Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20395 üzenetére
A bios verziónál elnézted, 3401 az új.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Melyik újak? A Pro nem új, csak másfajta támogatás jár hozzá mint a simához.
-
Z_A_P
addikt
válasz
Ezek nem uj procik. -
edari
őstag
válasz
A Pro-kra gondolsz? Nem újak.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Knobber #20392 üzenetére
hat ja, az ellenorzesek sokat lassitanak, ezert a sebesseg oltaran felaldoztak oket.
de mondjuk legalabb mar ugy fognak mukodni az oprendszerek, ahogy azt anno megalmodtak az Ibmnél; egy userland szoftver memoriareszeben a kontextusvalto reszen kivul semmi keresnivaloja a kernelkodnak/adatoknak. -
Knobber
aktív tag
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20390 üzenetére
Használd is jóóó sokat...
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20386 üzenetére
Akkor marad magas CPU a 3066-os memóval?!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Enter65 #20374 üzenetére
Én is tudom állítani , nem arról van szó , csak a Hero VI. lapnak nem fekszik az auto LLC 4GHz-en. (Nem tudja stabilizálni mert hosszabb komolyabb stress teszt alatt bukik. De amint 1-5 ig állítom a körülményekhez képest akkor úgy megy ahogy kell.
csepelball Írtam múltkor hogy több mint valszeg szoftveres a probléma! De legalább tudjuk h a proci stabil
Beretvás Jah az a másik hogy túlfeszel Auto-n , és annak ellenére terhelés alatt mégse szuperál.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20383 üzenetére
szerintem inkabb a magasabb frekin jaro proci es az ezzel emelkedo cache orajel kellene jobban beleszoljon a meresbe es hozzon tobbet.
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20383 üzenetére
Szerintem inkabb a VRM resze. A memvezerlod meg birna ha tudna adni neki stabilan a kraftot. Probald meg ha gondolod kisebb cpu frekivel es magasabb memoriaval. Ha igy mukodik akkor a VRM resze gyengusz, ha igy se akkor tenyleg ennyit birt szegeny.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20379 üzenetére
eljen az alapos teszteles.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20370 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hat ez az, ezt majdnem hozza 2800 -on a corsair.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
MaxxDamage #20377 üzenetére
-
Enter65
senior tag
válasz
csepelball #20376 üzenetére
Szerintem ott szoftveres lesz a probléma! Ha minden más müxik, csak ez nem, és rendesen lefutott minden teszt, másra nem tudok gondolni.
Valami kis driver akadás lehet, az op rendszer és a program közt. -
csepelball
tag
válasz
Enter65 #20312 üzenetére
A vga-t tavaly ősszel vettem, az egész géppel együtt. FurMark 1.19.1.0 futott 6-8 percet.
60C-nál bekapcsol a ventilátor 35-40% körül pörög. 73C-nál nem megy feljebb a hőmérséklet, itt 53%-on pörögnek a ventik. Jelenleg a legfrissebb nvidia driver van fent. Screenshot itt(#20326) propetya85
Windows update ki van kapcsolva. Semmilyen frissítés nem jön.
Small FFT-t ráizzítottam most egy órára, semmi hibát nem mutatott. Egy óra alatt a workerek mindegyike PASSED. -
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20361 üzenetére
Azok az eredmények!!
Az meg van hogy read score-ba +3000MB/s-et ráversz olyanokra akik ezt 3600on hajtják?! (~55500 az átlag nekik)
De amúgy az összes frekinél a read score nálad +4000MB/s -el több az átlagnál.
Ezek a 3200-es Flare-X -ek??
Nem egy topikot átnyálaztam flare-x körben de eddig a tied mindent visz.Ment PÜ!!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Na Re
Örülök hogy sikerült összehozni!!
Viszont számomra még mindig rejtély hogy kezeli a lapod az LLC-t.
High-ra állítva kevesebb pontot kaptál a nagyobb stabilabb feszek ellenére mint AUTO- n.
És elvileg semmi más változtatás nem történt az EPU kikapcsolásán kívül ,ha jól követtem az eseményeket.
Sőt AUTO-n hagyva az LLC-t még a feszből és soc-ból is viszavett jócskán és ennek köszönhetően megugrott a CB pontod...Most gyorsba meg is néztem hogy az EPU on / off mit módosít a CB pontokon. Kb semmit , sőt 3. mérésre 2 pontal többet is dobott
Csak azért furcsálom mert nálam ha 4GHz környékén azt mondom a lapnak hogy Auto LLC , kb kiröhög ...
próbáltam anno mi az magasság ami még auto llc-vel élhető de 3.9 felett nem adta ki sehogy se. Rendszer feláll meg a himi-humi benchek lefutnak de pl egy IBT Max-VH vagy Prime betesz neki. Kell neki a lépcsős LLC.
Nálam így megy, nálad úgy ,száz szónak is egy a vége... a lényeg hogy megy -
MaxxDamage
félisten
válasz
hokuszpk #20369 üzenetére
Pedig van neki fesz adva.
Tesztek lefutottak és ment is a gép mostanáig, míg ki nem kapcsoltam. Szóval problémamentes.
3066-on ilyenMD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20364 üzenetére
hm. nekem a sokat szidott corsair 2800 -on hoz 43000 korul, 18-18-18-36 beallitassal, egyszer sikerult 2933 -on lemerni, akkor ~45500 volt, szoval ez a 3200 eredmeny valahogy kevesnek tunik,
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20366 üzenetére
Szerintem hagyd így ahogyan van, OC-vel egyetemben. Nem kell profiloznod, és bármikor készre áll a rendszer, ha már ennyit állítgattál, szabályoztál.
Sőt, mentsd le penire, így bármikor elkapod, BIOS frissítés után is, nehogy megint állítani keljen.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Enter65 #20365 üzenetére
Köszi neked is és mindenkinek a biztatást, segítséget.
Ez így már úgy gondolom egy elfogadható OC 24/7-re vagy kellene ennél több?
Még a gyári értékeket (Default) kellene belőni/finomhangolni (alulfeszelni, stb..) mert a legtöbbet mint már említettem a gép le/feltöltésre megy. Szerintem arra felesleges az OC és Bios Profilba el van minden mentve, így ha kell, akkor csak egy betöltés és már meg is van az OC. Vagy hagyjam csak így? Fogyasztás kérdése nem szempont (így is vannak ipari gépek, 2db nagy villanybojler, stb..amik eszik az áramot, ez a gép és OC-ja nem oszt/szoroz.MD
L -
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20364 üzenetére
Az jo!
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20362 üzenetére
Feljebb sem megy? 31xx vagy 32xx korulire? Az pedig nem ker tobbet feszbol.
-
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Leon77 #20347 üzenetére
Hay!
...azért valamit kellene még állítani (lövésem sincs mit, itt minden egyéb auto). Lehet, hogy az X proci IMC jobban viszonyul a kérdéshez (bár 30. hét előtti, úgyhogy használtan nem ér semmit...
)? Esetleg lehet RAM frekit emelni (még lazítva?) . Memóriák között azonos órajelen nem lehet ekkora eltérés.
Üdv
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20357 üzenetére
Probald ki kecsawi javaslatat. Hatha egy kis feszemeles segit.
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #20352 üzenetére
A ram feszt fel lehet vinni biztonságosan 1,395-re, (még sárga marad, feljebb lila). Ha minden ok, utána lépésenként venném lejjebb amíg bírja.
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20352 üzenetére
Ott a D.O.C.P alatt a frekinél leviszed a 34xx-re és beállítja magát, ha minden igaz. ha nem akkor jön a matek... ezt még el kell bírnia a lapnak.. Vagy nem, de kiderülhet
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Enter65 #20350 üzenetére
Már csak a RAM-ot kellene 3466 -ra belőni...ha már 3400 -at tudja "gyárilag"
Komolyabb lap esetén még lehetne mit kihozni belőle...asszem (CPU) de nem akartam ilyen 100k -s lapot venni, ez is megteszi. (ezt sem használom ki) a gép főként torrentre van használva, sokszor napokig ki sincs kapcsolva...sok idő mire lejön a sok-sok UHD 4K Film az 50 megás nettel(#20351) Enter65: Igen, jól! [link]
MD
L -
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20348 üzenetére
Pedig ez Samsung chipes, ezt lehetne feljebb rakni ha gondolod.. Ugye jól rémlik az?
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20345 üzenetére
Alakul..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
SECTORnooB #20346 üzenetére
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #20345 üzenetére
A memóriák milyen frekin pörögnek?
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20343 üzenetére
Lehet... majd kiderül ha átállítod.
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20341 üzenetére
A D.O.C.P maradhat, csak az EPU-t kapcsold ki.
A DIGI+VRM-ben az első 2-t (CPU és SOC load-ot) állíthatod AUTO-ra nyugodtan. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Pro!Petya #20340 üzenetére
EPU -t kilövöm, D.O.C.P. -t még nem (gondolom ez alatt az "AI Overclock Tuner"-t érted) , mert még nem mondtad mit állítsak helyette.
Ezen beállítások előtt még annyi szösszenet történt, hogy gép alap helyzetbe hagyva mikor vissza jöttem látom a VGA RGB Matrix az pirosas lilás fényben ég, TV-t bekapcsolva nincs kép...így restart, de az sem segített, így kikapcs (elosztó főkapcsolóval) és utána vissza be és gép bekapcs. (szóval valami nem jó - remélem EPU kikapcs és D.O.C.P kilövése valamit megold majd ezzel kapcsolatban)
MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #20338 üzenetére
Először is az epu t lődd ki, docp legyen manual.. A többire később visszaterek csak már melóba vagyok
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #20338 üzenetére
ez már egész jolesz..
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Pro!Petya #20336 üzenetére
Az adott beállításokkal, már több pontot is kapott, mint Offset - esetén és csekély mértékben melegszik jobban, mint előtte. (1.428v -on vitte a 4GHz -t is) csak itt az IBT már elhasal VH-n , CPU az bírná, de lap a szűk keresztmetszet...
Mostani beáll.-os teszt. (BIOS képekben korábbi H.Sz.-ben)
MD
L -
MaxxDamage
félisten
válasz
Pro!Petya #20333 üzenetére
Jelenlegi beállításaim: (általad javasolt modifyvel)
Digi+VRM
Továbbá itt látszik, hogy Energy Saving Enabled (de valaki írta is, hogy 3700MHz felett mintha nem is lenne..)
A memóriám meg egy profilet tud (ha kivitelezhető, akkor áldoznék rá még pár percet és 3466MHz -n is tennék 1 próbát, ha van rá nem bonyolult beállítás.. pl. csak fesz emelés és egyéb apró érték állítás..)
MD
L -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #20335 üzenetére
Nem tudni hogy biztos menni fognak e 3466-on ki kell tesztelni arra is nekem is jó pár órám ráment. Annyi a turpisság h nekem van olyan a biosban hogy a boot feszt be lehet állítani pluszban (1.4re van megadva) így nincs többször indulás. boot után meg visszaáll az adott feszre.
Igazából még veszek vissza abból a ram 1,395-ből csak most teszteltem egy fél napig őket mert szorítottam rajtuk még időzítéseken szval az pipa. Most kiváncsi vagyok hogy 1,39-en is lefutnak e a tesztek. és így tovább...
De lassan beakarom célozni a 3600ot a lehetö legkissebb timinggal és fesszel. -
MaxxDamage
félisten
válasz
Pro!Petya #20333 üzenetére
Okay, pluszra rakom, és első lépcső fokozatra.
RAM az nálam is menne 3466MHz -t ? Látom nálad 1.395v a fesz ami adva van neki. Én RAM KIT-et 3400 -as G.Skill RipjawsV 1.35v gyárilag. 3066MHz -n simán megy, D.O.C.P -ben (csak annyi, hogy a Freki vissza van véve 3066MHz -re. Afölött próbáltam már, de a gép 5x restartol és F1 majd BIOS (vagy ki is kell kapcsolnom és áramtalanítás után F1 majd BIOS)Mindjárt ránézek ezekre a beállításokra amit megosztottál képekben
(adott értékeket a korábban javasolt mód állítom be)
3900MHz nekem már bőven jó is. (ehez van OffSet Mode - első lépcsőn az érték) 4GHz -hez plusszolni kell, egyértelműMD
L -
Ribi
nagyúr
Én meg azt mondom, hogy nem kerülhet annyival többe.
Pl. intel 7700k vs 6700k. Kb 10%-al került többet kijövetelkor.
Újat nem tudják eladni 50%al drágábban, mert tesztereken kívül senki sem veszi meg annyival drágábban.
Ryzen kijövetelkor jó drága volt, mert teljesen új volt, de ez most csak frissítés. -
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #20330 üzenetére
Ha minusz van offsetbe akkor az terhelésnél visszavesz.
Mindenképp plusz legyen az offset lehetőleg egy olyan lépcsövel ami nem ugrasztja 1,428V fölé kezdetnek a 4Ghz-hez LLC High-on , terhelés alatt. Soc LLC-t is rakd High-ra.Nálam így maximum 1,417V -ot ad rá teljes terhelésen de azt is nagyon ritkán többnyire 1,395.
(4050MHz + Pstate)Itt van pár bios képem hátha segít. (igaz nálam az LLC 1-5 ig állítható most ez nálad melyiknek felel meg azt meg kell nézni! 4-esen használom mind CPU & SOC LLC-nél is)
-
Bossp
addikt
Msi Gaming szériás x370 vagy esetleg B350-es lapok mennyire bejövősek? 1700 alá lenne!
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz
csepelball #20305 üzenetére
Nagy a sansz rá hogy a programmal és a win updattel valami nem százas... Ha minden más programban normálisan működik és csak kimondottan ennél az egynél van anomália akkor itt szoftver oldalon van a kutya elásva...
Láttam olyat akinél az IMC adta meg magát de ott mindenhol előjött a probléma nem csak bizonyos program alatt.
Elméletileg egy óra small FFT-ből elégnek kell lennie ha nem renderelésre van használva ha igen akkor meg minnél tovább!!
Úgy olvastam aki munkára fogja be azoknál a 12-24 órás futás szokott lenni mert ők 100%-ra mennek. -
cdl
senior tag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #20317 üzenetére
Ilyen magaslatokban már érdemes a CPU LLC -t és a SOC LLC-t High -ra rakni.
Viszont azt is nézd meg hogy terhelés alatt mennyire lövi fel így a feszeket és akkor annak függvényében vegyél vissza az offsetből a kívánt feszhez.
Nem láttam nálad hőfokot a VRM-re , de ha tényleg magas akkor egy 8-10es ventivel fujasd meg ha van lehetőséged!! 15-20 fokot is letud kapni így rólaSimi37
Elméletileg csak a 95W TDP -s prociknál játszik (1600X-1700X-1800X) ez a tctl - tdie difi ahol a Tdie a mérvadó. A tctl az offset +20 fok. Úgymond nem valós hőmérséklet.
Ha jól tudom akkor az összes többi ryzen procinál a tctl és a tdie ugyanazt kell h mutassa és ott pedig az valós érték. (talán még a HWinfo sem szedi szét hanem egybe rakja így : tctl/tdie)
Szóval jah ő tényleg annyin járatta ...
-
Enter65
senior tag
válasz
Knobber #20320 üzenetére
De ha megnézed írja is a Master, hogy "Mag"-onként annyi a hőmérséklet. A másik pedig a ténylegest írja, hűtéssel, klímával, mindennel együtt, jelenleg mennyi az annyi.
A tCTL nem más mint a magonkénti hőmérséklet. Az AMD hivatalos oldalán sem találtam erre vonatkozólag semmit, hogy mennyi az engedélyezett max., csak annyit, hogy
"The Tctl Temperature Scale Tctl is the processor temperature control value, used by
the platform to control its cooling systems. Tctl is accessible through SB-TSI and F3xA4 [CurTmp]. Tctl is a non-physical temperature on an arbitrary scale mea-
sured in degrees. It does not represent an actual physical temperature like die or case temperature. Instead, it specifies the processor temperature relative to the point at which the system must supply the maximum cooling for the processor’s specified maximum case temperature and maximum thermal power dissipation. It is defined as follows for all parts:
• For Tctl = 0 to Tctl_max - 0.125: the temperature of the part is [Tctl_max - Tctl] degrees under the tempera-
ture for which maximum cooling is required.
• For Tctl = Tctl_max to 255.875: the temperature of the part is [Tctl - Tctl_max] degrees over the worst-case
expected temperature under normal conditions. The processor may take corrective actions that affects perfor-
mance or operation as a result, such as invoking HTC or THERMTRIP_L.
The default value of the HTC temperature threshold (Tctl_max) is specified in the Power and Thermal Datasheet."Nagyjából ennyi!
-
wassabi11
senior tag
Lenne még egy off kérdésem, szerintetek gtx 980 vagy gtx 1060? egy árba vannak, sőt a 980 olcsóbb picit.
-
Enter65
senior tag
Egy kis infó a Ryzen PRO -ról, ha valakit érintene...
-
hokuszpk
nagyúr
az uj procikra varnek inkabb, az alaplapokrol tudjuk, hogy nagy valtozast nemhoznak.
-
Simi37
őstag
válasz
MaxxDamage #20309 üzenetére
Na jó de nem mind1 hogy csak megnézed stabil-e vagy folyamatosan ha terhelés van.
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #20309 üzenetére
CPU LLC- re gondoltam, már ha van a lapodon de kellene legyen.
-
Enter65
senior tag
válasz
csepelball #20305 üzenetére
Mikori a VGA-d? Ahogy néztem, nem kapcsolt be a ventid egyszer sem. Nézd meg légyszi, hogy terhelésnél kapcsol vagy sem. Adj neki egy VGA tesztet. Akár GPU BURN is lehet.
-
salaud
aktív tag
-
cdl
senior tag
Sziasztok.
Lassan megvan minden alkatrész az új gépemhez.
Csak az alaplap hiányzik hozzá.
Asrock 350M Pro 4 a kiszemelt.
Szerintetek várjak az új alaplap családra?
Ha februárban kijön, addig tudnék várni, de megérné? -
MaxxDamage
félisten
válasz
Knobber #20300 üzenetére
Sajnos megtaláltam a szűk keresztmetszetű alkatrészt...és az nem a CPU és nem is a CPU hűtő
(#20301) propetya85: Köszi! CPU az OK , de a lap VRM az már meghasal...
(#20303) Beretvás: Fesz az OffSet minusz és első érték.
(#20304) Simi37: Nálam volt 96.9C fok is (CPU x40 szorzó és 1.493v feszt kajolt be IBT VH alatt) és ezután hagytam is a 4GHz -t.
MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
salaud #20306 üzenetére
fuggetlenul attol, hogy a Ryzen nem erintett, nem orulok ennek, productionban van par gep, ami intel es peldanak okaert fut rajta mondjuk a redis. de a postgresql sem ritka koreinkbe, bar a nagy sql gyarban mysql megy, mert azt konnyu windowsra is feltolni wamp server kepeben.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20290 üzenetére
szerintem a ibt maxot ki kell birnia, ma még lehet nem kap akkora terhelest, de biztos vagyok benne, hogy egyszercsak megjelenik valami, amitol igen.
anno a 386 -osokat doommal teszteltem, az volt a tapasztalat ha az nem szall el, akkor semmi.
utana a 486-ot is doommal teszteltem, de az lazan vitte, ezutan a stabilnak minositett gepet az erkezo descent siman megfektette. -
salaud
aktív tag
Szép jó reggelt Hölgyeim és Uraim.
Mai kis hírek a nagyvilágból:
Az Intel processzorokban olyan hardveres hibát fedeztek fel, amit microcode frissítéssel nem lehet orvosolni, operációs rendszer szintű javítás szükséges minden platformon. Ennek eredménye 5-30% teljesítménycsökkenés. Az AMD Ryzen processzorok nem érintettek.
Phoronix már készített teszteket linux alatt: Tesztek
Jó hír: A kernel fordítás, videó konvertálás és a játékok nem lettek lassabbak
Rossz hír: I/O elérés, PostgreSQL, Redis stb. jelentősen lassul. -
csepelball
tag
válasz
Enter65 #20299 üzenetére
CPU gyári 3,6Ghz, nem volt húzva, 36x100mhz
Memória gyári 2400Mhz, nem volt húzva
Op: Windows 10 x64 Build 15063.413 (1703/RS2) (ez szándékosan nem egy friss 1709-es rendszer, mert azt írták a premiere témákba, hogy valószínűleg egy windows frissítés okozza a problémát. De ettől függetlenül a cc 2015-nek mennie kéne hibátlanul. Ez miatt is jutottam a ryzen témába..
Mellékelek egy fájlt, ez a hwinfo-ból kinyert csv. Amit én látok, hogy a memóriahasználat egekbe szökött, virtuális memória elfogyott. FILE
A probléma kizárólag premiere cc-ben jön elő. Sem játék, sem más program alatt nem tudtam előidézni. Próbáltam már bios resetet is, hátha. Illetve néhány nappal korábban jelent meg a gond, eddig hibátlanul futott minden.
propetya85 Prime meddig fusson?
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #20297 üzenetére
Esetleg még llc vel tudnál probálkozni egy 4-5 ös értéken. Nem droppolna akkorát a fesz.
bár nem tudom most állitottad e vagy auton van.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
csepelball #20298 üzenetére
Procihoz lett nyúlva vagy alapon van hagyva? Mivel nem kéket dobott először a procit kéne megvizslatni (még ha alapon is van) IBT VH és/vagy Prime Small FFT. Blend nem muszály mivel a memtest-ekre azt írtad lefutotttak...
Kevés nagyon az infó!(#20291) Knobber
Tctl 93-94c foknál nekem is elkezd instabillá válni a rendszer, és hibát ír a Prime95.
Azt nem is csodálom mivel ezen a tempen már throttlingol szegényke és félreszámol..
(max operating temp 95C rövid ideig vagy 90 fok körül tartósan.)Szerintem míg meg nem jön a hűtőd addig ilyen magasságokba ne kergesdd mert nem lesz hosszú életű így
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #20297 üzenetére
Alakulgat ! Gratula
Ha IBT akkor meg vedd úgy hogy a Very High a minimum amiben illik benne tesztelni. Ha már van 1-2 db 10 körös VH lefutott teszted az már bíztató. Egyáltalán nem felesleges. Sőőőt....
Prime95 small FFT -t meg sem említem minimum 45-60 perces futással DE inkább többel.A feszültség az egy dolog , ha éhes azon a frekvencián igenis megkell neki adni amit kér a stabilitáshoz.
Csak tudd hűteni.Cinebench pontok kicsit kevésnek tűnnek , meg a cpu-z is.. Pedig a fesznek már elégnek kéne lennie ott, még valami a biosban vagy az OS-ban visszafogja szerintem (mem frekit nem látom hogy mennyin megy lehet ott a kérdőjel)
CB15 tesztet ne vegyél alapul stabilitásban!!! (Ez legyen inkább alap) Sajnos a szarul sikerült OC*val is le tud futni (tapasztaltam meg láttam sok helyen is)Knobber: Pontasan!! A gyártó nem véletlen csak is a maximális hőfokot tünteti fel az oldalán ami már nem egészséges a kockának, mivel azzal lehet megfőzni. Nem "csak" a magas fesszel .. lásd alapon megküldi több másodpercre is boost alatt bőven 1,5V felett (nálam 1,57V volt amit láttam monitorozva még az elején)
A hűtés a legnagyobb tényező!!! Ha valaki teszem azt (hasamra csapok) : tudja hűteni 1,5V-on tesztek alatt 50-60 fokon mert custom vize van , szerintem tartósabb marad az a kocka mint akinél csak 1,35V-al megy és egy hurka hűtővel is bőven 70-80 akár 90 fokon sütögeti!!
Ez most nem neked szól.:
Az hogy a CB lefut önmagában nem jelent semmit..
(tényleg nem tudom honnan lett divat egy 10-15 sec-es render lefuttatása után azt vélni hogy stabil az OC)
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Battlefield 6
- Tőzsde és gazdaság
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Formula-1
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest