- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Sapphire HD5850-es videókártyám van. Többször ütközök abba a problémába, ha 1920x1080p-re állítok be egy játékot, 24hz-re vált a tévém. Egy Samsung ue32d5000 led tv-m van, erre van rákötve a gép HDMI kábellel! Eleinte VGA-kábellel volt összekötve a kártya és a TV, de mióta HDMI-t használok ez a probléma többször előjött. Amúgy sokkal szebb képet produkál így és ha a játékon belül lehet képfrissítést állítani, akkor semmi probléma nincsen, de ahol nem pl.: Crysis, ott nagyon idegtépő a dolog. Ha bárkinek van ötlete megköszönném....
-
nyufka69
tag
válasz
ricshard444 #27698 üzenetére
haver érti a "poént" nem személyeskednék nyugi
fb-n tartjuk a kapcsolatot
-
-
Grave_444
nagyúr
Szerintetek az miért van, hogy cod2 alatt 70fokos max a vga, de ha megy a youtube csak 62-64?
-
Shirkan
csendes tag
Szevasztok, egy olyan kérdésem lenne, hogy érdemes-e felrakni az újabb cata drivert 5870hez? Nyerhetek-e egy kis sebességet a mostanival szemben ( 11.12-es van fent jelenleg ) mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, mert ha nem muszáj nem csinálom végig a procedurát.Válaszotokat előre is köszönöm
-
GAbre
veterán
válasz
X Factor #27685 üzenetére
Köszi mindenkinek,de nem problémáznék ennyit,ha nem sapphire kártyám lenne.
Mondjuk így is felraktam 1 nap után az msi-t.
Köszönöm Doridmester.
Próbáltam már regben átállítani.
Meg mindent kipucoltam a sapphire regisztriből is,de nem lett jó,majd ezzel este,holnap játszok,h tudom megoldani.
Köszönöm szépen. -
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27686 üzenetére
Sry, nem tudtam.
-
Hát van neki több megoldása is a TriXX el nálam sem igazán akart működni a dolog!
1, kézzel keresgéled meg Registry -ben az értékeket Regedit ben rákeresel a enableulps -re és ahol értéknél 1 van neki át írod 0 -ra! egy frissen telepített op rendszernél kb 6-8.helyen van(ha már több ati driver volt fenn nincs kizárva a 10-15 hely se) és mindnél át kell írni 0 -ra az értéket!
2, letöltöd a ULPS_Configuration_Utility_v1.1.4 -et és ezzel kapcsolod ki!
3, letöltöd a ULPScontrol -t és ezzel kapcsolod ki!
***********************************************************************************
#27685 X Factor : Sapphire XTREME kártyákon CHL 8214 es fesz szabályzó van azt csak a TriXX progi tudja kezelni!
-
-
GAbre
veterán
ÁÁÁ megőrülök.
Driver sweeper fel.
12.2es driver fel.
Okés.
Sapphire Trixx nem működik nincs semmi órajel állítás.Azt írja kapcsoljam le a disabla ULPS-t és indítsam újra a gépet.
Már vagy 15x tettem meg,de még mindíg ki van pipálva az UlPS.
Hogy lehet kivenni a pipát,h tuningoljak? -
djculture
félisten
Az jó mert én nemrég monitoroztam és járt oda vissza mint a franc pedig nem a legújabb driver van fent. Mondjuk lehet azért mert nekem a háttérnek elve egy mozgó video van betéve /Dreamscenes/.
-
djculture
félisten
Mivel az aero eleve használja a vga-t így nem csoda ha nem alapon jár .
-
GAbre
veterán
Üdv!
2 rendszeren is próbáltam az új ati drivert,és mint kiderült,mind a 2 rendszeren az alap 157mhzes gpu órajelet és feszt.400Mhzre állítja át az lesz a 2d órajel.(vagy azt használja annak)
Nem tudom találkozott-e vki ezzel a jelenséggel.Megoldás rá,vagy rakjam vissza az előzőt inkább?
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #27668 üzenetére
Eddig nekem sem engedte beállítani 5870-el, ebben már működik kösz
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27668 üzenetére
köszi, a bétában már benne van, eddig nem volt.
-
válasz
X Factor #27667 üzenetére
Pedig ref karinak tudnia kell!
Próbáld meg feltenni a legfrissebb v2.20 Beta15. verziót hátha segít megoldani a problémát!
-
X Factor
addikt
válasz
DroiDMester #27655 üzenetére
Most linkelhetnék képet. nekem is ugyanúgy ott van, csak épp mem usage-t nem tud kirakni, vagyis nincs rá opció.
látom h. milyen dx, gpu usage, hőfok stb...
2.1.0 MAB
12.1 Cata
ref Sapphire 5870De a monitoring beállításokban nem vonatkozik semmi a mem-re.
-
ervinke2
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kívánicsi. Egy ideje már nézegetem a VGA kártyák piacát. Eddig a 6750 volt kiszemelve, de mostanra már szinte a 6770 is egy árban van vele. Nem kérdés, hogy akkor a 6770-et kellene venni. Viszont találtam egy 5830-ast kb 3000 FT-tal drágábbért, mint a 6770.
Egyébként 1680x1050-ben lenne használva. Megéri az 5830-as az árát, vagy maradjak inkább a 6770-nél?
-
JohnnyX
őstag
válasz
seederking #27660 üzenetére
-
seederking
őstag
válasz
JohnnyX #27659 üzenetére
Üdv.
Pontos típus egyezés miatt nem tudok nyilatkozni.
De egy "hasonló" váltás tapasztalait megosztom veled.Jómagam 4890ről váltottam 5870re annak idején és majd be.sztam a különbségtől
komolyra forditva a szót márcsak a directx11 adni fogja.De nézd meg magad mennyire látványos lesz a különbség.Szerintem jó választás már ha az ár is jó. -
JohnnyX
őstag
Hali!
4770-ről váltok 5850-re. Mekkora lesz a teljesítmény növekedés a játék alatt?
Van valakinek ilyen tapasztalata, aki esetleg ugyanígy váltott? -
válasz
DroiDMester #27657 üzenetére
Nemrossz
-
válasz
ricshard444 #27656 üzenetére
-
válasz
DroiDMester #27655 üzenetére
Azértmondom,mert a Sapphire kártyákon nemvolt monitorozás...(5850,5870,5970)
-
válasz
X Factor #27654 üzenetére
Már hogyne lehetne monitorozni!
íme néhány régebbi teszt képeim innét a 58xx tropikból!
vagy Rage tesztképeim!
jobb felső sarok! ott van minden infó MSi AfterBurner progival monitorozva! HD5850.es kari!
vagy van még Skyrim CF tesztképem is! (bár itt érdekesen számolta a ram használatot, igaz itt kezdetekben még buherált driver kellett hogy menjen skyrim alatt a CF ezért látja 1400.Megának)
Tehát mennie kell msi ab vel a monitorozásnak csak nem mindegyik 58xx támogatja leginkább gigabyte kártyák amik ennyire ratyi hogy még ezt sem tudják az irtó nagy olcsósítás végett!
-
X Factor
addikt
válasz
ricshard444 #27653 üzenetére
Köszönöm, akkor nem keresem tovább
Bár a gpu-z tudja.
-
-
zeorsdfd
senior tag
Sapphire 5850 ramját általában mennyire lehet tunningolni gyári hűtővel biztonságosan, Catalyst-al?
-
X Factor
addikt
MSi afterburnerrel lehet vhogy vram használatot monitorzni, h. osd-n megjelenítse mint az fps-t meg a gpu kihasználtságot ?
-
do3om
addikt
Úgy néz ki az asus sd valódi feszt állít be, a gpu-z talán nem látja valahogy jól.
A lényeg fesz nélkül 850 MHz ment, 1,2-őn meg 950, feljebb már kidobott, a ramokat 5200-ig néztem. Tovább most nincs idő tesztelni, meg nem is számít, nem hiszem hogy sok tartalék lenne még benne, és ez is elég jónak mondható. -
-
Remus389
veterán
válasz
seederking #27644 üzenetére
windows reinstall
látom nagyon akarsz a gépedbe új alkatrészeket, én is voltam így, aztán volt hogy persze megérte, de volt olyan is alig éreztem, és utána szívtam a fogamat hogy kiadtam pénzt
egy 5870--->6950 csere az olyan lesz amit meg fogsz bánni, ennyi erővel fogj egy öngyújtót és gyújtsd meg a húszezrest, ugyanott vagy
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Valami nem oké a karimmal vagy a konfigommal nem tudom.1x2 észre vettem amit most ujrainditás után folyamatosan csinál,hogy filmnézés közben megállt a kép a hang ment és a vga egyre csak pörgött pörgött.Pl a total commandert meg a böngészőt is akadozva rakja monitorra.A böngészőn és a contorl centeren kivűl semmi nem fut és 95% vga kihasználtságot mutat a cc 74fokon és 70% venti mellett.Valami gond van de nem tudok rájönni mi lehet. HD 5870
Légyszi segitsetek... -
Blizz
őstag
Sziasztok most tettem fel egy win7 64bit ultimate rendszert letöltöttem a legújabb amd drivert és kék halállal újraindította a gépemet..5870-et használok eddig semmi ilyen probléma nem volt vele..mi lehet a baj? youtbeon 1080p-s videokat kiteszem teljes képernyőre fekete az egész kép..full hd-s filmek nem működnek
-
HSM
félisten
Igen, ha jól írtad be a szöveget (annak tűnik) akkor így mennei kell. Lehet, a kártyádon olyan csip vezérli a tápkört, ami különbözik a referencia vagy MSI megoldásoktól, ez esetben viszont csak a gyári programmal fog menni a feszemelés, ha egyáltalán tudja a kari. (SD tud úgy húzni a feszültségen, hogy nem is csinál semmit, szval azért nézd meg, meglett e a feszemelés hatása...
)
-
do3om
addikt
Amúgy így csináltam.
-
do3om
addikt
Bemásoltam amit egy régi hozzáoszlásban leírtál de semmi.
De mindegy mivel a karicsere ta még nem volt win reinstal, valószínű ez bezavar neki.
Most egy asus SD raktam fel más verziót mint amit néztem ez már engedi, Annyi érdekes hogy a GPU-Z mindig 1.1-et irt ki ha bármerre is állítottam.
Úgy sem feszemelve akarom használni, ráraktam 850-re a gpu-t ahoz meg nem kel fesz. -
do3om
addikt
Hi
Van valami ötlet mért nem tudok feszt emelni az Asus 5850 DirectCu karimon?
Pedig mennie kéne de sem a Smart sem az After nem engedi hozzányúlni. -
Skimaster
senior tag
válasz
seederking #27621 üzenetére
Teljesen egyetértek Remusz911 hozzászólásaival.Inkább egy jó erős kártya,mint cf-ben 2 gyengébb.Az 5870 elég erős manapság is!
-
Remus389
veterán
válasz
seederking #27620 üzenetére
amíg ilyen Xbox -rol portoljak a játékokat addig nem lesznek hard rendszer követelmények
ha mégis nem az a 10-20% különbség fog dönteni
gondolkozz mire szorod a pénzed, hasznosabb ha odaadod egy csovinek vagy nekem
pl a Diablo 3 béta full hdban fut egy 3870-esen, 40-50 fpsel
a z új mass effect se VGA izzasuto
nincs semmi értelme cserélni 6950-re
ha igazi boost -ot akarsz nem lepkefingnyit epits 5870 crossfire -t akkor+ 70-80% -ot nyersz
lesd meg a logouton a ketchipes 5970 hogy elpicszza a 6950-est
-
seederking
őstag
válasz
ricshard444 #27615 üzenetére
Hidd el sokat számit a véleményed és köszönöm is mint mindenkinek.csak tapogatozom a sötétben és mindenre rákérdezek amihez hozzà "érek".
-
seederking
őstag
válasz
Remus389 #27617 üzenetére
Dehogy égeti a zsebem.Csak tartok tőle nem sokáig birja még a kicsike ezeket a hard rendszerigényeket.és gondoltam addig kellene megválni tőle amig nem kezd pl a hűtés repcsi hangon "zenélni" és egyáltalán amig még jol működik.Igazad lehet hogy kiszolgál még és azt sem tudom az árak hogyan alakulnak majd.De a 6970 teljesitménye és a 2Gb elèg meggyőző tud lenni.Ráadásul nem kicsit ujabb a technologia.Hmm elbizonytalanodtam.De igazatok van 5770 cf-re nem cserélem.
-
válasz
seederking #27616 üzenetére
Nehogy válts 5770ekre...
-
fenergie84
addikt
válasz
5770 cf kb 5870 szintjét hozza, arról nem is beszélve, h csak a nyűg van vele, nekem volt ilyenem és nem bántam meg, hogy eladtam őket és egy darab 5850 lett helyettük...
-
Remus389
veterán
válasz
én nem cserélném el CF-re
akkor gáz ha nem működik akkor csak egy 5770 ereje
de miért akarod mindenáron lecserélni a jó kis 5870-est? nem elég a teljesítménye ?
vagy add el és vegyél 2 db 5850-est az brutális
nem is értem én nálam egy 5850 van és teljesen jól futnak a gammak, egy 5870esen még attól is jobban
égeti a pénz a zsebedet?
az a "gond " hogy az 5800-as széria túl erős lett, a 6800 a 6900 széria nem hoz sokat, nem éri meg a felárat
egy 7970 az mar megéri FPS -ben, azt megerezned, viszont csillagászat ára van
minek csereled le? +10-20%-ot észre sem veszel játék alatt, ha kikapcsolod a frapsot, nem mindegy hogy 60 fps vagy 70? oké lehet hogy nem de 20 ezret meger neked?
-
seederking
őstag
A 6950-et ahogy néztem tulságosan nem veri az 5870-et.Nem tudom megéri e cserélni.Viszont a 6970 elég huzos áru cucc.Irt egy srác hogy 2db 5770et adna az 5870-ért.Butaság a cf-re hajazni?
-
-
HSM
félisten
válasz
djculture #27613 üzenetére
OKé, de ez már eléggé a rizsa kategória, már ne is haragudj. Az 1Ghz-es HT link épp kiszolgálja a PCIe16-ot, ennek bőven elégnek kell lennie a VGA-nak. Ja, hogy a többi periféria meg szívószálon lóg? Nem tudom te mire és hoyan használod a géped, de általános feladatokra azért a 250mb/sec ha szűkösen is, de elég. Ellenben játékban ennek gyakorlatilag semmi jelentősége.
A VGA megkapja a 16 sávját, onnantól édesmindegy, hogy a gigabites hálózati vezérlőd csak 60MB/sec-el tud másolni a maximális 120 helyett....
Persze, hogy nem hiába triplázta, duplázta, mert egy 2.0-ás CF-re ez már kevés, de itt most nem ilyesmiről van szó. Olvass utána nyugodtan, mennyit lassít ezeken a VGA-kon ha csak 1.0-ás 16-os PCIe van. (Elárulom, 1-2%, hacsak nem fogyott ki jelentősen a VRAM a kari alól, mert akkor több.)
Az meg hogy 2014-ben lesz 4.0... Mindjárt dobom is ki az I7-es gépem, hogy csak 2.0.... Persze, kell a fejlődés, de ez a hozzáállás szvsz már elég kényszeres. Még a 3.0 is épphogy kijött.. Nézhetsz teszteket, még a 7970 is csak compute feladatokban gyorsul 3.0-ás linken, játékban szinte semmit, pedig elég brutál kártya. -
djculture
félisten
Nem a pxiex 16x van 250MB/s kötve hanem az összes integrált eszköz...Proci linkje meg csak 1000mhz ami szintén harmad sávszél. A sávszél ilyen nagy adatmozgások meg több magos procik korában nem hátrány. Már a PCI Express 4.0 dolgoznak 2014 ben várható. Na mindegy amd nem hiába triplázta duplázta szépen ezeket a buszokat az új chipkészletein. Eléggé tapasztalom mióta megvan a lap tömve mindennel hogy nem birja a kiképzést a régi lap .
-
HSM
félisten
válasz
seederking #27609 üzenetére
Nem ismerem a régebbi AMD-s rendszereket, ennek kérdezz utána a megfelelő topicban. Ellenben azt kizártnak tartom, amit itt írtak, hogy 250mb/sec-re lenne kötve a PCI-e 16X, az ki van csukva. A lényeg, hogy én első ránézésre semmilyen lényeges ellenjavallatot nem látok a rendszeredben, szerintem nyugodtan mehet bele egy 6950 2GB, esetleg 70, utóbbi is inkább az ára miatt kevésbé ajánlva.
De a tuti az az, hogyha annak a játéknak érdeklődsz a topicjában, aminek a sebességével nem vagy elégedett. Alapigazság, hogy addig felesleges előre fejleszteni, amíg a már megvett motyó is tökéletesen kiszolgál. -
Vagy F1 vagy Far Cry 2 stb, de igazad van teljes mértékben én is rosszul vagyok ettől a "kihajtás" témától
A játékok 95%a vga igényes. És szerintem mind1 ,hogy 69fps-el megy a játék amikor nem hajtja ki teszem azt a 40k-s proci vagy 87-el a 100k-s cucc,persze valaki maximalista és túllihegi ezt a kihajtás dolgot
-
X Factor
addikt
válasz
seederking #27600 üzenetére
Teljesen jó az mellé, gondolom nem 1024ben low beállításokkal játszol.
-
HSM
félisten
válasz
Elfog a sírógörcs, amikor ilyen szarvas marhaságokat olvasok, hogy "nem fogja kihajtani".... Milyen játékban nem fogja kihajtani? GTA4 vagy Heaven bench?
A 6970-el annyi lenne, hogy prociigényes játékokban nem hajtaná ki, VGA igényesekben meg tökéletesen. Ilyen (prociigényes) pl. a GTA4, amiben az I7-em még egy 4890 kihajtásához is fel kellett húznom 3600-ra, 6gb 1400@cl7 3-csatornás ram társaságában szóval ott ma nem létezik (tuning nélküli) proci, amivel ki tudnád hajtani a 6970-et.
-
odorgg
addikt
válasz
klambi #27601 üzenetére
esetlg nem töltötte le a legujabb patchet a game, és esetleg nem orosz verziós a game?
Mert akkor itt a megoldás! -
djculture
félisten
válasz
Ja én is azért néztem új lapot igazából a phenom2-vel én se lennék bentebb mégha elis működik némileg butítva a mostani lapban. Majd veszek egy bullodezert az már jó lesz .
-
klambi
addikt
Szevasztok!
olyan problémám lett ma hogy frissítettem az új catalyst drivert és mikor battlefield 3 mal akartam jáccani csak 1 fekete képernyő fogadott, bármit csináltam játék fel le. catalyst fel le régebbi driver is pl most a 11.12 es van fent azzal sem megy, valakinek van valami ötlete mi lehet ez???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest