- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pacy
aktív tag
válasz
Walter_White #7097 üzenetére
Nem ment fel! Telepítőcsomag hiba ismét!
-
Walter_White
senior tag
válasz
Walter_White #7097 üzenetére
Lejart az szerkesztesi ido. Rendszer: Win8.1
-Telorol vagyok, elgepelesert/ekezetekert elnezest- -
Walter_White
senior tag
Egy otlet, uninstallald le az VGA drivert+ mindent ami hozzatartozik, meg mappastul is a C:/... bol. Ha ez megvan- restart. Es a 13.12-es mehet fel, - ha felment ismet restart, es ugy probald meg. Hatha.
Nekem is ugyan ez a VGA-m van, mint Neked. Betettem, 13.12-es drivert ujra feltettem(mivel nem akartam semmi osszeakadast a regi HD6950-es VGA miatt- tudom hogy ugyan ugy ATI, de akkor is.) mikor ez megvolt, restart, es minden jol mukodik, azota kiprobaltam a legfrisebb Beta Drivert- raUpdatelve a regi 13-ra- mukodik. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #7095 üzenetére
Nekem a driverrel sosem volt bajom, akkor én mondhatom, ha bármi gáz van akkor a kártya szar.
-
Motion_Blur
félisten
Sajnos csak úgy mehet biztosra ha szűz Win + driver kombóval teszteled. Esetleg megnézed másik gépben is. AMD-nél elég nehéz meghatározni hogy a driver a sz*r vagy a hardver. Mégpedig azért mert a driver szinte mindig kuka..
Nekem többek között emiatt is lett elegem...
Pedig önmagában jó megoldás a Tri-X, simán elfogadnám.. HA nem lennének ezek amit írsz.
Malibutomi: csak ne kiabáld el!
-
Pacy
aktív tag
Nem jutok dűlőre a kártyával sajnos. Amennyiben a gépet leállítással kapcsolom ki akkor a következő indításnál akármelyik játéknál bs lesz a vége. Futtattam egy Valleyt is hogy ott mint csinál. Az szépen végig ment igaz 1300 pont lett a vége.
Gondoltam teszek fel egy másik drivert 13.12 de azt meg valamilyen csomaghibára hivatkozva nem telepíti. Amennyiben hajlandó vagyok a windows betöltése után nyomni egy resetet utána minden a legnagyobb rendben. A táp csatikat néztem és cseréltem is hátha. Valakinek valami ötlete hogy mit is csinálhatnék? A kártyának van baja vagy én vagyok láma?
-
the_mad
aktív tag
No, valaki csinálna nekem egy R9 290-es tesztet unigine valley, vagy heaven benchmarkkal? Mondjuk egy stock órajeleset és egy tuningosat. Tökmindegy milyen gyártmány, csak sima (non x) 290 legyen.
-
Pacy
aktív tag
Beléptem a klubba én is egy R9 290 Tri x-el!
Olyannal találkozott már valaki hogy az első játék indításnál van csak bs? Restart aztán minden happy. Utána már nem jelentkezik. Az előző driver kapott egy uninstalt és úgy raktam fel a 14.1-et. Jah és természetesen tuning mentesen csinálja. Ötletek? Vagy csak anomália?
-
wukodlak
aktív tag
Az unigint vagy mi csak valamikor ejjel tudom megnezni,mert mar igy is kesni fogok melobol,de a kozossegert barmit
Meg annyi,hogy a hazban levo 5 venti viszont rendesen nyomta ki a bentlevo hot,de igy se volt zavaro se a hang,se a meleg. -
wukodlak
aktív tag
Na akkor par ertek a pcs+rol 2*3 teszt(gyari oc/1080 amig tuningoltam).Az enyem hynix memorias.gyari ocnal 11200 koruli volt a graphics score,tuningnal kb 250nel tobb,BS,kockasodas nemvolt viszont itt mar azert volt hangja,de meg az elviselheto kategorian belul.
Kartya hofok:58c,fan speed 45%, vrm1:60c,vrm2:54
Tuningnal kb 2c melegebb.a legujabb gpuzvel neztem. -
andro93
aktív tag
Bestmarkttal két ezerrel olcsóbb lett volna.
-
Sonja
nagyúr
138116HUF (+szállítás).
Ehhez elvileg jár(na) a BF4, mert még úgy is volt feltüntetve az oldalon!
Azt meg eladom itt az aprón 4eHUF-ért (remélem kell valakinek), és rendben leszek.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Malibutomi #7066 üzenetére
+1
-
andro93
aktív tag
Ipont frissítettem, mondom faxa, van 290 tri-X, 15 secen belül frissítem ismét, erre el is tűnt.
Bestmarkton is negyed órán belül elkapkodták, mondjuk nem bánom, elvileg jövő pénteken jön az új szállítmány hardverkerhez, abból majd úgyis kapok egyet, addig is remélem kapható lesz az Msi 290 gaming, aztán ár alapján döntök. Valamiért Msi felé hajlok. -
Sonja
nagyúr
Most volt az Iponon egy Sapphire R9 290 Tri-X OC BF4 Edition. Rányomtam a megrendelésre, és el is tünt a listából.
Csak 1 darab lett volna nekik?!
-
wukodlak
aktív tag
Tuning nemtudom lesz,mert igy is ez rendelkezik a legnagyobb gyari oc-val,meg akkor a procin is kellene meg huzni.De meglatjuk
-
wukodlak
aktív tag
Akkor en is irnek az r9 290 pcs+rol.Nagy,naggyob mint amekkorat egy ket jelyen feltuntetnek.Viszont halk is,terheles alatt se volt zavaro,bar ez szubjektiv. Viszont a kartya elobe brutal jol nez ki.Tesztek es keprk picit kesobb,meg lehet,hogy ma,de nem igerem
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Sajnos elkezdett rezegni a burkolat a Sapphire Tri-X-en. Van valami ötletetek mit lehetne tenni? Jövőhét keddig elállhatok a vásásrlástól, mert ezt gondolom gariba nem veszik vissza. Az az érdekes, hogy csak időnként jön elő de akkor fordulattól független.
-
Sonja
nagyúr
Elég jónak tűnik ez a PowerColor kártya (is).
Másik felhasználó mérése játék alatt!
Metro LL
GPU: 62 fok
VRM1: 50 fok
VRM2: 59 fokASIC: 68,9%
-
Sonja
nagyúr
PowerColor R9 290 PCS+ felhasználói képek (29,5cm hosszt mért).
Ezen felhasználó lemérte 10 perc Furmark alatt a hőmérsékletet:
GPU - 70°C (környékén)
VRM 1 - 85°C
VRM 2 - 57°C -
Reggie0
félisten
válasz
ritterkrisz #7045 üzenetére
Lehet mashogy kototted be a tap agait. En is talalkoztam ilyesmi jelenseggel. A legjobb, ha olyan tapot hasznalsz, amin csak egy ag van. Mondjuk FSP Raider 750.
-
daveoff
veterán
válasz
Ezt hívják user error-nak...
-
válasz
A fene, akkor megsem kapom meg jo aron
-
ritterkrisz
tag
válasz
Fail3D! #6982 üzenetére
Elhoztam a kártyát, előttem kipróbálta a srác egy gépben és semmi probléma, elvittem keresztapámhoz, megpróbáltuk az ő gépen ott sem produkálta, hazahoztam (semmit nem csináltam a géppel, még a winfos is maradt a régi) és Nekem sem csinálja most a szemetelést. Csoda történt, lehet az iponosok kézrátétellel gyógyítanak, vagy főállásban ott dolgozok gyurcsok józsi ...
-
válasz
ricshard444 #7039 üzenetére
Dehogy hibás, szokásos Giga OC feature.
-
-
Sonja
nagyúr
-
daveoff
veterán
válasz
SimonYana #7032 üzenetére
Van olyan akinek alapfeszen 1150-et is megy, de az 1100 se rossz, átlagos. Nekem még ennyit se ment, 1080 volt a max alapfeszen. Nézd meg mennyi feszt kap nálad terhelésen, ehhez mérten lehet még bír többet is, nyugodtan adhatsz neki + feszt is, 1,25v-ig simán mehet akár 24/7-re is vízzel. TriXX-el akár +200MV offsettet is lehet adni!
-
Devid_81
félisten
válasz
SimonYana #7032 üzenetére
Neznel nekem egy Asic Quality-t ha megkerhetlek?
Most epp elkapott ez az oruletMasik: BF4 alatt nekem +100mV nal tokeletesen ment minden, majd jott a csunya szutyok CoD Ghosts...es ugy kivagott 2-3percnyi jatek alatt mint a szel.
Szoval a BF4 amilyen szep olyan fura is egyben...de meg a crysis 3 is nagyon jo tesztre...ha ott megy a tuningod akkor 99%ra megvan a jo ertek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #7027 üzenetére
Nekem úgy fest 130-ba fog megállni a kártya(MK26-al) vagy 138-ba Hybrid hűtéssel(ez utóbbi a vrm-et is rendbe teszi nem kicsit és mellesleg agyonhúzva sincs hangja). Nagyjából ugyan ott tartok,mint a custom hűtős kariknál árban,de így is terveztem.Már ráfaragtam egyedi kiadású vga-kal,de a Ref.-ekkel eddig bajom nem volt.Ezen felül kellett a 3 év gari is ezt meg csak a Giga,MSI és az Asus tudta szolgáltatni.Ebből Asust tudtam kedvezően szerezni,így lett ez és nem is bántam meg.
Nekem 50%-ot mondtatok
Most 20-50-mert nem mindegy?
-
GRaul
őstag
most megint müxik a kártya
és a hardveres gyorsítás is működikVkinek vmi tipp ?
-
válasz
daveoff #7028 üzenetére
Ha olyan felállás lesz, hogy (most mondok kitalált árakat):
Tri-X + BF4 = 135k
Tri-X: 130k
Gaming BF4 nélkül: 135-8kAkkor egyértelműen a Tri-X-t választom, de ha fordítva lenne netalán az ár, akkor MSI.
Az első kettő "helyezett" között nálam az ár fog dönteni és, hogy a BF4 eladása hoz e +-t. -
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #7027 üzenetére
Ezek közül szerintem az MSI Gaming kártya van a legnagyobb összhangban. A leghalkabb hűtés, nagyon mutatós darab, hűtési teljesítmény TriX közeli, és árban is nagyon kedvező. Ezek alapján számomra nem is kérdés, hogy most melyik éri meg a legjobban. Volt MSI Gaming kártyám a közelmúltban(270X), egy barátomnak van 2db 780 Gaming a gépében, és nagyon meg van/voltam vele elégedve. Itt a fórumon a 290-el is jók a tapasztalatok, most nagyon jó az MSI.
-
válasz
Milka 78 #7024 üzenetére
A dolgok nem úgy alakultak ahogyan szerettem volna, pontosabban: nem hozta az új irány jelenleg azt a minőséget amit kitudnék fizetni
Prioritási lista nálam:
Tri-X
Gaming
Windforce
DCIIEzt a hang, kinézet, hűtési teljesítmény trióból raktam össze, az ár kimaradt, ez csak a tiszta képességekről szólt.
A Powercolor kakukktojás, ha olcsón van, akkor jöhet.Ref az oké, de 100k+-t nem ér meg nekem egy porszívó a gépben, utólag költeni rá pedig nálam kizárt.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #7023 üzenetére
Elég nagy a hiba arány valóban.
-
Devid_81
félisten
válasz
Tomdriver #7017 üzenetére
Nekem sincs vele semmi bajom, halk, huvos, tuningos...es van meg 35 honap garanciam ra...amibol ha egy evet nalam tolt sokat mondok
De ugy fest vmi a gyari tuning korul van elbaltazva...szerintem eszetlenul megemeltek az orajelet 100mhz-el mindenfele teszt nelkul.
Ha valakit erdekel az enyemnek az Asic Quality-je 73.9% es gyari alapfesz 1.160V.
Gyanitom az osszeset belottek ilyenre fuggetlenul attol, hogy mennyire sikerult jol a szilicium lapka ezen resze es vmelyik nem birja...Keresok miatt Gigabyte Windforce R9 290
-
Milka 78
nagyúr
Cseleeeees!Már régi mocis vagy a szakmában rendelês terén
ricshard444 : Nem most búcsúztál az 290 off-ban,hogy nem lesz karid?Gigát ne,de TriX-ből is volt már hibás,igaz elenyésző.Ref. karival kockáztatsz a leg kevesebett.Én ph-s példányt szereztem 110-be 3 év garival ês a hűtőmatrica sem probléma.Asus 290 ref Hynix memóriás.
-
Amennyi halott kari jön mostanság, félek rendelni, mert ha döglöttet kapok akkor újabb 2-3 hetet várok egy csere kártyára.
Láttok valami rendszert, hogy melyik a haldoklósabb vagy full random? Nem olvastam a topikot mostanság, csak látom a sok halott képet... -
Milka 78
nagyúr
Azbeszt!Ez eléggé egyértelmű hiba
Hidd el kell.A kollégának is kockásodott a Giga 290,persze nem ilyen méretekben és úgy fest vissza is küldik neki hangos Test OK felkiáltással.Minden esetre azonnal vidd vissza a karit,mert ez halott ês biztos ami biztos vidd a képeket/videó felvételt nekik.Hogy egyből cserélik e?Nem hiszem,hogy ez így megy de ha van nekik kêszleten van rá esély.Megjegyzem a Giga megint nagyot alkotott a 290-es szériával.Ugyan ezt játszotta el a 6850-es karikkal.15-bios frissítés és egy raklapnyi peres eljárás után(köztük az én 2db karimmal),feladták és elismerték,hogy ezt ek**tuk.
Azt még én vagyok a rosszindulatú,mert arra céloztam,hogy a Giga a vga-k MyAudio-ja -
Reggie0
félisten
válasz
daveoff #7010 üzenetére
Erdekes, nekem 16db giga 290-em van es nincsen veluk gond, azt leszamitva, hogy 1 db nagyon antituningos. De rendben mukodik mind.
(#7012) GRaul: En azert egy rendes tappal is megprobalnam. Nekem meg rendes tappal is voltak hibak, mert nem volt mindegy, hogy a ket - amugy teljesen terheletlen es egyforma - fazist hova kotottem.
-
daveoff
veterán
Hogy van az, hogy AMD-nél ekkora trá**a a gigabyte. Nagyon sok gond volt vele 7xxx szériánál is. Zöldeknél nincs rá ennyi panasz, én is jövő hétre várok egyet(780ti), remélem nem lesz vele gond.
-
GRaul
őstag
sziasztok
ha hetfon vettem a kartyam és holnap visszaviszem akkor kicserelik azonnal?
(termesztesen hibas nem sportolásbol viszem vissza)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Formula-1
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politikai mémek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- E-roller topik
- Kerékpársportok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Powercolor Red Devil 6700XT
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest