Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pro!Petya

    addikt

    válasz HSM #21969 üzenetére

    Jó akkor ugy fogalmazok hogy vannak olyan szintek az oc-ban egy adott cpu-ra hogy bizonyos felhasználási területre van csak fokuszálva ahol működhet azon a szinten megnövelt teljesítménnyel specifikusan.
    Ellenben ha más területen használva már elvérzik az OC instabilitása végett.
    Persze az az optimális ha a cpu minden tekintetben stabil ez nem kétség , de aki nem olyan szerencsés hogy nyer a silicon lotteryn de annak ellenére szeretné azt a többletet kihozni a "gyengébb" lapkából akkor van arra lehetősége csak a szűkül a spectrum ahol ez életképes.
    Például munkára - bench-re, renderelésre- játékra -netezésre stb stb szval kb mindenre, egy jó lapka a hozzá való jó OC -val simán visz mindent , viszont egy "roszabb" cpu -val is lehet jó Oc-t csinálni csak az bizonyos területen tudja majd produkálni azt amit a jobb cpu over all tudja.
    Igen ez így nevezhető nem stabilnak sőt nem is az, inkább specifikusan optimalizált, de ha azon a felhasználási területen ahol stabilan képes a megnövelt teljesítményre, akkor élhető.
    Ezért is neveztem a sajátom ugymond "gaming stabilnak" ,mert itt tudja amit kell neki de biztos vagyok benne van olyan munkafolyamat ahol nem állja meg a helyét. Fx óta így próbálok optimalizálni és működik is mert ha nem működne a napi több órás gamelés - napos lan partyk mellett az évek alatt már ki kellett volna jönnie.

    Anno erről egy terjedelmes cikket - leírást is találtam tesztekkel , sőt még ha jól emlékszem cpu-k mellett ram modulokkal is bemutatták , + gyárilag hibás cpu-kat is összeszedtek benne. :K
    Megkeresem azt linket ha él még mert szerintem elég kesze kuszán fogalmaztam , de remélem a lényege azért kivehető :B :DDD

    :R

    Audeze Maxwell * Alienware AW3423DWF * LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *

Új hozzászólás Aktív témák