- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
B450M lapból melyik a legjobb választás?
Ajánlóban sajnos nincs micro ATX : ( -
chros
őstag
Ez igy van. 2 ut van fesz csokkenteseknel:
- lazabb LLC-k: igy kisebb fesz csokkentes lehetseges
- szorosabb LLC-k: igy nagyobb fesz csokkentes lehetsegesHogy melyik a gyumolcsozobb (es mennyivel), azt nem tudom. De en a szorosabbat hasznalnam (ha nem underclock-olnek), mert azzal stabilabb a CPU es kevesbe ingadozik a fesz.
-
fanti
addikt
Csak egyetérteni tudok.
Elvégre okos mérnökök tucatjai alkották olyanra amilyenre, mi idehaza sufnituningolással.....csak rontjuk a helyzetet.
Én is korábban próbáltam az alulfeszelést, de akkor meg nem megy föl a Boost annyira amennyire.
Ugyanez az RX590 kártyánál is.
Sokan játszanak a feszekkel, állítgatják hogy jobb így meg úgy, de hiszen nem mérnök egyikőnk sem....
És ugye nem is mi terveztük, akkor meg minek hisszük magunkat okosabbnak annál a népes szakmérnök csapatnál, akik hónapokig tervezték....? -
chros
őstag
2 fele van (bovebben): CPU es SoC.
- eloszor az LLC-ket lodd be "kozepre" (CPU es SoC) , ez alaplapfuggo
- majd jatsz el a CPU voltage offset-tel (VDDCR CPU Offset Voltage): pl 4-es ugrasokban menj lefele
- utana RAM tuning ha kell
- legvegul SoC voltage offset: pl 4-es ugrasokban menj lefeleA lepesek kozben stress teszt mindig.
-0.1 Volt-onkent kb 4-5 fokot lehet nyerni beallitasokkent, igy osszesen 8-10 fok minusz lesz a vegen. -
Bossp
addikt
válasz
micafighter #10091 üzenetére
Na de ha jól emlékszem sima XFR mellett PB off-al nem? PB sokkal nagyobb órajeleket használ és sokszir lekúszik 1.4 alá a fesz nem hiszem hogy olyan sokkal lentebb mehetnék :S ezt az offset Feszkót hogy találom meg a biosban? Cpu Voltage offset? Emlékeim szerint hasonlot sem lattam a biosomban na de majd este meglesem. Ha megvan mennyivel kezdjek tesztelni? (aio-ra egy Noctua nf-f12 3000 rpm nem túl OP?)
-
Bossp
addikt
Na feldobtam elit pasztával a gyári hűtőt a 2700X-re. Hát PB-hez édes kevés. 104 BCLK+PB On játékk közben 60-70C peak 78. Közel - 100Mhz a játélvízhez képest. Aida stressz teszt az első piklanatban 32C-ről 84 re ugrott! Azonnal leállítottam
megy vissza a játék víz kipucolva kap majd új ventiket is. Lehet negkéne próbálnom picit alulfeszelni.
-
-
Bossp
addikt
És arra valami magyarázat hogy stabilitas teszt kozben miért vannak 10C-s spikeok? Ha stabilan megy 4200 orajel korul es a feszkok is nagyjabol stabilan allnak? 🤔
-
Szilard7
csendes tag
2600x processzor a kiszemeltem. Egyelőre a hűtésen agyalok, de csak max 4GHz körül menne. I5 4590-el (84w TDP) a Bequiet pure rock hűtővel 50fok körül voltam max, játék alatt, ahol igen magas volt a proci kihasználtsága. A kérdésem az lenne, hogy vajon ez a hűtő elég a Ryzen alá? Játékok alatt ahogy elnéztem pár tesztet, a több mag miatt kevésbé izzad, így talán még hűvösebb is lenne, vagy kb egál, mint az i5-tel?
Köszi!
-
mokus1
addikt
Mit javasoltok ha egy árban van 1700x vagy 2600.
Videovagasra lesz a gép szóval kitudom hasznalni az összes magot. Melyiket érdemes es miert?
-
Bossp
addikt
Nekem most Noctua nt-h1 van rajta valszeg inkabb az megy rá gyárival is. Csak kívámcsi vagyok az mit tud ha aio-val ilyen hők és tüskék jönnek elő
Végülis nincs ráírva hogy PBO csak komoly hutovel mehet. -
Johni5
őstag
Én inkább MX2 párti vagyok,az MX4 nem jött be.VGA-ra jó,de CPU-ra annyira nem jött össze.
Grizli talán 3 fokkal jobb ennél a platformnál.A gyári amúgy első szétszedésnél-kb 1 hónap -Száraz volt,mint a homok.Hűtő levétel meg AMD nél,vagy inkább "lábas" prociknál mindíg forgatós,különben kitéped a foglalatból. -
Bossp
addikt
Sziasztok. Azokat szeretném kérdezni akik a gyári hűtőt használják 2700X-hez hogy meddig megy fel a hőfok és mennyire boostol a proci ha már melegedik?
Ja és mennyire gány a gyári paszta? Azt olvastam kulfoldi forumokon hogy rakovesedik es kirantja a procit is vopt akinel labak tortek.
Köszi! -
koko52
nagyúr
Aki gép építés elött áll: Ryzen 5 2600, Gigabyte Aorus M, Aegis 2x8 3000 tökéletesen megy. XMP on: 2933 mhz. 20 év Intel után
-
sagit
veterán
válasz
Szeszkazán #10068 üzenetére
Ja, akkor jó, bár a füstjel olvasásom berozsdásodott mostanában
Ok, várok, hacsak nem találok valami jó deal-t olcsón
-
sagit
veterán
Hello
Gondolkodom hogy az 1700X-et lecserélem egy 2700/X-re, kellene a jobb ramkezelés és a kicsit magasabb órajel.
A mostani procimmal nem nagyon tudok 3466 CL16 fölé menni a B-Die ramjaimmal, gyári 3600-as XMP-vel meg se nyikkal, kicsit állítgatva elindul a gép de nem stabil 3600 MHZ-en. CL14 csak 3200 MHz-ig megy.
3,8 GHz-hez elég az 1,25-1,27V de 4 GHz-en már megjön az étvágya, 1,41-1,43V is kell neki, nem egyszerű ott hűteni.
A kérdés: Ha váltanék akkor egy 4,2 GHz normális fesszel, és jobb memória kezelés esélyes, vagy várjak szépen nyugiba a ZEN2-re? Illetve érdemes 2700X-re vadászni vagy tuning szempontjából kb mindegy mert a 2700 is megy úgy?
(#10065) Szeszkazán: pár hónap? van valami hivatalos infó amire nem figyeltem?
-
wwenigma
Jómunkásember
Már össze van rakva a gép - mult héten rendeltem - csak a tápot kell belepattintanom és lehuzni Zalmann Z1 Neo-ról a plexi védő fóliát.
Szerdan delutan rendeltem 2600 + Giga Aorus M + 16G Gskill Aegis 3000 + Zalmann Z1 Neo ház, GLS nagy bacom dobozban penteken reggel mar ki is hozta. Megint nagyon gyorsak voltak és olcsók, ezert is toluk vasarolok. XFX RX580 8G meg Alzától, 76e-ért a jatekcsomaggal durvan jo. Akkori áron 209e-be állt meg ez igy. A ház egy nagy pozitiv csalodas, azt hittem ipari hulladékot gyart ennyiért de tévedtem, jól össze van rakva. 16e még egy 256-os NVMe SSD és 13e egy 500as Chieftec Eco táp... nehh, 240e.
Beszéltem tesómmal hogy az én 2600am nekiadom én meg ráfizetek egy X-re, de +15 lett volna igy inkabb kihagyom ez a lepcsofokot és majd a 3xxx széria megjelenésénél rakom bele egy uj árába.
-
Darabokra
senior tag
Sziasztok! Jelenleg egy Crucial 8 GB 2400 mhz ram van a gépemben, ezt jól kezelné mondjuk egy 2600as ryzen vagy 1700as? jelenleg 1200am van, csak neten írnak ezt is azt is erről, lehet hülyeséget kérdeztem.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
SECTORnooB #10051 üzenetére
Compker-ben dragabb most mint a 2600x, mult heten 53ért vettem , tesóm gépét rakom épp össze.
-
Chalez
őstag
válasz
micafighter #10048 üzenetére
Nahh, legalább az megvan... Bár ha így emelkedik a 2600 ára, lassan elgondolkodtató lesz
-
S.Gabi
csendes tag
válasz
SECTORnooB #10039 üzenetére
Miért pont corsair! Mert ami gépet most összerakok ebből a márkából lesz összerakva.
-
atis1224
tag
Üdv skacok
-
S.Gabi
csendes tag
Sziasztok kérdésem a következő lenne. Most szeretnék összerakni egy új gépet és AMD RYZEN-re eset a választás.
Erről lenne szó:
1800x GIGABITE B450 AURUS PRO
Kérdésem a következő van valakinek tapasztalata erről a kombóról?
Milyen CORSAIR memóriát vegyek ami biztos kompatibilis ezzel a rendszerrel?
Egyenlőre ennyi lenne.
Válaszokat előre is köszönöm!
Gabi! -
zzola
titán
válasz
SECTORnooB #10034 üzenetére
Macho 120 rev.A
-
zzola
titán
Köszi srácok!
Huzamosabb használat alatt 68-72 fok között alakul a hőmérséklet... -
Chalez
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy ilyen hűtőm: Noctua NH U12P SE2
Ha egy ilyen cuccot veszek hozzá: NM AM4 mounting-kit akkor a leendő 2600 procit előreláthatólag tuning esetén is meg tudom hűteni nem igaz? A házam egy HAF 922 elől, fent, hátul ventik, tehát az átszellőzéssel nem lehet gond... -
k.zozo.
tag
Kb. 1 hónapja raktam össze egy MSI B450 tomahawk, 2600x, RipjawsV 3200 konfigot. Eddig minden rendben volt, aztán tegnap kékhalállal kifagyott a Win10 azóta a biosig sem jutok el cmos clear után sem. Vga debug led világít, és fekete képernyő,de a monitor kap jelet, bekapcsol. Táp, videókártya csere megvolt, ugyan az. Bios legújabb volt.
Van valami ötletetek mi lehet ez?
Jobb híján megy vissza az alaplap garira. -
subaruwrc
félisten
válasz
Dragon3000 #10009 üzenetére
ezek éppen igen de az oldal elején a 13 másik közül biztos volt ami belefér volna.
inkább arra szólt. -
trek81
senior tag
https://valid.x86.fr/s4ljqv
kimaxolva ....4400on game over nem megy
megy ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged