Új hozzászólás Aktív témák
-
bolondember
MODERÁTOR
-
válasz
#42052608 #27497 üzenetére
Nekem sima referencia (Sapphire) 5850 most 1000/1200-on jár.
De ehhez emelni kellett egy kicsit a GPU feszen.
Nálam a VRM-ek hőmérsékletével van gáz, mert furmark alatt már így is felforrósodnak (pedig EK féle full-cover blokk, a GPU így is olyan 40 fokos terhelve, de valahogy a fesszabályzó mégsem szeret annyira lehűlni mint illene). -
törölt tag
Hello!
Valaki be tudná nekem lőni hogy kb egy 5850 directcu-s verziót mennyire overclockolhatok anélkül hogy összeomlana a driver? Mert nem a hőmérséklettel van baj... -
Skimaster
senior tag
Sziasztok!
Most cseréltem le a 4890-m egy Gigabyte UD verziós 5870-re.Sajnos csak 20-s monitorom van 1680x1050.Ezen a felbontáson,én egyenlőre nem veszek észre nagy különbséget.Kicsit feljebb tettem a jelenlegi játékaim minőségi beállításait,hibátlanul fut minden.A hőmérséklet viszont szembetűnően alacsonyabb mint az elődnél.Ha valaki ismeri konkrétan ezt a típust,egy-két tapasztalattal áldjon meg legyen kedves ezzel a kártyával kapcsolatban.
Köszi előre is!
-
-
NielsX
tag
Sziasztok,
Van egy Sapphire Vapor-X hűtésű 5870-em, és ahhoz szeretnék tippeket/tanácsokat kérni hogy a ventillátor "csicsergő" hangját megszüntethessem. Csak alacsony fordulaton csinálja, akkor sem mindig, de szeretném megszüntetni ez a hangot. Mit lehet ezzel csinálni? Le kellene szednem a hűtést és a venti csapágyakat műszerolajjal kenni? Valaki csinált már itt ilyet? Üdv!
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27491 üzenetére
Kipróbáltam, ugyanolyan szar.
-
-
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27487 üzenetére
tuning nélkül , másik gépben 1 monitorral produkálta ezt, ezért áthoztam magamhoz.
Annak viszont utána nézek, hogy mennyi a memóriák gyári feszültsége és megpróbálok rámérni. -
-
djculture
félisten
válasz
Spirit #27484 üzenetére
Szerintem az egész kártyát ellátó tápáramkörrel lesz a baj, de hogy pontosan melyik alaktrész azt már személyesen egy kolléga tudja megnézni csak. Akár lehet még a tápegység is amit a vddc current érték monitorozásával lehet kiszűrni. Alapjáraton ilyen 2A körül kell lennie, ha nyavaja a táp 12voltos ága akár lehet 10A is. Terheléskor meg lehetséges hogy letilt a táp.
-
Spirit
őstag
válasz
djculture #27483 üzenetére
Ez egy nagyon jó ötlet volt, próbálkoztam a memóriával is, és az is hatással van a stabilitásra. Jó lenne már rájönni merre forduljak a vga-val, egyátalán javítható-e.Szóval:
725/1000 - 1 perc után fagy
630/1000 - 1 perc után fagy
600/1000 - beton stabil
Itt jön a lényeg:
630/700 - stabilnak tűnik
725/600 - 3-4 perc után fagy.A hiba mindig ugyanaz: fekete kép+vga felpörgése.
-
Spirit
őstag
válasz
Speed® #27478 üzenetére
3 kollégától is kaptam azóta választ, nagyjából egybehangzó véleménnyel, miszerint VRM hiba, gpu hiba, gpu forrasztás hiba a lehetséges jelöltek között és legszívesebben elhalálozásuk után foglalkoznának vele.
Azóta ez, mint újdonság: 725mhz-en 55-70 mp között akad ki MINDIG Furmark alatt, játékok alatt játéktól függően 2 perc-1 óra! Egy pillanatra vízszintes zöld sáv jelenik meg középen(századmp-re), majd fekete kép, venti felpörög. 600mhz-en stabilan megy, ellenben ha pár percet járatom 600mhz-en és hirtelen felnyomom 725-re menet közben, 2mp alatt elszáll.
Ami a legfurcsább, hogy ahol magas terhelés van, de pihenőkkel, például a 3Dmark 11-el órákig is elmegy, még sosem fagyott meg gyári órajelen.
-
odorgg
addikt
-
válasz
Spirit #27474 üzenetére
Hát azért ez nemígyvan,mégiscsak -20% órajelről beszélünk és ahol mondjuk darabosan megy tegyük fel 25fps-el +15% teljesítmény pont annyira elég ,hogy 30fps felé húzza. Am ha jól emlékszem a 10.4 volt az utolsó driver ami megfelelően kezeli az órajelet 5s szériával + 2 monitorral. Ha azt felteszed elméletileg jó lesz
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27467 üzenetére
Eddig arra jutottam, hogy 600mhz-et beírtam a biosába fixen, így nem fagy szét. Feszt nem enged állítani egyetlen programban sem, de biosában megemelve még rosszabb, még 600-os is fagy.
Végülis amire nem elég az 5850 600mhz-en, arra 725-ön sem, de azért bosszant a dolog. -
fere750
csendes tag
Helló két dologban szeretnék segítséget kérni.
1:hd5830-at érdemes hd6870-re cserélni?(mennyivel jobb?)15e-t kéne rádobnom.
2:mivel és hogyan tudom kijeleztetni a videokártya hőmérsékletét játék közben?
Előre is köszi a válaszokat. -
halisa
tag
Köszönöm mindenki segítségét.
-
-
Spirit
őstag
válasz
ricshard444 #27465 üzenetére
memóriát? Ahogy látom nem is lehet, de a gpu sebességét kell visszavenni, hogy jó legyen sajna.
-
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Van egy 5850-esem, ami vásárlás óta hülyeségeket csinál. Ha 2 monitort kötök rá, vagy tuningolok(akár 1mhz-et le vagy fel), az idle órajel annyira alacsony lesz, hogy 2d-ben is hibázik. Alapon eddig tökéletes üzemelt egy 1 monitoros gépben.Hónapok óta nem játszottam komolyabbal, most megpróbáltam, kár volt. Nagyobb terhelésnél pár perc után kifagy a kártya. Elmegy a kép, a hang még mp-ig szól, a vga ventije felpörög 100%-ra, és csak az áramtalanításra reagál, resetre nem.
Próbáltam bios cserét, driver cserét, másik gépben, másik(sokkal erősebb) táppal, a jelenség ugyanaz. Hosszas próbálkozás után rájöttem, hogy 725-ről 600mhz-re visszavéve gyári alá tökéletesen üzemel. 650mhz-nél már fagy. Na most ez micsoda, és garancia hiányában mit lehetne vele kezdeni?(max 70 fokig melegszik 600mhz-en, 725-ön 60 fölé még nem sikerült menni, mert addigra megfagyott) -
odorgg
addikt
válasz
halisa #27460 üzenetére
Nem csak az órajeleket kell nézni, azoknak amugy sok köze van a teljesítményhez
Ha megnézed minden egyéb adat a duplája a 4890-hez képest, a memória sávszél is több. + van DX11, és kevesebbet is fogyaszt mint a 4890!Hogy megérte e az jó kérdés, az biztos hogy + teljesítményt, DX11-et és kisebb fogyasztást kaptál. Tehát megérte, hacsak nem kellet irreálisan nagy összeget ráfizetni a 4890-re
-
Gaboman
nagyúr
válasz
ittakary #27456 üzenetére
Veled van gond öreg...
Attól hogy szar a szemed, ne kezdj el másokat oltani emiatt.
Lehetséges hogy hozzád öreg is vagyok!Normális hangnemben ha kérhetném, senki nem oltott senkit csak más véleményen vagyunk!
Ha meg másként nem megy sajnos számodra csak ilyen hangnemben akkor azt privátban! -
válasz
Gaboman #27440 üzenetére
Erről ne kezdj el kötekedni, én is látom a különbséget. Sőt mondok durvábbat... azt is megérzem ha 60-70 után beesik 60alá (szóval 50valahány FPS lesz)
Tapasztalat
veletek van csak a gond
Veled van gond öreg...
Attól hogy szar a szemed, ne kezdj el másokat oltani emiatt.
-
válasz
Dtomka #27453 üzenetére
Nézegettem, de a TV max 1080p30-at fogadott, ami kevés, vagy 720p60-at, ami rosszul nézett ki.
De azt leszámítva hogy játszhatatlan volt 30fps-el, a Mass Effect 2 pl. gyönyörűen festett a 3D plazmán. Sajnálom is hogy a 2012-es TV-ken sincs még megoldva az 1080p60 3D.
(Az ACII-BH pont nem, ott mintha full fake-3D lett volna, de ez a software és driver verziótól függ, és régen volt.) -
Dtomka
veterán
válasz
Dtomka #27453 üzenetére
TriDef 3D Ignition
AssassinsCreedRevelations szép 3d ben!
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
A Geforce-nak van 3dVision ready-je, az AMD-nek HD3D Technology-ja.
Valamelyikőtök használta már? -
válasz
fenergie84 #27443 üzenetére
Én egyszer annak reményében frissítettem a VGA BIOS-t, hogy hátha jobban tudom húzni utána (volt már rá példa a történelemben), de nem. Már az OC-s kártya BIOS gyári OC órajeleit sem bírta hibázás nélkül a magasabb verzióval. Visszatettem egy régebbit, és megint hasít (most 1Ghz @ 1.174V és 1.2Ghz mem feszelés nélkül).
-
válasz
Gaboman #27440 üzenetére
Régen CRT-kkel, ma PDP-kkel!
Emlékszem régen a CRT-s korszakban is keményen kellett nekem az fps, szerettem ha minél több. (Akkor nem volt ennyire lefixálva a 60Hz, sőt, általában magasabban, akár 120Hz-en járattuk a CRT-ket, amit ki is tudtak rajzolni, ha kaptak annyit...)
Aztán mikor a CRT-k kiégtek, akkor évekig PVA és IPS LCD-kkel toltam. Azokkal a beépített motion blur miatt nekem is bőven jó volt ha 30 és 60 közt ugrált (mondjuk Counter-Strike-hoz azért kellett a stabil 60, de úgy általában simán játszogazni bőven jó volt a fluktuáló de átlag 45).
De egy éve már plazmaTV-t használok PC monitornak, és ezen rögtön látom mikor a V-sync visszapakol 60-ról a következő lépcsőre (attól függően hogy bufferel ; ha nincs V-sync, akkor pedig iszonyat égető a sreen tiering, mint régen CRT-nél). Azonnal érezni, hogy máris másképp követi a kamera az egér mozgását, mint ha valaki megsimítaná a forgó bakelit lemezt, és ha gyors a mozgás, akkor elkezdenek duplázódni a mozgó élek a szememben.
Mióta PDP-n játszom, azóta úgy állítom be a játékokat, hogy az esetek 90%-ban meglegyen a stabil 60fps. Sőt, ha a végtelenül lusta TV gyártók szánnának rá egy kis keretet, hogy etethessem többel, mint 1080p60, akkor szerintem ezeken a mai PDP-ken még 60 és 100fps közt is lehetne látni némi különbséget bizonyos szituációkban.
(Manapság nem is olyan ritka hogy valaki azért viszi vissza az új plazmáját a boltba, mert nem is tudja, hogy az a játék hibája, de idegesítőek rajta a 30fps-re fixált konzol játékokat.)
(A játékmotorok blur effektjeit élből kilövöm. Az LCD-n úgy is ott a blur, a PDP-ben pedig az éles mozgókép a poén, ami sokkal jobb játékélményt ad, mint a csóvázás.)
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Satan_Claus #27447 üzenetére
Szerintem meg játékfüggő.
Pl crysisban a 25-30 fps is folyamatos, valahol pedig tényleg kell a 60. -
Satan_Claus
őstag
Szerintem meg off a tema, valakinek jo ugy, valakinek nem. Valaki ilyen zenet szeret, valaki olyat. Stb.
-
djculture
félisten
single modba tényleg nem sokat számít, 40-50 legyen minimum. De multiba életmentő.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
DroiDMester #27444 üzenetére
Ezek szerint tényleg veletek van csak a gond ha a másik 96nak jó!
-
válasz
Gaboman #27442 üzenetére
Pedig hidd el nagyon is van különbség 40 vs 60 FPS között én is nagyon észre veszem
Nekem még az 50 se látszik szép folyamatosnak, 60 nál kezd élvezhető lenni és 90-100 körül már tényleg szép folyamatos!
Ezek szerint csak velünk van gond akik észreveszik 100.emberből 3-4 en!
-
fenergie84
addikt
még mindig nem tudom húzni rendesen az 5850-et
Ha kicsit is emelek az órajeleken, akkor függőlegesen beremeg a kép...
A PCI-e 100mhz van állítva a Biosban, a kártyán feszt nem állítottam.
Nincs valami tippetek, h mitől lehet? -
Gaboman
nagyúr
válasz
janos666 #27439 üzenetére
Áruld el nekem te hol látod a különbséget 40 és 60FPs között single játékokban ha közben nem méred?
Mert sehol, csak akkor látod ha figyeled a sarokban az FPS-t.
Egy 5850 OCval főleg olyannal ami nálad 1GHen megy már egy 5870 fölött teljesít.
Az meg bőven elég mindenhez ha a memória nem fogy el. -
válasz
Remus389 #27433 üzenetére
Volt már egyszer 4870x2-m, nem kérek belőle többet, főleg hogy azóta csak még komplikáltabb (ahogy már írták: tesszelálás, stb).
Amúgy 5850-em van, nem 70.
A Skyrim pl. épp csak hogy elmegy Ultra-n akadozgatás nélkül (és szépnek még így sem mondanám, ezért van Ultra-n, nem csak High-on). Alaposan megéreztem mikor felráncigáltam a kártyát alap 7xx-ről 1Ghz-re, így már csak ritkán esik 60 alá az fps, de még megteszi itt-ott.
Amit előtte toltam, az az AC2
volt. Általában szépen futott, de volt, mikor itt-ott belassult (viewpoint-okon szétnézve egyenesen akadt). - Itt megjegyzem, hogy ehhez a játékhoz a deferrend rendering miatt SSAA kell, amiből csak 2x-et bírt el, pedig 4x lenne az igazi.
A következő a Mass Effect 3 lesz, és nem próbáltam még ki, de azt tudom, hogy ebben az UE3 motorban is csak az SSAA működik rendesen, de 4x már az előző részben sem bírt el az 5850, csak 2x-et, és itt-ott azzal is belassult. És gondolom a 3. rész nem lesz kisebb GPU igényű, mint az elődei.
De pl. még korábban a Dragon Age 2-ben le kellett mondanom a legmagasabb minőségi fokozatról, pedig úgy sokkal szebb volt az árnyalás (csak épp 30 fps is alig volt meg úgy).
Ja, és persze a Crysis 2-t sem fullon toltam...Nem mondom hogy nem lehet vele élvezetesen játszani, de már tavaly is volt olyan játék, aminél alább kellett kicsit adni a beállításokból és amikkel mostanában játszom azokban sem garantált a 60 fps, csak úgy egész szépen futnak (általában 60-al). És nem is rohanok még a boltba a HD7-ért, csak már tervben van véve, hogy lassan kéne egy új VGA.
-
-
-
Remus389
veterán
válasz
janos666 #27432 üzenetére
építs crossfire-t, azzal közelébe érhetsz a 6990-nek, talán túl is szárnyalod
nem értem egy 5870 miért gyenge neked? most Mass Effect-ezek illetve World of tanks-ozok egy szem 5850-nel és zsíran fut Full HD-ba, előbbi 60 fps utóbbi olyan 40(nagy átlagban)
de más is maxon futott
különben én azon gondolkozok hogy 4 év után veszek egy nvidiát, sokan mondják hogy hiába fps mutató ugyanannyit ír ki mint Atinál, valahogy fluidabb a játék, egyenletesebb
ezért lehet egy GTX 560-ast bepróbálok(nem biztos hogy Ti mert az drágább), ráadásul sokkal újabb a 58x0 már két és fél éves(mármint akkor jött ki, persze bőven elég)
meg ami zavar ha futtattok egy ilyen full HD-s videót(mondjuk 12GB egy film), néha receg, biztos drivergond
-
válasz
janos666 #27431 üzenetére
Izé... Két és félnek is jó lesz az a másfél.
Kicsit mint ha meg lett volna állva az idő és most lenne igazán "válság", mire elvileg cseng lefelé.
Egy darabig élveztem ezt, hogy nem kellett minden évben gépet cserélni (még VGA-t se, procit meg aztán bőven ráért...), de most már kezd hiányozni mellőle a fejlődés érzete, hogy évről évre egyre gyorsabbak lennének a vasak (már úgy látványosan)...
Illetve mikorra már ideértem, hogy kéne a gyorsabb, addigra meg túl drága...
-
válasz
ricshard444 #27429 üzenetére
Én meg 60k-ért vettem szeptemberben. De az is jónak számított, úgy alkudtam a bazáros árból is. És akkor most itt vagyok másfél év múlva úgy hogy kéne valami gyorsabb VGA, de HD6-ra nincs értelme váltani, a HD7 pedig nagyon drága...
-
sakal83
addikt
válasz
ricshard444 #27429 üzenetére
Én meg a megjelenéskor vettem itt ph-n számla nélkül 54k-ért, ekkor volt a boltban 62-65 k. Ezt követően ment fel egy 10k-val.
De ott a link, ha nem hiszed. És a német ár egy szinten van a magyarral, csak 1-2 hét csúszással.
és itt a PH-n az árak.
-
-
-
sakal83
addikt
válasz
ricshard444 #27423 üzenetére
hmmm...
Tönkrement egy hd5850-em és nem 6950-et kaptam helyette, hanem alku árán 6870-et
5850 50-60k kezdetekkor, 7950 120k, nem hiszem, hogy a váltójának lehet nevezni gyakorlatban.
Azért össze lehet hasonlítani egy 60-70k-s 7850-et egy 30-40k-s 6850-el nem?
-
válasz
ricshard444 #27423 üzenetére
Amúgy ezt akartam még én is mondani, csak elfeljtettem félúton. Mondomhogy késővan
-
-
Oh, semmi, buta voltam.
-
Dtomka
veterán
3 sorozat összehasonlításához egy kis olvasnivaló:
-
HSM
félisten
válasz
bolondember #27415 üzenetére
Elvileg külön fel lehet tenni régebbi HDMI drivert a karihoz, elvileg csak ahhoz van köze a dolognak, a CCC-hez nem, és akkor megmaradhat a friss driver.
-
Rajjmen
aktív tag
válasz
bolondember #27415 üzenetére
Tegyél vissza egy régebbi Catalystot.
-
bolondember
MODERÁTOR
Sziasztok!
Egy technikai kérdés:
tegnap feltelepítettem a 12.3-as CCC (na jó, AMD Vision Engine Center), eddig átment a TV-re a hang HDMI-n, most hirtelen azt mondja a fenti program, hogy nincsen hangszórója a kijelzőnek.
Pedig eddig volt, 5850 -> HDMI kábel -> TV módszerrel, ha hang kellett, akkor a lejátszóeszközöknél speaker helyett HDMI-t választottam, s volt hang. Most pedig nincs.Van valakinek ötlete/tippje?
köszi
-
Dtomka
veterán
válasz
jumbo71 #27413 üzenetére
Nekem 5830 xtreme-m van . Az CCC ben feljebb huztam egy kicsit és most futtattam le a dx 11 et 850 és 1050 es értékekkel, lefutott gond nélkül
+200 pontot kapott az alaphoz képest, nem tudom hogy van értelme így hagyni vagy tegyem vissza alapra?. A hőmérséklet max 70 fok volt, ami m,ég nem probléma. 80 fok és a fölött már nem mondható kellemesnek.
-
jumbo71
tag
Szasztok.
Adott egy 5870OC kártya.930/1280 beállításig hibátlanul teljesít max 65 fokon.
940/1300 nál hibázik majd kékhalál.Esetleg feszemeléssel tudnák rajta javítani??Mennyi lehet a max hőfoka??Gyári hűtés van rajta. -
Gaboman
nagyúr
Lecseréltem a Sapphire 6870 kártyámat egy Sapphire HD5850 2GB Toxicra.
Ahogy hallom nagyon jól tuningolható darabok és hűs, halk kártyák.
Kíváncsi vagyok rá tudni fogja e a 6870 szintjét ha meghúzom.
És a 2GB memória is jól jöhet egy, két játéknál. -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Egy 5850 950Mhzen képes az alapórajeles 5870 sebességét produkálni? -
Remus389
veterán
scracok nem tudjatok melyik catalyst vagy akármilyen driver a legjobb Windows 7 64-hez 5850 karesz esetén
vagy ami a legjobb a World of tanks -hoz
melyikkel fut a leggyorsabban ez a karcsi
-
HSM
félisten
válasz
Satan_Claus #27397 üzenetére
Köszönöm az infókat, így is tökéletes. Nekem is meg van nyekkenve a gyári venti, időnként olyan hangja van, hogy néha kiszaladnék a szobából tőle. Gariztatni nem akarom, mert magamban jobban bízom, mint másban. Van is hozzá belevaló ventim, csak még nem szántam rá az időt szétkapni. Ellenben tervezem a gépem halkítását a jövőben, és lehet, fog kapni valami utólagos hűtést, ha ilyen frankón meg lehet oldani.
Hol a kép? Ígértem valami képet?
Nem emlékszem...
-
Bandita94
tag
válasz
Satan_Claus #27401 üzenetére
Sok sikert, hogy sokáig bírja! A megoldás jó, ahogyan a hőfokok mutatják!
Az enyém hangos volt, én ezért csináltam meg. Most maradt egy ventim, ami működik.
Lehet, hogy még hasznát veszem később, enni nem kér.Kártyát én sem húzom, túl kényes cucc szerintem, nem nehéz tönkretenni!
Régebben próbáltam, de nem hoz annyit, hogy megérje! -
Satan_Claus
őstag
válasz
Bandita94 #27399 üzenetére
Gyari hutes nem volt tul hangos, szerintem tok jol eltalaltak atiek. Csak meghalt a gyari venti, csopppet csapagyas lett. Nem gaz, hogy flexelni kellett, mert mar nem volt gar rajta. No meg olcsobb is, mint a vrm hutes
Kartya igy meg szerintem el lesz meg jo ideig, sose volt huzva
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- Házimozi belépő szinten
- Asztalos klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gran Turismo
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest