-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
Milka 78 #36159 üzenetére
Persze, sajna PC átka a sokféle hw és ezért nehéz - és nem kevés esetben konkréten rossz - optimalizálás ami erőforrás pazarló. Mondjuk így végképp nem értem, hogy ezek ismeretében hogyan lehet a 4k-s játékról - komolyan - beszélni?
Én ezért váltottam PS4-re, mert ebből elegem lett. Persze grafikailag nem ugyanaz, de itt csak játék van és pont. Elméletileg végiggondolva ha egy PS4 olyan TDP-vel és hűtéssel rendelkezne mint egy felső kategóriás PC, akkor kábé hozná is azt a szintet 1/5 árból (pont a fentiek okán). -
szasanyi
félisten
válasz
GeneraL_XTX #36155 üzenetére
Igen, csodálkoztam is miért nem a "régi" 3 ventis nagyobb hűtés került rá hanem ez a kicsi ami a 380/X kártyákon is van. Ami még érdekes, hogy egyetlen oldal sem tesztelte ami szintén elég ritka. De köszi, mert ezen infók alapján aligha ez lesz a választott.
A.C.E. - az elvárás 1440p@High grafika játszó (folyamatos) sebességgel. Nem cél semmilyen teszteredmény, de még az FPS értékek figyelése sem hanem érzetre jó legyen.
Milka 78 - nem is igazán fontos, mert a GTX970 nem lesz elég 1440p-ben, bár már az is kétséges a 390 elég.-e...
-
szasanyi
félisten
válasz
A.C.E. #36150 üzenetére
Itt a gond: nem nekem kell, egy barátomnak próbálok segíteni, de nem úgy, hogyha nem jó vegyen másikat.
Azt mindenki tudja akinek van elég pénze és hajlandósága ezzel legózni, de ő nem olyan. És nem használtam még 1440p-t sem, így azzal tapasztalaton nincs mi elég alá, és mi nem.
Malibutomi: PowerColor 390-et még nem is láttam sehol, de a 2 év gari miatt kiesett a pikszisből a Sapphire-ral együtt. Viszont az MSI R9 390 Gaming a TFV-tel (mint a GTX970 Gaming csak kissé vaskosabb bordákkal) a tesztek alapján nem tűnt sem elég hűvösnek sem halknak. Mi van a Gigabyte R9 390 G1 Gaming-gel, arról nincs infó, tapasztalat? Tesztet nem találtam róla.
hpeter10: ha csak 1080p-re kellene akkor egy jó árú, használt de garis GTX970-et nyugodt szívvel ajánlanék mert nagyon jó kártya. De mivel 1440p a cél, ott már gyengélkedni fog sok játék alatt ez a tesztekből kiderült.
-
szasanyi
félisten
Üdv srácok! Választáshoz kérem a segítségeteket lehetőleg objektíven (nem önigazolásként, ilyen vagy olyan fanként) megválaszolva:
- mennyire jó, és ~1 évre mennyire jövőálló választás egy R9 390?
- egyelőre 1080p felbontáshoz de 1440p van tervben
- melyik az ajánlott típus az R9 390 sorozatból (lehetőleg 3 éves a garral)?
Nem akarok NV vs AMD vitát gerjeszteni, de mivel legutóbb MSI GTX970 Gaming 4G kártyám volt azt jól ismerem minden tekintetben, így ahhoz tudok hasonlítani. A kettő közül a jobb és/vagy kevésbé problémás megoldás kellene ezért leginkább mind2 kártyáról tapasztalattal rendelkezőktől kérnék infókat!
Tuning nem érdekel, DX12 jóslatokba lehetőleg ne menjünk bele viszont nagyon érdekel a jelenlegi és/vagy várható driver helyzet, a futási teljesítmény (sima játékmenet vs mikroakadások) illetve a kártya zajszint /hőmérséklet viszonya. Ami NV oldalon nem tetszik nekem az a még ennél is magasabb ár, és a 3,5GB VRAM minden más jó. A 390 jobb árú, bőven sok 8GB VRAM megint nem kérdéses, viszont milyen a minden többi? -
-
szasanyi
félisten
válasz
Don't Panic #19395 üzenetére
Na, de ha nem így lenne ez a parttalan vita még véletlenül véget érne! Már kezdem azt hinni, hogy egyesek AMD mások pedig NV részvényekkel rendelkeznek, ezért kardoskodnak annyira egyik vagy másik mellett.
-
szasanyi
félisten
De pontosan ezért kell a jelenlegi helyzetnek megfelelően dönteni, mert nem látunk a jövő. Mondjuk akkor nem VGA-kat, hanem részvényeket vennék.
Viszont ezt a győzködést én vice-versa olyan fölöslegesnek tartom, hogy csak ne. Én tuti nem azért veszek egyik vagy másik kártyát, mert többen mondták azt. -
szasanyi
félisten
Szinte semmiben sem nyilvánult meg. Pontosabban ez így nem igaz, viszont a Mantle kivételével - ami ugye az AMD kártyák privilégiuma - alig valamiben. nemrég írtam éppen erről, hogy egyes AMD játékok jobban futnak NV kártyán, illetve a konzolok esetében a nemlétező PC sajátosságok ellenére sem brillíroz.
-
szasanyi
félisten
Köszi.
No, majd megnézem de szinte tuti, hogy 60FPS alatt nem nagyon lesz az FPS szóval innentől - számomra - nem lényeg min mennyivel több.
A GCN-nek van egy óriási problémája a PC-s VGA-k esetében: nincs kihasználva! Ti. az NV kártyák alatt játszhatatlan játékokat eredményeznének ha nem így lenne, ami meg nem fog bekövetkezni. Ezért van az, hogy nincs eltérés, vagy sokkal kisebb mint lehetne. Konzolok esetében teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi okból nem brillíroz a GCN, mivel ott nincs korlát, sőt csak előny a specifikus hw miatt. De mégis az van többnyire, hogy magyarázkodnak miért nem megy a natív HD, és a 60 PFS (még annak ellenére sem), holott megjelenés előtt a SONY már 4k felbontást emlegetett. No, de a PS3 után engem nem leptek meg igazán.
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #19268 üzenetére
Igen az, de konzolon is 30FPS-sel fut szvsz (az sem biztos, hogy natív felbontásban
). Ezen kívül NV oldalról 1 vagy 2 driver van kint, így pusztán driverhiba is lehet (nem tudom). És végül amiről szinte indultam: pár játék miatt nem érdemes VGA-t cserélni mert ha a jövő hónapban más kedvenc lesz ami véletlenül a másik gyártó VGA-ján fut jobban, akkor megint ~50k felár mellett jöhet a csere?
Ez ilyen, vehetsz bármit kisebb-nagyobb kompromisszum úgy is lehet: - vagy a játék kódja, vagy az optimalizálás tökéletlensége vagy driver miatt... vagy csak szimplán sz@r lett a konzol port.MOD - csak, hogy megpróbáljam világossá tenni elmondom, hogy egyiket sem tartom sokkal jobbnak a másiknál. Nekem (sajnos) számít az erre fordított költség, sőt hosszútávon a PC fogyasztása is (bár az nyilván nem akkor összeg éves szinten sem mint amibe a hw-ek cseréje kerül). Az a legjobb jó VGA ami a legkevesebb pénzért a legjobban kiszolgálja a felhasználója igényeit.
-
szasanyi
félisten
Itt a lényeg, amit elsőként látni kell az, hogy a konzolok sem hozzák az elvártat, amik pedig több szempontból is előnyben vannak a PC-hez képest. Úgyhogy a jóslásoknak nincs sok értelme szvsz, azon felül volt / van / lesz az a "probléma", hogy az eltérő architektúra és eltérő preferenciák miatt sok tekintetben jobb / és jobb is lesz az AMD, másrészről (játék függvényében ugye) meg az NV a jobb.
És akkor még egy megjegyzés: én nem tudtam, hogy sírjak van nevessek, mikor az AMD által támogatott, és elvileg a "jobb és fejlettebb" GCN-re épülő játékok jobban futottak a GTX780 kártyán.Televan: nézd én teljesen megértelek, és még véletlenül sem mondtam / mondanám az ellenkezőjét! Az egyik 19 a másik 1 híján 20, éppen fentebb írtam amiért +1Ft-ot sem éri meg kifizetni. Sőt, várható a tavasz körüli új AMD generáció, amire még akár az NV is adhat vmi választ (mondjuk Ti. kiadással) ami megint átrendezheti az erő-, és árviszonyokat. Éppen ezért én úgy döntöttem a buxám érdekében és a fenti tapasztalatok alapján, hogy nagyon jó lesz nekem egy 3 hónapos, kifogástalan VGA remek áron (MSI GTX780 Lingtning konkrétan, de ezért tuti megköveznek itt
).
-
szasanyi
félisten
válasz
gygabor1981 #19220 üzenetére
Melyik játékban, milyen felbontáson? Mert ez attól is függ, éppen emiatt nincs abszolút jobb. Csak a teljesítmény / fogyasztás mutatója és a PhysX amiben egyértelműen nyerő (mert utóbbit ugye egyáltalán nem tudja az AMD architektúra, ami megint csak játék / felhasználó függő).
-
szasanyi
félisten
válasz
Lapajbacsi #19214 üzenetére
Ez kábé annyira sanszos, mint Steve Wonder-nek egy sikeres gépjárművezetői vizsga.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #19202 üzenetére
Értem én! Csak arra céloztam, hogy a barkóbázás helyett válaszolhatna és akkor talán ki is derülne a lényeg. Én nem értem, hogy lehet így eladni valamit - már ha ha lehet -, de én mindi teljes és egyértelmű infókat adok ha vmit eladásra kínálok. Ha azon felül van kérdés, akkor arra is válaszolok. Ez szvsz így egyértelmű és így korrekt és aki nem simlis így is csinálja. Szerintem...
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #19199 üzenetére
Sok minden lehet, de sztem ezt nem nekem / nekünk kéne kitalálni, hanem inkább az eladónak mondnia. Viszont azóta sem kaptam semmilyen választ, sem fotót az eltérések tisztázása érdekében.
hadde: de az új kártyának más S/N száma volt, amihez kaptál annak megfelelő új garlevelet. Ugye?
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #19194 üzenetére
Az bizony lehet... 1 év alatt simán lehetett több gazdája akik közül vki összekavar vmit. Ha így marad, akkor gy nem is!
odorgg: igen, kérdeztem és próbáltam tisztázni. Eddig nem kaptam választ, de ha a számok különböznek nem is erőltetem. Van eladó bőven, nem érdemes olyat választok amiből nyilvánvalóan gond lehet.
HSM: én is úgy tudom, hogy a kártyára ragasztott martica megkléta és annak S/N száma alapvető, ami nélkül nem lesz garis ügyintézés sehol.
Don't Panic: hajlok felé, ez nem kérdés. Az pénz is meg van rá, de nekem nem mind1 pár hónap után mennyit tudok kivenni belőle (mert mindig az a vége, akármilyen jó a kártya
). Ezért gondoltam, hogy átmenetileg jó lehet egy hibátlan, garin ref. 290 jó áron.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #19191 üzenetére
Tulajdonképpen eddig minden VGA esetén ezt tapasztaltam, így szinte biztos voltam benne. Csak megerősítést akartam típusspecifikusan is. Ti. a HA-n egy eladó 290 tulajdonosa lefotózta a kárytyát és a garlevelet amin nyilvánvalóan eltérő S/N számok vannak, ezért a garleveles iPon gari valszeg nem lesz érvényesíthető ha arra sor kerülne. A dobozát nem is láttam (mármint, hogy az azon lévő S/N melyikkel egyezik esetleg egyikkel sem
), valamint azt mondja, hogy a kártya hűtőjén lévő szám viszont egyezik a garlevélen lévővel (erről sem láttam még fotót). Ez is érdekes, én ilyet még hallottam, hogy egy VGA-n más az S/N a hűtőn, mint a kártyán lévő vonalkódos matricán.
odorgg: neked is köszi!
Nekem vmi nem kerek... mi a véleményetek így látatlanban, a leírtak alapján?
-
szasanyi
félisten
Ref. 290-nek kapcsolatban kérdezem: a garanciapapírján lévő S/N számnak a kártya hátujjára ragasztott matrica S/N számával valamint a dobozon is feltüntetett S/N számmal kell egyeznie ugye?
-
szasanyi
félisten
válasz
daveoff #19080 üzenetére
Igen, már amelyik játéknál van. Én mondjuk nem konkrétan ezért akarok inkább AMD kártyát. Próbáltam már 7870, 7950-et, 7970-et, 280X-et valamint GTX660/Ti, 770 és GTX780 kártyákat míg a 780Ti-t már nem is fogom illetve 290/X-et még nem. A GTX970-et egyelőre passzolom (kivárom javul-e a széria, pölö a használt alkatrészek és/vagy árazás szerint) míg egy 290/X már negatív meglepetést kevésbé okozhatnak.
-
szasanyi
félisten
VGA teszt: Civilization: Beyond Earth Performance
-
szasanyi
félisten
Kérésem lenne zack & minden más PH!órumtárshoz, aki rendelkezik ilyen kártyával: segíts(etek) megállapítanom, hogy a linkelt típusú kártya biztosan befér-e a lapomba, házamba? A hűtője miatt talán éppen befér a Zalman M1 kis-nagy házamba, viszont a hátoldala (a vastagsága miatt) nem tudom mekkora helyet igényel. A lapom kicsi, így az a része is, ami hátoldalának vastagságához szükséges.
Azért fontos, mert nem szeretnék fölösleges problémát egy ilyen "bagatell" benézés miatt. Viszont úgy tűnik, hogy - a garancia idején kívül - az egyik legjobb 290X aminek már az ára is nagyjából normális szinten van. Köszi előre is! -
szasanyi
félisten
Tudja-e vki mi a különbség a Sapphire R9 290X kártyáknál a 11226-03-40G és a 11226-00-40G között?
[ Módosította: radi8tor ]
-
szasanyi
félisten
No, majd látom hogyan alakulnak az árak (a webshop elfogadta ezen az áron a rendelésemet, az már csak idő kérdése mikor lesz készlet), illetve lesz-e addigra jobb áron 280X Tri-X.
Igazából egy 111k-s 970 Strix-be belevágtam, de a sok cil whine probléma miatt átvétel helyett passzoltam. Engem megőrjítene, aztán várhatok ~1 hónapot míg visszakapnám a pénzemet. Sőt, ilyet 1x csináltam a tetű edigitálnál ott 1,5 hónap múltán utalták vissza, így 100x meggondolom ezt a "mókát". -
szasanyi
félisten
Igen, a Tri-X elég jónak tűnik. Érkezik az üzletbe R9 290 Tri-X 92k-ért, még nem tudtam eldönteni jó vétel-e... igaz, a HA-n is ~85k körül kéregetnek, ahhoz képest nem rossz. Mi a véleményed? Egyébként az MSI sem szereplet rosszúl, amiből meg 109k-ért lenne 290X Gaming az ismert +1 év gari további előny. 290X Tri-X nincs jó áron, az jelenleg nem lehet alternatíva.
290X Vapor-X nem normál 2 slotos, inkább ~2,5 slotos ami necces lenne a Zalman M1 házamba így azt nem erőltettem bármilyen jó is (és amúgy drága is nekem).MOD - mondjuk a 209 vs 290X teljesítménye nem tér el jelentősen, és az árkülönbözet nagyobb (esetenként sokkal nagyobb) mint amit a teljesítmény különbözet indokolna. Viszont a teljesítmény/fogyasztás mutató pici a 290X esetén jobb.
-
szasanyi
félisten
Nem tudom ki látta, vagy ki az akit még érdekel, de ez egy nagyon jó teszt! Ritka az ilyen részletes, informatív és összehasonlító táblázatokkal valamint hőtérképpel is rendelkező teszt.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Szinyák #18446 üzenetére
Biztosan lesz, aki magabiztosan rávágja az igent / nemet de én nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű. Lesz ahol (sokkal) jobb lesz? Igen. Lesz olyan, ahol egyáltalán nem? Igen. Annyival jobb lesz mint amennyit rá kell fizetned (a 290-es buktát nem is számolva)? Aligha. Számít-e ez utóbbi neked? IGEN- nem cserélsz, NEM - cserélsz.
Én röviden így tudnám levezetni ezt. -
szasanyi
félisten
válasz
Don't Panic #18400 üzenetére
Hol / mennyi most az ára? Már ha publikus...
to all: Esetleg erre kvi?
-
szasanyi
félisten
Erről a kártyáról van-e tapasztalata vkinek? Ue. X nélkül még jobb áron... valamit vennem kéne (GTX970 ritkán érhető el, és annak is mesterségesen felfelé tornázzák az árát így most a 290X jobb árú). HA-s árak (a ref kivételével, amit nem szeretnék) nem olcsóbbak annyival, hogy megérje bármilyen kockázatot vállalni.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
A halkabb üzem mindig a hőfokok romlását eredményezi, ami a ref. 290 esetében nem megengedhető az órajel visszaesés és ebből adód teljesítmény csökkenés miatt. Ráadásul már most meleg van, tehát tuti nincs olyan manőverezési tartomány ahol lenne értelme kísérletezgetni.
A többit meg elintézi maga a kártya valamint a driver.
-
szasanyi
félisten
Én semmit (!) sem állítgatok.
Kártya be, driver fel és kész. Természetesen HWInfo és GPU-Z log is lesz a háttérben (külön, hogy biztosan ne legyen galiba) aztán kiderül. A házam nem kicsi, olyan erős közepes szellőzés is van és mivel a ref. hűtés kifelé tolja a meleg túlnyomó többségét ez sem lehet probléma.
Mindig 4 benchmarkot használok (3DMark /11 és Valley esetleg Heaven) és a játékokat 1080p + maximum részletesség (Metro LL, Batman, TR, FC3 az állandó résztvevők amikhez most csatlakozik a Watch_Dogs). A tesztek alatt még nem biztos, de ezekkel nem kell félóra játék és tuti maximumon lesz minden. -
szasanyi
félisten
Nem is az a legfontosabb, de mivel nincs kártyám és játékot nem tudok nézni ezért a két legelterjedtebb teszt mérési adatai vannak kéznél egy összehasonlításhoz. Már nem érdekel semmilyen technoblabla (se Texture Fillrate, se DirectCompute) a lényeg mennyiért jön egy felső-közép teljesítmény.
Zajszintet mondták már, linkeltek is hasonlót de csak az lesz a mérvadó ha a gépembe zárom, és használom. Akkor kiderül majd, hogy nekem jó-e vagy megy. Az igazság az, hogy a teljesítményre és az árra tekintettel hajlok némi kompromisszumra ha minden más hibátlan lesz. -
szasanyi
félisten
Csak nem lett csoda ez a GCN - sem itt, sem a konzolokban. No, mind1 a lényeg az ár/teljesítmény ami ez esetben jobb lesz mindenképp. Kérdés a zajszint, de sajna 100k+ kártyában (akár NV akár AMD) sok(k) nekem. Ezen kívül a játékok grafikus motorja és/vagy optimalizálása, esetleg a driver úgyis sz@r, ezért még a csúcskártyákon sem biztos, hogy úgy megy mint kellene.
Illetve a 3DMark esetében milyen teljesítményre képes a 290? Ott van az is a már linkelt tesztemnél. -
szasanyi
félisten
válasz
gyuszaa #13722 üzenetére
Köszi, ez fontos! Illetve azt tudtam, hogy van mert említette a srác de jó tudni pontosan hol és hány matricának kell lennie.
...ne hiányozzanak az smd kondik hátulról... - ezt nem tudom pontosan mi, de nyilván észrevehető egy ilyen turpisság és valszeg a teljesítménye sem lesz jobb a hiányától szal csak feltűnne.Milka 78: igen, sajnos nem lesz halk tudom. A kérdés csak az: belefér-e az ingerküszöbömbe vagy nem? Sajna a WARRANTY matrica és a hozzá való aftermarket hűtés ára miatt vagy gyári hűtővel használom, vagy sehogy. Ahogy nézem a tied igen jól megy, mondjuk a hűtése sem éppen átlagos.
daveoff: ez a Valley eredmény csak nekem tűnik kevésnek? És milyen órajelet dobált vissza a GTX780 (Ti talán) nálad? Mert nálam semmi ilyesmi nem volt és 73 foknál nem vol melegebb a GPU sem.
Itt az eredmény a tesztről.
-
szasanyi
félisten
Szerdára várok egy 4 hónapos ref. ASUS R9 290 kártyát mely az eladó tájékoztatása alapján hibátlan gyári-, tehát műszaki és esztétikai állapotban van. Az eladó nagyon rendes, korrekt srác tehát valszeg így is van de jó lenne tudni mire kell, mire érdemes figyelni az ellenőrzés és tesztelés során. Akinek van / volt ilyen, attól szívesen várom a javaslatot!
-
szasanyi
félisten
válasz
viktor82 #9852 üzenetére
Annál nem jellemző, de az a két játék amit mondtam érzékeny a stabilitásra - természetesen elsősorban tuning esetén. Viszont mivel a kártya új (vagy talán használt, de gondolom a lényeg érthető) amit még nem ismersz és előfordulhatnak gondok is, ezrét érdemes alapon is tesztelném. Én biztosan ezt tenném pár napig, hogy kellően kiismerjem és tudjam viszonyítani a tuningol működéséhez.
-
szasanyi
félisten
válasz
viktor82 #9835 üzenetére
Nem volt még 290X-ed ha jól csalódom... gyak még ki sem próbáltad, de máris tuninggal kezdesz.
Bár nem értem mire nem elég egy ilyen VGA alapon is, de ezt hagyjuk... és ha mégis tuningolsz miért nem azután teszed, miután alaposan letesztelted és meggyőződtél a hibátlan működésről, a teljesítményéről és a hőmérséklet / zajszint állapotokról. Mert addig semmit nem tudsz a kártyáról és összehasonlítási alapod sincs.
De biztosan csak én nem értem ezt (sem)... -
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #9827 üzenetére
Én nem vagyok biztos abban, hogy annyival jobb a ref + ~20k after hűtés mint amennyivel drágább egy jó nonRef kártyát venni. Sőt... Ez inkább annak lehet alternatíva akinek már meg van a ref és nem bírja elviselni... persze akkor is zsebbe köll nyúlni rendesen (VGA árának 1/5-e hűtőért az nem éppen csekély többlet), ami ráadásul nagyon nem lesz rentábilis eladáskor. De persze az is lehet, hogy ilyen "apróságok" csak nekem fontosak, mivel számít a pénz.
-
szasanyi
félisten
Ja, hogy Te a használt ref. kártya árát hasonlítod az új, nonREF árához.. úgy igen, csak hogy az fals eredményhez vezet!
Itt a helyes értelmezés képlete.[link]
Ha mindenképpen úgy akarod akkor viszont mind2ből a használt árát vedd alapul, hogy korrekt legyen az összehasonlítás. Nem gondold? -
szasanyi
félisten
Nyilvánvalóan mi vagyunk a hülyék, hogy ennyi pénzt áldozunk a PC-re miközben olyan irreális elvárásaink vannak, hogy hibamentes üzem, fokozott játékélmény és efféle ostobaságok.
Mondjuk a 280X-en sem hibamentes minden játék esetében, de ebbe ne menjünk bele mert valszeg úgysem ismered el.
Köszi, egyébként nekem már több mint 7 éve van PS3-mom - abból is már a 2-at nyúzzuk - és az egyelőre elég, a PS4-nek meg még bizonyítania kell. -
szasanyi
félisten
Nekem 14.1 driverrel van infóm, de mind1 is mivel mint mondtam ez csak 1 játék a sok közül amit egyébként - akármilyen hihetetlennek tűnik is olyannak aki 200 órát
ült előtte - nem mindenki kedvel.
Abu85: 1080p-ben nem elég 3GB VRAM? Van milyen VGA-nal van olyan probléma? Konzolt még hagyjuk, nem ugrok bele mint a PS3 esetében, aminél kábe a fele lett igaz az ígéreteknek, cserébe horror áron voltak a játékok (mint most a PS4 esetében is, ahogy láttam). Szóval azzal sem érdemes kapkodni, lássuk mi és hogyan valósult meg,. amihez kell ~1 év.
-
szasanyi
félisten
Ez fontos lehet neked, meg a szakembereknek. Az USER vagy főleg GAMER arcoknak többségében nem, mert a eleg(ün)k van a magyarázatból, ami újfent arra irányul, hogy a rakás kifizetett pénzéért miért kapott problémá(ka)t. Again...
Gondolom ez számodra is érthető és respektálható érv.
MANTLE mikor fog már domborítani? BF4-et hagyjuk, mert arra annyi a panasz, hogy ott a az sem hoz(ott) minden téren megváltást, és az ugye csak egy játék a sok közül. -
szasanyi
félisten
válasz
the_mad #9631 üzenetére
Úgy értem, hogy a Lightning kimondottan nagy igénybevételre vagy gyártva, tehát - elvileg - ki lókell bírnia azt is amit egy átlagos és egyébként jóval olcsóbb VGA már nem tud. Sorry, ez valóban nagyon bosszantó dolog... amikor az ember egy valag pénzért problémát vesz élmény helyett.
-
szasanyi
félisten
válasz
the_mad #9629 üzenetére
Csodák nincsenek, se csoda kártyák de azért egy Lightning nem átlagos igénybevételre lett gyártva. Hogy sikerült kinyírni, vagy mitől döglött meg?
Kicsit azért érdekes a leírt jelenség, mert a topikjában emlékszem hasonlóra sem. míg itt sokkal több panasz, probléma merült fel a 290-esekkel kapcsolatban. Hozzáteszem, hogy olyan összeget egy VGA-ért akkor sem adnék ki, ha az utcán heverve találnám. -
szasanyi
félisten
válasz
Malibutomi #9579 üzenetére
Mint már többször mondtam, engem nem érdekel ki/mi miatt nem olyan egy hw mint kéne neki. AMD, driver, játék, optimalizációs, csúnyán néző szomszéd, tökmind1. Én ennyi pénzért élményt akarok venni nem problémát. Pont. Ha nem tudják garantálni, hogy tutira nem szívás lesz hanem az amit elvárok (ésszerűen) akkor inkább tartsák meg - vagy legrosszabb esetben azt választatom, ami a tapasztalatok alapján kevésbé problémás. Mondjuk ha Te nagyon jó áron eladnád nekem, akkor talán bevállalnám a próbát.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sontir Fel #9574 üzenetére
Nem akarom a
sárkánytördögöt a falra festeni, de nehogy megbánd!Ahogy olvasom a topikokat (azon belül is aki AMD-ről váltott NV-re) nem ott van több elégedetlen user és problémás kártya.
Mindenképpen oszd meg a tapasztalatokat a két VGA összevetésével kapcsolatban, és sok sikert hozzá!
Pug: OK, értem.
csabsz13: ez az ASUS ugye? Ez azért nagyon sok ám, még FM alatt is...
-
-
szasanyi
félisten
Gigabyte GV-R929OC-4GD-GA / R9 kártyát senki nem nyúz? Viszonylag jó áron van megint, de nem sok tapasztalatot találta róla.
-
szasanyi
félisten
válasz
Malibutomi #9523 üzenetére
Nem csak az ár a probléma, a buxa vastagsága is más. Sajnos ezzel (is) kalkulálni kell. Nézegetem a HA-t is, de igazán megfontolandó ajánlatot nem látok.
Viszont tényleg jó lett volna, ha a fogyasztása olyan GTX780 szintű lenne, mint ahogy a teljesítmény is. Azt meg főleg nem értem, hogy több tesztben eltérnek a fogyasztási adatok (is) ua. kártyánál. Ez is azt erősíti, hogy ezeket a teszteket csak fenntartásokkal érdemes kezelni. -
szasanyi
félisten
Akkor lehet, hogy mégsem olyan rossz ez a kártya?
És valóban Military Class IV alkatrészekkel szerelik csak változtattak kicsit (pld: SFC helyett SSC) ezért már nem úgy néz ki. A TF IV hűtés sem olyan ám, mint ami a R9 280X-en volt.
Nem tudom... ez a 130k elborzasztó.Leírják több tesztben, hogy a bányászőrület miatt ilyen magas az áruk, amit én nem biztos, hogy meg akarok fizetni. A jelenlévők többségének lehet idegen ez a gondolkodásmód, de nekem meg az amikor 130-150k-s kártyákra azt mondják milyen jó áron van...
A másik a fogyasztás amivel nem vagyok teljesen megbékélve.
-
szasanyi
félisten
GPUZ measured VRM 1 and VRM 2 peak temperatures at 92c and 70c respectively. It is good...[link] Ez miért is jó?
A többi kártyánál hogyan alakulnak a VRM hőfokok?
-
szasanyi
félisten
Az alapvető problémám, hogy ez (sem) egy valódi MSI kártya az ismert, és jobb minőségű Military Class IV alkatrészekkel. Ez sztem refkártya egy TFIV hűtéssel, ami azért nem ugyanaz (árban sem, minőségben sem). Ezen kívül több venticsapágy problémáról is olvastam.
-
szasanyi
félisten
válasz
Televan74 #9479 üzenetére
Melyikkel van a legkevesebb probléma? - ahogy olvasgatom a topikokat a GTX780-nal. Nem flame a célom, de tényleg úgy látszik. Én is éppen VGA vásárlás előtt vagyok, de a 290-ekkel kapcsolatban annyi nyavalyáról számoltak be, hogy elment tőle a kedvem. Én ezt néztem ki, de erről is megoszlanak a vélemények. Mivel nálam magasan az ingerküszöb felett van az ára, így más nem is releváns részemre.
-
szasanyi
félisten
válasz
Malibutomi #9340 üzenetére
Csak a jó reklámért fizetnek, a rosszért nem.
-
szasanyi
félisten
Azt tudja-e vki, hogy ez az ASUS hogyan lehet olcsóbb, mint egy referencia kártya? Vagy csak nekem furcsa ez?
-
szasanyi
félisten
válasz
ricshard444 #8887 üzenetére
És legalább másik - frissebb, korszerűbb - konfigba nincs lehetőséged tesztelni pár napot? Csak, hogy biztosan kizárd az X58 kompatibilitási problémát, mert akkor mégis lehet VGA hiba és akkor gari.
-
szasanyi
félisten
Ez sosem értettem, hogy lehet ár nélkül eldönteni. Naná, hogy sportkocsi és sportkocsi között van különbség ami általában árban is jelentkezik. Vagy van zsé bőven és ez nem számít? És még ott a gari: hova, mennyi időre egyik és másik esetén és tovább nem is mondom mik azok amiket - SZERINTEM - mérlegelni kell a kérdés korrekt megválaszolásához.
-
szasanyi
félisten
De igen, és tulajdonképpen így is volt. Csak hát akinek ez a hobbija az néha / gyakran
hoz ésszerűtlen döntéseket. Talán összejönnek a dolgaim és akkor meg tudnám venni (ez az oka, hogy gondolkodom rajta), illetve a 280X után kevésbé jó karit nem nagyon szeretnék - de 130k-t nagyon sokallom és és nem vagyok meggyőzve, így egyelőre jegelem. Victory!
Igazából a GTX780 is tetszik, nem kevésbé jó, és talán lesz 120k-ért így azt is fontolgatom. -
szasanyi
félisten
Köszi srácok!
Látom vegyesek a tapasztalatok (mármint általában a 290-ről) szóval asszem várok még. A 130k egy VGA-ért túl sok pénz alapból, dehogy még esetleges problémát is bele kelljen kalkulálni az végképp nem gyere be.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
Devid_81 #8730 üzenetére
Ezzel sokra nem mentem. Én nem vagyok hasra esve az anustól, ha ez nem derült volna ki akkor most mondom.
Viszont az érdekel, hogy van-e ~130k-s (bolti) áron jobb alternatíva, leszámítva pár 780-at (ami esetenként jobb, és olcsóbb is ). Valamint - ha van - tapasztalat ilyen típusú VGA-ról, esetleges ismert problémáról. Mint pölö Gigabyte esete, amire sokan (külföldi oldalakon is, pölö newegg) panaszkodnak.
-
szasanyi
félisten
Ilyen kártyával van-e már tapasztalat? Nézegettem a teszteket, de nem dicsérték agyon, és azt többször megemlítik, hogy a Tri-X jobb. Nem tudom van-e jobb vétel (nem drágábban).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Fedora Linux
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Politikai mémek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- LEGO klub
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Netfone
- További aktív témák...
- Intel ARC A770 16GB GDDR6 / Cooler Master 600W Elite V3
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X OC Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I MAGYAR I W11 I NBD Gar!
- Black & Decker töltőt keresek
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest