Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peterk

    senior tag

    válasz akela91 #43544 üzenetére

    A PRO is jó, csak felesleges :) Én nagyon hasonló konfigurációt használok (synology NAS-októl játszom le, gigás vezetékes hálón keresztül) és a sima Mecool BB2 teljesen oké erre a feladatra, CoreElec-el. A PRO-t sem fogod jobbnak érezni CoreElec-el. (Az Androiddal lehet, ezt nem tudom.)

    Egyébként ezek a kütyük azért tapasztalatom szerint stabilitásban, sebességben (az UI sebességére gondolok) nem érnek fel egy x86-os atom-os/celeronos mini gép, linuxra telepített kodi stabilitásával, sebességével. Nekem van egy saját építésű ilyenem (mini itx alaplap, onboard atom proci, passzív hűtés, és az egész egy alig nagyobb házban, mint ezek az androidok). Az - nomen est omen - "atom" stabil :) És villámgyors az UI is.

    A BB2 viszont UI-ban lassúcska, ha nem az alap skinnel van használva, testre van szabva a menürendszere, stb. Nem mondom, hogy zavaróan lassú, de lassú, főleg, ha váltok az egyikről a másikra. És emellett a stabilitás is csak so-so. Nálam a lejátszással szerencsére nincs gond, megy minden flottul, de nem mindenkinél ez a helyzet. Nálam ha elindult és betöltött, akkor napokig elmegy minden gond nélkül, bármit le is játszik. De időnként előfordul, hogy pl. szétesik az UI, újra kell indítani. Ez sem zavaróan gyakori, de megesik. A másik lejátszón soha. Namost, kb. egy hete körülbelül azt csinálja, hogy újraindításkor nem tölt be a CoreElec elsőre. Újraindul, megjelenik a CoreElec logó, tölt egy ideig, majd ismét újra indul. Ezt megcsinálja 2-3-szor, végül bejön a "coreelec recovery mód", ami lényegében csak annyi, hogy átnevezi a .kodi mappát .kodi.FAILED-re és így "szűzen" töltődik be. Ha ekkor újraindítom, akkor viszont már betölt rendesen. Van kodi crashlog, nézegettem, hogy mi lehet ami miatt nem tölt be elsőre, de nem tudtam rájönni. A "windowing system" nem töltődik be, ami ezer ok miatt lehet. Valószínűleg valamilyen addon (vagy a skin amit használok) lehet a ludas, de nincs kedvem trial and errorral találgatni, hogy melyik. Elég idő volt beállítani...

    Na ilyent a mini itx-es, ubuntura telepített kodi sosem csinált. Az a hosszú évek alatt jó, ha talán 2-szer akadt ki. De, az nem tud 4K-t, HDR-t, stb. sajna, ez a kis android box meg igen. Azért a vége a történetnek úgy érzem ismét az lesz, hogy ha lesz olyan mini itx-es alaplap, ami integrált procival és grafikus vezérlővel, passzív hűtéssel tudni fogja az új formátumokat (úgy értem hardveresen), akkor röpül az android box és jön vissza az x86-os lejátszó. Normál linuxxal, saját telepítésű kodival..Az majd ismét atom stabil és villámgyors lesz.

    [ Szerkesztve ]

    Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

Új hozzászólás Aktív témák