- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomdriver
őstag
-
törölt tag
válasz
N.Ferry #36336 üzenetére
esetleg abból nem adódhat, hogy nagyobb terhelést kapott?
vga limites helyet kerestem gta 5-ben, csak azzal nem számoltam, hogy a quicksave visszatöltés után lesz világítás a kocsin, és az is ad egy kis plusz terhelést a vga-nak. a gpu load rész mintha egyenesebb lenne a második körben, bár csak egy kis szakasz látszik. -
watador600
senior tag
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
N.Ferry #35535 üzenetére
Szerintem ezen nem a polírozás segített, hanem az újrapasztázás....a gyártók igen hanyag módon kezelik ezt a kérdést, a másik topicban volt egy kolléga, akinek gtx980 matrix platinumja is gyárilag borzalmasan volt pasztázva (túl sok és rossz minőségű volt rajta) rendes újrapasztázás után elég meredeken javultak a hőfokjai.....
-
Ghoula
senior tag
válasz
N.Ferry #35535 üzenetére
A polírozásnak sok értelme nincs. Amit géppel síkba köszörültek, annál te otthoni körülmények között nem fogsz síkabb felületet csinálni.
A CLU-nak viszont van értelme, nálam laptop,asztali gép, minden CLP-vel van pasztázva.Más téma:
Saját biosomból sikerült összehozni egy olyan verziót, ahol a felső powerstate-ekbe általam tesztelt órajel fesz kombókat égettem be, így nem kell AB-vel profilozni, megmarad az idle fesz-em, és mivel nem csak a legutolsó powerstate-et szerkesztettem, így a köztes órajelek is stabilak.
1200/1375mV
1150/1325mV
1100/1250mV ( ez a gyári fesz)
1050/1200mV ( ez a gyári órajel, viszi -50mV-vel, de idle-ben már kevés ez ha offszetelem)
...
300/1000mV ( ez az idle,gyári 968mV, 1500as mem órajelhez kell egy kis plusz)+50% power limit be van égetve,illetve 1250-es időzítések vannak 1375-ön és 1375-ös 1500on.
Ez így stabil, viszont azért még piszkálja a csőröm a 390es modbios,mert azzal még ki lehet sajtolni egy keveset a gpu-ból, de sajnos nem 100% stabil, BS-ezik vele a kártya, 1375-ön is.
Régebben a köztes órajelek alacsony feszültségére gyanakodtam, de azt most kizártam.
firestrike
Megpróbálom majd még a saját biossal azokat az időzítéseket, hátha az lesz közös nevező, ha nem is lesz meg a 7%,de a stabil lesz. -
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #23017 üzenetére
Ezt én is kipróbálnám, csak a kompakt vízhűtés csöveitől nem férne el.
-
válasz
N.Ferry #22795 üzenetére
Belinkeltem már egyszer, de segítek itt találod!
de emlékeztetőül..
Tettem a kártya hátára a VRM fölé, egy 8.centis Slim ventit 800.rpm el, nyertem vele -5-6.fokot még a VRM en, így már 60.alatt van a VRM is, és a gpu is lejjebb ment 1-2.fokot!
GPU: 52.Fok, VRM 1-2: 58.Fok a VGA ventik ~1500.RPM -en
a felső kicsi Slim pedig 800.RPM -
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
N.Ferry #19079 üzenetére
Kérlek idézd hol bizonygatok bármit is!
Kérdezni jöttem. (de láthatóan itt már a kérdés is felháborít egyeseket, ha a kérdés valamilyen meggyőződésüket esetleg meg merészeli kérdőjelezni)
Leírtam bizonyos, megtapasztalt értékeket, minősítés nélkül (sehol nem írtam hogy jó vagy rossz) aztán leírtam azt is, hogy elég nagy szégyen az Asusnak, ha így elfuserálta ezt a hűtést (ezzel tehát, gyengébbek kedvéért: akceptáltam hogy szar ez a hűtés... az nem baj?)... Hol a bizonygatás kérlek mutasd meg!
A megkérdőjelezés és a bizonygatás közti szemantikai különbséget, ha másképp nem megy esetleg egy nyelvtanár segítségével némelyeknek nem ártana átvenni... -
Joshi
titán
válasz
N.Ferry #18263 üzenetére
Igazad van csak nincs kedvem sz_rakodni vele.
Kiteszteltem a 290-es ref kártyám végét és innen már nincs tovább. A gpu 1170-en már kakukk, a memória 1500-on szintén zenész. Azért egy aránylag gyenge kártya is meghálálja a jó hűtést, mindenesetre a VRM1 gappad cseréjével szerintem simán elérhető lenne a gpu 1200-as órajele is. -
Windex
tag
válasz
N.Ferry #17749 üzenetére
Igen, teljesen új a kártya. Azóta kicsit piszkálgattam, a gyári OC progiban ha kicsit emelem a VDDC értékét (+18mV) akkor megszűnik a csíkozás. Komolyabb terhelésnél meg ahogy melegszik, magától elmúlik a dolog. Kipróbáltam másik gépben is, nagyobb táppal, de ott is ugyanez a helyzet. Futok egy kört a garanciával, nehogy hosszabb távon valami komolyabb gond legyen emiatt.
-
válasz
N.Ferry #17351 üzenetére
Lehetne még fokozni a dolgot, most a pumpa le van szabályozva, a radiátoron és a vrm fölött lévő venti is...
Egy dolgot csinálnék most másképp, a venti tartó résznél kifurkálnám az alu lap oldalát...
Mivel a vrm borda hosszirányú bordázata miatt lehet jobban tudna távozni a hő a kártyáról....
Mint mondtam , játék vízzel nekem jók ezek a hőfokok, és jelenleg a táp a leghangosabb a gépben... -
scampolo84
aktív tag
válasz
N.Ferry #15231 üzenetére
Nem hinném, hogy divat, de a tények azok tények. Én egy Dual-x 7850-el szívtam szép nagyot, mert a csodálatos műanyag burkolat egy idő után úgy döntött, hogy ő nem ragaszkodik a kártyához annyira... a kari amúgy hibátlan volt, hálisten elég jó árban el is ment aprón. Egy Vapor-x 270X lett az utód, ami - ahogy felettem is jelezték pár hsz-el olyan kb mint egy irgalmatlan féltégla... pedig ez még nagyon nem a high end kategória, de a különbséget zongorázni lehet. Nem riogatásképp, de én biztosan nem veszek többet egyik szériából sem dualos kivitelt, elég nagy lecke volt.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #14898 üzenetére
Nem értem teljesen amit írsz. Mantle jól működik BF4 alatt, csak frissítették a játékot és ilyenkor egy két újabb bug keletkezik, ami nálam is jelentkezett. Megállt a kép egy pillantra, de eddig csak egyszer. Most is nyomtam pár meccset, de nem találkoztam vele. Szóval nem a régi mantle akadásról van szó, nyugodtan lehet használni. Nekem a 14.4-es catalyst van fent, semmilyen problémám nincs vele.
-
válasz
N.Ferry #14806 üzenetére
Nálam most a polcon van a 920-m, de ha nem lenne a 6 magos a gépben, és vissza kellene raknom, egy pillanatig nem sírnék, mert 10-ből 9 helyen bőven megállja a helyét 1 tuningolt kártya mellett, ugyanez igaz a te procidra is
BF3-nak meg aztán ez a Xeon sem volt elég, még 5GHz-n sem az egy darab tuningolt 290 100%-n járatásához, néha be-be esett 91-2%-ra és ott stagnált egy kicsit...
Persze ez durva Mapeken érvényes csak.
-
daveoff
veterán
válasz
N.Ferry #11941 üzenetére
Átlagosan 10%-ot gyorsultak a játékok(az a kettő, amiben elérhető) mantle alatt, pár napja teszteltem. És ez főként játék függő, azért ez sem rossz. És még tényleg nagyon gyerekcipőben jár, a jövője viszont kérdésessé vált a DX12 bejelentéssel....
Azért is írtam, hogy Abunak lehet igaza volt ebben a 3rd party dologban, mert tényleg sok mindenről volt szó, aztán a fele sem történt meg....
-
daveoff
veterán
válasz
N.Ferry #11807 üzenetére
A napokban pont erről volt szó, és ismét csak bebizonyosodott, hogy nem csak egy-egy példány hibás, hanem van velük gond bőven. Mondjuk ez a R9 290/290X széria csalóka, mert itt aztán van hiba dögivel, én eddig megúsztam...
(#11811) bombibmw: iponnál nem csak elhúzódhat, ott garantált a 30 nap!
-
pidzse4
aktív tag
válasz
N.Ferry #11778 üzenetére
Most még a crysis 3 mat teszteletem le meg a metrót amugy nekem csak a crysis 3 nem megy 60 fpssel minden más jóval fölötte igy nekem ez most pont jó persz ez sem elég hiszen ez is kevés csak érdekesség képpen linkeltem be hiszen ha huzol is a gpun akkor sem érsz el semmit hiszen ami addig is lassan futott az utánna is lassan fog. pl ami 40 ment az 44 megy utánna sokszor gondolok arra minek is huzzuk fel hiszen nem lesz tőle jobb.
Vagyis igazatok van ami nem stabil és hibázik bugos az nem jó . Tudom jól hogy igazatok van csak ez is egy lehetőség azoknak akiknek lassu a GPUja vagyis inkább ugy fogalmazok azoknak akik 60 fpss közelében szeretnének játszani kicsivel többet akarnak mint ami van. -
CsonkaImo
addikt
válasz
N.Ferry #11441 üzenetére
Az a lélektani határ.
Régóta hallani, hogy "1,3 fölé ne menjen tartósan", Így én is ehez tartom magam.
(#11442) ffodi: Köszi a választ, hőfokok rendben vannak.
-
Devid_81
félisten
válasz
N.Ferry #11441 üzenetére
Nekem csucsokban (+81mV) felcsap 1.28V-ra, engem total nem erdekel, a VRM 82-83 fok mellett maximalizalodik tesztekben, jatekban (BF4) meg 77-78...boven benne van a tureshatarban.
GPU szinte detto ugyan ekkora hofokokkal maximalizalodik, 67% max venti fordulat mellett.
Max ha valakinek csunyan melegszik akkor erdemes figyelni ezekre a 1.3V koruli feszekre, de szvsz ez meg belefer a 24/7 hasznalatba ha a hofokok jok. -
Tomdriver
őstag
válasz
N.Ferry #11208 üzenetére
Ha már problémás kártyákról meg hogy "milyen kártyát vegyek" témáról van szó, tapasztalatom szerint a nálam bő egy hónap alatt megfordult 4 kártya közül ( ebből egy volt NV), az R9 290 Lightning jelenleg a legstabilabb, nála továbbra sem sikerült bs-t vagy kék halált kierőszakolnom.
Ott ahol a többi kártya már rég megadta magát (sőt még azon is jóval túl), ő a következőket csinálta:
Képernyő elsötétült (na mondom akkor lefőtt a kávé, itt a bs), de nem...... gondlolkozott 8-10 mp-ig, aztán visszajött a kép, majd elindult és lefuttatta a benchet hibátlanul - nem akartam elhinni!!
Brutális, ahogy erőből mindent megold!Tényleg nem akarom túlmisztifikálni a képességeit, de aki hosszútávon gondolkozik kártya vásárlásban, annak már csak azért is megéri, mert sztem a Ligtning még 1-2 év múlva is jobban eladható lesz mint a társai, addig meg élvezheted a teljesítmény adta növekedést és stabilitást - tehát mindenképpen jó választás!
-
Areturus
tag
válasz
N.Ferry #11143 üzenetére
Köszi, ezek az értékek kiválóak kezdésnek amin elindulhatok. Végre van időm tesztelni az új konfigot pár játékkal a hétvégén, ilyen kis apróságokkal mint C3, FC3, Metro LL, BF4. Ventillátor profilt állítottál trixx vagy ab-ben? Azért gondolom csak nem a defaultot használod
Artifactot, vagy akármilyen anomáliát tapasztaltál már valamikor tuning közben? Most ügyeskedem, s nekem már 1062-n előjött alapfeszen Crysisban
Kicsit emeltem a power limiten, s már jó. Kíváncsi vagyok mennyit fog engedni a tápom. Célnak belőttem az 1100-at, annak már örülnék
-
Areturus
tag
válasz
N.Ferry #11137 üzenetére
kedves kolléga!
kérhetnék pár infót, hogy nálad a tri-x mennyi tuningot enged? az 1175/1500 az nálad 24/7-ben működik? a +125mv core voltage is állandó? egyebeket állítottál, mint:
power limit,
memory voltage,
aux voltage?és ha már itt tartunk, a hőmérsékletek hogyan alakulnak egy komolyabb terhelést követően?
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
N.Ferry #11016 üzenetére
Teljesen alapon, beraktam, nem telt el 1 perc se az asztalon, már sötét képernyő........
14.1-es driver volt fent, most leszedtem, felraktam a legújabb 14.3-at, azóta fasza, most fut a valley.
Van rá gari meg minden, de remélem nem nekem kell szopni vele. Az biztos, hogy az eladót jelenteni fogom itt, ha ez fenn fog állni továbbra is.
-
Szinyák
őstag
válasz
N.Ferry #10879 üzenetére
Köszönöm a válaszokat .. Én is elre gondoltam tetszik a kártya olvastam teszteket róla tényleg jól eltalált a hűtése.. Oc.ra se panaszkodtak
A házba simán el fog férni még lötyögni is fog benne
fractal design r4 a kuckó . Látom neked is Asrock alaplapod van , nem volt vele gond gondolom ? fagyások blue screen stb , mert olvasgattam a fórumon , hogy nem szeretik egymást ..
-
westlake
félisten
válasz
N.Ferry #10766 üzenetére
Ugye ezt a kérdést nem gondoltad komolyan az AMD 290X - NVIDIA GTX 780 Ti páros (referencia hűtés) tükrében?!
Egyébként ezt máshol kell kitárgyalni, nem itt.
mod: Nekem van mindkettő, tudom miről beszélek. Az R9 295X2 - TITAN Z páros miért lenne más hűtés terén? Nyilván a TITAN Z nem lesz kétszer olyan gyors, mint a 780 Ti, vagy a TITAN Black, de az R9 295X2-t eleve nem merték kiadni a szokványos léghűtéssel. Szerinted azért lesz hybrid hűtéses, hogy akkor az AMD most nagyon innovatív lesz? Hát nem azért. -
-
HSM
félisten
válasz
N.Ferry #10460 üzenetére
Bezony. Bár szerintem még ennél is nagyobb igénytelenség, hogy mindössze 6 fázis DrMOS-al hajtják a karit (szegény persze, hogy melegszik a hűtő alatt) és ráadásul csúnyán össze van nyomorítva, hagyhattak volna helyet a kondenzátorok között a levegőnek, hogy hűlhessenek.
[link] Ez megfűszerezve a hűtetlen memóriákkal, amik ott vannak a kondik/VRM nyakán.... Nagyon igénytelen és béna.
(#10461) matteo_szg: Nem tudom, én nem kerestem.
Utána kell olvasni, hátha valaki fórumon/tesztben kipróbálta mindkettőt.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
N.Ferry #10361 üzenetére
Most fektetve hasznalom a hazat le van veve az oldala es nem birom 72 fok fole vinni 290x tri x-et +43 mV vel. Se furmark se valley. Megallt 72 fok 58% ventin. Mivel az osszes meleg ugyfest elszall felfele ennyire sokat szamit a felfele kivezetes.. Csak kar hogy igy az osszes por meg beszallna
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #10348 üzenetére
Akkor oszd meg velem is, hátha tudok nyerni pár fokot én is. Bár nálam sok variáció nincs. Mindkét slotban kipróbáltam a kártyát, ventiknek meg nincs másik hely. Esetleg cserélhetem őket vagy levehetem az oldallapokat...
Ez van, kis ház kompromisszummal jár.
Rákaptunk az infóra mint...
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #10322 üzenetére
Igen azért 100%on kicsit sok bár nekem is 5-10 fokkal magasabb hőmérsékletek vannak. Tj-08as házban.
Hihetetlennek tartom, hogy ennyit számítson a szellőzés. Pedig nekem is elöl van egy 20as venti hátul meg egy 12-es. Igaz le vannak szabályozva, de nem hiszem, hogy annyira rossz lenne a szellőzés.
Már arra is gyanakodtam, hogy újra kéne pasztáznom.
Ja, amúgy egy r9 290 tri-x-ről van szó.hdekakas: Nekem is ax760i van mellette és nem sípol. Heavenbe mikor 500 meg 1000 fps van teszt végén akkor hallod. Ezen kívül semmi. Nem fogsz csalódni a tápban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Tudományos Pandémia Klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DOOM - The Dark Ages
- Vicces képek
- Tőzsde és gazdaság
- Formula-1
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- RX 6650 XT 8GB Core Gaming 3 év Alza garancia.
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged