Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Danecay
addikt
válasz
Dragon3000 #23096 üzenetére
Igen, ez kézenfekvő megoldás lenne ha működne de sajnos akkor sem ad képet a monitor ha semmilyen más megjelenítő nincs a kártyába csatlakoztatva. Sőt a poén az, hogy hiába a monitor van beállítva elsődleges kijelzőnek, sőt kizárólagos kijelzőnek, attól még a HDMI-vel összekötött TV-n bootol fel a gép, sőt még a asztal is ott jelenik meg először,csak utána vált át monitorra.
-
-
Danecay
addikt
Sziasztok! 2 kérdésem lenne.
1. Ha már úgyis szóba került a VGA téma nekem olyan problémám lenne, hogy Win BOOT-ig nincs képernyőképem, ill. HDMI-n van de arra a szomszéd szobában lévő TV van kötve, a monitorom sajnos csak egy régi VGA ami egy ilyen átalakítóval van csatlakoztatva így elég körülményes a BIOS-t állítgatni. Az az érdekes, hogy amikor megvettem a kártyát működött. Most alaplap, proci, RAM csere után sincs kép a monitoron sajnos. Ennek lehet köze a CSM+UEFI-hez? A Windows-ban kapcsoltam még ki a gyors rendszerintítást, nem tudom ennek lehet e bármi köze hozzá. Ez ugye egy ajánlott dolog Radeon kártyáknál mert e nélkül rendszeresen eldobja a beállított profilt, persze van, hogy ezzel együtt is.2. ASRock B450 Pro4 lapot, Ryzen 5 2600X, procit és Skill Aegis DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz memóriát az ebben a videóban látható módon állítottam be, annyi, hogy Voltage Offset-em -100mV-n van. Van olyan beállítást amit máshogy javasolnátok esetleg a videóban elhangzottakhoz képest? A srác pl. egyáltalán nem javasolja az XMP profil használatát ami az ő ASUS lapjánál D.O.C.P-ként szerepel, itt vsizont olvasom, hogy sokan így használják.
Ja és az a fólia a Skill Aegis RAM modulokon mennyire egészséges, mármint hőleadási szempontból?
-
Chaser
legenda
válasz
imre687 #23089 üzenetére
legjobb tudomásom szerint megy, azért dual mert kettő modul kell hozzá?
ráadásul 1t-ben, van aki azt mondja 4 modullal jobb az összteljesjtmény, megmondom őszintén ennek nem néztem még utána, az viszont biztos h az imc-t sokkal terheli a 4 modul, és tuning is nehezebb úgy, no meg ryzen 1/2xxx mellett egyébként sem akarj nagy ram tunongot, lásd fentebb is pl
nálam a 2x16gb g.skill aegis 3000 1,2v - betűzöm egyegészkettőtized' :d - volton tud 3000 cl16-ot a b450m s2h-ban, most már a második lapban, megint ugyanolyat vettem
nekem csak a színe miatt lesz átmeneti, de ez teljesen szubjektív szempontszerk:
van egy bontatlan 2x8gb kitem is, lehet megnézem majd az megy-e többet -
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #23085 üzenetére
pompas, akkor meg tudod nezni gpu-z -vel, hogy van-e abban az allasban uefi supportja a zsuganak.
-
imre687
tag
Hali szerintetek ez az alaplap (GIGABYTE GA-AB350M-DS3H) jó lehet egy R5 2600x alá meg 16GB 3000-s ram alá (Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) ?
-
Chaser
legenda
válasz
hackeeeee #23053 üzenetére
szegény emberrel léggel hűt ( : akkor is drága :d elgondolkoztam vizen, aztán jobban utána olvasgatva azt láttam kb hangosabb mint egy combosabb léghűtés, így már annyira nem volt vonzó, itx házban nyilván számít a méret is
Televan
nálam is ugyanez, 2700 mellett 3200-n ment, 3400 már elhasalt, 2600 mellett 3000-ig megy a 32gb ram, nem tudtam h mennyiség függvénye is -
ADAM1337
nagyúr
Ma kilépek a klubból.
Az utód is ryzen lett 3700x személyében, 1év alatt elnyerte 20évnyi intel után a tetszésemet a platform. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Dragon3000 #23078 üzenetére
igen, csak eppen a problemas bioskapcsolo allasaban be kellene bootolni ehhez. bar ha jolertem visszakapcsolva csm+uefire mukodhet.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
viperabácsi #23076 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #23076 üzenetére
fingomnincs, hogyan lehet megnezni, hogy mokolt -e a sapphire biosa vagy sem, magam is kivancsivagyok.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MegalodonS #23070 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #23072 üzenetére
jovohetvegen tudom kiprobalni, akkor megyek a holgy szulinapjat unnepelni.
-
imre687
tag
Hali szerintetek ez az alaplap (GIGABYTE GA-AB350M-DS3H) jó lehet egy R5 2600x alá meg 16GB 3000-s ram alá (Crucial Ballistix Sport LT 16GB (2x8GB) ?
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #23071 üzenetére
Dual biososSAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ 8GB OC ! A diétás állásban csinálja ezt. Ha átlököm OC -ra akkor hoiba nélkül megy a gép .
Ha hybrid módban indul akkor a " diétás " biossal sincs gond.hokuszpk : eswetleg kipróbálnád nekem hétvégén a tieteket ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #23064 üzenetére
fura. Keresztlanyomnak szinten B450 Mortar Max lapja van, Rx 580 Nitro+ zsugaval, de nem panaszkodott, hogy ilyen problemaja lenne.
bios kapcsolos a kartya ? ha igen, a masik allasban is ezt csinalja ?#23066 : "Mi ez a GOP ??"
oda van irva. olyan, mintha a kartya biosa nem tamogatna az uefi modot.
-
Thrawn
félisten
válasz
viperabácsi #23064 üzenetére
Nekem VGA BIOS problémának tűnik, hiányzik belőle az UEFI támogatás.
-
viperabácsi
addikt
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #23061 üzenetére
Videokártyára panaszkodik, aprón vetted "mekkímélt" garázsbantartott női eladótól szöveggel vetted? Ha nem bányászott példányt vettél, szóval boltból újonnan vásároltad, akkor nem szóltam.
(#23066) viperabácsi
Újonnan boltból vásároltad?
Vagy aprón szerezted be?
A bios miatt nem mindegy. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
viperabácsi #23061 üzenetére
es miert nem jo a "hybrid" mod ? ha uefis telepites volt, akkor azzal is
uefi boot lesz.
amugy milyen vga, amivel ezt a "NO GOP" produkciot eloadja ? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MegalodonS #23054 üzenetére
azert a Corsair Vengeance 3000 CL15 mas teszta, mint az aegis, nezd meg a verzioszamat, 5.30 felett jo, alatta meg egy Intel tulajdonosnak el kell adni. Aegis szoktuk ajanlani, mert eddig 2933-at kb. mindennel ment jol.
-
viperabácsi
addikt
HI ! Tud valaki segíteni nekem , hogy mi lehet a gond.
B450M Mortar MAX
R5 2600
2x8 gb corsair LPX 3000 mhz cl16Telepítettem osb-ről wint
Biosba belépve CSM/ UEFI -t ha átállítom UEFI re akkor három hosszú beep fogad majd ezt a hibát írja ki :Telepítés biztos uefis volt , mert 4 particiót hozott létre az ssd-n.
-
Televan74
nagyúr
Nálam a 2600 -as már nem bírja a 32GB -ot 3200Mhz -n futattni,de 3000 -es sebességen jónak tűnik.
De rendeltem egy 2700 -at, majd megnézem azzal is mit tud. -
törölt tag
Csinálj egy bios reset-et, és utána állítsd be.
Apróról guberált random 2x8GB-os 2400 mhz-es ramokat régebben megküzdöttem a 3000mhz c16 finomhangolással dram calc programmal karöltve, nem X-es procival is tesztelgettem egy ideig, amíg megtaláltam az aranyközéputat órajel és feszültség terén.
2700X és aegis 3200 mhz-es szettel összesen annyi dolgom volt, hogy beállítottam az xpm-t és adtam egy kis alulfeszt a procinak (-0,075V), utóbbit harmadikra találtam el (0,05-tel kezdtem, 0,1-nél már nem indult). -
CirrMee
addikt
Elengedtem, manuális beállításnál sem változik semmi. Lapot csak emiatt meg nem fogok cserélni, marad így ahogy van.
Nekem is kb hasonló konfig volt a kiinduló alapom Ryzen vonalon, csak 2600X példánnyal. Az előző tulaj gondolom ezért adta el jóárasítva, de megoldottam ezeket, és onnantól stabilan ment ezekkel az alkatrészekkel.
A2-B2 foglalat az alap. BIOS/UEFI minimum 1.80, azon már láttam működni.
Ha XMP 3000 a beállítás, és ehelyett indul 2133 -as tempóval: ha újraindításkor, legközelebbi bekapcsoláskor is a 3000 -es beállítást látod, de csak 2133 -as tempóval gurul, próbálj egy cmos resetet. Előtte csinálj azért mentést (mármint UEFI alatt a beállításokról), legalább legközelebb nem kell mindent egyesével beállítani.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
MegalodonS #23054 üzenetére
Elengedtem, manuális beállításnál sem változik semmi. Lapot csak emiatt meg nem fogok cserélni, marad így ahogy van.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Paxker315 #23041 üzenetére
Nekem ASRock x470-nél először a1b1-ben voltak a ramok és mentek xmp profillal 3333-on a Kingston predatorok, később kerültek át a2b2-be, amikor ram OC is volt.
Az MSI b450 tomahawk-kal meg ballistix 3200 kit és Kingston predator 3333 kit ment 2933on gond nélkül. Nem foglalkoztam vele tovább, mert úgyis csak az egyik kit maradt a gépben a másik ment a nasba.
-
hokuszpk
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok, kis segítséget kérnék.
Asrock B450M-Pro 4, AMD Ryzen 5 2600, Aegis G.Skill 16GB Kit DDR4 3000 MHz CL16 trióm van, viszont valamiért hiába állítom be BIOS-ban az XMP-t, a RAM nem megy 3000-en, csak ugyanúgy 2132MHz-en. Bármi ötlet, hogy ez mitől lehet?
______
Másik kérdés, hogy ha tuningra adom a fejem, mi az a max hőmérséklet, amit a CPU-nál nem érdemes már túllépni hosszú távon?
Köszi infókat előre is.
-
PeAdam
tag
Emberek, valakinél okozott az AMD Cool and Quiet funkció black screen-t? Tegnap kicsit állítottam a venti profilon, meg visszaraktam a -0.05 voltage offsetet erre az asztalon idle állapotban kifagyott a picsába az egész, fekete képernyő a CPu venti is megállt, csak a táp lekapcs meg visszakapcsolásával tudtam a gépet újraindítani. Aztán utána olvastam a neten h elvileg a Cool and Quiet okozhat ilyen hibát, valakinél történt hasonló?
-
Chaser
legenda
válasz
HANDO88 #23028 üzenetére
melyik játék alatt és hány fokos szobában ? ( : indíts el olyat ami terheli rendesen a cpu-t, majd elmúlik a 46 fok
ma agyaltam rajta, most kb ugyanazt játssza el az amd mint a core i-nál az intel, első gen jó-jó de lehetne jobb is, ram kompatibilitási gondok, chipset gondok, második gennél már minden jobb, harmadik meg nagyon faca', aztán kisebb lépések, kis ips növelés, kicsivel kevesebb fogyasztás, amd még megfejelte a mesét a magok megnövelésével, az is igaz intenél soha nem adták ajándék áron a kifutó geneket
szerk:
Lacmaster
én is samut vettem most, előtte adatával sem volt gondom, de erről a kingstonról elég vegyes dolgokat olvastam - mondjuk biost kellett frissíteni az adatához, hiába volt benne a support listben, most ugyanazzal a bios-szal a samu gond nélkül ment - -
Lacmaster
tag
Na sziasztok!
Itt köszönném meg mindenkinek az elmúlt hónapok nyavalygásaimat, hogy meghallottátok!
Felállt a végleges rendszer..VÉGRE
-Ryzen 5 2600 auto-n de lehet fogok alul feszelni, habár játékok alatt max 60 fok a Cpu-m 2k-ban Resi 2 és AC-k alatt!
-A fasza kis Hyperx fury 3200Mhz ramjaimat amik inkompatibilisek voltak az Asus rog strix B450f lapommal, cseréltem Gskill TridentZ 3000Mhz Rgb-re (sokkal pofásabb)
-Nem véletlen hogy a Kingston 500gb m2 ssd 23000ft míg a Samsung ugyanezen kapacitással 47000A2000 500gb ssd cseréltem Samsung Evo 970 Plus-ra, igaz csak 250gb, de így is észrevehetően jobb, és ami k..va fontos...STABILL(Békéscsabai pc boltok, Asus-nál,Pcx-nél sem hittek benne hogy ez gond lehet)
NULLA kékhalál, semmi ram probléma...El sem hiszem mennyit telepítettem Wint, hányszor és mit cseréltem, de sikerült!
Aura Sync, driverek, Win gondok, mind/mind a múlt!Szóval MINDENKINEK aki vette a fáradságot és így vagy úgy segített..KÖSZÖNÖM -
HANDO88
senior tag
No össze lőttem a hűtést,játék alatt 47 c-ig melegedett a 2600x
-
kjani18
őstag
Honnan tudhatom, hogy R7 2700 procim Pinnacle, Raven, Summit vagy Bristol Ridge?
Illetve mit jelent a beállítások szempontjából? -
Chaser
legenda
válasz
hokuszpk #23017 üzenetére
s2h lapom van, ott több rémlik ennél az értéknél, nálam egy db 1tb nvme ssd van most, kisebb anomáliak voltak de azt betudtam nem megfelelő fesznek cpu-nál, viszont volt egy érdekes jelenség, "hullámzott-vibrált" a kép, tette ezt win alatt, aztán restart után bios-ban is, onnan kilépve winbe folytattta, csak a hideg indítás oldotta meg
cpu-nak adtam még egy kis fest, azóta semmi nem volt, de ránézek majd arra az értékre is ha lesz még valami anomália, hirtelen azt hittem defektes a vga-n a vram, bár az nem ilyet csinál -
hokuszpk
nagyúr
megoldhatja, a 0.85 talan mar tul kicsi soc fesz. olyan 1V korul mar jo szokik lenni, ha nagyobb nvme ssd van a rendszerben, akkor lehet picit emelni kell, de 1.05V magassagaban eddig azzal is minden lap megallt.
ha nem oldja meg, akkor kezdj gyanakodni, hogy a memoria hibas. -
PeL
addikt
Üdv.
Pár hete lettem egy Gigabyte B450M DS3H és egy Ryzen 5 2600X tulajdonosa. Van némi stabilitás problémám, pár naponta random restartol a gép, eddig többnyire mindig első rendszerindítás után. Egyébként a fagyások között betonstabil, van hogy egész napokat játszok és semmi fagyás nincs, de ma pl. WoW közben jött egy olyan anomália, hogy először olyan volt mintha DC-zett volna a szerver, mindenki egy helyben futott, közben a hang meg volt már akadva. Ekkor már semmire nem reagált a gép, feladatkezelőt sem tudtam behozni, majd 10-15 sec után teljesen lefagyott a kép is és csak a hard reset segített.
Olvasgattam kicsit itt a topicban is és több helyen említve volt hogy a SOC feszültséget érdemes feljebb húzni, pl ebben a videóban is, nekem eddig AUTO-n volt minden feszültség és órajelbeállítás. Ha jól láttam, a SOC alapból 0.850V-on ment Aida szerint, ennek adtam +0.250V-ot így most 1.1V körül megy ahogy a videóban a srác is ajánlotta, bár nem vagyok benne biztos hogy ekkora + fesz indokolt lenne 2666-os CL13-as memóriákhoz... Továbbá a processzor VCORE-nál beállítottam -0.05V -ot szintén ahogy a videóban ajánlották, pár perc AIDA stressz teszt alatt így 70 foknál megállt a CPU a mostani aftermarket hűtővel.
Kérdésem hogy megoldhatja ez a beállítás a stabilitás problémát, illetve módosítsak e valamit ezen vagy ezen kívül? Előre is köszönöm az esetleges választ.
-
Chaser
legenda
válasz
Televan74 #22997 üzenetére
55e-ért rendeltem be egyik értelmes boltból, még vacilálok rajta, elég korrekt a 2600 - 1600 - amit sikerült utolsó pillanatban lőni
Danecay
nálam úgy megy a gép, semmi gondom, minimálisat változik a fogyasztás pl net alatt, úgy tapasztaltam zennél a pbo tud enni nagyon, a mostani 1600-osnál eléggé lightos, de 2600-nál és 2700-nél durván csapta a feszeket és órajeleket, tegnap figyeétem win telepítés után mit produkál defaulton a gép, nem tetszett
ha mérni akarsz szerzz be egy konnektoros fogyasztásmérőt pár ezer ft-ért, sw-ek tippelnek, vagy jól, vagy rosszul -
kovsol
titán
válasz
Dragon3000 #23001 üzenetére
Azt nézem, hogy a te procid az csak 3600Mhz-en fut a teszt közben és a Cache értékeid harmat gyengék. Nekem 100-200GB/s értékekkel többet teker ott.
Szerintem összteljesítményen egy kis extra órajel a processzoron többet hozhatna. -
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23008 üzenetére
a Dram calc-nál a subtimingok szerintem általban sántítanak, vagy legalábbis az alapján nem lehet csúcsrajáratni, a fesz értékek se jók sokszor, max az impedanciák, tényleg sokszor a másoktól kapott tapasztalati értékek a nyerők
-
Danecay
addikt
válasz
Dragon3000 #23006 üzenetére
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23007 üzenetére
Mint írtam dram calculator szerint állítottam be másodikként és ezeket az értékeket dobta fel. Majd megnézem, amit ajánlottál.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #23006 üzenetére
trfc nek a trc egész szorzatát (pl 8x) ajánlják, ehhez anno tartottam magam, 60-480 meg hasonló, de a b-die-nál ez már megbukott, ott a 50-hez már nem adhatok 400-at mert borzasztó lesz a másolás és latency, ott 5.5-6-al szoroztam
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #23004 üzenetére
Azóta már kicsit lejjebb mentem az értékekkel a dram calculátor szerint.
A trc eleve 56-on van így alatta vagyok már annak, amit írsz, a trfc viszont 560on, így azt még nézhetem lejjebb is
(#23005) Danecay
Nézd meg az energia sémában a cpu-nál a minimum értéket, gondolom 90% vagy felette lesz, azt vedd le 5-re és akkor fogsz látni kisebb értékeket is, ha ennyire zavar. -
Danecay
addikt
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Dragon3000 #22998 üzenetére
én személy szerint a trc-trfc értéket vinném lejjebb, azokon áll vagy bukik,
mondjuk a stabilitás is, de egy 66-528-al megpróbálkoznék, ilyen magas frekin a micronnál annyikat adtam -
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Dragon3000 #22998 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Intel Core I3 9100F Eladó!
- Intel Pentium I Celeron I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 1.000ft-tól.
- Intel Core i5 14400F - 4.7 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5800X3D AM4 processzor (garanciális: Alza, 2025.11.11-ig)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest