- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xNAGOYAx
tag
válasz Crytek #16496 üzenetére
Szia !
Én a helyedben már rég írtam volna Dr. Lisa Su-nak, hogy, ( """" Kedves Dr. Lisa Su elkeserít, hogy "szar" kártyákat adnak ki amik talán jók lesznek a jövőben talán nem, és ezért nem tudok évek óta VGA- t venni a gépembe. Ennek ellenére a konkurencia nagyon jó kártyákat csinál ,de annyira mégsem jók, hogy vegyek is inkább egy magyar fórum topikját spamelem, azzal ,hogy a maguk tehetetlensége miatt nem tudok vásárolni remélem kiadnak egy jó és ütős VGA-t amire költhetem az évek alatt összespórolt pénzem. """"" ) és ezzel biztos jövőre olyan kártyát kapsz ami tuti siker lesz ........ A kérdés már csak az ha évek óta a tények ott vannak mért nem vásároltál a másik gyártótól terméket.....
[ Szerkesztve ]
-
gyiku
nagyúr
válasz Crytek #16494 üzenetére
ha nem mentek semmire sem, es nem is fognak, akkor mit csinalsz meg mindig itt ebben a topikban a fikazason kivul? menjel szepen a zoldekhez es szorakoztasd azt brigadot.
nem csak hogy amd szarokat nem veszel, de mast sem. ezzel amugy nincs semmi gond, mindenki arra kolti a penzet, amire akarja. tolem vehetsz akar i9et ddr5-el, meg titan w-t, vagy akarmit, csak ne okoskodj mar itt.
hüllő
-
Crytek
nagyúr
Az a jó hogy ha az embernek igaza van (az amd semmire nem ment a nagy jövő terveivel eddig sem) ezt igazolják az eladások a bevétel stb, akkor jönnek a nyomorék fogyatékos félremagyarázások.
Attól hogy én naponta venném az amd "szarjait" megváltoznának?? NEM! Akkor ne velem vonjál le ilyen dolgokat ,mer csak magadat égeted az írásoddal.
Next PC Upgrade: 2022
-
rocket
nagyúr
válasz regener #16490 üzenetére
Nagyon melyen van az AMD, szerintem innen onerobol nincsen visszaut, a hajo elment.
Nem eleg mar egy hasonlo tudasu/teljesitmenyu/aru termek, a brand erteke nagyont csokkent az elmult 10 evben az AMD-nek, es valamivel megkene gyozni a retail/oem piac jelentos reszet, hogy AMD-t vegyen, ha versenykepes termekekkel tudnanak is eloallni.Arakkal tud max. piacot szerzni az AMD, de avval meg nem maszik ki a godorbol, mert kozben jelentos profit is kellene, ez tipikusan a 22-es csapdaja.
A bevetel/kiadasi koltsegekhez kellene igazitani a vallalat nagysagat, de ez sok aldozattal fog jarni, vagy el kell adni a ceget.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
regener
veterán
válasz MiklosSaS #16488 üzenetére
Tőlem AMD Chupacabra is lehet de igen, csináljanak valami nagyon jót mert bajban leszünk a piacot tekintve, de nagyon.
(#16489) gyiku
Ha valami tiltott akkor az a Crytek és a gépfejlesztés téma egy mondatban, mert megint előáll hogy már annyit spórolt amennyiből i7 + 300ezres vga-t vehetne, de még várja a jobb fejlesztéseket és erősebb kártyákat témával.
Crytek no offense, de igazam van?[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
Rovidtavu erdekeken lehet csorbitani a hosszutavu sikerekert, csak azt nem az AMD kaliberu cegeknek kellene csinalniuk.
Ilyet tokeeros, az adott szegmensben dominans cegek szoktak csinalni.Az, hogy miert lonek folyamatosan melle CPU es DGPU fronton is a helyes fejlesztesi iranyoknak, es az adott szoftvereknel jelentkezo igenyeknek nehez megmondani, talan nem eleg jok az ipari kemeik, mig a konkurencia konyvbol olvassa oket, addig ok teljes sotetsegben tapogatoznak
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MiklosSaS #16480 üzenetére
A mostani GCN verziók mellett meg kettőt jelez a disassembler. Szerintem a 110 a GCN SI, a 120 a GCN CI, a 125 a GCN VI. A 135, 145 más GCN lesz. Tekintve az AMD teljes GCN tervezetét bevezettek sok dolgot már, de még nincs tranzakciónális memóriakezelés. Gondolom valamelyik új GCN verzióba bekerül. Talán a következőbe.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
rocket
nagyúr
válasz Crytek #16482 üzenetére
Arra, hogy hosszutavon nem birja a tenyleges feszultseget es orajeleket
Meg benne van a pakliban, hogy a HBM1-el szerzett tapasztalatok miatt a Greenland highend GPU elobb lesz piacon mint a Pascal highend GPU, egyszer csak bejon valami amig AMD-nek hivjak a cegetAddig jo az AMD AIB-oknak amig nem kezdik tomegesen tuningolni a memoriakat, mert abbol gondok lesznek gari idok lejarta elott.
Szoftver vilagabol kellene szot keresni a HBM1 jelenlegi allapotara, akkor az alpha allapot lenne legjobb jelzo.
#16476: Elkezdodott a ceg jobb szinben feltuntetese mint amilyen, ez az eloszele annak, hogy hamarosan kiszervezes lesz, vagy eladjak a ceget, most pumpaljak fel a Zen lufit, hatha lesz olyan marha mint ok voltak az ATi-val, hogy a realis arananal joval tobbet fizetnek erte.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MiklosSaS #16480 üzenetére
hbm2. tehát 8GB ramos fury x. egyelőre ennyit tudni, mint konkrét terméket. ez már hozzáférhető lesz az nvidi számára is, dehogy milyen terméket fognak rá építeni, ha egyáltalán fognak, arról még nem sokat tudni.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MiklosSaS
nagyúr
Kicsi on tema, tudja valaki mi lesz a Fury X/sima/Nano/X2 utan? Vagyis a kovetkezo generacio.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
törölt tag
Ez az ASUS STRIX egyí nagyon szép kártya, remélem a Proba is lesz ilyen.
Viszont bármennyire is próbálják meg beállítani hogy a Furynak ezt kellene leverni egyáltalán nincsenek egy árban így értelmetlen is az összehasonlítgatás...
"A napokon belül elérhetővé váló újdonság hazai listaára 271 900 forint lesz." -
Crytek
nagyúr
Ezek olyanok mint én mindig csak várnak hogy majd a jövőben.Csak azt felejtik el hogy ezalatt a 3-5 év alatt nem teszi le a lantot egy fél pillanatra sem az intel se az nvidia ...
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #16474 üzenetére
Nem, ez minden esetben így van valamiféle V-sync nélkül, függetlenül a buffertől.
Kevesebb, mint 60FPS azt jelenti, hogy nem készül el 60 képkocka, tehát mindenképpen lesz olyan, amikor újra azt kell kirajzolni kezdeni, ami már előzőleg kint volt, de közben előbb utább elkészül az új képkocka is, cserélődik a buffer, és ahol éppen tartott a monitor, onnan már az újabb képkocka rajzolásával folytatja, tehát lesz egy vízszintes törés a képen. --> Tearing.
Ezért van az, hogy ha V-sync van, akkor 60 alatti FPS-nél 60hz-es monitoron egyből 30-ra esik az FPS, mivel ott ha a képváltásra nem készül el, akkor bukta van, mert mindenképp kirajzolja teljes egészében az előző képkockát.[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ren Hoek #16471 üzenetére
A Vsync egy dolgot csinal, ha 60-nal tobb lenne az FPS, akkor nem engedi 60 fole.
Semmi koze alapesetben ahhoz hogy alatta mi tortenik. Kiveve ha a program olyan, hogy 60 alatt lekenyszeriti 30fps-re. Meg az NV adaptiv vsync is csak annyit csinal, hogy 60FPS felett bekapcsol, alatta kikapcsol.
A gsync-freesync megoldja ezt, mert mindig annyira rakja a monitor frissiteset ahany kepkocka jon eppen.Ragozhatjuk ezt estig is, a tenyen nem valtoztat:
Tearing = tobb kepkocka jon mint a monitor max frissitese ettol torik a kep. Ennyi, ezt hivjak tearingnek
Ha alatta van, akkor max stutter van, vagy belassulas, de a monitor meg tudja jeleniteni amit a GPU kitol magabol. Ezek egyike sem tearing.
(#16473) HSM
Buffering nelkul igen lehet az igaz.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Malibutomi #16462 üzenetére
Kevesebbnél is törhet a kép. Ha nincs meg az új, akkor elkezdi rajzolni a régi, és ahogy kész az új, már azzal folytatja.
Csak akkor lesz "makulátlan" az élmény (se tear, se akadás) ha V-sync-el és folyamatosan a monitor képfrissítése felett teljesít a gép.
[ Szerkesztve ]
-
darkhorse
tag
válasz Malibutomi #16469 üzenetére
Ha nem vblank közben történik a frissítés akkor lehet látható tearing, függetlenül az fps-től.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #16469 üzenetére
A játéknál sohasincs fix FPS. Ezért számolgatni sem lehet. Folyamatosan ugrál, és hiába számolgatsz, adott 1/60-ad másodpercre nem fog teljes képkocka kijönni. A VSync persze ismételgetheti, de ha nincs bekapcsolva akkor bizony jön a tear. Pl Valley-ban jól megfigyelhető, hogy 30-ra akarja bekényszeríteni ha leesik eléggé.
Lényeg, hogy nem véletlenül találták ki a GSync/FreeSync dolgot. Ott annyi Hz-re áll be a monitor, ahány FPS van... csak mint láthatjuk a jelenlegi Freesync-esek gyakran minimum 40 Hz-esek, azalá meg simán beeshet mondjuk 4K esetében. GSync előrébb jár kicsit, de cserébe drága is.
Pont majd 4K esetében lesz igazán rá szükség, ahol épphogy vérköhögve tudják tartani a 35-45 FPS-eket a jelenlegi csúcskártyák is.
Ja amúgy tényleg nem offolom inkább VSync-el
(#16470) Pepeeeee: A Pro meg a Nano nem találta még meg az ellenfelét
Még ki sem jöttek, ellenfelet hogy állítsanak neki?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Na itt van egy cikk hogy ne csusszon offtopicba a dolog
[900vs300]
Megérkezett a 370 vérgozos ellenfele 950TI de komoly hihi
A Pro meg a Nano nem találta még meg az ellenfelét[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ren Hoek #16467 üzenetére
60Hz 40kepkocka akkor sem lesz tearing. Csak ismetlodik par kepkocka. az nem tearing. Abban igazad van hogy ha hirtelen valtozik (esik) az fps az rangatos erzes.
Tearing az ha gyorsabban jonnek a kepek mint amire a monitor kepes vagyis 60fps felett, emiatt felbetori a kepet.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Malibutomi #16462 üzenetére
Egyszerű matek 60 Hz-en próbálnál meg 40 képkockát VSync nélkül megjeleníteni: [link]
"Másképpen fogalmazva, kikapcsolt V-Sync mellett nincs szinkron, a képkockák továbbítása az elkészülés ütemének megfelelően történik, kvázi a grafikus vezérlő maximális tudását kihasználva, tehát függetlenül attól, hogy az előző képkockát sikerült-e már teljesen kirajzolni vagy sem. Emiatt előfordul, hogy a kijelző esetleg félig már kirajzolta az adott képkockát, de a következő pixelsort vagy félképet már az időközben megcserélődött puffertartalom miatt az új képkocka megfelelő sorából rajzolja"
Amúgy ez sem egy olyan egetverő probléma... de gyors mozgásoknál, képernyőrángatásnál zavaró lehet, aki VSync-hez szokott.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Geresics #16459 üzenetére
maradjunk annyiban hogy minden megszokás és konzisztencia kérdése. ha 144hzs monitoron hirtelen 144-ről 60-ra esik az fps, azt megérzed, és az agyad úgy reagálja le, hogy már nem olyan sima mint eddig. Viszont ha folyamatosan 60-at nézel, akkor eszedbe se jutna.
sok ismerős aki nme újított gépet sokáig, már hozzászokott a 20-30 fps-hez. Aztán lett új gép, és elég gyorsan hozzászokott a jóhoz, és már nem lenne képes újra 20-30fps-el játszani.
konzolon azért is tolerálható jobban a 30 fps egyébként mert a kontroller közel sem olyan gyors mint az egér, így nem érződik annyira az input lag. ez is nagyon fontos szempont.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Ren Hoek #16461 üzenetére
Nem akarok belevau, de a 60hz a max frissitese a monitoroknak, az alatt mukodnek rendesen. 40FPS 60hz monitoron nem okoz keptorest.
A keptores akkor van, ha 60Hz-nel magasabb az FPS.,,,vagyis gyorsabban jonnek a kepek mint a monitor meg tudja jeleniteni, ezert mar elkezdi kirajzolni a kovetkezo kepkockat mig az elozo nem ert veget. emiatt el van torve a kep.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Nem az alacsony FPS miatt van, hanem ha eltér 60 Hz-től, ha annyi a monitorod. Pl 40 FPS 60 Hz-en... Ezen VSync segít, csak akkor meg kirakja többször a frame-t és akad. Ezért ideális a 60/30 Hz. Vagy Active Sync/ G Sync rendszer... de ha megszoktad a tear-t akkor nem zavar engem zavar mert megszoktam a VSync-t.
-
HSM
félisten
Nem kell sajnálni. Rászántam a pénzt, és amit szerettem volna, végigtoltam tavaly nagyjából 72FPS felett, egy 4,4Ghz-es i5 4690K-m volt, 16GB 2133Mhz rammal és egy 290-es Radeonnal. Aztán eladtam, főleg anyagi okokból, és mert kellett a szabadidő is másra.
Amúgy hatalmas szerencse, hogy a P2414H-m nem tudja, hogy nem tud 60hz-nél többet.
Meg se vettem volna, ha nem tud 50 és 72hz-et is, nekem 24 és 25FPS filmeket 60hz-en nézni kész kínzás, szóval ez fontos paraméter volt, hogy mindkettőt tudja. A fix 60hz-re kárhoztatott monitorok nekem maga a primitív kőkorszak.
Amúgy ellenőriztem is kamerával, minden egyes képkockát rendesen megjelenít, szóval teljesen hibátlan, valódi 72hz-es megjelenítést tud, nemcsak kiírja.
Szerencsére már a notimban lévő Intel HD3000 is okosodott driveresen az utóbbi években, és így már rá lehet venni az 50 és 72hz-es megjelenítésre is.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Az emberi természet olyan, hogy mindig jobbak akarunk lenni, mint a másik. Ha azt mondom, a 25 FPS folyamatos, akkor a beszélgető partner szeme érzékenyebb, neki a 35FPS a folyamatos. Ha azt mondom az én szemem 40 FPS-től látja folyamatosnak, akkor az övé 50-től.
Ha azt mondom, a telefonomban 400 névjegy van, akkor az övében 500. (Ez egy tipikus MLM-es trükk, hogy több telefonszámot szedjen ki az ügyfélből.) Ez ilyen.Igen, vannak olyanok, akik szeme jobban meglátja a "szaggatást", és van akinek a 20 FPS is folyamatos. Természetesen a PH! fórum minden olvasója kiemelkedően érzékeny, éles szemmel rendelkezik, és a tű végén is felfedezik a porszemet, 30 méterről kiszúrja, ha nem vízszintes a kép kerete a falon, stb. Minden tiszteletem az övék, ha több ilyen ember élne, akkor a társadalmunk már sokkal fejlettebb lenne, hiszen precízségük nem ismer határt.
(#16457) Ren Hoek
Ha törik a kép középen, az nem az alacsony FPS-miatt van.
80eFt-ot sem adok ki VGA-ra az is biztos, pláne nem 25%-kal többet! (960 v. 380 2GB-ról írtam korábban). Van akinek megéri, van akinek nem. Én azt a +20-30-50 eFt-ot inkább másra költöm (pl. függönyre, hogy az asszony végre békén hagyjon).(#16456) HSM
60FPS fölé már olyan monitor is kell. Sajnállak, hogy a 60FPS-t már nem szereted, pláne, hogy a P2414H monitorod 60Hz-es képfrissítést tud.*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Ren Hoek
veterán
válasz Geresics #16455 üzenetére
Akkor neked nem érzékeny a szemed a tear-re, szerencsés vagy ...engem borzasztóan idegesít, ha törik a kép középen. Vagy fix 60 vagy fix 30 legrosszabb esetben. Illetve a nagy FPS droppok és kis minimumok sem túl jók szerintem.
Te kártyád akkor a Nano lesz Szerintem ha már kiadsz 80-at, akkor 100-110-et is ki lehet egy kompromisszummentes cuccért. Persze kérdés, hogy a dühös Manó mennyi lesz...
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz Ren Hoek #16454 üzenetére
De, ennél van jobb megoldás: megveszem boltban, és visszaigénylem az áfát.
Várni pedig kénytelen vagyok, mert egy csodálatos adminisztrációs hiba miatt késik a megtakarításom kifizetése, és ez csak most derült ki.
Persze, ha jön egy tuti ajánlat, azt nem hagyom ki, de úgy fest a nyár végére csúszik a VGA-vásárlás.Addig marad a HD6850 1GB, GTAV normal+1-2 dolog high beállítás mellett 30-60 FPS között. Amúgy a fix 60 FPS szerintem nem ad többet, mint a 40-60FPS közötti ugrálás, a többi csak parasztvakítás.
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Ren Hoek
veterán
"Ezt komolyan gondolod? Vagy csak ittál valamit.
Nem kéne megint generáli a túlzott elvárást. Hogy lenne a Nano a 970 árában?"Azt tudjuk, hogy 175 Wattot fog kérni, kb 970/290X teljesítménye lesz. Miért is kerülhetne ANNYIVAL többe ezeknél? Vagy te megvennél örömmel egy olyan kártyát, ami 970 teljesítményre képes, 970 fogyasztással? +30-40K-ért?
(#16451) geresics: Vegyél használtan valamit... szerintem már nem éri meg pöcsölni a várakozással. Veszel valami garis használtat olcsón itt aprón, és játszol. (Akár 970-et, vagy 280X-et 290-t) Ennél nincs jobb megoldás == Lelki béke ...Használton nem is buksz sokat. Új 380-asokon viszont nem is keveset lehet...
[ Szerkesztve ]
-
-
Geresics
addikt
válasz #85552128 #16449 üzenetére
és (#16450) Crytek
Tudomsejtettem, hogy még nincs sok info, de ez egy "találgatós" topic
Korábbi kommentek alapján Abu85 az átlagosnál jobban képben van, ezért is próbálom Őt nyaggatni
A 960/380-at venni is már olyan, mint ha a fogamat húznák. Kizárt dolognak tartom, hogy vennék 290/970/390 kategóriában bármit is.(...és szerintem FullHD-re kicsit overkill)
[ Szerkesztve ]
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Crytek
nagyúr
válasz Geresics #16448 üzenetére
Dx12-ről nme is kell még tudni. Jelenleg amit tudunk nekünk csak tecnóblabla.
Ami számít majd nekünk min és hogyan fut. Arról meg semmi info nincs mivel még nincs kint se dx12-es patch se játék.Mondjuk olyan szerintem úgyse lesz hogy pl 390X megy 90 fps-t dx12-be a 980 meg nem tud csak 30-at (Mert kb ez jelenteni azt hogy az nv sehol nincs dx12-ben) Bármibe fogadok , hogy ilyen nem lesz!
Ha lesz is eltérés ugyanúgy pár fps lesz csupán ami meg kb kit érdekel kategória.
De ez még a jövő zenéje. Egyre jobban várom már az első dx12-es game performance teszteket![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Geresics #16448 üzenetére
Ha DirectX 12 teljesítmény érdekel, szerintem várd meg az első néhány DirectX 12-es játékot, mert mondhat bárki bármit a legjobb esetben is "jóslás"...
A DirectX 11-es benchmarkok adottak, az alapján lehet dönteni, 2 GB-s kártyát venni már pénzkidobás, de az is igaz, hogy a 4 GB-shez kicsit hozzáteszel és már sima 290-et kapsz ami megint egy lépcső teljesítményben...
Amúgy a 380 4 GB lesz még valamivel olcsóbban is.[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Petykemano #16443 üzenetére
A cél valószínűleg kattintások gyűjtése, vagy esetleg kis manipuláció, hogy shortolni lehessen, de ez nagyon nehéz.
(#16444) geresics: A 380 általánosan erősebb hardver. A 2 GB sok játéknak elég és elég lesz FullHD-re.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Geresics
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #16441 üzenetére
A Samsungnak a szerver lenne csak érdekes. Minden mást le tudnak rendelni. Ráadásul kockázatok és extrém ráfizetés nélkül.
Az MS pletyka egy manipuláció a tőzsdéi árfolyam növeléséhez. Hátha bejön és dob plusz 10-15%-ot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ez csak egy lehetséges példa a sok közül ahol a Samsung alkalmazhatja. Úgy már megérheti saját maguknak gyártani/fejleszteni ha több területen akár újakon is alkalmazni tudják (több helyen mint MS...) és saját chipgyártásuk is van...
Az MS-nek is tervezhetnek és terveznek is APU-t mégis felröppent egy ilyen forgatókönyv is...Az is elég sokat mondó, hogy az AMD jelenlegi értéke 3x kevesebb mint amennyiért anno megvették az ATI-t...
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #16435 üzenetére
Valaki megint nagyobb összeggel shortol. A samsungos megközelítés pedig nem érdekes, hanem hülyeség. Mivel az AMD semi-custom gyártó, így a Samsungnak is barmikor leterveznek APU-kat. A Samsung egyébként több csúcskategóriás lejátszójában beágyazott APU-kat használ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
és mennyi lenne vajon a Microsoft Fury ? mert ő is akar gondolom rajta hasznot. Kb mint minecrafton...
Azt látni hogy nagyon megy a destabilizálás de másrészt meg van alapja mert a Fury is olyan mint a Mályás király mesébe hogy hozzál is valamit meg ne is ... Tessék itt egy Fury, van is meg nincs is...
Abunak szólni kellene hogy írja át a szlogenjében a semmi szót...
A Fury az nem van, hanem nincs... )[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Jack@l #16436 üzenetére
Így már értem, Te rendszermemóriáról beszéltél... Az egy más téma. Az eredeti hozzászólásban, amire reagáltál, én a VGA memória tekintetében írtam, hogy elképzelni sem tudom, milyen játékhoz kellhet 16/32GB.... [link]
Szerintem itt értettél félre.A 16GB/s persze, lassú a kártya belső sebességéhez képest, de ahhoz képest meg bőven elég gyors, hogy mondjuk milyen sebességgel haladsz a pályán, és milyen sebességgel jósolható előre, mikre lehet szükség, és mikre nem... Egy 16GB-os kártya tartalma is teljes egészében cserélhető 1 másodperc alatt, az azért komoly fegyvertény.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Nagyon jó, csak éppen elég messze van a kártya 640 giga/secjétől, főleg ha hozzászámoljuk a kb 10x-20x akkora elérési időt is.
De nem is emiatt vitáztál velem, hanem hogy mért kell neki olyan sok ram a gépbe...
Meg is válaszoltad magadnak a kérdést.A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
Microsoft is interested to buy Advanced Micro Devices – source
Na, rájuk azért kevesebb tipp érkezett
A Samsungos megközelítés is érdekes, mint 3. konzolgyártó AMD-s cuccokkal is érdekes lenne:" For example, if Samsung takes over AMD and builds-in its APUs into its TVs, it will automatically become a major player in the market of video games."
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz regener #16432 üzenetére
Nem kell összenyomni. Csak ésszel használni a dolgokat. Nem kell pl. mindenre óriás textúra, és nincs szükség egyszerre mindre. Az ágyban sem használod egyszerre az összes ágyneműt, hanem ami nem kell az ágyneműtartóba teszed.
(#16433) Jack@l: Mond az neked valamit, hogy LOD? Az óriás textúrák bőven elférnek a rendszermemóriában, míg 10km magasan repkedsz, elég betölteni a VGA memóriájába majd ha ereszkedsz, de minél lejjebb vagy, annál több már nem látható messzi dolgot lehet kidobni...
A lényeg, hogy elég csak a szükséges dolgokat a szükséges minőségben a VGA-ban tartani, a PCI-E felől pedig mehet a cserélgetés közel 16GB/s tempóval.... Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Az érv az, hogy most is elkég neki egy 3 gigás kártya. Opengl-re épül a játék.
Meséld el légyszi hogyan töltögeted majd azt pár országnyi textúrát a vinyóról a gpu-ba közvetlenül? (adalék: fent vagy 10000 méteren, tiszta az idő, hány éves a kapitány?)A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
regener
veterán
Sok nagy textúrát mégha tömöríted is ~30%-ban akkorsem pakolhatsz kissebb memóriába mint amennyibe beleférne, a 8K textúrák pedig nem két kilobájtot kérnek. De a 4K sem.
Ha összenyomsz egy nagy párnát attól még nem fér bele egy normál 10L-es vödörbe, éz ez csak egy párna az ágyneműből. (Mint textúrák a textúrapackből.)
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Nagyon-nagyon naív és rossz válasz.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
törölt tag
Azért várjuk meg szerintem a gyakorlatban ez mennyire fog (jól) működni valódi játékokkal.
Elvileg ugye DX11 alatt is azt mondták, hogy működhet utána derültek ki a hátrányai és nem is használták. Mondjuk ahhoz képest nem volt olyan sok VRAM igényes játék legtöbbje épp a mostani konzolgenerációval jött ki.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
-
HSM
félisten
válasz #85552128 #16421 üzenetére
Ez már réges régen így van, hogy nem töltjük be az egész játékot a memóriába, mindig csak azokat a dolgokat, amikre a "következő pályán" szükség van. Ugyanez működik mindig. Ami már nem kell, ki kell venni, és betenni azt, amire hamarosan szükség lesz. A különbség, hogy DX11 alatt ezt nem használták, mert megakadt tőle a játék, DX12 alatt viszont ez már nem okoz gondot, így kézenfekvő használni.
Persze, biztos lesznek, akik erőből betöltenek mindent majd a játékukban 16K textúra pakkal, ott majd a Titan TX tulajok örömködhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
slloyd
senior tag
Amùgy ha màr a vram mennyisègnèl tartunk akkor azt mèg hozzà kell tennem,hogy Cod Advanced W. Alatt ùgy kifutottam a 4gb vrambòl,hogy diavetìtès lett a jàtèk Mind r9 290-en mind pedig Gtx 970-en.
Amiatt a jàtèk miatt vettem Tx-et..
De az a jàtèk amùgy egy k*csög mert làttam egy youtubos gameplayt Tx-el ahol majdnem kifutott a 12Gb vrambòl ha bekapcsolsz minden efektet[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Lehet hogy a DX12vel ez valamilyen szinten eleinte mérséklődik, de a textúrák felbontása is nőni fog.
A másik dolog, hogy mi a jobb ? Azzal foglalkozni, hogy a program ne fusson ki a VRAM-ból és ürítsük/pakoljuk (több kevesebb sikerrel bizonyos játékok esetében), vagy inkább rápakolni a kártyára és legyen egy kis tartalék ha már itt van az új memóriatech amivel gyakorlatilag "fillérekből" megoldható ? Nem hiszem, hogy ilyen dolgokkal kéne kompromisszumokat kötni/arra kényszeríteni a fejlesztőt...
HBM2-vel ha maradnak a jelenlegi 4x1024-es busznál már megduplázódik a memória.Persze mint mondtam multiplatform címeknél a 6-8 GB elég lesz, annál a kevés PC-snél lehet előrelépés...
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Jack@l #16415 üzenetére
Mert nincs optimalizálva, azért. Ilyet lehet csinálni, hogy akkora textúrákat raksz mindenre, aminek a tizede sem látszik, csak éppen értelme nem lesz.
Másfelől DX12-ben már megoldott a memóriatartalom hatékony cserélgetése, szóval egy igényesen megírt motorban nem igen lehet szükség ilyen ormótlan nagy memóriaméretekre.(#16417) Szaby59: A nyílt világú játékban is csak értelmesen menedzselni kéne a textúrákat, és nem kéne ennyi VRAM.... Persze, DX11 alatt ez nem igazán kivitelezhető, ezért is látunk ilyen horror igényeket néhány agyonmoddolt játéknál.
(#16418) steinmacher: Nem véletlen. Legalább annyi kell a gazdagépbe, mint a VGA-ra... Mondjuk 16GB nagyon sokmindenre elég, én lehet hanyagolnám a bővítést, hacsak nincs rá feltétlen szükséged más okokból.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz velizare #16416 üzenetére
5 évvel ezelőtt még 1 GB-t raktak a csúcskártyára.
Hol tartanánk most ha mindenki így gondolkodna...
A mai játékokban többnyire 2K vagy kisebb textúrák vannak ha 4K vagy jobb a cél akkor oda olyan textúrák is kellenek. Már emiatt kelleni fog 8+ GB egy nyílt világú játékban például.
Persze nyilván a jelenlegi konzolgeneráció ennek is gátat fog szabni, de a generáció végén/következőnél egyáltalán nem lehetetlen... A technológia pedig adott, nem az a pár ram chip fogja drágítani a kártyát[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Kérdezd meg az x-plane-t a 8K-s textúrapakkjával, minek kell 32 giga ram hozzá a gépbe...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Yllgrim
őstag
válasz #45185024 #16412 üzenetére
Mindig lesz a top kartyakra felvevo piac, hol kissebb, hol nagyobb, raadasul a HBM le fog szivarogni az alsobb kategoriakba is uh nem aggodok, izgi lesz.
Hogy jovore mit veszek, sok mindentol fugg, messze van az meg. Most rohanok atvenni ami ma jott.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
törölt tag
válasz Yllgrim #16411 üzenetére
Azt sokan várják hogy 16 meg 32 Giga legyen a kártyákon, de előszöris szerintem lesz az másfél év is másodszor ha most 250 ezer körül vannak a nagy kártyák akkor szerinted 32 Giga HBM el mennyi lesz ?
Meg azt a múltkori cikkbe is leírták hogy az AMD vel ez egy út , a másik út a Nvidiánál a nagy GPU de ők már ennél a sávszélességnél nem tudnának rárakni HBM et. fél milla alatt nem kapnál Titán X et ha kihozták volna.
Teljesen mindegy mi jön ki jövőre A HBM 2 es kártyák 300 körül lesznek és itthon emiatt már érdektelenek is lesznek. -
Yllgrim
őstag
válasz Crytek #16410 üzenetére
Nem egeszen igy latom a helyzetet. Sokan kivartak a Fury-ra mert akartak egy jo kartyat, a start koruli felkeszuletlenseg miatt sokan (en is) vettek egy Ti-t (nekem elegem volt mar az IGP-bol pl) mert nem akartak tovabb varni mig kipofozzak.
Ettol meg nem nezem le a kartyat, nem tartom szarnak, sot igenis jo kartya csak meg nincs keszen es meg el fog tartani egy darabig mire kialakul. Amennyivel most elorebb van egy custom Ti a Fury-hoz kb annyit fog hozni +- DX12 alatt tehat annyira nem ervagas nekem, ha meg lesz 10% a Fury javara akkor meg azert fogok orulni mert tudom hogy a kov generacio meg sokkal jobb lesz es akkor majd kivancsian fogom varni a sok karogot hogy egyesevel jonnek es irjak be ide, hogy:"Bocsi, tevedtem!"
Ha nem igy lesz az sem baj, nekem megvan most a kartyam Igyis ugyis nyertem, de a Fury tulajdonosok is
Abban egyetertek hogy hujen lett kiadva
[ Szerkesztve ]
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Crytek
nagyúr
Elég hülyén lett ez a fury kiadva.Ha valöban sokat gyorsul win 10 alatt akkor megvárhatták volna igazán a startot.
Mert már mindenki most megveti senkit nem fog már érdekelni az "újrateszt" , mert az emberekben ez marad meg hogy szar.
Mindettől függetlenül kiváncsian várom mennyit gyorsul majdNext PC Upgrade: 2022
-
Yllgrim
őstag
Engem az erdekelne, hogy a jelenlegi technologia alapjan a kovetkezo generacio mire lesz majd kepes.
HBM 2-t mar pedzegettek, gyartastechnologia 14/16nm, 8-16GB memoria, eleg csunyanak nez ki a jovo ev isPeace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
#Morcosmedve
veterán
-
törölt tag
Azért jók ezek a kis közösségek mint a Fury X é
mert ismerjük névszerint az összes Magyar tulajdonost
Amúgy hol vetted azt meg lehet kérdezni ? vagy csak lecsúszott a kamionról ?
Jaj ott vagyunk a doboz mögött a monitoron jeeee[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz Jack@l #16394 üzenetére
HBM lesz rajta nem?
Én ahogy látom mi megy 130-140-re tenném. (vagyis kicsivel a 390x alá)asdxv
Ha összeszámolnánk hányan mondták hogy veszik az első 1-2 héten meg hányan hogy 2 hónapra rá......lenne bőven tulaj de.......[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
lowzor
veterán
Nem kéne egy topik a Fury-nak? (így, hogy már tulajdonos is van a PH-n)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- Milyen egeret válasszak?
- Elden Ring
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest