Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, nem tudom mivel kéne kitesztelni, egyelőre az új bios-szal megy 3600-on a ballistix a 2600 mellett B450M steel legendben 1.4 volton. CPU tuningot most lekapcsoltam, all core 3850-en boostol, ahhoz képest, hogy 4-en használtam szerintem nem rossz, és vissza tud veszegetni, bár játék alatt akárhogy állítgattam az affinitást hogy csak 3 vagy 4 magot terheljen, nem vette lejjebb.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
perfegor17 #22795 üzenetére
másik meghajtóval próbáltad? Memória melyik slotban volt? A másik memória amit próbáltál mekkora frekvencián ment? Próbáld meg alacsonyabb mhz-en.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy ismerősöm vett egy gépet és én rakom össze neki. ryzen 5 2600, asrock b450 gaming K4 és 8gb kingston hyperx 2933-as memória.
A windows sehogy se akar felmenni rá fagy kifagy vagy kékhalál lesz a vége és ez a hiba( driver_irql_not_less_or_equal) másik alaplap próba volt,ram csere is volt,vga csere is, 1db ssd van a gépre kötve -
PeAdam
tag
Megérkezett a wraith Prism. Szerintem Ryzen 2600X mellé meglepően jó választás. Nem gondoltam, hogy ennyit fog hozni. Összehasonlításként itt a cinebench teszt.
Első kép a gyári Spire-vel készült, második kép a Prismmel. Mindkettő esetében PBO + XFR-t használtam, manuális tuning nem volt.Szerintem egész jó eredmény
-
HANDO88
senior tag
A Patriot ramok csak 2133 mhz-en voltak hajlandók működni viszont a proci velük 4400-4500 mhz-re lőtte fel magát.A legmagasabb érték 4690 mhz volt. A Gskill megy 3200 mhz-en hibátlanul ,viszont a proci 4240 mhz-nél nem megy feljebb.Miért?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #22785 üzenetére
Igaz nekem x470 lapom volt asrockból, ott csak pirosan írta, de engedte volna akár a 2V-ot is, xmp on/off esetén is.
-
válasz
BerserkGuts #22782 üzenetére
Márhogy neked kifejezetten B450-es Steel Legendből volt a kezedben ATX és mATX is?
-
válasz
Dragon3000 #22783 üzenetére
Nem enged. Sem a plusz gombbal, sem manuálisan beírva és leenterezve.
Van valami beállítás amit nem állítottam át? Esetleg nem szabadna betölteni az xmp-t előtte? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #22767 üzenetére
Nem enged nagyobb értéket beírni vagy csak a piros jelzés a gond?
-
BerserkGuts
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #22780 üzenetére
majd meglátod úgyis kiderül
én annyit mondok nálam sokkal gyengébben muzsikált és nem csak a cpu de a memória is
m-eset soha az életben nem veszek többet -
Bodz
nagyúr
válasz
Persze, itt állítom, ugyanígy is néz ki.
Próbálkozhatsz pl magasabb soc fesszel, hátha csak ennyi a gond. -
válasz
BerserkGuts #22778 üzenetére
Talán megnéztem a review-kat az adott lapról és többször is elmondták, hogy minden tök ugyan az a lényegi részen, perifériák tekintetében van eltérés.
Az M-esen:
- nincs borda a fentebbi M.2 sloton, meg valami más eltérés is van az M2-ben, talán az egyik slot dupla, vagy nem tudom.
- 10 helyett 6 sata
- kevesebb pci-e x1
- talán kevesebb a fan header de lehet hogy nem is.
Ennyi. Ugyanolyan alkatrészekből épül fel, ugyanakkora helyet foglal és ugyan akkora borda is van a vrm-en, ha mást olvastam volna biztos nem veszem a kisebbet. Csak azért vettem, mert úgy voltam vele hátha később cserélem a házat kisebbre. -
-
BerserkGuts
addikt
válasz
M alaplap mióta tud ugyanannyit ezt ki mondta általában kispórolt verziók mert minden helyhiányában leszűkítettek
nekem is volt olyan gyengébb lapom abban csak 4.0GHz-et tudott a 2600 a mostaniban 4.2GHz-et
-
Thrawn
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #22776 üzenetére
Elmehetsz 1.1V-ig is akár, hátha sikerül stabilizálnod. Feltéve ha skálázódik feszültséggel az IMC-d akkor meglehet a stabil 3600 MHz-es RAM-órajel. Sok reményt azért nem fűznék hozzá, túl magas ez a legtöbb Ryzen 2xxx-nek.
-
-
Thrawn
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #22773 üzenetére
Lehet, hogy a RAM bírná, de az IMC nem valószínű. Mennyi feszt kap az SoC?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #22771 üzenetére
atx az enyém. ott állítottam ahol a képen van.
-
-
kovsol
titán
válasz
T0mBd1gg3R #22771 üzenetére
Nekem mondjuk X570 Steel Legend van, de itt feljebb(mármint az első képeden feljebb menve) van egy olyan rész, hogy Standard vagy OC módban vagy. Ha OC módba átrakom több feszt tudok adni a dolgoknak.
Egyébként 1,4V felett miért szeretnél adni neki? Ki akarod nyomni a szemét alacsony időzítésekkel? -
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
nálam P2.70-es bios CPU-Z szerint rev 0.0-ás lap és 1.8V-ig engedi a ramot. De az ATX-ből és az mATX-ből is két féle verzió létezik
-
-
kovsol
titán
válasz
B450 Steel Legend és a B450M -ből is két verzió létezik, és a VRM az eltér rajtuk. Lehet a feszültség állítás függ attól is melyik verzióról van szó. Csak tipp.
A ram résszel mi a gondod? Ott a 3200-as XMP profil. Anélkül alapból csak 2400Mhz-es a ram by default.
-
Ezt komolyan nem hiszem el. Ennyire más lenne a sima meg a micro ATX-es Steel Legend?
Egyrészt neked mások a bios verziók szóval ami nekem a 2.50 az 2.60-nak felel meg, mindkettő 2019 júli 25 dátumú.
Nekem most a legújabb a 2.90, ugyanúgy november 28 dátummal mint neked a legújabb ami 3.20
A ram viszont továbbra is 1.4 Voltnál tetőzik.
Te is ugyan itt állítod? Ugyan így néz ki a biosod?He ez igaz és a B450 Steel Legend tud 1.8 Volt dramot míg a B450M Steel Legend csak 1.4-et akkor ez a lap egy sz*r, és jól át lettem verve, mert arról volt szó hogy a kettő közt csak a méret, PCI-E, Sata és fan csatik száma a különbség semmi más.
Illetve a Ballistix ezt mutatja: -
Lacmaster
tag
válasz
AiRLAC #22759 üzenetére
És hibás ssd okozhatja, hogy újra indítás után, betöltött Win, kifagy memóriát jelezve hogy hibás...?/kompatibilis a ram és ez már a 2.ami szarakszik, szerintem nem is hibás /
Nagyon gondolkodom veszek egy Samu 250gb azt csókolom
De ha nem az gond🤔
Most délután rakok fel hdd-re wint majd tesztelem.... -
PeAdam
tag
Így szalad nálam a Divi 2 a Ryzen 2600X-el... Azért csúnya VGA bottleneck van, de én elégedett vagyok az eredménnyel. Az biztos, hogy a proci 12 szála gyönyörűen skálázódik!
-
Raidon
őstag
-
Lacmaster
tag
válasz
Qkackca #22755 üzenetére
Sziasztok! Ezeket az írásokat én is olvastam! Igen az A2000 500gb/1Tb vannak gondjai, de tanácsolják a Samu Evo-kat helyette..Na kössz..Olvastam az Rgb fusion-t is, és igen rgb a ram!Viszont a ma délutáni telepítése(im) nagyon elbizonytalanítottak..Win 10 szűz telepítés, Update megvolt majd ram hibára hivatkozva crash-elt chipset driver telepítés közben...
Most második Win telepítés után drivereket az Asus gris (beta)-val tettem fel! Eddig ok!!Jelenleg világít a gép de nincs Aura driver, és akkor addig nem is teszem míg legalább 3-4 napig nem stabil
Komolyan annyira tanácstalan vok hogy az már fáj
Soha ennyire instabil gép nem volt a kezemben...
Ha lesz kékhalál, még a HDD marad mint alternatíva, utána gariztatom
Félek alaplap lesz! De addig is nagyon köszönöm a lelkes segítségnyújtást! -
Qkackca
őstag
válasz
Lacmaster #22753 üzenetére
Valóban rákeresve amit kovsol talált, ott amikor előjött a hiba az olyan meghajtóval volt mint a tied, de giga lapban, ott a rgb fusion szoftver törlése után megjavult.
Egy próbát megérhet nálad is, van feltelepítve rgb szoftver? Ha igen töröld, vagy akár tiltsd a biosban is, nem tudom pontosan.
A Fast boot-ot is kikapcsolhatod ha netán aktív.Esemény naplóban mit ír pontosan egy bsod után, error code van?
-
Lacmaster
tag
válasz
Qkackca #22752 üzenetére
Szia! Igen én sem találtam...Azt a tanácsot kaptam az ASUS-tól hogy friss Win-re rakjam az összes drivert és update, mert ez a hiba ssd állomány hiánya! Most megpróbálok minden drivert, chipset/audio Asus-ról, és meglátom! Utána marad a hdd, ha ez sem akkor mindent visszaküldök a PCX-nek..
Tegnap amúgy töröltem a Chipset-et, majd újra raktam, és kis gondolkozás után a második memória modulok is hiba miatt kiakadtak
Nem tudom hogy ez lehetett e a rossz driverek miatt, vagy komolyan gondolkodni kellene az alaplapon...Hétvégéig kap időt, mert 3 nap amíg bírta eddig, ha az sem vállik be, hétfőn megy vissza!
Illetve egy dolog foglalkoztat...Mikor megvettem minden alkatrészt, egyesével vagy cimkésen voltak csomagolva vagy zsugorfóliával...Friss, szűz! Viszont az alaplap doboza nem volt leragasztva, a zacsi is nyitott volt...Igaz érintetlennek tünt
Már ez is jár az agyamban... -
Qkackca
őstag
válasz
Lacmaster #22745 üzenetére
Ahhoz nem találtam külön drivert, gondolom felismerte amúgy alapból a jelenlegi telepítésedkor.
Esetleg egy frissítés az amd chipset driverrel? Ha még mindig fenn áll a probléma.Dragon3000
Én a win 8.1-es meghajtómmal jártam így fm2-s1151-am4, csak nem szedtem le a drivert hanem egy az egybe átdugtam (mert elfelejtettem éppen melyik géphez is tartozott akkor)
-
MaddeNNNN
addikt
Köszi a windows reinstallos válaszokat. Eddig nem tapasztaltam hátrányt. Egyelőre kapott egy szolid 3600mhz all core-t 1.125V-on a gyári hűtővel. Pár kör cinebench után 68 fok és egy óra NSF Heat után 57 fok. Viszont van valami szoftver a gyári hűtő RGB kontrolljára?
-
-
MaddeNNNN
addikt
Sziasztok
Úgy néz ki váltok 1600x-ről 2700-ra nagyon kedvező áron. Kérdésem, hogy érdemes újrahúzni a windowst, vagy nem kell?
-
pandras83
őstag
válasz
PeAdam #22726 üzenetére
Én a 2600 hűtőjét cseréltem le Wraith Prism-re és nyertem kb 5-8 fokot. Ha nagyon teker a proci, akkor 1600-os fordulattal megy a Prism ventije, kb minden mást túlharsogva (5 házventi, gtx 1070 gaming x). Egyszóval nem halkabb, de hatékonyabb. Jelenleg 1.3 V-on megy a proci fix 39-es szorzóval, minden más auto-n, 62 fokon megáll a melegedés, bár akkor már van hangja. AIDA 64 stressz alatt megy el 67 fokig, biosban beállított ventiprofillal. A vrm-re is jobban nyomja a levegőt a Prism mint a gyári Stealth. Nekem megért 8k-t, az tuti. Az átszerelésnél ne szivasd meg magad mint én, és vedd ki a lapot, különben nagyon szopó felrakni, kivéve ha nagyon tágas a házad.
-
Qkackca
őstag
válasz
Lacmaster #22716 üzenetére
Igen, a flash alapú cuccoknak sem egészséges az áramingadozás, nem nagyon szeretik.
De azért megnézheted az amd vagy a ms driverét attól függ melyik van most neked. Vagy ha tudod nézd meg másikmeghajtóval. Mi a jelenlegi meghajtód típusa lehet tudok hozzá drivert.
(Nekem van egy Toshi Xg5, ahhoz találtam) -
PeAdam
tag
Sziasztok!
Az aláírásban olvasható konfiggal rendelkezem amit gyári hűtővel használok. Enyhén szólva csalódást okozott és akkor még finoman fogalmaztam. PBO + XFR-el használom majdnem minden Auto-n van egyedül egy kis offset voltage állítottam neki -0.05-öt és ígyis csak 3.8- 3.9 közötti all core jellemző játék közben, mellé 80-85 fokon teker proci például GTA Onlineban, BF1 multiban FPS lock nélkül belenyal a 90 fokba is. Egyik haveromtóltudnék szerezni egy Wraith Prismet nagyon olcsón. Az javítana valamit a hőmérsékleti értékeken, vagy attól sem lehet túl sokat várni? A teljesítményre így sincs panasz, illetve tudom hogy 95 fok a max limit, de azért nem szeretném 90 fok környékén kergetni állandóan, főleg h 4ghz sincs meg így az esetek 90%-ban.
-
Televan74
nagyúr
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-32GIS érdemes megvenni 2700X mellé? Most még ez 51.000 körül van a többi már sajnos a 60.000+ kategóriába esik már. Vagy várjak egy használtra 40.000 körül az aprón!
-
-
Bodz
nagyúr
válasz
Hegyirabló #22720 üzenetére
Ez a normál működés, nem kell vele semmit csinálni.
-
Sziasztok!
Beleolvastam a topikba, ezért láttam, hogy másnál is ez van, de azért ha valaki ír valamit, azt megköszönöm!
Ryzen 5 2600 idleben ugrál a hőmérséklet, 8-10 Celsiust is. Terhelés alatt is, de ott nem annyira. Be Quiet Pure Rock hűtő, nincs tuningolva, fesz automatikuson van.
Lehet/kell ezzel csinálni valamit?
Köszönöm!
-
Thrawn
félisten
válasz
Nem hibás, hanem csökkentett módban van és nincs ilyenkor betöltve hozzájuk driver. Ezért jelöli sárga kérdőjellel ezeket az eszközöket. Ha normál indításkor is így mutatja akkor van baj.
Van AMD-s NVME driver, azt megpróbálhatod a Microsoftos helyett feltenni, hátha segít. Ha nem, akkor az SSD-vel van gond. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Előtte azért megnézném egy másik meghajtóra való telepítés esetén is előjönnek e a gondok, másik ssd vagy hdd. Ha nem, akkor esélyesebb az ssd hiba.
(#22717) kovsol
Az AMD gyári hűtője közt is már eleve van a négy csavaros, és a két kis pöcökkel felfogadható megoldás is.Ha a kép alapján írod, akkor 3 és 2, de igen gyári megoldásnál is van mindkettő. Amúgy eggyel később tisztázva is lett, hogy az akasztós megoldásokról beszélt.
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77 #19100 üzenetére
SZEKRESZTÉS:
na azt nem tudom a böngésző hogy hozta fel ezeket a régi hozzászólásokatnem figyeltem a dátumot.
Hogy lenne már mind ilyen bepattintós.
Az AMD gyári hűtője közt is már eleve van a négy csavaros, és a két kis pöcökkel felfogadható megoldás is. -
Lacmaster
tag
válasz
Thrawn #22715 üzenetére
Újra telepítettem..Ahogy írta a kolléga!
Egyből hibát mutat...Csökkentett módba
Ugyanezek amiket felsoroltam, hibás!
Tudok ezzel érvelni a boltban...
És ugye a kekhalál is stornvme, sys..
Egy dolog jutott eszembe
Mikor vettem, folyamatos volt az áramkimaradás pár nap... 3x futottam bele hogy ment a gép és lelőtte
Összefüghet? -
Lacmaster
tag
Sziasztok! Remélem vmilyen szinten idetartozó kérdés
Asus b450f/Ryzen 2600drivereket honnan szedjem? Amd vagy Asus oldaláról..
3 nap kőkemény munka után, ismét, beugrott egy kékhalál
Ugyan az :System Thread Not Handled:stornvme.sys
Kingston saját nvme drivere nincs, amit találok azt vagy nem engedi vagy win sajátja kezeli...
Amit viszont észrevettem, hogy csökkentett módban van pár hibás driver, holott ez normálban nem látom!
Általános Pnp
Realtek Hd audio (holott fent van a Amd)
Vmi MS GS hullámtáblás szintetizátor?????Ez ugyan mi???
Újraindításnál van hogy beomlik a rendszer..Lehet alaplap gond ez a sok minden??? Már nagyon ott tartok kiárusítom úgy a gépet, hogy gyakorlatilag 1 hetet nem üzemelt rendesen -
zolee1984
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #22707 üzenetére
Értem.
Akkor ilyenkor mit lehet tenni, hogy jól legyen kiolvasva?
Van valami trükkje? -
GIORGIONE76
őstag
válasz
zolee1984 #22706 üzenetére
LINK (friss)
nem az! -
zolee1984
senior tag
Srácok az létezik, hogy a gskill aegis Samu bdie?
Szokott hazudni a tiphoon burner? -
Bodz
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #22691 üzenetére
Az, csak nem a micro atx. Ilyesmik előfordulnak az új verziókkal, szóval néhány menü pont megjelenik, néhány meg néha eltűnik... Ram tuning egyértelműen a legutolsóval a legjobb. Előtte sosem sikerült a CL14 3600. 1.8V a max ram fesz. Mondjuk egy 1.5V még elfogadható lenne korlátnak. Érdekes hogy nálad csak 1.4. Azt azért könnyen szükséges lehet átlépni.
Nem nézlek hülyének, de átállítottad dc módra a venti vezérlést?
Amúgy a 2.80-as bios itt is hozott változást nálam. ~500 rpm helyett ~350-re tud lemenni a procihűtőn a venti.A Dram Calc 1.6.1-től dob értelmes értékeket az E-Die-hoz.
A gd alapértelmezetten auton van, szóval nagy eséllyel be lesz kapcsolva amúgy. Csekkold le, aztán ha mégsem, akkor te kapcsold be.És mit változtattál, hogy most máshogy működik? Vagy csak úgy magától?
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #22702 üzenetére
És ez vica versa, RAM OC nélkül jobban megy a CPU is.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #22700 üzenetére
Ezt alátámasztom, most a procit nem leterhelve, ac 3800/LLC6-on használom, -0.0875V-al és jóval magasabbra tudtam tenni a ramokat!
-
kovsol
titán
Nekem a 2x16GB CRUCIAL Ballistix Sport LT 3200Mhz van.
Sajnos a procim nem igazán szereti a dual rank memóriákat.
Szerintem 3000Mhz CL16 helyett akkor már inkább használj 2933Mhz -t, vagy ami max stabil, de jó időzítéssel.
Ha nem méricskél az ember minden féle tesztekben, hanem használja csak a gépet nem fogsz észrevenni igazi eltérést. Aminek meg kevés így, annak kevés lenne 3200Mhz-en, vagy 3400-on is. Ilyen 1-2% eltérések nem érezhetőek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest