-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
-
törölt tag
válasz Komplikato #15398 üzenetére
Attól még a tavalyi/mai játékok többsége bőven 1 GB fölött kér még alacsonyabb részletességen is...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Utolso pont a Fury user manuálba
Ne dobd a kukába -
törölt tag
válasz Bugfix1984 #15393 üzenetére
Köszönöm.
-
nubreed
veterán
Valaki esetleg vett már 390/390x -et?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
aktív tag
-
törölt tag
válasz Bugfix1984 #15390 üzenetére
És Radeon-ból?
7850 1GB ? -
törölt tag
Lehet rosszul tetem fel a kérdést, megpróbálom másképp fogalmazni.
4690k processzor integrált videokártya teljesítményének a kétszeresét,
melyik videokártya tudja?
Nem kell hogy erősebb legyen.
Ezt próbáltam megkeresni a neten de nem találtam. -
aktív tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik videokártya dupla olyan erős mint az
i5-4690k processzoré?
Előre is köszönöm a segítséget. -
proci985
MODERÁTOR
válasz Komplikato #15386 üzenetére
siman lehet csavarozni, nem fog berezegni. nalam harom radi van a gephazra csavarozva, nem rezeg.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Komplikato
veterán
válasz Yllgrim #15385 üzenetére
A minimum of 8 GB of system memory.
For dual-card installation, a minimum of 16 GB of system memory is
recommended.Ezek után nem meglepő egyből után a 64 bites rendszer erősen ajánlott.
OFF: Hülye kérdés, vannak olyan erős rezgéscsillapító csavarmentes rögzítések amik az ilyen 12x12 vagy akár nagyobb vízhűtéses venti helyre szerelhető radiátorokat stabilan megtartja?
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Yllgrim
őstag
válasz Menthirist #15384 üzenetére
Hat betarazok par oldalon ahol vennem es ahol sikerul eloszor az nyert Aztan lehet lecsuszok rola mindenhol
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
veterán
-
Yllgrim
őstag
válasz Menthirist #15382 üzenetére
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
veterán
válasz Yllgrim #15381 üzenetére
"To be fair, could you unlock Titan X voltage at launch? Not with Afterburner."
pláne ezek mellett:
"What I like about Fury the most, it runs so cool it's crazy, sub 40c at all times, complete silence and it looks absolutely awesome, also zero coil whine as well."
mindegy, javaslom kattanj le az oc fórumról és ne refreshelj másodpercenként így csak a saját dolgodat nehezíted meg én pl most vettem meg a Transistort, megyek ugrok is fejest bele, amíg haverral el nem kezdjük a szokásos esti LoL partinkat
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Yllgrim
őstag
válasz Menthirist #15379 üzenetére
Hat irja hogy atm... Holnap majd hajtja AMD-t az uj driverek miatt meg kell az uj MSI Afterburner is vagy barmi amivel szoftveresen fel lehet oldani vagy engedelyezni ezt a funkciot.
Irta is varjuk meg a szerdat... Kossz, mer az olyan konnyu...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Menthirist #15379 üzenetére
Nincs ebben semmi meglepo, ki kell jojjenek az uj szoftverek amik ismerik a vezerlot rajta. A 290X-nel is igy volt, aztan jott az ujabb AB es ment minden.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Yllgrim #15377 üzenetére
nem látom értelmét hogy feszültség lockolva legyen. lehet valami olyan verziót kapott idő előtt, de ez túl átlátszó és túl gyorsan kiderülő dolog lenne ha általános lenne. Azt mondták tuningolni lehet bőven, van rajta 500 wattnyi hűtés, 375 wattnyi táp... egyszerűen logikátlan lenne voltage-lockolni, ami 5 percen belül kiderül, és a nagy rohanásban max egy sorozatnyit lehetne elpasszolni mielőtt ez kiderülne.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Yllgrim
őstag
Beillesztem ide is:
Uj driverekkel es MSI Afterburnerrel majd meg erdekesebb lesz a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #15374 üzenetére
Fair enough, de ez érvként akkor sem működik. Szerdán minden kiderül
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Ren Hoek
veterán
válasz Yllgrim #15367 üzenetére
Van par funkcioja es supportja AMD-nek ami miatt nalam tobbszorosen hatekonyabb az AMD VGA mint az Nv.
Pl? Eszemben sincs nv vs AMD vitát szítani, csak érdekelne. Én most tökéletesen elvagyok nv-vel, de a köv majd használt Fury lesz. Funkciókban és supportban szerintem most még egálban vannak. Meg van olyan ami AMD-n kevésbé támogatott, azok a melós dolgok. Filmvágók még mindig jobban szeretik, illetve pl sokat bosszankodtam, hogy a fos Matlab csak CUDA-t támogat, pedig rengeteg GPU számításos kód elérhető.
Szóval ott van az igazság szerintem, hogy mindkét gyártónak vannak előnyei és hátrányai. Tényleg ilyen igények és szempontok alapján érdemes VGA-t venni.
-
törölt tag
Szerintem is magyar tesztet akkor fogunk látni amikor itt a fórumból lesz valakinek és ide beírja
...és ez a 100 fontos lehúzás első héten a Fury Prónál is lesz jövő hónapban ???[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #15348 üzenetére
... és az ilyen mondások számok nélkül automatikusan mennek a "bullshit" feliratú dobozba
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
-
Yllgrim
őstag
válasz Menthirist #15364 üzenetére
Lejart a szerkesztes... Szoval az annyira nem erdekes, mar tegnap meglett tuloraval, ha sikerul akkor veszek szerdan addig felkeszitem a gepet tesztekre 14 napon belul visszakuldhetem indoklas nelkul bar van egy olyan erzesem, szerelem lesz elso latasra.
(#15366) Titanone: En mar csak Seasonic-ot veszek de rengeteg remek ceg van, azokkal mar nehez melleloni, inkabb azzal lehet a gond hogy nincs szerencsed es hibasat fogsz ki, de mar ez sem jellemzi, nagyon pici ra az esely.
(#15369) Titanone: FX-290X mellet sem erdekelt a fogyasztas Van par funkcioja es supportja AMD-nek ami miatt nalam tobbszorosen hatekonyabb az AMD VGA mint az Nv.
[ Szerkesztve ]
-
Titanone
tag
válasz Menthirist #15364 üzenetére
Jaja konkrétan úgy gondoltam, megvárom a július 14-et, plus 1 hét minimum. Akkortól leszek szabin
Meg vennem kell először egy tápot. De még mindig nem döntöttem el milyen legyen.(kb. 20-30 tesztet megnéztem corsair,seasonic,super flower,fsp,be queit) -
Yllgrim
őstag
válasz Ren Hoek #15361 üzenetére
Ez a day 0 lehuzos arazas az elso limitalt mennyisegre, amugy 550£ az ara, a 650£ az olyan hulyeknek mint en akik elso nap akarjak megvenni a dragaszagot... Ha jol lattam, 40 darab erkezik elso korben, azt meg nem tudni mikor erkezik utana kovetkezo.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Titanone #15363 üzenetére
a suma fury később jön, júli közepe. És a 980 Ti-ből sem volt azonnal hatalmas raktárkészlet, pedig azt kevésbé bonyolult gyártani mint ezt (itt a gpu ha elkészült, postázni kell a hynix-nek aki ráteszi a ramokat). Én úgy vagyok vele, hogy lássuk a teszteket, szerintem aki eddig tudott várni, az tud már még egy kicsit várni, ha a kártya jó és megfelel az igényeinek.
Yllgrim: hát csak rajta, én biztos várok, aztán meglátjuk mik a visszajelzések, pl tőled
Én júli közepétől fogom tudni megvenni, amint beáll kb 230-240k köré. 280k-nyit nem adnék azért pár hét várakozásért[ Szerkesztve ]
-
Titanone
tag
Azért vicces, ennyi várakozás után, szinte kapni se lehet majd
Én júliusra terveztem a vételt és lehet csak sima Fury, de ha képtelenség lesz venni,akkor marad az nvidia.
Bár teszteket megvárom a végleges döntésnél. -
Yllgrim
őstag
UK arazas megjelnesrol OCUK foruman megy par gondolat.
Szerdan vizes day 0 ara 650£, aki preordereli annak majd 550£ az ajanlott ar ha jon a kovetkezo nagy szallitmany, levegos meg a kanyarban sincs, julius vagy kesobb.
-
veterán
válasz Geresics #15356 üzenetére
a különbség abban áll, hogy számodra megéri-e annyiért amennyi a különbség, kockáztatni hogy lehet hogy nem lesz elég Én mindenképp a 4 giga mellett lennék ha újat veszek, még akkor is ha ez a teljesítményszint. A 4 giga ugyan lehet hogy nem fog mind kelleni, de a 2 giga könnyen lehet kevés. szóval hiába kellene csak 3, mivel az a 2-be nem fér be, így venném a 4-et.
az meg hogy elfogyna az ereje, változó. Bele lehet rakni élesebb textúrákat, és azzal sokkal kevésbé fogy el az erő, mintha azt az extra vramot MSAA-hoz használja az ember fel. Szóval az túlzott általánosítás hogy azért nem kell 4 giga, mert elfogyna már hamarabb az ereje. Attól függ hogy mire van használva az a 4 giga.
Yllgrim: szóval az első pár hétben drága lesz mert kevés van belőle, aztán majd stabilizálódik az ár... amit vártunk.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
A GTX 960 2GB vs. 4GB között a különbség nem jelentős (teljesítményben), korábban már ez kiderült.
Az R9 380 2GB vs. 4GB vajon mit hozna? Mert árban mindkét gyártó 2GB és 4GB verziója kb. ugyan ott van.
Ha 1080p (FullHD) felbontásban gondolkozom, akkor továbbra is "felesleges" a 4GB?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Komplikato
veterán
válasz #63761920 #15353 üzenetére
Várjuk már meg első Fury/Fury X teszteket, utána lehet okoskodni. Ha igazak a hírek, akkor a leggyorsabb 1 GPU-s megoldás a Fury X. Fogyasztás teljesítményben pedig az Nvidia viszi jelenleg a prímet, a Nanot meg majd ősszel tudjuk meg. Az igazi harc az lesz, amikor a Fiji utódja és a Pascal jön majd ki 14/16 nanométeren HBM2-vel. Venni meg mindenki azt vesz ami neki elég és szimpatikus.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
kovsol
titán
válasz Menthirist #15352 üzenetére
Meg kellene nezni egy 290 Vs 290x fogyasztást, most mobilrol vagyok igy max ha hazaértem tudok teszteket keresni. Bár az orajel is vissza van véve a 290-en.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
törölt tag
Sziasztok!
Kicsit lehangoló hogy a teljesítményét lehúzzák a Radeon kártyáknak,
azt olvasom több különböző fórumokon hogy erősebb a NV.
Nem tudom elhíni hogy ilyen különbség lenne!
Valami biztatott tudtok mondani? -
veterán
válasz kovsol #15350 üzenetére
benne vannak, kérdés nincsenek-e levágva az áramkörről is. mert ha nem kapnak áramot sem, akkor hiába vannak ott, nem fogyasztanak. ha pedig rajta vannak, de nem végeznek számítást (vagy működést), akkor megintcsak nem fogyasztanak legalábbis olyan mértékben.
-
HSM
félisten
válasz Menthirist #15349 üzenetére
Azt gondold végig, ha levágsz a csipből, akkor amennyit javul a fogyasztás, annyit esik a teljesítmény is, tehát a perf/watt nem javul.
Kisebb órajellel lehet a perf/watt-on javítani, mert sokkal nagyobb mértékben csökken a fogyasztás, mint a teljesítmény.(#15350) kovsol: A lekapcsolt részek ha áram alatt is vannak, nem igazán fogyasztanak. De tény, hogy a fizikai ottlétük növelheti a megmaradó rész fogyasztását kis mértékben, de szerintem ezen a szinten csak összezavarnánk a fórum olvasóközönségét.
[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
válasz Menthirist #15349 üzenetére
A letiltott magok is benne vannak a GPU-ban, igy a fogyasztás nem fog csökkenni.
May the Force be with you!
-
veterán
ezt nem igazán értem. a perf per watt értéken a hbm ramok javítottak. maguk a magok ugyanúgy melegednek, ráadásul ugye több van belőlük. a fogyasztás esés szép dolog, de főként annak köszönhető hogy nem gddr5-ök fűti el, így volt headroom a számítás növelésére, innen az arányjavulás.
szerk: elszámoltam a számításom. bár mondjuk lényegtelen is volt, mert nem olyan egyszerű maga a képlet mint ahogy levezettem volna
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz #35434496 #15342 üzenetére
nem, biztos, ahogy nezem az a radi 60 vastag, szoval borda meretben annyival nem tud annyival nagyobb lenni.
50 fok nagyon keves terheles alatt hacsak nem hajtja a ventit, nalam FC blokkal vizho + 24 fokon megy a GPU terheles alatt. igaz csend, CPU meg minden, de 280x30+120x60+120x45 radik vannak a rendszerben amibol az elso ketto performancenak -black ice, EK XTX- minosul tudasra.
HBM viszont siman lehet indok, nagy thermal densityre viz jobb megoldas.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
HSM
félisten
válasz Menthirist #15345 üzenetére
Csak halkan szólok, hogy a csip megvágása semmit nem javít a perf/watt arányon. A legjobb perf/watt arányt a fullos csippel lehet mindig elérni.
-
veterán
válasz #35434496 #15344 üzenetére
igen, kevesebb mag van, várhatóan picit kevesebb órajelen is. Ugyanakkor a nano-n várhatóan kb annyi mag van mint a 290X-en, szóval semmiképp sem kevés, ahhoz képest hogy csak egy venti van rajta. a sima fury-n pedig csak 256 maggal van kevesebb mint a fury x-en, ami kevesebb mint 10% különbség. Szóval szerintem nem a stacked ram termel sok hőt, pláne nem ilyen alacsony feszen és órajelen, hanem maga a mag (ami persze átterjed a hbm memóriákra is), de a kérdés arra irányult hogy a hbm miatt kell-e. Amennyiben nem különösen háklis a gyors hőfokváltozásokra a hbm, abban az esetben szerintem nem azért. viszont ha különösen háklis lenne, akkor a többin sem lenne jó a levegő.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Menthirist #15343 üzenetére
De azokon gyengèbb a gpu így kevesebb hőt termel vagy nem? (Nem vágom a Fury-t) De èrdekelne a dolog.
-
veterán
válasz #35434496 #15342 üzenetére
nem hinném hogy a hbm miatt kell. max a gpu rész miatt kell, hisz abban most már 4096 mag van. a fury pedig levegővel jön. a nano meg egyenesen egy darab ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
Xmister
senior tag
válasz Komplikato #15339 üzenetére
Gondolom azért megy olyan alacsony órajelen, hogy ne melegedjen túlságosan. Maximum a GPU-ból származó hő melegíti az interposeren keresztül, de ha igazak a beszámolók, hogy 50 fok felett még ember nem látta azt a GPU-t, akkor ez sem vészes.
-
veterán
válasz Komplikato #15339 üzenetére
felteszem az 500 mhz-es sebesség és a jóval alacsonyabb fesz is segíti ezt.
-
-
veterán
válasz #35434496 #15337 üzenetére
tesztelni tesztelik, de az NDA ettől függetlenül 24-éig él.
Egyébként pedig technikai leírásokban akár kinn is lehetne, mert épp pl a Hynix lehet hogy kitett olyan doksit amiben ez benne van, de nem találkoztam ilyen információval.
-
törölt tag
Tudja valaki, hogy a HBM memóriàknak mi az ideális hőmérséklete? Illetve hogyan reagál a melegre illetve hidegre?
-
Xmister
senior tag
válasz Komplikato #15332 üzenetére
A Nano 2x, a Fury X 1.5x perf/watt.
-
Komplikato
veterán
válasz #45185024 #15330 üzenetére
Konkrétan azt írja 40%-ot fogtak a fogyasztáson (nálam az 37%) azzal, hogy 9%-ot vesztett a teljesítményéből a Fury X-hez képes underlock miatt. Ha ez igaz lenne, akkor lehetne egy félbevágott Fiji a Tonga helyett 2GB HBM-el, underlock esetén akár 80W fogyasztással. De nem hoztak ki ilyet. És valószínűleg azért nem, mert az efy Radeon 300 és Fury széria csak átmeneti megoldásnak lett szánva. Az oldalon abból indul ki a számítás, hogy 2x-es performance per wat lett ígérve a Fury X-nél a 290X-hez képest, viszont én emlékszem rosszul vagy a Nanonál nem 1.5x szorzót mondtak? Mert akkor a a nano inkább egy R9-290-hez lesz közelebb.
-
törölt tag
válasz Komplikato #15329 üzenetére
Nagyon nyakatekert az a számítás azon az oldalon ráadásul több feltételezést is tartalmaz.
Majd akkor lepődtök meg ha a Nanó felezés lesz a pro meg 3/4-ezés
mint a 960-970-980 széria.
Félbe jó hogy tudja hozni azokat a wattokat.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Múltkor azt írta Bugfix hogy az Ipon azért nem tud játékot adni most a 390x hez mert nem hivatalos márkakereskedő...nem erről akarok írni ezt már megbeszéltük...
De akkor most azt tudjuk hogy ki Magyarországon a Hivalos márkakereskedő akitől ha veszek kártyát akkor kapok hozzá játékot is ? -
törölt tag
Meg játékfüggő is...
Egy Sniper Elite 3 alatt 60 FPS-sen biztos nem annyit fog zabálni mint mondjuk egy Crysis 3, BF4-et futtatva ugyanolyan FPS targeten...
Nálam még a CSGO 300 FPS-sen sem melegíti be a kártyát annyira mint mondjuk egy DA:I Vsynccel 40-60 FPS-sen. Ugyanúgy a Garry's Mod 60 FPS Vsynccel max. 600 MHz-ig megy fel a 970, szóval atttól függ mivel nézték...
Ezért is tesztelik legtöbbször a Metro Last Lighttal mert az elég jól terheli még ma is a kártyákat.Ennek a Frame rate targetnek is akkor látom értelmét ha a vsync-et valaki nem akarja bekapcsolni, a játékban pedig nincs lehetőség "normális" FPS szabályozásra mert több száz/ezer FPS-en futtatni valamit tényleg nincs értelme.
(#15322) oliba: Már a 260X-nél is láttam, hogy eléggé pazarlóan működik a PowerTune... Ha elindítottam egy böngészőt már rögtön felrántotta 1188 MHz@1.25V-ra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Malibutomi #15307 üzenetére
Ez nagyon félrevezető, jól megválasztott FPS target használatával minden kártya jóval kevesebbet fogyaszt. Ami inkább érdekes, az az, hogy a megcélzott nagyon alacsony hőmérsékleten komolyan csökken a szivárgó áram, ami hatással van a fogyasztásra is - jó kérdés, hogy ez pontosan mennyit jelent.
-
Mr.RiK
csendes tag
Sziasztok!
Már napok óta olvasgatok itt a fórumon, hátha már ki jött valami teszt a 390, 390X-ről, de még mindig semmi.
Valaki tudd már valamit, hogy mikortól várhatóak ezeknek a kártyáknak a tesztjei? Ha igen akkor megköszönném, ha leírná nekem.
Prohardveres teszt érdekelne elsősorban.bozont: Köszönöm, de prohardveres teszt érdekelne, hogy kb. mikortól lesznek? Vagy azt még nem tudni?
[ Szerkesztve ]
-
oliba
őstag
válasz #85552128 #15297 üzenetére
Nem kell mágiát bele látni. Sajnos a 290/390-es széria memóriavezérlője úgy szar, ahogy van. Minél több feszt kap a gpu, annál magasabb memória-órajel érhető el. Mivel netezés közben is folyton felkapcsolgat a régi kártyán 1250MHz-re, de az új kártyán már 1500MHz-re, így nem nehéz megjósolni, hogy az extra MHz-hez extra feszültség is kell (gpu). Filmnézés közben pedig folyamatosan 1500MHz-en megy már, így a korábbi 1V körüli értékhez már 1,1V kell. Kb ennyi történt és ezért van a magasabb fogyasztás 290X-hez képest.
Ja, ebből azt akartam kihozni a végére, hogy a kártya gpu-ja igazából végig 3D feszen megy, ezért is ilyen magas a fogyasztása.
Tesséknézni, éppen csak ezt a hozzászólást írtam
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Malibutomi #15320 üzenetére
Én őszintén megvallom azt hittem a vizet azért tették rá hogy a tuningpotenciált az egekbe röpítsék, de e cikk szerint nekik eredendő céljuk a hő elkerülése , az viszont az erős tuningnak ellene megy.
Ez a Koduris beszélgetés nagyon jó, mikor megkérdezi tőle a riporter hogy ha a HBM annyira kiemelkedő teszteket teljesít miért nem veri ronggyá a Maxwell-t ?
És szépen elmagyarázzák a két cég két úton halad és mindkettőnek vannak korlátai, én valahogy jobban bízom azokban a cikkekben amikor megmutatják a technikát és annak korlátait is mint mikor csak fényeznek egy terméket, mert arról tudod hogy csak médiakampány. -
törölt tag
Ez a lényeg:
" AMD has cited operating temperatures around 52C for the GPU on this card, and operating at such low temperatures tamps down on leakage power in pretty dramatic fashion. The transistors on a warmer chip will leak more and thus require more power. By cooling Fiji aggressively, the Fury X likely saves a non-trivial amount of wattage that would otherwise be wasted. This fact is noteworthy in this context because it suggests the power-oriented improvements in Fury X aren't all related to more efficient GPU architecture per se."Csak azt nem tudom hogy ezt a médiával miért nem tudják rendesen lekommunikálni?
Mert ha értenék az emberek hogy az 52 fokon kisebb a szivárgás és jobb a teljesítmény akkor nem idegenkednének a vízhűtéstől ennyire.
Nem a "kazán" jellege miatt kapott vizet hanem hogy nőljön a teljesítménye.
Viszont akkor e levegős Fury pronak ebből is adódik majd a kisebb teljesítmény. -
füles_
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz bozont #15314 üzenetére
És min keresztül vezetsz át több ezer vezetéket, ha nem lesz alatta interposer? Valamiféle interposer rétegre szükség van.
(#15288) ffodi: Mindegyik VGA vissza fogja venni az órajeleket olyankor, amikor egy játék nem a mai 40-60% közötti terhelést fejti ki. 80-90% az már majdnem Furmark szint, és itt játékról van szó, tehát nem fognak a driverbe lefojtást építeni. A hőlimitre is vannak bizonyos követelmények, amelyeket be kell tartani. A legtöbb 39 szériás kártya azért használ 70-80 fokos hőlimitet, mert az alkalmazott egyedi hűtés mellett, ilyen hőfokon éri el a referenciához hasonló működést. A referenciát ugyan nem adták ki, de a gyártók megkapták és annak a hőlimitje 105 fok volt, tehát ki lehetett vizsgálni, hogy mit kell minimum teljesíteni az egyedi termékeknél. Nyilván ha úgy döntöttek a gyártók, hogy raknak rá jobb hűtést, akkor kellett nekik egy összehasonlítás az AMD rendszerével, és aszerint kellett belőni a hőfok limitet a BIOS-ban, hogy az AMD elfogadja az adott dizájnt. Itt nagyon egyszerű a képlet. Minden órajelre van egy teljesítményhatás, amit be kell tartani. Ha a termék a meghatározott teljesítményszint között üzemel, akkor ki lehet adni. Ezt a teljesítményszintet a referenciahardverek szolgáltatták, tehát a gyártók egyénileg ki tudták tesztelni. A gyári tuning pedig ezekre az alapokra épül.
Azt nagy biztonsággal ki lehet mondani, hogy amikor a 200-as szériát kiadták, akkor nem volt olyan teszt, amivel meg tudták volna nézni, hogy az adott generáció hogyan teljesít aszinkron compute mellett. Képesek voltak terhelést szimulálni, de az nem gyakorlat. A 300-as szériánál már ott volt az Ashes of the Singularity, aminek tesztelésével lehetett konfigurálni a bekövetkező órajelcsökkenéseket. És ez már gyakorlati példa. Itt jó +4-5%-ot hoztak még az ugyanolyan órajelre állított kártyák is, csak abból, hogy a PowerTune-t képesek voltak gyakorlati példával tesztelni, így jóval agresszívabb lehet a működése, mint amikor szimulált környezetre építve paramétereznek. Az a baj, hogy bármennyire is próbálod egy játék működését nem tudod leszimulálni, így a játékokra paraméterezett PowerTune addig nem lehet tökéletes, amíg nem tudsz rajta gyakorlati példákat futtatni.
Az egyébként való igaz, hogy a 15.15-ös driver lényegesen jobb, mint a 15.5 beta, és ez is okozott boostot a 300-as szériánál a 200-ashoz viszonyítva. A 200-asra az AMD nem ajánlotta ezt a drivert, mert nem tesztelték, de amint becsomagolják a tényleges Catalystba úgy minden GCN megkapja ezeket a gyorsulásokat. Sőt, a későbbi 15.200/15.300 csomag gyorsulásait is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
bozont
veterán
válasz rocket #15308 üzenetére
Van benne még egy-két érdekesség. De ami új volt, azok közül talán ez ragadta meg a figyelmem a legjobban:
"The reason why Fiji isn't any larger, he said, is that AMD was up against a size limitation: the interposer that sits beneath the GPU and the DRAM stacks is fabricated just like a chip, and as a result, the interposer can only be as large as the reticle used in the photolithography process. (Larger interposers might be possible with multiple exposures, but they'd likely not be cost-effective.) In an HBM solution, the GPU has to be small enough to allow space on the interposer for the HBM stacks. Koduri explained that Fiji is very close to its maximum possible size, within something like four square millimeters."
Már nem emlékszem pontosan, de mintha azt olvastam volna, hogy az interposer a későbbiekben elfog tűnni. Ez már a HBM2-nél lesz? Mert akkor megszűnik ez a limitáció amit írnak. Bár biztos a kisebb csíkszélesség is segíteni fog. De így már érthető, hogy miért csak 64 ROP pl és inkább más módon erősítenek rajta (delta compresson pl).
Mindenesetre nagyon úgy tűnik, hogy mindkét gyártótól a következő generáció lesz igazán érdekes. És talán izgalmasabb csatározás várható.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz TTomax #15280 üzenetére
nem voltak olcsóak, de pl az aktív displayport-dvi átalakító megáll 8k-ban ha marha drága verziót veszel. És emellett az aktív dvi átalakító csak a nem dp++-os kimenethez kell, dp++-os portra elég a passzív, ami meg 2,5-3 ezer forint. A fury x-en 4 darab dp++ és egy hdmi 1.4 van.
Malibutomi: ugye csak az fps limiternél van ekkora fogyasztás, de amúgy én is néztem hogy pl 60 fps-ben limitálva (mert mondjuk 60 hz-es a monitorod) simán lemegy 150-ig is akár.
Honzi: abban egyetértek, hogy elmentem sörözni pár órát, visszajöttem, volt vagy 80 hsz, és kb mind csak flame, és ha ma vagy 100-120 hsz nem foglalkozott a hdmi 2 hiányával akkor egy sem. Igazából teljesen feleslegesen megy a hőzöngés, a radeon találgatós topic pedig szépen átment "újabb radeon fikázós" topikká. És nem, ezt nem azért mondom mert ne lehetne kritikát alkotni a radeonokról vagy az amd-ről, hanem azért, mert az elmúlt 1000 hsz-ből 850 erről szólt.
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Akkor itt lezarhatjuk a "azert kell vizhuto mert anyit fogyaszt hogy..." meg "azert kell vizhuto mert olyan forro" temakat.
-
rocket
nagyúr
AMD's Radeon Fury X architecture revealed
#15307:A legfontosabbat kihagytad: "the rev counter LEDs which can be set to be red or blue"
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Malibutomi
nagyúr
A stock it's quite power efficient and if you use the FPS target then power rarely exceeds 200W.
Also happy to report absolute zero coil whine and pretty much zero noise, never seen it go above 40c under load.
Fiji
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Erdei88 #15302 üzenetére
Igazából akinek ilyen 4K-s HDMI2-es TV-je van, és nincs gyártó-preferenciája, az lesz a kérdés, ha nagyobb teljesítményt akar, hogy az Nv kártya jön-e ki olcsóbban, vagy az AMD+átalakító.
5.1 nálam is volt, de nekem elég volt a 24" az asztalon. Persze, autós játékoknál a legjobb a TV+kormány, ez vitathatatlan. Mondjuk a TV helyett meg jobb a projektor, párszor játszottam úgy kormánnyal, hát elég állat. Pedig nem 4K volt, csak kb. 1280*800, valami itteni normák szerint ősöreg gépen.
(#15303) ooszi: Neked is kelleni fog a 4K 60hz-hez azzal a kártyával egy DP-HDMI2 adapter, amiknek elvileg a nyáron kéne megjelenniük....
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
Nem is mondtam semmi ilyet, hogy a gyártó színe alakítaná. Csupán annyit akartam mondani, hogy amit 4K-val promóznak jó lenne ha tudná
A másik problémám: 4K-s TVm van, nem szeretnék a 200K-s kártya mellé újabb 200k-ért monitort venni, de még 20ks átalakítót sem.
Nem azért, hogy kötekedjek, hanem azért mert számomra ez problémát okozhat a közeljövőben
Sokkal élvezetesebb egy Crew-t vagy hasonló autós játékot 49 colon 5.1el kontrollerrel játszani az ágyban feküdve mint a monitor előtt görnyedni. Persze ez teljesen szubjektív
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Malibutomi #15296 üzenetére
Lehet, hogy félreértesz (nem biztos ). Az csak jó ha Fiji hardveresen gyorsítja a H265 esetleg VP9-et. A hozzászólásom lényege annyi, hogy ha már egyműködtek a Srongene csapatával és van OpenCL-es H265 encoder HD 5000 és ennél frissebb AMD kártyákra és APU-kra, akkor nem ártana azt terjeszteni, reklámozni is.
Így elkerülhetők/megelőzhetők kellemetlen teszteredmények.
Nbc szvsz Windows alatt is tesztelni fogja (esetleg már jelenleg is teszteli) a H265/VP9 támogatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Mobil flották
- Szólánc.
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Delta Force (2024)
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest