- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stratova
veterán
válasz SECTORnooB #21498 üzenetére
G.Skillből az Aegis hanyagolandó? Konfigösszeállításnál ez volt a legolcsób 5 év garos 3000 MHz-es.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz speedernet #21495 üzenetére
Hanyagolós a CL15 ös Korszar.
-
speedernet
aktív tag
Üdv
Használ közületek valaki Asus ROG B350-F STRIX lapban corsair 3000 cl15 ös ramokat?
Hogy mennek?
Köszönöm -
SECTORnooB
addikt
válasz pipo112 #21490 üzenetére
Nekem minden stabil és minden jó a ramok is futnak 3066mhzn, de a termék támogatás egy nagy nulla, és megértem azokat a usereket akik közel 100 ezret kiadnak és úgy is le vannak szarva pedig ha másra egyenlőre nem is de a Flagship termékekre igazán jöhetett volna új BIOS.
-
Ragnar_
addikt
válasz bandika0626 #21473 üzenetére
Lehet, hogy hiba, ASUSnál ha be van kapcsolva az energiagazdálkodás akkor még az XFR is működik, 3700-ra boostol csak idleben (ha auton van a szorzó) alulfeszeli a procit, meg visszaveszi az órajeleket, de fogyasztásban elvileg valahol ugyanott marad a proci valóban. (25-30W körül)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Pro!Petya
addikt
válasz Beretvás #21488 üzenetére
Ahh sooo
Nah igen ,sajnos nem javallott egy roszabb termék miatt az egész gyártót lehúzni.
Bele lehet futni jobb/roszabb példányokba. Azt is megértem aki a rövidebbet húzta és keserédes hangulatba van.Más:
Napokban nézegettem az Asus forumokat az AI suite kapcsán....
Valami elképesztő hogy milyenek az emberek.
Az Intel - Windows update esetig mindenki megelégedve használta a fenti programot akár több éve.
Most a frissités óta nem müxik normálisan az Ai suite és az emberek átmentek az Asus sarazásába.. WTF
Véletlen sem az Intelt vagy a Windowst húzzák le emiatt, hanem azt aki kb semmit sem tehet az egészről..Sry ez csak a "sarazás"-ról jutott eszembe
Simi37
Szép szép , akkor nálad is hozott ram frekibe a béta bios!!
Kellenek ezek , hogy lássák mások hogy rengeteg mulik a biosokon. Nem csak a szegény IMC tehet mindenrőlEz gondolom a nyers stabil, az időzítések végett. Próbáltad feszíteni?
[ Szerkesztve ]
-
pipo112
őstag
válasz Beretvás #21484 üzenetére
a kockámnak semmi baja 3,8at megy 1.35-s Vcore-ral a ram is megy stabilan 2933-on de ami fapados az fapados a 10 esel olcsóbb anus x370pro többet tud
az 1.9 es bios meg egy rakás sz@rral se ér fel
na ez itt a baj kérem
és mint írtam az 1.8 stabil de eddig is az volt fejlődés nulla ennyiAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Pro!Petya
addikt
válasz Beretvás #21484 üzenetére
Tegnap pont benéztem overclock.net forumon a pro carbon lap topikjába.
Kb senki se elégedett a jelenlegi bios állapotokkal, sokan kínjukban már az instabil bétákat probálgatják.. nem sok sikerrel.
Azért abban egyetértek pipo112-vel hogy egy 50k-s lapnak azért legyen már jelentősebb oc beállíthatósága bios szinten. Nincs egy éves ciklusa a lapnak és 4 hónapja nem jött rá frissebb bios.[ Szerkesztve ]
-
bandika0626
senior tag
válasz pipo112 #21482 üzenetére
Én eddig meg vagyok elégedve. Az előző lapon B350 Prime plus a 3600-at 1.264v vitte. Ez meg 1.208-al.
Sőt a 3800-at 1.35v-tal próbáltam és vitte IBT standardt-on lement míg az asus-al már nem is boot-olt csak 3700@1.41v.Bios-t frissítettem és egy kattintással vitte a rákot 3200-on.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Pro!Petya #21465 üzenetére
reszemrol nem matekolok vele tovabb, egy probat megert, de mar igy is eleg idot pazaroltam ra, hogy megkozelitsem a modulokra irt 3000 -et. megy 2800, a teljesitmeny boven jo, majd ha cserelek gepet, akkor tesztelek meg bencsmarkolok ujra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pipo112
őstag
ez sajnos az új bios bugja, emeljük javítják
lehet szórakoztak hogy berakják a c&q -be a vcore visszavételt csak nem jött össze
de azt hogy ofsét voltage-et tegyenek a biosba az már nem megy msi-nél .
mit mondjak az msi bios cpu oc-ban nagyon fapados mondhatni igen buta és sajnos ez igaz a közép felső kategóriára , és azért elvárnám egy 50k-s laptól hogy oc beállításokban kicsit többet nyújtson.
a bios támogatás meg katasztrofális semmi fejlődés 1.8-ig és eddig stabil a szeptemberi meg mindennek nevezhető csak nem egy ép kéz láb bios-nakAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
Beretvás
veterán
válasz bandika0626 #21476 üzenetére
3600 vagy 3700 ig visszaveszi.
-
Pro!Petya
addikt
-
Savanya
addikt
válasz SECTORnooB #21477 üzenetére
2933-on még megy ,de fölötte nem akar . 2133 HyperX Fury kittem meg szintén 2933-on megy Aorus lapban 16-18-18-on 1.245V-on .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Gemil
tag
Megint kipróbáltam a kalkulátort, 4 sémát csináltam vele, egyikkel sem bootol be, valakinek működik 1600x prime x370 pro kombóval???
Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S
-
bandika0626
senior tag
válasz Beretvás #21475 üzenetére
Azt én is tudom, hogy fogyasztásban semmi különbség közte. Látom a fogyasztásmérőn. Csak érdekelt a dolog. Mondjuk ha 3200 állítottam be neki akkor visszavette.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
Beretvás
veterán
ez ilyen, de már legalább 50x nekifutottunk hogy semmit nem ér a c&q mert valami nevetséges amivel többet fogyaszt nélküle.
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy MSI lapokban ha bekapcsolom az energiagazdálkodást akkor csak 2700-ig engedi a procit menni a beállított 3600 helyett. Erre van valami megoldás vagy majd ha jön egy friss BIOS az majd javítja. Nekem szeptemberi a legutolsó.AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
speedernet
aktív tag
-
Savanya
addikt
Urak !
Használ valaki 3000-es HyperX Predatorokat Ryzenben ?
Mobilszámom: 70-516-8068
-
Pro!Petya
addikt
válasz hackeeeee #21461 üzenetére
Mostmár csak ryzen timing checker-el össze kellene vetni, hogy lássuk hol mit hozna.
Esetleg javaslom a Safe kalkulációt , mert azt szépen lehet még feszíteni.
(nálam az összes fast mode-ban engednem kellet kicsit a sub-okon.)hokuszpk neked is jelzem hogy a Power supply system alatt megtaláljátok az adott kalkulációra az ajánlott beállításokat. Anélkül nem fog menni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Pro!Petya #21457 üzenetére
Noh, siker.
Viszont, Nekem ebben vannak olyan pontok, ami Nekem a bios-ban nincs, vagyis Én nem találtam.. A cad bus pl. az valahogy nem kerek Nekem, és abból csak 3 van a bios-ban, Nálam.
És amúgy érdekes ez az egész, mert pl. a bios valami 384-es trfc-t ír. Bár akkor az valszeg csak az SPD. Vagy nem tudom, mert ugye a HWinfo-ban is spd adatokat látok.
Ezt generálja Fast-ra:
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Pro!Petya #21453 üzenetére
na bootlop megszunt, stabil allapot visszaallitva, tulelte a ram is.
ujrakalkulaltam, nem az extremere nyomtam, arra cl 13 11-11-13-20-33 -at oszt le.
lehet valami uberqrvajo ram ez a corsair, csak valamiert haragszik ram.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
barni210
csendes tag
válasz SECTORnooB #21458 üzenetére
köszönöm a válaszotokat nem tudom a váaszokat nem én raktam össze képet szivesen küldök ha megmondod miröl pntosan nem nagyon vagyok szaki ezért kértem a ti segitségeteket
-
Pro!Petya
addikt
válasz hackeeeee #21455 üzenetére
Jó helyen jársz. Report gomb , legörgetsz a legaljára és rányomnysz hogy mutassa a nanosec-et. És így Export ott mentés complete HTML-be.
Ezt tudod majd be illeszteni a calc.-babarni210
Így első klikkre a hűtőt mondanám... idle-ben rengeteg az a 40-50fok
Biztos felfekszik rendesen? (lehet egy ujra install megoldaná)[ Szerkesztve ]
-
barni210
csendes tag
hali nem jutok dülöre ezzel az 1600x el meg egy cm master airral
alapba 40 50 fok játék 70 75
aida stressz 3 perc után 75 fok gép kikapcs
a lap az stabil 30 fok bármit csinálok
ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hokuszpk #21451 üzenetére
Nem az extreme -re nyomtál rá? Mert nekem akkor dob ilyen feszes timingot.
Igazából, reális amiket számol csak nem mindegy melyik kalkuláció.
Nálam SAFE 3200-re dob cl14 14-14-35-48 és azt szorítottam még jocskán meg.. (fentebb linkeltem).
Ugyanígy 3466 SAFE adatokkal azokat is tudtam még feszíteni.
2933-ra is megnéztem mit dob a Safe : cl13 13-13-31-43
Holnap ha lesz időm ráprobálok de sanszos h menni fog és tuti lehet még ezt is feszíteni.Maga a kalkulátor működik, ezt a lapom topikjába is meg lehet nézni (ajánlják) , meg itt is páran használjuk.
Egy probléma van ,a BIOS... (ahol régebbi, ott a userek nem tudnak feljebb menni bizonyos frekvencián, nálunk nemrég frissült de a stable verziok mellett csöpögtetnek beta-kat is és ahogy tesztelnek a többiek úgy jönnek a magasabb ram frekik is.
Eddig mindenki az IMC-re fogta ,(persze az is lehet) de ha friss biossal megy feljebb akkor az már kivan zárva.
hackeeeee
Auto beállításokbol hogy tudott kalkulálni?
A thaipoon ezért van hogy kiolvassa az SPD-t, ha anélkül csinálod nem ér semmit mert kimondottan a ram gyári adatait számolja át.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz pipo112 #21448 üzenetére
Privibe ha átdobod a 2933as beállításod (ryzen timing checker) és a kalkulált Safe adatokat akkor ránézhetek hol a difi.
Még azt lenne jó tudni hogy a lapod biosával, van -e valaki aki pl 3200-on tudta e már hajtani a ramokat.
Csak mert ha nem friss a bios félek az szab egyenlőre határt neki , nem nagyon túrtam bele magam de nem találtam olyan usert aki 2933 felett tudta hajtani MSI GPC lapban (7A32v19-es biossal) -
stratova
veterán
válasz speedernet #21445 üzenetére
Publikus hogyan halálozott el?
-
kecsawi
senior tag
válasz speedernet #21445 üzenetére
Ha számít a hang, és az érték, szerintem most, hogy 30 körülre beesett az Asus ROG STRIX B350-F GAMING ára az nagyon jó vétel.
-
speedernet
aktív tag
Üdv urak
1600 hoz és a rettegett corsair 3000 cl15 höz melyik lap lenne a jobb?
Asus ROG STRIX B350-F GAMING
ASRock AB350 Gaming K4
ASRock X370 Killer SLI
Sajna a mostani lapom 1 hónap után fel adta a harcot, garanciában vissza küldtem de nem tudom nélkülözni addig a gépet még tart a garanciális ügyintézés.
Köszönöm
-
Pro!Petya
addikt
válasz pipo112 #21442 üzenetére
Hali!
Biosba a timingot, procodt, cadbus, feszt megadni.
Eddig mennyin futottattak stabilan és milyen fesszel? Jah és melyik kalkulációt próbálod?GFerr56 Annyira azért nem lazítottál rajta a 3466-hoz képest hogy 3600on ne kapj többet mérésnél..
Subokba vettél vissza valamiből jelentősen v teljesen átkalulkulálta?
PL: tRDRSCL & tWRWRSCL ezeken jelentősen múlhat.
Nálad mennyit kér a 3600hoz feszbe? (asszem nálam 1.44-et alapból ezért is hagyom még )
De valszeg jövöhéten feldobom a béta biost, azzal többen jeleztek már hogy léptek felfele ramfrekibe. -
pipo112
őstag
-
Bounti
aktív tag
válasz Sub-ZeRo #21438 üzenetére
Nekem egy r3 1200-am van egy gtx 1050 mellett, 8 Gb rammal. Igazából a GTA V a legújabb amivel játszogattam egy kicsit, és azt is szépen viszi, szóval egy 560-hoz még az 1400 is sok szerintem. Persze a későbbiekben jól jöhet a +4 mag...
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
veterán
80-as évek stílusú Ryzenes háttérkép, ha valakit érdekel.
2160p
innen szedtem[ Szerkesztve ]
solfilo
-
GFerr56
aktív tag
válasz Pro!Petya #21411 üzenetére
Hay!
Úgy tűnik, hogy menni fog a 3600, bár az időzítések lazítása miatt rosszabb eredmények születtek, mint 3466-on...
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
nagyúr
válasz SECTORnooB #21436 üzenetére
Amikkel én játszom, meg amire kell nekem elég lesz. Az új játékok nem izgatnak mert 0 tartalom van benne, űber grafikával felnyomva...
Szóval nem szóróm bele a pénzt.Ez előtti konfig s939 7850BE proci. 4 giga ram, 4670 volt. Az is kihúzott 10 évet.
(#21437) hokuszpk: Hát remélem.
[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz Beretvás #21434 üzenetére
Még nincs meg. Egyelőre egy 950-es van egy r7 260x társaságában. De még áldozok rá annyit, hogy egy ryzen 5 legyen legalább benne egy erős vga mellett. 10 évig nem akarnék hozzá nyúlni mint az előző konfighoz...
Jah, meg a ram (másik 8 giga) hétfőn, vagy kedden jön meg így 16 giga lesz mellette majd. Az ssd meg adott."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
bandika0626
senior tag
Beüzemelten az új lapomat. Az előzőhöz képest van javulás. Az asus lapban 3600-at 1.264V vitte ez meg 1.208V. Ibt is lement very high-t beállításal.
Annyi a furcsaság, hogy majd 60fokos lenne a lap. Vagy valami félremérés. Majd nemsokára kap egy új win-t és meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Pro!Petya
addikt
válasz SECTORnooB #21423 üzenetére
Nálam akkor fordítva van bekötve a windows ..
Mindjárt írok is a suppnak hogy csináljanak valamit mert ez így nem állapot!!
(vagy installáljam mégegyszer azt az updatet?! )1410CB a win update előtti mérés.
1421 a mostani.Tamyra Sry sajnos egyáltalán nem ismerem azt az oldalt!
Lehetőleg próbálj meg megbízható leinformálható céget keresni ahol ha netán garanciális ügyintézésre kerülne a sor akkor menjen minden flottul. (még ha egy kicsivel drágább is a komponens) -
nagyúr
válasz Tamyra #21428 üzenetére
Srácok, ryzen 5 1600 elég ma játékokra? Egy rx 560 4 gb menne mellé 16 giga rammal...
Nem hiszem hogy nekem az 1700-es kellene. Nem vágok majd játék alatt."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Pro!Petya
addikt
válasz Tamyra #21421 üzenetére
Ha a memoria árak is úgy elfognak szállni mint a vga-knak most.., akkor érdemes megvenni.
Elképzelhető hogy azok a ramok is jól fognak futni amik nincsenek rajta a listán. Már mindegyik verzióra láttam példát. Az a baj hogy jelenleg nagyon sok tényezőn áll hogy a ramok hogy fognak futni (mobo gyártó, bios állapot, SPD chip , IMC... szval ez így előre megjósolhatatlan.
Annyi a biztos hogy a refresh már magasabb frekis ramokat is fog kezelni alapból, pontos leinformálható adat még nincs. DE (pl már egy két frissebb biosban található 4000 és efeletti állíthatóság ramoknál.) -
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #21425 üzenetére
az az érdekes , hogy csak a böngészöt löttem le.. steam stb meg a minialkalmazások menntek..
-
Beretvás
veterán
válasz SECTORnooB #21423 üzenetére
most megnéztem én is.. 1308 volt a legtöbb... most futtattam ujat 1330 lett.. enyit erröl..
-
SECTORnooB
addikt
Lemértem Cinebench-el mennyit vett vissza ez a kísértet frissítés és 1280-ról leugrott 1269-re a multicore
-
Tamyra
tag
válasz Pro!Petya #21418 üzenetére
Amúgy anno pár hete írtam szintén ide akkor is néztem a QVL listát a K4-nél akkor üres volt, azóta tettek bele dolgokat azért is kérdem mert lehet a 3200 nincs benne vagy nem biztos tényleg a működés....
A 2. szériát meg kellene várni akár csak azért is mert lehet még olcsóbbak lesznek a mostaniak...viszont mint sokan írták a memória árak nem tudni hogy fognak drágulni. Így is 1 hónapja még Ripjaws ramot néztem ki az már sok helyen nincs(olyan árban).Kívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
Pro!Petya
addikt
válasz Tamyra #21417 üzenetére
Hali ha megvárod a refresht akkor mindenképp a 2.at!
Sajnos az hogy benne van a QVL listában nem garancia (sőt..) hogy menni fog a max frekin.. (majd az IMC és a bios eldönti)
Több fórumon ahol frissített v béta biosokat probálnak a userek ott megfigyelhető hogy ram frekibe is tudnak feljebb lépni szval van ahol bios a korlát és nem pedig az IMC.[ Szerkesztve ]
-
Tamyra
tag
Sziasztok itt is azért megkérdem. Lasasn belevágnék a ryzesen konfigba De egyenlőre lehet megvárom az új szériát addig egy X4 950-es lenne benne amibe a memoria visszaskálázódik 2400Mhz-re. Viszont 2 memoriát is kinéztem.
Szóval amjd egy ASRock AB350 Pro4 alaplappal lenne, sokáig gondolkodtam a Fatal1ty K4-esen is de kb ahogy nézem ugyanaz a kettő tudásban és kinézetben.A K4 oldalán ugye a QVL listán rajta van a memoria mekkora sebességű és mekkora lesz az alaplapban 3000->2933. Viszont. a Pro4-nél csak az van miket lehet beletenni. És ez is csak 3000Mhz-ig van
A 2 ram amit láttam az a:
1. Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP HX430C15PB3K2/16
2. Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16Szóval a második nincs a listán és kb 500 forintal drágább a +200Mhz vajon megéri-e kockáztatni még úgy hogy nincs meg semmi csak a ramot venném meg elsőként vagy inkább bizosabb a 3000-es ami valószínűleg menne benne? Az a gondom annyira nem értek hozzá és csak külön külön tudnám megvenni hozzá a dolgokat, ram->alaplap->proci...
Böngészgettem a listát is az összefoglalóban bár ehhez az alaplaphoz nem sok alap volt 1 valaki használ csak Predator memoriát azt hiszem....csak jó lenne mihamarabb megvenni amíg lehet ilyen áron még kapni
Kívülről lehet, hogy szőke vagyok, de belül sötét!!!
-
Pro!Petya
addikt
válasz Cseneles #21412 üzenetére
1,395V dram fesz , LLC4 , Biosban 1.41-el boostoltatom startra.
Soc 1,15V
Így van mikor ad neki 1,417-et is, de 90%ban tartja 1.4 alatt.
Használtam 1,375-el de instabil volt játékok alatt , annak ellenére hogy a memtest64 és prime blend 90 perc és 60 perc után se dobott hibát.
Itt a magasabb fesszel már nincs semmi anomália.hackeeeee mentsd a mostani profilod biosban , aztán ha nem jön ki a matek sehogyse akkor csak visszatöltöd a stabilt.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Beretvás #21414 üzenetére
Elején memory try-al csináltam, úgy is ment, most csak belőttem a sebességet és go.
Viszont volt olyan, h belőttem ugyan azokat az időzítéseket amit belőtt auto-n, csak így nem auto volt, és úgy már nem ment, auto-n viszont igen.
Hm, ez jó ötlet,, megnézem majd.
Véleményem szubjektív...
-
-
-
Cseneles
őstag
válasz GFerr56 #21406 üzenetére
Gyorsult nekem is Fast beállításokkal az írás és a másolás adtam a memónak 1.36v-ot, biztos ami biztos (F4-3200C14D-16GTZR)
[ Szerkesztve ]
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Pro!Petya
addikt
válasz GFerr56 #21406 üzenetére
Jah kb ennyi!
A Safe kalkuláció az mindig megy. (IMC-Bios-dram-fesz függvényében)
Azt szoktam még kicsit megfaragni...
Pl. tRAS - tRC - tRFC ezeket elég lazának adja meg szval ott még lehet szorítani. Itt látszik hogy biztosra megy a program
Fast mode (itt inkább lazítani kell kicsit az időzítéseken mert /szerintem/ nagy az ugrás a 2 kalkuláció között)
Extrem-el meg csoda ha bejön a winArra viszont figyelj hogy mikor kiolvasod Thaipoon-al az SPD-t akkor más progi ne csüngjön az smbus-on!!! Ezidőre jobb ha minden felesleges progit bezársz. (elvileg read előtt figyelmeztet ha ilyet érzékel de jobb a biztonság)
[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz Cseneles #21404 üzenetére
Hay!
Ryzen DRAM Calculator. Pár naoja propetya85 kollega felrakta a linkjét, tutorial-al. A Thaiphoon Burner-el kiolvasod az SPD-t (CRCK...stb, Report gomb, át kell állítani, hogy nano -secundumban mutassa az értékeket, aztán Export (asszem teljes HTML dokumentum formátumban). Ezt a fájlt kell importálni a DRAM calculátorba, majd örömbodottáááá....
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
GFerr56
aktív tag
válasz Pro!Petya #21402 üzenetére
Hay!
Ja, a Tb-el olvastam ki, mentettem, ezt illesztettem be a Calc-ha. A kapott subokat írtam be a bios-ba.Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz GFerr56 #21401 üzenetére
Ajánlgattam már többeknek is , de ugy néz ki senkit nem érdekelt
Az extrém kalkulációt etetni kell már rendesen fesszel (legalább is én 3466 -3600-on néztem).
Fast az egész baráti még.
Amúgy hogy hogy te adtad meg az adatokat? Taiphoon -al kiolvasod & mented és a Calculator-ban be lehet illeszteni a mentést.[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Megint volt egy kis időm, RAM témában írok megint. Érdemes kipróbálni a DRAM Calculator-t. Történt, hogy betápláltam az adatokat, majd a sub timingokat beírtam bios-ban. A copy, és a latency jelentősen javult, így nem kell találomra beirkálni, vagy auto-n hagyni (ami nem biztos, hogy a legjobb teljesítményt nyújtja). Egyszer majd kipróbálom FAST, illetve EXTEREME ? beállításokkal is.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest