- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21197 üzenetére
Ja, nem panasz, nem is OCra vettem..34ért bőven hozza, amit kell, sőt, ha nem ITXben tolnám, dupláznék és RAMdriveba tolnám az OSt
-
fejesg2
senior tag
Köszönöm!
Én is úgy látom, hogy szerencsém volt vele. Ráadásul kényszer helyzetben voltam, amikor összeállítottam az új konfigot, mert az FX-8350-es géppel gondok adódtak. Mint utólag kiderült bagatell hiba volt (SATA3 kábel), de így utólag már nem bántam meg. Fényévekkel gyorsabb ez a gép (adatlapomon).
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Speed® #21196 üzenetére
tudom, mert már sokan írták, de ha nem az akkor nem az
viszont lehet vígasztalódni, hogy egyébként is kva jó, mint ahogy a micronosok sem panaszkodhatnak mostanság
vagy, viccet félretéve, azok a modulok lehettek amik nem ütötték meg a mércét, így hivatalosan nem sütötték rá a bélyeget..
-
Speed®
titán
válasz
GIORGIONE76 #21195 üzenetére
Az Aegis kitem (2x16/3000C16) a Typhoon szerint B-Die, nyilván nem vagy kifogtam, de köze sincs a C14 üzemhez, 1.4Vig felmentem, aztán elengedtem és maradtam 1.275Von byXMP..
-
Piftuka
veterán
válasz
Tomtailor85 #21191 üzenetére
Én éppen ma néztem meg az Intel processzorok árait, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyivel drágább az adott Ryzenek "megfelelője".
Már az is rejtély, hogy a Core i7 és Core i9 processzorok miért kerülnek egy használt autó árába...
Nem gondoltam, hogy ennyire drága lett az Intel platform. -
Raidon
őstag
Abban tudnátok segíteni, hogy a jelenleg gépházban lévő 2db ventit mire érdemes állítani BIOS-ban mert jelenleg a CPU tól függ mennyire pörög fel... Ezen kívűl van más opció PCH VRM asszem ilyesmik vannak de most nem vagyok otthon... PWM-re van állítva mindegyik 200rpm minimum meg stealth de hogy mihez kötődjön a felpörgése azt nem tudom. Válaszaitokat köszönöm
-
fanti
addikt
Amúgy srácok, a hardver aprót nézegetve annyit röhögtem nemrég....
6700K/7700K 45 ezer környéke árban, használtan.
Egy 2700 meg újonnan ennyi, értelmes hűtővel, három év garival.És ugyebár teljesítményben meg a 2700-as a 6700K/7700K procikat kettéhugyozza, mint hülyegyerek a hóembert....
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Piftuka #21173 üzenetére
a ventigorbe allitasaval egy picit lehet stabilizalni a ventihangot is, allitsd ugy, hogy ~50-55 fokig lassan emelkedjen a fordulat, 100% 75-80 fok korul. MSI lapnal lehet allitani a reagalasi idot tippre a tobbinel is van erre lehetoseg. en 0.1s -rol 0.3s -re toltam, batrabbak a 0.7 -es reakcioidotol sem felnek, igy a pillanatnyi homersekletugrasokat nem koveti le annyira agressziven.
-
Piftuka
veterán
Talán tartaléknak. Arra tökéletesen megfelelő.
Én például pont azért nem adom el akkor sem, ha lecserélem egy jobb hatékonyságú hűtőre. Ne legyen rá szükség, de ha az új hűtőn elromlik a venti, és nincsen kéznél csere, de az ember használná a gépét, akkor pont jó egy ilyen gyári hűtő pár napig.
-
Piftuka
veterán
Köszi ezt a sok info-t!
Én ugyan nem vagyok mérnök, de úgy vélem, hogy ha stabilan "visszafogott" maradna, és csak terhelésre hozná a maximumot az tökéletesen megfelelő volna.
Mert Windows alatt ugyebár hova és mihez nem elég egy ilyen modern, gyors, 6-8 magos Proci teljesítménye?
Gondolom, az Intel sem véletlenül így hangolta be a "Core i" procikat.
Mindegy... megnyugodtam, hogy ez "featúra", nem "bug", így aztán nem különösebben izgat.
Csak egy dolog miatt... jelenleg a gyári hűtő ~1.600-1.800 RPM között ugrál. Előbbihez közel annyit hallok, hogy "SSSSHH", 1.700 felett pedig már azt, hogy "VRRRUUUUM"...
Így - pár másodpercenként váltogatva - még jobban zavar, mintha konstans brummogna.
Az biztos, hogy veszek helyette egy jó léghűtőt, ami csendben van. Mert jelenleg a két házventi hangtalan, a VGA és tápegység ventije pedig meg sem moccan.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Piftuka #21137 üzenetére
"Egyébként egyáltalán a szenzorok ezt pontosan mérik? Nekem gyanús, hogy nem..."
pedig de. az AMD allitasa szerint az eddigi konstrukciok 1 esetleg 2-3 szenzoros megoldasaval szemben joval tobb ponton meri a homersekletet a cpu, es a legmagasabb erteket adja vissza. Mondjuk a 3xxx -nel valamelyik agesaval asszem ezen valtoztattak, mert mindenki betojt a magas hofokoktol, es azota atlagol, de a 2xxx megmaradt a sokbol a legmagasabb ertek visszajelzesenel.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
rumkola #21164 üzenetére
neeem
(ha csak azok között kellene választani, akkor X-es, de amikor én vettem még 12e volt a különbség) és nyilván olyan "alzás" áron meg már nem fog kapni 2700-et, de hátha,
én a 4/8-ról már inkább a duplájára váltanék és akkor ki is maradhatna 1-2 gen,
majd inkább valami 5xxx -
-
rumkola
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #21163 üzenetére
ez tény, ha 10K csak a különbség akkor 2700 a 2600 helyett
azt hittem 2700 vs 2700X-ről van szó -
Z_A_P
addikt
válasz
Paxker315 #21147 üzenetére
2700x is mehet az időtállóság, eladható hűtő
Ezt mar tobben is irtak, nekem is van egy R1600@2600 hutom (Wraith Stealth) Gondolkodtam hogy eladom, sosem volt felrakva, de ki venne meg?
Ez csakis AM4-re jo, azokhoz meg jar gyari huto, ha nem, akkor meg ugysem ilyet vesznek ra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paxker315 #21156 üzenetére
Akkor, inkább pbo- és - offset ameddig csak lemegy? A 3400G-vel mondjuk pont ez a gondom, hogy PBO-vel ugyan úgy 4G-n áll, és csak 1 lépcsőt tudok lemenni vele offset-tel mert megál, ehhez képest most 1.3V alatt megy közel 4GHz-n.
Bár a manual fesz megadást és mellé a PBO-t nem próbáltam, bár nem hiszem, hogy menne.
Speed(R): Ismerős, a 3400-nál is ez van, 4G felett 1.4V-n sem megy, ehhez képest 1.25V-n megy a 3900, és most 1.275V-n a 3975, 4G-hez pedig már kell az 1.35V allcore mellett. PBO-val pedig a fenti helyzet áll fenn.
-
Paxker315
veterán
válasz
hackeeeee #21154 üzenetére
én inkább a zikszest venném. Mert, a simát ha manual OC-zod, nagyon meg tud nőni a fogyi, ellenben x& pbo& alulfeszelés mellett azért kordában van tartva. Nem tudnád szvsz játékban a 2700x teljesítményt elérni all-core OC-val, max, ha nagyon húznád az órajelet, de akkor meg a VRM lehet, befűt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #21153 üzenetére
Persze, ez tiszta sor.
Bár nem nagyon kéne 100-120W fölé vinni ha nem muszáj.
Akkor lehet várok inkább, hogy lesz-e olcsón 2700x, és akkor arra megyek, ha nem, akkor lehet maradok. Alapból jó a 3400G is, kellemes csalódás amit ad a GPU-val.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speed® #21150 üzenetére
Igen, ezért is gondolkoztam inkább ezen. De megéri az X a felárat? Nem tudom hozni a sima szintjét gond nélkül, vagy ezen is kívül ad valami extrát? Sorry a laikus kérdésért.
Valszeg allcore megy, nem szórkozakozok a gyári boost-tal.
Allcore-ban könnyebb az alulfesz. Vagyis a tapasztalat az, hogy jobban bírja a cpu.
GIORGIONE76: Az a baj, hogy a 105W tdp karcos az ITX lapnál, sajnos.. Cúg azért van a házban, de hátra nem fér szívó venti, csak felül van. Persze a cpu hűtő ad rá levegőt, de akkor sem mernék kockáztatni. Plusz akkor a táp is karcos lenne már.
Bár a fene tudja.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #21149 üzenetére
azért ha találsz olyan olcsón 2700-at mint ahogy mentek egy hónapja, akkor ne hagyd ki, de amúgy a 2600 is jó, a lapod meg nem annyira "szar", nem top tier, de azért na, ugyanaz a vrm mint az X470 megfelelőjében, ha nem X-est veszel biztos nem lesz gond a melegedéssel, bár az X-et is be lehet azért állítgatni...
-
Speed®
titán
válasz
hackeeeee #21149 üzenetére
2600X vagy 2700, mindkettő jó.. másban. ITXbe lehet inkább előbbit tenném, a saját ITXes tapasztalatok okán (VRM küzdelmes lehet OCval).
Egyébként a 2700 sem vészes, csak allcore OCval már stresszteszt alatt harapós ugye. Normál felhasználás esetén én sem láttam 80°C felett a VRMet (Aorus B450 I Pro, Noctua C12P+WB2-120/800rpm).
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Paxker315 #21147 üzenetére
2700-on agyaltam, X-ért nem adnék felárat, sztem annyival nem ér többet.
Viszont mivel ITX-es lapban van, a 2700-at már nem feszegetném, konfig az adatlapon. Ezért gondolkozom a 2600-ban, viszont látva az eredményeket, nincs túl sok eltérés a 2 proci között még 1080p-ben sem, főként ha esetleg limitálok 60-70 fps-re 1080p-ben.
Fix órajelen megy most a 3400G, kicsivel 4G alatt 3975MHz-n, 1.275V-n.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
hackeeeee #21145 üzenetére
néztem a 3dmark eredményeimet, R1400 és 1600X tekintetében, mint 4/8 és 6/12 ...
GTX 1080 VGA párossal, kb az jött ki hogy Firestrike-ban ~ 1800- 2000 pont, Time Spy-ban pedig csak 6-700 pont a különbség, részeredmények fps-eit tekintve pedig csak pár (4-5) a különbség, azaz a legnagyobb a fizikai teszt alatt keletkezett,
azért írtam mert a 2060S-ed kb a 1080-nak felel meg,
és ha 8 magosat vennél akkor se lenne sokkal több a különbség, bár akkor már a 4/8-nak talán nagyobb, akár 20 fps lemaradása is lehet... -
Paxker315
veterán
válasz
hackeeeee #21145 üzenetére
én eladnám a 3400G-t, és 2600x-et vennék. 1440p ultra mellett nem lenne jelentősen lassabb egy 3600-tól, de jóval olcsóbb
Sőt, akár 2700x is mehet az időtállóság, eladható hűtő, kiváló teljesítmény végett (NEM leszel jelentős hátrányban a 3600-hoz képest 1440p&2060super&ultra mellett!) [link]
a 2700x erősebb a 2600-tól. Látod a tesztben, hogy középkat vga mellett magasabb felbontáson-grafikai részletességen nem olyan jelentős a 2. generáció hátránya.
-
Televan74
nagyúr
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egy 3400G-t volna értelme lecserélni egy 2600-ra? Egy 2060S van mellette, főként 1440p-ben megy. De lehet menne 1080p-ben is. Ugye közel azonos ár, több mag. Csak sok helyen minimális az eltérés, megéri-e ez miatt szerelgetni? Vagy majd inkább 3600-ra lenne értelme cserélni?
-
PeAdam
tag
Sziasztok!
Mivel az i7 4770 már sokszor bottleneckelte a videókártyám, ezért összeállítottam egy ryzen 2600X-es konfigot. Minden tökéletesen működik, viszont a CPU hőmérsékletekkel nem vagyok megelégedve. Azt hittem elég lesz a gyári hűtő, de a CPU szálak processzorigényesebb játékok közben felmennek olykor 80 fokig is. Normális még ez a hőmérséklet, vagy orvosoljam valamiképp a problémát? Esetleg FAN profile-on állítsak valamit? -
GIORGIONE76
őstag
Szerintem a "CPUID HWmonitor" írta neki rosszul, mert nyilván nem lehet allcore hiszen nem arra állította, viszont alatt a a CPU kihasználtság is elég gyér, úgyhogy a max boostokat elfogadom hogy annyi volt, de nyílván az sem egyszerre, egyébként a minimum is azt tükrözi hogy minden auto-n volt ..
egyébként PM-ben ajánlottam neki pár dolgot, és lehet a TDP limit is maxolva van és a talán az LLC-t is belőtte, úgyhogy nincs itt semmi szokatlan
én már ezer éve inkább a hwinfo-t használom, annál legalább tudom mi mennyivel térhet el ...
a Bullzoid az egyik deszkánál be is mérte multiméterrel, nem sokat téved.. -
sb
veterán
válasz
Piftuka #21122 üzenetére
Mese:
Sokkal gyorsabb a Ryzen órajelváltása mint a régebbi prociké. Pár ezredmásodperc alatt tud le/fel ugrálni. Ehhez pedig agresszív turbo/xfr.
Az elmélet régi: ha gyorsabban végez a feladattal akkor gyorsabban vált vissza idle-be és összességében jobb lehet a fogyasztás mint ha alacsonyabb órajelen menne hosszabb ideig.
Ehhez jött hozzá az extra gyors váltás, így még kifizetődőbbnek tűnik, hogy ugrál oda-vissza, mert áltagban sem ragad(na) magas órajelen a kelleténél tovább, gyorsan vissza tud térni alacsony órajelre.A gyakorlat viszont kicsit más szerintem: A gyors váltás nem csak felfelé hasznos, hanem lefelé ronthat a teljesítményen. Ahogy esik a terhelés ugyanúgy nagyon gyorsan levált az órajel. A teszt végén így az látszik, hogy elveszik pár % kraft. Amikor kijött a Ryzen energiaséma akkor a min cpu frekit 95%-ra állították emiatt.
Viszont pl. ez se jó (korábban 2600-on ezzel nem volt gondom, de most 2700-on valamiért sz*r lett): Mivel nem engedi az órajeleket leesni terhelés nélkül sem így egy egymagos terhelésre, amikor a többi mag csak pihen/az os-t kezeli 1%-ban, akkor is max órajelek közelében megy minden mag, így allcore turbozva működik a proci. Minden mag 3.4 körül ugrál hiába csak egy magon van 100% terhelés, azt nem engedi fel 4.1-re ahogy kellene. 5%-os minimumot állítva már visszaesik a többi terheletlen mag órajele és a terhelté felmegy 4.1-re nálam.
Lényeg:
Ezen a bugon kívül viszont a fentiek annyira nem számítanak. Windows power options alatt lehet engedélyezni több cpu órajelezési paramétert (pl. a ParkControl nevű progi engedélyezi). Azokkal át tudod állítani mennyire agresszíven léptesse az órajelet, külön le és fel, mennyire agresszíven parkoltasson magokat (vagy ne), stb...
Ezekkel lehet játszani. Ha leveszed és kevésbé agresszív a váltás akkor az idle órajelekhez húznak a frekik. Alapesetben meg többet túrázik magas órajelen.
Fogyasztásban viszont ha elindítasz egy hwinfót és megnézed mondjuk 1-2 óra idle-light load átlagát (pl. nálam ment 1-2 böngésző a háttérben meg spotify) akkor 1-2W különbséget fog írni. Sőt, ha fix OC-re teszem akkor is alig változik. Pedig ott a számokban már erős a különbség:
OC: órajel változó, de max 3.9GHz, a fesz fix 1.24V!
Alapon: órajel változó, max 4.1GHz, a fesz 0.7-1.4V (allcore viszont 1.0V-ig megy csak ilyenkor!)Teljesítményben nem tudom mekkora a különbség, azt is ki kellene mérni.
Desktopon én végül hagytam az alapbeállításon, HTPC-n (paneltáppal) meg kevésbé agresszívre állítottam, ott -pár Watt is hasznos. -
Piftuka
veterán
Köszi az info-t!
A "rendben van" relatív.
Nekem fura, sőt kicsit ijesztő, hogy a CPU hőmérséklet egy másodpercen belül akárt két-három alkalommal is ugrik 3 féle értéket.
Egyébként egyáltalán a szenzorok ezt pontosan mérik? Nekem gyanús, hogy nem...
Mert ha egyik pillanatban 31°C a CPU, akkor - figyelembe véve a jól szellőző házat, és hűtést, és azt, hogy a gyári venti bordája gyakorlatilag hideg -, hogyan lehetne nem egész 1 mp múlva 44-45°C-os?
Vagy ha a sebesség 1.500 Mhz-ről felugrik 4 GHz-re, akkor tényleg ennyire gyorsan vált a mag hőmérséklete is?
(Szerk: egyébként nem X-es, hanem "sima" Ryzen 2700 a processzor.)
-
Istvan2020
aktív tag
Na rászántam magam egy kis tuningra
na nem nagyra.
Kérdésem
Aida szerint a Cpu Mag 1.164 a legmagasabb
Cpu Vid 1.1365
Órajel 3900mhz
Performance boost kikapcsolva
Cool@quiet kikapcsolva
Aida Stressz fél óra után cpu dióda max 70 fok Cpu 65 fok
Vrm 55 fok
ami kicsit zavaró,hogy alaphelyzetben sem veszi vissza az órajelet sem a cpu feszültség értéket,mit kellene még kikapcsolni hozzá,hogy megtegye? -
Sifre
senior tag
válasz
Tomtailor85 #21131 üzenetére
Pedig ha nem hazudik a hwmonitor, eléggé húzva van a procid. Eddig all-core 4,1GHz-et láttam maximum PBO-val, neked meg 4,25GHz.
-
Tomtailor85
senior tag
válasz
Dragon3000 #21125 üzenetére
Nem auto oc csak, ha bekapcsolod, akkor lehet oc-zni!
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #21125 üzenetére
nem az, csak kiterjeszti a menüt..
-
Speed®
titán
válasz
Dragon3000 #21124 üzenetére
Kérdés, milyen teszt erejéig..? Mert anno nálam (volt ilyen lapom is) csak topflow hűtővel bírta stabilan az 1700@3.7Gt..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Tomtailor85 #21094 üzenetére
Az oc explore mode expert-re állítva nem valami auto oc az msi-nél?
-
Piftuka
veterán
válasz
hokuszpk #21121 üzenetére
Értem. Köszönöm az info-t!
Bizony idegesít, mert nem ehhez vagyok szokva. A "Core i5-760"-as CPU-m is "takarékon" ment Windows7 IDLE alatt, de az nem ugrált.
Amikor ténylegesen nagy terhelést kapott (játék), akkor váltott magasabb frekvenciára.
Most ez nekem így nagyon furcsa, hogy a gépet csak IDLE használom, olvasom a PH fórumot, közben az értékek a min. és max. határok között folyamatosan ugrálnak...
Ezek szerint muszáj lesz manuálisan is állítanom a BIOS menün. (Eddig soha életemben nem tuningoltam, egyik konfigomat sem...) -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Piftuka #21120 üzenetére
a biosban nem futnak hatterfolyamatok, szervizek meg semmisem, mint a windows alatt. kb. var az egermozgasra vagy a billentyunyomasra es ennyi. ezert ott nemnagyon ugral.
ez ilyennek lett kitalalva, de ha idegesit, akkor az oc teruletere kell tevedned, fixalni a szorzot (frekvenciat) es a feszultseget. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Piftuka #21117 üzenetére
ha minden auton van, akkor normalis, a terheles fuggvenyeben turaztatja a turbo az xfr vagy eppen leszabalyozza a cool'n quiet.
es akkor a pbo meg nincs is engedelyezve.
szegeny proci csak kapkodja az orajelet, melyikre halgasson* a hwmontort felejtsd el, hwinfo64 -et ajanlom helyette.
-
Piftuka
veterán
válasz
Piftuka #20397 üzenetére
Sziasztok!
Nos, a tápegységem hibásan működött, ezért visszavittem. Vettem egy "Corsair RM650x"-et helyette.
Ma összeraktam a gépet, beüzemeltem, és a felhasználói programokat telepítem...
Egy furcsaságot tapasztaltam:
- Az normális ezeknél a "Ryzen 7 2700" processzoroknál, hogy a hőmérsékletük, a feszültségük, a fogyasztásuk, és a felvett áram folyamatosan változik?
--> A hőmérséklet ~31-44°C között,
--> A feszültség ~0,78 és 1,475 között,
--> Az áramerősség ~3 és 19 Amper között,
--> A fogyasztás (CPU VDD) ~5 és 20 Watt között ugrál.A legfrissebb "AIDA" és "CPUID HW Monitor" szoftverekkel egyaránt ezt mutatja. És másodpercenként változnak ezek az értékek, teljesen véletlenszerűen.
Szerk.:
A CPZ-Z" szerint pedig a "Core Speed" és a "Multiplier" is ugrál, ~1.500 Mhz és 4.100 Mhz, valamint x15.0 és x40.5 között...
Mit tudtok mondani erről? Ez így normális?Üdv: Piftuka
-
Sifre
senior tag
válasz
Tomtailor85 #21082 üzenetére
Valami itt nem normális, egy 2700X sem megy all-core 4250MHz-en tuning nélkül, a legtöbb még tuninggal sem. Vagy a HWMonitor ír még mindig hülyeséget, megnézném ugyanezeket az adatokat HWiNFO64-el is.
De ha mégis valósak valahogyan ezek az értékek akkor valószínűleg meg van a fagyás oka.
-
Speed®
titán
válasz
AMDaZERG_1 #21110 üzenetére
R7hez kerestem lapot anno, ill. ma is ezt tartom alapnak..150W ne legyen már kihívás a 30+ks ársávban.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
petike2014 #21112 üzenetére
Ha a Pcx kategóriánál maradunk és valaki nézi a videóikat náluk a 40-50 ezer ft alatti alaplap nem alaplap kategória.
-
petike2014
aktív tag
válasz
Istvan2020 #21111 üzenetére
Ilyen "abból megy vissza a legtöbb" című műsornál azt kell(ene) értékelni,hogy az eladott darabszámhoz képest mi a visszaküldött aránya, mert darabra hiába az a legtöbb ha arányaiban mégsem.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz
AMDaZERG_1 #21107 üzenetére
Nekem Aorus B450 M van a bios része tényleg fos,de ha nem akarsz tuningolni akkor tökéletesen jó,a vrm része nálam 35-40 fok között ingadozik ezt értem úgy alap állapotban 35 játék alatt felmegy 40 max. igaz egy jól szellőző házban van.
Mikor ezt az egész Ryzen procedúrát elkezdtem olvasgattam néztem videókat róla melyik lap a legmegbízhatóbbak közé sorolható akkor az Msi és Asrock-ot ajánlották sok helyen mert az Asus-nak és a Gigabyte-nak vannak vrm melegedési gondjai itt nem a felső kategóriát kell érteni,még a Pcx videóban is elhangzottak ezek,hogy sok Asus és Giga lap jön vissza garba,most a legutolsó Pcx-es videóban meg az Asrock-ot fikázták mert abból megy vissza garanciába a legtöbb.
Na akkor az ember igy merjen lapot vásárolni -
Speed®
titán
válasz
AMDaZERG_1 #21107 üzenetére
Az Elite nálam akkor esett ki, amikor elolvastam pár reviewt, amiben taglalták, mennyire elbaltázott a VRM/hűtés..elit dizájn, lowcost kivitelben.
-
Speed®
titán
válasz
Tomtailor85 #21101 üzenetére
Amennyiben ez a megoldás, szívesen.. bár ez egyben felveti a kérdést, hogy lehet a táp vezérlése ennyire elcseszve, egyúttal le is cserélném a francba.
-
AMDaZERG_1
senior tag
A hitvány Aorus B450 Elite esetében, ha OC-ra szánja magát az ember más lehetőség nem nagyon van, mert annak a BIOSa olyan, mintha valami amatőr brigád kreálta volna. Ott aztán az offseten kívül mást nem lehet állítani
Elite...
Soha senkinek nem fogom ajánlani ezt a lapot. Sajnos nekem ezt ajánlották a vizes boltban
Otthon beüzemelésnél azt hittem rossz vicc, de sajnos nem az, bár azt meg kell valljam X-es procimhoz teljesen jó, de a megjelenése és az a nulla állítási lehetőségek eléggé lehangolja az embert. Irodai gépnek ok. de oda meg ugye az RGB felesleges.
-
Speed®
titán
válasz
Televan74 #21105 üzenetére
3 ismerősnek is építettem gépet 2700al az elmúlt időkben, mindannyian arra használják, hogy fogykos játékok alatt lekorlátozzák a magok számát, ha épp az kell, hogy simább legyen a játékmenet. Szóval elvileg van helyzet, amikor jól jön, nem csak amikor az OC melletti energiagazdálkodás a téma.
-
Televan74
nagyúr
Az AMD Ryzen Master -t érdemes feltelepíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest