Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
Ui.: ne bomoljunk kérem, HDDre OS..dobj be egy SSDt, ne szüttyögjön a vas.
-
Csupingo
veterán
válasz
#20238798 #23278 üzenetére
Használt lemeznél valakinek ez kavart be. Az előző gépben tárolóhelynek volt beállítva a meghajtó.
Mondjuk ilyenkor a bios-ban látni kéne, csak telepítésnél nem.
-
Csupingo
veterán
válasz
#20238798 #23269 üzenetére
Másik pcie foglalatba téve a vga-t sincs kép? Lehet, hogy peched van és jelenleg DP-n adna csak képet boot-kor. (Nekem az rémlik, ha ez is a helyzet, pár áramtalanítás és ki-be kapcsolás után észhez szokott térni a vga és kiküldi a képet az egyetlen csatlakoztatott kijelzőre. Esetleg a bios-t is reset-elheted párszor, bár új lapnál nem biztos, hogy segít.)
Ha ilyen "apróbb" memória gondod van, akkor talán egy alaplapi bios frissítés segít rajt, ha nem hibás valamelyik. Esetleg egy kivétel, visszarakás is elég lehet mindkét memória esetében. Lehet, hogy csak rosszul érintkezik.
-
rankesz
veterán
válasz
Dragon3000 #23257 üzenetére
Csak nem gondoltam volna hogy ennyi "tartalék" van benne.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
CirrMee #23254 üzenetére
Én nem azt írtam hogy nem tud úgy üzemelni! példaként a sajátomat is odaírtam..
a 3000-es cruci ment 3600/18-ban
a 3200 flareX meg 3800/16-t is, de
mindkett megbízhatatlan volt,
átmentek a stresszteszteken, szépen hozták az 55-56k olvasást stb, de a mindennapi használat során meg elhasaltak, továbbá zen+nál 4-es alaplapoknál ezt olvastam akkor is ha eleve valaki 3800-as ramokat vett (járathatta pl 3466-on),
úgyhogy kicsit összefüggést vélek felfedezni a lapok kapcsán is, tehát nem fognám kizárólag az imc-re, talán jó példa lehet pont a athlon 200ge -
rankesz
veterán
-
CirrMee
addikt
válasz
GIORGIONE76 #23253 üzenetére
Erre azt mondom, hogy az előző 3000 -es modulok a legkisebb emeléstől is fagyiztatták a gépet. A mostani (3200) meg ezt is meglépte:
Ugyanaz a vas, ugyanaz a proci.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23252 üzenetére
én elhiszem, az nekem is csodamód ment, viszont a memóriadolgokat nem fognám csak az imc-re, erre gondoltam az alaplap kapcsán..
amúgy ugyanarról beszélünk, csak te a cpu felől nézve -
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23251 üzenetére
Nekem a 200ge mellett gond nélkül ment a predator az említett lapban 3400cl14-en, még játszottam is az igp-n régebbi játékkal, meg is hálálta a magasabb frekvenciát
A 2700-zal meg 3333cl14-en használtam.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23250 üzenetére
szerintem jelent, csak nem szentírás, nyilván nekem is ment magasabb frekin, de megbízhatatlan volt, pedig végigteszteltem minden feszen timingon stb-n, szerintem már a tesztpéldányokon kijött hogy 3466 felett hibázik, aláírom mehet felette, de lutri a zen+-al, nekem pl PS alatt eldobálta, agyfaszt kaptam úgyhogy visszatettem 3333/14-re
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23248 üzenetére
Sokat nem jelent, hogy mit ír rá a gyártó. A giga b450 lapomra 3200 volt írva és 3400-on használtam benne a ramokat. Ahogy jött a 3xxx, máris átírta a gyártó a 3200-at 3600-ra 😀
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #23247 üzenetére
A 3600cl16 1,4-gyel is ment, a cl14 1,45, de nem teszteltem 1,4-1,45 között, ha lesz időm, akkor megnézem, mi a legkisebb feszültség, amivel megy.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #23247 üzenetére
azt vettem íszre, hogy imc ide vagy oda, de a deszkának is van egy korlát, nekem se hiába írták be a 3466-ot, tudtam felé is menni, de megbízhatatlan volt, volt hogy csak egy hét múlva crashelt, így vissza kellett fognom, hiába vettem meg a csoda b-die-t, az sem segített, de ahogy látom X4xx deszkában a névleges 3600-as ramokkal is küzdenek a userek, úgyhogy lap+cpu összefüggenek, X570-el bezzeg már nincsenek ilyen gondok, a b550 majd megoldja ezeket is
-
válasz
Dragon3000 #23244 üzenetére
De hány volton? Nekem csak egy picit kéne adni a 3600 cl16hoz, de a lap csak 1.4-et enged. Így is megy, de egy hét alatt volt 1 fagyásom, 1 bsod-m és egyszer kidobott a játékból bár az más is lehetett.
-
válasz
Dragon3000 #23244 üzenetére
azt tedd hozzá, hogy Athlonból meg bősz IMC-s példányt is kifogtál
-
Televan74
nagyúr
2600 után a 3600X -el már nekem is mennek a Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz memóriák 3600Mhz -n. Úgy látszik a 2600 -om tényleg csak 3200Mhz -et tudott XMP -vel.Ami amúgy így is oc -nak minősült a vállalt a 2933Mhz -hez képest.
-
Lacpac
őstag
Szia!
Olvasgattam hogy mennyi lapcserén és szíváson vagy túl, és még mindig nem megy rendesen a géped.
Nem lehet hogy az ilyen hanyag megoldásoktól (pl:M2) nem ment rendesen?
Lehet nem kellett volna tíz nm alaplapot venned, hanem rendesen, odafigyelve összerakni. Pár éve én és a kollégáim is műveltünk érdekes dolgokat 50-100 milliós gépeken, de ott csak a betervezett karbantartásig volt így. Rakd össze rendesen. Ha nem tudod, add oda valakinek aki megcsinálja neked. Közben figyeld, és ne szégyellj kérdezni... -
Speed®
titán
Attól, hogy a GPU 50°C körül van terhelve, változatlan hőmennyiség kerül be a házba..ráadásul amit eddig kidolgozott a hátsó radin, azt most befelé termeli..nem volt valami okos lépés. Megpróbálhatnád fronton kifelé tolni az ájert, oldallapon vagy alulról meg befelé a frisset a VGA/front környékére, akár leválasztva a felső teret terelőlappal, így ott mehetne hátulról a CPU felé a friss ájer, amit a felső radin át felmelegedve kidolgozna a friss szerzemény.
Ui.: ahogy előttem írták, ventiket radin pushban használunk, főleg, ha gagyik..bár a virsliradikat nem nehéz átszellőztetni, az ID légkavarói hagynak maguk mögött némi kívánnivalót.
Az az M.2 meg borzasztó, csinálj inkább új képet, ettől napok óta kerülget a guta mindenkit
Engem mondjuk a VGA hátoldali taknyolása miatt is, de az más kérdés..gondolom van terv az értelmesebb kivitelezésre..remélem -
GAbre
veterán
válasz
GIORGIONE76 #23233 üzenetére
Konkrétan nem tudom mióta,de már volt 91 fok is,mióta visszavettem socot,azóta 71-77 max.
Kb így alakul a teszt során a Celsius.
Eddig így volt.
Most felfelé került egy hasonló id cooling,mint ami kártyát hűti.
Eddig balra volt található a kicsi.
Ezért mondom,hogy fura,hogy dupla akkora felólet,még sincs pár foknál nagyobb előrelépés.
Mellesleg gpu-n 50 fok körül van,szóval nem forrósítja a gpu radiátort.Így nem hiszem,hogy forró levegőt nyom be.De még ha így is van vmennyivel jobbnak kéne lennie.
Főleg,hogy aida alatt gpu nem megy,és így nem is melegedik bejövő légáramlat. -
GAbre
veterán
válasz
GIORGIONE76 #23231 üzenetére
Aida alatt.
De játék közben se stabil.
Jó pár alaplapot próbáltam ki,és eleddig nem tapasztaltam ilyet. -
GIORGIONE76
őstag
Arra gondolsz, hogy valamilyen stressz teszt alatt megy fel 71-re, vagy már kisebb terhelésnél is, pl játéknál?
Stressznél nem sokkal jobb mint egy profi toronyhűtő, lévén hogy ott sem tudja a hűtőközeget lehűteni annyi idő alatt, de a kisebb terhelésnél van ideje a körnek áthülni...
megpróbálkozhatsz gyorsabb illetve kár lassabb rpm-el is mert más és más lehet egyes pumpáknál a karakterisztika, nekem a gépben két asetek pumpás van, mégis eltérő, az egyiknek muszáj 2000 felett mennie, a másiknak meg elég 1600 körül, de ezt ki kell tapasztalni -
GAbre
veterán
válasz
Chaser #23229 üzenetére
Cseréltem vízhűtést 1ventis radiátorról 2 ventis radiárra,de viszont a cpu hőmérsékletek semmit nem változtak(vagy nem sokat).
Még mindíg fel tud menni 71 fokra,mint eddig,és ugyanúgy változó a helyzet.
Létezik,hogy a hőmérsékleti adatokat nem tudja normálisan kiolvasni az alaplap?
Vagy inkább fesz elosztása rossz ennek a lapnak? -
Chaser
legenda
válasz
kovsol #23225 üzenetére
lehet a cpu imc-je nem megy többet, 2600 cpu-nál 3000-nél többet nem tudtam kisajtolni a 2x16gb gskillből, sima 2700 mellettt 3200 biztos megvolt, a mostani 1600@2600-nál sem megy többet 3000-nél, a poén az, hogy azt 1,2v-on tudja ( :
időzítés érdekes volt, bios elfogadta, de minden monitorozó sw az eredeti cl16-ot mutattaSpeed(R)
már most is van áremelkedés, 2x8 3000-es gskill pár hete/hónapja lazán volt 25e alatt értelmes helyen, ki lehetett fogni 22-3k-ért is, most ez a tényállás
kb sehol nincs, ahol van már közelebb a 30-hoz, egyedül ufóéknál 25e ft - kérdés hogy meddig - -
hokuszpk
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
rankesz #23223 üzenetére
Ha kevés a 16GB, ~semmit nem segít a + sávszélesség, szóval egyértelműen 32/3000 hosszútávon gondolkodva, a jelenlegit meg jó áron eladhatod, ha igaznak bizonyulnak a rémhírek. Részemről megkeresném a 3000C16hoz tartozó legalacsonyabb RAM/SOC feszt és használnám elégedetten, mintsem <10GB/s hozam miatt fele mennyiség korlátozzon idővel.
-
Chaser
legenda
válasz
rankesz #23223 üzenetére
senki sem tudja mennyi lesz a ram ára, de sokkal nagyobb az esély arra hogy jelentősen drágul, mintsem stagnáljon vagy olcsóbb legyen
egyrészt a konzolok miatt amik már zabálják a ramot, másrészt a csodás új vírus nem tudni meddig tart és mekkora termelés kiesést okoz, én maradnék a 32-nél
új genes konzolok majd feltornázzák a jelnlegi "16gb elég" játékigényt ( :
3000 alatt erősen érezhető a difi, 3600 fölött már jóval kevésbé -
rankesz
veterán
Olyan kérdéssel fordulnék a nagyérdeműhöz, hogy ti melyiket tartjátok jobb választásnak az alábbiakból,
A bestbuy topikban február vége felé bedobott valaki egy linket noname webshop-al hogy kalandoroknak aki bevállalja érdekes lehet... Csábított a 32 giga aegis ram 32 ezerért, még ha csak 2400-as is... (Annak ellenére hogy novemberben mikor állt össze a konfig az alzáról vett 16 gigás 3200-as aegis szett sehogy nem akart menni a gépben csak 2133-on) Megrendeltem utánvéttel, és bő két hét alatt meg is jött, nincs semmi gond vele, azt kaptam amit árultak.
A gépben eddig 16 gb ballistix grey ram ment, 3466-on 16-18-18-36 1T sebességgel.
Most betéve a 32 gigás kitet a gyárihoz képest rögtön oc frekit kapott, xmp-s 1.2 v helyett 1.36, 3000 16-18-18-36 1t-n fut a prime large fft teszt háromnegyed órája, ami az első jelek szerint stabil, miközben netezek szép zöld ikonnal dolgozik...
Tehát a kérdésem kb az hogy ér bármi hátrány a 3000 vs 3466 mhz miatt, amit ellensúlyoz az hogy nem 16 hanem 32 gb ram van a gépben? Nem tudom egyelőre eldönteni hogy megéri e betárazni több ramot, vagy ráérek ezen 1-2 év múlva agyalni? Nem tudom késöbb mennyi lesz a ram ára, de én úgy gondolom hogy a padlót elértük kb tavaly év végén, innen egy darabig felfelé megy az út...Szerintetek?
-
Chaser
legenda
válasz
BerserkGuts #23221 üzenetére
Tegnap vga-t teszteltem, ma majd talan cpu-t, mit produkal 1 ora prime blend utan egy jo leghuto, 1600af@all core 4ghz lesz az alany
-
BerserkGuts
addikt
válasz
Lacmaster #23203 üzenetére
AOI azért jó ha nem egy 10-20perces időben gondolkozol szimpla fizika a fém átmelegszik =toronyhűtőkkel ez a baj.
itt egy teszt ami labor körülmények között 20fokos szoba-hőmérsékleten mértek
de lagalább 1óra intenzív terhelés mellett ami legalább mutat valamitMost ezt életszerűen amikor nyár van 30fok melegben és 16 órát be van kapcsolva a gép jól átmelegedve mutatná meg valójában milyen különbség van,
teljesítményben mennyire boostol fel hány GHz-re a proci
+ehhez hozzájön mennyire jól szellőzik a házad és milyen az alaplapod vrm hűtése bár elméletileg lehet pótolni jól szellőző ventis házzalPersze mindez csak akkor számít ha nagyon kiakarja hajtani valaki a prociját pl: egy 2600 4.1GHz nem elég hanem 4.2GHz kell
Mondjuk nem sok értelme van méég viszont a jövőben ahol cpu igényesebb játékok lesznek multinál jól jöhet
BFV-ben tudom hogy jól jön de ott inkább a játékkal van a baj amennyit javítópeccsölnek rajta mindig elrontanak valamit mert teljesen alapon is képes volt jó stabil fps-re. -
Lacmaster
tag
Köszönöm! Szeretem is nagyon
Rgb a ram, alaplap, ventik, így szeretnék olyan hűtést is...Tetszik a NZXT csak maga a procin lévő egység kevésbé jön beTegnap óta, alulfeszelve jobb lett a hangja alapjáraton...
-
Lacmaster
tag
válasz
Paxker315 #23205 üzenetére
Természetesen nem is a te írásod volt ami kicsit "bántott"
De egy angol szó egy betűjének elütését egybe mosni a linkkel, amiben a buta emberekről szól a cikk??? Azért azt gondolom egy pici tisztelet mindannyiunknak kijár..(de lehet 43 évesen már öregszem)
De téma zárolva, elfelejtve..Visszatérve! Igazából 60 fok, nagyon max 65ig megy a procim terhelés alatt, de még csak tél/tavasz van (igaz nálunk a szoba 25-28 fok)Valami olyat keresek ami hosszútávúan megéri, és v.hogy jól is néz ki egy Cooler Master mb511 házban
Az AIO-t azért kérdem, mert hallottam hogy vagy egy jellegzetes ciripelő vagy éles hangja, mások szerint
Aio-ban CM 240-est néztem vagy NZXT Kraken 52-62
Torony hűtőben meg Noctua vagy Dark rock ...De szívesen veszem tanácsaitokat! Köszönöm az eddigieket... -
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #23214 üzenetére
ezek max esetedben igazak, de általánosságban erős/merész kijelentés h nem ér 15k felárat egy 2700, neked nem ér, az rendben van
gyakorlatilag újan értelmetlen venni 2600-ot a 10e ft-os árdifi miatt 2700 ellenében, az 1600@2600 már más történet, azért is vettem azt, valszeg' még egy év múlva is pár ezer buktával tovább lehet adni ha maradna addig
a bolt pedig nem találhatja ki honnan számolja a 14 napot, ami egyébként 28, 14 napod van bejelenteni az elállás tényét és további 14 visszajuttatni a terméket, tehát ha a 14. napon jelented be 28 napod van összességében
egy kicsit elkényeztetett minket az amd, ha egy 2600 40e, 2700-ért lazán kérhetnének 60-65k-t is, nem az x-ért, az 50e ft-os ár erősen ajándék kategóriaszerk:
és ha beleszámolod h a 2600 hűtése max 1e ft-ot ér, a 2700-ét pedig lazán el lehet adni 3-4e-ért, még jobban ajándék kategória a 2700, tehát esetedben 11-12k maxból meg lehetne oldani a váltást ha nem használod a gyári hűtőt -
válasz
Chaser #23213 üzenetére
Az érte volna meg ha pár nappal hamarabb megrendelem a 2700-at az alzában játékkal, kuponnal, de sajnos lecsúsztam, nem mertem addig vásárolni míg kezemben nincs a pénz az előző alaplapért. Még utána is talán 47 volt (a 2600 meg 40), el akartam állni és venni 47-ért 2700-t de a bolt másképp számolta a 14 napot így egy nappal lecsúsztam (fizura várás miatt halogattam az utolsó pillanatig). Mindenesetre inkább költenék 15 ezret egy 1060 -> 1070 cserére, szerintem több értelme lenne, bár lehet 20-ba is belekerülne.
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #23212 üzenetére
( :
3600 vs 3700x legalább 40e ft difi, és van akinek megéri
ha videót vágsz a 2700 sokkal jobb mint a 2600, a hülyének is megéri kategória kb 10e ft felárért - bolti különbség -
2700 vs 3700x 50e+ difi, és az is sokaknak megéri
ha neked nem ér meg 15k-t a váltás az erősen szubjektív szocprobléma, akkor maradsz a 2600-nál -
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #23208 üzenetére
zafír ( : a sapphire jelentése ez, sokan így is "becézzük"
pár ezerrel olcsóbban felrakod a 2600-ot mint boltban van és nagy eséllyel elviszik - pláne ha értelmes helyre van rá sok gar -, aztán veszel 50-ért boltból 2700-et, akár 15k "befektetéssel" meg lehet oldani
persze ahogy terjed az 1600@2600 verzió megléte a köztudatban, idővel annál kevesebb pénzt adnak majd "origi" 2600-ért -
válasz
T0mBd1gg3R #23208 üzenetére
Pl [link]
De ha shappire lenne, mint írják rengetegen, a szó elején s, az f helyén p lenneAmúgy szvsz a zafírral is helyettesíthető ,itthon mindenképp.
-
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Paxker315 #23205 üzenetére
Nekem a Cooler Master MasterLiquid Lite 240 leszabályzott pumpával és alacsony fordulaton járatott noctua ventikkel a 2700-at 50 fok alatt tartja játékok alatt. Fekvő hazám van 138mm-es hűtés férne csak a cpu-ra, így nekem ez a gazdaságos verzió is megérte, főleg 7e-ért ventilátor nélkül.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Lacmaster
nem szeretek agitálni valami mellett, de most megtenném,
semmi baj nem lehet egy jól kiválasztott AIOval,
nekem a 2600-at az elején egy Tt Water 3.0 120-as hűtötte, halk volt, jó volt a hatásfoka stb.
ráadásul később mikor az másikat kapott, akkor a 980ti-re szereltem fel a Kraken G12-vel,
az a kártya ugyebár 235W Tdp-s, játék alatt 150-200W között kajált a gépigényesebb játékoknál, szóval ahhoz képest egy ilyen cpu smafu,
szépen be lehet konfioglni a ventit és a szivattyút is, a kevésnek találod akkor Push/Pull-ban is használhatod, ha az sem elég akkor persze jöhet a 240-es,
nekem jelenleg is a VGA-t egy Tt 240 hűt, nem kis hatékonysággal -
válasz
nem kötekedésből írtam, csak rengetegen használják KÖVETKEZETESEN úgy. Valamiért. el-elírni nem ugyanaz mondjuk.
Amúgy, szerintem keretfüggő. Ha 25k alatt nézelődik az ember, nem érdemes AIO-t venni, főleg nem szub-19k. Bár aliexpresszen vannak gazdaságos AIO-k, vaj' azok hogy teljesíthetnek? :| :\
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
AIO
ott ugyebár van az alap szivattyúzaj,
ez amúgy egy-két gyártónl tényleg silent, előtte érdemes körbenézni,
ventinek azt teszel be amit csak akarsz, de bőven kijössz 500-1100 Rpm-ből még 120-as esetében is,
a hatásfoka ugyebár jó, ezt nem kell taglalni, leginkább nem a benchek alatt, ott annak is felmegy, hanem átlagos használatnál, játéknál jellemzően mindegyik 55C alatt marad, 240-es 50 alatt is, építetteknél meg ugyebár a nagy radik, a tartály, a csőhossz miatt, határ a csillagos ég ...egy sima 120-as, jól megválasztott AIO is lehet ultracsendes jól bekonfigurálva
-
Speed®
titán
válasz
Paxker315 #23201 üzenetére
Bízzunk benne.
A 234 hasonlít a 214Xre, csak a venti/tető lett csillámpóni 1cm rovására kb. Viszont mindkét esetben riasztóan hat a dupla golyóscsapágyas 2000rpm venti..az minden, csak nem halk, ha bevadul a helyzet. Ezért ajánlgatom inkább a BNAkat, ha csend kell, az árkülönbséget megéri egy értelmes HDB venti.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest