- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Asztrofotózás
- Milyen TV-t vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
MegalodonS #21797 üzenetére
de malájkuva' is legyen melléjük ( :
fogalmam nincs mi azzolee1984
valóban, igaz 1,39v is alatta van, és 1,1v is :d
degradálódhat a chip, az nem hűtés függvénye, részemről talán 1,35v-ot még bevállalnék - ha folyamatosan munkára használnám akkor nem, néha-néha játék az oké, de melónál ha full loadot kap folyamatosan az sokkal agresszívabb terhelés, vrm-nek is, persze mindenki maga tudja -szerk:
prime blend nagyon hamar kidobja ha instabil a cpu, játék pont nem, mivel nagyon ritka full load terhelést okozó játék, így simán lehet majd x-edik játéknál lesz gond
ráadásul táp függvénye h milyen dropot produkál különböző terheléseken, tisztább az ha az elején tudja az ember minden helyzetben stabil-e az oc vagy sem
videóvágásnál all core oc-val simán használnám a cpu-t, de nem "kinyomni a szemét" alapon, úgy már nagy az esélye h hibázik valahol, 2600 esetében 3,6-4ghz teljesen oké - -
zolee1984
senior tag
válasz
Chaser #21791 üzenetére
Mint írtam 1,4 volt alatt!!!
Mondjuk 1,37 nálam a lélektani határ napi használatra, mert még az fx utána meg skylake sem kapott többet sose, de 1,4 alatt nem okoz gondot csak tudni kell hűteni.alexy92: nincs két egyforma chip. Most belenyultál egy rosszul sikerült példányba.
Igazából azt nem értem 2600-ról mi értelme volt váltani x-re.
Akkor már inkább egy 2700 vagy 2700x esetleg 3600.Mondjuk én személy szerint a Prime és társai teszteket sem értem.
Nem is használom.
Ha nem stabil az oc játék alatt összepisàlja magát előbb utóbb vagy microlaggol, ha meg munkára kell akkor vegyen mindenki megfelelő erősségű processzort ne tuningoljon.
Ha durván proci igényes melóm lenne akkor biztos 3900 vagy 3950x-et vennék nem bohóckodnék manuál oc-vel aztán mondjuk fél nap render után bluescreen és kezdhetjük előről. Annyival nem lesz gyorsabb az oc-tól de legalább 2x annyit kajál.
Nem akarok senki felett pálcát törni, semmi jogom nem lenne hozzá.
Szeretek tuningolni, de nem is a megélhetésem adja a gépem.
Ez egy magánvélemény és természetesen mindenki azt csinál amit akar. -
Chaser
legenda
válasz
alexy92 #21789 üzenetére
hajrá ( : prime blend az befát rendesen, annál jobban talán csak az ibt - intel burn test -
zolee1984
1,4v-ot én nem erőltetném 24/7-re, most lehet jó, aztán nem kell meglepődni ha fél év múlva már 1,4-en csak 3,8-3,9-et megy - nem feltétlen következik be, lehet több idő is kell hozzá, de az is lehet kevesebb - -
Chaser
legenda
válasz
alexy92 #21784 üzenetére
próbálj meg kisebb órajelet, pl fix 3,4-et, kezdetnek 1,1v-tal, ha ott is ennyire melegszik akkor sajnos a belső forrasztással vagy a kupakkal van baj - attól h felfekszik még nem biztos h megfelelően érintkezik is a hűtő -
MegalodonS
két sör a tagsági, én a heinekent szeretem, a többiek majd mondják mit isznak ((( : -
MegalodonS
őstag
Sziasztok,Beleptem a klubba egy, Asus TUF Gaming X570-Plus + R7 2700X + Corsair 2x8 Vengeance LPX 3000Mhz.A valtas egy i7 3820, Asus X79 + 2x8 ram volt.
-
Televan74
nagyúr
Én beváltottam a Game Passt. Már nincs kedvem elállni a vásárlástól és újra 2700 -at venni. Az alza 9790Ft számlázza,gondolom ennyiért kevesebbért vennék vissza a 2600 -at. Majd jövőre a 4xxx -es szériából, hátha lesz már hozzá normális B550/650 deszka.
-
Speed®
titán
válasz
Chaser #21778 üzenetére
Igazából nem a laptól kellene függjön..gondolom az AGESA felel érte, azt meg az AMD prezentálja, ahogy a szenzorok millióit is a prociba, meg a PBO limiteket. Aztán ki tudja.. egyelőre úgy néz ki 4.25G/1.325V megyen neki, de még hátra vannak a vegyes terheléses tesztek (pár óra játék meg háttérben pár tevékenység szálkorláttal bevált).
Alzán jan.30.at írnak, GPre meg 3.3, ami 6.30ig váltható be. Mondjuk a sima 3 hónapost hirdetni lehet többért, de 2k volt az, amiért napok alatt elmentek.
-
Chaser
legenda
válasz
Speed® #21776 üzenetére
több reviewt is láttam, nyilván laptól is függ, mindenestre még biztos van sima 2700 - lehet holnap már nem lesz ( : -
tudom, 570 itx mellől már ki is vették a játékot pár napja -nekem mondjuk dec vége rémlett - sztem nem fognak az áron vágni bundle nélkül sem - nem mindig a legolcsóbbak - , gp-t 3e-ért megveszi az aki 2 hónap ultimatet akarha meg nem akkor beaktiválom magamnak
-
Speed®
titán
válasz
Chaser #21774 üzenetére
Persze, de amíg nem bizonyosodik, hogy csak elszigetelt eset, addig nem beszélek le róla senkit..sokan használják elégedetten az Xüket. Mondjuk nála ugyanezzel a lappal érdekes lenne látni, hátha nem csak én vagyok a "kiválasztott"
Bundle érdemi része ma aktiválható utoljára (GP 2kt ér, még..), szóval emiatt már ne vegyen senki náluk, hacsak nem veszi át és adja el/aktiválja még ma. Érdekes lesz látni, igazítanak-e emiatt az áron
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #21773 üzenetére
Ennyi.
Hát Nálam sem lesz túl nagy OC a lap miatt.
Főként ha esetleg átnyergelek kompakt vízre, bár valszeg pont ez miatt nem fogok, és marad a Fortis, csak ráteszem a Ty143-at, hogy legyen cúúúúg.
Kíváncsi vagyok mit fog tudni a proci, remélhetőleg a héten meglesz még, de ha nem, akkor jövőhéten.
-
Chaser
legenda
válasz
Speed® #21773 üzenetére
( :
nem csak nálad van ilyen, az x hűtőjét 2e-rel drágábban lehet eladni, alzán pl drága a "sima", de ott meg van sw bundle, ami 7k körül még mindig elmegy, én is az x-et venném, elenyésző az árkülönbség, de az annak való aki nem akar párat kattintani biosban - sztem -
mindenesetre az túlzás h nincs 2700, három hete majd' minden nap nézem fóék shopját, mindig "azonnal átvehető" státuszú, az pedig azt jelenti ott van fizikailag a róbert károly körúton - és két hete még 51 v 52e volt - -
Speed®
titán
válasz
hackeeeee #21768 üzenetére
Ráadásul ha nem OCexpertkedik az emberfia, bótbul 55ért (vagy HAn 51ért..) az X out of box hozza a kötelezőt (kivéve nálam
), a Prismet meg többért lehet elsütni, mint a Spiret, így maXimális a tempó ~45 nettóért.
De nyilván be lehet húzni a simát is jóárasítva, csak szét kell nézni..aztán jól beállítva elhanyagolható az X előnye. -
Chaser
legenda
válasz
alexy92 #21767 üzenetére
beállítasz fix órajelet és fix feszültséget, pbo-t kilövöd, all core pl 3,9 1,35v, ha megy neki veszel lentebb a feszből
hackeeeee
nemrég rendeltem alzáról, két óra múlva jött az sms h mehetek érte, és egyszer sem volt kifogyva náluk, többi boltot nem tudom, pcland sem egy kamu bolt, 220v sem -
Televan74
nagyúr
válasz
alexy92 #21757 üzenetére
Nálam a 2600 processzorral is ott volta peak Aida stress test alatt ha bekapcsoltam az FPU -t, de aztán szépen visszament,felugrott 65C° vissza 56C˘, és így tovább. Aztán nálam játékok alatt nem éri el maxba a 60C°.Nekem 3900Mhz/1.41V -on megy játékok alatt auto fesszel.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #21755 üzenetére
Jó lehet..ahogy bármely más érték is, amin stabil.
Hogy mit nyernél a váltással, amennyiben nem akarsz OCval foglalkozni, azt szemléltetik az itt található diagrammok (elvileg..).
Chipset drivert értelemszerűen az AMD oldalán érdemes frissen beszerezni. -
nismoka
addikt
2700x-em offset vcore -0.1 et birja.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #21755 üzenetére
Nem nagyon van ilyen, hogy "jó lehet". Beállítod, és tesztelni kell, hogy mit tud.
A 3400G-m 1 lépcsőt bír el offset-ben, utána elszáll, ehhez képest pedig 1.35V-n stabil 4GHz-n , és 1,25V-n 3900-on, allcore tuningban.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #21750 üzenetére
Nálam is ez a lap van, kis lépcsőkben lehet finomítani, de durvázáshoz jó a nagyobb. Én pl. 50mVonként lépkedtem, ahol eldobta, ott vissza 25 és ennyi.
Mondanám, hogy 2700X, de ha visszaolvasod a hozzászólásaimat az elmúlt időkben, láthatsz ezt-azt a témában.. részemről azt mondom, ha kifogsz egy épkézláb 2700at, amit szépen be tudsz lőni 4-4.1re allcore, nem oszt nem szoroz az X további órajeltöbblete kevesebb szálon. Részemről akkor tartanám meg az Xet, ha legalább 4.4et menne 4C8T..de nem megy
Ui.: de ha a jelenlegi 2600ad is szépen megy allcore, többet érnél egy erősebb VGAra váltással, amennyiben játék a felhasználás, a 8C16T bár jobb lesz hosszútávon, most még nagyon ritkán előny, míg egy erősebb VGA azonnali fejlődést hozna.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
viperabácsi #21751 üzenetére
Az igényektől függ.. A 3000 széria jobban teljesít játékok alatt, viszont bőven elég lehet ma egy 2600, illetve 2700 (x) is.
-
viperabácsi
addikt
Szerinted ha cserélném a procimat akkor 2700x vs 3600 vs 3700x lenne a jobb ? A 2700x ár értékben szerintem verhetetlen.
-
Speed®
titán
válasz
viperabácsi #21748 üzenetére
Én 25mVonként szoktam, de kinek-mi(t enged a BIOS).
-
viperabácsi
addikt
2600 -am van offsetet milyen lépcsőkben csökkentsem ? most 0.05v van.
-
nismoka
addikt
Üdv! Ha ryzen masterrel akarok mókolni akkor a biosban állitsak mindent vissza defaultra? Vagy a master átállítja az értékeket a biosban is? Köszi!
-
Chaser
legenda
aszem' nem érte el all core 3,6-on prime blend alatt a 2700 ninja 5-tel a 70 fokot, egy db 4-450 rpm-es ventivel, amit nem is a bordára raktam közvetlen ( : 80 fölé 100% h nem ment, de 70 alatt rémlik 1-2 fokkal
sok vga gyárilag engedi a 70-75 fokot, igazából nem hiszem h ettől bajuk lenne, max az nem mindegy mekkora hangerővel tudják ezt megoldani, zafír 5500 xt pulse is felment 70 fölé, de 7-900 rpm-es ventikkel, ami iszonyat halk volt ígyszerk:
és még így is max fölé boostolt a drága -
djhalasz
tag
válasz
Istvan2020 #21739 üzenetére
Te az udvaron tartod a pc-d? Mert nálam kb mindig ugyan annyi fok van a szobába.
-
PeAdam
tag
Én komolyan nem értem mit van úgy oda mindenki ettől a feszültségingadozástól. Gondolom a Precision Boost Overdrive nem így működne, ha bármiféle gondot okozna a processzornak. A 75-80 fok meg szerintem teljesen okés. Mi baja lehet? Inkább állítgassam a feszt meg szórakozzak vele, hátha tényleg sikerül valamit kipurcantani?
-
fejesg2
senior tag
válasz
Istvan2020 #21733 üzenetére
Igen, hangszigetelt is. Igen, a gyári 140-es venti csukott ajtónál is szív be elegendő levegőt két oldalt. Nekem is pont a letisztultsága tetszik, nem vagyok RGB fan... kellően tágas, van légmozgás de még nem ormótlan. És nem utolsó sorban olcsó volt, 19K-ért
árulták ki üzletben, bontatlanul, garival.
-
Mayweather
tag
Sziasztok!
Sokat kutatgattam ezután de még most sem tudom igazán azt hogy.. (MSI Tomahawk b450 (nem max)) a ComboPI1.0.0.4 Patch B (SMU v46.54) működik e normálisan egy r5 2600-as procival. Nem igazán merem így frissíteni a bios-t amig 100%-ban nem tudom hogy működne e.
Olvastam olyasmit hogy flash után nem post-olt a gép 2x00 procival. De olvastam olyat is hogy 2700 procival tökéletesen működik és jobb mint az előző bios-ok.
Tudom hogy Lite verziók ezek az újabb biosok és hogy igazábol már a 3000-es procikra hegyezdődtek ki jobban de kíváncsi lennék jobb lenne e a 2600 (és az egész rendszer) ezzel az új bios-al vagy sem.
Valaki esetleg tud ebben segíteni? Köszi! -
fejesg2
senior tag
Én sem panaszkodok. Max 42 fokos a sima 7/2700 egy Brocken 2-vel hűtve, több órányi játék után is. Igaz, hogy a ház is igen jól szellőzik (adatlapomon), nyilván ez is közre játszik benne.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
FireKeeper #21727 üzenetére
Ugye a 2600X 1 core-os boost-ja 4,2 lenne, de én a procit soha nem láttam 4,2-őn játék alatt max 3950-en 70-80 fok közelében,emiatt lett 4,2 allcore-ra beállitva és még hőfokot is nyertem vele.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Speed® #21728 üzenetére
végül utolsó utáni pillanatban váltottam 2600X-re (1600AF volt kinézve, az X 2 ezerrel lett drágább így), remélem nem bánom meg, én is kicsit aggódok hogy túl agresszív feszültségek lesznek a boosthoz (anno ugyanez volt a Tahiti-s radeonnal). ezeket gondolom azért túl mélyen nem lehet módosítani.
esetleg az mennyire járható mód szerintetek, ha pl ryzen masterben csinálok két profilt, egyet játékhoz, egyet netezésez, és manuálisan váltogatok köztük?
-
Speed®
titán
válasz
FireKeeper #21727 üzenetére
4.2 felett már hova boostol?
2C4T alatt ritkán terhel bármi is, <3% további teljesítményért nem nagy áldozat a jobb allcore tempó
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Istvan2020 #21726 üzenetére
de ilyenkor bukod az 1 core-os boostot, nem?
-
FoLey-v
addikt
Kicsit játszottam a ram frekin és időzítésen ezt az eredményt tudtam kihozni manuál beállításon egy SK Hynix Corsair CMK16GX4M2B3000C15 v5.39 ramból. 3466Mhz-en valamiért már bootolás közben windows fájl hibákat dobált ki.
Sajnos precision boost overdrive opció van benne a biosban csak nem tudom engedélyezni X370 lap miatt (amd default,tiltás,manuál). -
zolee1984
senior tag
Ahogy olvasgatok itt napi szinten egyre jobban nem bánom, hogy sima 2700-at vettem nem pedig x-et.
Minden tulaj akinek x-es a rendszre panaszkodik, hogy mennyire túlfeszeli a BIOS.
Nekem 1,25v 4ghz 1,36v 4,15ghz a proci sztem jobb mint az agyonfeszelt 4,2 vagy 4,3.
Tudom lehet alulfeszelni, de akkor meg azt kell nézni idle nehogy kifeküdjön a túl alacsony fesztől. -
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #21717 üzenetére
az még mindig jobb a hűtőnek, mintha feltolja 1,4-1,45-re 4,1-4,2-n
ez ahűtú egy kis alap hűtő, "extrája" a réz mag - már ha x-es -, sima 2600 hűtő az elég gyászos
tegnap néztem milyen hűtők voltak régebben amd-nél, talán most a 200ge-nél is egész posfás van - már ha azt ajdák itthon is hozzá -
a rézmagost spire-t 2700-nél használtam all core talán 3,4-en, prime blend alatt azért már megjött a hangja ( : és hőfokok is repkedtek fölfelé
intel szutykoknál jobbak, de ennyi - nincs az a hülye motor hang -
a hőcsöves 2700x hűtőt még azért megnéznémszerk:
egyébként simán lehet eltérés a kupak alatti forrasztásnál és az ihs felületén/hűtő alján, ha minden tökéletesen passzol akkor oké, ha már vmelyik nem akkor annyira nem oké -
Chaser
legenda
válasz
Paxker315 #21709 üzenetére
ez alig olcsóbb mint boltban, nem nagy zuhanást látok
sztem a 2700 a legjobb ár/érték arányú, mint láttunk rá példát elég mókás tud lenni a 2700x, felcsavarja az ember egy szép all core fixre a 2700-est, 3,6-3,8 20e ft-s lapban is simán megy és kánaán - amit ufóéknál a bundle eladással le lehet vinni 45-6e ft-ra -hackeeeee
az x durvábban boostol, amihez valszeg több feszt is ad -
PeAdam
tag
válasz
Istvan2020 #21704 üzenetére
Részben azért vettem X-es procit, hogy szépen boostolgassa magát és kézzel ne kelljen bütykölni a feszültségeket, meg az órajeleket. Aki hozzám hasonlóan nem szeret kézzel belepiszkálni és nem zavarja ha nagyobb a venti fordulat, akkor ez is egy megoldás.
-
Speed®
titán
válasz
Istvan2020 #21704 üzenetére
V lesz az..vagy 50/100mV.
-
PeAdam
tag
válasz
Ezvalid #21697 üzenetére
Énis gyári hűtővel használom a 2600X-et, illetve a Precision Boost és az XMP profil is be van kapcsolva, így nálam is magasabbak a hőmérsékletek, viszont én egyedül a venti profilon állítottam, hogy már 70 foknál maxon tekerjen a gyári venti. Így játék közben maximum 75-80 között van a hőmérséklet. Őszintén én nem akarom kézzel babrálni, rábíztam magam a Precision Boostra.
Ryzen Master program szerint 95 fok a maximális üzemi hőmérséklet, úgyh véleményem szerint elég a venti profilon állítani. -
Ezvalid
csendes tag
Köszönöm a segítséget, megpróbálom így
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest