- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
N.Ferry #7792 üzenetére
Szép
Nekem a 290X Tri-X 1100/1450 +38mV vel:Valley:
66.3
2775
31
126Úgyhogy ezek szerint a 1450 es memóriát lejjebb is vehetném picivel
SimonYana: Én is szoktam más értékein kíváncsiskodni
Ezek amúgy Malibutomi letesztelt értékei 24/7 -re. Csak MSI re
Annyi különbséggel, hogy ő +50mV-t rakott rá biztonságból.
3d markról van kép:
-
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #7774 üzenetére
-
adatfalo
senior tag
válasz
Malibutomi #7774 üzenetére
Tuti sima, nekem 1190-el többet dob a 290x
(#7773) SimonYana Én azt a procit húznám 4Ghz felé. Akkor szerintem mennének azok a pontok jócskán feljebb is.
-
Milka 78
nagyúr
Na Urak,fennt van a 290-em az Accelero Hybrid.Én még ennyit nem szívtam custom hűtő felrakásával.A VRM bordák felrakása eltörpült a pumpa és maga az egész motyó felszerelése a vga-ra.Bővebben nem fejtem ki,mert úgysem lehet leírni,de maradjunk annyiban,hogy a a párom nem kapja el a kezem akkor most igp-vel kéne tolnom.
Amúgy az egész művelet szerencsétől/kézügyességtől függően 1.5-3 órát is igénybe vehet és baromi sok türelmet igényel.
A bordákat kétoldalas ragival tettem fel és nem a gyári mellékelt kenőccsel,mert nem volt kedvem tovább szivatni magam,így azt nem árt beszerezni előtte.A VRM-re elég izgis volt felegyensúlyoznom,mert elég instabilan állt meg rajtuk a süni,de majd az idő eldönti,hogy sikeres volt e a művelet(most jelen pillanatban fent vannak a helyükön).A VRM hűtést nem bíztam a véletlenre és egy 8cm-es ventivel megszellőztettem a hátoldalát is(500rpm,full hangtalan),de ez irányban még vizsgálódok,hogy mennyit is számít
Így néz ki gyorsba behajigálva(komolyabb berendezkedés később).A gyári ventiket nem használtam,inkább a meglévőekkel raktam össze(Revoltek és Cooler Master venti,egyik sem csúcskategória). Ezeket 3 állású előlapi panelra kötve közepes fordulaton(700-800rpm) használom próbaképpen.A hanggal kapcsolatosan...na az egyáltalán nincs.Féltem a pumpa és a kis aktív 8cm-es venti hangjától ami 2000rpm-en pörög,de teljesen felesleges para volt.Ennek tényleg nincs semmi plusz hangja!Az egyetlen negatívum ezzel kapcsolatban,hogy a 8cm-es ventit ugyan lehet szabályozni AB-vel,de ahogy egy kicsit is csökkenteném a fordulatszámát egyből elkezd sípolni.Nem egyedi esetről van szó.Az előző tulaj ezért gariztatta,ráadásul ez Rev.2-es példány,de a hiba maradt.CCC-vel sípol,tehát mindenképpen 100%-ra kell tekerni a fordulatszámot amit vagy AB,Trixx vagy egyéb progiva oldhatsz meg,vagy használod a gyártó által mellékelt átalakítót amivel rá tudod kötni a tápra.
10 perc Heaven után ezek a hőfokok fogadtak.Szerintem a képek önmagukért beszélnek,de fogalmazhatok úgy is,hogy mind a GPU,mind a VRM hőfokok elég barátira sikeredtek,mindezt zéró hanggal párosítva.
Összességében nagyon pozitív benyomásaim vannak a hűtésről,bár a 37 ropis árat finoman szólva lehúzásnak tartom(én 29-ért jutottam hozzá szerintem ennyit meg is ért),de elég meggyőző teljesítményt tud felmutatni.Majd még megzargatom,hogy mit is tud masszívabb feszelés alatt,de még nagyon az elején tartok az ismerkedésnek.
-
SimonYana
addikt
Nekem ezt sikerült most unalmamban kihozni belőle!
Sajna 1220 felett szemetel.
Nem tudom a memória meddig húzható károsodás nélkül. Ez a plafon (1625).
Fesz is 1.3 felett van de ugye a vízzel nincs sok hőfok!
Mivel nem vagyok nagy tuning művész így szívesen veszem , ha szóltok mi a sok , mert a karit nem akarok kinyírni azért! -
nemtudom1
újonc
Mennyire vészes az Asus hűtője a 290-en, vagy azzal nincs gond? VRM probléma volt.
-
Malibutomi
nagyúr
Asusból az X a bajos, ami 20-25.000-el drágább mint a Sapphire vagy MSI jelenleg.
baratod
Nekem MSI van és nincs vele baj. kopp-kopp-kopp -
Devid_81
félisten
válasz
andro93 #7750 üzenetére
Lassan mar a magyar beszedembol is kimaradnak
(#7751) baratod nem merem ezt sem kijelenteni igy ebben a formaban, eddig tularazott volt, nem sokan vettek amiatt.
(#7753) baratod Ez sajnos most benne van...sokunknak semmi baja a kartyainkkal...de olvashatsz itt eleg sok negativ tapasztalatot...
Tovabbra is csak annyit tudok mondani ar/teljesitmenyben az R9 290 meg mindig bajnok, bar mar sima 780-asok is eleg jo arban vannak.(#7752) N.Ferry nem tudom ki igert Asus tesztet...en csak Gigat tudok ha kell barmikor
-
andro93
aktív tag
Itt egy kis olvasmány Asus 290 dcu2-höz, guru 3d-n ajánlott értékelést kapott.
-
andro93
aktív tag
válasz
baratod #7742 üzenetére
Én is most fogok 290-et venni, az utóbbi egy, két hétben elég sokat agyaltam, hogy melyik legyen.
Gigát semmiképp nem akarok venni, mert sok jót nem hallani mostanában róluk.
Sapphiren is sokat gondolkoztam, de arra csak 2 év garit adnak, meg Sapphireok is hullanak szépen. Eredetileg Msi-t akartam, de sajnos sehol nem kapni a 290 Gaminget.
Asusnál nálam eddig a kizáró ok az ára volt, Iponon 140k körül volt, de most hogy lement 131-132 közé, így már szerintem jó vétel, úgyhogy meg is rendeltem tőlük 131 700-ért, ami jelenleg az árat nézve a legjobb vétel.
A hűtése a Sapphirenak a legjobb, de annyira kicsi a különbség a többihez képest, hogy szerintem ne ez alapján dönts, hanem ár, garancia, esetleg tuningolhatóság alapján (ha akarsz). -
SimonYana
addikt
válasz
baratod #7742 üzenetére
Itt találsz pár szót a Tri-X-ről és ugyan így sok mindent lehet találni az MSI és az Asus-ról is! Még most elég friss téma.
-
baratod
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.Ha R9 290 vásárlásra adom a fejem, akkor ti melyik márkát, vagy melyik hűtést ajánlanátok?
Sajnos a vízhűtés nálam kizárt, szóval valami hatékony de viszonylag csendes megoldás kéne.
A Tri-X -et, meg az MSI Game-t javasolták.
Vannak esetleg tapasztalatok ezekkel a VGA-kal?Előre is köszi
-
-
N.Ferry
senior tag
válasz
ricshard444 #7737 üzenetére
Nem tudom...
én viszont úgy látom/érzem,hogy 7970 után is nagy lépés,inkább azt kellet volna kihagyni/om...
-
-
Televan74
nagyúr
Én azt hiszem kimaradok a 290/290x -ből. Megvárom a 20nm változatot(2014 vége - 2015 eleje) , addig jó lesz full hd -re a 280X is. Főként a sok probléma tántorított el a dologtól. Várakozás(és vágyakozás), csalódás, garancia,na ezt nem akarom.Szerencsével meg egész életemben hadilábon álltam.
-
-Solt-
veterán
válasz
the_mad #7734 üzenetére
Az is gyári alkatrésznek számít, ami a hivatalos beszállítótól érkezik. Egy márkaszervizben például ilyen alkatrészeket használnak fel... nem csak az a gyári, amit a gyárban szerelnek be. Az utángyártott alkatrész az, amit a gyári alapján, nem a hivatalos beszállító készít.
Ahhoz, hogy egy kisker, vagy nagyker egy VGA-n hivatalosan javítást végezzen el, rendelkeznie kéne gyári alkatrészekkel, célszerszámokkal (ha kell), illetve azzal a képességgel, hogy gyári állapotba állítsa vissza a VGA-t.
Reálisnak érzed azt a képet, hogy egy nagykerben raktáron vannak a különböző gyártók, különböző termékeinek a pótalkatrészei, és rendelkeznek a gyártók jóváhagyásával arra, hogy ők hivatalosan javítást végezzenek el egy VGA-n? Mert megbontás után illik olyan állapotba hozni, hogy a továbbiakban is ellenőrizhető legyen, ha a júzer hozzápiszkál...
Példának ott a Logitech... eddig szó nélkül cserélték a cuccokat, ha elromlott valami, most már van egy magyarországi partnerük(!), aki a garanciális szervizelést hivatalosan elvégzi. Egy nagykernek erre sem kapacitása, sem felhatalmazása, sem alkatrész utánpótlása nincs...
-
the_mad
aktív tag
válasz
radi8tor #7732 üzenetére
Most, akkor álljunk meg egy kicsit, mert egyikünk nem tudja, hogy mi is az eredeti, vagy az utángyártott. Lehet, hogy én vagyok aki téved, de az eredeti alkatrészt az az, amit a gyárban egy autóra felszerelnek, amik az autót alkotják. Az utángyártottat pedig külön készítik direkt alkatrésznek, ezek sosem voltak autókba beépítve.
Nem kell semmit forrasztani. Az egész csere megoldható 8-10 csavar kiszedésével.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
the_mad #7731 üzenetére
Ezt nem tudom honnan vetted.
Választhatsz utángyártottat, de márkaszervizben tuti nem árulnak/szerelnek be bontott alkatrészt.Csak hasonlatként mondtam az autós dolgot, hogy azért ne gondoljátok, hogy neki áll bárki forrasztgatni meg mittudomén mit csinálni a hardverekkel. 21 század már nem ilyen.
-
N.Ferry
senior tag
Ne fessétek a falra az ördögöt!
Ha besz*rna a kari,tuti én is mennék nv oldalra,pedig 1000 éve nem voltam odaát...
-
SimonYana
addikt
válasz
the_mad #7726 üzenetére
Hiába gyorsan ki kell elégíteni a bányász igényeket! Viszont nem tudom mekkora veszteség ezt a rengeteg gariztatást lebonyolítani! Biztos jól kertesnek a futár cégek is most!
Nálunk az egyik 290-es meg sem volt hajtva és pár hét alatt [moderálva]!
Itt is olvasni egyre több hibát és köztünk csak egy morzsa jutott az eddigi forgalomba lévő kártyákból!
[ Módosította: radi8tor ]
-
the_mad
aktív tag
válasz
radi8tor #7720 üzenetére
Miért ne javítanák?? Nagyjából 3 perces munka egy venti csere, csak alkatrész kérdése.
Más:
Egyébként az a gyanúm támadt, hogy itt üt vissza az a fene nagy olcsóság. Mert lehet, hogy az R9-es széria árban, mélyen a NV alatt van, de sajnos minőségben is. Rengeteg a panasz a 290 és 290x kártyákra. -
Phobion
őstag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #7720 üzenetére
Ja...én is ezt gondoltam amíg hozzám nem került egy hibás vga helyett cserébe vissza nem kapott(igaz Sapphire gyártmányú) kártya.Menet közben lerepült a vapor venti,még szerencse,hogy plexis házam volt és kiszúrtam.Ezt is "megjavították" pillanatragasztóval
Aztán meg alig tudtam visszakapni a pénzem,mert a "kártyán külsérelmi nyomok láthatóak"
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Sz.Miki #7710 üzenetére
Hogyne lenne, de kárpótlást ne várj. Majd kapsz másik kártyát helyette.
-
Sonja
nagyúr
Én úgy gondolom, hogy olyan prémium nincs az AMD oldalon.
(#7708) ricshard444: A PowerColor-t kihagytad, az meg bányaszatra alkalmatlan.
-
-Solt-
veterán
Urak!
NV-nél ugye az EVGA a csúcs, AMD-nél melyik gyártó a legjobb? Eddig én abban a hitben éltem, hogy az XFX...
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #7708 üzenetére
Jaja volt 780-ba is ilyen.
-
válasz
ricshard444 #7708 üzenetére
Már nem bele az időbe a Verdikt-s résznél a troll smiley
Nem gondoltam komolyan, mielött valaki rám támadna, csak ezek az eddig ismert hibák néhány embernél.
Valós Verdikt: ettől még nem lesz szemét a 290/X Custom széria globálisan.
-
válasz
Sz.Miki #7706 üzenetére
Az nem rossz, nem tartott sokáig.
Ellenben ez bárhol megeshet, olvastam ilyet Asus DCII kártyáról is, pedig az aztán nem pörög többet 1400-nál.Sonja: Igen? Szóval kezdenek kiesni a "hibátlan" szerepból az MSI-k is.
Verdikt: MSI venti halál, Sapphire: fekete halál, Asus: pénztárca halál
-
Gilthanas
aktív tag
Malibu: Az AB-ben a memory voltage-t és az aux voltage-t is szoktad huzogatni vagy csak a core voltage-t?
Az AUX votlage amúgy micsoda?
-
Sz.Miki
őstag
Ennyit az MSI-ről.....
Ma két hetes az R9 290X gaming kártyám, és már csapágyas az egyik ventilátor, tegnap este mikor hazaértem melóból akkor csinálta először, most is mikor bekapcsoltam a gépet, úgy morog mint egy traktor, ha feltolom a ventik sebességét akkor még zörög is.
Ennyi pénzért ennyi jár.... most küldhetem vissza gariba, többet lesz a nagykernél mint amennyit nálam volt, és ráadásul valami javított kitudja milyen használt kártyát fogok visszakapni...
Ez volt az első és egyben utolsó MSI kártyám, eddig mindig asus kártyám voltak semmi bajom nem volt velük.
-
Gilthanas
aktív tag
Srácok a Riva tuner nem mér VRAM hőmérsékletet OSD-n? (Direkt emiatt raktam fel az AB-t a Trixx helyett).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest