter)' on a null object reference
Az itteni utolsó sorra mondja a kivételt.
Működő appból ollóztam ki, de valamit rosszul. Hogy juthatok előbbre a hibakeresésben?ViewPager mViewPager = findViewById(R.id.pageContainer);
MyFragmentStatePagerAdapter adapterEven = new MyFragmentStatePagerAdapter(getSupportFragmentManager());
for (int i = 1; i <= 2; i++) {
adapterEven.addFragment(new EvenFragment(), String.valueOf(i));
}
mViewPager.setAdapter(adapterEven); -
Ablakos
addikt
Android Studio (ki/belépés után) nem jegyzi meg az ablak méretét. Rendbe lehet ezt valahol a beállításokban tenni? (4.1 RC2)
-
Ablakos
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Sajnos, ez nem az a szakma, ami két hét alatt betanulnak és nyolctól félötig rángathatja a kart le-föl a dolgozó. Nagyon sok türelem, kitartás kell. Az internet nagyon sokat segít, és meg is kell találni a lehető legolcsobb segitseget. A torrent nem tiltott hazankban.
Nulláról valóban esélytelen megtanulni segítség nélkül. -
Ablakos
addikt
A meghajtó költöztetésben kapkodás miatt lemaradt az SDK-m.
Enélkül nem indul el a studió. Nem találok külön letöltési lehetőséget. Hogy lehet ezt visszavarázsolni? -
Ablakos
addikt
válasz
thiclyoon
üzenetére
Ugyan, dehogy akarok én győzködni. Olvasgattam a Jetbrains referenciát és meggyőző. (a cigány is a maga lovát...
)
Valóban a lustaság miatt nem váltottam. Néhány évet Oracle Java RestApi-kat faragtam és így könnyebb volt a syntax. Azt gondoltam, csak Android fejlesztéshez készült a Kotlin, de attól lényegesen többet tud.
-
Ablakos
addikt
válasz
lanszelot
üzenetére
Ugye empty activity volt a legenerált kód?
"res/layout -ban egy üres lap van"
A res/layout -ban a fenti generálás után 1db layout elem, az activity_main.xml fájl található.
Ez az alkalmazásod (most egyetlen) statikus felülete. Ezen a fájlon kettő kattintás és alapből a design nézet indul el. Code tabra bökve az xml tartalma látható. Ez az xml leírása annak, amit a design nézet mutat.
Ebben van egy texbox view, amit hiányolsz. -
-
Ablakos
addikt
Milyen eszköz (wireframe) ajánlott egy alkalmazás tervezéshez? Pontosabban, milyet használnak, akik kicsit összetettebb appot készítenek? (nem baj, ha fizetős)
Néztem a Balsamiq desktopját, de nem akarok felesleges köröket, napokat futni. -
Ablakos
addikt
Ha fölé helyezem a webview-nak, akkor szépen forog a karika kattintásokra. Ha középre igazítom xml-ben, akkor nem látni semmit belőle.
Ennyi a kód az onCreate -ben.progressBar = findViewById(R.id.prgBar);
progressBar.setMax(100);
webView = findViewById(R.id.webView);
webView.setWebViewClient(new WebViewClient() {
@Override
public void onPageFinished(WebView view, String url) {
super.onPageFinished(view, url);
progressBar.setProgress(100);
progressBar.setVisibility(View.GONE);
}
});
webView.setWebChromeClient(new WebChromeClient(){
@Override
public void onProgressChanged(WebView view, int newProgress) {
progressBar.setVisibility(View.VISIBLE);
progressBar.setProgress(newProgress);
}
});
webView.getSettings().setBuiltInZoomControls(true);
progressBar.setVisibility(View.VISIBLE);
progressBar.setProgress(0);
webView.loadUrl("http://index.hu/");<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:app="http://schemas.android.com/apk/res-auto"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
tools:context=".MainActivity">
<TextView
android:id="@+id/tvText"
android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content"
android:text="WebView!"
android:textSize="30sp"
app:layout_constraintLeft_toLeftOf="parent"
app:layout_constraintRight_toRightOf="parent"
app:layout_constraintTop_toTopOf="parent" />
<ProgressBar
android:id="@+id/prgBar"
android:layout_height="wrap_content"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@id/tvText" />
<WebView
android:id="@+id/webView"
android:layout_height="0dp"
app:layout_constraintTop_toBottomOf="@id/prgBar"
app:layout_constraintBottom_toBottomOf="parent"
/>
</androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout> -
Ablakos
addikt
Webview-ra szeretnék progressbar-t megjeleníteni. Leprogramoztam, működik, de nem tudom a webview-n megjeleníteni. Mit kell az xml-ben (vagy kódban) bővölni , hogy látszódjon (progressbar kerüljön előtérbe) az onProgressChanged eseménykor?
-
Ablakos
addikt
Ezen is csak átléptem eddig:
Elindítok egy új projektet (empty activity) és automatikusan a 5.6.4 gradle verziót állítja be a környezet. Ezzel csak org.codehaus.groovy.control.MultipleCompilationErrorsException hibát tudok előidézni. Szóval mindig átállítom 6.2.2 -re és azonnal tudok dolgozni.
De ez még sem kerek így.
-
Ablakos
addikt
Igen, ez volt a gond.
Csak a dinamikus broadcast megy.Persze hibüzenet nincs, csak mérgelődés, kétségbeesés.
Pedig úgy örültem, hogy sikerült (igaz 6 éves ) Udemy kurzust letorrentezni, de látom xart sem ér. Már harmadszor futok ilyen alap hibába és még az elején járok. -
Ablakos
addikt
Ezzel görcsölök egész délután, de nem megy. Nem hívódik meg az
AirPlan.onReceive.
Szinte triviálisan egyszerű kód, de mégsem. Hiába változtatom a repül/nem repül módot.
Mi lehet itt még buktató?<receiver android:name=".AirPlan"><intent-filter><action android:name="android.intent.action.AIRPLANE_MODE" /></intent-filter></receiver> -
Ablakos
addikt
A valódi hardvereket a profiler nem tudja logolni vagy valamit nem jól csinálok?
-
Ablakos
addikt
Van valamilyen mondás, hogy meddig lesz a Java nyelv támogatva a fejlesztéshez?
-
Ablakos
addikt
Melyik az ajánlott gradle a studióban? A project strukturában számos verziót felhoz. (0.7
) Van amikor ilyen régit kell használni? -
Ablakos
addikt
Azt nem, de közben arra jutottam, hogy nem jó helyen használtam a setCancelable methodot.
Az onCreateDialog -om belül akartam a AlertDialog.Builder objektumnak beállítani, de ott nincs hatással rá. Ha kívül, ahol példányosítom és meghívom a DialogFragment -ből származó osztályt ott már teszi a dolgát a setCancelable.
-
Ablakos
addikt
DialogFragment -ből származott osztályban szeretném a feldobott Alertdialog-ot modálissá tenni. Próbáltam mindenféle okosságot a netről (setCancelable(false) stb.), de egyik sem működik.
Hogy kell ezt megoldani? -
Ablakos
addikt
View binding is available in Android Studio 3.6 Canary 11+.
Nem nagyon értem ezeket a verziókat.
Most a 3.6.2 stabilban is benne van ez a feature? A stabil most utolérte a Canary-t ? Ugyanaz a verziójuk. -
Ablakos
addikt
Köszönöm, én is a batyus eltesz-elővesz megoldást találtam, csak túl kombináltam. A timer referenciát akartam megmenteni a forgatás miatt, nem amit előállít (textView értéket). De nagyon jó, hogy felhívtátok a figyelmet a onRestoreInstanceState -re is.
Még egy kérdésem van: onSaveInstanceState -ben van jelentősége, hogy előszőr vagy a legvégén hívom meg az ősosztályt?
-
Ablakos
addikt
Fut az activity-n egy timer, amely TimerTask osztályt hívogat. (az osztály egy view-ba ír) OnCreate methodusban vannak. Ha elforgatom az eszközt szeretném, hogy tovább számoljon.
Mi ennek a logikai megoldása? -
Ablakos
addikt
Igen, a fejlesztő környezetre gondoltam. Studió elég szépen alakult az évek alatt.
Feltettem egy git-et a windowsra és így valóban lehozza a repot. (welcome screen git alatt)
-
Ablakos
addikt
Mit kell beállítani, hogy a welcome képernyőn kiválasztható legyen github VC (publikus repo)?
-
Ablakos
addikt
Linux környezetben A. studióhoz szügséges az Oracle JDK, vagy elégséges az OpenJDK telepítés?
-
Ablakos
addikt
válasz
Ablakos
üzenetére
Hátha másnak is előfordul...
A végtelen gradle-s szerencsére nem a studio hibája lehet. A processExplorerben látszik, hogy a fordítás/gradle miatt elindul egy java szál. Amikor véget nemérő lesz ez a folyamat a java szál suspended állapotba kerül. Innen csak a kézi resume tudja visszabillenteni. Ilyenkor folytatódik, települ, fut stb. az apk.(Lehet, hogy a windows 10 insiderben matatnak valamit.)
-
Ablakos
addikt
AndrodStudio 3.1 teljesen friss telepítés + generalt alkalmazás. (navigation drawer act., de ez nem lényeg)
Generálás után, ha futtatni akarom eszközön az alkalmazást, az app:processDebugResource lépés végtelen ciklusban pörög, akár 40-50 percig is. Nincs hibaüzenet. Kilövöm a studiót, (mert leállni azt nem akar a gradle
) következő indulás után 13s alatt már fut is. Ezt eljátssza néha a fejlesztés közben is. Hol gyorsan lefordul és gradel, hol nem. 2.x studióban soha nem volt ilyen.Nem találtam semmit a neten, fogalmam sincs mi lehet a gond. Valami tanács lenne, mit nézzek?
-
Ablakos
addikt
ADM -mel csak virtual eszközre lehet eseményeket (hívás, sms, gps pont) küldeni? (Valós eszköznél letiltódik az emulator control fül.)
-
Ablakos
addikt
Az android studio sdk manager-ében nem találom az egyes platformok sample letöltését. A részletes csomaglistában sem látom. Hol lehet automatikusan frissíttetni? (Jelenleg GIT-el kezelem a ${SDK_DIR}/samples/ tartalmát)
-
Ablakos
addikt
Virtual device-ban szeretnék saját billentyűzetről 'ALTGR+' karaktereket bevinni. Van erre valamilyen megoldás? (Az emulált billentyűzet jól működik. Unom már az alt+kod beviteleket.)
-
Ablakos
addikt
Hogyan tudok valódi képernyő forgatást emulálni a vd eszközön? ctrl + F11 stb. shortcutra elfordul, de a képernyő tartalom is
Be van pipálva az automat. kép.forgatás a beállításokban. -
Ablakos
addikt
Android stúdióban készített project nem ugyanolyan felépítésű, mint az eclipses? Importálás eclipsbe elég nehézkes vagy én szerencsétlenkedem?
-
Ablakos
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem értem mik ezek 20 feletti build toolsok, és L preview az sdk-ban? 17-19-es API-t használok, de ezeket minden SDK elindításnál rám akarja erőltetni.
Másik kérdésem, hogy saját java osztály (view) az eclips+ADT környezetben is betehető erőforrás fájlba?
-
Ablakos
addikt
Az onSaveInstanceState methodus textField állapotmentésben nem értem mi a különbség a két kód között:
outState.putString("TEXT",simpleText.getText().toString());
vagy
outState.putString("TEXT", (String) simpleText.getText()); -
Ablakos
addikt
Az normális, hogy az eclipse(Helios) nem generálja automatikusan az R.java-t? Változtatok az xml-ben, megfuttatja ctrl+F11 -el szó nélkül és az előző állapot indul el.
-
Ablakos
addikt
Merre kerested?

[Az egyik kedvencem ]. [Ha kérdés van itt szinte mindenre van/volt válasz] -
Ablakos
addikt
Ha tetszik ha nem, Java kell és kész.
Esetleg bezuhansz egy olyan csapatba, ahol te kapsz nativ kódon megvalósítható feladatot. De az is csak kiegészíti az alkalmazást és nem helyettesíti.
Én évtizedes sql gyakorlattal kezdtem javazni. Krisztus a kereszten nem szenvedett annyit... -
Ablakos
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
Igen, el is kell commitálni, hogy volt már futtatva.
onStop-ban ez legyen:
SharedPreferences sp = getSharedPreferences("DB_INIT", MODE_PRIVATE);
Editor et = sp.edit();
et.putBoolean("KEY_FIRST_RUN_FLAG", false).commit(); -
Ablakos
addikt
válasz
SektorFlop
üzenetére
onStart -ban valami hasonló kell:
SharedPreferences sp = getSharedPreferences("DB_INIT",MODE_PRIVATE);
Boolean isFirstRun = sp.getBoolean("KEY_FIRST_RUN_FLAG",true);
if(isFirstRun) itt jöhet az intent activity; -
Ablakos
addikt
válasz
Kicsikaszás
üzenetére
Kezdeni sok felé lehet. Ha nem gond az angol, akkor a legkézenfekvőbb a Android DEV Magyar nyelven is vannak blogok, ahol lehet kezdeti ötleteket kapni. Itt
Bár az "ismerkedek a programozással" nem a legjobb hír. Java (esetleg C++)alapok kellenek. Keményen object oriented alapú az android.
Nem akartam ünneprontó lenni.
-
Ablakos
addikt
válasz
berkelorand
üzenetére
Még hasonlót sem láttam. Nem tudom, melyik hardver egység tudna változást detektálni. Felülésnél változik a szög, fekvőtámasznál a fényérzékelő fogható be. Fekvenyomásnál csak a kar mozog, az is Z tengely mentén(normál esetben
Kiváncsi vagyok kinek milyen ötlete van. 
-
Ablakos
addikt
Abszolút elég az emulátor kezdetnek. Mindenféle eszközt képes elénk hazudni.Később persze kell valódi játékszer, hogy éles helyzetben lássad az alkotást

Én azt sem tudom mi fán terem a Maven plug. Jól elvagyok egy eclips+android SDK-val. De hátha mondanak okosabbat a szakértők a fórumban. -
Ablakos
addikt
Van magyar nyelven olvasható könyv. Ekler P. Android-alapú szoftverfejlesztés. Ha nem gond az angol, akkor nem kell könyv. Itt minden van Részletes leírás, példákkal megtűzdelve.
Mivel java alpokra épül az Android, indulásra szükséges a java ismerete.
Jó munkát. -
Ablakos
addikt
Android XML-jében tag-en belül, hogy lehet commentet tenni? <!-- --> ez valamiért nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ELADÓ Gamer Konfig
- EIZO FlexScan EV2495 Made in Japan! 1920x1200 IPS USB-c állítható magasság, PIVOT 2024-04 gyártás!
- 10 DB Lenovo ThinkPad Laptop X13 G2 G3, T14 G3 G5, T14s G4 G6, P15 G1 G2
- RAM memória Crucial Pro OC Gaming 16GB DDR5 6400MHz CL32 Black - bontatlan, új
- Dell Latitude 7420, 14" FHD IPS kijelző, i7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év ga
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B360 i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD ASUS Strix RX 570 4GB MasterBox Q300L 400W
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kasztolva is.
)

Csak a dinamikus broadcast megy.
) Van amikor ilyen régit kell használni?
)
Be van pipálva az automat. kép.forgatás a beállításokban.

Kiváncsi vagyok kinek milyen ötlete van.