- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #8398 üzenetére
Grat!
-
-
Maotun
őstag
válasz
Malibutomi #8389 üzenetére
A termék jelenleg nem elérhető, kattints a gombra, ha kérsz értesítést a termék érkezéséről!
ez van most: ASUS R9290-DC2OC-4GD5 R9 290 4GB GDDR5 PCIE sima 290 nem ref ből.
de ez többe kerül,
Állítólag az msi gaming a jobb választás??? -
ÁdiBá
veterán
válasz
MiklosSaS #8393 üzenetére
Szerintem meg teljesen jó ez az irány.
A jelenlegi radeon kártyák mint tudásban mint támogatásokban többet ad az nvidia zöldjeinél.
Több pénzt fektet be az AMD fejlesztésbe biztosan, mint az nvidia PC fronton.
Nem véletlen az R9 290 illetve R9 290X sikere sem.
Csak lenne driveresen is hasonló erős, mint amilyen a hardver.(#8395) Malibutomi Félre értesz. Nem akartam semmi rosszat írni a kártyáról, és nem szeretnék flame háborút kirobbantani.
Nincs semmi ilyen szándékom.
Csak az én véleményemet írtam le pár mondatban, elgondolásomat. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #8392 üzenetére
Az a baj az AMD-vel hogy amig a kekek es a zoldek szamoljak a penzuket es dorzsolik a kezuket addig az AMD azt a kicsi penzt is amilye van a fejlesztesbe iranyitjak.
-
Malibutomi
nagyúr
Teljesen jól saccoltál amúgy, a bányászok miatt drágábbak, mert hiány van. Ahhoz képest hogy a ref-ek is 120-130 között vannak teljesne oké ár.
Hehe kiváncsi leszek majd az AMD első negyedéves bevételére, nem lepődnék meg ha hirtelen nyereségesbe billennének, beindult a konzol biznisz is, a kártyákat is viszik mint állat. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #8389 üzenetére
Legalább lehet kapni.
-
ÁdiBá
veterán
Ilyen drágák lettek a custom hűtésű radeonok is?!
Épp azt néztem milyen áron fosztogatják őket, és meglepődve tapasztalom hogy lényegesen drágábbak lettek, mint amire én emlékeztem.
Valahogy 100-120 körülire saccoltam az R9 290 és 140-160 közé az R9 290X -et.
De úgy látom az AMD is rájött amire az nvidia.
Ha a kártyát elviszik drágábbé is minek adná olcsóbban bárkinél is. -
Malibutomi
nagyúr
-
Enclave
aktív tag
válasz
SkyS1gn #8381 üzenetére
Miért lenne bug, ha eltérő API-ról van szó? (ha a BF4 támogatna OpenGL-t, valszeg ott is más érték lenne)
Amúgy nálam 1440p-s felbontáson (1db monitor) írt a Gpu-Z 3-3,2GB vram használatot Mantle-el, gondolom BF4-ről van szó, nálad több monitor esetén szintén nagyobb felbontásról lehet szó...
Szvsz normális ha a Mantle szabad kezet ad a vram menedzsmenthez (mintha ezt írta volna Abu valahol), akkor miért lenne gond, hogy az erőforrásokat jobban kihasználja a rendszer? (én speciel örülök neki, hogy nem "vész kárba" a sok vram) -
válasz
ricshard444 #8386 üzenetére
Húzva egyelőre nem lenne. A vtx kb pont egy 20-assal drágább az ASUS-nál.
-
-
válasz
ricshard444 #8384 üzenetére
Értem, ASUS ref hűtéses kari van (még olcsóbb is), erre viszont kéne vmi combosabb hűtés. De ezekszt ne reméljen az ember túl sokat a vtx hűtőjétől se...
-
válasz
t72killer #8383 üzenetére
Volt VTX-m tavaly, a nagyon gáz anyaggal összetákolt hűtésen kívül nem volt vele gond.
Teszt vagy tapasztalat híjján azért próbálj vadászni a netről valakit, aki írt VRM és GPU hőfokokat, ha van MSI vagy Asus hasonló árban, akkor ne legyen kérdés, hogy azok közül választasz. -
válasz
ricshard444 #8380 üzenetére
Köszi a visszajelzést. Valszleg marad egy normál 290-es kari. A VTX3D mennyire megbízható gyártó? A R9 290 X-Edition V2 külsőre egész szimpatikusnak tűnik, bár tesztet még nem láttam róla.
-
Ma odatettem magam, estére befejezem a Logout-s összerakást és pár napon belül olvashatjátok.
-
SkyS1gn
félisten
Az bug hogy Mantle alatt majd 3,8GB vram használatot mutat AB DX alatt meg 2,8 eyefinityben?
-
-
-
Összeraktam a grafikonokat és megvan végre, hogy hány % lett végül az eltérés a 7970 OC és 290 között.
Kétséget kizáróan érdekes lesz.Aprón most 97-99k a 290, előző héten meg az egyetlen 106k-sat képes voltam megvenni, jó vagyok
-
290->290x unlock-kal próbálkozott mostanában valaki? kb mennyi a siker esélye?
-
válasz
ricshard444 #8374 üzenetére
még annyi: 32"+ méret beállításakor a win8 metrója esetleg elméreteződhet, ezért érdemes a 24"-nél maradni - ahogyan az a példában szerepel
-
-
HSM
félisten
válasz
daveoff #8370 üzenetére
A 7970-en ésszel kell az élsimítást alkalmazni, főleg nagy felbontáson, mert a ROP kapacitása csak fele a 290-hez képest és el tud fogyni. Nagyon felhúzott élsimítással ez jól kijöhet. Kérdés, kisebb élsimítással mennyire zárkózik fel a 7970. Bár lehet, ez csak engem érdekelne.
-
válasz
ricshard444 #8365 üzenetére
van elegánsabb megoldás a megnagyobbodott egér kurzor hibára
... ami egyébként nem teljesen az AMD/MS hibája, hanem a tévé gyártójáé!
az AMD hibája annyiban, hogy annak ellenére, hogy tudhatnák, hogy a tvgyártók mind gyökerek, h rendesen kitöltsék a tv EDID infoját, ráépítik a driverüket, az MS pedig a vindózátTehát: a tévékben van egy EDID flashmemória, amiben a tévé tulajdonságai el vannak tárolva.
Ezt az AMD driver lekérdezi a vgakártya hdmi portján keresztül. Ez az info bekerül a registrybe, amit az MS Windows-a (is) felhasznál.
Hogy mivel is van dolgunk: Moninfo-val lehet lekérdezni a registryben levő, éppen aktuálisan használt EDID-et (amit a vga kártya/drivere oda beírt), nálam pl:Tehát a samsungtévém ugy tudja magáról, hogy 7.2" a képmérete, miközben a valóságban 46" !
Képen látható, hogy a HEXADECIMÁLIS 15. és 16. pozicioban vannak a flashben a képméretek ( 160x90mm = 16 x 9 cm = HEXADECIMÁLISAN 10 x 09 (cm) )
Ilyen kis kijelzőre az MS nagy egérkurzort gondol reálisnak. BAMM, mi tévések megszívtuk.Megoldás: átírni a képméretet reálisra (vagy legalábbis nagyobbra).
Ehez először is kell az EDID info egy fájlba:
[link] - leszed, kicsomagol, OutputToFile.bat lefuttat. Ez készít egy .bin és egy .txt fájlt, nekünk a .bin kell!valami.bin fájlt megnyitjuk egy hexeditorban :
a korábban látott értékeket (nem biztos, hogy másnál 10 és 09 lesz ott!) át kell írni pl 34 és 1D-re (ezek egy 24" monitor méretei, 52 x 29 cm), menteni.
A módosított fájlt meg kell nyitni a fent említett moninfo programban (file/open), panaszkodni fog, hogy file headerje nem jó, nem kell vele foglalkozni. Megnyitottuk, ellenőrizzük a méretet - ha a jó, 23.4 inch (vagy amennyit belőttünk) szerepel ott, gyártsuk le a monitor drivert (.inf fájl):
FILE menü, create inf, mentsük el valami néven.
Ezután eszközkezelő, Monitorok, feltehetően Generic PnP monitor szerepel, jobbkikk rajta, tulajdonságok, driver fül, driver frissítése gomb, saját gép tallózása a driver fájlért, alul a "választok listából..." részen katt,
tallózzuk be a fájlt. OK-OK-OK, figyelmeztetést, h nem aláírt a driver figyelmen kívül hagyjuk, OK-OK-OK, bezárunk mindent, reboot.
Reboot után - voilá, kicsi a kurzor
-
-
daveoff
veterán
válasz
ricshard444 #8356 üzenetére
Én is tuningos 7970-ről váltottam 290X-re, és engem meggyőzött. Mondjuk én azt nem vettem figyelembe, hogy mennyibe került a váltás, mert nekem kellett és kész. Egyszerű, ahol a 7970 még szét tuningolva sem volt elég, ott a 290X alapon simán hozta a folyamatos játékmenetet(60+ min fps). És ahogy Te is mondat a 7970-el élsimítással sokkal darabosabb volt a játék, 290X-el simábban futott minden, sokkal stabilabb fps értékeket produkált.
Neked lassan egy proci upgradet kellene eszközölnöd!
-
Enclave
aktív tag
válasz
Érdekes tapasztalatok...
Nálam 1440p alatt +20-30% volt DX9 esetén a gyorsulás, tuningos 7970-ről (1150/1650) "félig" tuningos 290-re (1100/1300) váltva, BF4 Mantle alatt szintén jelentős gyorsulás (több helyen stabil 80-90 vagy 100fps), DX11 alatt még nem volt időm jobban megnézni de szerintem ott is lesz számottevő... Mindez Catalyst 14.1-el.
Mivel a Catalyst 14.1 beta, így gondolom még javulni fog, amúgy érdekes volt látni 1440p alatt BF4-ben Mantle-el a 3-3,2GB(!) Vram használatot... (7970-nél ezek szerint 1440p + Mantle kombóhoz kevés a 3GB vram)
A cpu egy 2600k@4,4Ghz... -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8361 üzenetére
A frametime-ban van még elönye a 290-nek, föleg cf-ben ha jól tudom.
-
SzlobiG
félisten
válasz
ricshard444 #8355 üzenetére
Szvsz pont ez miatt van a gond a tört és az eredeti össze van akadva.
A lényeg pedig ez lenne, hogy a mantle mennyit ér.
-
LG és sikeresen nagyobbodott.
Többen is írták amúgy külföldi fórumokon, kapcsold be az árnyékot, az a mutatót kicsinyíti, de a többit nem és játékokban is nagy marad.SzlobiG:
BF4 fórumon is van akinek meghalt, egyébként megjelenése óta ez nem volt probléma, de letöröltem mindent ami hozzá köthető és természetesen megnéztem külön-külön is, nem volt jó.
Most kimarad a BF4 Multi mérésem, 2 nap alatt nem tudtam életre kelteni a Multi-t, akkor nem tudok vele mit csinálni
-
van akinek samsung tévére van kötve a 290-ese hdmi-n és nem nagyobbodott meg az egérkurzorja?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Nálad valami zavar lehet az erőben
Már a 7870cf-nél sem volt gömbölyű valami és az átok fojtatódik...ez évben màr új karit ne vegyél inkább
-
A 290 mentségére legyen szólva, hogy az FC3 és az Assetto Corsa sokkal szebben fut vele, mint amire a 7970 akármikor is képes, a probléma az, hogy itt ki is fújt az általam mért játékokban az elérhetetlen difi.
Elöbbi tényleg simán fut, a 7970 meg ugye laggol össze-vissza élsimítással.
BF4 Multi-t szívesen mértem volna, mert ott is írtak páran szép difiket, de ugye nálam meghalt az egész.
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Majd írd be ide kérlek,ha kész a cikk,mert kíváncsi vagyok rá,köszi!
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
kíváncsi leszek a tesztre, főleg mert 7970 Cf-em van és még a mantle nem nagyon támogatja ezt a felállást... majd a whql driver talán...
-
Devid_81
félisten
válasz
Nekem a tuningos 7870-et valtott le, nekem siman megerte, arrol 50% pluszt ad, mondhatni minden esetben, ami persze nem egy nagy csoda, hiszen ott azert nagy a kulonbseg a ketto kozott.
-
válasz
ricshard444 #8355 üzenetére
Lefuttattam a Benchmarkokat és néztem gyorsban egy Ingame mérést, +/- 1 fps difivel ugyanazt produkálta a 13.12 WHQL, mint a 13.11 Beta 9.2
Nem ért meglepetés, a kártyával viszont igenNos, ezesetben végeztem a 290 mérésével, nem titkoltan, jelen pillanatban nem vagyok vele megelégedve.
A cikkben meglátjátok miért, annyi biztos, hogy aki nem tuningolt 7970-ről váltana, szintén nem tuningolt 290-re annak megéri, de ha van a birtokodban egy tuningos 7970...(kiemelem mégegyszer, hogy jelen pillanatban)
Kéne a 290-nek egy driveres löket, mert nem hiszem el, hogy ennyi lenne a nagy Hawaii.Kéretik nem kötekedni, ha kérdése van valakinek vagy megcáfolna (kvázi több eredménye van, mint nekem), az privátban keressen meg.
-
válasz
CsonkaImo #8353 üzenetére
Eredetinél: 64 bites exe-nél exe hiba
Virágboltinál: beragadt grafikai részletesség és 5-ből 4x nem indulA tört frissítés meg megöli, így Mantle alatt nem tudok mérni.
Újratettem, ledaráltam szépen az előzőt, de nem jó...
Jó, hát akkor megnézem 13.12-vel is, de az 99%, hogy nem gyorsabb sehol, mint a 13.11 beta 9.2 -
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444 #8352 üzenetére
Jöhetne már egy új driver(lehetőleg WHQL),nálam CFnél 14.1 béta alatt kékhalálozik,úgyhogy maradt a 13.12 WHQL.Szívesen kipróbálnám mit tud a Mantle 2 kártyával BF 4 alatt de még mindig várnom kell rá...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
ricshard444 #8352 üzenetére
Mantle alatt is? Egyébként rég szívtam ennyit catalystal, szerintem driver gond lesz.
Szerk.: Mi a gond a Bf4-el?
-
Feltettem a 14.1-t, de úgy ugrál vele az órajel, hogy rossz nézni
Minden játék alatt, 13.12-vel nem is mozdul meg, mintha a Powertune beállítás 0-n lenne, de 50%-n van mindenhol, driver bug gondolom, de már levakartam és újratettemMantle-t nem tudok nézni, mert megdöglött a BF4..., tapsot neki
Mégegyszer újrateszem, de ha ez így marad...nem fogok örülni az eredményeknek...
-
Sonja
nagyúr
-
Joshi
titán
Pontosan melyik 3DMark verziókat használjátok a 11 és a legújabbnál?
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Pár napja szó volt a Zero Core-ról. Én azt mondtam, hogy elég gyakran lefagy ébredéskor. Nos visszatettem a 13.12 whql catalystot, és eddig egyszer sem fagyott. Itt többen mondták, hogy az alaplap bios-ával is lehet gond. Szóval akinek fagy és nem stabil kiadású catalystot használ annak érdemes megpróbálnia driver cserét (Mielött lapot cserélne).
-
Prosector
addikt
Köszönöm Uraim !
Még biztos zaklatlak titeket párszor.
-
Devid_81
félisten
válasz
Prosector #8338 üzenetére
Nah akkor gyors
Mivel erdemes huzni? AB? Trixx?
Akar ATI overdrive, de ott nincs feszultseg emeles, alapfeszes tuningra tokeletes.
AB volt es power limit allitas, jo progi, kell a legujabb beta, max +100mV-ot enged.
Trixx, nincs log, de max +200mVoltot enged, en azt hasznalom, nalam kevesebb fesz kell ugyan ahhoz a tuninghoz, mint az AB hasznaltaval.Mivel erdemes tesztelni?
Valley, 3DMark 11 vagy a legujabb, ES jatekokkal, legfokeppen azzal miutan "stabilnak tunik" az altalad beallitott ertek.Jo az eredeti bios, vagy vannak jobbak?
Asus biosokkal a powerlimitiet ki lehet tolni, masra nagyin nem jo (nem tapasztaltabol irom, abbol amit irt a sracok irnak)Mennyi feszt adhatok?
Melegedestol fugg minden, VRM jo lenne azert 80-90 fok korul maradna max terhelesnel, GPU szinten...es soha nem art ha alatta van.Kb ennyi, azt ,hogy milyen feszhez a Te kartyadnal mennyit feszt allits, ezt senki nem tudja megmondani, egy biztos, alapfeszen 1100MHz korul kifullad mind, nagyon ritkan kicsit tobbet is megy...a max...ezt szinten senki sem tudja, lehet csak 1150, lehet 1250 is, utobbi ritkabb.
Szerk: hofokok logolasara javaslom a GPU-Z nevu progit!
-
Prosector
addikt
Sziasztok!
A segitségeteket kérném!
Vettem 1 Tri-x 290-et(OC-s:1000/1300) ujraraktam a wint, szoval szuz a rendszer.
Szeretnem belole kihozni, amit lehet(lehetoleg minimalis kockazattal).
Mivel erdemes huzni? AB? Trixx?
Mivel erdemes tesztelni?
Jo az eredeti bios, vagy vannak jobbak?
Mennyi feszt adhatok?
-
MastR
tag
válasz
Motion_Blur #8333 üzenetére
Motion_Blur : [link]
(#8330) daveoff: Ezt a játékot végpontszámra játsszák, és ott én nyertem
-
Malibutomi
nagyúr
Mióta frissült a mark azóta tuningra nem nagyon nö a physics. Volt is szó róla a mark topicban. Nekem is régen a 4770@4.7 hozott 13kazoknak körül, most meg 4.4-11.200, 4.7-11.700.
Szinte semmit nem hoz. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #8316 üzenetére
Az jó,mert nálam valamiért jobban dobálta az órajelet azzal a driverel és néha kaptam BS-t is,ráadásul ennek fényében nem is túl jó választás.7970-en nem is csodálom,hogy nem gyorsult,inkább a 290-es szériára gyúrnak.Megértem én a népet,hogy a kákán is csomót keresnek,de ha egyszerűen az egy Beta driver(abból sem a legfrissebb) és nem a legjobb választás akkor ez van.Per/pill a 13.12 whql a legstabilabb driver.
Persze nem kötekedésből írtam,csak egy észrevétel -
Joshi
titán
Köszi srácok.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #8311 üzenetére
-
Sonja
nagyúr
-
válasz
Milka 78 #8315 üzenetére
13.11 Beta 9.2 - ezzel volt mérve a 7970 is és a 13.12 nem hozott semmilyen gyorsulást ahhoz képest.
Azonos driver kell az összehasonlításhoz.Ezért is mérek 14.1-gyel is, mert sokan beleköthetnek, hogy ősrégi az illesztőprogram, 1-2 fps-n felül amúgy kétlem, hogy a most piacon lévő címek közül akármi is gyorsulna tőle, de jobb a békesség.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
ricshard444 #8313 üzenetére
Mármint a 13.12-esre gondolsz?Elméletileg most az a legjobb,legalább is a 14.1-re többen is panaszkodtak.A 13.11 meg igen régi darab.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ricshard444 #8313 üzenetére
Varom nagyon...gratula hozza es egyben sok sikert. Majd ha a jovoben valamiben tudok segiteni akkor szolj !
-
válasz
MiklosSaS #8312 üzenetére
Blogomban olvashatod a fejleményeket, holnap végzek a 13.11-s mérésekkel, azután elkezdem a 14.1-s OC-s méréseket.
Teljesen más felépítéssel írom ezt most /+ a tapasztalatom alapján valamit csak 1x mérek, a nagy részét azért 2x, eddig a régiebbiekben minden 3x volt/, az előnye, hogy gyorsan megvan, a hátulütője, hogy aközben írom majd a szöveget ahogy rakom össze Logout-ban a cikket.
Ha minden eszembe jut, akkor nem lesz gondHa mondanom kéne kb mikorra végzek, akkor azt mondom, hogy 1 hét múlva kint lesz.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ricshard444 #8307 üzenetére
Mikor lesz meg a teszt ? Sajnalaom hogy nem az en anno 780-om az egyik szereploje
-
Joshi
titán
Az Afterburnernél hogy kell bekapcsolni az fps mérést?
-
-
válasz
ricshard444 #8307 üzenetére
2 x DVI-D (dual link) van a ref 290eseken...
-
-
Maotun
őstag
válasz
Malibutomi #8305 üzenetére
THX !Ok megnyugodtam
-
ChME
tag
válasz
ricshard444 #8303 üzenetére
Egy monitorral használod, vagy több van rákötve?
-
válasz
Malibutomi #8301 üzenetére
Megnézem úgy, hogy a Trixx nem kap levegőt rendszer indításakor és csak az AB fut.
Tegnap 1 órán át csináltam egy Tower Defense játék pályáját, utolsó szint: és hopp kifagy
-
Maotun
őstag
válasz
Malibutomi #8301 üzenetére
elnézést a hülye kérdésemért a Trixx nem saphire karikra való?
Én is szeretnék egy sima msi 290 gaming vga.t nem húznám csak alapon menne, de az utóbbi hozzászólásaitok kicsit elbizonytalanítanak -
Malibutomi
nagyúr
válasz
ricshard444 #8299 üzenetére
Nekem hearthstone megy rendesen, viszont simán YT videók alatt csinálta ugyanezt, szépen ugráltatta az órajelet, aztán megreccsent a YT, a kártya meg elkezdett 100%-on pörögni. Nekem a Trixx okozta.
Annyira összeakadt tőle valami, hogy uninstallálnom kellett, plusz az AB-t is uninstalláltam, CCleaner, aztán javult csak meg. Utána visszaraktam az AB-t, azóta jó. A Trixx-et azóta nem eröltettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szemüveges topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk dokkolókat
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest