-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz -Solt- #15896 üzenetére
Akkor az nVidia játékokban meg GameWorks effektekkel, ha már annyira "egyenlően" akarunk tesztelni...
Egyébként meg normális CPU-val nyernél rajta 1-2 FPS-t, nem 20-at...
Ha meg még mindig benne a memory leak a Mantle módban akkor 4K-n össze is fosná magát a kártya
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
Azért az elég feltűnő, hogy a Radeon vonal játékban az elméleti brutál számítási teljesítményt kenhette a hajára játékok alatt, míg nyers fillrate-ben mindíg alulmaradt és értem én, hogy a DX11-től várták a kiugrást, csak ez nem történt meg. Azért látni táblázaton, hogy a nyers textúrázásban egy GTX970 körül van a kártya, elég elszomorító, pláne mert ez erősen átjön az összes konkurenciának eddig is fekvő játéknál szerintem.
Más. Megnézve egy kazal 4K meg 5K tesztet azt kell mondanom, hogy akár Fury X, akár 980TI, akár Titan-X a legtöbb helyen kevés hozzá, mint mackósajtban a brummogás, de sok helyen még 2560 alatt is. Mert lehet a 30-40 fps elmegy egy stratégia játék alatt, de a PC userek mindig verték a mellüket a konzolosokkal szemben a 60HZ+ minimum kell dumával. És azt a 300K+ árú kártya SEM tudja. Kezdem érteni miért gyártanak sokan inkább 2560x1080-as kijelzőket, mert azon még csak csak.
Az csak engem lepett meg, hogy a BF 4 alatt nem várt módon rosszul, míg a Metro Last Lightban meg túl jól szerepelt a Fury X?
[ Szerkesztve ]
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
gainwardgs
veterán
Hát Amd majd talán jövőre
Ez kevés, innentől meg jöhetnek a magyarázkodások.
Ezt a Pascal elsöpri majd mint a ... -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #15886 üzenetére
Ezek komoly mérnöki döntések. Van egy tranyóbudgeted az egész fejlesztésre. Nyilván előre ki lehet számolni, hogy hozzávetőleg mennyit használhatsz fel. Abba kell beleférnie a legjobbnak. De a kérdés, hogy mi a legjobb? Rakjál bele kevesebb ROP-ot, és több shadert ezzel reflektálva a Frostbite, a CryEngine, a Nitrous, és még sok motor irányára, vagy rakj bele több ROP-ot és kevés shadert ezzel lefedve az aktuális motorverziókat. Aztán ott vannak az olyan piacok, mint a VR. Oda nagyon kevés a nyers erő, így le kell tervezni a hardvert úgy, hogy hatékony legyen a timewarphoz. Dönthetsz úgy, hogy én ezt nem teszem meg, mert a finomszemcsés preempció drága, és még nehezebb stateless compute hardvert építeni, vagy úgy, hogy ez egy nagy piac lesz és akkor legyen a hardver VR-ready.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Jack@l
veterán
Ahha, mert a ROP az olyan, hogy nem is kell már a renderhez a jövőben...
"Raster Operators (ROPs) handle several chores near the end of the of the pixel pipeline. ROPs handle anti-aliasing, Z and color compression, and the actual writing of the pixel to the output buffer."[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
válasz #85552128 #15883 üzenetére
DX12 alatt azt beszélik jobban kihasználják a vga-k unatkozó magjait. Ha nem is ennyire, de gyanítom simán felmegy 350 fölé a fogyasztás normál játék alatt is. Léggel ezt nagyon nem lesz egyszerű lehűteni, nem is hiszem hogy fury x-et be meri bármelyik gyártó vállalni.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nagyúr
válasz Malibutomi #15867 üzenetére
Nem hinném driver... amit tapasztalsz az a bődületes sávszélesség miatt van.
Ennyit segít 4K alatt ez.Ami hiányzik az egész máshol egy szűk keresztmetszet, ami nincs arányban a magok és a sávszélesség méretével. És ez szvsz a ROP... és ezen semmi driver nem fog segíteni.
Az fog majd rajta segíteni amikor a compute és a sávszélesség fontosabb lesz mint a ROP/pixel áteresztőképesség (a mai arányokhoz képest). Tehát a "jővő" játékai.
Mert ott a régebbi cuccok (esetleg a konkurencia is) el fog vérezni mert a compute és a sávszél lesz a szűk nem a ROP.Nincs egyensúlyban a hardver ma a mai játékok többségéhez (egy két előremutató kivételt leszámítva, ahol a fenti szitu már ma is fennáll).
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Hakuoro #15864 üzenetére
A 128 ROP csak most érne valamit. Erről kérdeztem az AMD-t, és azt mondták, hogy 2013-ban még tárgyalták, hogy szükséges a ROP teljesítmény növelése, de aztán látták, hogy minden új generációs motor elment a compute felé. Ray-tracing hibrid effektek stb, így több shader mellett döntöttek kevesebb ROP-pal. Ez bizonyos játékokban nem ideális, de a Frostbite 4, CryEngine 3.8.x, Nitrous, LORE, Dawn Engine, szinte mindegyik új dolog ilyen. Még az Unreal Engine 4-be is bekerült a Ray Traced Distance Field Soft Shadows, amit pont azért raktak bele, mert messze túllépik a hardvere az 5 TFLOPS-ot.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Assdak
őstag
Az AMD megint hozta amit vártunk tőle. Sajnos.
Csak nem értem miért kellett erre ennyire titkolózni.... -
odorgg
addikt
Megint el szúrták, ha tényleg sokat javít a win10, meg a csoda driver, akkor addig el kellett volna tolni a megjelenést. Ez így gáz.
Mondjuk BF4 Mantle érdekelne, hogy mit gyorsul, mert a DX11-ben a 290x is siralmas volt, eddig is.Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
smkb
őstag
A baj az, hogy az AMD piaci részesedése a dVGA piacon 25% jelenleg, és 75% az NV. A 3xx széria ezen javítani nem fog, csak rontani. Úgyhogy nekik, mint messiás lett volna szükség egy olyan csúcs kártyára, ami robbant, szó szerint odacsap (mondjuk mint annó a G80 az NV-nél). Jelen pillanatban van egy elmegyeget csúcskártya, aminek az előállítási költsége tuti magasabb jóval, mint egy GTX 980 Ti, és emellé van egy versenyképtelen 3xx széria. Arról nem szólva, hogy nem tudják levegővel megoldani azt a teljesítményszintet, amit az NV lazán.
Hát nem ettől lesznek anyagilag jobb helyzetben.
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
válasz Bigemperor #15876 üzenetére
Na, arra leszek kiváncsi. Ha csak annyi lesz hogy levegős de ugyanaz a teljesítmény, akkor elég jó vétel lehet, de gyanítom nem csak viccből van rajta a vízhűtés.
-
Bigemperor
senior tag
A levegőst előzetesen árban 100 dodóval ez alá pozicionálták, ha jól tévedek?
Kell is az, de még így is drágább,mint amit ér, sajna. -
veterán
A várakozáshoz képest igen, az, bár úgyis fizetésig várnék az új kártya vásárlásával. Hátha addig a tuningpotenciál is kiderül, meg a driver. Ezen múlik hogy 980 Ti vagy Fury X lesz nekem. De az biztos hogy az eddigi instant get átment némi várakozásba.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Jack@l
veterán
-
veterán
Ha tényleg driveres gond, akkor az elég gáz szerintem. Valami nagyot kellett volna dobbantani, ezt ők is tudhatták, nyilván látják a saját eladásaikat. A csúcs VGA teljesítménye meg a teljes termékvonal forgalmára hatással van. Kihagyott lehetőség, lehet az utolsó ilyen.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
daveoff
veterán
300-as széria, és ez a Fury is nagy csalódás számomra, igazából minden pletyka beigazolódott, amiről már hónapok óta beszélünk. Egyedül a Nano okozhat némi meglepetést, várjuk.....
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
ktg3
őstag
Ugyanez volt a 290X-nél is. Az is pár %-kal el volt maradva a 780TI-től. Azóta csiszoltak a driveren és ott van a 980 nyakán. Itt is ugyanez lesz. Fél évet várunk és már titan-X szint lesz. Csak azt nem értem miért kell mindig így elbaltázni a driverekkkel. Simán versenyképes lehetne, de így aki gyorsan akar venni megjelenés után közvetlenül az tuti nem erre teszi le a voksát. Arról nem is beszélve, hogy így eléggé negatív kép alakul ki az esetleges vásárlóközönségben.
-
stratova
veterán
válasz mlinus #15858 üzenetére
Ez valószínűleg elsősorban a Witcher 3 komoly ROP igényének/"díjazásának" köszönhető. Lásd. NetTom által likelt grafikont.
Egyetértek azzal a véleménnyel, ha ezt normális léghűtéssel kiadják és biztonságosan lehűtik 600-ért elég jó vétel lehet. Jelen formában annak jó aki kimondottan erre várt.Akkor a találgatós következő célpontja Fury (Pro) és Nano
Megjelent a PH! teszt is.
Jack@l
Aham, valós (életszerű) terhelést tekintve pedig:Peak: Metro: Last Light at 1920x1080, representing a typical gaming power draw. Highest single reading during the test.
Maximum: Furmark Stability Test at 1280x1024, 0xAA. This results in a very high no-game power-consumption that can typically be reached only with stress-testing applications. We report the highest single reading after a short startup period. Initial bursts during startup are not included, as they are too short to be relevant.[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz Crytek #15865 üzenetére
Igen, annyira nyú, hogy az nVidia bizonyos csúcs kártyái már hónapok óta tudják ezt vagy ennél jobb szintet hbm nélkül. Ezen nincs mit magyarázni vagy szépíteni. Már megint csak a totális marketing bullshit. Muszáj volt már kiírnom magamból.
(#15870) ktg3:
Igen ez is benne van a dologban, sanszos nagyon és én sem értem, hogy miért nem tud az AMD a megjelenéshez csiszolni egy olyan drivert ami kihozza az állatot a kártyából. Most megint az lesz, hogy akik csalódtak és eddig tartogatták a pénzüket, fogják magukat és elmennek nVidiát venni, és nem fognak csoda driverekere várogatni.
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Malibutomi
nagyúr
Hat ez igy eleg szegenyes...alulteljesit a kartya. Elegge driveres dolognak nez ki, van ahol 1080-ban a 980 szintjen van, aztan 1440-re valtva hirtelen lehagyja a 980Ti-t is. De ha jon is jobb driver, ezzel az elso benyomast megint elszurtak
Csalodas a varakozasokhoz kepest
A teljesitmeny nem lenne gond ha konzisztens lenne, de valahogy osszevissza, jatekonkent es felbontasonkent valtozik hogy eppen elmegy, vagy tenyleg jo a teljesitmeny.
[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
-
Crytek
nagyúr
Mindentől eltekintve ha az amd nagyon jól tudta milyen erősek a VGA-i mi a szent szarért úgy reklámozták mint valami világmegváltó dogot?
Nyú éra for pc géming. Az de még mennyire nyú
Nv helyébe a raktárakba tartanám a Fury Xeket egy huszáros price cut-al. Azt csak néznének ki a fejükből
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
Hakuoro
aktív tag
válasz FollowTheORI #15859 üzenetére
Tényleg kellett volna a 128 ROP. Sajnos valószínűleg be kellett férni 600 mm2 alá.
Amit személy szerint nem igazán értek, hogy miért spórolják le mindig azt a kb. 10% területet, fejlesztési költséget, időt ami ahhoz kellene, hogy a termék tényleg versenyképes lehessen. Adott évben talán jó ötletnek tűnhet a vezetőség részéről itt-ott megnyirbálni a költségvetést, de 2-4 év múlva jön a szívás és ez lesz az eredménye. -
veterán
át lehet fáradni ide is
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Attix82
addikt
Nem lenne ezzel gond, ha fogyasztásba ütné a konkurenciát. Én is többet vártam....
-
Hellwhatever
aktív tag
válasz shteer #15857 üzenetére
Mondjuk arra hogy legalább 4k -ban érezni valamit a HBM nyújtotta extra sávszélből.
Mert ugye egy ideje megy a PR AMD oldalról hogy a kártyák memória sávszél limitáltak az említett felbontás mellett...9800X3D | ASRock X670E Steel Legend | Corsair 32GB DDR5 6000MHz CL30 | Gigabyte RTX 4070S WINDFORCE OC
-
wjbhbdux
veterán
Ez a Fury itt kérem a Bulldozer 2.0
/s
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #15847 üzenetére
Ehhez:
Mindegy majd egy év múlva jó lesz. Ez egy ziccer volt amit kihagytak, sajnálom...
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
mlinus
őstag
Unfortunate slowdowns in games like The Witcher 3 and Far Cry 4 drag the Fury X's overall score below that of the less expensive GeForce GTX 980. What's important to note in this context is that these scores aren't just numbers. They mean that you'll generally experience smoother gameplay in 4K with a $499 GeForce GTX 980 than with a $649 Fury X.
frame timeokat lehet nézni, elég érdekes.
-
shteer
titán
mire számítottatok, meleg hóra? azt hozta amit vártam, kicsivel a 980Ti alatt - megfelelően árazott custom léghűtésekkel jó lehet, driver is hozhat még rajta a későbbiekben
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
Marad a várakozás a következő reménységre (Nano)
Azért abban szerintem egyetérthetünk "ződ" vagy piros preferencia ide vagy oda, hogy az ígéretek alapján senki nem ezt várta
(#15857) shteer: ez már ilyen, csak ref lesz a léghűtéses ami jön vágott/várhatóan még gyengébb lesz. 1080/1440p meg katasztrófa úgy hogy ugyanannyiba kerül mint a konkurens jobban teljesítő kártyája, hiába promózzák a 4K-t bár érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Yllgrim
őstag
válasz nubreed #15854 üzenetére
En rovid leszek, az 5 Sapphire-bol ami volt OCUK az egyik az enyem volt.
Megneztem a teszteket 5 perc mulva lemondtam.
Koveket lehet dobalni, ezert a penzert nem, inkabb bringazok.
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
nubreed
veterán
Én csak vakarom a fejem. Inkánn nem mondok semmit mert páran megköveznének érte itt.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
TTomax
félisten
Ennek gyorsan esni fog az ára...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
törölt tag
válasz Menthirist #15850 üzenetére
"stock 980 Ti és Titan X tempó" Ne vicceljünk már. A ref 980 ti agyonveri 1440p-ben. 1920x1080-ban meg úgy megy mint egy ref980
[ Szerkesztve ]
-
veterán
OC3D Gold Award, Titan X teljesítmény
Guru3D recommended, beast, "Overall we can certainly recommend the Radeon R9 Fury X if it fits your budget."
TechPowerup highly recommended, egyedül ők írtak ha jól láttam pumpa vinnyogást.Nem mondom hogy maradéktalanul elégedetten csettintettem, de jó kártya ez, hozza ami várható volt (stock 980 Ti és Titan X tempó), főként magasabb felbontásokon, tuningról még nincs igazi infó, hisz talán még voltage locked.
Szóval az van amit mondtam, az árában teljesít. Nagy meglepetések, disney mesék idén sincsenek egyik oldalon sem.
players111: nem viccelek... idézek... meg amúgy hasonlítgassuk már össze 3dmark 2011-ben, sőt 3dmark 2007-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Nézzük a jó oldalát, akinek a fury a szeme fénye, hamarosan 50-100-dodóval olcsóbban megkaphatja. (különben a kutya nem fogja venni)
[ Szerkesztve ]
-
ezmiez36
csendes tag
Ki kér?
ezmiez36
-
nagyúr
Kevés a ROP szvsz... elszúrták. Ez a véleményem... már amióta tudni lehetett főleg.
Ezért reménykedtem anno 128-ban.Mindegy akinek tetszik vegye, de szerintem ma a mai játékokra (és közeljövőben) van jobb ajánlat (több ram, jobb sebesség, ugyanaz az ár).
Amugy érdekes a Frostbyte motoros játékokban miért szerepel ennyire le?
Csak Mantle alatt megy jól ezzekkel?[ Szerkesztve ]
-
-Solt-
veterán
Hááát... ez nekem is gyenge ennyiért! Bízom benne, hogy csak driver kérdés. Tuningban is többet vártam ennél.
www.smart-bus.hu
-
smkb
őstag
Hát ahogy már látszott a csodásan párhuzamos előjelekből, ugyanaz történt mint az R600 esetén, a HD2900XT -vel.
Még a vízhűtés sem váltja meg hangban a világot:
•Pump emits permanent high-pitched whine
•Some coil noise
•Could be much quieter in idle[ Szerkesztve ]
-
Asbee
veterán
Fogyasztás jó, hűtés jó, szép, halk meg minden de azért ezen a teljesítményen kéne még pofozni mert egy custom 980ti főleg ha valaki megrángatja csúnyán odatesz neki. Majd a driverek. Árban nagyon jól kell pozicionálni.
[ Szerkesztve ]
-
lowzor
veterán
Látom a tuning is gyenge. Ilyenem se lesz, pedig terveztem a jövőre, mert eddig nagyon tetszett, de a teszteket elnézve már egyre kevésbé.
[ Szerkesztve ]
-
Zorel
senior tag
válasz Malibutomi #15837 üzenetére
Ahogy elnézem az eredményeket én nem ezzel lennék elfoglalva...
(#15839) players111: +1 Többre számítottam, így nem igazán lesz olcsóbb a Titan X de még a 980Ti sem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Srácok! Gyorsan végigfutva nagyon nem erről volt szó. (de ez csak az én magánvéleményem) 1920x1080-ban egyenesen siralmas. 1440p-ben legalább közelít a ref 980 ti-hez. gta v??? Mi történt? Trollkodás nélkül kérdezem ezt, hogy sikerült??
-
Malibutomi
nagyúr
A hokameras kepek a Guru3D-n eleg viccesek
-
nagyúr
Techpowerup teszt.
Szerencsére csendes lett... csak a pumpa.
AMD's choice for a watercooling solution definitely pays off in gaming noise levels. Idle fan noise is a bit high though, mostly because of the pump, which emits a permanent high pitched whine, that tends to get quite distracting after a while. After even more time you do get used to it, but you hate it every time you turn on your PC, which is when it stands out the most.
És nincs a Ti közelében (A 980-at azért sikerült verni nehezen. ).
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
oc.uk-en a pre order kartyak ara 40 fonttal kevesebb mint igertek.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
mlinus
őstag
Hát én csalódtam. Úgy tűnik igazak voltak a pár hetes pletykák miszerint nem éri el a 980ti teljesítményt.
-
törölt tag
4K-ban jól szerepel, ahogy az várható volt, de 1080p és 1440p-ben többször is ~9 FPS-sel marad le a Ti-től, GTA-ban egy szinten van a 980-al 1080p-n...
BF4-ben +20/9 FPS a 980 Ti javára 1080/1440p-benÉs tudom, hogy refet a reffel, de azért vízhűtővel ez már eléggé a maxon jár, egy ref 980 Ti meg +10%...
Szerk.: uh hát a 4K tesztekben is sokszor lemarad a Ti-től még AMD-s játékokban is...
(TPU-t néztem)
Azért én max ~5 FPS-es eltérésekre számítottam még ott is ahol a Ti gyorsabb...
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
válasz Komplikato #15816 üzenetére
Köszi az infót, akkor még ráérek összedobni a konfigot mellé.
Meg addig hátha mérséklődnek a prociárak is.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Jack@l
veterán
Nayg a csend emberek. Csak ne én vonjam már le a konklúziót...
-
Asbee
veterán
Remélem a tipikus cooler master pumpa sípolás ritka lesz és csak a TPU-nak jutott belőle...
-
Cole86
senior tag
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
Malibutomi
nagyúr
-
veterán
-
ezmiez36
csendes tag
-
stratova
veterán
dupla
[ Szerkesztve ]
-
mlinus
őstag
-
Sonja
nagyúr
Horvát PC Magazin (BUG) eredményei.
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
veterán
válasz Demo77 #15817 üzenetére
amennyire kiderült az UVD-vel van gond
The UVD block responsible for video decoding has gotten an important upgrade: it can now accelerate the decoding of H.265/HEVC-encoded video in hardware, which is crucial for 4K video in particular. This hardware can also decode Google's VP8 format, but AMD says it's still investigating the software side of that equation. Full acceleration of the latest video formats gives Fiji a leg up on its competition.
That advantage comes with a downside, though. The display outputs in this GPU are not HDMI 2.0-capable, so Fury cards will not be able to drive 4K TVs at 60Hz over HDMI. AMD has a bit of a handicap here that its competition doesn't share.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Komplikato #15816 üzenetére
Nem tévedsz, de dátum még nincs a Nanora. Előbb Fury sima lesz egyébként, aztán Nano és aztán a dual Fiji.
(#15817) Demo77: Az új Batman a magyarázat. Az 4K HDMI 1.4 kompatibilis, és nem 30 fps-re cappelt játék.
[ Szerkesztve ]
-
Demo77
csendes tag
Azért számomra kicsit elszomorító, és kicsit érthetetlen hogy elhagyták a HDMI 2.0-s csatit, van ennek valami elfogadható és logikus magyarázata ? Persze, persze ott van a dp 1.2 és elvileg lesz displayport 1.2 to HDMI 2.0 aktív átalakító is ( amit már 2014 óta ígérgetnek, most 2015 Q2-t mondott az egyik gyártó ).
Az átalakítóval csak annyi a gond hogy, megnöveli az input lagot és plusz költséggel jár ( jó természetesen egy többszázezres videókártya után nem az a párezer fog fájni, hanem inkább a tény hogy szükség van rá és ki kell rá adni ha valaki a tv-t használja monitornak is ).
Kérdem én hol innovatív, és jövő álló egy kártya ha ilyen dolgot lehagynak/lespórolnak róla ? Jelenleg a tv-k nagy többsége nem rendelkezik DP 1.2-es porttal, a Panasonic talán az egyetlen gyártó amelyik alkalmazza, még a Samsung sem használja az SUHD modelleknél sem.
Tisztában vagyok vele hogy a displayport jobb mint a hdmi, de ha egyszer a tv-k körében az az elterjedtebb miért nem tudják alkalmazni egy olyan videókártyán amit kifejezetten arra szántak hogy 4K játékot a nappaliba varázsolja.
-
Komplikato
veterán
válasz ZetorGumi #15814 üzenetére
Ha jól értettem a nagy AMD bemutatón, akkor őszig (várható megjelenés) semmit sem lehet tudni róla.
Szóval a nagy Fury tesztben nem lesz benne az tuti. Tévedés jogát fenntartom."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
ZetorGumi
addikt
Sziasztok.
Read only mód.
R9 Nanoról lehet tudni már valamit? Eléggé megmozgatta a fantáziám egy erős kis itx gép.
Ha jó árban lesz, és hozzá a R9 290 szintjét, akkor már jó lenne nekem.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Drizzt #15800 üzenetére
Azt már tudja a Tonga is. De nyilván benne lesz a Fijiben is.
(#15801) Menthirist: Dehogynem lehet tudni. A context priority rendkívül sérülékeny, mert a hosszú rajzolásokat nem tudja hatékonyan lekezelni. Nem véletlenül jegyezte meg az NV a GDC-n, hogy később ők is áttérnek majd a finomszemcsés preempcióra, amit a Tonga és az összes GCN3 GPU használ. Emellett majd kell a stateless compute is, mert a timewarpra leginkább akkor érdemes időt szánni, amikor vertex feldolgozás és tesszellálás van, mert az a feldolgozás eleje, de mivel a compute több architektúránál is jellemzően a pixel state-hez van kötve, így vertex shader és tesszellálás mellett a timewarp nem futhat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem egyelőre FullHD + 1.5-2.0x vagy jobb skálázás (ahol működik és úgy már nem kell AA) a cél.
De egy jó Free/G-synces 1440p-s monitor sincs kizárva a későbbiekben oda meg azért "illő" valami 980Ti/Fury szintű kártya.Guru3D-vel szerintem nem lesz gond, max a fogyasztás számolásukkal A lényeg a 980 Ti-vel való összehasonlítás, még ha a többi kártyát nem is mérik újra akkor sem lesz nagy különbség a többi teszthez képest. TPU is készült remélem!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Komplikato #15807 üzenetére
Ha a Fury X beesik a kettő közé, az precíziós mestermunka lesz, annyira kicsi a különbség
Amúgy szerintem ezeknek a kártyáknak alapvetően a WQHD Full vagy a 4K Medium / High beállítás a játéktér, de ha valaki fullHD-ben 120Hz-et szeretne, akkor ott sem feltétlen elég a 980 / 390X.(#15808) players111: nem feltétlen jó ötlet a guru3d-re hallgatni.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Komplikato
veterán
Elolvasva pár mindent előre tudó véleményt, miért tesz mindenki úgy, mint ha a 980Ti és a Titan-X között olyan marha nagy teljesítmény különbség lenne játékok alatt? Most ha a Fury-X beesik a kettő közé, alig lesz észrevehetőbb, mint ha pont a 980Ti-t hozná vagy ha picivel alatta van. Másrészt az előző szériából kiindulva pont nagyobb felbontásokban lehet előnye, viszont arra sokan legyinteni fognak, hogy nekik elég az FHD vagy a QHD.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
törölt tag
Még 57perc és kiderül mi a helyzet!
-
veterán
válasz Drizzt #15800 üzenetére
a fiji tud cpu preempciót, míg az nvidia context priority-t használ ugyanerre a latency-csökkentésre. De hogy hatékonyságban hol vannak egymáshoz, azt nem tudni. A dx12.1-ben lévő conservative rasterizationt is lehet utánozni más módszerrel, csak a hatékonysága más.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest