- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DioKVP
tag
Sziasztok!
Az alábbi konfignál: i5-2320 (sandy bridge), 8GB HyperX DDR3, Sapphire HD7850 2GB, Corsair CX430W
melyik lenne jobb beruházás új VGA esetében egy MSI Gaming R9 380 4GB, vagy egy szintén MSI Gaming GTX960 4GB? Feltettem a kérdést a milyen vga-t vegyek topikban is, de igazából egzakt választ nem nagyon kaptam ezért gondoltam megkérdezem a tulajokat is, hogy mik a tapasztalatok.Előre is köszi!
-
westlake
félisten
Jelenelg van két darab Sapphire Pro Duo "itthon" 419.000 + ÁFA-ért. Akit érdekel, annak el tudom intézni.
Nem, nem hirdetés és nem akarok kereskedni, csak segíteni próbálok annak, aki esetleg vásárolna. -
Takataka
csendes tag
válasz
Malibutomi #4190 üzenetére
Kb 1 éves CM 600W. Remélem az lesz nem a fury.
-
Takataka
csendes tag
Gpu terhelésnél gép leállás, táp reset is kell újraindításhoz. Elromlott volna egy fél éves fury-x?
-
TTomax
félisten
válasz
#85552128 #4180 üzenetére
Régóta látszik,hogy az AFR vonalat az AMD tudatosan sorvasztja.Nem igazán akarnak ők ezzel már foglalkozni,nem élvez prioritást,és erőforrás sincs elég hozzá egész másfelé fokuszálnak.Jó példa erre a Division CF profilja,amit nagyon nehezen izzadtak ki,vagy JC3é ami azt hiszem el sem készült.Ezt a kártyát sem rohantak kitolni,mert az világosan látszik AFRben kevés a 4GB VRAM,inkább megvárták a VR startját és kitolták rá mint dev cucc,ez a kártya inkább munkára való,de ott is csak speciális helyzetekben.
-
törölt tag
Akkor szeretik ha nVidia GPU van alattuk ? /szigorúan csak a teszt eredményei alapján, de SLI-vel gyakorlatilag teljesen sima frametimeokat kaptak CF mellett meg játszhatatlant. A %-os eredményeknél meg látszik, hogy a skálázódás többnyire náluk is jó. Bár igazából még a single Fury X-nek is van pár nagyobb stutterje aminek nem kéne ott lennie.
-
törölt tag
"Nem is ezekre lett kifejlesztve"
Mire ? CF profilokat nem kellett külön a Duo kártyához fejleszteni. Azoknak már - elméletileg - rég készen kéne lenniük a Fury, Fury X, Nano CF konfigokhoz tekintve hogy a legfrissebb játék is 3+ hónapos a tesztben...
Márpedig ha lenne normális CF támogatás a lassan egy éve megjelent GPU-hoz akkor a Duo-nak sem lett volna az égvilágon semmi gondja ebben a tesztben. Szóval a "nem erre való" kifogás most nem állja meg a helyét, mert az eredményeknek semmi köze ahhoz hogy miként szeretnék árulni. -
törölt tag
"Sokat esznek" bar...
Hozd!
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
válasz
daveoff #4172 üzenetére
Ceges szinten 1 milla az nem tetel, otthonra mar mas, de ahol mindenbol a legjobbat veszik ott sem tema. Ezt megfogod, beszereled, rakotod a Rift-et /Vive-t es meg is van a jelenlegi legjobb elmenyed VR-bol.
Mivel a Duo PR szempontbol is fontos, minden lehetseges szoftveres tamogatast bele kell szuszakolni ha igy lesz akkor nem lehet panasz ra => CF jobb lesz, aminek orulok ha kijon a Polaris-Pascal, akkor a Nano-t is berakom a korbe.
Az uj sorozat nagyot fog guritani ugy erzem, a top kartyak erdekelnek elsosorban
-
törölt tag
válasz
daveoff #4170 üzenetére
Ugy érzem ebbol sem lesz népkártya
Amugy ebben a torténetben az az érdekes hogy telepitheted profi kártyának és akkor beregel a Maya meg hasonlo render progikba és kihasználja a gyorsitást foleg ugye VR alatt meg használhatod mezei User kártyaként és akkor a Catalysm drivert kell telepiteni és akkor játékra alkalmas
De hogy egyutt nem DE MIÉRT NEM
Most nem tudom mennyire életszeru ez lehet aki fejleszt VR re 8-10 orát az nem akar szabadidejében egyetlen háromszoget sem látni és inkább fuvet meg fát keres a szemével de nekem picit azért fura ez igy -
törölt tag
Kikerult a Sapphire oldalára is a DUO
1000 Mhz -
törölt tag
Gyerekek ez de érdekes lesz léghutéses DUO
A Sapphire és az XFX kapott jogot a Radeon Pro Duo forgalmazására
A dobozos piacra szánt vízhűtéses modell mellett az OEM partnerek egy léghűtéses verziót is rendelhetnek.
De hogy a Fury X be nem tudták megcsinálni pedig meddig vártam rá DUOba meg engedik -
törölt tag
válasz
letepem #4159 üzenetére
"Értem, akkor nincs különbség a két gyártó között? az esetleg fel sem vetült a fejedben, hogy annak a két embernek az oculus optikája okozta?"
Erre majd térjünk vissza akkor ha lesz normális Maxwell kezelésük és megcsinálják újra a tesztet. És megint nem a különbségről volt szó, lehet, hogy az oculus optikája okozta, lehet, hogy nem. Annyit írt, hogy xy hardver mellett ennyinek volt gondja. Ha végignézel a neten akkor meg VR-eznek mindkettővel miközben a teszt 100%-os buktája után "lehetetlen"...
"Nem bizonyítottad a feltevésed, csak kijelented, hogy az akkor úgy is van! "
Az ellenkezője sem lett bizonyítva miközben hardver/szoftver szempontjából a legjobbnak volt beállítva. És erre irányult a kérdés, mert ha az AMD-vel is csak tolódik a probléma, de nincs tökéletesen megoldva akkor nesze semmi fogd meg jól ennyi pénzért... Azt mondjuk jó lett volna rögtön az elején beírni, hogy eleve nem jól kezelik a Maxwell kártyákat és úgy születtek ilyen eredmények...
"A specifikus kódhoz visszatérve: ha léteznek szabványok."
Van VR szabvány ? Mindkét gyártónak saját megoldása van (LiquidVR és Gameworks VR), tehát "alap", hogy foglalkoznak vele. Ha pedig megtehetik, hogy nem ott más "bibi" van, vagy hiányos a sztori...
-
letepem
aktív tag
válasz
#85552128 #4149 üzenetére
Értem, akkor nincs különbség a két gyártó között? az esetleg fel sem vetült a fejedben, hogy annak a két embernek az oculus optikája okozta?
Nem bizonyítottad a feltevésed, csak kijelented, hogy az akkor úgy is van! Nem olvastam erről tanulmányt, szerintem te sem, így felesleges bármit is kijelenteni!
Az is megeshet, hogy a gyártó megfelelő hardver adott a célra, de pont x-ből x ember érzékeny volt az optikára, akkor a gyártó a hibás?A specifikus kódhoz visszatérve: ha léteznek szabványok. Ha az egyik gyártónak ez a szabvány nem fekszik annyira, de ő megkér téged, hogy "ugyan már assemblyben végtelen teljesítmény nyerhető". Te megtennéd ?
Ha valóban 4-5 hónap az implementálása (peti elmondása szerint), akkor az nem egy kis volumenű meló lehet! -
törölt tag
Majd mondja az Amd hogy az AI az a CPUban folyik arról Mi nem tehetünk kérem szépen.
Amúgy a játék szempontjából ez nindegy mert abban olyan kihívások vannak hogy csináld meg észrevétlenül ugy hogy pl nem találkozol biztonsági őrrel stb... sokféle dolog le lehet tiltva. Tehát ilyenkor bukod a küldit csak megteheted...
Ez inkább csak olyan hogy kérdezi a biztonsáági főnököt a mészárlás végén a rendőrség hogy hogy fordulhatott ez elő ?
De kérem nem tehettönk semmit a misztikus sarok mögött állt
Láthatóan nem tudnak mit kezdeni a sarokkal mert oda nem tudnak belőni, de legalább nézd a jó oldalát a tükörben már látszik az ember...
Az is vicces hogy a robbanás után egy 2*2 M2 es toalettben nem látnak meg mint egyetlen túlélőt, kicsit nekem ez olyan mikor Solid Snake egy dobozt húz a fejére és senkinek nem tűnik fel egy katonai bázison)))
-
Habugi
addikt
válasz
#45185024 #4151 üzenetére
Neeeeee..
Ezen a részen teljesen kiégtem.., erre az AI-re futotta a DX12 által felszabadított CPU "erőből" ?
-
törölt tag
válasz
#45997568 #4150 üzenetére
Ez a második pálya már jobba Hitmenbe , mondjuk ezek a barokkos arany stukkós báltermek is hozzátesznek sokkal több a fénylő felület. Láttátok ebből a brutális kivégzéseket?Ovis kislányok kérem fordítsák el most a fejüket.
-
törölt tag
Erre kivancsi leszek majd, eleg jonak nez ki.
Aki vesz Pro Duo-t majd jelezze, VR bilivel a fejen
-
törölt tag
válasz
letepem #4148 üzenetére
Nem, azt "jelentettem ki", hogy egyik gyártónak sincs tökéletes megoldása ami úgy gondolom ennyi pénzért elvárható lenne
"vidián 10 perc után mindenki tántorgott, míg gcn-t használva 20 perc után kettő."
Tehát még egy házon belüli teszten a hardverileg és szoftveresen legjobban* felkészült gyártó cuccával sem sikerült tökéletes eredményt elérni. A másik gyártó eredményével meg az az aprócska gond, hogy kaptak javaslatot miszerint magát a programot is eléggé át kéne írni, csak mivel sokáig tart inkább hagyják és várnak a Pascalra... Úgy meg eléggé fals teszt ha eleve nem jól kezeli a program az említett kártyákat, ez az "eredményen" is látszik amit szépen meglehet cáfolni ha szétnézel milyen kártyákkal VR-oznak...
A steam benchmark meg érdekes dolog, elvileg semmit nem ér, gyakorlatilag meg a gyártók is ennek az eredményeit lóbálják. Bár más tartalom/bench híján nincs is mit
Eleve a steam bench csak a gépben lévő HW teljesítményét nézi, a "szédülés/hányinger" tesztelésére alkalmatlan. -
letepem
aktív tag
válasz
#85552128 #4147 üzenetére
Kijelented, hogy egyik gyártónak sincs vr megoldása. Peti azt írta, hogy vidián 10 perc után mindenki tántorgott, míg gcn-t használva 20 perc után kettő.
Ha 2-3 jelentkező volt a tesztre, akkor igazad van
ha jóval többen, már kezd sántítani a dolog!
Tőle, mint fejlesztőtől nem láttam konkrét választ erre, így a steamvr bench alapján én nem vonnék le messzemenő következtetéseket. -
törölt tag
válasz
#45185024 #4145 üzenetére
Nem tudom milyen "vitát" látsz ott, egy sima kérdés volt amire később meg is kaptam a választ. Marhára nincs még VR szempontjából egyik gyártónak sem tökéletes megoldása, szóval nem lehet mire verni a mellüket egyiknek sem, mert ha több százezret költ valaki a gépre a kártyára meg a headsetre akkor jó lenne valami biztosat és kiváló minőségűt kapni...
Az nV részéről is kapott választ, hogy lehetne azon még mit faragni, de a kiadó szerint (!) nem éri meg vele foglalkozni, mert addigra ott lesz a Pascal... - és ez (is) a piac véleményeHa meg feltétlen flamet szeretnél generálni egy másik topicban legközelebb írd be a saját véleményed és azt linkelkgesd/büszkélkedj vele... Bár az én hszem még erre sem volt jó, vannak ott "durvábbak" is ha ez lenne a cél
-
törölt tag
válasz
#45185024 #4145 üzenetére
"A Szaby59 VS Sayinpety vita" szedjuk szet a hozzaszolasokat csoportonkent, hogy lassuk a megkozeliteset a szereplok szemszogebol.
Itt elvalasztom a ket reszt mielott valaki(k) beleszaladn(k) valamibe amirol azt hiszik hogy..., kozben meg ki tudja.
Igen, eleg nehez am ervelni olyanoknak barmelyik topikban akiknek az elektrolitok szintjen megy az erveles ugy szep nagy altalanossagban ertve a "kedves forum tarsak alatt". Minden "szakmai" topikban ez megy lenyegeben, megy az okoskodas meg duma, amikor meg olyan valaki irja le aki ezzel foglalkozik napi szinten, fejleszt azokra a hardverekre es leirja a tapasztalatat az mar nem erdekes, meg nem ugy van, meg "o nem ugy tapasztalta"... Hagyjuk mar
Az a szerencsenk hogy az a par igazan hozzaerto ember meg mindig beir ide, kulonben eleg mely lenne a szinvonal.
Attol hogy ugyanaz a csapat tobbszor egymasra rakontrazva mondja a butasagait attol az meg nem igaz (ha egy mondat 20 szobol all, abban egy szo igaz, attol az meg santit), vagy az ertelmi kepessegeikkel van gond, vagy nem tudom, nem is erdekel, a premium funkcionak igy vegre ertelme van. Egy kezemen meg tudom szamolni hany olyan ember van itt a forumon aki nem csak ert hozza de el is tudja magyarazni ertelmesen mit szeretne, nekik koszi
. En pont a sok retardalt miatt kuldtem vissza a Ti-met es hoztam el a Fury-t is meg a Nano-t is. a 7870-meg a mai napig szepen muzsikal a 6300 mellett.
Hosszabban es szokimondobban inkabb nem ecsetelnem a temat, jo paran tudjak mirol is van szo, a par normalis es ertelmes arc miatt erdemes jarni a topikokba, lehet tanulni jo dolgokat, a tobbire meg ott a "Rejt".
Hogy picit ON is legyen, a DK2-n nalam az FX-el meg 0.6-os SDK-val (oculus) voltak emelygeseim, a 0.7-el hoztak be sok funkciot meg drivert amik ezt ugy majdnem teljesen megszuntettek nalam, az ocsemnek semmi gondja nem volt. Hozza kell tennem hogy en siman tudok tengeribeteg lenni (mondjuk azota az egyik Royal Navy-s oreg kitanitott a mult heten ahol most dolgozom hogy lehet lekuzdeni, nemsokara kiprobalom, 18 ev alatt tokelyre fejlesztette
) en a hintan is szedultem, teriszonyom is van, a nagyja lekuzdve, szemuveges is vagyok es az egyik szemem a dominans szoval terlatas is reszleges
Majd ha lesz rendesen elerheto Rift akkor huzok egyet es megnezem az FX-Nano parossal, de a VR topikokban hamarabb lehet tapasztalatokat olvasni e teren. Ez a resze erdekel elsosorban, ha rendbe lehet tenni vele a szememet, akkor szemelyesen megyek Carmack-ekhoz es viszek nekik egy hordo Aszut, Zuckenbergnek meg egy masik Pulit.
-
törölt tag
válasz
#45997568 #4144 üzenetére
Érdekes cikk
Végre elérhető az AMD Radeon Pro Duo
De a fórumja még érdekesebb
A Szaby59 VS Sayinpety vita -
törölt tag
válasz
#45185024 #4143 üzenetére
Teljesen mindegy lenyegeben a sorrend (nalam most tartaly->pumpa->radiator (huteni)->CPU->GPU-> tartaly), a zart vizes rendszerben ha tobb ponton mered a hofokokat, ugyanazt az eredmenyt kapod 1-3C elteressel, ami erdekes lehet, hogy a 120-as radiator-on a venti mekkora zajt csap ha tokid tekered a kartyat
. Hasznos ez a vizesblokk erre a kartyara, en a kartyat nem latom akkora plussznak mar hogy beleugorjak igy hirtelen. Megoroklom a Nano-t, bekotom a korbe es az ev vegeig elvagyok vele, igy a 2 kartya lesz 1000£-omban (blokkokkal), meg egy evet "kihuzok" vele.
Btw nincs meg egy ilyen komoly kartya a piacon, uh megint a Pirosak allnak az elen
Az ara szepen be fog allni majd par honap alatt.
-
törölt tag
-
válasz
#45185024 #4139 üzenetére
az eredetit nem tudod bekötni egy épített vizes rendszerbe, aminek nagyobb a hőleadó felülete.
a vizet a vrmeken is megjáratják, ami egyértelmű fejlődés a 295x2 hűtéséhez képest., de a hőleadó itt is ugyanaz a 120as borda, mint ami a fury xet is hűti. csak itt kettő gpuval, plusz még a vrmek által termelt hővel kell megküzdenie. -
#Morcosmedve
veterán
Lehet próbálkozni: Crimson 16.4.2 Hotfix...
-
törölt tag
Számomra ebben az az érdekes hogy az eredeti sem néz ki rosszul.
És ezeket játékfejlesztő cégeknek árulják ugye a maga fél miliós ára miatt (XFX1697Dollár)
Ugye az egyetemeknek a rendszerével kötöttek megállapodást stb...
Kisvállalati meg egyetemi környezetben nehezebben tudom elképzelni hogy valaki plusz pénzért elkezdi hang és egyéb (tuning?) jellemzők miatt pluszban fejlesztgetni. Tehát hogy van egy olyan széles vásárlói potenciál ami az EKnak ezt megéri.
És hát konkrétan HOLNAP(26.-a) jelenik meg és már van rá vizesblokk. -
törölt tag
Érdekes hogy a Duo-ra is árulnak vizesblokkot.
-
Tragger
tag
Mirror's Edge Catalyst béta kulcs valakinek?
-
törölt tag
válasz
#45185024 #4134 üzenetére
Tevedes, Terminatoron Linux fut, Apple processzorral
Nvidia-nak nincs driver-e (hivatalos gyartoi) ami a kernelben benne lenne, AMD-nek van, meg Intel-nek is
Egyelore ez amit most kitoltak a zoldek az egyik megkozelitesre jo lehet, a hardver most a szuk keresztmetszet, olyan kozponti egysegre lenne szukseg, ami kepes lenne adaptalodni a szoftver fejlodesehez, ilyet meg nem lattam otletek teren sem, persze ettol meg lehet hogy dolgoznak rajta valahol.
Amint meglesz a szingularitas erdekes dolgok tortenhetnek, vagy nagy ugras a fejlodesben vagy valami nagyon mas
-
törölt tag
A Borgot szabadítsd rájuk hogy asszimilálja az Nvidiát, egyből nem tudná a borg kocka a asyncron computét és lefagyna
)))
Meg amúgy is félek mióta Nvidia bejelentette hogy a gépi tanulást helyezték előtérbe, kijön a Terminátor 5 és egy Nvidia logó lesz a hátán meglátjátok))
-
Habugi
addikt
Na, mizu, miért hagytátok abba, lehet folytatni..
Erről jut eszembe.., akinek kimaradt a StarTrek érdemes belekezdeni!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4125 üzenetére
Pedig Habugi az AMD doktor. Õ olyan mint egy pszihológus...sokszor 20 perc telefon is elég neki
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4113 üzenetére
Legy ferfi...probald ki! Plasztik velemenyre ne adj...kulonosen ha olyanok mondjak akiknek semmi tapasztalat..max a processzor rancigalasban..
-
válasz
#Morcosmedve #4122 üzenetére
Úgy lesz.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
tailor74 #4121 üzenetére
Jókor jó helyen
de, mint írtam, szinte mindig van jó áron Nano.
Szép is az a fehér, de józan ésszel meg kell várni a kövi karikat.
(#4120) Pepeeeee: Mondjuk ez se mai videó, engem minimum 4,4Ghz-es 6700k érdekelne és 16.3.x vagy újabb Crimson-nal valami 1080p-s videó, Primal, GTA V.
(#4119) ÁdiBá:
-
válasz
#Morcosmedve #4118 üzenetére
Én a fehér asust nézegettem sokat, de drágállom,így meglepett a "sima" 158k-s ára.
Pár napja még az is 180k volt. -
törölt tag
Nano, Fury, Fury X összehasonlító videó
Fix 60 FPS esetén szinte mindegy melyiket veszed... -
ÁdiBá
veterán
válasz
#Morcosmedve #4118 üzenetére
Ez jó volt! Sírok!
-
törölt tag
válasz
Ennyiért én is odadom neked a Furymat
-
törölt tag
válasz
350£ ugy atlagban, az eleg jo ar erte, nem tudom van-e meg ertelme venni igy az uj generacios kartyak elott par honappal. Meg a Pro-hoz gyartyak a chip-eket, kiszorjak ami nem kell aztan csoki.
-
gyiku
nagyúr
válasz
ha nem matolcsyzzak el a forintot, akkor dragabb mar nem lesz
-
törölt tag
Ez egy politikailag korrekt hozzászólás volt
R9DEON-tól.
Az a nagyon furcsa dolog ebbe a történetben hogy ha tegyük fel kijön valamelyik Polaris (480 490) ami tegyük fel egy teljesítmény lesz a Nanó , Fury kártyákkal akkor mit választanál 4 Gb HBM1 et vagy 8 Gb Gddr5 öt ?
Vajon melyik lesz a jövőbiztosabb ?
Szívem szerint én azt mondanám várd ki a GddrX es memóriákat de az még odébb van... -
Elgondolkoztam mostanában, hogy a 390-et lecserélem egy nano-ra.
Szerintetek van-e most értelme, vagy várjak vele a polaris10-ig?
Na meg vannak kétségeim a hűtés hangját illetően. (Elég hisztis vagyok a vga hangjára)
Vélemények?
-
MiklosSaS
nagyúr
Az történt hogy ütközik a driver az AB-vel win10 alatt....ennyi...csak nem volt elég a sima törlés, gyalultam és rendbe jött.
Leírtam az este is, de mordor miatt törölték és pihenõre küldtek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest