- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee1984
senior tag
válasz
Tomtailor85 #20998 üzenetére
Nézd meg külön 1-1 ram modullal úgy is csinálja e.
Lehet az egyik modul hibás. -
sb
veterán
válasz
Tomtailor85 #20988 üzenetére
Ettől függetlenül érdemes lenne kizárni a minden hibalehetőséget, mert ha több is van nehezen derül ki mi a gond.
A fent ajánlott bios reset után én defaulton próbálkoznék mindennel, rammal is, OC/XMP nélkül, 2133/2400-on. Ha esetleg van vmi hasonló gyári tuning okosság mint ez a game boost azokat érdemes még kilőni, a többi cucc meg alapbeállításon.
Ha úgy megy akkor jöhet az XMP, feszek állítgatása, stb... addig nem érdemes piszkálni.
-
fanti
addikt
Srácok, van új AMD chipset driver.
-
zolee1984
senior tag
válasz
Turbokecske #20966 üzenetére
Sztem inkább csak olvasgass és ne okoskodj bele a hozzáértők dolgában.
Ahogy elnéztem az rx480-580 topikban nem nagyon vágod hogy működnek ezek a modern számítógépek. -
Tomtailor85
senior tag
válasz
Dragon3000 #20992 üzenetére
Igen! De olvastam más fórumon is ugyanezt a hibajelenséget. Ott is azt írják, hogy a memória nem tetszik neki!
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #20988 üzenetére
Ha a cpu feszültséget nem piszkálod, akkor is előjön a hiba?
-
Sev!er
aktív tag
válasz
FollowTheORI #20990 üzenetére
Hát igen, ezért is írtam ide. Állítsak még az offseten, hogy lejjebb menjen a feszültség? Ez nem lesz para hosszútávon?
Köszi
-
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Qkackca #20985 üzenetére
Superflower 850watt 80+ Platinum zsír új. A kártya csak képi megjelenítés miatt vettem, majd cserélem az egy ASUS GTX 460. Csak a diablo van fent jelenleg. De már random windowsnál is állt már le. Igaz 99%-ban játék alatt... Igen Intel után rögtön ez volt. Más nem volt a lapban. Ehhez a 2700x-hez vettem.
-
rankesz
veterán
válasz
Tomtailor85 #20984 üzenetére
HA jól láttam a képen, G.Skill Aegis ramod van...
Bár a topikban nagy a hype körülötte és most én leszek a renitens gyerek, de nekem 2 hét szívás volt mire rájöttem hogy mi a bibi, nem volt kompatibilis a ram a rendszerrel. 2133 mhz ment, felette semmi, folyton resetelte magát a bios ha mást állítottam mert el sem tudott indulni. Feldobtam apróra, vettem helyette Crucial Grey kitet, az az XMP 3200-as profil helyett vígan szalad 3466-on is, feljebb nem próbáltam. A vevő gépében gond nélkül mentek a ramok. szóval kizárható hogy gyári hibás lett volna. -
Qkackca
őstag
válasz
Tomtailor85 #20984 üzenetére
Az a probléma ha nincs bedugva, legyen bedugva. Milyen táp egyébként?
Videókártyád milyen?Csak a Diablónál jelentkezik a bibi vagy másnál is?
A probléma a procicserével kezdődött? Valami idővonalat segíthetnél felállítani. Intel után egyből x370+2700x? vagy volt más proci ebben a lapban?
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Tomtailor85 #20983 üzenetére
-
Paxker315
addikt
válasz
Tomtailor85 #20981 üzenetére
Alaplap manualban le van írva, hogy tudod kitakarítani a CMOS-t. Utána kezdel "tiszta lappal "
-
Paxker315
addikt
válasz
Tomtailor85 #20975 üzenetére
Elsőnek egy CMOS cleart tennék. Aztán csak PBO&undervolt&XMP. A többivel utána foglalkoznek.
De CMOS clear legyen elsőnek
-
Qkackca
őstag
válasz
Tomtailor85 #20971 üzenetére
Ezzel a konfiggal volt stabil állapot? Melyik alkatrész az új? Csak a proci?
futtass valami monitorozó programot, naplózással, mondjuk aida-t, amit meg tudsz nézni/ mutatni nekünk egy ilyen esemény után.Egy bios reset sem árthat, teljesen alap beállítás mellett hogy viselkedik a masina?
-
Bodz
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #20967 üzenetére
Hál istennek a B450 Steel Legendnél semmi game boost szerű felesleges dolog sincs. Így bajt sem okozhat.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Tomtailor85 #20973 üzenetére
ez így jó, kacsold ki meg be amiket írkáltunk, meg egyelőre (Try-it és fix frekvencia kikapcs és) próbáld meg az XMP-t
-
rumkola
nagyúr
válasz
Game boostot kikapcsolni ramot és minden mást meg auton hagyni.
Most eleve húzva van a ram.... -
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20972 üzenetére
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
dimm 2 és dimm 4-ben kell
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20970 üzenetére
Elő is jött! Pár perc diablo 3 és elsötétül a kép villog a cpu led. Persze! Dualba mennek a1 b1 slotba vannak.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Tomtailor85 #20968 üzenetére
ha előjön akkor valami akkor a ram beállítások miatt, sajnos akkor kézzel kell, de 3000-3466 között annak a kitnek bármit tudnia kell, csak persze nem mindegy milyen fesz-en és timingokkal,
jó helyekre pattintottad be a ramokat? -
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20967 üzenetére
Próba indul! Nemsokára elválik, hogy jó vagy nem! Játék alatt hamar előjön a probléma!
-
Turbokecske
csendes tag
válasz
Tomtailor85 #20964 üzenetére
kapcsold be a memória xmp profilt.. a gyorsabbat. kézzel mehet az állítgatás, amikor már stabil. ez most így csak eggyel több fölösleges változó, ami bekavarhat.
a cpu offset mode-ot pusztítsd ki, menjen teljesen auto feszültséggel..
- 0.0875v, lehet, hogy ez már sok.ja igen, és a game boost.
lefagy az egész cpu hibával, menjen lejjebb a feszültséggel, hát persze.
micsoda tanácsokat adtok bazz -
Bodz
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #20964 üzenetére
Game boost baromság nem kell.
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20963 üzenetére
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Tomtailor85 #20962 üzenetére
Öröm a köbön
melyiket sikerült összehozni? -
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20945 üzenetére
Köszi! Úgy néz ki, hogy jó lesz!
-
Bodz
nagyúr
X-es proci, szóval hagyhatod ahogy van, intéz mindent magának. Ramra már kaptál tippet. Amúgy jó kis Samu B-Die, kézi beállításokkal jól meg lehetne kergetni.
A lap gyártók oldalára általában késéssel kerülnek fel az új driverek (ha egyáltalán felkerülnek). Szóval chipset az AMD-től, háló a Realtektől. Hang az tud trükkös lenni, ott támaszkodhatsz a lap gyártóra. A nagyobb a hagyományos, a kisebb (és szebb, jobb, okosabb, kivéve mikor nem) mwd (tán ez a neve) driver. Ebből főleg annyi fog feltűnni, hogy a Realtek Console máshogy néz ki, illetve a Store-ból települ és frissül.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20957 üzenetére
Erre gondoltál? [kép]
Itt csak kiválasztom és annyi? Ha elindul a gép ok ha nem akkor visszaveszem? Vagy ha fagyogat gondolom akkor is. -
Stan648
tag
válasz
Paxker315 #20956 üzenetére
Szerintem a házam nem elég szellős, CM Silencio 650 Pure van. Akkor hangszigeteltet akartam hátha de ez a ház nulla ilyen szempontból, max csak hőszigetel.
Pedig 1 hónapja pasztáztam újra mx-4-el. Előtte is az volt max 1,5 éve. Akkor ugyan annyi maradt a hőfok. Akkor 2db 12cm és 1db 14cm akasa venti kettő a bordára egy hátulra. Vagy valami szellős ház. A D14 sem mai darab 2011-ben vettem és a ventik még azok amit adtak hozzá. Ettől is félek picit, hogy hamarosan a venti meg fog állni. -
GIORGIONE76
őstag
Ok, egészségedre, akkor szerencsésen választottál
a try it úgymond a kezdőlapon (oldalt tuning fül) van, amit fentebb linkeltem, azt kell látnod,
azok előre beállított sémák, az XMP-t ne nyomd be, az disabled és próbálj meg valamit a try it-ből, a memóriád nagyon jó, annak tudnia kell sokkal magasabbat is, de nem tippelgetnék inkább mert megköveznének ha túl magasat mondok -
Paxker315
addikt
válasz
Stan648 #20953 üzenetére
huhh. Ott valami gond lesz. Nekem sima 2600 hozott 3200 folottit, de, ilyen max 75 fok cpu (átlag 66) mellett 1.352v-on (AIDA FPU tesztben mértem a hőmérsékleteket, mert az véleményem szerint jobban meghajtja a cpu-t, mint a CB R20. Cinebencs alatt inkább 55-58 fok körül ment..). Pedig kősz...áli hűtőm van (212 black). Biztos, hogy jól fentvan a cooler?
-
ЯΞD
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20954 üzenetére
Köszi de az összeválogatásban itt kértem kaptam segítséget. Ezt nektek köszönhetem!
Az MSI CPU-Z ben is samsung chipset szerepel a ramoknál.
Illetve elindítottam egy stresz tesztet cpu-z ben 1 perc után 82 fok-ig szökött a hőmérséklet. Idle meg 40 körül mozog. Ez egy picit zavar Intel után. Majd meglesem játékokban hogy alakul. 50 körül volt a 6700k noctua nh-d14 hűtővel.Azt a memory try it hol találom?
-
GIORGIONE76
őstag
Az minden bizonnyal egy jó kis Samsung b-die chip-es ramkit, annak minden profilt lazán kell hozni, de majd ha már jobban belelátsz, meg is tudod tuningolni ...
néz meg a memory try it-et, nem ad-e valami jóféle beállítást (persze az xmp-n kívül) amin érdemes és tudja is, gondolok itt egy 3200 cl 14 környékére.
az X-es procidnak valószínűleg az auto beállítások lesznek a legjobbak, de fentebb olvashattad hogy esetleg milyen (auto-tól eltérő) feszültséggel (-offset) érdemes használni,
egyébként nagyon jó válogattad össze, gratula -
Stan648
tag
válasz
zolee1984 #20949 üzenetére
Újra mértem, mert azóta lett kis változás. 7,5 éves ctg-600-80p táp cserélve lett egy zm650-ebt -re. Rx 480 helyett lett egy 5700xt. két gyatra cm venti előlről ki lett hajítva és oda raktam az eddig hátul felül lévő swif2-1201 ventit, helyükre egy arctic p12, p14 került. most az aida64 stressz tesztje, hwinfoval mérve 68-76 fokon ingadozik többnyire de megugrik 81-re de az átlag 72. ilyen magas hőfökot nem mértem se prime95-el, se intelburntestel. én azt tapasztalom, hogy fél óra aida64 és azt akkor látsz maximumot hőfokba.
PAXKER315: auton van, így aztán van minden. maxnak látok gyakran 1.5v-t, de terheléstől és programtól függően változik 1,36-1,44v között. korábban 3160-at dobott, most meg 3120-at de nem tudom miért. ha jól emlékszem korábban csak éppen 1,4v ment most meg ad neki 1,43-at. táp lehet lúdas? mert az előző 12v-je volt 12,2v most meg inkább csak 11,95v.
-
ЯΞD
senior tag
Sziasztok
Tegnap én is összeraktam a gépet. Végül MSI B450 Tomahawk MAX, Ryzen 2700x és egy Arctic Freezer Xtreme Rev 2. lett.
A memóriáim a régiek maradtak. Gskill F4-3000C14D-16GTZ 2x8GB CL 14-14-14-34 1.35V. (Ezt most gyors lelestem a dobozáról)
Egy alaplap BIOS update-el kezdtem fel is ment a legfrissebb BIOS. Nem is nyúltam még semmihez a boot sorrend kivételével minden alapon van. A RAM-ok alapon mennek. Az XMP-t miként kéne beállítani látom hogy 2 profil van. Jelenleg 2133-on mennek tudok választani 2800 és 2930MHz közül. Vagy valami egyéni beállítást javasoltok? Mennyire érdemes beállítani.
Én a BIOS-hoz nem igazán értek sosem szoktam benne állítgatni semmit. Tuning-ot se. Szóval ha lehet ne rémuszok-ba írjatok.
[kép] [kép]
Ez pedig a CPU FAN beállítások. Ez így jó alapon vagy érdemes mást? [kép]Illetve tudom ez már alaplapos téma de nem találok topikot a lapomnak. Mely drivereket kell vagy érdemes feltenni a gyártó honlapjáról? A WIN minden felismert. Jó az úgy vagy ajánlott a gyári drivereket használni. Gondolok itt a chipset driver-re, hangkártyára. Soundhoz 2 Driver is van. (Realtek HD Universal Driver meg Realtek High Definition Audio Driver) Jó lenne a saját kezelő programja...
-
rumkola
nagyúr
2.5%-ért megéri.
-
Stan648
tag
Én a 2600X processzorom Asus Prime b450-plus lapban, d14 hűtővel, 3200cl16 rammal a pbo-t autóról manualra állítva mindent kimaxolva 95fok thermalthrottlinggal 2-2.5% plusz cb20 pontszámot hoz. CPU és soc alul feszeléssel ez még javulhat? Egyébként hwinfo folyamat 95w fogyasztást ír 105w-os pillanatnyi kiugrásokkal. Aida64 stressztesztel max 85fokra ment fel.
-
Lacpac
őstag
válasz
Dragon3000 #20946 üzenetére
Köszi, akkor ez volt a gond. Nem volt terhelve.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Tomtailor85 #20943 üzenetére
Az nagyon fain, akkor még ajánlom majd beállítani a DigitAll Powerben a load line calibration szinteket, LLC1 a legdurvább LLC7-8.. a gyengébb, ez megjelenhet neked a feszültségnél, hőfoknál stb, de hagyhatod auto-n is..
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Akinek R5 2400G van dedikált kártyával, megnézné nekem hogy milyen PCI-e üzemmódban megy a vga-ja? Nekem 1.1_8×. Nem a sebességgel van gond, az apuk használatával az feleződik, ez ok. Hanem a Gen-nel. A vga-m 3.0-ás, de csak 1.1-ben megy.Köszi szépen!
Üdv:
L. -
Tomtailor85
senior tag
válasz
GIORGIONE76 #20942 üzenetére
Jelenleg még Noctua D15-ös hűtő van a procin. Akkor megpróbálom ezekkel a beállításokkal!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Tomtailor85 #20941 üzenetére
Mivel X-es procid van, ezért ne adjál neki fix frekvenciát (értsd: szorzót ... felül ... pl 40x ...), hanem auto-n hagyd, állíts valami XMP profilt a ram-nak (reméljük megy), aztán a képen látható helyen a negatív offszetet állítsd be ... nem tudom pontosan mit szoktak az X-nek adni, de innen a topikból a 0.1 rémlik, vagy az enyém (0.0875) körüli, vagy elég kevesebb is akár 0.5-0.75, attól függ milyen hűtésed van, meddig boostol magától és mennyi feszültséget ad neki ehhez a lap...
-
Tomtailor85
senior tag
Tud valaki segíteni a problémámra?
-
Paxker315
addikt
válasz
Tomtailor85 #20936 üzenetére
Rumkola arra gondolt, hogy túlságosan alulfeszeled a procit.
Eseménynaploban bármi gyanús?
-
rumkola
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #20934 üzenetére
Szerintem kevés a cpunak a fesz. Nekem akkor volt ilyen amikor túl sok offsettel mentem mínuszba.
-
Tomtailor85
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI x370 Carbon Gaming lapon + egy 2700X-es Ryzen proci. A gép használata közben random elmegy a kép. Az alaplapon villog a CPU debug led. Kép nincs, de a ventillátorok forognak! Bios a legújabb! Tipp, hogy mi lehet a gond? Memória G. Skill Aegis 3000mhz.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
rumkola
nagyúr
válasz
Turbokecske #20923 üzenetére
Az alaplap gyártója hogyan mondhatja meg melyik 2400-3600 közötti ram jó az alaplapjukba, amikor ez manapság már a cpu generációtól és a cpu memóriavezérlőjétől függ LOL. 😂
-
Paxker315
addikt
válasz
Turbokecske #20921 üzenetére
majd rájösz, hogy a QVL nagyjából szinte teljesen irreleváns, a Ballistix meg nagyon jó.
3600Mhz CL16 általában meg szokott vele lenni. Kit érdekel, az alaplapgyártó milyen kitekkel tesztelte a lapot, ha van olyan RAM, ami mindig minden Ryzen procival, AM4 lapon jól teljesít?
-
Z_A_P
addikt
válasz
petike2014 #20919 üzenetére
Nálam msi b450 tomahawk max, r1600@2600,a lenti crucial 2x8G@3200 rammal azonnal ment hibátlanul BIOS /xmp aktiválás után.
Auto - n soc+dram feszt magasabbra rakta kicsivel, de manuálisan visszakorrigáltam (1.075 es 1.35, par hsz-al lentebb írtam), így is atom stabil.
Szoval crucial +1 -
Speed®
titán
válasz
A szakszavakat hagyd meg annak, akinek érted a szavait..az ajánlott típusok nem egyenlőek 1-1 Jóskapista ajánlással, nem kis felhasználói réteg alapján alakult ki a lista, mit érdemes valójában keresni és mi a felejtős. QVL..az elérhető típusok részhalmaza szerepel benne, annyit is ér.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Csak Jóska meg Pista azt a ramot ajánlják amit már tobbszaz féle konfig variacioban kiprobaltak itt a userek hiba nélkül.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Mizol29 #20925 üzenetére
na ha a vendors listből válogattam volna akkor a mostani sosem lenne, de még lehet mindig csak keresgélnék
szóval +1 Speed(R)-nekcsak a beváltakat szabad!!! mer tutána meg itt a fórumon jön a sírás hogy így nem meg úgy nem jajj help ...
és egyébként az sem mindegy hogy hány stick, meg ezer más dolog... na mind1 is -
Mizol29
senior tag
válasz
Az én ramom is benne van a qvl listában mégse tudja hozni a 3000mhz-et csak a 2400-at. Szóval erről ennyit.
-
Bodz
nagyúr
válasz
petike2014 #20919 üzenetére
Szerintem a Ballistix.
-
Speed®
titán
válasz
Turbokecske #20921 üzenetére
Ennél egy fokkal egyszerűbb, ha ajánlott típust vesz, ami már sokaknál bizonyított.
-
Turbokecske
csendes tag
válasz
petike2014 #20910 üzenetére
Nézz valami 3200-as kitet a kompatibilitási listáról, azt' csókolom.
Természetesen attól, hogy X ram nincs rajta a szent listán, még működhet, de ha már az alaplapgyártó végignyálazta őket, és megvan, hogy mi TUTIRA jó bele, akkor sokkal egyszerűbb olyat venni.
-
petike2014
aktív tag
CRUCIAL Ballistix Sport LT DDR4 3200Mhz CL16 vagy CORSAIR Vengeance RGB Pro DDR4 3200MHz CL16 a javaslatotok,hogy biztos jó legyen?! Köszönöm
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Televan74 #20915 üzenetére
én a sajátomat ajánlanám (29" 21:9), az szerintem kb a 25"-nak felelhet meg csak nagyobb a látószög, én ezen okból vissza nem térek a 16:9-re, a felbontás növelését nem láttam indokoltnak (főleg ahogy romlik a látásom
), de a céges 4K monitortól sem esett le az állam, mondjuk az meg 34-es, ha nem kell a valag fps akkor meg a 75Hz felletti sem indokolt
-
Televan74
nagyúr
válasz
djhalasz #20914 üzenetére
60-70 centiről játszom, 27" nagy lenne. 24" -on meg a másfeles olvasóm is kevés lenne. Így is 125% -os nagyításban van a böngészőm hogy szemüveg nélkül tudjak fórumozni. Az apróbb betűkhöz így is fel kell vennem az olvasót.
Tudom,hogy a kártya és a cpu is tudná.Bocsi az offért.
-
Paxker315
addikt
válasz
Televan74 #20911 üzenetére
Szia. Esetleg vissza tudod mondani? A 27 ezer forintos Crucial Ballistix Sport altalaban 3600 MHz -t erőlködés nélkül tud még zen+ procikkal is.
Esetleg a 2700x-en gondolkoztal? Jobb egymagos, egyszalas teljesítmény, és a gyári hűtőt bármikor el tudod adni korrekt áron
-
Televan74
nagyúr
1600 -ról váltok 2700 -ra. Alaplap egy MSI B450 Tomahawk MAX. Mennyire bírják a 2700 -s procik a memóriát? Mert egy 3466MHz Kingston HyperX Fury Black CL16 -os csomagot rendeltem hozzá.
3600 -as volt a cél,de +20.000 Ft lett volt.Azt a felárat meg nem szerettem volna kifizetni érte. Néztem a 2600 -t is,de az meg csak -10.000 Ft -al lett volna karcsúbb.
Egy Sapphire RX5700 Pulse lesz hajtva vele. Egyelőre 1080p/75Hz -en. Szeretném majd a monitor kicserélni egy 144hz -s 1080p modellre cserélni a közeljövőben. -
petike2014
aktív tag
válasz
Turbokecske #20908 üzenetére
..., nem nincs rajta. Ahogy a kapható RAM-ok többsége sem.
Memtest OK lett pendriveról bootolva, viszont ahogy visszarakom azt a ramot, nem látja az SSD-t és nem is bootol csak BIOS-ba lép be.
Milyen memóriát javasoltok? köszönöm 16 vagy 32gb KIT érdekel, köszönöm
-
pandras83
őstag
Mérte már valaki közületek , hogy az R5 2600 különböző fesz értékek mellett milyen teljesítmény eltérést produkál teszketben, játékban?
-
Turbokecske
csendes tag
válasz
petike2014 #20905 üzenetére
Lehet, hogy nem szereti a lap azt a ramot. Hivatalos kompatibilitási listán szerepel? Csak érdekel, ezek után..
-
rumkola
nagyúr
Javaslatom az X-es procihoz: ne babrálj semmit, ezért X.
Talán egyedül az offset voltage mehet -50 miliwattra. Ennyi. -
petike2014
aktív tag
válasz
Turbokecske #20901 üzenetére
1.36-ot írt minden program és random kékhalál windowsban böngészés közben, gskillel semmi gond eddig
A nálam nem működő kingston ramok egy intel konfigban tökéletesen mennek most is épp egész délelőttSSD gond megoldódott, gskill ram, másik pendrive új telepítő és továbbment.
Talán most tudom majd tesztelni a cpu-t.
Milyen beállításokat javasoltok megnézni? Köszönöm -
meszike91
senior tag
Igen. Az órajelre 1550-et mutat az msi afterburner minden magon ha nem terhelem, terhelésnél meg minden mag 4 ghz.
A feszültség most viszont nem akar annyira lemenni. Tegnap volt 1 alatt is. Most csak 1,1-ig láttam lemenni, de azt is csak kis időre. Amúgy olyan 1,33-1,345 körül változik.
Cinebenchben meg olyan 2500 körül volt oc nélkül.
-
atiska007
senior tag
Hello!
Összeállt az új konfig, intelről váltottam és lenne pár kérdésem.
1. Normális, hogy lapon egy ID-COOLING SE-213V2 hűtővel default 40C az alap cpu hőmérséklet? (intel után nekem ez magas..)
2. asrock b450m pro 4 lapot vettem, és 2*8gb-os memóriákat melyik slotba érdemes tenni?
(most a CPU-tól számított 2. és 4. slotban vannak.
3. A lapot 3.6 bios-al kaptam, de most nincs kép windows login után. A [lap] leírásánál viszont azt írják, hogy nem javasolt ez a bios pl 2600-nak. Most nincs kép, hiába teszek fel bármilyen AMD vga drivert. Lehet ez már lapos kérdés, de hátha valaki belefutott ebbe. Érdemes/kellene egy downgrade 3.5-re?4. Próbáltam USB-ről win10-et újratelepíteni, de folyamatosan "Missing MBR helper" hibaüzibe futottam. Előző lap/proci/pendrive kombóval ez simán ment. Valamit lapon kell beállítani?
Most így ennyi, bocs, ha alaplapos kérdés is keveredett ide, de akik ilyen procit használnak, lehet már belefutottak a fenti dolgokba
-
Turbokecske
csendes tag
válasz
petike2014 #20900 üzenetére
Mennyi feszültséget kap az a pár Kingston ram? Állítsd kézzel 1.36-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós topik
- Tippmix
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest