- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hearthstone alatt már 3x-ra fagy ki a kártya.
Teljesen alapon van az egész, szépen 300-500 MHz között ugrál, egyszer meggondolja magát, felugrik 947-re, 100%-s kihasználtság mellé és kifagy 3-4 sec múlva.Nem csak ez a játék, még másik 2 is ami ilyen 400-500-n pörgeti a kártyát.Ami rendesen, minimum 800-n pörgeti a karit, ott órákat is elmegy gond nélkül.
14.1 megoldaná vagy ez ilyen..."benne van" szintű dolog?
Afterburner monitoroz, Trixx ilyenkor nem fut, After nélkül még nem néztem, de az fontos nekem. -
SkyS1gn
félisten
Kajak más témával látni a pw limitet AB-ben? Jézusisten, eddíg nemláttam, pedig alap téma volt csak a legacy....
-
Kicsit meghúzigáltam az új 290 -em.
A jó öreg "szőrösfánk" annyira nyúzza, hogy a powerlimit feljebbhúzása nélkül még a nekem alap 1000MHz sem megy.
Így ráálltam a Valley -ra, ezzel a 1100/1400 -ig mertem elmenni feszültségemelés nélkül. Illetve a powerlimit is alapon van mégis megy valóban ennyit. Nem is akarok én többet ennél.
Milyen tesztprogi az életszerű neki, mivel teszteljem még? -
-
Joshi
titán
Én 45k-ért vettem egy Seasonic Platinum 760W mondom ha cserélek akkor valami normálisra.
-
Milka 78
nagyúr
Az ilyen játéktápokat felejtsd el.Ezt a Coolermaster G500-ast találtam ami még olcsó.Egybe ágas(38A/456v) és megbízható,közép mezőnyt képvisel,normális béllel.Ennek elégnek kell lennie.Mondjuk akkor már legyen inkább FSP Raider 550-es +500 forintért.Ez jóval erősebb.Egy ágon 42A/504-v-t ad le,nem fog zavarba jönni tuningnál sem.PH-s teszt.
-
odorgg
addikt
7970 Max graf Win7 FullHD:
1200/1600:
2014-02-21 09:54:14 - bf4
Frames: 44505 - Time: 600000ms - Avg: 74.175 - Min: 49 - Max: 1661300/1600:
2014-02-21 10:18:40 - bf4
Frames: 49481 - Time: 600000ms - Avg: 82.468 - Min: 51 - Max: 160Win8 Max graf FullHD:
Sapphire ref 290X: 1050/1350
2014-01-07 22:57:13 - bf4
Frames: 54733 - Time: 600000ms - Avg: 91.222 - Min: 62 - Max: 152Igaz 290x, de a sima 290 alig lassabb. Üres mapon volt a teszt, Shanghaion torony ledőlés utánn, helivel repkedtünk.
ricshard444 épp most készit egy logout cikket a témával kapcsolatban, csak a BF4 jelenleg win8-on nem nagyon akar müködni. Minden esetre várd meg a cikket sztem.
Ha van felesleges +30-40 ezredesed egy nem ref modelre, akkor nemkérdés hogy meg éri e. Ha van jobb helye is a pénzednek, akkor felesleges Full HD-ra sztem, mert egy húzott 7970-el is simán játszható, pláne ha az élsimítást offoljuk.
szerk:
7970 topikba szántam, félre nyomtam, de talán itt is elfér -
Maotun
őstag
Üdv!
7970 ről megéri R9 290 re váltani esetleg 290x re? Hány % ot gyorsulna Pl.: a BF4? -
válasz
Malibutomi #8275 üzenetére
Asus U65GA = 3x16A
ez vajon elég volna neki?
mennyit vesz fel egy ágon (egy csatin) vajon a 290? -
-
N.Ferry
senior tag
Jut eszembe mi újság a true audióval?
Kukázhatom már a Xonar DG-met,vagy még maradjon? -
ééés nekem is előjött az egérkurzor méretének megnövekedése
próbáltam legújabb 14.1 bétát, 13.12es whql-t, driver uninstall utilityt - a hiba mindig megmarad
ez nagyon gáz - a 7950emmel a hdmi hang pattogott (másik igen kellemetlen 2013as amd driverhiba, amit az amd hol kijavitott, hol visszajött), erre az itt nincs - van helyette egy másik hasonlóan durvaez talán idővel megoldódik, a nagyobb baj, hogy nem bírja a tápom
seasonic 500w, 17+16A 12V ágakkal - gép lekapcsol kombustortól (játékok alatt nem, szal határon vagyok)egyébként egy msi 290 4gd5 ref a cucc.
-
Sonja
nagyúr
válasz
t72killer #8270 üzenetére
Ezt a PowerColor-t nagyon gyorsan felejtsd el bányaszatra!
-
válasz
Milka 78 #8267 üzenetére
és TTomax: köszi mind2töknek. Ez a konfi nem lenne húzva, sőt, kicsit alul lenne feszelve és a CPU némileg vissza lenne fogva. (tipikus bányászfelállás)
#8269: alkalmasint videóvágásra is használnám a gépet. Ha nem is víz, de legalább egy fejlettebb léghűtőben gondolkodom.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
t72killer #8263 üzenetére
Viszonyításképpen,bár ez OC-s CF.Én biztos ami biztos egy Corsair RM 1000-hez hasonló motyóba gondolkodnék.
-
mcwolf79
veterán
GPU VRM hőmérséklete mennyire ment fel?
Én azzal küzdök mióta megvan a VGA-m. Igaz nekem a házamban gyakorlatilag csak a 12-es venti megy, ami a proci mögötti radiátoron a gépből szívja kifele a levegőt. így eléggé áll bent a levegő,és a VRM felmegy Valley alatt 85 °C-ra is. -
Joshi
titán
Végre sikerült összeraknom az új gépemet nem kis nehézségek árán. Az alábbi tesztet végeztem el viszont azt jó tudni hogy a vga nem lett húzva és ez a teszt elsősorban a hőmérsékletekre ment rá nem pedig a benchmark pontgyűjtésre. Gondolom a hőmérsékletekből mindenkinek átjön hogy vízhűtésről van szó az alábbi összetevőkkel.
CPU blokk: EK Supremacy
VGA blokk: Aquacomputer kryographics Hawaii
Radi: 1db tripla + 1db dual 45mm vastag 120-as ventis.
Pumpa: D5 vario réztetővel
cső: 16/10-es Tygon 3400 BlackA teszt 30 percig ment, a hőmérsékletek nagyjából 20-25 perc után álltak be a képen látható értékekre. A kártya egy Gigabyte sima 290 és csak nagyon ritkán cicereg, ha cicereg is azt általában a 2D/3D váltásoknál teszi.
-
Sziasztok, 2x290-es bányászkonfi összerakásán gondolkodom, (2x290@290x, i7 4770k alapjáraton, 4GB ddr3) elég lesz hozzá ez a táp?
2db 12V-os csatornája van 30 és 35Amperrel.
-
Enclave
aktív tag
válasz
Malibutomi #8259 üzenetére
Szívesen megnézem, ha elárulod, hogy pontosan melyik érték lenne Gpu-Z alatt és Valley teszt elég-e hozzá vagy mással kell terhelni. Most gyorsan néztem egy Valley-t, ha a gpu-z-ben a vddc legmagasabb értékét kell nézni, akkor nálam 1,211V a "max", igaz én Catalyst alatt a power értékét +50%-ra állítottam, illetve az 1150-ből visszavettem 1125-re, mert azóta volt már kiakadás. (csak CCC-t használok, mivel Abu azt ajánlotta már 7970-től kezdve és nekem tökéletesen bevált)
(#8260) N.Ferry
FF-ből 27.0.1 a legújabb, Chrome-ból 33.0.1750.117 m, Flash-ből 12.0.0.70.
A Google a Youtube-nál néha variálja a Flash-t, olvastam róla, ezért ajánlott a legújabb. Amúgy a gyorsítás alatt a hardveres gyorsításra gondoltam, mindkét böngésző esetén egy Youtube videót elindítva lejátszás közben egér jobb gomb a videón (ne html5 videó legyen különben nem ez lesz a menü, valami "vevo"-sat nézz!)-> "settings" (alulról 3.)-> legelső fül "display"-> "enable hardware acceleration" pipa ki vagy be (ettől persze akadhat majd a videó de értelemszerűen a vga már nem fog gyorsítani)... -
N.Ferry
senior tag
válasz
Enclave #8258 üzenetére
ricshard444 által is megnevezett "zöld moslék",de legutóbb mikor meg volt nyitva 4 ablak,abból egy a tube,amin néztem a vidit,közben folyamatosan ugráltam az ablakok között,akkor egyszerűen összeomlott,és csak restart segített.
(lehet nem tudta olyan gyorsan váltogatni az órajeleket)
flash gyorsítás?
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #8255 üzenetére
Nekem soknak tűnnek még így is a hőfokok
Habár ha azt nézem,hogy mennyit tekernek a ventik,annyira nem is gáz. -
Malibutomi
nagyúr
Kis alulfesz 1000/1250 1,02-1,04v között, a legmagasabb volt 1,063 ahová felugrott két kör valley után.
Nyomattam ACIV-ben is, nem volt artifact, és nagy keservesen ment fel 65 fok köré
Ennél lejjebb már nem nagyon tudok menni, az asztalon instabil lesz, nem tud felugrani 300mhz-ről ha böngészek mert kevés a fesz
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #8253 üzenetére
Akkor legalább nem csak nálam van a baj
Érdekes,hogy ha kis ablakban marad a tube,akkor semmi baj,de ha kirakom egészbe néha begajdul..
-
válasz
ricshard444 #8251 üzenetére
Érdekesség:
GPU-Z szerint az alapfeszes és a +100mV beállítás között 80-100W difi volt körülbelül /230/250-330W/
Így nem csoda, ha hamar limitbe ütköznek a 290-s kártyák.
N.Ferry: Yep, HD7xxx-nél ez megoldódott úgy, hogy nem volt memória tuning, de itt alapból is előjön az a zöld moslék
-
N.Ferry
senior tag
Nektek szokott szórakozni a vga youtube nézés közben?
-
-
Enclave
aktív tag
válasz
andro93 #8242 üzenetére
Én pontosan ezt rendeltem és ebből a boltból, épp tesztelek mert a beszereléssel egy kis időm elment, létezhet az, hogy feszültség emelés nélkül egy ilyen MSI Gaming 4G 290 1150/1300-at megy?
(venti 100%-on de abszolút nem vészes)
(#8212) Drizzt
60-65%-ig nem hallható a hangja, 100%-on pedig abszolút baráti, meg is lepődtem, normális hangfalból jövő játékhangok (zene, környezet) normális hangerőn elnyomják, pedig nagyon allergiás vagyok a zajra, talán még halkabb mint a 7970 Dual-X-em 100%-on...
-
andro93
aktív tag
Bestmarkton is van Msi 290 Gaming, ha valaki szeretne rendelni.
-
válasz
Phobion #8239 üzenetére
Megvan az ára hangban, de amúgy alapon használom, csak a teszthez lövöm be a beállításokat.
Nappal a hangfal elnyomja, este a fülhallgatón keresztül nem szűrődik át, minimális hangerő mellett.Ha 2 ember van egy szobában vagy nincs ajtó, akkor vagy mindkettő ember alszik és senki nem játszik, vagy pedig fordítva...
-
Phobion
őstag
válasz
ricshard444 #8238 üzenetére
Igen, YouTube-on már láttam/hallottam mintákat, csak kíváncsi voltam, hogy nálad milyen lehet.
Nem is rossz hőfok eredmények!
-
Aki kérte a hangfelvételt:
Sajnos semmit nem ad vissza abból, ami lezajlik.
Halk, hiányzik az a hangtartomány ami releváns lenne.
Az asztalra tettem a telefont, magam elé, a gépházba berakva pedig nem lenne értelme, mert úgy bármi hangos lehet a szélzajtól.
Így a tesztből is kimarad a hangminta...Youtube vidiket tudsz nézni attól függetlenül, hogy én nem tudok jó mintát adni.
Szobahő: 18-20 fok
Alapon: 49-50% a max, alig droppol
Saját profil: 60-62% - alapon teljesen stabil az órajel, 81-2 fokos GPU
Saját profil, tuning mellett: 1175-n + 100mV-tal 67-70%-s venti, max 85-88 GPUMindezt úgy, hogy fújja a nyákot fentről egy 12-s venti, nélküle +3-4 fokot számolj hozzá.
-
Kronus
tag
Hmm
Külföldi tesztekben meg pont az dicsérik milyen halk még magasabb fordulaton is
egyik oldalon 10/9 (kitguru.net) pontot kapott másikon Gold Award (hardocp.com) minősítést
Jó az tény, hogy a tesztekben a 290x szerepel, de hűtés szempontjából ugyanaz.
Így tényleg nehéz, hogy senkinek nincs ilyen kártyája
-
válasz
ricshard444 #8231 üzenetére
Pontosabban...
Egyébként csak én nem találtam Angliát a listában abban a német boltban...
Írország ott volt,de Anglia nem.
Meg Üzbegisztán is ott volt
És még ki tudja mennyi ország. -
-
Kronus
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek az XFX R9-290A-EDFD kártyáról? Megér 130ezret?
ill. mondjuk egy MSI Gaming-hez vagy Tri-X-hez mérten hol áll?
(Szívem szerint ezek közül választanék, de jelenleg sehol se kapni és kitudja mikor lehet ismét....)
viszont XFX-et tudok szerválni, csak nem tudom megéri-e... nem ismerem túlságosan a márkát... eddig csak Sapphire kártyáim voltak.... és itt se nagyon találtam infót XFX-ről...Válaszokat előre is köszönöm!
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Malibutomi #8221 üzenetére
Osztanám a véleményed,nekem fent van az asztalon a gép,kb 40cm re van tőlem a vga,és egyáltalán nem zavar ha éppen játszom (igaz fülessel tolom,de nyilván meghallgattam a nélkül is a hangját),erős szélzajnak mondanám én is.
Ha sokkal távolabb lenne,még ennyit se lehetne hallani tuti. -
mcwolf79
veterán
válasz
akoska07 #8223 üzenetére
Hát ha van fölös pénzed megveheted az X-et, de alig van különbség a kettő közt.
Flash-elni nem mind lehet, amelyikben a shader-eket lehet unlockolni ritka, mint a fehér holló.
Jó esetben az órajel lesz az X-é,értelemszerűen a default feszültség változik.
Szal (szerintem) felejtős. -
válasz
radi8tor #8222 üzenetére
Most néztem,hogy sima 290-t linkeltetek.
Egyébként még tényleg úgy van hogy érdemesebb simát venni ?
Legutóbbi információim szerint alig lassabb a sima 290 és sokkal olcsóbb.
Illetve olvastam olyat,hogy lehet flesselni 290X-r.Az működőképes dolog ?
Megcsinálta már itt vki ?Számolgatom az árakat,OcUK-n elég jó az az akció.
-
Malibutomi
nagyúr
-
szasanyi
félisten
válasz
Motion_Blur #8216 üzenetére
Ja, és milyen brutál akcióban...
-
Csak Mo.-on nincsenek kártyák.
-
Drizzt
nagyúr
Tessek, akik hianyoltak a Gaminget. Nem tudom megvegyem-e, olvastam most rola olyan tesztet is, ami alapjan egyaltalan nem csendes...
-
válasz
Malibutomi #8210 üzenetére
+100-nál 1.22 körül, +150-nél 1.27-8.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8209 üzenetére
Ezeknél mennyi a tényleges feszültség?
-
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #8207 üzenetére
Hát ha van időd/kedved lehet tesztelgetni. De sok mindenről szerintem nem maradsz le ha békén hagyod.
-
válasz
daneeeeee #8206 üzenetére
Igen látom már, akkor nem igazán érdemes foglalkozni vele.
Its the phase locked loop (PLL) voltage. When you cant go higher on the OC it can help stabilize that last few MHz. Sometimes adjusting higher helps sometimes adjusting lower helps, its a try it and see what works kinda deal.
Köszi.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
ricshard444 #8205 üzenetére
Tudtommal a PLL feszültséggel egyezik meg. Segít stabilizálni a tuningot.
-
Az AUX Voltage mit állít?
-
SzlobiG
félisten
válasz
szasanyi #8203 üzenetére
Gondolom 290-ből nem refet akarsz tehát a hangosság nem szempont.
Mantle miatt az amd biztosan időtálóbb, teljesítményük jelenleg kb egy szinten vannak. Én azt mondom, hogy a játékok döntsenek amivel tolod ott nézd meg melyik a jobb esetleg fizix ha érdekel.
Olyan sokat nem kell agyalni rajta egyikkel se lősz mellé.
-
szasanyi
félisten
Na jó, de minek?
Mert ha jól értem ez mindig megy, ha kell ha nem. Annyi segítséget adj már lécci: ha 1 éven belül nem lesz VGA csere melyik megoldás lehet jobb választás: R9 290 vagy GTX 780? Egyszerűen nem tudok dönteni, mert igazából nem az a párezres különbség a döntő. Ha esetleg a konkrét típus nem ajánlott, problémás stb. és ilyen infó van az is érdekelne.
-
SzlobiG
félisten
Természetesen, viszont szvsz többet eszik az amd mondjuk egy ps alatt emlékszek 7950 mit hangoskodott össze-vissza ugrált az órajel meg a fesz, 780-al ilyen nincs(680-al se volt).
(#8190) Abu85: Igazán tehetnének egy kapcsolót erre ha így van, mert sok értelme nincs 4k-ra skálázni mivel kijelző is alig akad szal feleslegesen fogyaszt a vga.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Formula-1
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest