Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
CzG001
tag
[link] És ilyenkor elkapja az embert az idegbaj.... Én 92 ezerért vettem a 2700x-et.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Puma K #18092 üzenetére
úgy látszik a bios volt ludas, a szeptember elején felrakott volt,
visszatettem a Zen2 előttit, az meg nem értelmezte rendesen az offset-et,
még -0.1V-n is 1.4V-ot adott (a hwinfo szerint is),
ezért felraktam a legújabb abba bioszt, most minden klappol, és megy 3333/16-on
szóval ilyen kicsiken múlik néha -
Bivaly26
tag
A CPU-Z Progiban a Bus Speed Ugrál!99,2-100,5 ig ez normális 2600x-nél Bioshoz semmit nem nyultam még?Ugyanez a hőfokkal is megvan 34fok-42fok között mikor nem megy semmi.Amugy tetszik a dolog sokkal pörgösebb lettem!
Eddig 14 óra használat után nincs fagyás rendben van.Ma még szabadságot is vettem ki hogy élvezkedhessek!
-
Puma K
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #18090 üzenetére
Gondolom eddig 2x 8GB, majd 4x 8GB lesz a gépedben.
Ugyan azt a 32GB-os RAM mennyiséget megkapod 2db modullal is avagy 2x 16GB-os felállásban.
Ha ennyire fontos a tuning akkor mond vissza a rendelést vagy küld vissza ha még benne vagy a 14 napban, add el a régieket és vegyél egy olyan kit-et amiben 2db modul hozza a 32GB-ot.
A DDR4-nél mezei ember számára is elérhető ársávban már 1db RAM modul lehet 16 vagy akár 32GB-os.
-
válasz
GIORGIONE76 #18090 üzenetére
Webes vásár? Megpróbálkozhatsz az elállással. Vagy a ZAP-prón.
-
válasz
GIORGIONE76 #18088 üzenetére
Jobb lett volna eladni a régit és venni 2 modult. A 4 modullal ilyen téren csak a baj van.
-
GIORGIONE76
őstag
Tudom hogy nem first world problem
de találkozott valaki már ezzel?!
2 modulról 4-re váltottam (3000/16)a single rank, DC-ben szuperül tudtam tuningolni, 3400/16-19-18-42-el 52k MB/s olvasásit hozott, Latency 66ns...
tudtam hogy ha megjön a +2 modul akkor változtatnom kell némileg az időzítéseken és az ellenállásértékeken, esetleg a fesz-en is,
de úgy néz ki hogy sehogy nem akarnak együtt menni 3000 felett,
leírásokban másnak is 2933 körül volt a határ,
csak sejtem hogy a memóriavezérlő tudhat ennyit,szerintetek van rá megoldás hogy kicsit azért feljebb vigyem legalább a frekit, vagy próbálkozzak 3000 alatt, de jobb késleltetéssel???
előre is köszi GIORGIO
-
Bivaly26
tag
Mejött az alaplap és a proci is összedobtam a kicsikét minden új a dobozba!
Milyennek tűnik elsőre MSI B 450 Tomahawk MAX,R5 2600x.Ram Gskill Aegis 2x8GB!Nem nyultam semmihez a BIOS-ban és ez a win is a régi gépemből áttett bebutolt rendszer!Semmi driver eddig!Visszatértem az AMD-hez 20 évvel késöbb!AM486-DX2-80 ez volt az utolsó AMD-m! -
Floyd80
addikt
válasz
GIORGIONE76 #18074 üzenetére
De ugye a SOC csökkentés az XMP profilnak nem igazán tesz jót, nem?
-
sanyierik
csendes tag
Sziasztok. Volna egy olyan kérdésem hogy a hőmérséklet csökkentés érdekében szeretnék a proci SOC Voltage-ből csökkenteni minuszba. Jelenleg 0.10000voltot szedtem le. 3 fokkal csökkent. Mennyi a max amit le lehet venni? . Asus Tuf b450m -plus gaming lap, ryzen 2600x. Ramok belőve eszméletlen gyorsak lettek.
-
HypeeeR
tag
Szia!
Én korábban hasonló cipőben jártam, írtam is róla itt, igaz, hogy csak 2x8GB-ról volt szó. Volt egy G.Skill TridentZ RGB 3000MHz-es 2x8G-s kitem. Rajta volt az alaplapom támogatási listáján, de nem akart működni a D.O.C.P. profiljával, illetve manuálisan beállítva sem (DRAM calculator + Thaipoon Burner-el számolva), csak 2666MHz-en ment stabilan hosszabb ideig. Néha lefutottak a tesztek gond nélkül, néha kékhalál, vagy megfagyott a képernyő. Próbáltam az akkori aktuális bios-okkal (Asus ROG Strix X470F -> 2-3 verziót is néztem), de nem akart működni. Kipróbáltam a ramot több másik gépben is, gond nélkül ment a D.O.C.P. profillal, illetve XMP profillal is intelnél. Eladtam, vettem helyette egy másik kit-et, ami nincs rajta a listán, de itt többen ajánlották (HX432C16PB3K2/16). Ezzel probléma nélkül működik a D.O.C.P. profillal is (3200MHz) már lassan fél éve.
-
Pferi
senior tag
Alza akcióban sikerült 20.000-ért vennem egy MSI B450-A PRO MAX alaplapot. Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a lappal? Ha van olyan jó mint egy MSI B450M Gaming Plus akkor elégedett leszek vele.
-
Bivaly26
tag
Holnapra vagy holnap utánra érkezik meg a két fő alaktrészem egy MSI B450 Tomahawk MAX, R5 2600x társaságában!A többi már megvan 4 hónap alatt csak öszzejött lassacskán.2600 lett volna de most az x 3000 volt drágább akkor legyen az!Remélem jól döntöttem!Nekem nagy ugrás lesz lesz sata3,usb3 stb!Minden gyorsabb lesz!Első tapasztalatról beszámolok és ha segítségre van szükségem remélhetőleg kapok itt!
Alapról inditok win telepítés!Utána jöhet a BIOS ott mit állítsak elsőnek?XMP profil gondolom,aztán mehet a PBO?De majd segítséget kérek.
-
Floyd80
addikt
válasz
KaiotEch #18054 üzenetére
Bestbuy a 2600 30-ért
. Ha elég a 6/12 akkor sztem 3600 jó vétel, ha aprón veszed akkor gianninál már 63, másnál láttam 62-ért. 2600X-ről váltottam, mert nem hiszem, hogy jövőre jobban jönnék ki a váltásból. Asztali felhasználásban igazából nincs sok különbség, játékban van egy kis előrelépés.
-
KaiotEch
nagyúr
Üdv. Srácok most mi számít bestbuynak? Van még mindig egy bontatlan 2600X-em a polcon, de nem tudom, hogy maradjon az, vagy cseréljem 2700X-re, esetleg 3600-ra. Valaki kiszámolta már, hogy ár-érték arányban melyik a jobb? Köszönöm!
-
fanti
addikt
érdekességnek írom csak be
-
perfegor17
senior tag
válasz
mihellers56 #18051 üzenetére
Hát még nem jön össze a lóvé addig asus prime x370 pro lapban rtx 2070-nel
-
mihellers56
tag
válasz
perfegor17 #18050 üzenetére
Grat hozzá! Miben fog üzemelni?
-
perfegor17
senior tag
Megrendeltem a 3700x-et remélem jobb lesz mint az 1700
-
válasz
hokuszpk #18043 üzenetére
hja, nagybalfx módon azért is kérdezem, mert, pár napja, mikor a feszekkel volt probléma, én hülye beírtam valami eszméletlen magas értéket oda, amit re-start után szépen vissza is tettem autora..
Azért hozzáértés-tudás nélkül mindig izgul az ember, hogy valami böszmét tesz, de, remélem, most ez semmilyen hátrányos-káros következménnyel nem jár hosszú távon.
-
A AMD Cool’n Quiet-t funkciót enable raktam.
Megjelent egy PPC Adjustment funkció ami PState 0-n van. Ez jó így?
Én azt hittem , hogy ha kikapcsolom az AMD Cool’n Quiet-t funkciót akkor az alapon 3600 Mhz fog menni a CPU. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #18042 üzenetére
az azert picit alacsonynak tunik, 0.88 -at elfogadom
de nincs kobevesve, nalam pl. 4 modul van, ha 0.9V ala viszem el se indul a motyo. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Paxker315 #18035 üzenetére
a summitnal aszontak a cldo_vddp ne legyen magasabb, mint 1.2V, illetve a dram fesz -0.1V tehat ha 1.2V -n megy a ram, akkor 1.1 a teto, ha tuningram es 1.35V vagy felette, akkor 1.2V.
eziranyu kiserleteim szerint nem erdemes magasra allitani, egy ido utan kontraproduktiv, csak füti a procit.
az msi lapom is erdekesen allt a kerdeshez, cmos reset utan volt, hogy 1.15V -re tette, maskor meg 1V ala, mikozben semmi nem valtozott a konfigban.
meguntam, fixalva teljesen jo. -
-
Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy MSI B450 TOMAHAWK MAX és egy Ryten 5 2600X páros.
A ram egy G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB.
A hútő egy Deepcool GAMMAXX 300.
Összeraktam, feltelepítettem, letöltöttem a legfrissebb BIOS-t, kikapcsoltam az AMD Cool’n Quiet funkciót, mást mindent gyári értéken hagytam.
A ramokat A-XMP Profil2 raktam (2933Mhz).
Telepítés után észrevettem, hogy a CPU nagyon melegszik.
Ezután jöttem rá, hogy a cpu magok 1-4%-os terhelés mellett egyfolytában 4248 Mhz mennek.
Nem esik vissza az alap órajelre.
Milyen beállítást ronthattam el.
Köszönöm a segítségeteket előre is. -
arn
félisten
igazabol lassan nem is az bosszant, hogy nem megy 3200on, hanem az, hogy egyszer miert ok, maskor meg miert nem... olyan mintha a lap vmi mas baallitast hasznalna hideg inditaskor, es meleg inditaskor. a kritikus timingok es feszultsegek mindig korrektek, igy vhol mashol lehet.
tuningban sem nagyon tudok elkepzelni olyan helyzetet, hogy a memkontroller egyszer jo, egyszer nem, elvileg ugyanolyan beallitasokkal.
-
arn
félisten
ugyanaz mint tegnap... este megy, reggel nem
megerte 3200es ramba invesztalni.
ha kijon a 10700k, en lehet atvaltok arra vmi asus lappal, hatha nyomott aron jonnek.
-
arn
félisten
a memtest86 is birt egy fel orat... majd vmikor raeresztem rendesen.
-
arn
félisten
De engem az agesa es a memoria kapcsolata erdekelne... nem nezte ezt vki? Altalaban az ujabb verzioknal mindig az ujabb procikra gyurnak. Nem torvenyszeru, hogy elkefelnek vmit a reginel, de nem ugyanolyan intenzitassal tesztelik oket.
Az msinel is procinkent van kompatibilitasi lista, de az agesa verzio nem derul ki, hogy mivel is teszteltek ezt a kitet. Az xmp kiolvasas mindegyik biosnal ok volt, egy betabiost kiveve (fesz, timing, etc).
Kicsit emlekeztet a ddr2-core2 korszakra, ott volt ennyi szopas a ramokkal, hogy megy e egyaltalan az adott ram az adott orajelen.
-
arn
félisten
válasz
Create. #18018 üzenetére
probaltam feszultseget emelni a memorianal, meg manualisan allitani a timingokat a patriottal sehogy sem sikerult par percnel tovabb stabilizalni @3200on, 2933 ok volt. a corsair furabb, hogy egyszer miert megy, utana meg miert szall el? most is megy az 1.0.0.6al 45 perce.
a 2933 is tuning, mert 1.2von kellene a ramoknak mennie a jedec szerint.
-
Bele választottál megint a ramba, mert a corsair nem volt feltétlen jó választás. Lehet már nincs annyi probléma, de a corsairral volt a legtöbb ryzennel annak idején. Én hyperx predatort használok, asus és a mostani asrock lapban is ugynúgy megy 3400 cl16-on. De lehet a cpu-d is a gyenge láncszem.
-
arn
félisten
2700xhez melyik az ajanlott agesa? msi x470 gaming plus a lap, proci tuningolatlan, csak xmpt allitok.
kezd az oruletbe kergetni a rambovites... anno meg 2x8g viper4 rammal vettem masfel eve, siman ment @3200, aztan amikor melyponton volt a ram, ugyanilyen viper4 ramra csereltem 2x16g verzioban. ez nem volt a lap kompatibilitasi listajan, nem is ment @3200on csak @2933on.
leveleztem a patriottal meg msivel, de igergettek mindent, hogy menni fog (meg hogy ok lekommunikaljak), aztan hogy lehet megsem, mert ok kozben lecsereltek a chipeket a kiten, arra nem is valaszoltak, hogy milyen chipek vannak a memoriaimon. ket honapnyi pocsoles, es egy csomo bios teszt utan visszakuldtem az egeszet.
ezutan 2x16m corsair lpxet valasztottam, ez rajta van az msi listajan @3200mhzel. tegnap bepattintottam, kb egy orat ment a p95 memtesztje, meg egy passot vartam a memtest86al. reggel elinditottam a memtest86ot, hogy vegigporgesse a 4 passot, par perc mulva hibat dob. p95 detto... nem igazan tudtam hova tenni a dolgot. hogy a rossebbe lehet, hogy este ment orakat, most meg ugyanugy csinal, mint a patriot?
most visszahegesztettem a regi biost, ami meg a 3000es szeria elott jelent meg, nem volt egyszeru, mert az idiota msi nem engedi alapbol (ertenem, hogy ez mire jo). ebben 1.0.0.6 agesa van, jobb ez? most megy a p95 egy 20 perce, de a tegnapi nap utan mar szkeptikus vagyok, hogy reggel is menni fog.
oszinten szolva kezd kicsit ryzen + msi undorom lenni.
-
poci76
aktív tag
válasz
perfegor17 #18007 üzenetére
Szerintem a 2700x nem akkora előrelépés, hogy megérje rá váltani 1700-ról. A 3700x már észrevehető ugrás, még ha drágább is, én azt venném.
-
palfitom
félisten
válasz
perfegor17 #18010 üzenetére
Játékra R5 3600-at vennék, a tervezés meg nagyon tág fogalom. Ha a programjaid tudnak használni 12 szálnál többet, akkor van értelme 2700X / 3600X-en gondolkodni, de egyébként nem.
-
palfitom
félisten
válasz
És mire használod a gépet?
-
válasz
ha belefér, én a 3700est választanám
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok lehet váltok az 1700-ról. Mire váltsak maradjak a 2700x nél vagy inkább 3700x?
-
válasz
hokuszpk #18005 üzenetére
úgy néz ki, megoldódott, le sem merem írni, hogy. Előtte fusson csak az AIDA egy órát..
keresztmetszet stressz teszt közben
De leírom, mi volt: Előbb fix-kézi feszt állítottam 1.25-re, csodák módjára annyinak írta a VID-et. Utána csak simán újrabootoltam& beállítottam neki 0.0625 negatívot, és, most a jelek szerint abból az 1.25-ből veszi el, amit kértem. Elvileg ez így jó lesz.
Legalább egy érdekes tapasztalattal gazdagabb lettem.
-
válasz
hokuszpk #18003 üzenetére
negativ : ) mashoz nem nyultam, csak default utan beallitottam a 40x szorzot meg negativ offszet magfeszultseget. A SOC fesz korabban is 1.05 volt, most is. RAM idozitesek-freki ugyanaz maradt, mint volt. Papiron minden beallitasom ugyanaz, mint volt, de, a VID voltage 1.25rol 1.4-re tette magat.
-
válasz
Dragon3000 #18001 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest