Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Dell asztali gépek
- Apple asztali gépek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Asztrofotózás
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2098 üzenetére
inkabb tedd felre a penzt a 3xxx szeriara, alapbol lesz magasabb freki meg minden.
mar csak 8-9 honap. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #2098 üzenetére
szárazjeget neki !
-
-
Johni5
őstag
válasz
MaxxDamage #2096 üzenetére
A hideget jobban szereti,mint a feszt.Ez 1.42v on ment -60 ba.[link]Vízzel 4150 and over.
-
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage #2093 üzenetére
-
-
zzola
titán
válasz
MaxxDamage #2090 üzenetére
Csak egy kérdés, mire kell neked 4.5 GHz?
-
Szerintetek komoly épített vízzel mi hozható ki a 2700X-ből?
Jelenleg: (LF240 + 2x Akasa Apache Black)
4.0GHz @ 1.306v
4.1GHz @ 1.3205v
4.2GHz @ 1.375v
4.3GHz @ ???
4.4GHz @ ???
4.5GHz @ ???
*??? = vajon mennyit kérhet? 4.3GHz az volt próbálva 1.5v (+-) értéken is, de nem volt stabil (CB R15 sem futott le, megfagyott)..feszt fokozatosan emeltem és 1.5v fölé már nem mentem...lehet valami beállítás hiányzik az adott feszhez. Level 1-en volt a CPU LLC és VDDR SOC LLC is meg egyéb Extrákat is beállítottam neki/mellé.
Majd ha komolyabb vízes rendszer meglesz, akkor megint neki fogok állni és megnézem mi a vége. (jobbat nem tudok) a 4.3GHz-nek meg kellene mennie 1.4v+ voltagen. 4.35GHz-hez 1.38-1.5+v amit ad neki gyárilag (XFR2/Boost)
Ötlet,javaslat?MD
L -
válasz
Feriboy2 #2088 üzenetére
Hmmm... nálam 4350-re Boostol All Core , de most 4.0GHz-re van OC-zva (így is bőven elég)
amúgy tudtommal jó lap/jó hűtés és szépen Boostol gyári "Default/Auto" beállításon is maxra.
NFS Payback (Ultra Grafikán / 120Hz-n)
Forza Horizon 3 is max grafikán / 120Hz-n
80c fok GPU max. temp , 58c fok CPU temp max. (ezek CPU 4.0GHz mellett mérve)Dragon Ball FighterZ , Red Faction Guerrilla Re-Mars-tered , stb...is full grafikán...
MD
L -
sakto
őstag
Sziasztok!
Valamit nem teljesen értek, van egy 2700X proci elvileg 3700MHz és 4300MHz között skálázódik.
Na most ha pl indítok egy játékot pl BF1 akkor max 3900MHz amíg felmegy .Ha bekapcsolom a Game boost akkor folyamatosan 4150MHz-n tartja..
Hogy tudom megoldani hogy 4300MHz-n menjen game alatt. -
SECTORnooB
addikt
válasz
csucsbicep #2085 üzenetére
Már teljesen alaptalan. Én is nv-vel használom.
-
bledike
újonc
válasz
ScomComputer #2083 üzenetére
Köszönöm a segítséget, bocsi az off-ért.
-
ScomComputer
veterán
válasz
bledike #2082 üzenetére
Nem rossz összeállítás,még ha ez a téma nagy részben nem is idevaló....viszont a házat felejtsd el,olyat válassz amiben elől mesh panel van tehát rácsos és tudja szívni a friss levegőt...ilyesmi....még jobb lenne ha lenne felül is rács, és oda ventit tenni ami húzza kifelé a meleget,na de itt fejezzük be az offot..
Van erre megfelelő topik, azt keresed fel! -
bledike
újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni. Nagyon régen nincsen otthon PC-ém. Most rászántam magam, hogy összerakok egyet, de kicsit tanácstalan vagyok.
Ami biztos, hogy Ryzen 2600x-et szeretnék 1060-al. Jelenleg erre van keret...
Amit nem tudok, hogy a Ryzen 2600x milyen lapba kerüljön.
Amivel szemeztem az Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 alaplap. Visszont amennyire utána tudtam járni azt ajánlják, hogy x470-es lapba rakjam.
Arra a MSI X470 Gaming Pro Carbon alaplapot gondoltam.Ezen kívül RAM órajel problémákról is olvastam
Szóval abban sem vagyok biztos, hogy mi legyen. Amit láttam, hogy a MSI X470 Gaming Pro Carbon lapnak a Memory Support listája alapján ő jó lehet: Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Fury Black HX432C18FB2K2/16Kitudnátok kicsit segíteni a célösszeg 340 - max 400k
Össze raktam egy Config-ot az így néz ki:
Ház:
Cooler Master MasterBox MB600L MCB-B600L-KA5N-S00 fekete-pirosTáp:
Be Quiet! 650W Power Zone BN210CPU:
AMD Ryzen 5 2600X YD260XBCAFBOX processzorLap:
MSI X470 Gaming Pro CarbonMemória:
Kingston 2x8GB DDR4 3200MHz HyperX Fury Black HX432C18FB2K2/16Videokártya:
Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GDSSD:
Samsung 250GB 860 EVO MZ-76E250B/EU SSDMerevlemez:
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEXCPU hűtő:
Be quiet! Pure Rock BK009Szóval összességében arra kellet rájönnöm, hogy nem tudok semmit
Előre is köszönöm
-
kicsi89
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Igazából akkor már egy 30 körüli lapban már stabilan húzható. A processzor hűtő lefogatása ugyan az a kiosztás , mint az AM3+? Mert van egy CM hyper 103-am és akkor nem kellene azt venni.
(#2077) MZsoltee:
Már odaígértem unokaöcsémnek a lapot, procit , ramot. Szóval kénytelen vagyok venni mást -
füles_
őstag
válasz
kicsi89 #2075 üzenetére
Hali!
1500X-et nem nagyon éri meg venni, ugyanis +7-8 ezer forintért kapsz egy sokkal jobb és időtállóbb processzort az 1600 személyében. A BF1 meghálálja a 12 processzorszálat.
Az alaplap amit kinéztél szvsz elég fapados a maga két RAM slotjával. A helyedben inkább egy Mortar-t vennék, ebben 3.8GHz-ig gond nélkül fel tudod tolni az 1600-ast (menne még tovább is valószínűleg, de ez az órajel talán a legideálisabb ezeknek a prociknak). Sokan használnak ilyen deszkát és általában meg vannak vele elégedve a júzerek. -
kicsi89
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.A helyzet az lenne , hogy videokártyát váltottam ( 1050ti -->1060 3gb) és pl a Bf-ben a kártya bírna még többet mert 60-70 %-on megy (sokszor még ennyi se) a proci viszont 90-100 között. Ez egy i5 2400 és arra jutottam hogy lecserélem. A kérdésem az lenn , hogy nézegettem a ryzeneket ezen belül is az 1500x-et. Régebben volt Fx 6300-am és ott a ha húzni akartam a lap szabott határt és throttlingolt is a proci. Ennél is kell a drága lap a húzáshoz? Én egy MSI B350M Gaming Pro t néztem.
Válaszokat előre is köszönöm! -
Molyzsa
aktív tag
válasz
csucsbicep #2067 üzenetére
Én a FreeSync miatt választottam AMD-t, olcsóbb a monitor hozzá.
Az Nvidia a g sync monitorokra ráteszi a jogdíjat. -
Z_A_P
addikt
válasz
Erdemesebb: tobbek kozott, ezzel is az AMD-t tamogatod, akinek emiatt tobb bevetele lesz, es meg jobb Ryzen-t es Radeon-t tud majd fejlteszteni
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
ScomComputer #2071 üzenetére
A cúggal nem lenne gond a haf XB-ben. van pár darab Silent wings 3 pwm venti.. Ergo ha kéne a nafta, akkor lenne, csak szerintem a procira nem lenne szükség. Meglátom, alszom rá még jó párat. Lehet először valami vga-t kéne vadászni a kis 4 magvas rizen mellé, kihajtani a lelkét, és utána cserélni.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Nyugodtan..
Akkor az Intel konfigok csak IGP-vel mehetnének?
-
Beretvás
veterán
válasz
Nincs semmi mehet mellé nv is.
-
edari
őstag
válasz
Teljesen jó nv mellett is az amd proci. Semmi előnye nincs ha ugyanaz a gyártója a procinak és vga-nak. (Nem tudom ki találta ki ezt annak idején, de jó nagy baromság).
-
csucsbicep
nagyúr
Lehet, hogy furcsa a kerdes, de 2600x melle, vagyis AMD rendszer melle erdemesebb AMD vga-t venni? Gondolok bugokra, laggolasra stb. Mert GTX1060-at tervezek.
-
-
Lendova
őstag
Friss, ropogós Dram calculator verzió.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Annyira nem emelném.. Alapból lehet ebből sem lesz semmi, csak elgondolkoztam, hogy mi lenne a max..
SECTORnooB: Köszi! Én csak a VRM miatt nem bíznék 2700-at rá, vagy ez itt már nem akkora létkérdés? Na meg mondjuk inkább az, hogyha eljutok oda, akkor annyit nem biztos, hogy költenék rá.
Beretvás: Még nem..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Mi volna az a legnagyobb proci, amit egy B350M mortar lapba minden gond nélkül érdemes beletenni? Amit gond nélkül elbír a vrm, stb.
Csak azért kérdezek itt, mert lehetőség szerint 2k szériában gondolkoznék, bár lehet, hogy nem..
-
Lokids
addikt
válasz
SECTORnooB #2051 üzenetére
Hát eddig azt tudom mondani, hogy a HDD a gépemben utálja. Ahányszor elindítom a HDD elkezd "kattogni".
Mintha a fej próbálna pozícionálni, de nem tud. Nagyon furcsa. Ezen kívül mivel lehet még állítani a cpu/sys ventiket? -
Lokids
addikt
Nah a Wraith Prism venti hangját kicsit sikerült moderálni. Alapból az MSI command centerben már 60 fok környékén is 80-85%-ra volt állítva a venti, ezt lejjebb vettem. 50 fokon menjen a venti 50%-on, 60-on menjen fel 65%-ra és 80 foknál érje maximumát.
-
jeni
félisten
válasz
csucsbicep #2048 üzenetére
Elég ha azt a BIOS-t rakják fel ami kell egy 2600X működéséhez. A többit már otthon is megtudod oldani.
-
csucsbicep
nagyúr
Jó, hogy valaki felhozta a témát, mert így végre meglett a memóriám.
Eddig 2600X + Asus B350 Prime Plus volt a felállás, de találtam egy MSI X370 Gaming Pro lapot egy jó áron. Nekem az Asus teljesen megfelel, de most kicsit gondolkodóba estem.
Illetve lenne egy olyan kérdésem, hogy szerintetek, hogy tudnám kiküszöbölni ezt a Bios updatet, hogy menjen a cpu a lapban? Beviszem egy pc boltba ott megcsinálják olcsón? Gondolom kevés rá az esély, hogy megfelelő biossal jöjjön a mb.
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni Tőletek, hogy volt-e vki, aki egy Ryzen 1800X-et cserélt le - gondolom - 2700X-re (vagy 2700-ra). Tapasztalt-e a mindennapi felhasználás során (net böngészés, YouTube, Twitch, Office, PS, sok játék, film nézés stb. stb.) bármiféle olyan jellegű változást, amire azt mondta, hogy "hmmm... ez azért jobb/kellemesebb lett, vagy akár, azt, hogy "nincs új a nap alatt".
Magyarán érdemes-e váltani, vagy invesztáljak VGA-ba inkább.Köszönöm a válaszokat, ötleteket!
-
imi123
őstag
Sziasztok.
2700X mellé mennyire ajánlott az alábbi két termék.
G.Skill DDR4 3000 16GB Aegis CL16 - Fekete KIT (2x8GB) F4-3000C16D
MSI X470 Gaming Pro (7B79-001R):Még vacillálok hogy megtartsam e a 2700X-et.
Amikor megrendeltem esélytelennek láttam hogy ennyiért megkapom.
Mondjuk ennyiért tovább tudom adni.Előre is köszi!
-
-
susnament
csendes tag
válasz
kicsiogre #2014 üzenetére
Hogy érdemes-e vissza venni a feszültséget, jó kérdés, attól függ ki mit vár tőle. Nekem egy x470 Asrock Master Sli lapban van egy 2600x vízhűtéssel, tuning nélkül. Kb. 5 perc Prime95 futtatással 81 fokig ment fel a cpu hőmérséklete, ha a biosban -100mV-ot állítottam be, akkor kb. 71 fokig. Kb. ennyi...
-
Szinyák
őstag
Én át veszek egy jó árasított 2700x.-et akinek nem kell !
-
Speed®
titán
-
kicsiogre
tag
válasz
SECTORnooB #2019 üzenetére
okés , köszi ,Asus ROG Strix B350-F Gaming az alaplap a hűtés pedig COOLERMASTER MasterLiquid 240 Lite 40 fok körül van a hőmérséklet igaz kicsit állittotam a biosban a szabályozáson , meg elől és oldalt 20 -as venti nyomja friss levegőt .CM 690 III - Cooler Master ( fekete ) ház lett a befutó nagyon jó a szellőzése.
-
kicsiogre
tag
válasz
SECTORnooB #2016 üzenetére
Az előző konfignál. ( asus p5k, intel e8200) nagyon sok feszültséget adott a lap azért kérdem hogy ez itt igy van ?
-
Lokids
addikt
Mostmár 2700x dolgozik az x470 carbon lapban.
Szép hűtő, de hangosabb is, mint a spire.
Remélem jól tettem fel, mert nem csavaros, hanem az a szar bepattintós csatija van.
Furcsa, hogy alapból 52 fokos a proci és 80% körül megy a cpu venti. Pedig csak a desktop megy, meg az MSI command center. Nem sok az egy kicsit? Mintha a 2600x csak 40 fok körül ment volna. -
sziasztok,
Kérdés azokhoz, akik RMA-ztak már CPU-t a segmentation fault hiba miatt. Kaptam az AMD-től egy DHL-es partnerkódot, de ezt hol lehet érvényesíteni? Semmilyen online felületen nem találom a DHL-nél. Hogy csináltátok?
Köszi -
kicsiogre
tag
Helló, összeállt az új gépem ryzen5 2600x- alaplap:Asus ROG Strix B350-F Gaming / ROG Strix X370- nagyon tetszik gyors stb viszont lenne egy kérdésem : a feszültséget érdemes lejjebb venni ? Elnézést a kérdésért eddig intel konfigom volt nincs tapasztalatom az AMD-vel
-
válasz
Walter_White #1992 üzenetére
Szia,
1st gen.-nél nekem is voltak memória gondjaim, de most a 2700X + ASRock X470 Taichi Ultimate. (1.50-es BIOS a legújabb, tökéletes) lap simán viszi a 3466MHz-s KIT-et (Corsair) 3466-os (sőt! Még felette is!) 3600 fölé még nem mentem, de felesleges is. A 3466 már bőven jó.
MD
L
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Motoros topic
- Fotók, videók mobillal
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megvan a következő Xperia pontos startdátuma
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest