Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tibcsi0407 #22197 üzenetére
Milyen házikóba költözik?
-
palfitom
félisten
válasz
tibcsi0407 #22197 üzenetére
Szép pakk, sok sikert hozzá!
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Melyik energiagazdálkodási séma van bekapcsolva windows alatt?
-
zakarmihaly
tag
válasz
bandika0626 #22189 üzenetére
próbáltam azt is. másik kábel, másik csatlakozó, másik ram, másik alaplap, másik táp... lassan mindent lecserélek már. vga meg proci csere nem volt még. a vga-tól mondjuk rettegek. bár még garanciás bőven, de szerintem nincs is már rx 470 a világon. ha meg levásárolhatom, akkor elég nagy bajban vagyok...
-
bandika0626
senior tag
válasz
zakarmihaly #22188 üzenetére
Régebben írtam ide de nálam annak idején kb 8-10 éve egy sata kábel csinált fagyásokat.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
Beretvás #22183 üzenetére
A SOC-nincs baj maradt ugyan olyan talán jobban alkalmazkodik..Auton hagyod a cpu feszt mutatja a betöltési v-ot 1.395
Beállitásra klik és nálam visszaál 1.312-1.304v-ra.Egy kis ügyességgel belehet állítani bár mire.
SOC-hoz nem nyúlsz emelt frekihez igazodik egy kicsit magasabbra tette mint az előzőek.
Most 3750MHz masználom 1.248v-on Bios-ban auto-n van LLc1-en2666Mhz nálam ez a csucs SOC 1.056v
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22177 üzenetére
Megpróbálni meg lehet, csak itt más problémára kínálták fel ezt a megoldást.
Start menüt elindítod, utána beírod a keresőbe "Eseménynapló" vagy angolul "Event Viewer"
Nekem angol Windows-om van, magyarban így kell kinézzen:
Itt a Windows naplók, rendszerre van szükség. Közvetlen windows elindítása utána nézd meg miket írogat ki, van hogy nem indul el egy-egy szolgálatás, vagy hibákat ír.
Fagyás előtti egy órában is érdemes megnézni miújság.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #22176 üzenetére
Szia
Amit viszont észre vettem az AMD Ryzen Master meghalt ha valaki a win ből oc-zik annak nem jó az 1c4 Báta.
Nálam a 3900Mh-is az előző 1A1 B -hez képest is 1.395v-on tudja nem változott és nincs kékhalál sem. -
rsanya87
tag
válasz
salaud #22151 üzenetére
Hali, te az amd oldalról töltöd le az alaplap drivert, vagy a gyártó által kiadottat? Nekem a giga lapomra elsőnek a giga oldalrol leszedettet pakoltam, fasza is volt, majd lefrissitetten az amdről szedettel, 10perc alatt megfagyott a gép... Persze utána viaszaraktam a másikat, azzal fasza volt
-
zakarmihaly
tag
válasz
Knobber #22160 üzenetére
semmit nem ír, csak azt hogy nem szabályosan állt le a rendszer.
találtam egy ilyet az asrock fórumon, ezt még megpróbálom, bocsi ha túl hosszú, nem tudom szabad e ilyesmit.
SOLUTION TO PROBLEM:
Problem: UEFI settings not able to be accessed via Windows, no ASRock Boot Logo w/settings. Computer will just restart back to windows or show a black screen when booting to UEFI settings from Windows 10. This issue may apply to some AMD GPU's using Displayport and the UEFI Settings by default booting to your monitors native HD resolution. This must be disabled for you to be able to consistently boot back into UEFI Settings.Solution:
Instructions(for dummies):1. Power off computer completely and disconnect power, remove any externally powered analog speaker cables hooked into the jack.
2. Press the power button for 15 seconds to discharge the capacitors. Discharge any static or wear a static wrist band and pop the case open.
3. Under the second x8 PCI-E slot and at the bottom center of the Mobo, you will see a 3-Pin connector with a jumper on it. Remove the jumper and move it ONE PIN to the right.
4. Wait 5 seconds and move the jumper ONE PIN to the left.
5. Reconnect power and boot.
6. UEFI ASRock Splash Screen will show once and one time only so hit F2/DEL and boot to UEFI **WHEN THE LOGO APPEARS** HITTING F2/DEL BEFORE THE LOGO APPEARS WILL CAUSE THE SPLASH SCREEN NOT TO APPEAR AND YOU WILL HAVE TO RESTART AT STEP 1!!
7. Once in UEFI navigate to "Advanced" and use the down arrow until you highlight "Full HD UEFI"
8. A selection box will appear, select disable and hit enter.
9. Navigate to the "Exit" tab and select "Save Changes and Exit"
*Computer reboots and may display the post screen or just go to Windows*If no splash screen appears, do not worry this is a integrated fast boot feature windows uses.
Boot to UEFI from Windows 10:
1.Log in to you machine and right click the Windows Start Logo
2. Mouse over to "Shut down or Sign Out" and over again to restart.
3. Press and hold LSHIFT while clicking restart. Windows will now boot to the Troubleshooting screen.
4. Once in the troubleshooting screen, click the "Troubleshooting" box and then the "Advanced Options" box.
5. Now finally, click the "UEFI Firmware Settings" box and then "Restart", your machine will boot into the UEFI (After disabling the HD Feature).So i hope this helps guys, ASRock if you need any info from me please let me know. I'd like to work with you to have this fixed in a future BIOS update. This could cause a less computer savy person to RMA their board or write a nasty review.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
pipo112 #22174 üzenetére
Eddig minden rendben, igaz csak 134Mhz a különbség a 3066 és a 3200mhz között, de érezhető még az eddiginél is simábban fut minden, BF1-ben az Fps-ek még stabilabbak, sajnos hétvégén megint egy deka időm sem lesz, pedig nagyon szívesen benéznék jobban a motorháztető alá hátha tudná alacsonyabb feszen a 3.9Ghz-t
-
pipo112
őstag
válasz
SECTORnooB #22172 üzenetére
na öröm és bodottá : szerintem jönni fog 1 max 2 héten belül az oficial bios is az összes msi deszkára ,de ahogy nézem a globál meg a német fórumot is mindenki a vcore meg az órajel visszavételét szeretné és ugy néz ki az msi ezt meg is próbálja lerakni csak nem kar összejönni nekik lehet nem is fog de az már nagyon pozitív hogy itt most az látszik hogy foglalkoznak a nagyérdeművel .
mégha nem is jön össze nekik és marad ez hogy csak az óra jelet veszi vissza de mellé van sima xmp profilos stabil ram freki meg alacsony latency time vagy 1-2száz Mhz + meg stabil proci oc akkor mindenki elégedett lesz . -
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22172 üzenetére
hát sokakna már az elég nagy hiba hogy 1,3vcore az alap.. nekem pl nem..
szoval ha ennyi bevállalom én is biza...
nem kell nekem C&Q sem..
sem pstate. se offset..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22170 üzenetére
igen ettöl tartok, de ha nálad jolesz pár napig akkor csak nem instabil, vagy nem tudom mert alfa/beta biossal sosem probáltam.
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22168 üzenetére
hmm... csábito.. de várok vele pár napot azt hiszem.. remélem nem dob majd neked is bsodot mint fentebb irták..
-
Beretvás
veterán
válasz
SECTORnooB #22166 üzenetére
szükségem nincs rá, csak kiváncsiságbol kérdem az orajelet nálad is visszaveszi? 1.3 v core meg nem gáz mert aki oc-zik kb ott hajtaja..
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Feltettem B350 Tomahawk-ra az "alfa" BIOS-t és valóban nem lehet 1.3-as vcore alá bemenni, de XMP profilal lazán megy a 3200mhz,kíváncsian várom, hogy hogy fog muzsikálni -
pipo112
őstag
válasz
oravecz56 #22142 üzenetére
hi épp ma néztem a globál fórumot és írta a tag hogy vissza kellet mennie az 1b0-ás régebbi bétára mert ez el ketdett neki bsod-t dobálni ahogy el kezdte húzni a procit szvsz még ez se stabil ,egy modi írta is hogy még vannak kisebb bugok bajok amíg azokat nem tudják orvosolni addig nem adják ki
MSI technikai menedzsment ma írta hogy a közeljövőben várható (it is very soon ) szvsz bízzunk benn hogy mi hamarabb sikerül orvosolni a problémákat és kapunk egy jó biost jó tuning potivalui a tag még annyit mondott a memória támogátás qrv@ jó mert cold boot-ot egyáltalán nem tapasztalt és a corsair ramok is szépen mennek evvel a biossal err is volt scrn hogy igen sokat javult a támogatásuk
cross finger and hope -
kaman
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne egy asrock ab350 pro4 alaplapal, hogy mikkor elsőre bekapcsolom a gépet akkor simán betudok lépni biosba,de mikkor már felál az oprendszer és újra indítom úgy szeretnék belépni bios akkor csak úgy van kép,hogy kikapcsolom meg újra be a monitort ezt csak HDMI-vel van összekötve akkor tapasztaltam ezt.
Most jött vissza gariból az alaplap cserélték,most jó ezt az apróságot eltekintve.
A videókártya msi gtx 750 TI 1Gb.
Proci: AMD Ryzen 5 1400
Szerintetek mi lehet a gond?
Válaszotokat előre is kösözönöm. -
válasz
hokuszpk #22130 üzenetére
Húha, jobb lett volna akkor anno jobban körbenézni. Anno a Corsair oldalán azt írták (igaz a 16GB-os kitre), hogy compatibile... na mindegy, tanulópénz.
Köszönöm a tippet, megnyúzom ezzel is.A feletti válaszolónak pedig: igen, próbáltam default AUTO módban is, lényegesen jobb a helyzet, de nem szűnik meg.
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22153 üzenetére
Nekem is pont ugyanígy, internet böngészés közben fagy ki.
Legújabb BIOS fent, és mellé most már a legújabb AMD Chipset driver is.
Event Log (Eseménynapló) milyen rendszerüzeneteket és hibákat ír neked?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
hat ez olyan bermuda ize, ha terheles alatt fagyna, azt ugye erti az emberfia, de ezt a forditott mukodest... hm. < kene ide egy fejvakaros smiley >
-
hokuszpk
nagyúr
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
Egy másik csere vga-val próbáltad?
-
-
Tomi_Sci
őstag
-
salaud
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22148 üzenetére
Én így telepítem, lévén a hálózati kártyát nem ismeri fel a win10 alapban, ergo telepítés után nincs net. Soha nem volt fagyásom, rebootom, semmi. Alaplaphoz két drivert teszek fel, az amd catalyst-ot és a hálókártya realtek.com-ról letöltött driverét.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22137 üzenetére
probald meg az "am4 advance boot trainig"-et tiltani, ugy mi tortenik ?
-
zakarmihaly
tag
válasz
Knobber #22146 üzenetére
igen rengeteg embernek van ugyanez a problémája különböző fórumokon. viszont még semmi megoldást nem találtam rá. valaki azt írta, hogy felrakott egy microsoft oldalról letöltött windowst, kihúzta a netet és egyesével feltett minden drivert és utána elmúlt. szóval ez a következő projektem
-
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22111 üzenetére
Amúgy nekem is fagyogat a konfigom (AB350M Pro4) magától. Kb 2 hete nagyon sűrűn, óránként csinálta. Most legújabb windows + driver + bios frissítéssel úgy 5-6 óránként hasal el, de mezei internet böngészés közben.
-
-KP-
addikt
Aki esetleg használt már A8 9600-as cpu-t vagy valamilyen más apu-t az meg tudná erősíteni, hogy lehet-e 60hz felett használni? Pl. 75hz/144 hz?
-
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #22143 üzenetére
Nálam igen
Vcore hibás szerintem ez még béta -
oravecz56
aktív tag
válasz
SECTORnooB #22141 üzenetére
Szia
A Vcore hibás azért nem adták még ki egyébként eddig a legjobb lenne minden téren.Azért belehet állítani.1.3v a legkisebb fesz .Memóriát csak 2666mhz tudom állítani 1.264v-al szó nélkül.De nem lehet vissza állítani a régire a bios-t az új agesa miatt .Visszaveszi a CPU feszt és az orajelet akár 3900MHz-is de a fesz itt is változik ahogy te mondod bugos. -
oravecz56
aktív tag
Innen töltöttem le ha valakit érdekel, vissza állitani a régit nem lehet(Tomahawk B350)
[link] -
Knobber
aktív tag
válasz
zakarmihaly #22137 üzenetére
AMD Driverek fent vannak? Legfrissebbek?
Eseménynaplóban nincs valami hibaüzenet?
-
zakarmihaly
tag
válasz
zakarmihaly #22136 üzenetére
ja meg az is fura, hogy van 2 féle ramom. a g.skill qvl listás a hypre x meg nem, de a hyper x-el használtam főleg. napokig ment majd elkezdett fagyogatni, először arra gondoltam, hogy kicserélem a ramot. és a qvl listás g.skill aegissel nem indult el a windows. bootolt, a biosba láttam a ramokat, de a win már nem töltött be. szóval ezért is gondolkozok a winchester hibán. vagy a hyper x elállít valamit? vagy én nem értem, nagyon fura ez az egész. meg ez hogy battlefield 1-eztem pl fél órát, minden oké. majd kilépek a játékból és azonnal lefagy a gép. néztem 1 simpson családot, 20 percig semmi, majd bezártam a vlc-t és azonnal lefagyott
-
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22132 üzenetére
Én mindenképpen kizárnám, mint hibalehetőséget.
-
pitiless
senior tag
válasz
Parancsolj: ftp://europe.asrock.com/BIOS/AM4/AB350M%20Pro4(3.40)ROM.zip
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
-
zakarmihaly
tag
válasz
tibcsi0407 #22127 üzenetére
nem mertem bántani még a bios frissítést, mert majd 1 hétig ment tökéletesen. egyébként 3.0 van rajta, tudom hogy van már frissebb, megpróbáljam? korábban már próbáltam frissebbel, akkor azt hiszem 3.4 volt a legfrissebb. most nézem, hogy az asrock honlapján van 4.5. és azt írja először tegyem fel a 3.4-et, de csak a 4.5 letölthető...
https://www.asrock.com/mb/AMD/AB350M%20Pro4/index.asp#BIOS -
zakarmihaly
tag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
lionhearted #22126 üzenetére
es ismet.
>>> Corsair Veagance 3000MHz <<<memoriamizeriak ~90%-ban ezzel a tipussal van a problema.
nezd meg a verzioszamot. ( a modulrol kell leolvasni. ) ha 5.30 vagy ez alatti, akkor xmp felejtos, nekem tobb, mint ket hetembe tellett, mire talaltam stabil beallitast.
szerintem egy probat neked is meger, nalam igy jo : 2800 ; 1.24V ; 18-18-18-18-36 -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zakarmihaly #22125 üzenetére
diszk is lehet gond, de en inkabb a memoriara tippelnek, pontosan milyen ramod van, es mivel tesztelted ?
ibt avx maximum teszt, prime blend megvolt ? -
Beretvás
veterán
válasz
lionhearted #22126 üzenetére
Szia.
Ramot probáld meg alapon. Amire a bios deafult teszi. Instabil ram lesz az. Az , hogy memteszt lefut semmit nem jelent. -
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22125 üzenetére
Akkor nem a táp üti ki. Bios legfrissebb?
-
Sziasztok!
Előre leszögezem, hogy már annyi mindent kipróbáltam, hogy fogalmam sincs, hogy hol keressem már a problémát, ezért úgy gondolom, hogy Ryzenes tapasztalattal talán sikerülhet.
Nemrég újítottam gépet, a VGAn kívül minden új. Az elején volt egy kis vitám a windózzal, mert nagyon (értsd akadozott az egér) belassult, de az új FCU megoldotta. Aztán jött a meglepi, a népi kedvenc esport játékunk (csgo) folyamatosan dobálta a fekete képernyős kifagyásokat, kb 10 mp után visszarakva a játékba. Kilépve az egyetlen furcsaság, hogy lehal az AMD settings, újra kell indítani a drivert.
Amire eddig rájöttem, hogy kapcsolat van a RAM feszültsége (!) és a fagyogatás között. XMP-vel, 1.35V-on a legdurvább, kisebb órajelen 1.2V feszültség mellett mérséklődő, de nem eltűnő hibáról van szó.
RAMtest lefut természetesen XMP mellett is.Mostani konfigom: ASRock AB350 iTX F4.40, Ryzen 5 1600X, Corsair Veagance 3000MHz, XFX RX 460 4GB, Samsung 960 EVO, Seasonic Focus Plus 550W (platinum)
U.i.: igen a ház is ITX (FD Nano S), de nincs összefüggés a hőmérsékletek között, nincs durva kilengés.
Ha valaki tud valami/valakit, kérlek ne tartsátok vissza. Már eléggé zavar.
-
zakarmihaly
tag
válasz
tibcsi0407 #22123 üzenetére
a régi táp egy korábbi lappal nem csinálta. majd cseréltem majdnem mindent kivéve a tápot. működött kb 1 hétig majd elkezdett fagyogatni. ezután tápot cseréltem. azzal is fagyott. utána az ipon kicserélte a lapot, mert náluk is fagyott és mosta az új lap kb 1 hét után megint elkezdett fagyni
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Egy kis újabb észrevétel
Akinek ASUS X370 de lehet B350-ben is van ilyen opció a Biosban
AI Tweaker fülön belül van olyan opció, hogy Performance Bias. Ezen belül CB15, ezt kiválasztva Aidai-val mérten az alaplap szűkebbre húzza az a CPU L1,L2,L3 cache elérését, így meglett az a hiányzó kis pontszám Chinebench15-ben és egyéb mérő alkalmazásokbanAkinek kedve és Asus lapja van nézzen rá! alapból auton van, lehet nekem nem váltogatja magátó igy fixen CB15-re raktam
-
tibcsi0407
félisten
válasz
zakarmihaly #22122 üzenetére
Mikor cserélted a tápot? Miután kicserélte az iPon a lapot?
Lehet a tápod ölte meg. -
zakarmihaly
tag
válasz
Komplikato #22121 üzenetére
de nekem a régi tápommal is csinálta, ami egy cooler master elite power volt. most cseréltem egy be quietre és ezzel is csinálja, szóval kétlem hogy ez lenne a gond. alaplapcsere is volt. nem lehet hogy a winchester a gond? egy seagate ssd/hdd hybrid
-
Komplikato
veterán
válasz
zakarmihaly #22112 üzenetére
Nekem a régi gépem csinálta ezt egy Chieftek táppal, aztán több hét hajtépés után kiderűlt, hogy a venti túl lassú volt, ezért túlmelegedett a táp és a kondik kikészűltek. A vicc az volt, hogy akkor fagyott pont ha kicsi volt a terhelés és nem volt elég forró a táp.
-
Vartanus
őstag
válasz
hackeeeee #22107 üzenetére
Így durván egy hét használat után mennyire vagy elégedett a Mortarral? Mik a tapasztaltok?
Azért kérdem mert én is szemezek vele nagyon...(és mert anno az A85X-es MSI G65-ös lappal sokkal jobban megvoltam elégedve mint más FM2(+)os csúcs lappal és amúgy külhonban igen pozitív fogadtatésa vanb az MSi deszkáknak és dVGA-knak.)
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
Szia!
Rendszer min van, m.2 ssd? -
Bossp
addikt
válasz
tibcsi0407 #22115 üzenetére
Elindul az az iroasztalon is!
-
tibcsi0407
félisten
Na, ma elindult a konfigom az Amazontól.
Elvileg pénteken itt lesz, csak az a bibi, hogy a gépház inkább csak jövő héten ér ide. Nyilván nem azt kapom meg először, mert túl egyszerű is lenne az élet.
-
füles_
őstag
válasz
Hány RAM modulod van? Próbáld meg egyesével kipróbálni őket. Ha az egyikkel fagy, akkor azt vedd ki és tedd be a másikat.
Esetleg a processzor lábai közül valamelyik nincs megsérülve/letörve, vagy valami más rendellenesség nem található ott (picike porcica beragadva például)?
Ha ezek közül egyik sem, akkor ki kellene próbálnod másik processzorral a géped.
De ha tudsz szerezni egy másik videokártyát, akkor gyorsan kiderítheted, hogy véletlenül nem a jelenlegi okozza-e a fagyásokat. -
gabi123
senior tag
válasz
Videókártya gond is lehet.
-
zakarmihaly
tag
válasz
most kb 1 óra alatt 3x fagyott le a gép. előtte mindent ugyanígy csináltam és semmi. annyi hogy a fallout 4-el kezdtem el játszani. miután kiléptem lefagyott 1x. és azóta folyamatosan lefagy. ez egészen elképesztő. most már olyan játékok alatt/után is lefagy, ami előtt soha. gyakran jelentkezik alt+f4 után, nem tudom ez mivel lehet összef
-
zakarmihaly
tag
sziasztok, kezdek nagyon tanácstalan lenni. kb másfél hónapja vettem egy új konfigot. asrock ab350m pro4, ryzen 5 1600, 8gb kingston hyper x predator. a vga most lesz 1éves, rx470. minden tökéletes volt kb 1 hétig, de utána elkezdett fagyogatni a gép. elég sűrűn megfagyott a képernyő, de volt hogy a monitor kapcsolt ki, majd újra kellett indítani. hosszas vizsgálódás és tápcsere után kiderült, hogy alaplaphiba valószínűleg és visszaküldtem az iponhoz. náluk is fagyogatott, úgyhogy kicserélték kb 2 hét alatt. most megkaptam a lapot megint tökéletes volt minden 3 napig, erre most megint csinálja. én totál nem értem ezt
-
toto111
tag
Sziasztok.
Most néztem az Asrock AB350m Pro4 memoria támogatási listát ,és a ram sebesége mellé odaírták hogy mennyivel megy a lapban egy adott memória.DDR4 Corsair 3000 2933 8GB CMD32GX4M4B3000C15 (Hynix-M) SS 2 v
DDR4 Corsair 2800 2800 8GB CMK32GX4M4A2800C16 DS 2
DDR4 Corsair 2800 2800 8GB CMD32GX4M4A2800C16 DS 2
DDR4 Corsair 2800 2800 4GB CMD16GX4M4A2800C16 SS 2
DDR4 Corsair 2666 2666 8GB CMK32GX4M4A2666C16 ver 5.30 SS 2
DDR4 Corsair 2666 2666 8GB CMD32GX4M4A2666C15 ver4.23 DS 2/4
DDR4 Corsair 2666 2666 8GB CMK32GX4M4A2666C16 DS 2
DDR4 Corsair 2666 2666 4GB CMD16GX4M4A2666C15 SS 2
DDR4 Corsair 2666 2666 4GB CMK16GX4M4A2666C16 SS 2
DDR4 Corsair 2133 2133 4GB CMV4GX4M1A2133C15 SS
DDR4 G.Skill 3066 3066 8GB F4-4133C19D-16GTZKWC SS 2 v
DDR4 G.Skill 3066 3066 8GB F4-4000C18D-16GTZR SS 2 v
DDR4 G.Skill 3000 2933 4GB F4-3000C15Q-16GRR SS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 8GB F4-3466C16D-16GTZSK SS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 8GB F4-4266C19D-16GTZR SS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 8GB F4-3200C16D-16GTZB SS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 16GB F4-3200C14D-32GTZR DS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 16GB F4-3200C15D-32GTZR DS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 16GB F4-3866C18D-32GTZR DS 2 v
DDR4 G.Skill 2933 2933 16GB F4-3333C16D-32GTZSK DS 2 v
DDR4 G.Skill 2400 2400 8GB F4-2400C16D-16GFT SS 2
DDR4 G.Skill 2400 2400 8GB F4-2400C15D-16GBTZR SS 2
DDR4 G.Skill 2400 2400 8GB F4-2400C16D-16GFXR SS 2 -
pipo112
őstag
nos MSi technikai támogatás leterelt nem mondanak semmit ,hogy mikor várható az új bios
viszont forumon linkeltek egy scr shot-ot mutatom
itt az új agesa kóddal ellátott bios van egy x370 gpc-n beta verzió csak a német fórumon elérhető és nem osztogatják , de jónak tűnik és reményteli a tag azt írta a bios stabil egyenlőre
-
hackeeeee
Jómunkásember
Heccből megpróbáltam lemenni 1V-ig, vagy alá, de nem tudok. 1.05V volt a legalja, amin elindult, LLC3-mal, 3100-on.
-
-
bivalyolo
őstag
válasz
MaxxDamage #22104 üzenetére
4200 mhz-ig választható. Van itt minden, ami szem szájnak ingere.. csak bírja a ramod, meg az imc a strapát.
annyi, hogy ha ezt felteszed, és nem tetszik, akkor muszáj lesz megbarátkozni vele, mert visszafelé már nem lehet menni. Nekem prime lapom van, ezek a strixek finnyásabbak.
-
válasz
bivalyolo #22103 üzenetére
Akkor maradt ez a CPU-s mizéria.. pff.
RAM OC az tényleg változott? Kiválasztható a 3400 -as Frequency is ? (3400 -as a RAM-om, lehet menne úgy a D.O.C.P és nem kellene a frekit 3200 vagy 3066 -ra le venni...)
Csak kérdés, hogy felrakom ezt a 3803 -as BIOS-t és RAM szépen megy, de a CPU OC már problémás...akkor szop*cs van.MD
L -
bivalyolo
őstag
válasz
MaxxDamage #22098 üzenetére
A cpu-t nem néztem, de kétlem, hogy nálam jobban menne tőle. 3.8-hoz már kevés a 1.35v ibt max alatt.
nálam nem esik vissza az órajel.
-
3803 -al kapcsolatban azt olvasom...hogy a CPU OC esetén a Frequency az vissza ugrik (alap esetben) de a fesz az marad állandó...így ez "hibás" BIOS ebből a szempontból. Ez igaz? Ki próbálta?
MD
L -
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #22100 üzenetére
Marad a moddolt bios.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3382, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xbox Elite Series 2 Kontroller AKCIÓ!!! // Számla + garancia //
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest