Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Üdv!
6.0-tól bejött a Permission kezelés, megkerülhetetlen, foglalkozni kell vele. Az eredményt az onRequestPermissionsResult metódusban adja vissza ugyebár. Innen már ugyan lehet hívni dolgokat, de még a Fragment nem áll készen pl arra, hogy egy DialogFragment-et indíthassak. Első próbálkozásra arra fanyalodtam, hogy egy változót állítok be, és onResume alatt ellenőrzöm. Ha true akkor teszem amit tenni kell.
Kérdésem az lenne, hogy valaki tudja erre a megfelelő eljárást vagy egyelőre ez a legélhetőbb megoldás?
Köszi!
Megjegyzem, kellett már ez a Permission dolog a rendszerbe, de biztosan nem gondolták ki jól ezt az engedélyezős dolgot fejlesztői oldalról.
-
thon73
tag

Bocsánat. Megoldódott. Némi további ellenőrzés után kiderült, hogy az editor.clear() rész az Activityben nem működött, egy sima copy-paste után a Fragmentben igen. (Nem tudom, miért. Visszacsináltam, visszaállt.)To Sianis: Nem tudtam, hogy belsőleg hogyan kezeli. De az ellenőrzésekkel az is kiderült, hogy elmenti. Ez gyakorlatilag létrehozza és default értéket ad a preferences-nek. A hiba fennáll, okot nem találtam, a probléma viszont némi átrendezéssel megoldódott. Bár fogalmam sincs miért.
Viszont a rengeteg segítséget köszönöm!
-
thon73
tag
Még egy hülye kérdés, aztán hagyok másokat is dolgozni:
Ebben az elrendezésben
PreferenceManager.getDefaultSharedPreferences(getActivity())
.registerOnSharedPreferenceChangeListener(this);
PreferenceManager.setDefaultValues(getActivity(), R.xml.prefs, true); // akár false is lehetA setDefaultValues miért nem triggereli a onSharedPreferenceChanged metódust? Persze akkor, amikor még nincs preferences, és ő tölti fel a default values-t.
Van egy file-név, amit szeretnék - ellenőrzés után - megjeleníteni a summary-ban. Most tényleg két külön hívást kell csinálnom, mert a default hívás nem számít változásnak?
Vagy mit tudtam két sorban elrontani? Minden más esetben működik a trigger.
Köszönöm a segítséget! -
thon73
tag
Igen, én is láttam ezt az elrendezést; de valamiért bizalmatlan voltam. Nem fordulhat elő, hogy a fragment még nincs becsatolva, de az activity már elindult? Pl. a fekvő képernyőn van egy plusz fragment? Persze ez egy sokkal egyszerűbb helyzet.
De lehet, hogy túlkomplikáltam a dolgot. -
WonderCSabo
félisten
-
thon73
tag
Ígérem, egyszer végigrágom magam a dokumentáción. Elvileg teljesen egyetértek, gyakorlatilag viszont egy jó órát molyoltam azon, hogyan is kéne ezt megcsinálni. A másolás viszont pont 10 mp. volt a távoli hozzáféréssel együtt.
Van viszont egy kérdésem: kételkedek a dokumentációban.
AUsing Preference Fragments azt írja:public class SettingsActivity extends Activity {
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
// Display the fragment as the main content.
getFragmentManager().beginTransaction()
.replace(android.R.id.content, new SettingsFragment())
.commit();
}
}Ha jól értem a fragmentek kezelését, akkor nem szabad automatikusan mindig új fragmentet készíteni, hanem meg kéne keresni a régit. Mert ha nem, akkor elforduláskor ezek szépen benne maradnak a FragmentManager-ben. Azt látom, hogy replace, de ezt szabad akkor így, vagy nem szabad így?
-
Sianis
addikt
Én szeretem a release és debug keystore-okat is beállítani szépen. A debug pedig mindenképp utazzon git-ben, mivel akkor nincs géphez kötve a fejlesztés, plusz minden fejlesztő ugyanolyan kulccsal fog dolgozni. Ami ugye a különféle Google, Facebook és egyéb aláírásfüggő SDK-k esetében nagyon hasznos tud lenni.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ezt is köszönöm, gondolhattam volna, hogy itt keressem. A Build-os és Signing-os rész egymásra mutogat, és szó sem esik benne a debugról.
Ettől függetlenül a fejlesztő környezetet itt is fel kell készíteni - vagyis kell csinálnom egy közös debug.keystore-t -, ha jól értem; csak aztán ezt automatikusan tudja használni. Ennek (gondolom), az az előnye, hogy akárhová tehetem a keystore file-t.
Ez elég vicces:
Note: If you are checking these files into version control, you may not want the password in the file. The following Stack Overflow post shows ways to read the values from the console, or from environment variables.
http://stackoverflow.com/questions/18328730/how-to-create-a-release-signed-apk-file-using-gradle
We'll update this guide with more detailed information later. -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Release módban én is így csinálom, de a debug keystore másfajta állat.
-
-
thon73
tag
Bocs, ha megint nagyon alapvetőt kérdezek.
AS-ban hogyan tudom azt beállítani, hogy ugyanazon projekt két külön gépen debugban ugyanazt a certificate-t kapja? A projektet egyébként github-ra/ról töltöttem fel és le a másik gépre (meg is változtatta az összes CRLF-et), de a debug certificate (gondolom az teljesen külön van) nem azonos.
Ha esetleg egy szájbarágós linket vagy examplet tudna valaki adni, nagyon megköszönném. Amit találtam, az ezeregyféle módszert ír le, ráadásul régi AS verziókhoz. Nem tudom melyiket használjam.
Köszönöm! -
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Szerintem mindenképp nézz rá az általam előbb linkelt MapsForge-ra. Erre a feladatra teljesen jó lesz, az OSM adatbázist kell hozzá előfeldolgozni kicsit.
-
PumpkinSeed
addikt
Most csak az első google adandó lehetőséget linkeltem be ami a osm-re mutat, de a lényeg, hogy ennek az offline változatát használjuk ami ingyenes.
A megvalósítás úgy néz ki, hogy az osmdroid és slf4j jar-okat beintegráltuk és ezek alapján készítenénk egy térképét, de mindent úgy csináltunk ahogy kell és nagyon sok hibát dobot, ezeket sorban elkezdtük javítani, de ennek az eredménye csak még több hiba lett az amúgy nem bonyolult példaprogram pedig már egy kotyvalék lett. Most is jelen van kb. 60 sornyi hiba az Android Studioban, és úgy döntöttem valami más után nézek. Amúgy nem komoly csak suliban órára kellene, de mivel zh is lenne belőle jobb lenne valami kevésbé bugos térképszolgáltatás.
-
válasz
PumpkinSeed
üzenetére
Biztos jó a link? Ez az OpenStreetMap webes változatára mutat.
A hibákkal a térképadatbázisra gondolsz, vagy magára a megjelenítésre? Utóbbira én csak ezt használtam, ennek barátságos a licence és csak közepesen vállalhatatlan minőségű. Jót, ingyenesen eddig még nem láttam.
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv,
Most ezt használjuk, de nincs ennél jobb offline térkép, mert nem győzzük a hibákat kijavítani, és még semmilyen formában sem működik az alkalmazás.
-
thon73
tag
Megoldottam. Hátha segít valaki másnak is...
Szituáció:
Van egy preference activity/fragment és van egy service, ami olvassa a preferences-t. (A service "védett", semmilyen módon nem lehet hozzáférni a rendszer által támogatott módok közül.)
A gond:
A preference változásait az activity (is) kell, hogy figyelje; részben a feliratok módosítása, részben viszont ellenőrzés miatt (nem biztos, hogy a service fut...)
Ha az ellenőrzés miatt módosul az érték, akkor a változást figyelő onSharedPreferenceChanged() újra meghívásra kerül.
A service is kell figyelje a változást, mert néha reagálnia kellene rá. De az előző esetben a rekació akár kétszer is megtörténhet, is megtörténhet. Ez az adott megoldásban több szempontból is gond, mert pl. nem szabad a nem ellenőrzött értékekkel dolgozni, sok idő stb.
Megoldás:
Pofonegyszerű. Bevezettem egy preference-t "counter" kulccsal. Ha a preference ellenőrzése elegédett, akkor növeli a "counter"-t. Service meg csak ezt a countert figyeli.És a service nem kell kommunikáljon semmilyen megbízhatatlan activity-vel. Csak reagál a változásokra.
Semmi mást nem találtam, ahogy egy InputMethodService-t el lehetne érni Android által adott megoldásokkal. -
thon73
tag
Hát, mégiscsak gondban vagyok. Nem lehet a bind-dal megoldani.
Az InputMethodService-t védik a rosszindulatú szoftverektől; nem csatlakozhat hozzá, csak a system.Alighanem egyetlen lehetőség van: privát kommunikáció az editor (jelen esetben a preferences) és a billentyűzet között. Ez engedélyezett, csak éppen nem dokumentált. Fogalmam sincs honnan szedek pl. InputSession-t, meg hogyan kommunikálok.

Vagy ahogy korábban csináltam, a Service is nézi a preferences változását...
-
thon73
tag
Igaz. Bár a kiválasztott keyboard-ot csak nem lövi ki a rendszer, de véletlen rákattintottam az AllInOne toolboxra, és az pl. kérdés nélkül kilőtte.
-
thon73
tag
Köszi mindkettőtöknek!
Éreztem, hogy valami nem stimmel. Bind amúgy működik.A keyboardra egyébként - hiába service - szinte semmi sem igaz. Folyamatosan jelen van (amíg másik billezetre nem váltasz), és elég intenzíven használja a képernyőt is
.
Szóval, nekem csak a csatolás kell; mert ez leállni nem fog soha...
Szinte fordított a helyzet: A service mindig megy, az activity meg csak akkor, ha a beállításokat módosítom.
Ezért tetszett meg ez az egyszerű módszer. De már ugrottam is, nem agyalok rajta tovább. Köszönöm! -
Nem elfogadták, hanem a kérdező egyszemélyben fogadta el a választ. Nem mindegy, mert egyáltalán nem biztos, hogy helyes is. Amellett, hogy 2010-ben készült, alapvetően elég súlyos hiba egy Contextre(*) static változóval hivatkozni, mert ezzel keresztülhúzod az életciklusát.
(*): Az Application egy kivétel ez alól, mert processzenként csak egy jön létre biztosan.
Ha a Service-ed példányával akarsz közvetlenül kommunikálni, akkor a Binder erre a megoldás, amit egyébként szintén pár sorral le lehet tudni. Még csak nem is agysebészet, kell egy Binder subclass, az onBind metódus a Service oldalon; egy ServiceConnection és a bindService/unbindService hívás az Activity oldalon.
Ha nem közvetlenül akarsz vele beszélni, akkor pedig ott vannak az Intentek és a BroadcastReceiverek - a Service is simán regisztrálhat egyet amikor életben van -; vagy Ottót ill. EventBust is használhatsz. Mondjuk csak ehhez a feladathoz overkill egy külső libet behozni.
vlevi: Egy kicsit összekeverted a dolgokat. Nem ezek a service-ek típusai.
1) Vannak a bound service-ek, amik ahogy írtad, a bindService hatására élednek, és leállnak amikor lecsatlakozott az utolsó kliens.
2) Vannak a started service-ek, amik egy startService(Intent) hatására indulnak; eldönthetik, hogy leállnak-e, futnak tovább, vagy úgy futnak tovább, hogy ha bármi miatt lehalnának, a rendszer akkor is indítsa vissza őket (sticky). Ettől független dolog az, hogy csak az alkalmazásodon belül, vagy kívülről is hívható-e (exported flag).
3) Vannak még hibrid service-ek, amik olyan startedek, amikre bindolni is lehet. Ez a billentyűzet történet szerintem ebbe a kategóriába kellene, hogy essen.
Az IntentService egy speciális started service ősosztály, ami arra szolgál, hogy egyszerűen tudj a háttérben végrehajtandó feladatokat sorban átadni neki, és majd leáll, amikor mindennel végzett. De ettől még nem lesz külön kategória.
-
vlevi
nagyúr
Ez az intent service. Amit mindentől fuggetlenul el lehet inditani, és fut a háttérben, nem kapcsolódiksemmihez. A servixenek saját magának kell leállnia, ha ninxs rá szükség. De tud üzenni más activitynek.
Én pl ezzel oldottam meg azt, hogy az applikqaciobol kilepve elinditok egy servicet, ami backupot készít, ha szukseges, es utana leallitja magat.
A bindservice arra valo, hogy akkor megy, amikor valami hozzakapcsolodik( ez a bind). És leáll automatikusan, ha mindenki lekapcaolodott rola (unbind). Például pont emiatt nem jó az appbol kilepeskori backupra, ugye, mert az app bezaraskor kéne inditani.
A harmadik service a legegyszerubb fajta, ami csak az appon belul fut, nem indithato külön. De appon belöli apróságokhoz meg pont az a jó. -
thon73
tag
Van egy klassz keyboard-om, ami alapvetően egy service. Ehhez készítettem egy preferences-t. Néhány esetben azonban a preferencesnek (Activity) meg kéne hívni a Service-t, hogy figyelmeztesse a változásra.
Erre szolgálna a bind, ha minden igaz.Olvastam viszont egy ötletet: [How to have Android Service communicate with Activity], mely szerint a service, mint singleton készít magáról egy static módon hozzáférhető referenciát. Vagyis: lesz egy Service getInstance() metódusom, ami vagy a futó a service-t, vagy null-t ad vissza.
Nekem szimpatikus az ötlet, ráadásul kb. két sorból megoldható. De mégis van valami "rossz érzésem" vele kapcsolatban. Minek csinálták a bind-et, ha ez ilyen egyszerű? Hibára azonban nem jöttem rá, a hozzászólást meg elfogadták.
Véleményetek szerint szabad ezt így használni?
((apropó, akkor itt is javítsam a PreferenceFragment-et PreferenceFragmentCompat-ra?))
-
Sianis
addikt
ProTip: [link]
Aki esetleg próbálna PreferenceFragmentCompatot használni és nagyon rondán nézne ki. Lényeg, hogy be kell húzni a v14-es prefrence lib-et is, már ha csak a felett akartok támogatni. Aztán már lehet Material témát is ráhúzni szépen a Fragmentre. Plusz a srác még leír pár jó ötletet, én eddig még csak preference_fallback_accent_color részt éreztem szükségesnek, de azt nagyon.
Más: Kijöttek a 23.1.0-s support libek.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
De igen, csak még az Eclipse-ben. Az AS-t csak akkor kezdtem használni, amikor nagyon muszáj volt.
Amit most csinálgatok, abban pedig elég kevés az androiddal kapcsolatos rész, és sok benne az egyéb logika, meg a grafikai számítás. Ráadásul egy Service-re épül. És API16 a minimum, nem is gondoltam, hogy kell hozzá a support.
De nagyon köszönöm, mert van pl. olyan korábbi projektem, ami Loaderre épül (és használjuk is a programot) -
WonderCSabo
félisten
A szám a végén a support lib revizioja, ami idonkent frissul az SDK managerben. A + egy Ivy függőség verzió jelölő, ergo a felsorolt repozitorikban a 18.0.XXX verziójú artifactok közül mindig a legújabbat szedi le.
De ez egy rossz hozzáállás, már Androidék is rájöttek. Használj fix verziót, így nem érhet meglepetés, ha frissül a support lib. Az Android Studio warninggal úgyis jelzi, ha nem a legújabb verziót használod. Az aktuális a 23.0.1, ezt írd be.Nem használtál még függőségkezelést?
-
thon73
tag
Bocs, én AS-ban (preferncesen kívül) nem használtam még Activity-t. (Merthogy már jó ideje service-szel játszunk.) A fentiek kapcsán megnéztem a doksit, ezt írja:
dependencies {
...
compile "com.android.support:support-v4:18.0.+"
}Meg tudnátok mondani, hogy mi az a szám a végén? Ezt minden frissítéskor növelnem kell? Maga a doksi is hol 18-at, hol 21-et tartalmaz (gondolom, attól függ, mikor írták). Néha meg '+' jel van. Másrészt ezt tényleg kézzel kell beírni? Nem mintha nem lehetne épp beírni, csak szokatlan, hogy nem valami csicsás settings van hozzá.
Gondolom, ez sokaknak már teljesen egyértelmű, de talán másoknak (hozzám hasonlóan) kicsit kínai... -
Sianis
addikt
Javítsatok ki, ha tévedek, de én úgy tudom, hogy azért is érdemes a support libes dolgokkal operálni, mert abban olyan Fragment implementáció van, ami folyamatosan frissül. Ugye 4.0 környékén még voltak bajok rendesen.
Illetve a lentebb, fentebb, kinek hogyan esik hívással konkrétan az a baj, hogyha nem a support verziót hívod meg akkor a rendszer hajlamos elfelejteni úgy egyáltalán hívni a loadert.
Nálam most az a trendi, hogy alap az AppComat és mindenből support. Látszólag ez adja a leginkább konzisztens érdemenyt.
Feltétlenül javítsatok ki, ha tévedek. Annyit változtak a dolgok rövid idő alatt, hogy ember a talpán aki követni tudta!
-
thon73
tag
-
Sianis
addikt
ProTip: Aki esetleg használ Loadert, az figyeljen oda, hogy Fragmenten belük ne getLoaderManager()-t hívjon, hanem getActivity().getSupportLoaderManager()-t. Egy jó fél órás fejvakarás eredményeképpen találtam rá. Pedig a Studio lehetne annyira figyelmes, hogy szól erről az apróságról. (Mert ugyebár maga a Fragment is support libes)
Köszönöm a figyelmet!
-
Sianis
addikt
Mindenképp erőltessétek bele az AppCompat-ot, mert úgy néz ki ez lesz az irány. Oda fognak megjelenni a javítások és egyéb dolgok is függenek majd tőle.
-
-
TomMusic
őstag
Anno "harcoltam" még azzal, hogy ez az appcompat_v7 ne legyen benne a projektben, mert csak a baj van vele, és van is egy olyan projektem, amiben nincs benne, és gyönyörűen elfut több fajta készüléken. Csak a netről szedtem le, és a nulláról nem tudom hogyan lehetne ilyen projektet létrehozni. Aki esetleg tud erre megoldást, az ne tartsa magában.

-
vlevi
nagyúr
válasz
TomMusic
üzenetére
Igy van, 6-os droiddal nincs baj. Ez azért van(én is kinlodtam vele), mert a 23-as verzioju build tools az a 23-as sdk-val mukodik tokeletesen. Build versionnak beallitod a 23-ast, aztán a minimumnak a 17-est, akkor jo lesz, futni fog a 4.2-es (api level17) droidokon is. Vagy a 2.3-as droidhoz még kisebb verziot.
-
TomMusic
őstag
Az a szörnyű, hogy ha mindent defaultban indítok el, akkor sem jó neki, tehát egy full szűz projekt is már hibás alapból. Pedig android SDK-nak az Android Studio által letöltött SDK-t tallóztam ill. állítottam be, mert gondolom az már csak jól tölti le. Egyébként azzal jól is menne a dolog, csak hát kevés hozzá a gépem..
Egyébként most úgy tűnik, ha a projekt létrehozásakor mindenhova Android 6.0-t állítok be (mármint Eclipsenél), akkor nincs hiba, meg nem is rakba be az appcompat_v7 akármicsodát. Viszont ezzel meg nem megyek semmire, mert Android 2.3.8-on is futnia kéne... Ahhoz meg aszem kell az az appcompat cucc.
-
Sianis
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
Azt nézném meg, hogy a projekt mivel buildelődik, jellemzően illik a legújabb stabillal. Illetve, hogy minden projekt a legnagyobb stabil android verzióval forduljon szintén, lib-eket is beleértve. Én akkor tapasztaltam iylesmit, amikor a különféle lib-ek verziói elkezdtek összeveszni, hogy akkor most melyik verzió is legyen behúzva és végül valamelyik nyilván nyer, de az meg a többiben bukik meg.
Egy mondatban összefoglalva, minden API 23-ra legyen állítva, a build tool is.
-
TomMusic
őstag
Köszi a választ!
Igen, SSD jó lenne nekem is, de erre a laptopra már nem akarok költeni, szóval majd inkább egy újat veszek, mert efölött már eljárt az idő (pedig Intel Core Duo 2GHz + 2GB DDR2 RAM van benne..).
Közben mégis visszapártoltam az Eclipse-hez, mert az AndroidStudio még power save módban is nagyon fogja a gépet.
Viszont itt meg előjött egy olyan hiba, hogy mikor új projektet hozok létre, akkor az "appcompat_v7"-nél a values-v21-> 'styles_base.xml'-nél rengeteg ilyen jellegű hibát ír ki:
C:\Users\Tomi\workspace_a\appcompat_v7\res\values-v21\styles_base.xml:75: error: Error retrieving parent for item: No resource found that matches the given name 'android: Widget.Material.ActionButton'.
Régebben is találkoztam már ezzel, de végül nem sikerült megoldani, ami eléggé elsozmorított, de nem akarom feladni..
Valami ötlet? (Aki esetleg meg tudja oldani, annak személyesen fizetek egy sört vagy hasonló jóságot! (feltéve, hogy pesti)
) -
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Win reinstall után felraktam az Android Studio-t, mert Eclipse-el már addig se tudtam eljutni, mint eddig. Viszont indulásnál mindig indexel valamit, ami eléggé megzabálja a gépet, kb. nem lehet tőle csinálni semmit. Ezt ki lehet valahol kapcsolni?
Előre is köszönöm!
-
thon73
tag
Köszi! Ez egy príma ötlet! (Eltekintve az engedélyek megadásától...)
Egyébként pont az engedélyek miatt nem lesz az ideális. Egy sima billezetnek ilyen spéci engedélyek kellenek; az gyanús.
Végül inkább azt találtam ki: egy gomb rögzíti az éppen aktuális programot (vagyis, amelyikbe írunk/írhatunk), és oda tud visszatérni. Apró hátrány, hogy input-box nélkül nem látszik a billezet...
-
Sianis
addikt
UsageStatsManager esetleg?
-
thon73
tag
Az utolsóként indított app-okra lenne szükségem. Van egy príma billentyűzetem, és elhelyeznék rajta egy gombot, amivel az aktuális és az az utolsó app között tudnék ide-oda váltogatni. (Kb, mint a HOME hosszan, kiválaszt stb. - csak sokkal gyorsabban. Pl. két szövegen tudnék dolgozni; ilyesmi.)
Az ActivityManager.getRunningTasks a tudomány szerint tiltásra került Lollipop alatt.
Találtam egy getRunningAppProcesses() metódust, de:
1. azt írja, hogy csak debugra szabad használni (miért is?)
2. nem jövök rá, hogy miként tudom kiszedni belőle az ELŐZŐ app-ot.
Tudtok valami megoldást erre? Vagy esetleg valami más módszert, ami elkerülte a figyelmemet?
-
Sianis
addikt
Ha esetleg valakinek szabadidejében van kedve dolgozni egy projekten, az keressen meg privátban. Vállalkozók előnyben. Bocsi az offért.
-
fatal`
titán
Én nem januárban regisztráltam, hanem rögtön akkor, amikor elérhetővé vált nálunk az alkalmazáseladás.
Elképzelhető, hogy azóta kivették ezt az opciót, bár nem értem mi okuk lenne rá. Emlékeim szerint ha magánszemélyt választasz akkor is vállalkozásnévnek hívja talán a textboxot ahova be kell írni a nevet, de ez szerintem nem lényeges az adózás szempontjából.
De persze működhet a dolog egyéni vállalkozóival is.

-
bucsupeti
senior tag
válasz
Arcanus
üzenetére
Váltsd ki az "ipart", magyarul legyél egyéni vállalkozó. Ez után a vállalkozás nevéhez nyugodtan megadhatod a neved kiegészítve azzal hoigy egyêni vállalkozó. (Pl Kovács László egyéni vállalkozó)
Ha van főállásod is és ott fizetik a TB-t utánad akkor gyakorlatilag nincs költsége az egyéni vállalkozásnak.
Viszont célszerű egy könyvelőt szerezni aki figyelmeztet az ilyen-olyan határidőkre, befizetésekre ha kell, stb.
Szóval menj el egy könyvelőhöz, egyeztess vele hogy kb milyen bevételekre számítasz. Ő fog neked segíteni hogy milyen vállalkozási és adózási formát érdemes választani. -
Arcanus
aktív tag
Értem, de amikor az alkalmazás forgalmazása részhez érek, a fizetős verziót nem engedi. Alul írja hogy létre kell hoznom a Google Payments Merchant fiókot, ahol vállalkozás nevet kér..
Tudom elég hülyén nézek ki, de kérlek segítsetek, mert kb semmit nem tudok ezen a területen.
-
Arcanus
aktív tag
Nem tudom hogy jó helyen tapogatózok e, de szükségem lenne segítségre.
Röviden: fizetős alkalmazást szeretnék publikálni a Playben. De nincs semmi infóm hogyan
Hosszabban: teljesen egyedül készítettem az alkalmazást, csak én vagyok a projektben, így minden az én nevem alatt menne. Ahogyan olvastam vállalkozás kellene vagy micsoda. Mint ahogyan mondtam egyéni projekt a dolog. Eddig semmilyen tapasztalatom nincsen vállalkozás téren. Viszont lenne 2 alkalmazás amit publikálni szeretnék. Az egyik fizetős, így ehhez kellene a vállalkozás.
A kérdések a következők:
- hogyan indítsak vállalkozást egy személyre (ami én vagyok)?
- adózással mi a helyzet?
- a fizetés hogyan működik? -
törölt tag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
Fiatal vagy, tanulj meg angolul. Anélkül sokra úgysem viszed majd.
-
Cry0
őstag
válasz
lord.lakli
üzenetére
én próbálnám ha lenne benne ember össze 4-5 ember aktív
-
lord.lakli
őstag
válasz
Norbi095HUN
üzenetére
és (#3433) Cry0: ez a fórum android programozásról szól, nem telefonokról. Teló fórumában próbáljátok meg.
-
Cry0
őstag
sziasztok aki ért a felső kategóriás Huawei készülékekhez tudna irni ?
-
Norbi095HUN
aktív tag
Sziasztok!
Segitségre lenne szükségem HTC Desire 510-esem szeretném Root-olni, De csak Angol nyelvü leirásokat találok ehhez, azt pedig nem értem.
Ha bárki tudna segiteni, hogy hogyan kell ezt a "Bootloader Unlock" cuccot, meg magát a Rootolást elvégezni ezen a telefonon annak előre is nagyon köszönöm a segitségét! -
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy feladat, de valamiert nem erzem azt, hogy birtokaban lennek a tudasnak, ami kell ahhoz, hogy megoldjam.
http://pastebin.com/QESBfmu7
Valaszaitokat elore is koszonom,
-
Cry0
őstag
fastboot modba hogy tudom csatlakoztatni a géphez a telefont úgy hogy lássa is ? adb van android sdk van elvileg huawei driver is van
-
Szmeby
tag
válasz
Pampipapi
üzenetére
Itt szerintem hamar találsz embert.
Nem kötekedésképpen, de nem egyszerűbb rádugni egy Raspberryt a hajó(?) központi buszára, és azon feldolgozni az adatokat? Jó kis oldschool madzaggal, nem holmi megbízhatatlan kékfoggal. A Pi-n még akár egy webszerver is futhat, így bármilyen böngészőből tudod nézegetni. Még csak Androidhoz sem vagy kötve, írhatod bármiben a kódot.
-
Pampipapi
tag
Sziasztok!
Egy android alatt futó program megírására keresek egy profi programozót.
Részletekbe itt nem mennék bele, de nem egy pár óra alatt megírható programról van szó.
Bluetooth-on érkező GPS (NMEA) és más típusú adatokat kell fogadni, feldolgozni.
Ha valakit érdekel, kérem írjon nekem. -
Amarton
tag
Sziasztok,
2.2-es platforma fejlesztek programot.
Beraktam egy nagyobb felbontású képet, ami xxxhdpi formátumban meg is csinált az android stúdió.
A felbontás azonban gyötrelmes. Hogyan tudom rávenni, hogy jó minőségű képek jelenjenek meg a kijelzőn.
Tableten még rosszabb a helyzet. -
Cry0
őstag
Sziasztok tudom nem ide tarozik de segítséget szeretnék kérni tőletek van egy Huawei Mate 7 készülékem és ma hülye voltam feltettem a twrp-t majd az xposedet ezek után bekapcsolt a telefon se statusz bár se navigációs bár így vissza mentem twrp-be és hülye fejemmel letöröltem a systemet most a telefonomon nincs rendszer és nem tudom hogy hozzam helyre nézegettem angol oldalakat csak az a gáz h nem értem mi van leirva tudtok nekem segíteni ?
-
törölt tag
Átküldtem egy haveromnak az appot, akinek a telefonján egy ponton elszáll. Arra gyanakszom, hogy egy location objektum null, ezért átírtam a location-ért felelős osztályt. Annyi a változtatás, hogy most feliratkoztam folyamatos pozíció frissítésekre. Azóta debug módban elég durván akadozós lett a UI. Ez miért lehet? Ha nem debug módban futtatom, akkor nem néz ki akadozósnak, de nem tudom, hogy esett-e az FPS szám.
-
mikesgabor
aktív tag
Feladja a leckét?

-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
próbáltam. leszedtem a 2.7-es gradlét is a bundled 2.4 helyett, az se segített.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
az jó, végülis csak azért frissítettem az Android Studiot, mert az új Kotlin verzió miatt nem tudtam buildelni. Frissíteni akartam az extensiont, de a Jetbrains Plugin Repository timeoutolt az IDE-ben. Kézzel letöltve és telepítve a Kotlin errorok megszűntek, most simán a Gradle szar.

-
törölt tag
1.3.1-ről 1.3.2-re frissítettem az Android Studio-t clean installal, és most nem tudja buildelni az appom.
Ezt mondja:
Error:Execution failed for task ':app:shrinkDebugMultiDexComponents'.
> String index out of range: 37Itt van a 2 gradle fájlom.
Exceptional/build.gradle Exceptional/app/build.gradle -
mikesgabor
aktív tag
Vagy ha valaki tudná portolni nekem ebbe az rendszerbe nagyon hálás lennék.
Többször átolvastam [ezt] a linket,de ez nekem baromira magas.
Tudna valaki segíteni?
-
mikesgabor
aktív tag
Sziasztok.
Nagy problémám van.Az S3 topicjában már feltettem a kérdést,de ma láttam,hogy inkább ide aktuális.[Ebbe] a rom-ba kellene beletenni az [ebben] a rom-ban lévő kamera alkalmazást.
Az ok egyszerű az archidroiddal baromira jól fut a telefon,nem merül gyors,nem szaggat,sok memória,szép.
5.1.1 sony kinézetű rendszer.Rengeteg beállítási lehetőséggel(pl olyanok is mint a visszajelző led színei (nem is tudtam,hogy szinte akármilyen színt ki tud adni),vagy a dpi érték.Rengeteg minden.Hátrány google kamera
Az m-d-4 nek is vannak jó tulajdonságai,de nem stabil a rendszer.
Viszont a kamera alkalmazás zseniális.Nem tudok még egy alkalmazást ami jobban működne az S3-on.
Gyakorlatilag a note kamera átdolgozott változata. Tudjátok a slow-motionos.
Gyönyörű fényképek,sokkal részletesebbek mint a gyári alkalmazással.Jó a sorozatfelvétel,hdr kimagasló,iszonyat király.
A videónál meg még jobb a helyzet.
Az is részletesebb és a hangfelvétel is tisztább és nincs olyan doboz hangja.
Ami viszont iszonytos az a képstabilizátor.
Én nem tudom,hogy mit csinált vele a srác sokkal-sokkal jobban működik a gyárinál.
Egy kézzel tartva sétálva alig szinte nem is látszik a felvételen semmi remegés.Szóval király,de ahogy fel próbálom rakni az archidroidra vagy csak azt írja ki,hogy a kamera alkalmazás leállt,vagy ha jobban belenyúlok lefagy és el sem indul.Úgy kell a CWM-ből újraéleszteni.
Szóval baromira hálás lennék,ha tudna valami zseni segíteni,mert baromira elakadtam.
Minden hozzászólást szívesen várok! -
törölt tag
equals sem lehet felüldefiniálva a Realm modell osztályokban... eddig nem jön túlzottan be
-
törölt tag
Realmben BigInteger nem lehet primary key, én viszont eddig azt használtam mindenhol ID-nak. Mi legyen a modell osztályaimmal? Vegyek fel egy String mezőt, amit constructorban mindig beállítok BigInteger.toString()-gel, vagy fogadjam el a sorsom, és írhatom át String-esre az egészet a kliensalkalmazásban?
-
-
válasz
üzenetére
Szóltam neki, az appContextModule valószínűleg kimaradt és kiegészíti vele a guide-ot. "Jogos kritika", idézem. Hamarosan...
A második felére én is tudok reagálni: szerintem nem sérül az OOP ettől (hiszen az objektumod a külvilágtól várja a dependenciái érkezését), mondjuk igazából a public helyett a package private bőven elég a Daggernek is.
Ez az ára annak, hogy egyszerűbb az egész injektor, mint mondjuk a Springé. Például a ButterKnife is csak public vagy package private mezőkkel hajlandó foglalkozni, hogy spóroljon a reflexióval a generált kódban.
-
törölt tag
4. lépésben az Injector # initializeApplicationComponent metódusában a Builder appContextModule metódusában az appContextModule paraméter honnan jön? Nem látom sehol deklarálva a scope-ban, és természetesen fordítási hibát okoz nálam.
Az meg tök OOP ellenes, hogy publikussá kell tenni a fieldeket, hogy tudjon injektálni a Dagger... rendben van ez az egész koncepció egyáltalán?
-
-
válasz
üzenetére
Ez a guide (amit egyébként az öcsém írt, szóval ha van bármi kérdés, gyorsan tudom delegálni) az onCreate metódusban injektál mezőkbe. Ez a megközelítés szerintem Fragmentekkel ugyanúgy működhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Steam Deck
- Kuponkunyeráló
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezetékes FEJhallgatók
- Akvarisztika
- További aktív témák...
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R5 2600X 8GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1050Ti 4GB Gamdias Argus E1 400W
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest