- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
Howkeddlee #8867 üzenetére
1080-as GPU orajel?
Nah jo persze ezeket mindig a gyari alaphoz nezzuk, de meg ugy sem sok
Kerdes, hogy a megtoldott VRM milyen hatassal lesz az egeszre, de akkor sem erdemes tulsagosan fole menni majd az 1.3voltnak 24/7-ben.
Hiaba a szep csicsas non-ref hutes kicsit meghajtva mar 300Wattot is ehet a kartya csucsokban, oda viz kell. -
Sonja
nagyúr
PowerColor R9 290X PCS+ Iponon! - 180768HUF
Hmm... 1 év garancia van írva, pedig 2 járna.
-
GRaul
őstag
válasz
LackoMester #8895 üzenetére
Egy Cm Strykerbe elfer
Egyebkent, maga a nyak hosszusaga is mas es mas markankent? -
LackoMester
addikt
Aki a Sapphire R9 290 Tri-X kártyán gondolkodik, vegye figyelembe, h. a kártya 30, 5 cm, én is majdnem ráb@..., kb. 1 mm hely maradt.
-
nekem 14.1 és 14.2 csinált black screent
ha volt tuning, ha nem
ha volt afterburner, ha nemmost whql 13.12, alapórajel, semmi gond (kellett 1-2 reboot, mire nem őrült meg a kártya, nem ragadt be 600mhzen afterburner leszedése után, stb!)
-
-
ChME
tag
válasz
ricshard444 #8887 üzenetére
Az elcsépelt kérdés, trixx nélkül?
-
Kige1313
csendes tag
Sziasztok!
Jó pár hónapja már hogy megvan a 290x kártyám, egy csomó catalyst lement azóta, már építettem egy új gépet is a kártya köré (pedig az előző sem volt rossz) és akármit csinálok black screen van teljesen véletlenszerűen amikor terhelés alatt van. Ez általában Bf4 alatt történik mert leginkább azt nyomnám, de korábban mikor próbálgattam akkor más játékoknál is feketehalál volt. Elpida memoriás amúgy...
Látom másnak is vannak problémái...
Szerintetek vigyem gariztatni?
-
SzlobiG
félisten
válasz
Hát ennyi szívás után én már lehet gariznám vagy legalább keresnék vkit a környéken ahol kitudnám próbálni.
-
szasanyi
félisten
válasz
És legalább másik - frissebb, korszerűbb - konfigba nincs lehetőséged tesztelni pár napot? Csak, hogy biztosan kizárd az X58 kompatibilitási problémát, mert akkor mégis lehet VGA hiba és akkor gari.
-
válasz
daveoff #8884 üzenetére
Lehetséges probléma, de evidens, hogy nem váltok X58-ról, mert nincs pénzem semmi másra, csak mert a 290-nek nem tetszik a lap, ha ez így van, akkor a VGA megy.
N.Ferry: A Trixx full alapon van, csak ventiprofilt kapott a kártya vele, mert az alap semmit nem ér.
Aalapon vagy húzva van a kártya, az mindegy.
SzlobiG: Nincsenek újabb heteim/hónapjaim gép nélkül
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #8880 üzenetére
Dobd mán el azt a VGA-t.
Viccet félre téve, gari?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #8883 üzenetére
Ha használsz trixx-et vagy ab-t,akkor próbáld ki azt hogy netezés stb. közben a gyári profilja legyen betöltve.
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #8883 üzenetére
Tudom hogy mondták már mások is, de szerintem az alaplapodnak nem tetszik a kártya. De ezt csak másik konfiggal lehetne kideríteni. Eleinte még a jóval újjab lapokhoz is kellett bios frissítés az R9-hez, tehát voltak gondok a kompatibilitással. Nagyon jó lapod van, de utoljára 2011.11. hóban jött hozzá frissítés, sanszos hogy ott van a kutya elásva.
-
Már mindent felhasználtam az évek tapasztalatából, másik gépre nincs lehetőségem.
Csak 2D alatt hullik el, próbáltam már magasabb fesszel és úgyis bedobja, ha akarja..., ergo nem hibázik.
13.11; 13.12; 14.1; 14.2 --- bevágja, azt nem néztem milyen mértékben, de 13.11-gyel naponta szinte fix volt a 2-3, mikor már nem írtam a tesztet, ha írtam, és 10 percenként indítottam tutira valami 3D-t, akkor jó volt, egy szava nem volt.
-
Joshi
titán
válasz
Nekem a Gigabyte R9 290 is csinált hasonló dolgokat a 14.1-es béta driverrel de mióta a 13.12-es van fent hibátlan. A másik meg hogy monitorozd a hőmérsékleteket Aida64-el de lehetőleg mindent amit aztán átnézhetsz. A harmadik pedig mindent alapon használj még a procit is és az alaplapon nyomj egy CMOS Resetet. Negyedszerre nézd át a tápkábelek elosztását a hardverek között, lehetőleg oszd szét az ágakat a lehető legjobban. Ez csak egy ötlet de valahol el kell kezdeni/folytatni.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Van lehetőséged kipróbálni másik konfigba? Ha ott is produkálná akkor egyértelmű, hogy a kártya a hibás. Gondolom egyik driverel sem megy normálisan, így én már visszaküldtem volna garanciába.
-
Ma egész nap szenvedtem a géppel, végre megoldottam a problémát, jönnék olvasni a fórumot...ismét kékhalál a driver miatt.
Nincs bekapcsolva a hardveres gyorsítás, mikor itthagytam a gépet vmelyik nap, akkor is bevágta a kéket az asztalon.
Valamikor meg 2 napig sincs gond, valaki jutott már ezügyben valamire?
Kezd elegem lenni a kártyából... -
Malibutomi
nagyúr
The NDA is lifted tomorrow.
-
LackoMester
addikt
Nem semmi kártya.
-
daveoff
veterán
válasz
Nagyon komoly kártya lesz ez a Lightning, vajon mikor lesz elérhető itthon? Beneveznék egy ilyenre, nagyon masszív a hűtése, egy jó gpu-val komoly teljesítményre lehet képes. Gondolom eleve magas gyári tuningal fog érkezni, ahogy azt a lightningoktól megszokhattuk.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Ehh,szép kari!
Na majd tesztet nézzünk,aztán meglátjuk hogy mit produkál.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Howkeddlee #8871 üzenetére
Akkor lehet rájuk szóltak, hogy még nem publikálhatják.
-
-
törölt tag
válasz
Nagyon komoly kari. Remélem nem lesz annyi gond vele mint a 7970 lighting be karikkal.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ez még nem teszt, csak kicsomagolták.
"We can't provide and specifics about the card itself, but we will be with you with a full article and review over the next few days."
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
engem érdekel
-
hmmm... akit érdekel: MSI R9 290X Lightning teszt
-
HSM
félisten
Egyetlen kékhalálom sem volt az elmúlt évben, pedig FF-ot használok, flashplayerrel. Win7 64bit, driverek 13.1-től 13.6 beta 2-ig, és VGA volt minden, Sapphire Tahiti-LE, Powercolor 7950, Sapphire 7970 Dual-X, (utóbbi kettő együtt is, igaz, CF nélkül) és most a 280X Vapor-X.
Ami érdekes, 4 hónapja kb. vettem egy z87 lapot (Giga z87X-D3H) a Z77-es helyett, no, az viszont a két legfrisebb végleges BIOS-ával (F7 és F8) heti 1-2 kéket tuti dobott, többekközt Youtube videóknál. Érdekes, mert viszont a két végleges közti bétával, az F8d-vel teljesen hibamentes hónapok óta, semmi kéket nem dob.Lehet, nálatok is inkább errefelé kéne keresni a kék hibák okát.
-
-
Ghoula
senior tag
válasz
Malibutomi #8861 üzenetére
ok, én is másik csatornát nézek...
-
-
N.Ferry
senior tag
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8846 üzenetére
Írtam, hogy +200mV , de igazából úgy csináltam, hogy 1300-ról jöttem vissza 5Mhz-enként, addig amíg végig nem ment szemetelés nélkül a 3dmark. (Így az is lehet, hogy alacsonyabb feszültséggel is stabil lenne, de nem próbáltam)
De ezek utána a tesztek után látom, hogy az én kis ramocskám az ami a leggyengébb láncszem, ha 2000Mhz felett üzemelne, lehet a 17 ezres álomhatárt is áttudnám lépni. Kár, hogy most még ez a memória is kétszer annyiba kerül mint amikor annó vettem...Csak most ugye, kinek van felesleges +40 ezre azért, hogy pár plusz ponttal villoghasson. Mert nekem nincs...
-
SkyS1gn
félisten
Áááá ez kvajó! Csináljanak egy ilyen gammát azzal a sár szimulációval
-
Joshi
titán
Leteszteltem a rendszeremet Assetto Corsával és Crysis3-al, ha lehet hinni az Aida64-nek akkor ez egy kiindulási pont lehet hogy nagyjából mennyire elég az én rendszerem(adatlapomon megtalálható). Kijelzőnek egy 1920x1080-as TV szolgált nem pedig a monitorom.
Monitorozás.
(Lassú letöltés)Bocs a tömörítésért.
-
adatfalo
senior tag
válasz
N.Ferry #8838 üzenetére
Én is meg vagyok elégedve a tri-x-el, igaz vizes blokk került rá, de hozza az elvárt szintet, már csak időt kéne szakítanom a játékra is.
Egy kis tuning így estefelé.
3770K@4600Mhz hűtés EK-Supermacy Clean CSQ - Acetal + Nickel
Sapphire R9 290X(Tri-X) 1275/1600 +200mV hűtés EK-FC R9-290/290X - Acetal+NickelAmúgy BS-t nekem egyszer nem tudott produkálni, még tuning esetén se, max becsíkozódott a képernyő és újra kellett indítanom a rendszert, de soha nem sötétült el ("örökre") a képernyő.
-
-
N.Ferry
senior tag
Egyébként Sonján kívül volt itt még valakinek bs a Tri-X-el,mert annyira emlegetitek a "sok" hibás Sapphire-ét,de én másra nem emlékszem...
Nekem a Tri-X nagyon bejött minden téren,jól oczható(persze ez szerencse tudom),mellette elég hűvös is tud maradni normális hang mellett.
Msi Gaming is nagyon tetszik,azt is simán bevállaltam volna,de végül maradt a Sapphire. -
HSM
félisten
válasz
Enclave #8816 üzenetére
4-5 éves eszközökről beszélek...
Itt ott van a kutya elásva, hogy mindig olcsóbb volt egy simán csak VGA bemenetű eszköz, és senki nem gondolta mondjuk 1-2 évvel ezelőtt, hogy bármikor is hirtelen eltűnne egy ilyen széleskörűen elterjedt és aktívan használt interfész. Természetesen saját célra DVI-os monitort használok amióta LCD-m van, de ettől függetlenül rnegeteg ezt nélkülöző eszköz van jelenleg is forgalomban. Az se véletlen, hogy a ma kapható monitorok 99%-án VGA bement van, és mellette van vagy DVI, vagy HDMI, vagy Displayport, vagy akár több is.
Szóval nem az a baj, hogy 27 éves, hanem hogy elterjedt, jelenleg is széleskörűen használt.
Olyan ez, hogy néhány (4-5) éve minden projektoron, monitoron, notebookon ott volt a VGA interfész, mindent hozzá tudtál kötni mindenhez. Manapság pedig egyre több notin vagy HDMI, vagy DisplayPort, van, monitorokon szintén, nincs meg az a rugalmasság, hogy ott a bevált csati, amivel mindenhol boldogulsz. Ez a szabványháború amúgy senkinek nem jó. Azért elgondolkodtató, pl. a Lenovo a csúcs-üzleti gépeire még mindig ráteszi: [link]. Pedig itt aztán lenne értelme másra megspóolni a jókora csatlakozó helyét.Billentyűzetből természetesen nekem is minőségi, márkás darabok vannak, vezetékesek. De nemcsak én szívtam velük egyébként. Sajnos bár nagyon jó dolog a win8, de néha nem ússza meg az informatikus, hogy régebbi dolgokat is előszedjen, és akkor pl. már nem biztos, hogy az USB-s keyboard működni fog. PCI-E hangkártyát is szívesen vettem volna 4 éve, mikor vettem az enyémet, de semelyik gyártó nem kínált akkor még az igényeimnek megfelelőt, értelmes áron.
-
adatfalo
senior tag
-
Ghoula
senior tag
válasz
daveoff #8821 üzenetére
Asus DCII-t csak abban az esetben ajánlanám, ha később vizezni szeretnéd, de addig is a ref-hez képest halkabb kártyát szeretnél. Ha maradsz a léghűtésnél, akkor MSI gaming. Mondom ezt ASUS tulajként. Nincs borda a ramokon, a VRM2-n, a VRM1-n is csak egy pilinszka borda van. Az MSI ezeket mind hűti a bordával.
-
andro93
aktív tag
válasz
Malibutomi #8823 üzenetére
Igazad van, bocsánatot kérek, én végig sima 290ben gondolkoztam.
Egyébként sima 290-nel jobban járna, az a pár% plusz nem ér meg akkora felárat.
De ha már 290X, Lec nevű fórumtársnál van 150-ért 290X tri-X, és az Msi 290X Gaming is 160k. -
törölt tag
Ez a pcs ajànlott kategória? [link]
-
Werkly
őstag
válasz
Malibutomi #8823 üzenetére
Igen! Köszi a helyesbítést valószínű a Gaming akkor a befutó.
-
andro93
aktív tag
válasz
Malibutomi #8819 üzenetére
De most konkrét árak alapján mondod, hogy olcsóbb, vagy csak úgy általánosságba? Iponon van 132-ért Asus, ennél olcsóbban sehol nem kapsz Msi-t. Eddig mindig az árat hozták fel Asus ellen, de 132-ért szerintem teljesen korrekt vétel.
(#8820) Werkly: ha lesz valahol kapható Msi, akkor az kicsit jobban megéri mint az Asus, de a különbség is inkább csak tuningnál jön ki.
-
daveoff
veterán
Szerintem az MSI-nek jobb a hűtése, ASUS nem a leghűvösebb, főleg a VRM. Én ha most vennék biztos, hogy MSi Gaming, és az ára is tűrhető.
(#8810) Sonja: Túlzás egy olyan kártyát az ajánlott lista elejére sorolni, ami még meg sem fordult itt a fórumon. Lehet hogy jó a PCS+, de még nulla a tapasztalat vele itt.
-
andro93
aktív tag
Ha hibás a kártya, és szerencséd van, akkor kicserélik, de Sonjának pl. bs-es volt a tri-X karija, és ki sem akarták cserélni iponnál, azt írták, hogy náluk nem jött elő a probléma, hetekig nem volt kártyája.
Az a baj, hogy egyértelműen jó választás nincs. Sapphire, meg a PC tényleg jó választás lenne, csak a PC kb sehol nem kapható, meg infó sincs róla nagyon, mert kevés embernek van olyanja. Sapphirere meg több panasz is érkezett itt fórumon, meg ugye mindkettőre két év garancia van, ami nem utolsó szempont.
Szerintem az Asus meg az Msi jó választás, megbízható márkák. Nekem Asus van, meg vagyok vele elégedve teljesen, iponon most van is Asus 290 dcu2 132-ért. -
Werkly
őstag
Hát ez így zsákbamacsek a Sapphire részéről? Megveszem-hiba-csere esetleg újra hiba? Más alternatíva? A többi akkor sz@r ahogy írjátok? XFX, Asus stb.? Akkor lehet marad a régi egyelőre.
-
Enclave
aktív tag
válasz
SkyS1gn #8801 üzenetére
Ezt nálam MPC Home Cinema alatt csinálta egyszer, amikor videót néztem volna. Én akkor 1150-ről visszavettem 1100-re a gpu órajelét, azóta nem tapasztaltam ilyesmit. Lehet, hogy az UVD feldolgozó nem bírja a túlzottan emelt órajeleket de csak tippelek, erre hátha Abu jobban tudna válaszolni...(de nálam is csak videónál fordult elő)
A Google-ben való keresésnél azt találtam, hogy már HD6xxx-eknél is előfordult ilyen bsod, volt olyan eset, ahol csak a garancia segített, mert alap órajeleken is előfordult az illetőnél, már 2-3 éve is, nem csak 290-nél, másnak driver csere segített, megint másnak a tuning visszavétele.
Mivel custom bsod kód, ezért sem a Windbg-ben, sem máshol nincs róla részletes leírás, pedig kerestem volna, már kíváncsiságból is a debug során...(ha esetleg tud valaki valamit erről a kódról, akkor ne tartsa magában!
)
(#8705) HSM
Én mindig is tudatos vásárló voltam és a számtech terén főleg figyelembe vettem, ha valami új szabvány jelent meg, majd elkezdett terjedni (elfogadott lett, mint a SATA csatlakozó), akkor kalkuláltam azzal is, ha egy hardvert tudtam, hogy hosszú ideig tervezek használni (mint egy monitort vagy hdd-t). Ezért választottam már évekkel ezelőtt DVI-os monitort csak (és ismerősök is, ha nem is tudatosan) valamint PCI-E-s hangkártyát már 3-4 éve, PCI-ost utoljára 2005-ben. PS2 sosem hiányzott nekem, sosem volt gondom USB-s billentyűzettel (igaz vezetékes, nem rádiós) sem emulátor, sem konzolos sem egyéb "low level" felület alatt.
Egy 27 éves szabvány (1987-et írtál a vga-ra) támogatását nem értem, miért kéne elvárni, mivel már a DVI utódja is itt van a displayport személyében, tehát a leváltása már elkezdődött az utóbbinak is, valamint terjedőben is van, hiszen itt a fórumban (vagy egy másik topikban de volt erről egy rövid "felmérés", valaki körbeérdeklődött) is már többen displayport-ot használnak a 290-esük monitorra való kötéséhez.Projektort sem én, sem egyik ismerősöm sem használt sosem, így erről nem tudok nyilatkozni, csak egyetemen, munkahelyen láttam, ott viszont több bemenete is volt egy ilyen eszköznek (nem csak vga).
Amúgy elhiszem, hogy bosszantó dolog tud lenni ha egy bevált, kedvelt, régi eszközt az ember nem tud tovább használni de azt már nem, hogy évekkel ezelőtt is csak és kizárólag vga bemenetes projektor és vga bemenetes lcd monitor létezett. (hacsak nem 10 éves eszközökről beszélünk)
-
Prosector
addikt
Egyébként az órajel beragadásra/ingadozásra/ugrálásra nincs még valamilyen megoldás?
5-10 mp.-enként ugrál, főleg a ram órajel...kicsit idegesítő
-
Malibutomi
nagyúr
Sapphire olcsóbb és jobb a hütése.
-
andro93
aktív tag
Korábban Msi, Asust ajánlották itt, Powercolort nem tudom hol lehet kapni, talán merlinen valami horror áron.
Én Sapphiret pl. elvből nem vennék a 2 év gari miatt, Gigát meg a magas hibaarány miatt. Hacsak nem akarod szénné tuningolni a kártyát, akkor Msi, Asusban gondolkodj sztem, egyéb esetben meg Sapphire is szóba jöhet. -
szasanyi
félisten
Ez sosem értettem, hogy lehet ár nélkül eldönteni. Naná, hogy sportkocsi és sportkocsi között van különbség ami általában árban is jelentkezik. Vagy van zsé bőven és ez nem számít? És még ott a gari: hova, mennyi időre egyik és másik esetén és tovább nem is mondom mik azok amiket - SZERINTEM - mérlegelni kell a kérdés korrekt megválaszolásához.
-
Werkly
őstag
ASUS R9 290X DirectCU II and Sapphire R9 290X Tri-X
Melyik a jobb a kettő közül? -
SkyS1gn
félisten
Miért kapok 0xa0000001 BSOD-ot mostanában?!
Gondoltam...
On Sun 2014.03.02. 10:51:53 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\WINDOWS\Minidump\030214-9890-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmdag.sys (atikmdag+0x2824E)
Bugcheck code: 0xA0000001 (0x5, 0x0, 0x0, 0x0)
Error: CUSTOM_ERROR
file path: C:\WINDOWS\system32\drivers\atikmdag.sys
product: ATI Radeon Family
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: ATI Radeon Kernel Mode Driver
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmdag.sys (ATI Radeon Kernel Mode Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. CUSTOM_ERROR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest