-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
XtremLor #86891 üzenetére
A DialogButtonMenu.xml-t kellene megnézni, hogy van-e benne egyáltalán reboot item.
Így kellene kinézzen:
<item>
<label>Reboot from eMMC/NAND</label>
<onclick>System.ExecWait("/usr/sbin/rebootfromnand")</onclick>
<onclick>Reset()</onclick>
<visible>System.PathExist("/dev/system")</visible>
</item>Elérési út
/usr/share/kodi/addons/skin.estuary/xml/DialogButtonMenu.xml
-
Bikkrom
senior tag
válasz
DoItYourself #86892 üzenetére
Köszönöm szépen!
Mostmár van annyi megoldás a kezemben, hogy biztosan menni fog. Csak jönne már meg a box.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Bikkrom #86875 üzenetére
Minek ide távoli asztali kapcsolat? Felraksz a boxra egy CE-t, beállítgatod, Kodi alá telepíted a Transmission vagy qbittorrent klienst, mindkettő vezérelhető böngészőből, vagy mobilról is. A Tansmissionhöz kismillió kliens van mindenféle platformra, amivel távolról vezérelheted a letöltéseket.
A feliratot letöltöd PC-n, bemásolod a film mellé, de a Kodi is le tudja tölteni a film neve alapján, gombnyomásra, amikor indítod a filmet.
Kipróbálni nem kell, hogy lejátssza-e a videót, mert a CE mindent lejátszik, amit nem, az annyit is ér.
Ha a Kodiban beállítod a médiatár automatikus frissítését, tisztítását ami beállítható időközönként lefut, akkor szinte mindent automatizáltál.
Egyébként beléphetsz a CE-re távolról SSH-n, ami egy linux parancssoros felület.
A Kodi is vezérelhető távolról, böngészőből (lásd ÖF 14g pontja), de ennek csak akkor van értelme, ha nem egy helységben vagy a box-al, pl. egy bemutatóterem kijelzőjén futó tartalmakat szeretnéd vezérelni.
Valószínűleg jobban át fogod látni ezeket a lehetőségeket, ha megjön a boxod, és elkezded használni. -
Joshi
titán
válasz
®abstract® #86869 üzenetére
Felraktam ezt is, de ugyan az. Viszont azt vettem észre, hogy ha a Samsung A41 telefonomon a wifi helyett a mobilnetet használom, akkor sokkal hamarabb indulnak el a videók. Nem tudom miért karikázik a wifinél.
Kipróbáltam a Samsung Galaxy Tab A7 T500-nál is, de wifin azon se akar elindulni a videó. Nem értem mi nem tetszik neki az otthoni wifiben.
-
XtremLor
őstag
Levolt rakva a egy box kb fel evre Alfawise s95(tx3 mini clone) Ce alatt nincs reboot to eMMC/Nand a menuben?
Dobtam ra egy frisset ugy sincs...a droid rendben nem szalt el ssh-n ha recoverybol ujra inditom bootol a droid.
Otlet?
A CE alatt megy a Bluetooth ami elvben nincs is benne, erdekes az biztos.... -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #86881 üzenetére
A probléma az Android, és egyre problémásabb. Nekem konkrétan elegem lett belőle, meg is szűntettem a droidos vonalat, pontosabban van egy kis droidos telefonom tesztelésre, de már más OS-t használok telefonálásra is, érdekes módon ott a Google dolgok is jól működnek. Na mindegy, ez nem ide tartozik. A távoli vezérlés soha nem betonbiztos megoldás, egyik-másik frissítéssel elronthatnak valamit. Lehetne VPN szervert használni és azon keresztül csatlakozni a boxokhoz, vagy közös adatbázist használni és ahhoz csatlakozni, és akkor nem beszéltünk arról, hogy van ugye a NAS ami tovább könnyít a dolgokon.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #86879 üzenetére
Továbbra is VNC és nem VCN. Androidra ott a Teamviewer, nem kell túlbonyolítani, VNC szerver "normális "OS-ekre van, pl. CE-re.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
blakey #86874 üzenetére
Pedig van kismillió féle VCN Viewer, honnan tudja az ember, hogy melyik lenne a "tuti"? Gondolom, akkor ez az amire te gondolsz. De ez még mindig csak az ami mobil-ra kell, ehhez még kellene egy Server, amiből szintén kismillió van fent. Ez pedig nincs Android-ra. Úgyhogy legközelebb talán nem kellene ennyire magaslóról kezdened...
-
Bikkrom
senior tag
válasz
SunMount3r #86871 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor anydesk.
blakey: magyarul is leírtam, hogy mi lenne a lényeg. Pl, mint teamviewer-en, belépni, vagy távoli asztali kapcsolattal. A boxon csak projektor lesz. Azt az ember nem kapcsolgatja fölöslegesen. Tehát telóról kellene belépnem a boxra távoli asztali kapcsolattal. Letölteni, kipróbálni játssza-e a videót, feliratot letölteni, belőni, bármi. Hogy a projektort ha bekapcsolom már indulhasson is a film. Ne annak az üzemideje menjen felirat keresgéléssel, film letöltéssel, stb.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #86873 üzenetére
Csak egy gyári van, nem tudom, hogy miért kell teljesen más nevű alkalmazásokkal próbálkozni. CE-n VNC Server, Androidon, iOS-en, macOS-en VNC Viewer. Gondolom a többi OS-en is ua.
-
SunMount3r
nagyúr
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Bikkrom #86870 üzenetére
Ha jól értem, te a Box képét akarod a telóra tükrözni. Ilyen app nincs. (Hacsak a Box gyártója nem csinált hozzá egyet külön, de az ilyen olcsó Box-ok esetén ez nagyon ritka). Általános táv app van, ami viszont nem tükrözi a képet. Alternatív lehetőség pl. az AnyDesk, de ez is Box (és firmware) függő, hogy működik e rendesen. (Nálam pl. nem működik a vezérlés, csak a tükrözés). (De ha valaki tuna erre jobb megoldást, akkor én is csupa fül vagyok).
Külön a Torrent-re viszont vannak dedikált vezérlő app-ok is, ami attól is függ milyen klienst használsz, hogy melyik hozzá a legjobb, de amúgy a legtöbb kliens-et simán az internet böngészőből is el lehet érni és vezérelni.
Kodi-hoz (tehát CE-hez is) meg ott a Yatse.
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!
Milyen alkalmazással tudok a boxra androidba remoteolni? Nem lesz kijelző a boxhoz, egy projektoron lesz. Nem járatnám fölöslegesen a lámpáját, tehát telóról lépnék be letölteni a filmeket, tartalmakat stb. Tehát a telefonom legyen a kijelzője wifin.
Ugyan ez a kérdés CE-re. Android telóról be lehet lépni CE-re?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Ui.: Pénteken feladta a cseh banggood a boxomat. Kíváncsi vagyok mikorra ér ide.
-
®abstract®
őstag
TV box on találkoztam evvel az alkalmazással beta verzióval és van stabilis az utóbbit letöltöttem.Néhány beállítás után mind a kettő hibátlanul működik nálam
Nem tudom hogy korábban miket tesztelt él melyik verziókat én az utóbbi egy két hónapban ismerkedtem vele, mind a kettőt ajánlani tudom. Próbáld meg a stabil verziót [link] -
SunMount3r
nagyúr
A hivatalos gugli féle YT app nálam (Q10 Pro), mintha kicsit fürgébb lenne és valahogy "simább" a használata. A Smart YT TV-nél, még korábbi verzióval voltak ilyen karikázási gondok, pl. amikor vissza akartam lépni egy videóból, akkor sokszor beragadt, de azt sem mindig és sokáig ez sem csinálta, csak egy bizonyos frissítés után. De a Next-nél már nem tapasztaltam ilyet.
-
válasz
®abstract® #86864 üzenetére
Lehet azt kellene nekem is
-
Joshi
titán
válasz
®abstract® #86863 üzenetére
"Smart Tube next alkalmazás, meglepően jó beállítások után."
A SmartTubeNext nálam még egyetlen eszközön se működött jól (Sony A1 TV, Amazon Fire TV 4K, Samsung Galaxy Tab A7 T500 stb). Most vagy én vagyok béna, vagy nem tudom. Az alkalmazás indításánál csak tölt...csak tölt...csak töltt...egy ideg az ember tőle. Egyébként PC-n is érzékelhető a dolog, gondolom a reklámmentesség az oka. PC-n én az uBlock Origin-t használom, de youtubnál érzékelhető némi gondolkodás. -
®abstract®
őstag
válasz
lajosx #86853 üzenetére
Szerintem nincs jelentősége hogy megy e a készülék vagy nem, mivel nincs benne mozgó alkatrész hadd menjen
Ha nem kapcsolja be a tévét vagy a monitort mindegy.
egyébként én nem kapcsolom ki a készüléket csak mindig altató módban kapcsolom, kikapcsolom a kijelzőt azt annyi. -
®abstract®
őstag
válasz
freddirty #86859 üzenetére
Nekem x96 Max plus készüléken van a slimbox
pite verzió.
Nagyon jó a háttérképedhonnan van?
Smart Tube next alkalmazás, meglepően jó beállítások után.
Bal alsó sarokban az a lila ikon az orosznyelvű rádió alkalmazás, ha jól emlékszem azt kikapcsoltam.
Alapvetően a Kodi lejátszót használom. Avval minden oké. -
freddirty
senior tag
válasz
freddirty #86412 üzenetére
Ma végre volt időm játszani kicsit a gbites Tanix TX3-al és új image-et rátenni. Eléggé macera volt, valamiért a desktop gépem nem volt hajlandó az amlogic burner-ben felismerni USB-n. Végül egy USB-serial átalakítóval a debug porton nézelődve, a táp melletti USB porton sikerült egy másik PC-ről rátölteni a slimbox image-et. /Nem is tudom mikor szívtam utoljára firmware cserével ennyit./
Amolyan hétvégi házas-utazós tv playernek szánom, tehát a tv alkalmazásoknak és youtube vancednek kellene mennie.
Slimbox image került rá a QZ pie image.
magyar tv lehetőségekből ez került rá:mytv telenor -OK
telekom tv go - OK
vodafone TV - MG007 NOK
mindigtv go - belépés sikertelen.
direct one - nincs előfizum
+ youtube vanced.Egyedül a Vodafone TV ami biztosan kuka és nem megy, a mindigtv kicsit furcsa hogy nem működik a login, az app megy pedig.
Netflixre emlékszem hogy itt a fórumon vki egy hackelt verziót rátett, majd kipróbálom, most nem volt prio.
-
Beni2360
félisten
válasz
kiske13 #86856 üzenetére
Nekem több éve volt egy K1 plus boxom az nem kapcsolt be ilyenkor. Ritka példány volt.
Van egy 3 db-s tavos szettem a szobában azok vannak szetosztva és csak a kis távot kell kapcsolatom. Kb 3500-4000 Ft közt volt. Itthon is lehet ennyiért kapni. Látom picit felmentés az árak. Kint is vannak. -
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy az x96 van olyan beállítás hogy áramszünet után ne kapcsoljon be? Mert pl ha véletlen elmegy az áram utána elindul, és van 2 3 napig is megy a box mire észre veszem. Jó lenne ha áramszünet esetén , kikapcsolva maradna. Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Politika
- További aktív témák...
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D PC! RTX 5070 Ti / B850 WIFI/ 32GB DDR5 / 2TB SSD/360 AIO - Beszámítás
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10)
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- Intel core i7 12700k 32GB Z690 félgép
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest