- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GIORGIONE76
őstag
-
-
Whysperer
addikt
válasz rankesz #19602 üzenetére
Figyi. Nekem. Is ez volt. Nekem csak úgy nem fagyott ki, hogy be állítottam directbe 3200ra és ott kiválasztottak azt a 18.20.20.20.38.evvel nem fagyott csak ki. Legalábbis ezen minősült atabilnak
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
rankesz
veterán
válasz rankesz #19698 üzenetére
Na az lett a vége hogy a ramokat végül feltettem apróra, mert semmilyen formában nem volt hajlandó normálisan menni, sőt, a 16 gigából hardver számára fenntartott 8-at, és bárhogy cserélgettem a modulokat nem volt használható a teljes kapacitás. A kuponozós bolt utolsó kuponos napján rendeltem egy 16-os Crucial Grey kitet. amit berakva, majd az XMP-t beállítva szó nélkül megy 3200-on a soc feszt 1.05-re állítva.
Proci 4000-en megy, 1.3v fesszel, ezen stabil, majd finomhangolom karácsony körül ha kicsit több időm lesz -
Sev!er
aktív tag
válasz rankesz #20666 üzenetére
Köszi!
Akkor már most megkérdezném, hogy ha beszereltem a hűtőt és újraraktam a rendszert, akkor a biosban miket kellene beállítanom? Nem igazán terveztem húzni, de így, hogy lesz egy jobb hűtő, egy alap egészséges OC-t beállítanék.
abszolut nem értek hozzá, tehát ha lehet, akkor szájbarágós segítséget kérnék, mert az hogy állítsak feszültséget, fogalmam sincs hogyan kell és melyiket, mert ugye több feszültség is állítható.
előre is köszönöm!
-
Tommee
aktív tag
válasz rankesz #20675 üzenetére
Kérdezném aki 1.3-1.4v körüli feszültséggel használja a 2700-as vagy 2700x prociját az mekkora maximális fogyasztást látott kijelezve például IBT vagy prime95 alatt?
Nálam 1.3v 3900mhzen ibt alatt 176wattot is mutatott,amit én sokallok. Inkább használom 1.118v 3700-on, itt 125wattal beéri.
Én inkább tesztelem ki maximumra terhelve, hogy semmilyen körülmények között ne legyen instabil a rendszer. -
fejesg2
aktív tag
-
fanti
addikt
válasz rankesz #21000 üzenetére
régit rak föl, az újabbaknál javítgatnak apróbb hibákat
rumkola
már miért lenne szar? tán tesztelted?Turbokecske
Baszki, neked meg ,mi bajod van?
Ha hülye vagy az AMD-hez, akkor keress egy havert, aki nem az.
Idehaza az egész család gépparkját AMD-re cseréltem az elmúlt egy évben.
Három gép, mindháromban Gigabyte lapok, két B450-es és egy X470-es, M.2-es nVME SSD-k, SATAIII-as SSD-k és HDD-k, DVD írók, és BluRay író, 2x16GB RAM a két B450-ben, 4x16GB az X470-ben, van 3400G, 2700, és 2700X is, és van 1070Ti, meg 5700XT is.
És mindannyian boldogan használjuk a gépeinket, stabilak, gyorsak, halkak.
Én szopok olykor a BF V-el, de az meg attól van, hogy az AMD hajlamos arra, hogy elkúrja a VGA drivert, de nincs baj abból sem, mert a tavaly december elején kijött driverrel még a BF V multi is patent.
NINCS SEMMI BAJ AZ AMD-S GÉPEKKEL, ÉRTENI KELL HOZZÁJUK, VAGY IDE BEKÉRDEZGETNI ÉS MINDENKI PRÓBÁL SEGÍTENI HA VALAMI NEM MEGY.[ Szerkesztve ]
-
petike2014
aktív tag
válasz rankesz #21203 üzenetére
Rengeteg szívás után, ma nekem is megjött az ajánlott ballistix (fury helyett amivel nem is bootolt vagy ha igen, akkor 2933-on és az SSD-t sem látta, ha látta akkor meg WIN telepítő alatt fosta el magát), beraktam a gépbe aegis 3200 helyett (1x16gb-ot cseréltem 2x8-ra), átállítottam 1.35V-ra a feszt, beállítottam DRR4-3600-ra időzítések auto-n, elsőre minden jónak tűnik, tesztek már lementek, elégedett vagyok, ugyan azért a pénzért nem 2933 hanem 3600 MHZ-s RAM, az enyém is E die -os. Egy kép -> [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz rankesz #21203 üzenetére
Ha kézzel állítgatod, akkor szűkebb időzítésekkel is fog menni nagy eséllyel. Gondolom most valami 16-18-18-stb.
A Dram Calc használható értékeket ad hozzá, egyedül a GD amit kikapcsoltat, aztán 3200 felett ezt már nálam nem szereti, szóval inkább maradt bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz rankesz #23223 üzenetére
senki sem tudja mennyi lesz a ram ára, de sokkal nagyobb az esély arra hogy jelentősen drágul, mintsem stagnáljon vagy olcsóbb legyen
egyrészt a konzolok miatt amik már zabálják a ramot, másrészt a csodás új vírus nem tudni meddig tart és mekkora termelés kiesést okoz, én maradnék a 32-nél
új genes konzolok majd feltornázzák a jelnlegi "16gb elég" játékigényt ( :
3000 alatt erősen érezhető a difi, 3600 fölött már jóval kevésbé_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Ha kevés a 16GB, ~semmit nem segít a + sávszélesség, szóval egyértelműen 32/3000 hosszútávon gondolkodva, a jelenlegit meg jó áron eladhatod, ha igaznak bizonyulnak a rémhírek. Részemről megkeresném a 3000C16hoz tartozó legalacsonyabb RAM/SOC feszt és használnám elégedetten, mintsem <10GB/s hozam miatt fele mennyiség korlátozzon idővel.
-
hokuszpk
nagyúr
szerintem hacsaknem apud van, akkor a 3466 vs 3000 fronton max 1-2% sebesseget vesztesz. de akkor nem ebbe a topicba irnal
viszont ha esetleg olyan melod van, ami kihasznalja a tobb memoriat, akkor egyertelmuen a ram mennyisege es nem a sebessege a donto.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest