- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Leslie1984 #27991 üzenetére
aleister gépében is kockázott a kártya, de csak dx9-ben, dx10,11-ben jó volt.
Megpróbálom visszaküldeni... -
Hanttm
csendes tag
Szerbusztok!
Az a helyzet,hogy nincs lehetőségem végig olvasni az egész fórumot de.
Van egy asus hd5870 v2-es karim amivel az a probléma (ami annak idején a 4870x2-vel is), hogy ha sokáig vagyok asztalon vagy netalántán youtube videót nézek akkor a karim beáll egy 400Mhz-s GPU illetve 900-as memória órajelre (a rendes kapuzott órajelnek 157/900). Ezzel nem is lenne baj csak az a probléma, hogy ha ezek után elindítok egy játékot akkor vissza már nem kapcsol onnan a normális (850-900-950/1200-1250-1300) órajelekre. Mivel sehol nem kaptam választ a problémámra csak ezért az egyért tettem meg itt is ugyanis ez a probléma kerek perec 4 éve áll fent AMD háza táján és kezdem unni, hogy nem tudok venni egy olyat amelyik működik is.A továbbiakban az asus smart doctorral ujraindítás nélkül az overclocking range encanchment segítségével vissza lehet állítani de az nem egészséges, hogy az ember ujraindítgatja a vga-t illetve rémesen irritáló is.
ha valakit érdekel a gépem Intel c2dE8500@4ghz; asusp5q-e; 4gb kingmax 950mhz ram;EAH5870/2DIS/1GD5/V2; 700w chieftec moduláris táp
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27997 üzenetére
Lehet az hosszú is
Úgyis olyan kihal lett ez a topik
-
Smani
senior tag
Ennyi volt az 5870. Alapon ramhibás lett. Amúgy kalap kaki. Furmark alatt alapon gpu 75c 4000rpm ventivel. Gpu memio vagy mi meg 96...
-
Guseppe
tag
válasz
intercooler #27983 üzenetére
1 napos volt, garcsere.
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27990 üzenetére
mi lett helyette? Délután meghajtom a kis lightingot
-
Leslie1984
tag
válasz
Motion_Blur #27990 üzenetére
Gondolom, jó kis kártya az
-
Leslie1984
tag
Így már érthető
-
Smani
senior tag
válasz
Leslie1984 #27987 üzenetére
Haver
-
Leslie1984
tag
Aranyos Cinizmus volt
-
Smani
senior tag
Na beszállok egy 5870 lighting-al
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Leslie1984 #27980 üzenetére
Már mondtam hogy szólok
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Leslie1984 #27978 üzenetére
Ha minden igaz majd holnap.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
dangerzone #27976 üzenetére
Próbáltam több fesszel is, sehogy se jó.
-
Grave_444
nagyúr
Csináltam képet a kockázásról. [link]
-
aleister
veterán
válasz
Leslie1984 #27970 üzenetére
-
Leslie1984
tag
Jól van azért a Veszprémiek csak összetartanak
-
Grave_444
nagyúr
válasz
albinolynx #27968 üzenetére
Köszi, de aleister közelebb van
-
Leslie1984
tag
Sok sikert a diagnózishoz
-
Grave_444
nagyúr
Még mindig sz@r az 5870, játék alatt lefagy a gép vagy bekockáz.
A vga-nak nincs baja, a géppel nem fér össze valamiért.
Próbáltam már windows reinstallt, jó pár drivert és sehogy se megy rendesen.Ha tud valaki segítsen pls, már több mint egy hete szenvedek vele.
-
Guseppe
tag
válasz
Leslie1984 #27957 üzenetére
Egyébként nem is ebbe a topikba akartam anno írni, hiszen nem az itt felsoroltak közül való a kártya, csak akkor hirtelen nem találtam a megfelelő topikot. Azt hittem majd a fejemre olvastok, de köszi mindenkinek a segítő hozzászólást. (azóta persze a megfelelő topik is megvan)
-
Guseppe
tag
válasz
aleister #27944 üzenetére
A boltban nagyon kedvesek voltak, mondták, hogy a héten cserélik mindenképpen lévén, hogy 1 napos. A boltos srác mondjuk a 6850-et ajánlott helyette. Azzal érvelt, hogy gyorsabb, erre én felhoztam a fogyasztást.
))
Mind1, lényeg, hogy adnak vadi újat, remélem azzal már nem lesz gond... -
cellpeti
nagyúr
üdv
volt nekem egy 5850OC karim. A garancia papírja még nálam van! De a kártyán hol található az S/N szám ami a gari levélen rajta van? Fontos lenne, mert lehet, hogy átvertek.
-
Csorosz
aktív tag
Ugyanez volt nálam is használt hd5770 GBT karival. Főleg Vantage alatt hibázott, aztán nekem végleg megdeglett.
Még garis volt, hála a 3 évnek. (2 éves volt a kártya)
Kicserélték vaci újra.
A garancia újraindult, ismét 3 év van az új VGA-n.
Szerintem nyugodtan lehet venni Giga kártyákat. Nagyon korrekt a gariztatás, ha baj van.
Árban a konkurencia alatt vannak, és nagyon sok saját tervezésü VGA-t adnak ki, melyek komoly tuningpotenciált rejtenek. -
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27951 üzenetére
Igazából nem játszottam 1 óránál többet mással sem, hétvége van és nem ülök ilyenkor a gép előtt, nincs rá időm..
Nem lehet hogy alaplap/ram inkompatibilitási probléma van?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27949 üzenetére
Inkább több fesszel kipróbálom, azt mondták hogy kevés az 1,125V nem is értem miért annyira teszi alapból.
Ha ez számít valamit ilyan az alaplapom: Gigabyte ga-880gm-d2h és f6-ra frissítettem a biosát.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27935 üzenetére
Na persze, sose venném le 60-ra az fps-t cod2-ben...
Leslie1984 azt hogy lehet megnézni?
Amúgy 1,125v-on volt gpu-z szerint, most sapphire trixx-el felraktam a csúszkát maxra így 1,163V-on megy, ma tesztelem cod2-vel.
-
moonguru
őstag
válasz
Leslie1984 #27945 üzenetére
Volt mögötte smiley...
De tényleg csak jelentéktelen hiba, hiszen gyári órajellel meg jó!
Érdekes módon az automobilt nem cserélnék ki amiatt, mert nem úgy gyorsul és nem annyi a végsebessége mint amit megadtak!
-
Guseppe
tag
válasz
DroiDMester #27939 üzenetére
Azért bízom benne, hogy nem ennyire gáz manapság a Gigabyte, csak kifogtam egy rossz példányt. Ellenben erre van a 36hónap garancia, majd cserélik.
5850-et azért nem akartam mert kifutó, kifutott modell, a 6850 pedig hamarosan kifut.
Pár fps különbség nem zavar, ellenben számomra sokkal vonzóbb, hogy a mag kisebb csíkszélességgel készül, így hűvösebb és alacsonyabb fogyasztású kártyatípus.
Persze ettől még lehet mostanság szar a Gigabyte, de mivel nem naponta veszem kártyát előre nem tudhattam pedig csomó tesztet végigolvastam. Hozzáteszem egy G530 Celeron hajtja a vga-t szóval ennek a kártyának sem itt van vége. Ha egy Core i5 vagy i7 hajtaná is megugrana a teljesítménye, pedig már most is meg vagyok elégedve. Hétfőn írok, mi volt addig 1050MHz-en is megfelel az integrált vga után. -
Leslie1984
tag
Az nem túl jó fej dolog
-
válasz
Guseppe #27937 üzenetére
Megint bizonyított az ótvar CSIGABÁJT nem is értem ki vesz még giga kártyát manapság 10 ből 8 gyári selejt! hiába olcsó ha ennyire használhatatlan!
Amúgy nem értem miért 7770.et vettél mert az a kártya még a HD6850.től is szarabb! inkább 5850.et kellett volna venned, most elég jó árba dobálkoznak velük az apróba! és reggelire megeszi a 7770.et!
-
Leslie1984
tag
Jogos, pont ezért írtam a plussz feszt.
-
Guseppe
tag
válasz
Leslie1984 #27934 üzenetére
Megvan mi a baj, nem bírja a gyári tuningot a kártya, hétfőn viszem vissza a boltba.
Ezen OC-s videókari gyári GPU órajele 1100MHz. Amint csak 1050MHz-re visszaveszem, minden tesztprogi végigfut, minden játék tökéletesen megy. Ha a gyári(emelt) értékekre visszaállítom, lefagyogatnak a gamék, tesztprogik nem futnak le. De hát nem azért vettem az OC-s modellt, hogy vissza kelljen fognom, szóval vihetem vissza.
-
Leslie1984
tag
Grave! Nézted már hogy milyen Bios van rajta? Mik a gyári órajelek?
-
Guseppe
tag
Ma megérkezett az új kártyám, gondoltam kipróbálom pár játékban, de eddig nem jártam sikerrel. Már minden létező driverrel megpróbáltam, de lefagy a Vantage, nem fut végig. Játékokból is kidobál a rendszer, szóval valami nagyon nem kerek. Gigabyte 7770 OC. A kártya hűs, nem szemetel vagy ilyesmi, inkább szoftveres problémának érzem, de ez csak megérzés. Kissebb beakadások vannak játékban, de 1-2 perc után minden program, játék a win7-be dob ki. Gyári cd, legújabb driver mind ua produkálja. a Gép egy új 1155s G530celeron. Tuning nincs. Ha van ötletetek, örömmel fogadom.
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #27919 üzenetére
Na mi az, befekteted a megkeresett Fontokat?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27930 üzenetére
Ugyanezzel a géppel ment a cod2, amíg 5850 volt benne.
Mégis mi lenne a baj cod2vel? -
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27928 üzenetére
Igen és érdekes módon BF3, Cod8 alatt nem volt gond.
-
Grave_444
nagyúr
Újratettem a windowst, de így is bekockáz cod2 alatt, úgyhogy valószínű rossz a vga, amit vettem.
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #27919 üzenetére
kösz
Hát én meggondoltam magam, mivel durván nyár végére tudom lecserélni. Ezért inkább valami 7970 vagy még kitudja mik lesznek addig
Mostanában nem akarok cserélni vga-t
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #27923 üzenetére
Nekem valószínű a kék nyákos van, most nem szedem szét azért a gépet.
Az enyémnek a végén van a tápcsatija, nem pedig oldalt. [link]Az 5850-em 1,088v-on volt és ha tuningoltam 1,1-re tettem...
-
válasz
Grave_444 #27922 üzenetére
GPU-z csak Digitális-PWM es kártyákon (referencia kártyák általában ilyenek) jelez valós értéket (vagy az újabb Xtreme kártyák amik 6850.es nyákon vannak, amin CHL8214. fesz szabályzó van ezek már 12.V os bemeneti fesz is tudnak mérni)
ha fekete nyákos(Rev1) a Vapor-X ed akkor 99.% hogy referencia nyákos lesz a kártyád ha már az olcsósított kék nyákos, akkor azon sajnos már analóg VRM van és a monitorozó progik az ati driver ből kérik le a fesz értéket ami természetesen nem igaz ezért nem mutatnak valós értéket!
1,125.ös GPU fesz 5770(6770) eknek szok lenni 58xx szériánál még egyetlen verzióval se találkoztam aminek annyi lenne a GPU fesze! 5850.nek is 1,088.v (referencia) vagy az újabb Xtreme 5850.ek 1.09375.V on járnak! a selejt 5830.ak meg változó de leginkább 1,200.V on!
-
Grave_444
nagyúr
válasz
DroiDMester #27921 üzenetére
Nálam érdekes módon 1,125-öt jelez a sapphire trixx és a gpu-z is.
-
-
Grave_444
nagyúr
A Sapphire HD 5870 Vapor-X-nek mennyi alapból a feszültsége?
1.125V ? -
Motion_Blur
félisten
válasz
intercooler #27918 üzenetére
Szerintem GTX480, esetleg HD6970, de előbbi a sanszos
-
JohnnyX
őstag
válasz
intercooler #27916 üzenetére
Mármint, hogy a tied is eladó?
-
-
JohnnyX
őstag
válasz
Motion_Blur #27913 üzenetére
Halkan megkérdezhetem, mi lesz helyette?
-
Motion_Blur
félisten
Halkan jelezném hogy eladósorba került a kártyám
-
Zan
aktív tag
Sziasztok!
Mióta újra telepítettem a Win7-et, egyfolytában Catalyst Control Center hibával indul a gépem. Mindig írja, hogy a Control Center hibát észlelt,ezért leáll. Ezzel tulajdon képpen nincs semmi baoj,mert ettől még maga a driver megfelelően működik, de a CC-be nem tudok belépni. Újratelepítettem először persz, de ez nem oldotta meg a problémát. Nekem egy HD 5850-em van,aminek nem hinném, hogy bármi problémája lenne mellesleg. Valakinek lenne ötlete,hogy mit kellene tennem? Reg-Cleaner?
Köszönöm előre is,
Zan
-
Grave_444
nagyúr
Amúgy 5870 Vapor-X-ből van olyan verzió, aminek hátul van a tápcsatija, nem oldalt és 850/1200-on megy vagy csak nálam megy kisebb órajelen?
-
aleister
veterán
válasz
bodo753 #27889 üzenetére
Köszi!
Anno még Grave kolléga volt nálam az 5850-ével. Azért raktuk fel mindkettőt, mert valamelyik nem mentette fura módon el a felhasználói ventifordulat beállításokat. Én is úgy gondolom, hogy kettő ilyen progi csak bezavarást eredményezhet. No akkor szimpátia alapján választok egyet. -
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27906 üzenetére
Az lesz, de csak holnap
Remélem úgy menni fog rendesen.
-
intercooler
őstag
válasz
Grave_444 #27905 üzenetére
Akkor próbáld meg wint újra rakni.
Én most ultimate helyett Home Premium-ot raktam fel, kb 1hét. Ennyi idő alatt annyit szűrtem le, hogy nekem ez jobb.
Thome nem miatt kellettem keresni mást, ultimate-be szolgáltatásoknál nem bírtam bekapcsolni a telefonos szolgáltatást
Eddig nem bántam meg hogy lecseréltem
-
Grave_444
nagyúr
válasz
intercooler #27904 üzenetére
12.1a-t próbáltam, de marha sok idő lenne végigpróbálni, mert nem egyből kezd el kockázni, valamikor 1-2 óra játék után.
halisa mind2 teszt hiba nélkül ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest