-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
"Amin dolgozik az Intel az nem fog tetszeni az NV-nek, illetve az AMD-nek sem. Gyakorlatilag kiszorítják az Intel CPU-k mellől a konkurens GPU-kat, mert ha veszel egy Tiger Lake-et, akkor mellé tudsz rakni egy Xe-t, és összeadódik az IGP és a GPU teljesítménye."
Ha jól emlékszem az AMD apu-k esetében is erről volt szó. Aztán mi lett belőle!? -
bozont
veterán
Vajon a Vega-ból is jön ilyen frissített verzió? Nem lenne rossz egy Vega 56 +10-20% teljesítmény.
-
-
bozont
veterán
Én maximum akkor bólintok rá erre a HBCC-re ha az esetek legalább 90%-ban működik is, de a legjobb lenne a 100%. Ha nem akkor semmit nem ér a szememben. Az elmélet egy dolog, de semmit nem ér ha a gyakorlatban meg mást mutat.
Remélem nem olyan lesz mint a Chill, hogy majd ami optimalizálást kap rá abban talán működik is. Én szívesen használnám az előbbit, de alig pár játékot támogat még és nem is bővül túl gyorsan. Ebben a formában halott ügy.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz #85552128 #26103 üzenetére
Pedig Q1-ben igen illett volna már a boltokba kerülnie. Én vártam rá, mivel AMD párti vagyok és ha már tud Freesync-et monitorom, azt is kipróbálnám, de 1440p-hez inkább az 1070 teljesítménye kellene. Az meg egyelőre nincs AMD vonalon (Fury nem kell). Szóval vagy veszek egy 480-at, aminek a teljesítményével nem biztos hogy maradéktalanul elégedett leszek (sőt valószínű), vagy 1070. És az utóbbi érik, bármennyire is máshogy szerettem volna. Legalább egy konkrét megjelenési időpontot mondhattak volna.
Ez a mai bemutató egy nagy semmi volt.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz kretenallat #24863 üzenetére
Pont ez az, attól hogy az emberek többségét nem érdekli a dolog, vagy nem veszi észre (ami meg is kérdőjelezi az erőltetett funkció létjogosultságát) attól miért kell ráerőltetni mindenkire? Nem hiszem hogy olyan nehéz lenne valahová egy kapcsolót tenni. Most a Bf1 béta miatt fel kellett telepítenem a Crimsont, de nem tetszik hogy egyre jobban elveszítem a kontrollt a képminőség terén.
Én vártam a Vega-t, Karácsonyra akartam meglepni magam vele, de ha tényleg jövőre jön akkor nem várok rá. Egy 1070 lesz a dologból, pedig legalább a vga fronton az AMD oldalon akartam maradni. De egyszerűen ennyit hiszem el, hogy ennyit töketlenkednek már.
-
bozont
veterán
válasz #00137984 #23511 üzenetére
Feljebb is lépett egy kategóriát. De volt itt szó mindenről, mégis a semmi alapján vártak itt egyesek a csodára. Vagyis nem a semmi, mert a specifikációk alapján elég valószínű volt a 390/970 szint. És azt azért hozza is.
Nyilván ez a vga nem azoknak készült akiknek 290/390 vagy 970 van most is, azoknak itt van az 1070/1080 és majd a Vega. Ha beáll az ára jó vétel lesz ez aki most akar feljebb lépni. -
bozont
veterán
válasz SECTORnooB #23487 üzenetére
Nem is volt szó másról. Az idei középkategória hozza az előző generációs felső kategóriát. Kicsit mérséklődik az ára és nagyon jó vétel lesz.
-
bozont
veterán
válasz #00137984 #22369 üzenetére
Nekem mai napig egy Pitcairn van a gépben, egy 270X személyében, de 1080p-ben a mai napig egész jól helytáll. Élsimítás nélkül több modern játékot is szépen elvisz 60 fps körül. Persze manapság már kezd fogyni az ereje. De mikor is jelent meg? És már akkor sem a legerősebb modell volt.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
"It supports display core 4.3, the latest specification. It’s very exciting 4K support. We can do HEVC encode and decode at 4K on this chip. It’ll be great for game streaming at high resolution, which gamers absolutely love. It takes no cycles away from games. You can record gameplay and still have an awesome frame rate. It’ll be available in mid-2016."
Csak megérkezik a Shadowplay AMD verziója is.
-
bozont
veterán
válasz rocket #15308 üzenetére
Van benne még egy-két érdekesség. De ami új volt, azok közül talán ez ragadta meg a figyelmem a legjobban:
"The reason why Fiji isn't any larger, he said, is that AMD was up against a size limitation: the interposer that sits beneath the GPU and the DRAM stacks is fabricated just like a chip, and as a result, the interposer can only be as large as the reticle used in the photolithography process. (Larger interposers might be possible with multiple exposures, but they'd likely not be cost-effective.) In an HBM solution, the GPU has to be small enough to allow space on the interposer for the HBM stacks. Koduri explained that Fiji is very close to its maximum possible size, within something like four square millimeters."
Már nem emlékszem pontosan, de mintha azt olvastam volna, hogy az interposer a későbbiekben elfog tűnni. Ez már a HBM2-nél lesz? Mert akkor megszűnik ez a limitáció amit írnak. Bár biztos a kisebb csíkszélesség is segíteni fog. De így már érthető, hogy miért csak 64 ROP pl és inkább más módon erősítenek rajta (delta compresson pl).
Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy mindkét gyártótól a következő generáció lesz igazán érdekes. És talán izgalmasabb csatározás várható.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Szép és jó, de engem inkább már a Nano és Fury tesztek érdekelnének. Ahogy nézem 1440p-re még nem létfontosságú a 8GB vram (bár nem tagadom a lelkemnek jobban esne ).
-
bozont
veterán
-
bozont
veterán
Most akkor a HBM-1 esetén egyáltalán nem várható 8GB? Később sem jöhet 8GB-os Fury? Engem igazából az érdekelne, 1440p-re azért jól jöhet később az extra vram.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz FollowTheORI #14394 üzenetére
Én is meglepődtem hogy az nem gyarapodott. Nem tudom az AMD minek húzza már az emberek agyát, jöhetnének a tesztek. Mondjuk nekem mindegy miből mennyi van a kártyában, a lényeg hogy 200e alatt legyen valami kártya ami 60fps körül képes futtatni a játékokat 1440p-ben. Vagy ez még nagy elvárás?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.