- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Amazon Kindle
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31313 üzenetére
Basszus sorry most nézem tényleg 2600-ot írtál!
Arra én sem váltanék a helyedben!! -
Pro!Petya
addikt
Nem mindegy azért hogy mivel van 100% -ra leterhelve.....
PL renderelés alatt még az én játékvizem is megfogja 70-72 fokon ,viszont Prime95 Small FFT -n már 83-84 -re is felmegy. 1,350V körül adja neki ilyenkor all core alatt.
Azért nem mondanám hogy ezek olyan hú de magas hőfokok! játékok alatt meg 55-60fok.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31305 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #31299 üzenetére
Mivel a fabric sebessége már nincs összekötve a ram sebességgel így olyan ramot vehetsz bele amit a pénztárcád elbír! --> ez leginkább csak x570.
Viszont az X370-re már nem vonatkozik ott sajnos az alaplapi támogatottságtól függ..
3733 ig 1:1-be (1866ram-1866fabric) afelett meg 2:1 -be át kell rakni.Nálam a ramok vígan mennek 3733 CL14-et stabilan kitesztelve viszont ugy néz ki az FCLK nem bírja a hozzá tartozó 1866-ot. így ugrik a szinkron és nő a késleltetetés ezért maradtam 3666CL14 és 1833-on mert ott még megy az 1:1.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz BullKoxa #31297 üzenetére
Természetesen visszaveszi a frekit és a feszt is! Attól függ milyen energia sémát állítasz a winben.
Energiatakarékosban 2,200MHz és 0.520V -ra visszavesz akár.
Ryzen Balanced és Ryzen High Perf. -ben ~3400Mhz & 0.520V szintén.Max fesz az nálam úgy alakul hogy 1,417 - 1,439V XFR+PBO mellett Auto-n ( utóbbi kitolva +200Mhz-re)
All core Oc -nál meg ahogy a beállított frekvencia megkívánja! (PL nekem a 4,4GHz-hez 1,439 - 1,461V kell)
Full alapon nem néztem még a feszeket de akkor 3800MHz a max XFR nélkül , gondolom akkor a fesznek is szépen alá vág. Majd megnézem -
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy kis összehasonlítást 1600X default / OC (4,1- 4,15GHz) és a 3600X default xfr+pbo / Oc (4,400GHz) között.
Esetleg aki a váltáson gondolkodik 3000-es szériára annak segítségére lehet....Cinebench R15
(Alap mérésem nincs )
1600X @ 4,05GHzCPU-Z
1600X @ 4.1GHz
Cinebebench R20
FF XV benchmark
Rise of the Tomb Raider inbuild benchmark
Forza Horizon 4 inbuild benchmark
720 low:
1080p extreme:
Még lessz több mérésem is amint megtalálom az 1600X-es régebbi eredményeim..
(A 4,1GHz és 4,15GHz-es mérések az 1600X-es esetében azért fenntartással kezelendők mivel ez egy cherry picked, így a nagy átlag csak 4GHz és 4,05GHz-re képes maximum all core oc esetén!! )[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31186 üzenetére
Nálam is be esik akár 0,480V -ra idle.
C-states be kell kapcsolni és akkor a frekit is visszaveszi ha az energiasémákban a min cpu 5-10%-ra van állítva.
Az a nem mindegy hogy load alatt ~100A bekérhet , míg idle ~6-10A is elég neki. Ezért nem fagy ki kevés feszen. -
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31184 üzenetére
10kör IBT VH az alap hogy megkéne lennie de sajnos ez nem jelenti azt hogy stabil lesz, ahhoz átfogóbban kellene izzasztani. PL.: OCCT/Realbench/P95/Corona/ + egy kis 64es multis game.
Mondjuk van olyan is aki már azzal is megelégszik ha a CB alatt nem fagy ki[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31182 üzenetére
Így már nem fagyogat?
Sajnos a turbónak nem tudod állítani frekvenciáját és a feszültségét (mondjuk utóbbiban nem vagyok biztos talán negatív offsettel talán lenne arra is hatása, még nem próbáltam)
De igen ez vagy így működik vagy kikapcsolod és akkor sehogy -
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31179 üzenetére
Az a baj hogy nem látjuk az alaplapi résznél se a dram - soc- vddp feszt így csak találgatni tudunk. Bsod esetén már elég nagy az instabilitás mértéke. (csak terhelésnél jön elő vagy random?)
"vacakolhat" a ram is de azt is ujra ki kellene tesztelni esetedben mindkét frekin lehetőleg default cpu mellett hogy elkezdjük kizárni a dolgokat. LLC-t is azért kérdem hogy miként üzemel nálad mert van olyan tartománya a különböző szintjeinek hogy akár vissza is vehet a feszből terhelésre / és ennek ellentétje és erőssségi fokozatai.
Ezek laptól függően cpu/soc/dram llc - külön külön állíthatóak.
Ha azt mondod 100%ra hogy a ramfreki visszavételnél stabil lesz újra akkor "valahol" ott kell keresni a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31176 üzenetére
A hwinfo64-et nyisd ki 3 laposra hogy minden látszódjon. (Ahogy nálam van fentebb)
Első körben keveslem a cpu feszt. Mivel lett kitesztelve a cpu és a ramok is?
A feszt offset állítasz vagy manuál? LLC?
Egyenlőre adj neki legalább 1,2V-ot aztán nézzük meg fagyogat e emelett is. -
Pro!Petya
addikt
Nagyon viszket már a tenyerem!
Jönnek szépen a mérések, már meglehet nézegetni a Passmarkra és a Geekbenchre feltöltött (nem hivatalos) eredményeket.
(vannak elég frissek is)
Tudom messze van még a 7.-e de ez már egy erős iránymutató.Ha bír legalább olyan tuning potenciállal mint a mostani akkor tuti vétel lesz a 3600!
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz Dragon3000 #31168 üzenetére
Ezzel kezdtem hogy valami fesz elvan csúszva a két beállítása között és hogy nézze át mik lehetnek a változók.
A ram ha kivan tesztelve rendesen akkor majdtökmindegy milyen frekin dolgozik mellette a cpu.(#31169) NdrewSunix
"Nekem minden más a default beállításon marad, ami gondolom auto."
Itt lesz a kutya elásva.... jó pár dolog van amit fel tol magától ha Oc van.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31164 üzenetére
Valahol akkor is kevés a fesz!
Most teszteltem ki hogy visszavettem 4,1GHz-ről 3,6GHz-re a frekit és a ramot hagytam 3466CL14-en.
Feszt csökkentettem 1,43V-ról 1,26V-ra.
Viszont az összes többi értékem változatlan maradt. (soc,dram,vddp)
(majd 30 fokos lakásban +IBT VH )Most futtatom jelenleg 3GHz-en 1V mellett és 3466CL14-en ugyanúgy és jelenleg 7. körnél tart szval ez is menni fog....
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31161 üzenetére
Elméletileg nem! Viszont érdemes lenne biosban a fesz értékeket átfésülni hogy változtak-e a beállítottak.
Első körben soc , dram , vddp ... etc.(#31162) Ragnar_
Meglátjuk , már csak 6 nap
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31158 üzenetére
Persze kiteszteltem azt is! 4GHz-hez is bekért már közel ~1,4V-ot. szval ugy vagyok ez már nem oszt nem szoroz
2017-óta megyeget ilyen fesszel és hibaszázalékon belüliek (voltak) a *mostani és az újkori méréseim között ........khm sőt.
Az optimalizációknak és az újabb biosoknak köszönhetően még jobbat is megy. Így nehéz lenne megmondani milyen szinten van a természetes elhasználódás mértéke.
Nem 5-10 évre terveztem a használatát , de ennyi pénzért be volt tervezve hogy ha elpukkanna akkor kap majd egy másik 1600-at vagy 2600-at. Viszont úgy gondolom hogy még bőven van benne és úgy kerül majd a polcra hogy még sok sok üzemóra tartalékkal fog megpihenni, mivel az új szériára már biztos lesz upgrade.
Mai napig nem találtam amúgy még hszt hogy valakinek elpukkant volna ebből a szériából, ezért úgy vélem jó sokáig elmennek. Amúgy meg a sima "turbo"-hoz 2 magra is 1,5V -ot adogat gyárilag igaz hogy nem folyamat. -
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31156 üzenetére
1,439V
Elsőre soknak tűnhet , de ennyin stabil. Próbáltam alámenni de ott az IBT vagy a Prime már hibázik.
Még egy 280-as aio is megfogja 65-68C-on stressz teszt alatt ezzel a fesszel.
Játékok alatt (amire használva is van) ott meg átlag ca. 40-50C -on mozog, game-től függően.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #31154 üzenetére
-
Pro!Petya
addikt
válasz PsycHo88 #30977 üzenetére
Utána keresve mindkét játékra stuttering címszó alatt ez szoftveres probléma. Írnak több helyen is Fix/Patch-et a PTI-re. A Rage2 -re is sokan írták a te problémád..... sajnos ezekhez utána kell keresni.
Írtad még hogy friss driverek .... hát ebből főleg NV -nél csak akkor frissíts ha valamely program megköveteli vagy kritikus javitást tartalmaz mert az elmúlt időszakban 1-2 hetente dobálják a drivert utána meg a hotfixeket utána meg azoknak a hotfix-ét (Nálam nem egyszer volt hogy az "új" NV driver szop@tott be , aztán egy régebbit visszaraktam és problem solved)[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz badxgirl #30987 üzenetére
Értem. Akkor az a kérdés hogy azt a bizonyos 80 fokot mikor kapja milyen terhelés mellett.
Mire lesz befogva a proci javarészt?
Munkára ahol mind a 6c12t dolgozik vagy játékok alatt vagy már akár szimpla böngészésnél?
Abban az esetben ha ezt csak stressteszt alatt mérted akkor még bőven elfogadható mivel játékok alatt is nagyon max 60-65 fokig mehet majd fel sacc/kb. Álltalában ilyen ~15-20 fok difi szokott lenni stresszteszt és játék között , mivel utóbbiban már a vga hő és közrejátszik hiába az alacsonyabb cpu kihasználtság. Ezért is függ háztól azon belül meg a hűtéstől. -
Pro!Petya
addikt
válasz Cingáriusz #30983 üzenetére
Azt se tudom már mennyi az alapfesze
Talán pár napot ha ment azzalElső körben ha alapon van akkor egészen addig növeld a szorzót a biosban míg stressztesztek alatt nem hibázik amint ez bekövetkezik akkor lehet emelni a feszt és így tovább. Turbo-t ne felejtsd majd kikapcsolni ha eddig nem lett volna. Sajnos a kitesztelés az időigényes de ez ilyen móka.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz badxgirl #30981 üzenetére
Monitorozáshoz használd a Hwinfo64-et, hőfoknál meg a Cpu (Tdie) sor kell majd. Pontos, attól nem kell tartanod.
A hőfok meg nem választási lehetőség így mindenki annyin fogja meg amennyire a háza/hűtése engedi.
Aki 75-80 vagy még efölé is "engedi" az csak szimplán nem tudja hűteni és nem azért használja annyin mert van választása.
Nálam konkrétan IBT VH , Prime és társai alatt sem éri el a 65-70-et. Szimplán törekedni kell a terhelés alatti elérhető legalacsonyabb hőmérsékletre. A hosszú távú magas hő ami legjobban degradálja a cput.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Cingáriusz #30979 üzenetére
Szerintem semennyire , ha csak nem ingyen.
Annyira meg lehet rántani az 1600X-et is mint a 2600-ot all core.
Mivel nem X-es 2600 és a lapod sem 450/470 ezért a PBO/XFR2 is kilőve, csak a turbo maradna gyárilag ami 3,9GHz.
Így az all core oc jöhet csak számításba amivel meg ugyanott lennél mint az 1600X-el kb. Nüanszi difivel kapnál többett, azt is csak szintetikus tesztek alatt vennéd észre.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz NdrewSunix #30571 üzenetére
Lassan másfél éve használom 1,4V felett 4,1GHz-en 24/7 , de benchekre kapott már durvábbakat is
Majd jelzek ha kipurcantNeten keringő avulást "saccoló" írások alapján ilyen terhelések mellett már rég kukáznom kellett volna akárcsak a többi usernek OC.net-en (sőt ott jópáran megjelenés óta így kergetik nem csak másfél éve.)
Hűteni kell oszt jó napot!
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30442 üzenetére
"Gta 5 ben negyed óra alatt kifagy displaydriverre hivatkozva."
Az új NV driverek baszakodnak mindenen ami nem RTX-es kártya, az utolsó amire még nem nagyon olvastam panaszt az a 417.35. Ezutániak random kilépéseket okozhatnak ha nem Turing-od van... !
Én a 416.94-est használom hiba nélkül. (Már...)
Napokig szoptam az új NV driverekkel meg a telibekúrt hotfix-ekkel mire kiderült a hiba.
Teljes rendszer ujrarakás és vagy 2-3 napos tesztelés árán sikerült rájönni.Csak jelzem mielőtt , jegyet váltasz a szopórollerre!
Szval nem biztos hogy a tuningal lesz a bibi..
Miután megtaláltam a hibát nálam, próbaképp full instabil OC-val rámentem arra a programra és több óra után se dobott ki. (BFV) Addig meg random ahogy gondolta.
Csak mert rengeteg ember ezzel kezdi a tanácsadást hogy biztos az Oc miatt.....[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Thx!
Akkor ugyanott lehet a vége ahol az enyémnek! Én is megnéztem még anno és detto ugyanez, kidob elég hamar bár nem is vártam mást mivel 4200 is kapufa nálam CB-n. (jelenleg)
Az fabric már nem gyorsul tovább ezért nem is nő pontszám, a ramok sebessége végett.
3733-on is ugyanannyit dob mint 3600-on , ami így is szinte csak minimálisan több a 3466/3533-hoz nézve.
Imc is bírja , fabric is gyorsul ilyen ~+35%-ot a 2666-hoz képest szval első szériától derekas teljesítmény hogy szinte csak minimálisan marad el a Pinnacle Ridge-től.
Teljesen jók amúgy az eredmények ,amit lehet kihoztunk belőle ln2 nélkül lehetőségeinkhez képest!![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz hegegabi80 #30358 üzenetére
Azt észre fogod venni
PL: [link]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Habugi #30354 üzenetére
Örülök , akkor már megérte!!
(néha napján azért megfordul a fejemben hogy felhozom a pinyóból és beröffentem az FX riget csak hogy ne porosodjon már ott ,nincs szívem eladni )(#30351) palfitom
Köszi! Bár igazából nem is az enyém a "cherry pick" hanem rob5 fórumtársé, mert eszméletlen alacsony fesszel képes majd 4,2GHz-en járatni ami meg elég ritka mint a fehér holló! Nyugodt szívvel megelőlegezném neki a golden chip címet!!
Nekem már csak egy lépcsőm (4,175GHz) maradt amin lefut még a CB mert 4,2-őn már felénél freezel..
Szval lassan véget ér a móka számomra![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz CastielFear #30339 üzenetére
Az 1,36V 24/7-re az ártani nem fog neki , még az a 73 fok sem azaz egetrengető meg gondolom nem éjjel nappal fogja azt az arcába kapni szval teljesen jó értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Cseneles #30331 üzenetére
Teljesen jó a 3466CL14 , efölött már úgysem gyorsulna tovább a fabric sem (vagy csak nüansznyit)!
(#30328) Sdi: Köszi a def mérést!
(#30329) Johni5: Thx!
(#30332) rob5: Meg ha már úgy is a biosban jársz akkor sztem adj neki még feszt ahhoz a frekihez mégis csak 4,17GHz ami ezeknél kb a vége felé van (~4,2) ott meg már éhesek!
Viszont tényleg többre kellett volna kijönnie mint nálam!Több mint egy éve kap az enyém folyamat 1,4+V felett és elég jól bírja, ezidő alatt rengeteg tesztet kapott , nincs kímélve! Személyszerint nem hittem volna hogy elfut így lassan másfél évet, mivel csak köztesnek volt tervezve a Pinnacle Ridge-ig ,de így kihagyom azt a szériát és megvárom a nyári eresztést
Ezzel persze senkit nem akarok bíztatni hogy így használja főleg ha hosszabb időre tervezett a vassal!!
Úgymond csak egy jelzés felőlem a többieknek! -
Pro!Petya
addikt
(#30324) Simi37 : Nice!
(#30325) rob5 : biosban, cpu power phase optimized vagy extreme? (utóbbi visszavesz a score-ból)
btw szép eredmény!!(#30326) Cseneles : 4050-hez próbálnék ilyen 1,395 - 1,417-es feszt, nekem azon stabilizálódott ezen a frekin IBT Max alatt is. (hátha..) Nálam 280-as Aio-val is bőven 70 fok alatt maradt stress tesztnél is szóval nálad ez még jobb lehet!
Teljesen perfect a pontszám![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Cseneles #30289 üzenetére
Szivesen
Egész jók az értékek, bár a írás-másolásban még egy kicsivel lehetne több , a latency még ami érdekes hogy miért lett 70. Mondjuk nem tudni mi minden futott a háttérben szval még okés is lehet
3466-ra adj neki majd 1,417-et nyugodtan. (azalatt nem tudtam én se stabilizálni). 1,1V soc is rendben van![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30277 üzenetére
Yep az AB - RTSS OSD ennél a játéknál nem mutatja de ugyanúgy funkcionál a háttérben.
Szeretem ezt a tesztet mert végre nem csak egy pontszámot kapunk a végén hanem szépen részletezve vannak a dolgok benne. Külön jó hogy mutatja a vga szerepét százalékban.Akkor : 2400MHz CL14 VS 3466 CL14 720 minden off /low
3466MHz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
+1
vga limit[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Ez az utolsó mérésem: 4,1GHz + 3600Mhz Cl14
Sajnos nem lett meg a 18K ... , Itt is ugyanaz a történet mint a többinél hogy 3466MHz-ig látványosan gyorsul aztán onnan már csak minimális a difi.
(#30272) Lendova +1
(#30271) Picco Nincs mit! (nálad amúgy lehetne több is csak a single channel visszafogja)
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Dragon3000 #30266 üzenetére
Sajnos a 2400 Cl16 vs 3200 CL16 nem fog menni mivel nem bootol nálam ugyanazokkal a beállításokkal, vélhetően a subokat nagyon elkéne már tekernem hogy mindkét frekihez optimális legyen de most azt nem tesztelném ki ha nem baj
Szerintem amugy amit fentebb mértem 3,7GHz-en 2400 vs 3200 is jó lehet összehasonlításnak mivel ott ugyanaz a timing volt beállítva csak CL14-en.(#30264) Picco : 2400CL16-on amúgy 13619 pont jött ki minimálisan kevesebb mint a CL14-en szval számít a timing is.
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30254 üzenetére
Na megcsináltam gyorsba pár mérést!
Mivel bench alatt a cpu usage ilyen ~50%-on (egyszer talán felugrott 60-ra is ...) tekert így az proci órajelemelés nem volt rá nagy hatással. Viszont a ram gyorsulása látványosan adott neki!Sajnos 720p Lite "Quality" minőségben sem tudta annyira leterhelni a cpu-t hogy az órajel emelés megmutatkozzon
Viszont szépen látszik mennyit számít a gyors ram Ryzen alatt[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Stonerice #30248 üzenetére
Erre így Dota formában nem hiszem hogy kapsz majd választ , esetleg ha valami olyan játékkal tesztelnél ahol van ingame benchmark akkor biztos többen tudnánk segíteni.
Az 2400-as ram is hagy még jócskán a cpu-ban , procit is ha fel lehetne csípni 3.9 - 4Ghz-re az is dobna rajta. -
Pro!Petya
addikt
válasz BerserkGuts #30050 üzenetére
"Hát ezektől a flareX ramoktól se estem hasra ahogy utána néztem"
Mivel nem is abban van a "pikánsága" hogy hozza az alap 3200-at CL14-el
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz totyika93 #29626 üzenetére
TPU I léghűtésre / aio-ra van kitalálva , TPU II full Vízre mivel ott jocskán megküld mindent (is) plusz fesszel , de nem csak ebben különbözik mert a frekvenciákat is feljebb veszi ahol teheti amennyiben van olyan amit auton szabályozhat. pld szorzó, bclk vagy xmp-docp etc.
Valszeg A TPU II lőtt egy olyan freki/feszt a ramodhoz amit már nem vesz be.
Nyugodtan maradj a TPU I mellett. Komolyabb OC mellett is elég, főleg mert akkor már semmit nem hagyunk hogy auto-n kezeljen. -
Pro!Petya
addikt
válasz RVR400 #29608 üzenetére
"Mivel iszonyat kezelhetetlen ez a paszta, így sufnis megoldással némi WD40-nel hígítva"
WUT
Azért a Thermal Grizzly elég jó, sőt ha nem a legjobb a piacon , de akkor te megtaláltad a módját hogy túrbózd fel
Aki még nem pasztázott annak érdekes lehet elsőre egy Kryonaut vagy Conductonaut de semmikép se "kezelhetetlen"...Szerintem ugye nincs min csodálkozni mitől kaptál rosszabb hőfokokat?!
És még lehet így is olcsón megúsztad a sufni tuningod[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz RECSKA #29584 üzenetére
Milyen vized van hogy elhevül? pontosan melyik freki/fesszel?
Nálam még 1,44V mellet is az IBT max közbe felmegy 69-70-re de azt ott meg is tartja igaz csak 4,1GHz.
Efellett már csak benchelni tudok .Pedig csak 280-as X62 Noctua ventikkel mondjuk kifejezetten szellős a házam is.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Nem mondanám túlzónak!
Nálam kell az 1,440V a 4,1GHz-hez,(pontosabban 1,439V ) asszem a táblázatban is 1,440 van megadva. Próbáltam már ezer dolgot de ha csak egy lépcsőt is lejjebb veszek már borul valahol. Ami érdekes hogy IBT VH -t nem mondanám 100% stabilitásra inkább használjátok a Max opciót.
Csak 64-es multikat tolok többnyire BF1/BFV és rohadtul érzékeny a legkisebb instabilitásra is mert kivág egyből annak ellenére hogy az IBT VH hibátlanul lefut.
A VH-t csak azért használjuk a fórumon hogy a többi mérésekkel összelehessen vetni mivel ott fixen használ a memóriából.
Prime-nál jó a 6óra amit írtál, viszont nem biztos h elég, aki a géppel dolgozik az van hogy 24órára is odarakja mivel az nem engedhet meg magának akár csak egy random freezet vagy restartot mert kukázódik a meló. -
Pro!Petya
addikt
válasz Alvin_ti4200 #29580 üzenetére
Itt megtalálható.
Ezek amugy 100% hogy kitesztelt és stabil állapotra vonatkoznak.
Szval nincs értelme összehasonlítani itt a forumon vagy máshol kikiáltott "goldenchip-ekkel" .(#29581) Daffchy
Pont erről beszélek hogy tökmindegy kinél mennyin megy mert a "stabilitás" kitesztelése nagyon tág fogalomként van kezelve a userek között!!
Példa : az enyém "megy" 1,43V- on 4,2GHz-en (de már egy tesztet nem tudok rajta futtatni) ...
szval remélem érthető amire célozni akarok.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz rsanya87 #29460 üzenetére
Hát akkor annyit kell megpróbálni hogy az XMP-s 3200 as profilt bekapcsolod és hozzá a dram voltage-et a mostani 1.368-ról 1.4-re.
Ahogy néztem a timingot hozzá az olyan laza h ezen mennie kell de persze mivel nem b-die ezért lutri.Azt az alap 1.2V-os Soc feszt nem tudom hova tenni miért ennyire küldi fel és hogy miért csak pluszba tudsz hozzáadni. (végülis 1.3-ig bírja léggel de nem kell elmenni odáig főleg nem akkor ha 24/7-re keressük a kívánatos feszt. Ezért javasoltam 1.1-.1.15V-ot.)
VDDP meg a cpu fesz is jó ha ennyit kér be stabiltáshoz egyedül a SOC ami érdekes.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz rsanya87 #29443 üzenetére
Soc 1.1V-1.15V
Dram 1.4V
Cpu az maradjon azon az órajelen ahol 100% hogy stabil.
Ezek után 3200 XMP -be feszt 1,35-ről emeled 1,4-re ezután teszt.
Ha így sem akarja akkor nem érdemes többet rá áldozni vissza kell venni 3000-re ahol stabil.
Lottó az egész egyenlőre, mert nem tudni hogy az imc-d nem bír többet vagy csak a ram igényli a többlet feszt.
(Persze ezt mind biosban.)[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
(#29410) palfitom
OK...
Elengedtem , csak nem értem a hozzáállását.. , Játszi könnyedséggel utána lehet guglizni amiről a fáma szól erre idejön és pont a szakmai topikban kérdőjelezi meg azt ami a Ryzen megjelenése óta nyílvánvaló mivel ilyen a felépítése.Ezeket ajánlom memtesztre : [link]
-
Pro!Petya
addikt
válasz venom8888 #29386 üzenetére
Nincs benne semmi túlzás mivel a Ryzen architektúrája ilyen. A memoria órajel emelésével gyorsítod az infinity fabricot is ezért van ekkora különbség, ergo nem csak a ramok miatt gyorsul ennyit játékokban. Erre még rátesz egy lapátra hogy a GTX1070-től fellfele ez még jobban skálázódik. vélhetően a gddr5x miatt.
(De az "uj" szériás 1060-at is lehet kapni már ezzel a memoriával)
Csak én a itt a forumba már jópár tesztet csináltam erről , a net és a YT is tele van vele."fps-hez meg vegleg semmi koze sincs a memorianak"
Ez sem igaz, még intel alatt is van difi, természeten nem ilyen volumenü mint Ryzen alatt, ott ezért sincs jelentősége.
Még mindig nem értem a kiakadásod a gyorsabb ramra... Ki tanácsolta neked hogy ryzenhez vegyél 2666-os ramot? Milyen 100K-s árakról beszélsz mikor írtam hogy konkrétan olyat mint az enyém már 70-ért lehet venni és ez a nonplusz ultra kategoria már (tuning szempontból is).
Végképp nem értjük szerintem sokan hogy 1080Ti vga-val a gépedben min akadsz ki azon hogy nem 45ért kell ramot venni hanem 70ért vagy legyen max 80 ha kell még a csicsa rgb.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Pro!Petya #29369 üzenetére
Vagy itt van ez a videó : 2666 vs 3466
De a YT tele van ilyen mérésekkel....
(#29370) Bossp
Az attól függ mennyi a keret és mi az elvárás...
Én a Flare-X -et nyugodt szívvel ajánlom mert abban nem lehet csalódni de ára miatt nem egy bestbuy.
Amúgy sokat számít bír a cpu-d imc-je és a lapod biosa is befolyásolhatja mi az amit ki tudsz belőle hozni.
Nekem jelenlegi állapotában 3733MHz-et tud CL14 kipréselni.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz venom8888 #29362 üzenetére
VGA 1V-ra lock-olva. :
2666-os mérés
3466-os mérés
Csak a Minimum fps 17%-al nőtt a többit már meg se említem.
És a 1080Ti még jobban profitál a magasabb ram frekiből mint az én mezei 1080-am...
Bitang kártya befigyel de egy ~70K -s ram ami csuklóból megy ennyit az már ördögtől való meg hogy kénytelen vagy zintelre váltani???!! WUT (amúgy a váltás mennyiből is lenne meg??)
Ez inkább flamekeltésnek tűnik...
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz Lendova #29329 üzenetére
Jó tudni! Ennyire nem ástam magam bele mi a max ezeknek a moduloknak, de mintha valahol 45-50 fokot írtak volna ... na mindegy. Lehet keverem valami mással
Én azért nem bíztam a véletlenre :
Igaz elsősorban a blackplate-ről fujatom ki vele a hőt,hogy játék alatt ne kapják meg a ramok/ vrm/ cpu stb a vga melegét.
-
Pro!Petya
addikt
-
Pro!Petya
addikt
válasz Atish19 #29308 üzenetére
Alapórajel alatt a 3.2GHz-et érted?
Mert ha igen , akkor ahhoz karcsú lenne bármilyen vga-val 1080p-be hogy tartsa a 144fpst.
A játék sem mindegy , kihasználja-e a több magot. Pár szálas játékoknál még érne valamit a 3.6GHz-es boostja de a mostani játékok már megeszik simán a 6mag/12szálat (pl BFV) és teljes kihasználáson nem boostol ha jól emlékszem.Ha van most neked egy magasabb keret a vga-ra akkor csapj bele ha találsz jót jó áron.
Azalá később is tudsz procit venni! Ne ugy nézd mit hajt ki MOST az 1600 alapon, mert ha később lesz cpu upgrade akkor meg már a gpu fog megint limitálni... és kezdődhet előlről a kör
(Mikor megvettem a Strix 1080-at még Fx alá pakoltam ,de akkor tudtam olcsón megvenni, rá fél évre jött a Ryzen)De ha már 2070 és efelletti vga is szóba jöhet + majd esetleg később 7nm-es rizsa akkor én azt a monitort cserélném egy jó kis WQHD-ra. Ilyen hardverek már rég nem 1080p-hez lettek kitalálva
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz wassabi11 #28828 üzenetére
Windows 10 1803-09 és Nvidia 411.XX van fent?
Csak mert mielőtt mindenki szénné tesztelné huszadjára a gépét feleslegesen , javaslom a 399.24-es drivert vissza ugyanis erre a random BSOD-ra gamek alatt már páran ráfutottunk mind itt a PH-s NV csoportban és a Geforce saját topikjaiban is.
Én is elbaxtam egy fél napot az ujratesztelése és a végén kiderült hogy "csak" a driver szopatot![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
"És te IBT-vel.játszol/dolgozol? "🤔
Nem , ezekkel IS tesztelem ki a rendszert... De akkor követve a te "gondolatmeneted" te az Aida-val játszol?
Na ugye, hogy nem!
A Cinebench-et akárhányszor futtathatod nem felel meg stabilitás tesztnek. (kb semmit se ér mivel csak egy benchmark)
(Divatba hozták a clickbait-es youtuberek hogy megmutassák mennyire "stabil" a rendszerük , ezt meg a sok user etalonnak vette és benyalta amiből a bajok kezdődnek! Na mindegy ez már egy másik történet..)Hőfokra még nem mondanék semmit mert nem igazán lett még leterhelve, azt a fél óra aida-t ne számoljuk szerintem.
Természetesen nem kötelező feleslegesen izzasztani ilyen programokkal mint IBT v Prime95 v OCCT amennyiben nálad tényleg stabil abban a felhasználási módban amire kell. Ha eddig sem fagyott mert mindig lefutott az Aida, akkor talán most sem fog![ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
-
-
Pro!Petya
addikt
válasz gratzner #28324 üzenetére
Hali
Az ai suite-t felejtsd el , mint írták a többiek is.
4GHz-en amit láthattál "turbo" melletti fesz az csak egy pillanatnyi max volt mivel ilyen feszen azzal hűtővel már elforrt volna a proci.
Jobban fekszik ennek az allcore oc!
Amit írtál 4GHz-hez 1,425V az sok akárhogy is nézzük ennyit már 4,1 körül kéne ennie.
Na most ez a fenti fesz fixen van neki megadva vagy offset + llc húzza fel ennyire?
Ennél a résznél 4 modul hatása az imc-re nem lényeges az a memoria résznél lesz majd fontos hogy elég -e az a fesz mivel a ramfesz felét kapja. Ha ott nehézkes a helyzet akkor elsőkörben dram fesz, ha azután is kell még stabilizálni akkor emelni kell a soc feszt is. (1,15V fölé ne menj)
Ha félsz a fesztől cpu -nál akkor úgy keresd meg hogy max 1,4V-al mi az a max freki ami még stabil ennyivel , Nem olyan egetrengetően sok ez a fesz főleg ha tudod hűteni! Ha utobbi nem jön össze akkor addig kell lemenni feszben még jók nem lesznek a hőfokok. Az a 75fok max egész jó.
(nálam egy éve szalad lassan 1,4V -al vagy felette egy kicsivel de 4,1GHz-en van használva 24/7)
1,417 az alap fesz és ehhez társul 1,439V Max peak , ha benchelek 4,15GHz-en akkor meg 1,46V.
Hőfokok stress tesztek alatt is 70 alatt, játékok nál meg 40-50 körül.Ha szerencséd van kitudsz hozni ebből is akkora teljesítményt mint a 2600-2600X , csak ahhoz be kell áldozni ezt azt. Aztán mérlegelni kell megéri-e.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest