Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassabi11
senior tag
Az normális jelenség hogy meg adom neki az 1,11v és mikor terhelve van akkor 1.152v add neki a gép?
-
용 Bob
senior tag
Üdv Topic!
Ez a processzor sebezhetőség mizéria ami az Intelnél van most, érinti a Zen procikat? A hírekben volt, hogy néhány AMD processzor is bajos..
sorry közben megtaláltam az utolsó előtti bekezdésben
Nopara!
-
kisza25
félisten
válasz
wassabi11 #20594 üzenetére
Neked az alap fesz mennyi?, mert nekem már az is 1,1V
Mondjuk amíg 1,3V max62 fok gyári hűtővel játékok alatt addig nem gond ez a fesz szerintem
Amúgy másik RAM-al, vagy másik lappal, vagy táppal lehet ez is menne jobban isDe amint át írtam a soc értéket 1-re ahogy javasolták egyből ment.
azt hol is? -
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20589 üzenetére
szerinted mivel nyernék többet?
a: veszek egy refresh procit majd és az reméljük megy a mostanihoz képest +3/400 mhz-t marad a mostani 8 gb ramom.
b:veszek ehhez a procihoz 16 gb ramot és remélem megy 3000 körül? -
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #20589 üzenetére
Ezt én is tudom jól, de van egy másik illető akinek szintén megy 1.1v-vel, talán ha kevesebbek próbálná meg?
-
kisza25
félisten
Na tegnap összehajítottam az r5 1400-al a gépet
1,3V 3,7Ghz-nél tartok, itt már kicsit bele kellett nyúlnom a ventivezérlésbe, mert játék alatt elment 68 fokig(teuristen) így most 62 fok volt max gyári hűtővel (+mx4)
A 3,8Ghz van megcélozva és megnyukszik a lelkem, hogy mindenhol gyorsabb, vagy legalább olyan gyors lesz a cpu, mint r3 1200@3,8Ghz- el
A RAM 2666 cl 16 feljebb ezzel a cpu val nem néztem, másikkal ment a cl16 2800Mhz is (adata 2400 cl17) -
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20578 üzenetére
Királyság jöhet minden teszt imádom azokat átnyálazni
Fps-ben és sem állok csehül (180as fps limitet használok a FHD-hoz, b@$$a a szemem mikor mondjuk 200-ról 130-ra leesik
)
A gtx 1080-ba is raktam egy kis OC-t (2136/11500), de igazából váltás lesz 1440-re és azt irják ahhoz még ez is gyengus a stabil 60-ra.
Ezért is gyúrok az egyszálra (pár hete még kinszenvedéssel sikerült csak a 170cb-t elérni azóta még finomítottam és így már megvan alapból, de kiváncsi vok van e feljebb..Azért lenne jó ha találnék valakit akinek ugyanugy van 1420-30 körüli mérése CB-ben 1600X-el és erős single core score-al.
Beretvás Thx
-
Beretvás
veterán
válasz
Pro!Petya #20575 üzenetére
összefoglaloban találtam.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Pro!Petya #20575 üzenetére
hay!
Ezt csak összehasonlítás miatt raktam fel, hogy a RYZEN a RAM órajelét preferálja jobban. 2400/12=3200/16=200...de mégsem.
Küldöm majd a timingokat, CB-t is küldhetek, de próbáltam már régebben, nem változtat igazán semmit, jobban érzékeny a CPU sebességre. Igazán nem játszok a géppel, a jelenlegi játékok (Wolf, Prey...amiknél már gondoltak a RYZEN-re) min.120 fps-el (van, amikor 200 felett van FHD max. beállításon) futnak a 1070-es kártyával húzás nélkül, max. 3800-as CPU frekin (60 fok alatt léghűtéssel, VRM az 50 fokot sem éri el, VGA max 65 fok), úgyhogy Single Core tesztet nem erőltetem, nem érdekel, hogy 160 vagy 170, ha több fps-t akarnék, vennék egy erősebb videókártyát.
Üdv
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Hujikolp #20576 üzenetére
Mondtátok hogy a procinak elvileg nincs baja mert más lapban ment, DE a te lapodban próbáltatok másik cpu t??
Ezt gondolom így megcsináltátok ugyi? Restore bricked AX370
-
Pro!Petya
addikt
válasz
GFerr56 #20515 üzenetére
Van esetleg CB R15 mérésed ezekhez frekikhez??
3200-3466- (Ha van 3600os is érdekelne) Kíváncsi vagyok mennyit dob rajta
Single core is érdekelne nagyon esetleg egy cpu-z benchel!!Tegnap elkezdtem a ramokat 3600-on járatni egyenlőre nem sok sikerrel ...
CL16 , CL17 kevés neki 1,4 V-al... (mondjuk a subokat nem lazítottam még hozzá)
Lehet hogy elengedem a gyeplőt a timingban aztán majd ha már fut stabilan csipegetek vissza belőle ha ez még járható mert az IMC miatt nem akarok 1,4 fölé menni.Amugy mi ez a perfomance Index táblázat?? Ahogy kivettem a 200 pont érték az az ideális? , na most Ha efölött van akkor mi helyzet? pl nálam 3466 cl15 ami ugye nem szerepel a táblázatban de elvileg 230 fölé rakná valahova.
Beretvás Azt cikket ahonnan a táblázat van be linkelnéd? THX
Kérdés a többieknek!! Van itt valakinek CB R15-ben single core 170 pontnál nagyobb mérése?? Akinek van az ne tartsa magába és írjon ide vagy PÜ-t!! THX
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20570 üzenetére
hagyd a kavet a turoba, szombat reggel ( igaz mar elmult ), egy jo kupica hazipalesszel induljon, na az majd felebreszt
*szerk : lehet be is nyujtok egy peticiot az intelnek, hogy a coffee-lake utan valamelyik kovetkezo gen lehetne a palinka-lake.
-
Enter65
senior tag
válasz
MaxxDamage #20570 üzenetére
Meghivlak egy kv-ra!
-
Enter65
senior tag
Annyi van jelenleg Winner_hun lapjaval, hogy ha kiveszel mindent, vga, memoria, akkor is a proci hibat jelzi a lap. Ha a procit is kiveszed, semmit nem csinal. El sem indul. Berakod a procit, bekapcs, azonnal megjelenik a piros led a processzor hibanal.
Mindent kiprobaltunk, elem ki, reset pin osszezarasa, 10-20mp bekapcsgom, reset+bekapcsgomb, de semmi reakcio. A proci az biztos jo, ejjel kiprobaltuk az en gepemben es rendben elindult. Valahogy a bios-t kene factroy resetett csinalni, de hiaba dual biosos, nem lehet kaocsolgatni egymas kozt.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #20559 üzenetére
mintha irta volna :
"- cmos clear volt, elem kivétel volt'
-
prolad
addikt
Nagyon meggyőző az 1600as, 3400mhz/1V fesszel, smt kikpacsolva (egyelőre csak teszt szinten, meglátom kell-e egyáltalán) 50W alatt fogyaszt hwinfo szerint. 3500-hoz már fesz emelés kéne, de így stabil.
-
Csorbi
addikt
válasz
MaxxDamage #20559 üzenetére
Nem akarok belevau, de szerintem ez a legelső, teljesen alap dolog, amit ilyen esetben mindenki megcsinál
Ezen már rég túl vagyunk, ez nem segít, kicsit komplikáltabb ennél a helyzet
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Hujikolp #20555 üzenetére
valahol lattam, hogy a power + resetgomb 10 sec utan magatol visszaflesseli az elsodleges biost, nemlehet, hogy elindul ez a folyamat, csak eppen valamiert kep nincs hozza ?
mondjuk ha a proci ledje vilagit, akkor valoszinuleg mar odaig se jut el, hogy ezzel foglalkozni tudjon. -
wassabi11
senior tag
Hali.
Lenne egy kérdésem bár lehet hogy ez hülye kérdés lesz, előre is bocsi,Ha a 2400 ramom feltudom húzni 2933-ra, és a későbbiekben vennék helyette alapból 3200mhz ramot akkor azt vini fogja? Vagy ez is ramtól függ? Probléma mentesen tudtam 2933-ra felvinni és ezáltal gondolom hogy akkor nekem nem lehet olyan rossz a procim, de szerintetek menni fog benne? Vagy továbbra is lutri?
-
válasz
Hujikolp #20516 üzenetére
Enter65-nek köszönhetően kiderült, hogy a procinak semmi baja, az alaplap hülyült meg. Úgy tűnik a bios frissítés hazavágta. Tippeket kérek hogy hogyan lehetne helyreállítani. Amit jelenleg tudni lehet:
- Gigabyte AX370 Gaming K3 alaplap
- Windows-ban app centeren belüli bios frissítés utáni újraindítás óta nem megy a gép
- az alaplapon van 4 visszajelző LED, a processzoré világít folyamatosan
- hangszóró nem jelez semmi hibát
- ha memória, VGA nincs a gépben, azok LED-je nem világít, csak a processzoré
- cmos clear volt, elem kivétel volt, rövidzárlat volt az elemnél lekapcsolt táppal
- elvileg dual bios-os az alaplap, gyakorlatilag van rajta 2 egyforma bios chip, de hogy hogyan lehetne közöttük váltani, az rejtély. Olyan infót kaptam hogy a dual biost úgy lehet aktiválni ha a bekapcsoló és a reset gombot 20 mp-ig nyomva tartom. Nem sikerült. Folyamatos bekapcsológom nyomás utáni automatikus kikapcsolást követő indításnál se történik semmi. Jumpert, kapcsolót nem találtunk az alaplapon ami ide tartozna
- próbáltuk usb-ről a bios visszafrissítést, ugyanúgy nem történt semmi -
MaxxDamage
félisten
válasz
SECTORnooB #20541 üzenetére
Akkor úgy lesz, köszi!
Azt lehet marad akkor is és majd Ryzen 3rd Ger.-nél lesz váltás.MD
L -
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #20530 üzenetére
A B450 és az X470 nyakán? Semennyire nem éri meg, várd meg a refesh debütálását.
-
apa111
aktív tag
válasz
hokuszpk #20534 üzenetére
Most akkor jól meg kavartál ,nekem ez új volt mert régebbi lapoknál volt hogy el sem indult a gép ,ha az elem gyenge vagy le merült volt
Viszont így hogy van kedve be engedni biosba vagy egy egész nap nem enged be ,és még ellem nélkül is megy ,most akkor ezt vehetem úgy ,hogy nem hibás a lap ? vagy gariztatni kell szerintetek,de egyébként ahogy írtam is ha be kapcsol a gép és betölt a win rendesen működik a gép nem fagy.
-
hokuszpk
nagyúr
-
R3laX
addikt
Hali!
Nem nyertem sajnos a samsung chip lottón
. Bevállaltam a korábbi ramom helyett egy G.Skill Ripjaws V 3200-as kitet. Új AGESA még nem jött a lapomra, de egyelőre ez is jobban megy mint az előző 3000-es Corsair. Alapfeszen egész jól finom lehetett hangolni:
Latency néha 73.6-ot is ad, olvasás pedig 46200 körül, többi kb ugyanaz, akármennyit frissítek. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
apa111 #20527 üzenetére
"ajon hogy is működik így a gép ,hogy bios nem kap szuflát"
ugy, hogy betolti a default bios beallitast. de siman lehet, hogy az elemkivetel es az inditas koztt eltelt idoben még nem felejtette el a tartalmat. regebben voltak ilyen videok, hogy kivettek a rammodult a gepbol, atraktak ( preparalt ) masikba, es meg bennevolt az elozo tartalom. es az dram volt; bios sram talan meg lassabban is felejt.
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
apa111 #20531 üzenetére
Nekem is ASRock lapom van, sajnos ezek is fals mérések!
Ha csak a memóriánál állítok el valamit, már más értékeket mutat a program ugyanolyan procifesz és freki mellett!
Senki nem tudja mit miből számol a program, minden lapnál más és más.
Nekem is volt asus b350 plus lapom és teljesen más fogyasztási értékeket mutatott a progi, de mindkétszer mértem hálózati telejesítmény mérővel és nem volt számottevő különbség fogyasztásban a két lap között azonos proci órajelen!
Itt egy példa:
Ez a 350 plus lap, itt látható a teljesítmények alakulása, legkissebb core power, második cpu+ soc, harmadik cpu package, tehát a teljes fogyasztása a procinak és ez a legnagyobb!
Az Asrock-nál pont fordított emelkedő sorrendben mutatja a progi, ami ugye hülyeség! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Beretvás #20512 üzenetére
elofordulhat, rengeteg parametere van egy rammodulnak, -- lasd a rovidzarlatfohos
hozzaszolasat -- de azert nem ez a jellemzo.
-
MaxxDamage
félisten
Mennyire érné meg lecserélni a lapom egy ilyenre? ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO
MD
L -
apa111
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményeteket ki kérni /bár a válaszom már meg van magamnak / de azért kíváncsi lennék ,hátha lemaradtam valamiről amit az Asrock cég elfelejtett közölni
Szóval arról lenne szó ,hogy van nálam egy ASROCK KILLER SLI X370 lap a kicsi zöld manótól rendeltük akciósan /talán nem véletlen az akció/és van hogy engedi belépjek a biósba akár egymás után ,de van hogy akármit csinálok nem enged be a biosba,kissé dühítő /Asus Prime b-350 lapomnál nincs ilyen szenvedés/egyébként jól működik, még a ram is ment benne 3200mhz stabilan ami ara a vitára adott magyarázatot ,hogy az x370 chippel szerelt lapok azért csak jobban viszik a ramokat ,mert a PRIME lappal nem volt stabil a 3200mhz csak a 3066mhz.Tehát ebben biztos vagyok ,hogy előnyösebb az x370 chippel szerelt lap.Tuning terén 4000mhz -n nyomtam hónapok óta a b350 chippel szerelt lapban stabilan nem voltak fagyások vagy bármi hiba ,az x370 asrockban se ment sokkal jobban a tuning ,úgy hogy ezen a téren szinte semmi különbség ,ha csak tuningra akarunk venni egy lapot persze figyelembe véve a tdp értéket ,legalábbis ami nekem is van / r1700 65w/, egy ilyen kaliberű procihoz bőven jó a b-350 lapok.Néztem hw infóval értékeket és érdekes módon 20-30 watt különbség volt a két chipset fogyasztása közt,értem úgy 4000mhz mellett mondjuk egy cb15 mellett a b350 lapban 135watott írt ,x370 lapnál 165-170wattot írt a max fogyasztásra.Most amit éppen írok ezt úgy csinálom ,hogy nincs az alaplapban ellem
és hát elnézést ,hogy így ki tértem a két lap különbségére ,de ez lett volna a fő kérdésem vajon hogy is működik így a gép ,hogy bios nem kap szuflát
és hát ahogy írtam az elején meg van a válaszom ,döntésem mi lesz a sorsa a lapnak ,de azért mégis hátha van rá ésszerű magyarázat
Egyébként meg B.Ú.É.K minden kedves Ryzen tulajnak
Üdv : Gábor
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #20519 üzenetére
azert en csak a memoriara tippelnek, adj neki egy kis plusz feszt, akkor mi tortenik ?
vga is lehet hibas, bar az akkor szokik feltunni, ha terheled, tehat jatek kozben fagy, vagy mondjuk az ujabb firefoxok is idonkent meg tudjak boritani. -
Knobber
aktív tag
válasz
MaxxDamage #20520 üzenetére
És azóta kijött a 4.20-as BIOS is decemberben, csak levették mert annyira BUG-os volt
[link] -
MaxxDamage
félisten
válasz
zakarmihaly #20522 üzenetére
Első lépésként az az ajánlott.
Új AGESA verzió , rendszer kompatibilitás...stb..MD
L -
zakarmihaly
tag
válasz
MaxxDamage #20520 üzenetére
egyelőre még nem bántottam, mert a ramok szépen mentek. plusz nem tudtam, hogy a legújabbak mennyire megbízhatóak, de rápróbálok akkor erre a 3.3,ra, ha ezt ajánlod, köszönöm!
-
MaxxDamage
félisten
válasz
zakarmihaly #20519 üzenetére
Szia!
Elsőként próbálkozz a legújabb BIOS-al, mert 3.00 -s már nem mostani, azóta van már 3.30 -as (2017.11.21.-i kiadás) is.
MD
L -
zakarmihaly
tag
sziasztok! 2 hete építettem új konfigot, eddig minden oké volt, de mostanában elkezdett lefagyogatni elég sűrűn. (bár 1x már az elején is lefagyott) w10em van és asrock ab350m pro 4, ryzen 5 1600 +8gb memória. a memóriák jók, többel is próbáltam +memteszt is futott. kérdésem hogy mi okozhatja ezt? valaki találkozott már ilyesmivel? néha mondjuk úgy fagy le, hogy a monitor is elveszíti a jelet, a vga is lehet hibás? az is csak fél éves rx 470. táp csere is volt már, az sem segített. bios frissítésen is gondolkozta, alapból a 3.0 van rajta
-
Winner_hun vagyok...
Helyzet a következő: beállítottam biosban a ventilátort, 900-as fordulaton ment is vagy 1 órát a gép. Telepítgettem, neteztem. App centert feltettem, az ajánlott 2 frissítést, az egyik a bios volt. Lement a frissítés, utána pár programot feltettem az app centerbe, majd újraindítottam a gépet. Na innentől kezdve nem hajlandó működni, a 4 LED-ből a procinál megáll a tudomány. A bios frissítéssel ment el valami vagy az újraindításig élt a proci?
Legelőször mikor összeraktam a gépet és bekapcsoltam akkor kb. fél percig nem volt kép, utána indult csak el a bootolás. Azóta ezt tán egyszer játszotta el, amúgy indult végig rendesen.
Göd környékén van valaki akinél procit, esetleg alaplapot ki lehetne próbálni? -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20511 üzenetére
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20509 üzenetére
orajelet akartam
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #20506 üzenetére
mármint mire érted hogy hülye?
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Új konfig vásárlása előtt állok , a topik egy részét visszaolvastam és az jött le hogy pl. a memóriánál érdemes figyelni hogy páros számú legyen a CL.
A kérdésem hogy van még egyéb ilyen triviális dolog amire figyelni kellene?
Tuningolni nem akarok, csak stabilan hozza a gyári értékeketRyzen 5 1600X
Gigabyte-ax370-gaming-k3
CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 2400MHz CL16 (Ez benne van a Mem. supp. listában is)
CM Hyper TX3 Evo hűtőElőre is köszönöm a válaszokat.
-
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #20500 üzenetére
"nem ma kezdtem én sem" Nem is szájbarágós topikosan írtam,pont ezért.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest