- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED monitor topik
- Kompakt vízhűtés
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Az alábbi ramok közül melyiket javasoljátok:
G.Skill Fortis 2400Mhz - 57.2K - 5 év gari - kérdés, hogy fel lehet-e húzni 3200-ra? Ez spécileg Ryzenhez van, mint a FlareX...
G.Skill Ripjaws V 3200Mhz - F43200C16D-16GVGB CL16- 62K - 5 év gari
Corsair Vengeance LPX 3200Mhz CL16 - 63.5K - 3 év gari
]Corsair Vengeance LPX 3333Mhz CL16 - 64.8K - 3 év gari
Corsair Dominator Platinum 3200Mhz CL16 - 67.5K- 3 év gari
Corsair Vengeance RGB 3200Mhz CL16 - 68.5K - 3 év gari
G.Skill Ripjaws V 3400Mhz CL16 - 68.7K - 5 év gari
HyperX Predator 3333Mhz CL16 - 69.1K - 3 év gari
Egy RR 2400G vásárlásán agyaltam de ahogy megnéztem a PCX árakat 7000K-val kerül többe az 1600 a 2400G-től...és még így is a 2400G felé hajolnék ha nem lenne egy R7 260X dVGA-m ami az új WoT engine benchben FHD med. 50%-t( Vega 11 ~10.000ponty míg 260X 15.000ponty) ver a Vega 11-re, na emiatt nagyon úgy fest mégsem APU-zok hanem lesz SR 1600 (6/12 mégis csak időtállóbb) és mindent össszevetve azt hiszem MSI Mortar helyett Asus Strix B350-F Gaming deszka lesz( sok pozitív értékelés és szolgáltatások miatt)
-
oravecz56
aktív tag
-
-
Szinyák
őstag
válasz
SECTORnooB #23690 üzenetére
szerintem elég sok minden fut nálam rendszertálcán + win gadget stb... 5-8 pont kül elhanyagolható mérési hibának is elfér ..
Kíváncsi leszek új ryzen+.-ra jó lenne ha 4.3 -4.4.-t menne stabilan nagy átlagban
-
KoPiati84
tag
válasz
SECTORnooB #23690 üzenetére
-
Márk
senior tag
válasz
KoPiati84 #23688 üzenetére
Hát ez elég gáz.
Valamiért terhelés alatt is aktív a C&Q.
Terhelés alatt fel kéne szaladnia a frekinek durván 3,3 GHz-re.
Azért én egy új BIOS-szal csak bepróbákoznék, esetleg még benéznék a Windows vezérlőpult Energiagazdálkodás szekciójába, hátha véletlen "Energiatakarékos" sémán vagy.
-
wassabi11
senior tag
Na én most verem fallba a fejem.... Valamelyik nap újra húztam a gépet mert elrontottam egy kis partíció kiterjesztést, és most 1,35v mellett 830 pontot hoz 3.9 ghz.en eddig hozta vagy éppenséggel 817-et....de 1.325v mellett is ennyit hoz, ez előtt meg többet is hozott..
Valakinek valami ötlete ?
-
Bossp
addikt
válasz
SECTORnooB #23668 üzenetére
Egy kis Nvidia Control Panel megoldotta a mókát
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #23678 üzenetére
Minden elképzelhető, mert csak nála jelentkezett eddig ilyen jellegű probléma. Okosabbak leszünk ha látjuk a kért szkrín printeket.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
SECTORnooB #23677 üzenetére
Szerintem nem emeli meg a szorzót a lap. Én lehet, beállítanám kézzel a 32-őt egy teszt erejéig. És természetesen frissíteném a BIOS-t mindenek előtt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #23676 üzenetére
Alap frekin 145 single core-t kéne kapjon 2666mhz ramok mellett tehát akkor legyen 143 single core 2400mhz-s ramok mellett.
De a 493 multicore pont is édes kevés, szóval ott hatalmas problémák vannak valamivel. -
-
Meg egy kis feszt azért adtam neki, de igen
A lap GIGABYTE AB350M-HD3-CF lenne.
És igen, ahogy olvasom az összefoglalót (mert olvasom!) látom a pstate részt. Na az kimaradt..., eddig. Bár nem tudom, h a lap tudja-e. És most bizgerálni se tudom (munkagép, 3 nyomtatót szolgál ki éppen
Egyébként azért nyúltam hozzá, h kicsit felgyorsítsam a rip folyamatot, múltkor egy 16 m x 2,5 m-es képet majd egy óráig rip-elt. Igaz gagyi a szoftver, 1 szálon dolgozik, de azért na -
edari
őstag
válasz
hokuszpk #23660 üzenetére
Elvileg ez az a lap. De igaz, nem tudjuk támogatja-e. Igazából nem is azért írtam hogy azzal csinálja.
-
Bossp
addikt
AC Originsben szép microlaggjaim vannak. ezt találtam rá:
disabled SMT (Hyperthreading) and
SVM (CPU Virtual Machine support) in BIOS.
ezeket nyugodtan kikapcsolhatom? -
miresz
veterán
válasz
Savanya #23656 üzenetére
Az ultra M.2-s foglalatban egy SAMSUNG MZHPV128HDGM-00000 (S1X3NYAG504786) van (ezen van a rendszer ezt látja is) másik M.2-ben pedig egy WD Black 256Gb WDS256G1X0C-00ENX0 . Ha a WD-t átteszem az ultra portba,ott látja de a másikban a Samsungot sem látja. A WD bent van a támogatott listában: [link]
-
edari
őstag
válasz
body007 #23657 üzenetére
Gondolom a 2 kattintásos módszer volt, tehát megadtál egy cpu szorzót és kész. Az ilyen. P-state tuning esetében viszont váltogatja a feszt és az órajelet egyaránt. Bár itt ez lassan tabutéma, mert az ilyen hsz-ek megszületése után jönnek az olyan kommentek, minthogy "minek?", "miért?", "nincs értelme", stb.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
body007 #23645 üzenetére
cnq-t visszakapcsolod, akkor visszaveszi magat. bar egyes alaplapokban ez nemmukodik.
de ha visszaolvasol, akkor mar pedzegettek nehanyan, hogy teljesen felesleges, mert a visszavett frekis es az idleben fullon porgo proci kozott fogyasztasban elhanyagolhato kulonbseg van. -
Sziasztok!
Úgy be lehet állítani a procit (tuningolva), h váltogassa az órajelét (mint auto beállítással)? Mert most beállítottam bios-ba 3,8-ra de végig úgy pörög, nem esik vissza 1000 körnékére mint előtte. Vagy a kettő kizárja egymást?
-
törölt tag
válasz
miresz #23641 üzenetére
16 pce sávon osztozik a vga-d és az m.2-d. De az m.2 teteje az x4. Tehát, ha van egy vga a gépedben és mellé teszel 2db m.2 ssd-t akkor a helyzet így fest: vga x8, és kétszer x4. Ha van két vga a gépben akkor mindkettő x8-ban fog menni mert a 16 sávon osztoznak. De a x16 és az x8 között nincs kardinális különbség (3% kb.). Szóval nem lap hiba, ez ilyen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
--Disztroj-- #23615 üzenetére
az realis, ha a CPU VIDje 1.45?
gondolkodtam autorol fixalom VIDre de ez azert nekem nagyon soknak tunik.
-
OutSider17
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #23635 üzenetére
Köszi szépen!
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
OutSider17 #23634 üzenetére
-
OutSider17
senior tag
Szervusztok srácok!
Egy gyors kérdésem lenne csak.
Van itt valaki akinek Ryzen 3 1200/1300/1300X-e van?
Érdekelne egy GeekBench 3 teszt. Kíváncsi vagyok hogy mennyit gyorsult a régebbi modellhez képest azúj.Előre is köszönöm.
-
miresz
veterán
Valaki használ itt ASRock AB350M Pro4 lapot úgy,hogy mindkét M.2-es foglalatban van bent neki SSD?
-
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Csorbi #23624 üzenetére
Alaplapos topikban kaptam megoldást. Mégpedig:
1.in bios go to advanced
2.then "AMP Configuration" set - "erp ready" to enable S4+S5
3.then also in advanced go to "onboard devices configuration" set - " RGB led lighting" to enabled
4.in the option under that you get "in sleep Hibernate and soft states" set to OffÍgy már ha kikapcsolom a gépet az usb portokról leveszi az 5 volt feszültséget.
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #23625 üzenetére
Gondolom egy ki és be kapcsolási lehetőségnél mind1 hogy intel vagy Ryzen
de akkor tévedtem.
-
wassabi11
senior tag
Ez egy off kérdés lesz de, valaki abban tud segíteni hogy az Asrock z370 extreme lapnál melyik füllbe találom az integrált vga beállításokat?
-
-
Molyzsa
aktív tag
Sziasztok!
Akinek van ASUS Crosshair VI Hero lapja tudna segíteni abban, hogy hogyan lehetne beállítani azt, hogyha kikapcsolom a gépet az USB portokról levegye a feszültséget?
Az USB portos LED szalag kikapcsolt állapotban is világít....
Érdekes módon a világítós billentyűzet meg az egér teljesen kikapcsol.Köszönöm.
-
smekone
tag
Sziasztok!
Most próbálgatom a proci tuningot kicsiben
Jelenleg most 3.8 GHz-en 1.243 V-on ( ezt állítottam be bios-ban de HW info szerint most 1.212 V-on megy maximum AIDA64 Stabilitás teszt alatt ) megy.
Ez mennyire számít jónak ?
Amit még elfelejtettem, hogy fél órája megy a teszt és 71 fokos a processzor.
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #23617 üzenetére
Most , hogy ez Msi-nál megye azt nem tudni, de lehet kipróbálja valaki..
-
Atmil
aktív tag
válasz
proci985 #23613 üzenetére
Ez elég furcsa, Akkor az AMD miért nem írja rá a rendes értéket?
Nem mintha zavarna az a pár watt. De lehet, hogy akkor zavar ha szeretnék venni még egy vga-t és tápot is kell cserélnem.Persze nem akarok, mert a Zotac 1080Ti pillanatnyilag mindenre elég nekem. De ha mégse. Vagy valaki pontosan ki akarja számítani a tápot... stb
-
Atmil
aktív tag
válasz
--Disztroj-- #23606 üzenetére
Köszönöm
Az AM4-nél minden tanács jól fog jönni.
Nekem AMD - Intel - AMD - Intel - AMD - Intel - Intel - AM4
(#23613) proci985
Most még jobban belekeveredtem. Mindegy majd összerakom aztán meglátom. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
--Disztroj-- #23601 üzenetére
cpu boost ki van kapcsolva (illetve nullan van, nekem van ilyen szep tekerom hozza).
Atmil: ja, paprion 95W en is meglepodtem, hogy hajszal pontosan ugyanannyit eszik, mint anno a 140Wos 3820.
-
Beretvás
veterán
válasz
bandika0626 #23610 üzenetére
Visszalehet ügyeskedni valahogyan, volt itt akinek sikerült már, de milyen lapon arra nem emlékezem..
-
Atmil
aktív tag
válasz
--Disztroj-- #23601 üzenetére
Köszi. Nem nekem, hanem Proci985 - nek
Én is kézzel fogok beállítani mindent a biosban. Ha egyszer eljutok oda, hogy lesz időm összerakni a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Eredeti játékok OFF topik
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Brave
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged