- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- 3D nyomtatás
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gombcomp
senior tag
Csak vissza kell olvasni...
VRM1 a sárga,és VRM2 a piros. -
HSM
félisten
Trükkös, erre nem figyeltem.
Azért marad akkor "csak" 83 fok. Bár annyiból nem tartom a legjobb megoldásnak, hogy a direktfet-ek, ami a VRM melegedősebb részei, úgy vannak kitalálva, hogy a NYÁK és a tetejükön lévő hűtő felé is hűljnek, szóval szerintem luxus csak hátulról hűteni őket. Pláne, hogy a PCB alapból rengeteg hőt vezet és ad le, szóval azért jó, ha van rajta is valami. Persze, így sem lesz az égvilágon semmi baja, azt hiszem, de szélsőséges terhelés alatt nem tenném rá a fejem, hogy lehűtené, szóval óvatosan.
(#11657) Milka 78: Amúgy tök érthető, hogy átalakították ilyenre. Így minden VGA-ra egycsapásra megoldották a VRM hűtést, nem kell vacakolni, hogy itt útan a kondi, ott útban a tekercs. Olcsó, egyszerű, ötletes megoldás, de ahogy látható az eredményeidből, nem az igazi. A VRM pl. így feleakkora felületen adja le a hőjét, mintha rajta lenne valami borda....
(#11665) janos666: Ez azért van, hogy megnyugtassák a usert. Érted, a hűtetlen ram IC-ket a kutya se látja, DE A NAGY ZÖLD LED-ET egyből látja, és az milyen megnyugtató.
"Rég kellett már a ducttape-fix megoldáshoz folyamodnom a gépházon belül, az alaplapon minden kialszik, ha vége a POST-nak, más pedig nem világít."
Szakadtam. -
Milka 78
nagyúr
Kell rá majd a borda meg az aktív hűtés.Az a baj,hogy lassan ott jàrsz,hogy vehettél volna egy H55-öt+kraken g10+bordák és 34-ben megállt vona(ph-s Asetek vizhűtővel 25-be).Persze utólag már mindenki okos,de én frankon nem kaptam szikràt,hogy lespórolták a fél hűtést róla.
daveoff : Most ez egêsz tűrhető,de nyáron kicsit más a fekvêse a dolgoknak.Arról nem beszélve,hogy masszívabb tuningnál elszabadulanak a hőfokok(bàr nem tudom,hogy ez esetben van rá igény egyáltalán). Nálam +118mv-nêl élből 80 fok körülire mòdosul a vrm1 hőfoka.A gpu lényegtelen,mert még nem tudtam 85 fok fölé vinni +200-al sem.
Cole86: Mondjuk az nem piti,hogy egy 750-es viszi a szétfeszelt rendszered
Főleg hogy 1000-es táp körül mondják a 290cf kívánalmait
-
Milka 78
nagyúr
Őszintén szólva most meglepődtem,de nem kellemesen.
Én azt hittem ez olyan mint az ên Hybridem csak te még kapsz egy bodás hátlapot és a vàrt végeredmény,hogy a te Hybrided ráver jó pár fokot az enyémre.Erre a tiédről lespórolták a vrm dordákat és az aktív vrm hútêst ês a légterelő burkolatot
Isten igazából az egêsz hűtés kiherélték
Az enyém így néz ki.
Mint láthatod nálam 1114/1410-en ment a kártya és egy pici feszt is adtam hozzâ,mindezt 10 perc heaven után(30 perc után is tartotta a hőfokokat).Azèrt az bő 20 fok különbség a Hybrid I és a Hybrid II vrm1-es hőfokaim között.
Szerintem a komolyabb tuningot ne nagyon erőltesd(szőrős fánkot még véletlenül se próbáld),mert az a vrm hő nem valami bizalomgerjesztő.
Nem is értem mit gondolt az AC,hogy így kiadta ezt a hűtőt,de barom nagy visszalépês az elődjéhez képest. -
Habugi
addikt
Érdekes megoldás az biztos. Ahogy Th1sN04ll is írta, a helyedben simán raknék még kis bordákat a memóriákra / VRM-re mert filléres beruházás a hűtő árához képest. Az általad linkelt képek alapján még a csövek alatt is bőven lenne nekik hely, plussz valami halkabb ventit is odaügyeskednék ami fújja őket.
-
CsonkaImo
addikt
Referencia hűtéshez viszonyítva biztosan jó. Viszont a custom hűtős vga-k is hozzák ezt a teljesítményt, ezen az órajelen. Nekem 1150/1500mhz órajelen van 76°C gpu és 85°C vrm bf4 alatt. Sapphire Tri-X R9 290X.
Habugi: Nincs tapasztalatom ref-el, még élőben sem hallottam. Azt viszont többen is állítják, hogy a vrm hűtés korrekt.
-
GRaul
őstag
Teljesen mind1, milyen giga cuccod volt. Ez most egy 290es kártya. Nekem volt sajnos. De szerencsére kicserélték egy Asusra (Ipon). Haverom is gigát vett. Neki 2 honappal tovább birta, es itt is sokan panaszkodtak ra illetve mas forumokon is.
En szvsz nem ajánlom senkinek -
Milka 78
nagyúr
Kutya bajod sem lesz vele
.Nekem pont Cole kolléga gariból visszaküldött Rev.1-ese van fent.Zéró hangja van 2db gagyi Revoltec házventivel.1170/1410-en használom +130mv-t kap folyamatosan(durván 1.28-1.30v játék alatt).GPU 65 fok,de a VRM sem megy 75 fok fölé(e téren valószínű javulni fog a te példányod a bordás hátlap miatt).Persze a szőrös fánkkal simán ki tudom fektetni a VRM részt,de ugye nem azzal játszok.Viszont két Rivotrilt rágcsálj el szépen,mert sírni fogsz amíg felteszed.Én vettem hozzá kétoldalú ragasztót,mert a dobozban csak tubusos van az meg elég neccens ha ne adj isten le akarod egyszer venni és visszaalakítani gyárira.Állítólag elég nehéz lekapargatni úgy,hogy nyoma sem legyen.Nekem a vrm-en lévő kis venti sípol ha le akarom szabályozni,de nem akarom,mert fullon sincs semmi hangja(Trixx venti 100% fix,öröm bódogtág
),mint a pumpának sem.
Én nem bántam meg egy pillanatra sem a beszerzését. -
Cole86
senior tag
szia!
Most legjobb az egyedi hűtésesek érik meg! nekem volt 290es ref és raktam rá hybridet.. nagyon drága, elképesztő nehéz felrakni rá, sok a hiba lehetőség később és csak 50-55fokig hűti le, egy asus dc2oc 290es meg 70-75fok felé nem igen megy és hangja sincs sok és jobb is a nyákja.. (alu hátlap, egyedi tervezés stb, csak vízhez nem jó)
Szerintem sokkal jobb vétel jó áron egy egyedi hűtéses és a hybridnek is van ventije (némi hangja, a pumpának is rosszabb esetben)..
-
Milka 78
nagyúr
Új cucc fogalmunk sincs róla.Amint látom nincs benne külön süni szett(extreme III-ban volt),de ha jól értelmezem a VRM megkapja a szokásos karcsú kis bordáit.Be tudsz szerezni külön bordákat hozzá,de a memória süni nem létszükséglet.Úgy is a memória vezérlő szab gátat a tuningnak.Az a Backplate valószínű a VRM hőfokoknak fog jót tenni,mert az Extr.III-as e téren bukott el.Mondjuk 27+szállítást én tuti nem adnék egy léghűtésért,főleg hogy Hybrid II-est kapsz 30 ropiért.
-
KillerKollar
őstag
Szerintem túl van lihegve ez a kihajcsae kérdés,én 3770K-val hajtok 2 290X-et és a játékok nagy részénél abszolút nem CPU limites ha full maxon játszok,annyi hogy inkább a minimum fpsnél jön ki mint az AVG-nél,tehát 1-2 helyen leeshet az fps jobban hogyha CPU limit van,de összességében nem vészes a helyzet úgyhogy 1 kártya mellé 3900-on tutira elég lesz a 2600.AMD procim is volt ezelőtt,azzal is kb csak multi GPU rendszereknél volt limit 1 kártyánál hiába csúcs kártya a jobb AMD procik is elegek alapon(FX 8320 8350,stb...).
-
-
-
SimonYana
addikt
Erről beszélek! Számold egyszer ki mennyit költöttél a CPU , költenél a VGA , hűtésre és mennyibe került a ventik a házba. Ha ezt mind összeadod , legalább az 50%-a egy vízhűtésnek.
Erre már lehet kötni egy VGA blockot is , de a csomag árban nincs benne!
Tpdy56-nál is érdeklődhetsz! Nagyon rendes és segítő kész!
Ha nem vesz az ember semmi légszerkót , akkor már alig kell rákölteni pluszban. Én így gondolom.
Ja ... és ezek új árak. Az aprón olcsóbban is vehetsz dolgokat!
Tegnap például 40 fokon játszottam a 290X-el. Igaz ez nem 100 ezres szett!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest