Hirdetés
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
A hiányzó 2GB-ot nem a VGA memória veszi fel?
A 2500Mhz HT szerintem brutál, a memória vezérlő a prociban van, a 955BE hivatalosan 1333Mhz-et támogat csak, 1600-at az AM3+ procik trudnak.De ha már egyszer BE a procid, miért nem külön állítgatod az CPU, NB, HT szorzót. Én azt gondolom, h a HT-t 2000Mhz-en kellene tartani. -
finest
addikt
Meg tudja mondani valaki, h az AM3 955 gyári hűtőjén mekkora a venti mérete? 7, vagy 8cm?
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #19041 üzenetére
Nah, sajnos a lapod vdropja ismert hiba, talán egy újabb BIOS megoldja. Okoz amúgy problémát?
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #19039 üzenetére
Crossfit, nagy tudor lettél itt tuning és hűtés ügyben az elmúlt hetek alatt!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16596 üzenetére
Nem lesz egy kicsit kevés bele a 24GB Ram? Kár, h a vele adott Win7 Home Premium csak 18GB-ot támogat... 1,4 gurigába beleférhetne nekik egy Ultimate, vagy legalább egy Professional!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16571 üzenetére
Járass mindent alapon, Ramokat 1333-on, CL9-en és attól függően, h mivel száll el a teszt, kiszűröd, h procc vagy Ram. A small ftt csak a proccot nyúzza, a blend a Ramot.
-
finest
addikt
Oh, igen! Én is imádom a srácot, csinálhatnánk neki egy gyűjtést a Thubánra, amiért ilyen jókedvre derít itt mindenkit! Úgy tűnik, h szüksége lesz rá hamarosan.
Crossfit007, tegnap írtam, h a degradálódás nem fog abbamaradni: Ha komolyan gondoltad, h el akarod adni, akkor vegyél vissza mindent alapra, teszteld alapórajeleken, és ha jó, szabadulj meg tőle, vagy próbáld gariztatni! Közel a vég, őszintén mondom.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16501 üzenetére
Mit fogsz mondani, amikor tönkrement az első Intel proccod? Váltasz konzolra?
(#16502) sith7: heaven bench!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16486 üzenetére
Szerintem sem éri meg a hatmagos, de megértem, h snassz lenne megint egy négymagos.
Létezik, én hónap eleje ezt vártam, nem drukkoltam, de mérget vettem volna rá. Kíváncsian várjuk, h tovább romlik-e a procc, vagy stagnál. Én arra fogadok, h nem áll le a degradálódás a desz csökkentés ellenére sem, de ne legyen igazam!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16482 üzenetére
Simán kisütsz még egy x6-ost, amíg kijön a Bull!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16477 üzenetére
Emlékszel: [link]? Három hetet tévedtem.
Fasza gondolt beszámíttatni a proccot, csak maradjon alapórajelen addig is stabil!
Jó lapot vettél! A procc is új? Gyorsan leamortizáltad akkor.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #16434 üzenetére
Lehet, h nem szereti azt a sok feszkót az NB.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15819 üzenetére
Akkor vissza HerrZ válaszához. Na, jó mulatást, holnap megnézem a 3GHz-es eredményedet!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15816 üzenetére
Nyilván az NV chip és a DDR2 Ram-ból adódik az eltérés. De nem tudom igazából, sajnálom, h nem tudok úgy fellelkesülni, h oldalakat írjak neked rajongva a CPU tuningból. Én is voltam olyan, mint Te, de ráuntam a tesztprogikra.
Azért adok egy tippet, h összehozd a végső AIDA benchmarkot, zárj be minden más progit az AIDA-n kívül, böngésző stb. bármi, ami a teszt alatt hozzáférést kér a procihoz, meg a memóriában terpeszkedik úgy is csak lassít!15817-re is a fenti a válaszom, az AIDA is össze-vissza mér, szerintem elsősorban az éppen futó alkalmazások miatt. De az is lehet, h HerrZ-nek van igaza és 3.9-en stabilabb a procid. Amúgy a CPU-NB/CPU teljesítmény/fesz optimuma 2600-as NB-nél van 3,8-3,9GHz-en.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15813 üzenetére
Épp az az érdekes, h a DDR3 Ram nem jobb sokkal. Az én nézőpontomból tökéletesen jelentéktelen, h 2,6, 2,4, esetleg 3GHz az NB. Sőt, a CPU tuningot is feleslegesnek látom 3,8 felett. De azért kedvet kaptam a tuninghoz tőled, és beléptem a BIOS-ba megemelni az NB frekit 2600-ra.
300pontot hozott 3DMark11-ben az emelés. -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15811 üzenetére
Hátha szerencséd lesz a 3GHz-cel! Érdekességképp a 965-öm 3.8GHz/NB2400-on, DDR3 1600 CL 9-9-9-27 2T-én kb. ugyan azt hozza az AIDA benchmarkkal mint a tied 4,2GHz-en. Azért linkelj egy tesztet a 3GHz-es NB-ről, kíváncsi vagyok, h gyorsul! A 3GHz megint az übertuning kategória, előfordulhat, h a sima NB feszen is emelned kell, h stabil maradjon a gép, azon 1.2v a max. aszem.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15809 üzenetére
Ne törődj azzal, h mit pirosoz ki a BIOS! 1,35v bőven ok kategória, de minek is akarsz emelni, még növelnéd 3GHz-re? A CPU NB a processzorban van, nem az alaplapi NB-ről beszélünk.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15806 üzenetére
NB-nek mennyit adsz most? Bírja akár 1.5-ig is amúgy.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15711 üzenetére
LOL, hogy on is legyek, az NB emelésével a procc fogyasztása elég rendesen nő, tegyél fel egy fogyasztásmérőt és mérd ki, szerintem 3.8/2800 többet eszik, mint a 4300/2600.
Azt nenm értem, h ha összejött a 4GHz 1,36v-tal, 2600Mhz-es NB-vel, akkor miért kötsz most bele az NB frekibe? -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15708 üzenetére
Kb olyan. Bírom a nettó hülyeséget, amit napról napra nyomatsz, Crossfit!
Sok szerencsét a 2,8-2,9-es NB-hez a lapoddal, amin nincs külön NB CPU fesz beállítás! Lassan el kellene kezdeni a fogadásokat arra, h mikor jön a nem indul a gépem, csak pörögnek a ventik hozzászólásod a topikban! Gondolom nyári szüneten unatkozol, h ennyire nyomatod a tuningot, ha nem utazol el a héten egy táborba szerintem 08.07-re összejön neked!Aha, akkor mégis csak van, annál rosszabb a gépednek!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15699 üzenetére
Nem lenne hatással semmire, de minek piszkálnád a HT-t?
VRM hőjét nem méri az alaplapi szenzor, biztos magasabb 40 foknál. Minek aggodalmaskodsz ennyire? Ha stabil 4GHz-en, 1,4v-on, adjad neki és kész! -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15668 üzenetére
Az NB-t megnövelted 2600-ra, érdekesen csökkented a sebességet! Rakd 2400-ra!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15663 üzenetére
Hamar leadtad. És mi van, ha mostanra már amúgy is károsodott a cucc, és annak ellenére nem lesz hosszabb életű, h 300MHz-et visszaveszel?
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15654 üzenetére
Neked ez a teljesítmény nem lesz elég másfél, két évig, ha már most is 4.3GHz kell a GTA4-nek.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15650 üzenetére
A 4.3GHz elég extrém túlhajtás ennél a proccnál. De úgy sem az örökkévalóságnak tartogatod a géped, ahogy feltételezem a tevékenységedből, így mit számít, h meddig bírja, ha most stabil? De gondolom, h ezzel tisztában vagy. Te 4.3GHz-et akarsz, ennek az az ára, h folyton maxon terheled az áramköröket, de kit érdekel, ha neked a 4.3GHz kell?
Ha parás vagy, használd alapon, LOL! Crossfit, ne fejleszd már ezt a konfigot, gyűjts egy Bullra, annyit még biztos bír, h egy kicsit lemenjen a BUll ára. Már ez a procc is felesleges befektetés volt. Ha behal, kidobod és veszel mindenből normálisabbat.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15643 üzenetére
Indítsd el a statisztika részt és akkor vissza tudod nézni, h mi volt a max fesz az Aida szerint, és akkor nem kell ide-oda lépkedni az ablakok közt.
Ha most is stabil, akkor miért is túráztatsz minket? 4 órakor még úgy volt, h GTA4 után nem indult a géped.
Szerk.: Akkor nyúzzad, ne parázz!
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15641 üzenetére
Az auto beállításokat felejtsd el, mert nem lehet tudni, h fixen adja-e a feszeket, és nem dobja meg terhelésnél. Szerintem csináld, amit írtam, és 3.8Ghz-en stabilizáld a rendszert! Ha nem akarsz külön szívni az NB-vel, elégedj meg az NB-nél 2400-zal, de ahhoz is kell 1.2V az NB-nek, az 1.1 néha alap órajelnek sem elég...
Meg kéne érteni, h ha a gép nem bootol be újraindítás után, akkor hiába a 4.3Ghz. Engem a Prime nem igazán érdekel, max. fél órát futtatom, ha nagyon rám jön a primeozás, a GTA4 játék közben majd úgy is kiadja neked, ha instabil.
Amiket írsz, nem extrém feszek, nem füstöl el, bár kétlem, h a 4.3GHz-en 57 fok a max. -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15636 üzenetére
Nyomj egy fail safe defaults-ota lapnak, aztán szépen apránként emelgesd a feszt és az órajeleket. A 4.5GHz a eléggé valószínűtlen, h stabiulizálható, nincs is igazán szükség rá. Az NB-nek 1.25-öt simán adhatsz a 2500Mhz-hez, CPU-nak 1.45-öt, Ramnak 2.0V-t. Ezek mellett a feszekkel nem kell foglalkoznod, csak a stabil órajelek beállításával.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15621 üzenetére
Miért nem adsz normális feszt a memónak? 2.1-2.2V nyugodtan mehet.
Ja, h auto-n van! LOL. Öreg, már korábban is szerettem volna megkérdezni, h minek jársz a PH-ra, ha semmit nem vagy hajlandó felhasználni a tuning útmutatókból, a teszteket, híreket leszarod?
Az 1.1v az NB-nek 2500-on nagyon alacsony, hogy jössz rá, h a mem, vagy a memvezérlő hibázik? -
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15576 üzenetére
Tévedésben vagy! Ugyan az a chip, egyforma a tuningpotenciál, a négy mag még hátrány is.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15547 üzenetére
Inkább veszel a GTA4-nek egy új procit? Mégis csak súlyos a helyzet. Olvastad a cikket a Crysis2 mesterségesen kreált gépigényéről? Nagyjából arról szól, amit most csinálsz 4-5 FPS-ért.
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15541 üzenetére
Hasonlítasz a kis unokatesómhoz, akinek első dolga a hurka gépén minden játék beállításait maxra venni. Full HD, 8x aniso, 16x élsimítás, 32X HDR, view distance: 10km, aztán nyafog, h képregényt kap, nem játékot. ...
-
finest
addikt
válasz
Crossfit007 #15538 üzenetére
Nem gondolod, h ilyen esetben a VGA-t kellene tuningolni?
Vagy visszább venni a játék beállításaiban a minőségből/felbontásból?
-
finest
addikt
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!
-
finest
addikt
Milyen hűtőt ajánlanátok tuninghoz 965 procchoz, ami nem takarja el a Gigabyte 790XTA lapomon az első két memória slotot? Elsősorban olyan érdekel, amihez nem kell kiszerelnem a lapot.
-
finest
addikt
válasz
Attila8006 #12873 üzenetére
Elég, toljad neki! Amikor már nem elég, vissza jössz és kiokosítanak feszemelés terén.
BIOS-ban fixáld a PCI-e frekit 100-on, meg a feszeket állítsd mind normálra, ne autón legyen. -
finest
addikt
válasz
Attila8006 #12871 üzenetére
Ha már így rádugtad a 8pines csatit a lapra, tuningoljad is.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12772 üzenetére
A CPU teljesítményében azért lett rendesen növekedés, a VGA-t viszont eddig is kihajtotta alapórajelen, így semmi drasztikus változás nem történt. Venned kell egy erősebb VGA-t, ha elégedetlen vagy, a kihajtásával nem lesz gond.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12765 üzenetére
Jó lesz, használd!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12760 üzenetére
Elég.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12758 üzenetére
Biztos ráhúztad a legfelső ablakot. Nem sok kell, h stabil legyen, jó lest az.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12754 üzenetére
Szerintem nincs értelme további OC-val nyűglődni. A DRAM Configban a késleltetés szűkítése, vagy a CR1 nem hoz annyi többletet, h érdemes legyen tesztelgetni, csak az instabilitás esélyét növeli, az NB freki sem bír sokkal többet úgy se, azzal is csak a gondok lesznek, ha tovább emeled. A CPU-t meg úgy is csúcsra járatod már most is.
Azt gondolom, h nagyon moderált feszekkel sikerült beállítanod a 4GHz-es OC-t, meg az NB túlhajtását, ha mégis fagy apránként emelve a Ram feszültségét, biztos stabil lesz, jól sikerült a géped, használd egészséggel! -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12751 üzenetére
Szerintem elég, bár 3-at szoktak ajánlani legalább. Ami 1 órát elvisz, nem fog behalni hétköznapi használattól. Teszteld játékokkal, meg a kedvenc programjaiddal is, nyúzzad! Az a valódi teszt...
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12749 üzenetére
Igen, az ötödik sort Manuára állítva aktiválódik a beállítási lehetőség, utána meg az első 5 értéket állítod át.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12747 üzenetére
Ha esetleg hamar kifagy, vagy rögtön restartol, győződj meg róla, h a CR 2T-re lett átállítva, amúgy meg ramfeszt emeld. A 9-9-9-24 nem lesz szűk keresztmetszet. A Kingstonjaid szeretik a feszt, el tudom képzelni, h 1.7v-ig is el kell menni, vagy tovább, h stabil legyen, gyárilag is 1,5-1,7v szerintem a megadott speckó.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12741 üzenetére
Na, csak meg kellett emelni az CPU NB videt? Emeld fel az NB frekit 2400-ra, a Dram Configuration nál nyomj egy entert, és állítsd be a késleltetéseket manuálisan 9-9-9-24-re. CR lehet 1T helyett 2T. A többi értéket az oszlopban hagyd autón! Az oszlop mellett majd látsz még kettőt a késleltetéseknél, SPD és AUTO néven, onnan tudod, h mit állíts át, h ott most a 11-11-11-29 1T szerepel a te oszlopod mellett. A feszekkel már nem kell foglalkozni, ha elhasal a blend test, a Ramon kellene majd emelned egy kis feszt.
A Dram Configban a legfelső 4 sort nem kell bántani, Auto-Manual-x8-unganged, aztán átállítod manualra az 5. sort, aztán 9-9-9-24, az 1T/2T Command meg 2T, a többi autó.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12736 üzenetére
Csak várd ki a végét! Mindjárt kifagy, nyugi!
Jóccakát mindkettőtöknek!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12732 üzenetére
A 1.125 CPU NB legfeljebb 1600Mhz-en lesz stabil jó esetben, de hogy 2400Mhz-es NB-vel nem az tuti. Nem elírás volt az 1.25v... Az 1.1v rendszerint még alapbeállításokhoz is kevés, mindenkinek az első dolga, h megemelje legalább 1,15-re, 1.2-re...
darál0w: Minek visszamenni 1333Mhz-re? Stabilizáljuk már 1600-on!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12729 üzenetére
Egyszerre csak egyet, ha eddig nem 1.25v volt, először állítsd be, aztán blend test. Hátha a Ram is kér még.
Ha már megvolt a CPU NB, akkor meg a Ramnak toljad felfelé a feszejt, mert az előbb 2 perc alatt elhasalt. (Ha nem akarsz szenvedni, akkor megcsinálhatod a CPU NB 1,25v, Ram 1.7v és 2400Mhz NB kombót, de a CPU NB emelése nélkül nem fog menni az 1600MHz 2000Mhz-es NB-vel sem.)
Az egyszerűség kedvéért benyomhatnád az aktuális feszeket, meg sebességeket, mert hamar elvesztem már a fonalat éjfél felé.Az 1.25v az NB-nek elég 2400Mhz-en is valszeg, ha most is elhasal, akkor a Ramnak emeld a feszt. 1,7v sem sok neki, nem kell betojni. Negyed óra múlva már biztos nem válaszolok reggelig, a viszont látásra!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12727 üzenetére
Én lehet, h elmennék kapásból 1.7v-ra a Rammal, aztán esetleg csökkentgetném lefelé, ha stabil, bár valszeg inkább tennék rá. - A 2400Mhz-es NB-hez úgy is kelleni fog. CPU NB fesz az ugye nem normál? 1,25v nyugodtan lehet.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12725 üzenetére
Már a Ramok késleltetése auto? 1600-on 9-9-9-24 CR2 biztos menni fog, felesleges szűkebbre venni, főleg NB emelés előtt. A feszek, ha nem módosítasz rajtuk, viszont ne autón, hanem normálon legyenek, mert autón a lap maga állítgatja be, és az gyakran brutálisan túlfeszeli.
A késleltetéssel ne vacakolj sokat, az NB freki emelése többet ér, viszont az nagyobb nyomást is gyakorol a memókra is, így egy szűkebb időzítés hamar hibához vezethet, felesleges most szenvedned vele. Ha majd a 9-9-9-24 stabil 2400Mhz NB freki mellett, kipróbálhatod a CR1-et, vagy a CL8-at. - Gyakorlati haszna mondjuk semmi, de az érdekesség kedvéért.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12723 üzenetére
1,66, ne izgulj a színek miatt. Bírják ezek 2 voltig is! 1,8-tól piros lesz amúgy...
Ha elkezded emelni az NB fekit, elképzelhető, h 1.7v környékére is fel kell emelni a Ramok feszültségét. Nem tom, h mennyi most az NB, de 2400Mhz-hezl 1.25v-ra emeld fel minden további nélkül a CPU NB-t. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12721 üzenetére
Ja.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12695 üzenetére
prime95 tesztprogi blend tesztje, az a Ramokat terheli, érdemes 1-2 órát futtatni legalább. Grat az eddigihez, egész jó elsőre!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12672 üzenetére
Nyugi, a táp majd teszi a dolgát, saját szabályzója van. 20-as szorzó? A táp hőjét miért nézted, nincs más venti, ami kiszívná a házból a levegőt, a táp szellőzteti a házat is? (Ha nincs, tegyél hátra egy ventit a házra, h legyen valami légmozgás is!)
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12665 üzenetére
955-nél 20-as szorzóval jön ki a 4GHz, nem? Akkor 20-ra. Az alap 3200/200=16.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12662 üzenetére
CPU NB 1,25 (a normál érték 1.1)
CPU 1,45 (a normál érték 1.4)
Aztán adjad neki, ami a csövön kifér, ha az NB frekit is tolod, kellhet plusz fesz a Ramnak is. Ha összejön a 4GHz, lehet örülni. C1E-t ,CNQ-t disabledném 4GHz-es tuning mellett.
NB frekit nyugodtan emeld, sokkal többet jelet mint a CPU freki emelése! A HT frekit nem kell bántani. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12657 üzenetére
NB frekit is pörgessed hozzá! 2400Mhz simán megy egy kis plusz fesszel.
-
finest
addikt
válasz
Zizikekoma #12616 üzenetére
C2 régebbi, 3700/3800 fölé nehezen megy, C3 új, melegszik, 4GHz-et is bírja jó esetben. 3500-at mindkettő alapfeszen viszi.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12607 üzenetére
Ezek a lapok nagyon egyformák, szilárd elektrolitos kodikat használnak, 8+1 fázis van rajtuk, a tuningot illetően nem lesz eltérés. Csak a SataIII interfész az újdonság. A 770-ek közül a 770TA nyújtja a legtöbbet, ha mégis ennél maradnál.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12600 üzenetére
Igen, ill. a szolgáltatásokat, amiket a lap nyújt. Mivel Ganninál tervezed a vásárlást, és a 870/770 szinte egy árban van
(- Alaplap Gigabyte AMD AM3 GA-MA770TA-UD3: 19.990,
- Alaplap Gigabyte AMD AM3 GA-870A-UD3: 22.990,-), vedd a 870-est. A két lap között az SB tér el elsősorban, az SB850-en már Sata3 csatlakozó van, aminek a hétköznapi életben sok jelentősége nincs jelenleg, viszont csak ez az újabb. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12591 üzenetére
Nekem ez jutott még eszembe olcsó lap kategóriában: [link], most éppen nincs az iponnál, de biztos meghoznák hamar, ha kérnéd. Hardverkernél sincs rakin, de rá lehetne kérdezni ott is. 20k-ért nagyon korrekt.
Nem nehéz a 955-öt tuningolni, de azért a 4Ghz eléggé a chip maximuma, és az NV450-hez nem is igazán kell tuningolni szerintem...
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12582 üzenetére
+1 Giga. A 770-es lapok miért estek ki? Nagyon kell az SB850? 770TA-UD3 20k körül már kapható. Csak mert múltkor még nagyon alacsony költségvetésen voltunk.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12528 üzenetére
Jó az, amit darálow javasol, MSI lapot nehogy vegyél! Nem kell NV chiphez ATI VGA, meg aztán úgy is letiltod a BIOS-ban, szóval nem sok vizet zavar...
Visszatérve a 4 mag kihasználására, szerintem az Nv450-hez elég a két mag, de hátha lesz erősebb VGA is a gépben. Felesleges azon izgulni, h a játék optimalizálva van-e négy magra, a GPU sokkal többet jelent, ráadásul annyira gyatrán optimalizálják a játékokat, h már csak ezért is felesleges ezen agyalni. Ha már felemlegettétek a Black Opsot pl., hát a grafikája nem indokolná, h x4 fusson csak akadás mentesen.
Szerintem is vegyen x4-et, de kicsivel korábban itt még egy 3+1 fázisú lapot fejlesztgettünk, ami még csak nem is támogatta a CPU list szerint a 955-öt, ill. kizárólag a 95W-os kiadást. Hát abba a rendszerbe bőven elég lett volna egy kétmagos. Általában az a véleményem, h két/három mag magasabb órajelen legtöbbször jobb mint négy alacsonyabban. És most nehogy azt mondja valaki, h az x4 időtállóbb lett volna abban a lapban, DDR2-vel, meg Nv450-nel...
És akkor azt még meg sem kérdeztük, h milyen felbontáson játszik..ilovedigweed: A 880G újabb chipset és egy árban van az Anusszal...
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12505 üzenetére
Bocs, ha kicsit drasztikus voltam!
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12501 üzenetére
Figyelj, ne foglalkozz DDR2-es konfig felújításával, gyűjts hozzá, és építs olyan gépet, ami legalább egy pár hónap után is többet ér egy kalap kakiknál! A linkelt lap biztos jobb választás lenne mindenesetre.
A játékokhoz nem kell négy mag, alig van játék, ami kihasználja, vegyél 2 vagy 3 magos Phenomot, legalább marad pénzed is, és a lapod is elbírja. A mostani proccidnál így is fényévekkel jobb lesz, játékokban meg úgy sem veszed észre az X4 hiányát. Közben gyűjtögess, olvasgasd a fórumot és akkor legközelebb már nem futsz bele ilyen hibákba, mint ez az NV chipes őskövület alaplap. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12498 üzenetére
3+1 fázisa van, az egy dolog, h ráírják, h az x6-ot is viszi, csak azt nem, h meddig, a BIOS képernyőig?
.... (Nem látom értelmét a fejlesztésednek. Ehhez a laphoz, bőven elég egy két vagy három magos procc sok tuninggal, mint az x4 alapórajelen...)
Ugyen láttad, h a 955-ből csak a 95W-os verziót támogatja a lap a CPU support list szerint? [link]
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12496 üzenetére
Miért veszel akkor pont Phenom II x4-et? Az aprón lehet kapni tesztelt, négymagosítható Phenom II 555 proccokat [link], [link], nézz valami értelmesebb lapot, amin a feszültségszabályzók el is bírják majd a négymagost. A DDR3 árak is nagyon lementek....
A 2000MT nem jelent érezhető különbséget egyébként. -
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #12493 üzenetére
Miért nem veszel egy picit újabb alaplapot? 785-770 chipesek is azonos áron mennek.
-
finest
addikt
válasz
ilovedigweed #11987 üzenetére
A cpu support list alapján mindkettővel az.
zozyk: IBT-t ne nagyon futtass, amíg ilyen meleg.
-
finest
addikt
válasz
killer1203 #11965 üzenetére
Nem tudsz vele kezdeni semmit, mert a procc lefogatókerete a lapon ilyen irányban áll. Nálam nem jelent gondot, h a VGA-ról is szívja a levegőt. Mondjuk jól szellőző házam van. Mivel irtó olcsó lett a Ram, nálam felmerült, h a Muskin memóim mellé, a magas Ram hűtő miatt, nem tudnék még 2x2GB-ot elhelyezni a hűtő alá.
Egyszerűbb, integrált VGA nélkül irtó sok 770-es lapot találsz 20k alatt 710-es déli híddal. Pl: [link] - Látom, miresz is ezt ajánlotta. -
finest
addikt
válasz
killer1203 #11961 üzenetére
A proci hűtőhöz alacsony hűtős memót vegyél ,vagy kénytelen leszel a külső két dimm slotot használni, mert csak keresztbe fogatható fel és az első kettőt takarja. A linkelt kingston Blu ilyen. Már ha esetleg 8GB-on gondolkodsz a jövőre nézve. (Nekem is ilyen hűtőm van, onnan tudom.) Jó az a lap 25k körül, 20-ért csak SB710-zel kapsz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elden Ring
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest