- Apple notebookok
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz rocket #16595 üzenetére
De annak mi értelme hogy a Fury Nanó jóval alacsonyabb órajelen jön egy egészséges teljes GPU val ?
Az nem hangzik túl gazdaságosan.
Vagy kérdezem máshogy, milyen gyártástechnológiai hiba kell ahhoz hogy nem tudod meghajtani rendesen a GPU-t ? (hogy aztán jóval olcsóbban áruld )[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
-
actival63
aktív tag
Milyen hűtés lesz a Fiji XT x 2-ön? Ha már ez egy találgatós topik.
Phenom II X4 B97, 3200 MHz. ATI Radeon HD 4200
-
törölt tag
Az szuper hogy megjelenik a STRIX el
De a táblázatba levő értékek jelenlegi tudásunk szerint értelmezhetetlenek.Mitől lenne a Jóval drágább Pró-ba 3584 Render egység meg 56 Compute Unit
és a jóval olcsóbb Nanóba ami aráadásul a 170 W ot eszik 4096 Render egység meg 64 Compute Unit.
Ennek se füle se farka így.
Esetleg úgy lehetne ha a hibás egységeket kipakolják a NANÓba 2 Gigás HBM el.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz nubreed #16571 üzenetére
“From my standpoint, in semiconductors, the technologies we’re developing today are going to be important and show their promise three to five years from now. Our ability to project what’s important three to five years from now is really what makes us a great company.”
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
mlinus
őstag
válasz #Morcosmedve #16572 üzenetére
én már az X1800 óta olvasgatom Abu jóslatait, és mindig nagyon borús volt az nv-nek a jövő, aztán mégse lett az
-
#Morcosmedve
veterán
válasz nubreed #16571 üzenetére
Engem aztán pont nem érdekel, pláne DX12ig, de szerintem a fórumozók többsége ezt tudja rólam.
De ha véletlenül annyira megérné és bejönnek Abu jóslatai, amiket még mindig nem hiszek, "eskü" kipróbálom, hogy elhigyjem.(#16570) h1mpi: na igen, neked ez is mérvadó...ilyen okból nem merek egyik gyártóhoz se elhúzni (nem mintha valaha eljönne az a pont, hogy AMD-t vegyek).
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
nubreed
veterán
válasz #Morcosmedve #16569 üzenetére
Mindig ez a majd, meg ha. Kész csoda, hogy még létezik az AMD. Állandóan a jövőt építik, mindig olyanokat mondanak, hogy a jelenlegi fejlesztések 3-5 év múlva érnek be igazán, ezt mondták 5 éve is aztán pár napja volt egy friss cikk, már nem tudom hol ahol kb ugyanezt mondták. Csak közben a piaci részesedésük csökken évről évre. Addig építik a jövőt amíg elfogy a piacuk, biztos nagyon jó lesz...
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
h1mpi
félisten
válasz #Morcosmedve #16569 üzenetére
Én a Gsync miatt biztos nem váltok gyártót. Ahhoz +30%-ot kellene hoznia az AMD-nek ugyanazon árszinten, hogy megérje.
Fully electric lifestyle!
-
h1mpi
félisten
válasz #Morcosmedve #16567 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy mi lesz a PH!-s felhasználói vélemény a FuryX-ről.
Fully electric lifestyle!
-
törölt tag
Hát igen nem túlozták el a fekete lyukacsos lap designolását, egyedül a sapphire írt rá valamit.
Csak most őszintén, te is tanultál halmazelméletet, mekkora azon személyek halmazelméleti metszete akiknek van Fury-juk és 3D nyomtatójuk is otthon ?
Esetleg tegyük hozzá a harmadik halmazt hogy mindez magyarországon...[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz #45185024 #16560 üzenetére
négy csavarfog egy szar lapot, én beszerelés előtt már megnézném, nehogy valami hiba legyen benne.
gari meg ugye marad, mert eleve reklám része az egyedi fedlap tervezésvágatnák is lézerrel valami fasza mintásat (foka)
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
válasz Dtomka #16548 üzenetére
" felbukkant egy olyan Radeon R9 Fury X vásárló, aki egy új, frissített hűtéssel ellátott Radeon R9 Fury X videokártyát kapott – a dolog úgy derült ki, hogy miután nem tapasztalt zajt, leszedte a kártya fedlapját"
Jót mosolyogtam ezen, nyilván logikus egy "vásárló"-tól hogy ha nem hall hangot akkor rohan szétkapni mert gyanús -
Yllgrim
őstag
válasz Malibutomi #16555 üzenetére
Nem jo, fuj, AMD...
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Asbee
veterán
válasz Malibutomi #16549 üzenetére
Milyen érdekes, volt aki azt mondta nekem ( nem te), hogy ez a pumpa dolgot is csak felfújom és negatív hozzáállás az AMD felé. Látom tényleg csak felfújtam. Mindenesetre dicséretes, hogy gyorsan változtattak.
-
Laja333
őstag
válasz #Morcosmedve #16550 üzenetére
Már csak a használtaknál van "zsákbamacska". Ha jól tudom ilyeneket már nem tudsz venni boltban, mivel elkeltek. Amik most kerülnek majd forgalomba pedig már javított verziók lesznek.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Malibutomi #16549 üzenetére
Azaz egy ideig mindenképpen nagy esély van a zsákbamacskára... aztán talán kifogynak a gagyipumpások.
© asszongya'hogy
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Dtomka #16548 üzenetére
De kiderult, tobb tesztben irtak is, hogy zajos a pumpa.
Az amd kozolte is hogy javitva lesznek a forgalomba kerulo kartyak, ez meg is tortent, most jonnek mar az uj reviziosok. AMD Revises R9 Fury X Water Pump[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
Hangos az első R9 Fury X videokártyák hűtése?
Megjelenés előtt ez nem derült ki...."jók" voltak a tesztelők.
A régi kártyát vásárlók visszavihetik és kicserélik nekik?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez,ref hűtős?
Bocsi,nem értek hozzá
Illetve miben más a ref hűtős,mint az átlagos?
Előre is köszi! -
Cole86
senior tag
válasz Televan74 #16544 üzenetére
Jó a tipp!
[ Szerkesztve ]
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
törölt tag
Sziasztok!
Ez a vidikártya mennyit ér használtan?
Gari francia országba szól,szval vegyük úgy,hogy nincs rá.
Tesztelni letudnám,szval működni biztos h működik,csak érdekelne a véleményetek,ti menynit adnátok maximum egy ilyen kártyáért?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
válasz Ren Hoek #16532 üzenetére
Mit tudunk róla hivatalosan Hoek ? Hova lett a léghűtéses Fury X vagy az csak legenda volt?
Ami mondjuk a 390X Msi-n van hűtés nem tudná lehűteni az X et?
Háromnegyedelik a Pro-t? Még az is lehet a Nano csak 2 Giga HBM el fog kijönni ?
Nincs már 2 hét a megjelenésig legalább a custom hűtések kinézete kiszivároghatna...
Csak azt tudjuk hogy 3 ventis lesz, egy ilyen rövid kártyát meg nehéz elképzelni 3 ventivel.
Ha lenne hivatalos Magyar árunk az X re akkor lehetne következtetni a Pro árára belőle de még az sincs
Ami van az az hogy van Iponon háromféle 390X , na ez már legalább infó[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
-
Cole86
senior tag
Vagy csak megy mint az állat és el sem hiszi ,h TITÁN-X verő karija van és gamel és teszteket nyomja non-stop!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
do3om
addikt
-
törölt tag
Az a fura hogy pár nap múlva kiadják és ehhez képest semmi hír
de még Leaks szinten se...
Kérdés mikorra szivárog be kis hazánkba.
Ha valaki véletlenül látna kisker/ nagyker árat írja már be ide köszi
Úgy látom a magyar tesztekről lemondva kell majd megvennem a Pro-t.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Komplikato #16526 üzenetére
Ugyanerről beszéltem. Legalábbis nálam a full Tonga az a 280X felépítésű Tonga chip...Arra meg mehet 3-6 GB ram. de a legjobb egy Hawaii lenne Tonga alapon legújabb GCN-el. Bár gyaníthatóan ez a Nano HBM-el lesz kb.
[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Crytek #16482 üzenetére
Megalol? Szerintem nem az...amit felhoztam az megállja a helyét...vagy használd a legnépszerűbb keresőt de AMD által gyártott/kitalált vga-n kívül nem fog mást találni.
A HBM még gyerekcipőben jár, ezt kell elfogadni, de én elismerem, hogy ők tesznek is valamit azért (vga fronton), hogy a jövő közelebb kerüljön. Majd 2-3 év múlva meglátjuk...
Az, hogy a Fury X teljesítménye elmarad, hát van ilyen. De sokan magara tették úgy a lécet, hogy nem volt semmi alapja.
(#16489) gyiku
Egyetértek![ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz Komplikato #16526 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Komplikato
veterán
válasz Ren Hoek #16517 üzenetére
Tonga továbbra sem lesz 3 meg 6GB VRAM-mal, mert 1, 2, 4 vagy talán még 8 mehetne rá egyszerű matematikai okokból. 3GB-hoz kéne a 192/384 bites busz a 256 bites helyett, nem de? Viszont jó lenne ha kijönne a teljes értékű, 2048 steam procis verzió emelt órajellel és 4GB VRAM-mal, akár 380X néven is. De erre csak akkor lesz esély, ha a teljes értékű Tongákat nem veszi mind meg az Apple.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Ren Hoek
veterán
"A jelenlegi programokban kevés változás lesz"
Akkor DX11-ben, mondjuk Witcher 3, GTAV stb, ahol pl a Fury gyengébben szerepel főleg FHD-n, nem nagyon várhatunk 5-30%-os gyorsulásokat W10-es drivertől? Vagy ha mégis, gondolom az Ti is gyorsul valamennyit...
Arról tudni valamit, hogy a 2XX-ek miben és mennyit gyorsulnak a .300-as driverrel?
-
rocket
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz FollowTheORI #16513 üzenetére
Az Ivy Bridge óta az Intel alapértelmezetten tiltja ezt a képességet. Persze beleírhatják, mert a programozó egy driver beállítással előhozhatja, csak nem sok igény mutatkozik rá, hogy az IGP szétszemetelje az LLC-t. Az Ivy Bridge óta az Intel IGP-k tartalmaznak egy külön L3 gyorsítótárat, amelyet csak az IGP érhet el.
Ez egy kihasználatlan képesség a lapkában.
(#16514) geresics: A jelenlegi programokban kevés változás lesz. De a Win10 mindkettőnek segít.
A WDDM 2.0 bevezeti a virtuális memóriát a GPU-ra, tehát nyilván nagyságrendekkel javulni fog a fejlesztők lehetősége a VRAM kihasználására vonatkozóan. De ehhez WDDM 2.0-ra kell írni a programot.(#16516) miklosss2012: Az nem a Win10-től függ, hanem az API-tól.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Geresics #16514 üzenetére
Tonga tömörítés ide-oda, a 2GB -os 285 verzió eléggé gyér volt. FHD-re illene már több ram, ez nem is kétség. Legalább 3 GB, főleg a jövőre nézve... Szerintem 380-ból is lesz majd X, érdemes lehet megvárni. Rebesgették a Tongát 280X specekkel, 3-6 GB rammal...az már nem rossz. Egyébként értéktartás, és jövőbiztosság szempontjából minden mostani kártya pocsék, tekintve a 14/16 nm-es váltást 2016-ban. A 3XX-ekben még egy árcsökkenés is benne van az tuti.
[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Szerinted a GTX960 2GB és az R9 380 2GB közötti különbség Win10 és DX12 alatt is marad ugyan ekkora? Vagy a GCN miatt más eredmények várhatóak? Ill. várható memóriakezelésben eltérés (pl. a 2GB több mindenre lesz elég, mint Win8.1+DX11 alatt - pl. GTAV)?
Bocsi, hogy ezzel itt OFFolok, de pillanatnyilag nem ismerek Nálad hozzáértőbb fórumtársat, és hát valahol ez is AMD-találgatás!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A közös L3 cache elég rossz ötlet. Az Intel egyszer csinálta a Sandy Bridge esetében, aztán látták, hogy mennyire teleszemeteli a gyorsítótárat az IGP, és a processzormagok teljesítménye a töredékére lassult. Le is tiltották a funkciót. Ami nem működik, azt nem érdemes erőltetni.
Valószínűtlen. Sokkal nehezebb egy AVX-szel bánni, mint egy GPGPU-val, és az AVX ma 256 bites vektor, míg a GPGPU esetében 2048 bitről van szó. A fejlesztők általános meggyőződése, hogy x86 alatt 128 bitnél nem éri meg továbbmenni. Ahhoz, hogy ennél többet használj assembly kell, és itt jön a specializált kód problémája, amelyet minden hardverváltásnál cserélni kell. Az OpenCL ami valamilyen szinten megoldás, de ott meg az a gond, hogy ha van kódod, akkor GPGPU-n futtatod.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
válasz FollowTheORI #16509 üzenetére
A kiegészítés alatt azt értem, hogy a közös címtérnél komolyabb integráció valósulna meg; pl. közös L3 cache, vagy ilyesmi.
(#16510) Abu85: Értem. Ezek szerint az x86 magok és a GPU a mostaninál nem is lesz jobban összegyúrva, mélyebben integrálva?
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Eddig végig úgy fejlődött, ahogy eredetileg eltervezték. A tervekből a tranzakcionális memóriakezelés és a platfromszintű tranzakcionális memóriakezelés, ami még nem vált valóra.
Maga az x86 nem alkalmas széles SIMD-re. Sosem lesz az. Nem úgy tervezték 30+ éve az ISA-t, hogy kiszolgálja a 201x-es igényeket. Ha pedig módosítod az ISA-t az igényeknek megfelelően, akkor megszűnik a bináris kompatibilitás.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz MiklosSaS #16488 üzenetére
Biztosan marad a GCN. Nem azért tervezték évekig az iparági teljes reformját a konzollal, a low-level áttéréssel, az architektúra dokumentálással, hogy amikor ebből előnyt kovácsolhatnak hirtelen leváltsák. Szerintem a fejlesztők is borították volna az asztalt, hogy ráírták az új konzolokra a motorokat, megtanulták a GCN-t, és ebből a befektetésből a PC-be nem tudnak átmenteni semmit.
A CPU-s verzió igen. Az APU-s 2017-ben. Addig sajnos nem lesz ultimate megoldás az IGP-t aktívan használó játékokra.
-
nagyúr
válasz rocket #16493 üzenetére
szerintem árversenybe nem tud belemenni az amd az nvidiával. a legjobb példa rá a 980ti vs. titan x összehasonlítás teljesítmény és ár mentén.
azzal kell főzni, ami van, gyengébb teljesítményű termékeket adni a konkurenciánál olcsóbban. amíg az atira felvett hitelt nem törlesztik, addig a cég a túlélésért küzd.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest