-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz GFerr56 #21948 üzenetére
Én örülük neki hogy így dobálják a béta biosokat a miénkre! Azért ez nem féltétlen rossz mint ahogy gondolod.
Kifejezetten jó, mert sokan már egyből felrakják és tesztelik ebből meg jönnek szép számmal a visszajelzések és egy olyan forumon (overclock.net) ahol ott van 1-2 ember akinek a keze erősen benne van bios release-kben az csak pozitiv. Arról nem is beszélve hogy átlag user is kapcsolatba tud lépni belsős emberrel.
Szerintem elég nagy handycap, nem véletlet leak-elnek 2-3 hetetnte
Most gondolj bele ahol még bétát se kapnak több hónapja.. ott milyen visszajelzést fog kapni a "stable" bios?!Amúgy meg 3,8-on használva a cpu-t meg szerintem erős kifejezés a szénné hajtás, esetedben.
És nem ismerjük még a proci lifetime-ját ilyen kevés futási idő alatt , vannak példányok amik megjelenés óta 4GHz felett kapnak userektől az ahhoz megfelelő feszekkel és ugyanugy futnak a mai napig. Persze várható hogy hamarabb fognak elfáradni ,de a kérdés az h mikor.
Szval aki használtan vesz mindenképp a szerencséjével játszik. Így egyenlőre nem alapoznék arra hogy eladási szempontból érdekes lenne , inkább vevőnek van rizikója mivel, használtan lehet azt mondani egy procira hogy alapon volt használva miközben lehet még jeget is kapott -
MaxxDamage
félisten
válasz kecsawi #21950 üzenetére
Akkor nálam marad a 3401 azt csak jön ki majd valami stabilabb verzió...MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
tom36
kezdő
egy ki off
Az alaplapos fórumon egy rövid választ leszámítva nem kaptam értékelhető válasz a kérdésemre így titeket kérdeznélek mégis jobban tudjátok:
az itteni összefoglalóban lévő lista alapján kinéztem néhány alaplapot ami árban megfelel és tudott megfelelő szinten memóriát kezelni és azt lenne a kérdésem hogy ti mire szavaznátok vagy van e jobb tanácsotok.
egy 1600x menne bele, OC nem hiszem hogy lesz max kiváncsiságból, hosszú távra tervezemezeket néztem ki:
MSI B350 Gaming Plus
Asus Prime B350-PLUS
ASUS ROG STRIX B350-F GAMING
GIGABYTE GA-AB350-Gaming 3
MSI B350 GAMING PRO CARBON
MSI B350 TOMAHAWKmindegyiknek megvan a maga defektje, de ezeket találtam.
amúgy az igények:
B350 es chipset
30-40k költség
sok memóriát tudjon 3-3200Mhz en kezelni (8 v 16 GB-os Corsair Vengeance-t tervezek mellé és sok helyen elégé vegyesfelvágott hogy tudja e kezelni vagy sem a névleges teljesítményen)előre is kössz
és sory a nem megfelelő helyen való kérdésért. -
Televan74
nagyúr
Ryzen memória kezelése egyelőre lutri,nincs biztos recept,valakinél ugyan abba lapba jobban mennek a memóriák. Hiába mondana neked bárki alaplap memória konfigurációt,nem biztos hogy működni fog nálad, te meg elküldöd melegebb égtájra.
Visszatérek egyelőre a régi nótához,még az új ryzen szériát meg nem ismerjük,addig a drágább Samsung B-die a legjobb hozzá.Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
kecsawi
senior tag
válasz MaxxDamage #21952 üzenetére
Frissült a memória qvl lista is, ha minden jó akkor várnék, de készülök az új raven ridgere.
-
tom36
kezdő
válasz Beretvás #21954 üzenetére
nem az, hogy nem értékelhető mer értékelem is
csak szeretnék nem 1 vélemény alapján dönteni, meg hátha van jobb opció, és ahogy észrevettem ott ki is fulladt a kérdésem.
sajna belefutottam pár elhamarkodott vásárlásba mostanában, és mivel hosszú távra veszek ezért nem akarom elbaltázni, a gépvásárlást
amúgy az Asus Prime B350-PLUS az amit javasolt meg nekem is tetszik, de nem 1 negatív vélemény van arról is.
ez megint olyan hogy kinél mi, mit fog ki, eléggé megoszló[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
válasz GFerr56 #21948 üzenetére
A 3466-os komplett memory timingodat a subokkal egyutt linkeld be, kivancsi lennek! Nekem is megy 3600mhz 1,35v cl16-16-16-38 mellett, tobbi auton. Bar agyonnem teszteltem de par oraj jatek es ibt very high 10 kor stabil volt. Amugy szerintem is bios dolog, neten irtak h tegyem az AI overclockot biosban defaultra es lass csodat mukodik, viszont d.o.c.p-vel meg egyeb masikon duplan indul
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Pro!Petya
addikt
Ki mennyire használja stabilitás szempontjából a Realbench stress testert? Megbízható? Mennyire átfogóan teszteli a gépet stb stb ..
Csak azért kérdem már több helyről is jelezték nekem hogy hagyjam már a régi IBT-t és használjam ezt a programot. Most párszor futtattam 15-30 perces körökben 8Gb rammal választva ami érdekesség hogy 60fokot alig érte el fél óra alatt , (IBT-ben meg olyan 64 körül tetőzik)
Ugyanis belekóstolok most a 4.1GHz-be legalább is próbálom stabilizálni ami megyeget is csak zavar hogy a prime95 Small FFT - Blend 1-1 óra, Realbench 30perc lefut hiba nélkül ,de az IBT a vége előtt kidob
Most majd tesztelem játékok alatt multiba, ugy is az a célterület aztán meglássuk -
Cseneles
őstag
-
HSM
félisten
válasz Pro!Petya #21962 üzenetére
Ezzel az a probléma, hogy hogyan veszed észre, ha hibázott a holmi?
Egy pixel kissé zöldesebb lett a képen, sosem derül ki. Szval a teljesítményt mérni szuper a bench, főleg a multitask eredmények szempontjából, de stabilitást tesztelni nem véletlenmás programokkal szokás inkább, IBT, Linx, Prime95. Azokban van ellenőrzés, jó lett-e a kiszámolt eredmény. Bár rengeteg mindent azok sem tesztelnek, de legalább amit igen, azt korrektül.
Persze, a teljesen beteg beállítást kiszűri (BSOD, restart, leálló program), de gondolom, azért nem ennyire magától értetődő tényállás megállapítása a cél.[ Szerkesztve ]
-
atesz19
csendes tag
hali ismetelten!
Tehat ennel a konfignal ragadtam le,szerintetek kellene valtoztatni rajta?
A gameket cdak full HD-ben szeretnem jatszani Medium Highon lehetoleh 60-80-+ fpsel!!!!Alaplap:ASRock AB350M pro 22.000ft
Ram: G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ KIT (F4-3200C16D-16GTZ): 65.990,- 3 év gar AKCIÓS Ryzen-h
Processor: AMD Ryzen 5 1600X AM4 BOX: 59.990,- 3 év gar
Ssd: Samsung 850 PRO
TapSP HEXA+ 500W (PPA5004901) 13.900ft
Haz: Zalman neo1 -
Pro!Petya
addikt
Na ez az, így vagyok ezzel én is , de olvastam hogy az RB érzékenyebb az instabilitásra + az átlag userrre nézve átfogobb mint egy - két a specifikusabb programok közül és pont emiatt mivel én jobban szeretek mindent külön letesztelni ezért is vettem a fáradtságot ezt is kipróbálni milyen ez a fajta stress teszt.
Sőt azt is vegyük számításba hogy van akinek ha a CB R15 ha lefut már stabilnak véli az oc-t...
Még akár igaz is lehetnek a fentiek mert 30perces tesztnél tovább nem futtattam még (asszem 8 órás a max benne).
Azt is elképzelhetőnek tartom hogy mivel nekem a gaming stabilitás a fő szempont arra lehetséges hogy elég lesz mérésre. Most még tesztelem hogy az RB passed eredmény valóban "igazolja"-e hogy legalább játékra alkalmas lette - e az oc vagy sem. Ha nem akkor marad az eredeti felállásCseneles Reddit, overclock.net , ROG forum , én ezeket próbálnám megnézni először
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Pro!Petya #21967 üzenetére
"Sőt azt is vegyük számításba hogy van akinek ha a CB R15 ha lefut már stabilnak véli az oc-t... "
Haha... Az vicces...Nálam a stabilitás az a 24 óra AVX nélküli prime tesztnél kezdődik.... 1-4 óra szokott lenni a gyorsteszt. Az i5 4690K-m pl. 7-8 óra után dobott hibát, eltartott egy darabig, mire rájöttem, mi kér még feszt....
Szerintem amúgy olyan nincs, hogy játék-stabilitás. Egy CPU vagy stabil, vagy nem. Ha nem az, játéknál is leginkább csak idő kérdése, mikor lesz belőle gond. A stabilitás teszteket azért szeretjük, mert tipikusan hamarabb kihozzák a gondot, így mire játékra kerül a sor, vagy más fontos dologra, addigra már stabil lesz a rendszer alatta.
Amúgy ami nekem még más rendszereken bevált teszt, hogy elindítok néhány magas bitrátájú FHD videót CPU-n kikódolva 2-4X-es tempón, és mellé a hagyományos AVX nélküli Linx tesztet sok memóriával a proci szabadon maradt szálaira. Ez néha akkor is kihozott hibát, amikor magában a Linx már nem.
-
MaxxDamage
félisten
válasz kecsawi #21956 üzenetére
Jaja, minden jó és megfelelő így várok még (lehet) pár BIOS verziót...talán lesz majd egy Atom Stabil és jó verzió is...
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pro!Petya
addikt
Jó akkor ugy fogalmazok hogy vannak olyan szintek az oc-ban egy adott cpu-ra hogy bizonyos felhasználási területre van csak fokuszálva ahol működhet azon a szinten megnövelt teljesítménnyel specifikusan.
Ellenben ha más területen használva már elvérzik az OC instabilitása végett.
Persze az az optimális ha a cpu minden tekintetben stabil ez nem kétség , de aki nem olyan szerencsés hogy nyer a silicon lotteryn de annak ellenére szeretné azt a többletet kihozni a "gyengébb" lapkából akkor van arra lehetősége csak a szűkül a spectrum ahol ez életképes.
Például munkára - bench-re, renderelésre- játékra -netezésre stb stb szval kb mindenre, egy jó lapka a hozzá való jó OC -val simán visz mindent , viszont egy "roszabb" cpu -val is lehet jó Oc-t csinálni csak az bizonyos területen tudja majd produkálni azt amit a jobb cpu over all tudja.
Igen ez így nevezhető nem stabilnak sőt nem is az, inkább specifikusan optimalizált, de ha azon a felhasználási területen ahol stabilan képes a megnövelt teljesítményre, akkor élhető.
Ezért is neveztem a sajátom ugymond "gaming stabilnak" ,mert itt tudja amit kell neki de biztos vagyok benne van olyan munkafolyamat ahol nem állja meg a helyét. Fx óta így próbálok optimalizálni és működik is mert ha nem működne a napi több órás gamelés - napos lan partyk mellett az évek alatt már ki kellett volna jönnie.Anno erről egy terjedelmes cikket - leírást is találtam tesztekkel , sőt még ha jól emlékszem cpu-k mellett ram modulokkal is bemutatták , + gyárilag hibás cpu-kat is összeszedtek benne.
Megkeresem azt linket ha él még mert szerintem elég kesze kuszán fogalmaztam , de remélem a lényege azért kivehető -
OutSider17
senior tag
Szervusztok ismét!
Szerintetek ez mennyire valós sebesség a ramnál? Az tény hogy érezhetően megindul a gép amikor ezt a tüskét írja az msi afterburner is! Igaz csak 1-2 másodpercig látom ezt a frekit de olyankor a cpu kiterheltsége esik 12-15%-ot úgy hogy az FPS marad stabilan. (34-37 fokos ez idő alatt a memória.)
Hozzá teszem hogy LOL (League Of Legends játék közben ugrál csak így a memóri sebessége)!Már nem tudom eldönteni hogy igaz-e vagy sem. 3200Mhz-et tudom hogy megy stabilan, de kicsit sokallom a majd 4265,6Mhz-et.
[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
Lukitomi
aktív tag
válasz OutSider17 #21977 üzenetére
Semennyire, mérési hiba, bug!
Ehhez a frekihez 2 volt is kevés lenne a memó szemptntjából és ugye az nem emelkedik ilyenkor!
Egyébként a busclock mérési hiba miatt ugrik meg mind a ram, mind a proci freki! -
GFerr56
aktív tag
válasz traktorgumi #21979 üzenetére
Hay!
Van Msi lapom, próbálok tanácsot adni (függetlenül a lap MÁRKÁJÁTÓL).először pwm-re át, gondolom ilyen). A koordináta rendszer jobb oldalán fordulatszámok vannak, nem százalékok! Ezeken kéne csökkemteni. Nálam 35 fokig 600 a fordulat, 75 foknál van. 85 százaléknyi venti fordulaton (nálam ez olyan 1100 rpm -ez venti függő). Most egy Corsair Commander PRO -t használok a ház ventilátorok (6db) szabályozására...elég jó, bár downgrade miatt eladó... .
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
törölt tag
sziasztok!
asrock ab350 itx lapom van, tehat ket memoria slot. beleprobaltam ECC-s szerver memoriakat, 16G-s modulokat es nem indul el. a memoriak 2133-asak. (8G-sekkel sem indult) elmeletileg single rank memoriabol tamogatja az 2133-at a ryzen (egy 1700-as a proci), igaz h csak 4 DIMM-es esetet lattam, de legalabbis az orajel nem kene gond legyen, bar ezek dual rank-esek.
fel kene ismerje automata memoria beallitasokkal?
ha teszek be memoriat, amivel elindul es fix-re allitom a frekit meg az idoziteseket, ujrainditaskor nem torli a beallitasokat a masfajta memoria miatt? mi a tapasztalat a memoria-cserelgetos kollegaknal?(mod: 2133-as memoriakkal is)
koszi,
&rew[ Szerkesztve ]
-
traktorgumi
aktív tag
válasz GFerr56 #21982 üzenetére
Átraktam pwm-re es benyomtam egy cpu strees tesztet.
Amitől megörülök hogy a procim nem melegszik ahogy én látom viszont a venti 3000körül pörög
Megörülök tőle mert olyan hangos és egyszerűen nem tudok a munkára koncentrálni.
Ez a proci hütöm:[link]
Van még benne 3db 14cm wing boost.
fractal designe r4 ház[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz traktorgumi #21984 üzenetére
66 fokos a procid.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
traktorgumi
aktív tag
válasz bandika0626 #21985 üzenetére
az nem sok szerintem fölég 100% terhelés alatt vagy igen?
Én örülnék ha max terhelésen megy akkor 2000 körül forogjon mert tényleg iszonyat zavaró. -
HSM
félisten
válasz traktorgumi #21986 üzenetére
A magokat kéne nézni, illetve ugye az X-es prociknál mintha lenne egy +20 fokos offset....
Nálam ugyan más platformon, de 150W-ot hűt meg egy toronyhűtő, egy ventivel, max 1500rpm-en...
Itt meg olyan hűtésprofilokat látok, hogy a hajam égnek áll.... -
BullKoxa
őstag
Szia! Én is hasonló cipőben voltam a hétvégén még. én így oldottam meg, itt sokan segítettek nekem. Ezer hála nekik.
Jelenlegi : Silver Arrow IB-E Extreme : és így is hozott a régi hűtőhöz lefele 3-4 fokot.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz BullKoxa #21989 üzenetére
Nekem venti vezérléshez (5db 140-es Nanoxia Deep a házban) az Ai Suite -t ajánlották (mert 3pin ventik, nem PWM és BIOS-ba DC-re van lőve), biztos MSI-hez is van hasonló. CPU FAN (2db) vezérlésen sem sokat lehet állítani BIOS-ban, de megteszi)
Mindjárt meg is nézem azt a programot.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
hokuszpk
nagyúr
nekem sima freezer 33 van, itt a beallitas.
ha meghajtom a procit, akkoris alig hallom, ilyenkor sima netezes kozben konkretan allnak a ventik.
szvsz vagy rosszul van lefogatva, vagy nem a helyere van dugva a cucc.
arra nem merek tippelni, hogy tul eles a hallasod.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Lukitomi
aktív tag
A plusz 20 fok miatt állíts minden fordulathoz vagy százalékhoz tartozó hőfokot 20 fokkal magasabbra, értelem szerűen a 85 fokost csak 100-ra tudod!
Úgy jónak kell lennie! -
Beretvás
veterán
válasz MaxxDamage #21990 üzenetére
minek annyi venti? nálam 2 házhütö van leszabályozva és a proci igyis max 55-60 játék alatt 25+ fokos szobában, a vga meg 65 a max leszabályozva.
-
atesz19
csendes tag
Sziasztok
Segitsegeteket szeretnem kerni! Asrock ab350m pro4 alaplaphoz milyen ram ajanlott ryzen 1600x melle???
Valaszotok elore is koszonom szepen pajtik -
MaxxDamage
félisten
válasz Beretvás #21995 üzenetére
Hát van m.2 SSD és pár nagyobb HDD is és nekem fontos a ház megfelelő "szellőzése" (házban)
Ai Suite most használva van, csak FAN Xpert 4 amihez nyúltam (Turbo amire állítottam) és manuálisan temp alapján be lehet állítani a venti vezérlést (egyszerűbb mint BIOS-ba és jobban átlátható), mást ezzel nem babrálok, arra ott a BIOS (OC) - RAM , CPU..stb..MD
-
Beretvás
veterán
válasz MaxxDamage #21997 üzenetére
nekem is fontos , hogy ne föjön meg a gép de fx korszakban kellett a sok venti nekem, ez meg anyira nem füt hogy lehet még a hátso ventit is kiveszem.. egyszerüen ennek nem kell. mondjuk nem tudom mekkora bodéba tartod a gépet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Házimozi haladó szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Politika
- Szólánc.
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.