Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz
Chaser #21595 üzenetére
Tökéletesen igazad van! A memóriakezelés tud nagyon hektikus is lenni, meg tud nagy keze bárányként is viselkedni.
Nálam a 3700X alatt sem mentek X.M.P-vel ugyanazon memóriák....DramCalculator volt a segítségemre, hogy elérjem a 3200MHz-es gyári értéket. Pedig ugye a 3XXX rizsák esetében az IF fejlettebb sokkal, és az én példám igazolja, hogy vannak ellenpéldák is erre....
Igen, jópár változó lehet a képletben....mint pl. AGESA, UEFI, IMC, feszültségek, időzítések-mármint subtimingok, tápegység stabilitás, RAM chipek gyártási hete....szóval egy jó adag szerencse is kell ahhoz, hogy 4x16GB RAM X.M.P-re pöttyre elinduljon és még stabil is legyen. -
-
Chaser
legenda
válasz
Tomtailor85 #21574 üzenetére
én mikor vettem occsó' volt a 2x16, úgy voltam vele bármikor jól jöhet - gép mondjuk több mint fél év múlva lett alá -, anno a 2x64mb sd-t is ilyen árban vettem "fél áfával" egy év garral, na ez teljes áfás volt 99 hó garral :d
fanti
adott cpu imc-jétől is függ, nálam a 2x16gb gskill 3000 cl16-ot 1,2v-on ment, ha nem tévedek nagyot az sem olyan sűrű - ez meg ramtól függ -
nálam is megvolt 3200, de afölé semennyivel nem tudtam menni két modul ellenére sem, 1,4v-on sem, elég esélyes h az imc-nek volt ott vége -
fanti
addikt
válasz
GIORGIONE76 #21578 üzenetére
Akkor én kivételt képezek, mert én 64GB-ot használok (konfigom az adataimnál) és pöccre ment X.M.P-vel a gyári 3200-on a gyári időzítésekkel, azaz 16-18-18-36. Mindössze a feszt kellett 1.35 voltról 1.4 voltra emelnem. Úgyhogy kedves topiktársak, ne féljetek a több memória használatától, akár a 64GB-tól sem! Nálam is szépen működik!
-
kisza25
félisten
válasz
GIORGIONE76 #21589 üzenetére
Nekem 1600x volt gyári hűtővel és nem volt vele gondom 60-65 fokon megállt, 1600@2600 forró fejű volt, 65-70-ig elment, pedig alacsonyabb órajeleket tudott
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Speed® #21588 üzenetére
ez azért lehangoló (a jövőt tekintve is) mert szinte az összes Xre rányomhatta a bélyegét, nekem csak az 1600Xhez volt "szerencsém", de az a kva melegedés az gáz volt, remélem a későbbi geneknél ezt valahogy kiküszöbölik, azért ne kelljen már mindhez külön hűtést venni, már tényleg egy baszomnagy 360-as AIOn gondolkodom, hogy ne kelljen ilyeneken agyalni, de utána meg jön egy tokozásváltás és baxhatom
-
Speed®
titán
Persze, azzal kezdtem. Allcore 3.9re throttlingolt pár perc után..első körben amíg nem ellenőriztem a fogyasztást, azt hittem az AIOval van gond, de nem, brutálisan kajál/fűt, nem csoda, hogy alig tudja megfogni. Fenti értéken is épphogy megáll 75°Con..ami szvsz teljesen nem normális.
-
válasz
GIORGIONE76 #21585 üzenetére
tökmindegy, kulturális okok is lehetnek, miért számol valaki jobbról balra : ) Én véruncsi európai, latin abc-n szocializálódott görcs vagyok
-
válasz
GIORGIONE76 #21572 üzenetére
Noppe, negalom. Jobbkezeskent én nulla it háttérrel, zerohoz közelítő ismeretekkel intuitív módon arra gondoltam : a procifoglalattol balról jobbra nézve: A1A2|B1B2. Lap természetesen úgy orientalva, hogy a CPU foglalat van "felül."
Könyvet is úgy szoktam olvasni
-
SirRasor
addikt
Na egy kis update:
1. a 2x8 GB Gskill mem XMP profil alapján megy, de a feszt felülírtam, jelenleg 1.25v-al tökéletesen stabilan megy. 1.2-vel nem. Majd lehet, hogy megpróbálom még lejjebb venni
2. Ryzen 5 3600 a gyári virsli hűtővel beáll úgy, hogy 0 hangja legyen, amíg meg nem jön az új. Hogy?
-alulfeszelem 0.206v-al
-túlhajtáson belül semmihez se nyúltam, csak állítottam egy 70 C°-os limitet (emiatt alulfeszelni se kéne)
-Ventivezérlést beállítottam, hogy 80 C°-ig csak 45%-on menjen
Kész, síri csend van. Igaz 1 mag terhelésénél 3.3 GHz-t kapok, 6 magnál már csak 2.7 GHz-t, de legalább nem ég le (tudom, 80C° fölött van gond hosszú távon, de mind1, a 70 nekem jobban tetszik).
-
GIORGIONE76
őstag
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21578 üzenetére
A régi 1700!am mellett 4x8GB 3000C16 Aegis megy hibátlanul,
kíváncsi leszek a 2700Xnek lesz-e gondja vele, akkor besírok :S -
Speed®
titán
válasz
Speed® #21339 üzenetére
Na akkor most kérdés, az offsetet mégis mihez képest lövi az X?
-125mV mellett terhelve (P95/Blend) 1.375!V, és 4GHz allcore
Lehet tényleg meg kéne sasolnom PBO nélkül manual mit kér
Mert az nem normális, hogy 100+mV kell neki, 275W lett a fogyi.
Számszerűsítve 110Wal kér többet, mint a 2700@4G, ami brutál,
az egyedüli +fogyasztó az AIO 4W-os pumpája, minden más ua.. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
nagyonjjo #21575 üzenetére
Itt egy videó,
elmagyarázza a különféle topolgiákat az alaplapoknál, a csoportban nagy valószínűséggel legtöbbünknek Daisy Chain, a videóban lévő frekvenciákat szerintem intel procik esetében érti,
a mi generációnknál lejjebb vannak az értékek, de nagyjából látni mi az összefüggés, a 4 modul nálunk is necces, vagyis olyanis előfordulhat hogy nem tudod akár csak 2666-on vagy 2933-on járatni, nekem 2700-al valami csoda fojtán 3200-n is ment, de brutál fos időzítéssel, ezt figyelembe kell venni előre hogy be kell áldoznod a sebességet a menyiségért, de mondom, a proc/memvez se mindegy -
nagyonjjo
tag
válasz
Tomtailor85 #21574 üzenetére
Senkinek semmi ötlet akkor?
Másik lapban mind a 4 memória is ment egyszerre.
Úgy akad össze,hogy csakis az első két slotban? Nem működik,a másik kettőben igen.
1 memóriával mèg elhinnèm,de 2 fajtával?
És másik procival meg kicsit szorakozva,de megy? -
Chaser
legenda
válasz
Tomtailor85 #21570 üzenetére
nem a lap függvénye, a cpu-ban van az imc - memória vezérlő -
4 modulnál nagyobb a terhelés imc részére, ennyi, ha valaki komolyabb oc-t is akar akkor nem érdemes 4 modulban gondolkodni - sztem egyébként sem - -
nagyonjjo
tag
válasz
Tomtailor85 #21567 üzenetére
Több memóriával is próbáltam,de ha az első kettő valamelyikében van,nem bootol be a lap.
Csakis ha szabad az első két slot.
Így nem is tudom duálban használni.
Húzni se húztam meg.
1333 és alap auton probalgattam,de sehogy nem megy -
Speed®
titán
válasz
Tomtailor85 #21567 üzenetére
Dehogynem. Viszont 2 modul esetén a 2./4. az optimális. 4 DIMM esetén meg nem szabad nagy elvárásokkal nekifutni (3000MHz jó esetben megy az IMCnek) és akkor nem ér csalódás.
-
nagyonjjo
tag
Üdv!
Lenne egy asus x370-es lap,amit vettem ph-n.
Az első két memóriaslotban nem akar bootolni.
Illetve egy a6-os procival pár újraindítás után mégis sikerül bebootolni a lapnak.
De ryzen procival nem sajnos.
3 legfrissebb bioszt is próbáltam.
Van valakinek ötlete?
cpu és memóriafoglalatokat átújtam levegővel is. -
Tomtailor85
senior tag
válasz
Istvan2020 #21562 üzenetére
Dehogyis! Köszönöm szépen! De tényleg nincs most több keret!
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Tomtailor85 #21559 üzenetére
Elnézést,hogy mertem segiteni
-
Speed®
titán
válasz
Tomtailor85 #21548 üzenetére
A megfelelő topikot elsősorban, ez nem a gépösszerakós továbbra sem.
-
Chaser
legenda
válasz
Istvan2020 #21557 üzenetére
te figyelj már ide, nem akarlak megbántani, de ha nincs pénze rá akkor nincs, nem lesz tomahawkra sem, meg nem lesz 1tb nvme ssd-re sem, pedig képzedd', az is gyorsabb meg nagyobb mint egy 12-3e ft-os kommersz 2,5" 250gb sata ssd
az 570-et _újan_ megkapja 43-ért, ha eladja a vackokat mellőle 36-7e - egyébként jó hűtése van - és az említet 20e ft-os alaplap is bőven elég ilyen ktsg. vetésű gépbe - zen 2700 lazán ment benne all core 3,6-on, ment volna többet is ha akarom - -
Istvan2020
aktív tag
válasz
Tomtailor85 #21554 üzenetére
Miért nem veszel 1600@2600 32-ért meg egy Msi Tomahawk lapot 34kb vagy ha erősebb proci kell 2700 50 körül mozog új árban.
-
Chaser
legenda
válasz
Tomtailor85 #21550 üzenetére
rx 570 itx pulse alzáról, ha jól csinálod 36-7e-ből megvan, ha rosszul akkor 43e ( : gb b450m s2h alaplap 20e-ért, seasonic 450 fél modu táp 20e-ért, 2x8gb gskill 3000 ram 25e körül, cpu-t meg lőjj apróról, vagy 2600 40-ért - bár 2700-et is össze lehet hozni alzáról pár ezerrel többért -
ha maj lesz zseton cserélsz 5600-ra, 570 ára sokat már nem megy le -
Tomtailor85
senior tag
válasz
Istvan2020 #21553 üzenetére
Arra gondoltam én is. Hardveren 40-45között mennek! Ryzen procit meg lapot nem találni! Ha van, akkor rögtön elviszik!
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Tomtailor85 #21552 üzenetére
Ha 1070 sem fér bele, vagy 580 vagy 1060 még ami olcsóbb lehet.
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Istvan2020 #21551 üzenetére
Az nagyon sok! Inkább olcsóbb VGA erősebb proci!
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
Tomtailor85 #21550 üzenetére
5600XT 103 ezer körül van,használt 1070 meg 60-70 között.
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #21549 üzenetére
Olyan is jó! Csak annyiból jöjjön ki a gép! A terv 250-300 lett volna!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Tomtailor85 #21548 üzenetére
5600xt?
-
Tomtailor85
senior tag
Mi ajánlanátok 170-180-ért ryzen gépet egy olcsóbb kártyával? Pl 1060. 1070-et akartam venni itt az aprón, de délelőtt megállt alattam az autó, és előzetes diagnosztika alapján 1 porlaszócsúcs ment tönkre! Lesz vagy 200k. Így vissza kellett mondanom a 1070-et! Köszönöm előre is a segítséget!
-
rankesz
veterán
Nekem a G. Skill 16 gigás volt ilyen, bár ott hihetetlen 8 gigát foglalt le a 16-ból, akárhogy cserélgettem a slotokban, nem hasznalt csak 8-at. Google se segített, viszont érdekes módon akinek eladtam annál tökéletesen működik második párként (32gb össz)
-
rumkola
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #21537 üzenetére
-
GAbre
veterán
válasz
Most 32gb van.
Elvileg neten utánanézve.100mbot lefoglal window vmiért.
Vszeg egyes windowsok nem.
Nem tudom frissítés,virágbolti verzió nem foglal le.
Vagy win telepítőtől függ. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Nekem összesen/telepítve 16315MB.
-
rumkola
nagyúr
Talán az UEFI BOOT miatt van ez a -100MB, passz.
Mondjuk nekem még 2GB a StoreMI-nek is le van osztva, azt mégsem írja/vonja le sehol... -
GAbre
veterán
válasz
Dragon3000 #21533 üzenetére
Hát most mind2 ramra tört szám van.
Vagy rosszul emlékszek,vagy másik windowssal,vagy másik lappal máshogy számolt.
Minden esetre köszönöm válaszokat.
Nagyon nem volt fps változás változás abban a pár programban,amiben meglestem 16 és 32gb között.
Azért majd kíváncsi leszek,tud-e többet a jövő7en érkező gskill Ripjaws 3200-esek az x370-ekkel.(2x4).Majd kiderül megtartom-e 16gb mellé.Vagy megy be 1 itx konfigba.rumkola:
Jól emlékeztem akkor,nekem is ilyen volt.
Milyen lapban megy? -
CzG001
tag
Nekem is 15.9-et ír.... Érdekes.
-
GAbre
veterán
válasz
kovsol #21528 üzenetére
Igen.
Jelenleg 31.9-et ír.
De ha a másik memóriapárt kiveszem és a kingmax marad,akkor 15.9.
Feladatkezelőben lehet,hogy 15.9-et írt nekem is anno régi memóriával.
De a windows+pause gombal a rendszertulajdonságok 16-ok voltak mindíg,mióta 16ot használok.
Tört szám max igp-s procival volt eleddig. -
-
GAbre
veterán
Kicsit furcsa dolgot találtam.
A Kingmax zeus memóriapárom 15,9 GB csak.
Ilyennel még nem találkoztam.
Főleg,hogy az összes eddigi tesztramok 16gbok voltak kereken.
Legalábbis amit néztem.
És régebben se volt sose nem egész szám.
Ez normális? -
hokuszpk
nagyúr
" És az Msi sem az a, nem tudom ... Régen
szarinstabil volt. Most meg, a 300-as még nem jó, az 500-as meg már nem. "speciel a 300-as MSI -k vedelmeben emelnek szot, nekem van 1 Tomahawk B350 , 1 Pc-mate , tovabba a csaladban 1 Mortar max ( mondjuk ez B450 ) es meg1 Pc-mate. Egyedul a Tomahawkommal volt olyan problemam, hogy ha nekialltam tuningolni, akkor elmelegedett a vrm.
ugyhogy ez a lap most oc nelkul fut, 2700-as procival napi szinten melora es tvnezesre hasznalom, kedden 1 hetes uptimeval kapcsoltam le, mert mentem videkre.
a tobbivel sincs gond.
* ja meg a corsair 3000 V5.20 -at nemszeresse, amiota azt eladtam volt itt mar majdnem mindenfele ram, es a Mateban hibatlanul ment is. -
mvkly
senior tag
Sziasztok! Ez hosszú lett, bocs.
x470 Prime-ot tervezek venni, 2600x-hez, aztán zen3-hoz (remélem). Egyedül már csak a Bios a kérdéses. Manuál oc nem lesz, legfeljebb pbo, alufeszeléssel és hasonlókkal sem tervezem foglalkozni, nagyjából plug n play szinten működne.
Legalábbis ezt szeretném, de a Bios kapcsán rengeteg a negatív vélemény, minden brandre. Előfordulhat, hogy a legújabb frissítésekkel, hozzáillő alkatrészekkel is black screen, fagyások és társaik fogadnak majd? Vagy tart már ott az egész, hogy egy mezei felhasználónak nem kell ilyesmiktől félnie? Nem fogok 3 sw-rel monitorozva prime torture-t streamelni rgb beállítások közben, egyszerűen csak használnám a pc-m.
A másik választás a Toma Max lenne. A hardver oké, de itt is ugye a Bios, amiről csuda történeteket hallani. És az Msi sem az a, nem tudom ... Régen
szarinstabil volt. Most meg, a 300-as még nem jó, az 500-as meg már nem. Tényleg szarnak kell lennie a 470-es Prime-nak, hogy az előbbit válasszam. A 2 M.2-es jól jön majd, a VRM se rossz az Asusnak. Az ár, legalábbis ezen a szinten, nem számít. Valszeg nekem elég lenne egy belépőszintű lap is, de ezen nem spórolok (annyit).Szeretnék a véleményeitekre támaszkodni, mert tényleg rengeteget olvastam, itt is. De ahelyett, hogy kitisztult volna a kép, lassan arra jutok, hogy inkább maradtam volna a guminőmmel. Röhej, hogy szinte a gyártói támogatás alapján kell választani.
-
válasz
attiati #21518 üzenetére
4modul nagyobb "strain" az IMC-nek, kisebb eséllyel tudsz majd magasabb frekvenciát elérni, így a két modul preferált.
MATX: MSI B450M MORTAR MAX, inkább ebben gondolkoznek, mint X370-ben. Már csak a nagyobb Bios ROM miatt is : előre láthatólag kevesebb nyűgje lehet majd a negyedik generációs procikkal.Ha 2-3 ezer forint a különbség, inkább x.
Szerintem.
B450M MSI MORTAR / 2 modul Crucial Ballistix Sport LT / AT 3200MHz cl16 kit / 2600x -
attiati
veterán
sziasztok, vásárlás előtt felmerült pár kérdés:
▪ 4 ram slot használattal van gond? Ha most vennék 2x8 ddr-t, később mehet még 2x8, vagy cserélni kell majd 2X16ra?
▪ Mi szól a B450 mellett az X370-el szemben? Boost overdrive / store MI úgy tudom, hogy nem sokat jelent. Bios upgrade macera megoldható, vagy már eleve upgradeltet kérek.
▪ Elképzelhető, hogy 4th gen ryzen nem megy bele X370-be, de a B450-be igen?
▪ Melyik gyártó a legkegyesebb időtállóság szempontjából mATX vonalon?
▪ Ha a 2600 és 2600x között gyakorlatilag nincs különbség árban (max 1-2e ft), akkor gondolom az X a nyerő
-
Chaser
legenda
válasz
Istvan2020 #21503 üzenetére
óóóóóóóóóó
sejtem is kivel :d van náluk egy tag aki nagyon nincs képben, már oda jutok ha őt kapcsolják azt mondom téves és hívom őket újra hátha mást kapcsolnak :d
nem telefonon kell, vagy bevinni v futárt kérni -
Chaser
legenda
válasz
Istvan2020 #21481 üzenetére
no comment
legközelebb lesz náluk dolgom megkérdezem mit nyilatkozik erről az adott üfsz-es srác
Speed(R)
192 bit, vagy ennyi, vagy 3/12, 1660ti/s-eken sincs több, és 2060-akon sem
ez gyakorlatilag 5700 192bit/6gb vram verzióban a 256bit/8gb helyett, alacsonyabb gpu órajellel gyárilag, de minden számoló ugyanannyi
sztem ennyiért teljesen jó az 5600 - a pulse 103e-ért, mert a többi 120-tól kezdődik, azok már nem érik meg -
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest