Hirdetés
- OLED monitor topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Veszélyben vannak az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Attól függ, hogy miért vette vissza az órajelet a PowerTune. Mert már azért is visszaveheti a Fiji-be épített verzió, ha egy időegységen belül éppen nincs munka a hardveren. Ezt azért teszi, mert akkor sem lenne gyorsabb a rendszer, ha max órajelen menne, viszont az órajel csökkentésével egy kevéske energiát megtakarít. Bár ezek nagyon kis időegységek, de amikor ilyenkor levágja magát 300 MHz-re, akkor az 5 másodperces átlag tekintetében nyilván okozhat 9xx MHz visszajelzéseket.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nekem Speedfan vezérli a házventikkel együtt, ez működik úgy is ha fent van a Radeon Settings mert nem a driveren keresztül hanem közvetlenül a ventit vezérli. Szóval nem akadhatnak össze, de a Radeon settings se tudja felülbírálni a hülyeségeivel. Szerintem ezért nem jelentkezett nálam a kártyasütögető feature sem

-
#Morcosmedve
veterán
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Nagyon egyszeru, ne tegyel fel semmit a driver, acp, hang-hdmi es vulkan rt-n kivul.
Telepitesen-torlesen kivul, pedig MSI afterrel allitsad be, ennyi. Nekem igy van, igaz az 380, de nem hinnem, hogy nalad annyira mas lenne. Esetleg az, hogy mindig menjen max orajelen kerdeses ez utan. De az offtopikban ott a valasz.
-
törölt tag
-
-
-
MiklosSaS
nagyúr
Gyerekek aki ezt a power tune-os idiotasagot kitalalta azt Dragunoval lonem homlokon....5 meterrol....
Hogy a francba lehet valaki annyira hulye, hogy ugy elcsesszen valamit. Ha kitolom hogy a kartyat ne engedje 50 fok fole, es mehet a 100 % venti is ha szukseg van ra...az idiota faXa az orajelet veszi vissza eleg rendesen, es a ventilator meg malmozik 30-32 %-os fordulaton...
Az AMD-nel traktoristak dolgoznak?!
-
törölt tag
Nagyon szep lesz az FX meg a Nano egymas mellett viz alatt, csak kell meg egy radi.
mar nem tolom push-pullban, hangos, inkabb novelem a holeado feluletet. Nagyon jot tesz a Fury-knak a viz, a custom loop meg jol is nez ki, hatekony is, na meg jo erzes ha megy es nem azol el 
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Nem is szep
Bar izlesek es pofonok. Most van egy nagy dog hazam, mindenestul 25-30kg, ha megunom, valami kissebbet fogok nezni, mert ez igy ebben a formaban mar sulyos
Egy ido utan leszeded belole az LED egoket, aztan elrakod az asztal ala, onnantol meg mindegy hogy nez ki a cucc.Vizes rendszer szep es hatekony, FX-re kell is, eleg huvosen tartja, 40-43C a legmagasabb homerseklet hosszu orak utan komoly terheles alatt is, viszont csendesebb mint a gyari, tobb venti alacsonyabb fordulatszam...
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
Nem csunya ez a HÁZ
-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Amennyire tudom, a szivárgás alapján kapják meg a feszültségüket, kapnak egy funkcionáis tesztet, és szépnapot. Ami mégse működne, gari. A gyárituningos kártyáknál sincs semmi extra teszt, cserélik, ha nem bírná azt annyi.
Azt nem tudom, az egész wafer ugyanolyan szivárgásúra jön-e ki, szerintem nem. Ahogy sikerül.
-
törölt tag
A Founder Edition ki ne maradjon a listából

Azt kellene csinálni hogy lenne kis gép beletennéd a GPU-t és maxig huzza.
Levesz belőle -50 et (biztonsági határ) és beállítja defaultnak ezt majd rászámlázza a húzást az árra.
Ez lenne az abszolút igazságos gyári OC. Minden GPU a valós teljesitményén menne el. -
HSM
félisten
válasz
letepem
üzenetére
Jól érted. A csipben "elszivárgó" áram miatt azonos feszen nagyobb áramfelvételű a szivárgósabb csip,viszont pont emiatt kevesebb fesz elég neki általában azonos órajelhez, így lesz "igazság" a világban.
Van ennek magyarázata, de inkább nem mennék bele. Nyilván, amelyik csip sokat is szivárog, de sok feszt is kér(ne), az megy a kukába, mert csak fűtőtestnek jó. 
(#4271) Szaby59: A GPU-Z magyarázat is marhaság.

A legjobbak az alacsony ASIC és mégis jó órajelet tudó kártyák. De ritkák. A magas szivárgású csipek viszont tuningra jobbak HA van alájuk brutál VRM etetni őket és hűtés hűteni. Ugyanis ha odaadod neki a nagy feszt, akkor sokkkal jobban el fog borulni az étvágya és fűtése, mint egy kisebb szivárgású csipnek. Tehát általában a magas ASIC-tól (magas szivárgású csipektől) lehet a jobb tuningot várni, de ritkán lesznek azok a legjobb csipek összességében.Nekem a kedvencem egy olyan 280X kártya volt, ami 1200Mhz-et futott 62% ASIC-al. Kb. 10db kártya közt volt a legjobb és egyetlen, ami tudta. Ment mint az állat, és nem evett sokat. A 80%-os ASIC-ok közt volt csak általános ez az órajel, és azok itt zabáltak is ehhez elég rendesen.
-
törölt tag
A szivárgás akkor lehet, hogy fordítva van (találtam mindkét teóriára példát a fentieken kívül is) nem is ez a lényeg, viszont ha a GPU-Z magyarázatból indulunk ki, akkor Magasabb Asic: - alacsonyabb fesz, kisebb fogyasztás, jobb OC gyári hűtéssel(?), tehát ez alapján gyári órajeleken vagy kisebb tuning mellett (amihez még nem kell +fesz) pont a magasabb ASIC-es kártya a jobb választás/rendelkezik jobb paraméterekkel.
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78
üzenetére
Így igaz. Kevesebb fesszel magasabb órajelet mennek a szivársabb csipek általában. Persze, itt is akadnak kivételek, ahol a magas ASIC nem megy jól, cserébe zabálja az ármot.

(#4266) Szaby59: Ott van a GPU-Z ablakban, hogy a magasabb ASIC-nak kell kisebb fesz, tehát az a nagyobb szivárgású.
Olvass utána, mielőtt butaságokat kezdesz írni. (baromság #1)Nem a minőségét mutatja (baromság #2) hanem a szivárgásának mértékét. Mint írtam, léteznek kiválóan húzható alacsony ASIC csipek, ezk a legjobbak, mert mennek, mint a disznó, és nem fogyasztanak közben horror sokat.
Azért válogatja az EVGA tuningra a magasabb ASIC és szivárgású csipeket, mert általában jobb tuning érhető el velük. (Az idézet baromság #3) Márpedig ugye egy Kingpin kártya tuningra van, nem kedvezőbb fogyasztásra vágyó usereknek.
A 290-nél éppen elég baj volt a 80%-os ASIC-ok, kis plusfesztől már forrtak, mint az állat. Tuningban is mentek, ez is igaz. Nem véletlen amúgy, hogy a 290-ekre tették ezeket a gyengébb csipeket, és a 290X-ek inkább a 70%-hoz voltak közelebb. Azokat is lehetett húzni elég szépen, de közelsem zabáltak már annyit.
-
törölt tag
"Attól, hogy linkelsz mindenfélét még nem lesz igaz"
Mert akkor mitől ha csak úgy leírom ?
Nem kell linkelni ott van a GPU-Z ablakban is...ASIC Quality a chip minőségét mutatja, hogy mennyire sikerült jól az adott chip. Jobb minőségű chipnek nem lesz magasabb szivárgása mint a gyengébbnek...
Hogy szerinted a nagyobb szivárgású chip a "jobb" tuningra azaz a gyengébb ASIC quality-s az már más dolog, hatékonyság szempontjából biztos nem az a jó aminek több feszültség kell egy adott órajelhez és ezáltal magasabb a fogyasztása, hőtermelése.980 Ti kártyákkal be is bizonyították: [link] Minél magasabb volt az ASIC Q. annál nagyobb órajelre boostolt alapból.
"If you now own a chip with higher ASIC quality this means lower leakage power and that in return allows for applying lower currents. "
Nem véletlen, hogy EVGA-nál még ilyen nagyobb ASIC Q. kártyákat is válogatnak eladásra.Btw. ahhoz képest, hogy 290-ből látni 80% felettieket is ezek a 70% alatti értékek elég gyászosak, azért nem most kezdték a 28nm-t...
-
törölt tag
"Lower ASIC Quality GPU's tend to have more voltage leaks": What is ASIC quality and how does it affect overclocking?
OC szempontjából ilyen is olyan is lehet, nem csak ettől függ. Ugyanakkor hatékonyság szempontjából minél magasabb annál kevesebb feszültség kell neki egy adott frekvenciához ez amúgy ott van a GPU-Z ablakban is.
(#4255) Pepeeeee: nekem kiírja: [link]
(#4256) rupsz: Akkor ezért az a legolcsóbb a 3 SKU közül

-
törölt tag
Lopikulat, Nano bnom-e 57.4%, most vagy minel kissebb a szam annal jobb a cucc, vagy a Nano-ra a meg szarabb chip-eket raktak tehat valami elegge el lehetett kalkulalva es ezert csuszott az egesz. 28nm-en mar gyartanak egy ideje, szoval az sem lehet gond. Most mar kivancsi vagyok erre a Polaris-vega-Pascal sorozatra de nagyon.
-
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Még nem a Tied a korona ez csak az elődöntő a döntő szombaton lesz Fredy még nyerhet

Amúgy Szaby láttad az ITT linkemet? nem irta ki az Unlockot, neked kiírja?
Na most nagyon bátor voltam visszaállítottam azt a csúszkát amit elállítottál velem csíkozódásnál.
meglátjuk mi lesz
-
MiklosSaS
nagyúr
Tehát a korona az én kártyámat illeti, surolom alulról a 70%-et

-
törölt tag
Szokásosan megint én nem értem

Nekem EZ jött ki de hol van ezen a szivárgás ?? -
MiklosSaS
nagyúr
Az enyem 68.9 %.....tehat valogatott chip
, mivel 1140 MHz a vege. -
törölt tag
TechPowerUp Releases GPU-Z 0.8.8
- Added ASIC quality reading for Fiji and Tonga
Az enyém nem véletlen csak 1090-et bír - Ördögi kártya
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
Ebben igazad van ! De ez legalább FPS érték. Persze driverrel majd erősödnek de ezzel együtt Jobban érzékelteti a valós teljesítményt mint a "1070 erősebb a Titán X-nél" NV táblázat és a VR-ben megadott grafikonjuk. Most nem NVt hibáztatom mert AMD full ugyanezt csinálja repkednek a terraflops értékek amik jelentenek is valamit meg nem is.
-
törölt tag
ASHES OF SINGULARITY: CRAZY 1440P
DRIVER NAME AVERAGE NORMAL AVG MEDIUM AVG HEAVY AVGGTX 980 TI 44,00
NVIDIA GRAPHICS DEVICE 45,60 51,50 45,30 41,10
GTX TITAN X 46,00
NVIDIA GRAPHICS DEVICE 46,90 55,30 46,40 41,10
R9 FURY SERIES 48,00
Egy generácioval késobb
GeForce GTX 1080 49,60 56,80 50,00 43,70 -
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Uningaine valley
Minimum 35 FPS
Maximum 235 FPS
Miért vannak ekkora eltérések
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyre jobban érzem hogy kell egy ilyen szörnyeteg nekem is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Malibutomi
nagyúr
-
törölt tag
Aha koszi, nem hiszem hogy ez korral osszefugg , de tény nem ROGoltam még soha
Akkor ezzel meglehetne oldani azt az anomáliát hogy EK kártyáknak a vizes piros fele legyen a PC plexi oldala fele
és akkor van értelme az EK kártyán a plaxinek mert igy lefele van és sose látod -
törölt tag
válasz
tailor74
üzenetére
NIncs gondolkoztam rajta hogy felkeresem a Makaoi kinai nyelvu honlapot aztán a kinai krix kraxokat leforditom valahogy de mivel AMD kevés embernek kuldott meghivot szinta biztos nem szivárgott volna ki elotte semmi sajnos nem ilyen nyilt teátrumba rendezik mint NVé volt
De hát gondolom akkor most mártudjuksejtjuk hogy a Vegát fogják bejelenteniAzt hadd kérdezzem már meg toletek a vizes képek kapcsán jutott eszembe van ez a málnaszorpos ember /nagyon ugyes/ nála látom hogy igy nem az alaplapba vannak a kártyák
Azt hogy csinálja
Létezik PCI Express 3 ilyen szalagkábel vagy vannak erre kulon panelek
Mindig osszefolyik a nyál a számba ha meglátok ilyen rendszereket
szorpiiii 
-
törölt tag
Ennek se lesz koze a Furykhoz de azért elmondom az ázsiai kiállitáson fogják bemutatni a Polaris 10-11 et még a Computex elott május 26 és 31 kozott
-
rocket
nagyúr
válasz
actival63
üzenetére
A custom kartyak jonnek 599$+ MSRP-vel, a Founders Edition ami a referencia kartya meg 699$ MSRP-vel
Az okozza a felreerteseket, hogy miert akarja az NV a lassabb, semmi extravl nem rendelkezo (custom verziokhoz kepest) referencia kartyakat dragabban adni?
Ket variaciot latok realisnak, egyik eloszor csak FE kartyak jonnek, igy lefolozik maguknak a hasznot aztan csokkentik az arat, a masik, hogy nem akarnak konkuralni arban az AIB partnereikkel, es premium termekkent tekintenek es araztak be a referencia kartyat.
-
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
Kérdés az hogy mit hív az NV Founder Edition-nek. Mert az érthető hogy az elején felárért adják a GddrX-es kártyákat hisz nekik is drágábba kerül
Ha durván leválogatják hozzá a GPUkat , egyrészt nagyon nagy köpködés lesz rájuk a Custom gyártók által másrészt, akkor csak a refeket lehet majd "nagyon" tuningolni.
Ezesetben divatba jöhet majd ott is az otthoni vizezés.
Amit meg írnak 2000 feletti frekivel arról semmit nem árultak el, eddig is voltak full réz Kingpines kártyák arany árban, ami se fogyasztásban se abban nem lenne igaz hogy az átlag felhasználóval elhiteti ha szerencséd van kifoghatsz egy ilyet, nem, nem foghatsz
Viszont ha vége a GDDRx exclusivitásnak augusztusban és elpárolog ez az előnyük akkor már nagyon nagyon meg kell indokolniuk ezt a Founder Edition-os túlárazást. -
actival63
aktív tag
-
actival63
aktív tag
Sok butuska ember megrendeli az első GTX 1080 kártyát amit meglát a neten és csak otthon jön rá, hogy ezt nem lehet húzni még 1800MHz-re sem. Ja az Nvidia elfelejtette mondani, hogy csak a válogatott példányok tudják a komolyabb tuningot 100 dodóval drágábban komolyabb hűtéssel és gyárilag modósított bios-al. Ha pedig mindenki olyat akar, szép lassan felverik az árát az egekbe.
-
törölt tag
válasz
letepem
üzenetére
Én is ezt a gondolatmenetet fejtettem ma ki a VS-be, ha elhitették velük hogy directx 12 kártyájuk van és tényleg az is lenne akkor most miért venne valaki egy 1080-at ami tudja a 980TI OC teljesítményét(ami nagyon jól hangzik) , amit annyiért adnak most mint a 980TI OC kártyákat , ez nonszensz logika.
Olyat is mondanak hogy MOra 240 ért fog bejönni... -
letepem
aktív tag
válasz
üzenetére
Én csak azt a töretlen fanatizmust nem értem, hogy az új jöttével az egy éven belűl vásároltat rögtön el kell adni, nem fordul meg a kedves delikvens fejében, hogy megint átb*szták?! Ezt gbors is bizonyította, hogy időtállóbak az AMD-k, igaz ez üzletileg nem kifizetődő, de én úgy gondolkodnék, hogy ha esetleg nem veszem meg az újat, attól függetlenül legyen egy jó kártyám, amit persze mindkét oldal megad, de AMD esetén tovább várhatok... Tudom brand meg apple és nagyon jó hogy itt az új
geforce6sPepeeeee:
Kevered egy kicsit a szezont a fazonnal
A TV tud x herzet, de az adás csak ~50 Hz-en "jön" azt is frameduplázásokkal vagy sorok felváltott megjelenítésével: google "televíziós műsorszórás"! Nyilván a TV-nek nem kell olyan reszponzívnak lennie, mint egy monitornak, de ennyit azért a tv gyártók sem hazudnak! 
-
törölt tag
Szép ez a piros csöves rendszer, na jó az arany is.
Az a csajos videó jutott róla eszembe ahol az új PR es AMD-s csaj hajlítgatta a gépbe a piros üveg ?csöveket.
Nem tudom itt linkeltétek e azt már.
Annyira nem érdemes az új piaci cuccokat találgatni mert annyira sok az ismeretlen tényező még AMDnél hogy felesleges bökdösés csak.
Én is a 4K felé kacsingatok csak nem monitorba hanem TVben.Ncoreonegyik ismert letöltési helyen
néztem még csak 7 UHD Film van magyarul, de angol oldalakon már jóval több van (szűrésre145)
Még azért szokni kell ezt a 70-80 Giga/ film dolgot de majd törlünk egy nagy adagot.
Ki is néztem magamnak egy kedves 55 colos tvt mert azért érded ha már UHD akkor legyen nagy
gondoltam majd játszok 1440ben anniyt bír a kis Fury és felskáláztatom Tv-vel 4kra.
de így ledöbbentettek pár dologgal az eladó szerinti 4 milisec a valójában 37 és 30 ig írják elfogadhatónak PCre.
Azért monitorhoz képest elég tetemes ám.
Meg amin nagyon ledöbbentem hogy rá van írva a TVkre hogy 800 Hrz és valójában minden 50 Herces és csak sokszorozzák,120 Herces TV meg csak a felsőkategóriában van "nemolcsó"ért.
Szóval még nagyon nem egyszerű ez a 4K világ. -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
En nem tudok kell-e meg egy FX amugy, en is csak azert rakom be a Nano-t mert mar amugy is van, igy meg a Polaris is ki lesz probalva, ez a terv. Ahol van CF profil oda jo, de lassan a Vulkan-DX12 lesz teritve, NV-nel a Vulkan magasabb prioritason van mint DX12, AMD ugyanez, MS meg nem fog tudni mit kezdeni ha platformot valtanak a chip fejlesztok, MS kezd lecsuszni minden teruleten (vegre!), meg nem tul latvanyos ez a folyamat, de a koppanas nagy lesz. Az uj API-kra meg meg meg kell tanulniuk a fejlesztoknek rendesen dolgozni.
Szerintem lesznek meg itt meglepetesek a kartyak teren iden, AMD sem fog tudni varni jovo tavaszig az uj csucs modellel, NV sem fog aludni es hagyni az also-kozep kategoriat, uh erdekes lesz, ha jo nem is.
szerk: A lehuzas resze meg nem erdekel, nem az en penzem, mindenki arra kolti amire akarja, elvileg mindenki felnott ember, tud okos dontest hozni
En sokszor vettem dolgokat "impulzusra", most mar inkabb elszamolok 100-ig es atgondolom
Kaptak vegre jo par alap dolgot az uj kartyak, ami kell a low level API-kra, meg ugy nez ki a VR-t is kikupaltak, szoval nem rossz dontes kiszorni a Maxwell-eket bukoval es venni majd az ujjakat. Ez is egyfele beismerese hogy arra nem volt jo az az architektura
De most lesz vegre boldogsag, meg mas munkajanak gyumolcsevel le lehet aratni a sulyos kijelentesek gyumolcset. 
SZERK-SZERK: eszembe jutott meg valami, most tele van a hasznalt piac Maxwell-ekkel, de amikor majd jon a Polaris/Vega akkor nem lesz ennyi Fury az is tuti, ha most sem veszik par elborult elmen kivul akkor kinek kell majd ugy oszinten?
Ez mar rajtunk fog megr@hadni, bar en nem banom, csak na. 
-
törölt tag
-
törölt tag
Elkészült a Radeon Software Crimson Edition 16.5.1 ami béta
a Forza Motorsport 6: APEX című játék esetében ki is mérte, mivel a korábbi eszközillesztőhöz viszonyítva 27%-kal gyorsulhat a futtatási sebesség egy Radeon R9 Fury X VGA-val "
Ennyi -
gyiku
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák

- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS ROG STRIX RADEON RX 6650 XT V2 OC EDITION 8GB GDDR6
- RTX 3070 Founders Edition
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Hp, Dell gyári 65W USB-C Type-C töltők, tápegységek
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

mar nem tolom push-pullban, hangos, inkabb novelem a holeado feluletet. Nagyon jot tesz a Fury-knak a viz, a custom loop meg jol is nez ki, hatekony is, na meg jo erzes ha megy es nem azol el 

, csak a kolléga gondolkodás módját próbáltam megfejteni